Sayfa 8 / 16 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Quote Originally Posted by serwan View Post
    İlk sezon avrupa ligi'ni mi kazandınız?
    Şampiyonlar Liginde PSG, Porto ve B.Mönchengladbach ile gruba düşmüştüm. 3. olarak Avrupa ligine kaldım. Sırasıyla Olympiakos, Wolfsburg, Marsilya ve Tottenhamı eleyerek finalde Juventus ile karşılaştım. Uzatmalarda 4 gol bularak kupayı kaldırdım. Açıkcası Marsilya veya Tottenham beni eler diye beklemiştim; hele ki de evimde Marsilyaya yenilmiş ve Tottenhamla berabere kalmış olmama rağmen, ama deplasmanda aldığım galibiyetlerle finale kaldım ve onu başarı sayıyordum. Juventusu uzatmalarda da olsa mağlup edip kupayı almayı da beklemiyordum ama takım beni şaşırttı. İlk sezon Şubattan sonraki sonuçlu fikstürümü merak ediyorsan diye ekledim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by themanticors View Post
    Şampiyonlar Liginde PSG, Porto ve B.Mönchengladbach ile gruba düşmüştüm. 3. olarak Avrupa ligine kaldım. Sırasıyla Olympiakos, Wolfsburg, Marsilya ve Tottenhamı eleyerek finalde Juventus ile karşılaştım. Uzatmalarda 4 gol bularak kupayı kaldırdım. Açıkcası Marsilya veya Tottenham beni eler diye beklemiştim; hele ki de evimde Marsilyaya yenilmiş ve Tottenhamla berabere kalmış olmama rağmen, ama deplasmanda aldığım galibiyetlerle finale kaldım ve onu başarı sayıyordum. Juventusu uzatmalarda da olsa mağlup edip kupayı almayı da beklemiyordum ama takım beni şaşırttı. İlk sezon Şubattan sonraki sonuçlu fikstürümü merak ediyorsan diye ekledim.

Daha ziyade kullandığınız taktiği merak ediyorum

Daha ziyade kullandığınız taktiği merak ediyorum
    Taktikler

3 adet taktiğim olduğu için böyle galeri halinde paylaştım resimleri.

Sahamdaki maçlarda 4-3-2-1 Wide taktiğini kullanıyorum. Rakibim benden kat kat güçlüyse (PSG ve Porto gibi) 4-3-3-0 2DM Wide taktiğine dönüyorum.
    Deplasman maçlarında ise rakibe göre 3 taktiğimden birini seçiyorum.

Her maçtan önce rakibe göre gerekirse Talimatlarda ufak tefek değişiklikler yapıyorum ve maça girdiğimde oyunculara özel talimatlar veriyorum.

Juventus maçında ise 4-3-2-1 Wide taktiğimi kullandım ve uzatmaların ikinci yarısının başına kadar oyuncu değiştirmedim. Dediğim gibi kazanma beklentim yoktu. Sneijder gol atıp maçı uzattığında şaşkınlıktan biraz güldüm. Uzatmaların başında gol bulunca biraz umutlanmıştım ama hemen geri gol yiyince dedim yok olmayacak. Selçukun penaltı gölünü maç bitene kadar fark etmedim bile. Uzatmaların ikinci yarısı başlarken 3 oyuncu birden değiştim. Forvetim 2 gol atınca 4-2 kazandım diye bir yandan sevindim, bir yandan da yine şaşkınlıkla biraz güldüm. Selçuğun golünü görünce ve 5-2 kazandığımı fark ettiğimdeyse o ne ara oldu diye şaşırdım hatta.

Konudan biraz uzaklaştık sanki o yüzden özür dilerim.

Nesil
    2003

Şampiyon olarak direk Şampiyonlar Ligine katıldığım için Ön Eleme maçı oynamadım. 9 Ağustosta Bayern ile Avrupa Süper Kupası maçına çıktım UEFA kupasını kazandığım için ilk sezon. Sonraki ilk resmi maçım 26 Ağustosdaki Fenerbahçe maçı idi. Araya 3 tane Hazırlık maçı koydum Avrupa Süper kupası ile Lig açılışına kadar maç kondisyonu olsun/düşmesin oyuncuların.

Ya peki Besiktas'in on elemesi olmasin?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ya peki Besiktas'in on elemesi olmasin?
    27 Temmuz ve 3 Ağustosta En İyiler 3. Eleme Tur maçları, 17 Ağustos ve 23 Ağustosta En İyiler Playoff maçları oynamışlar. Dediğin gibi sorun Avrupa maçlarımız yüzünden maçın fazla ileri itilip Milli Takım maçlarıyla aynı ana denk gelmesinden oluşmuş anlaşılan. Aslında 13 Ağustos en uygun tarih olabilirdi bu maç için.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya

Cidden bu konuya bayılıyorum , zaman zaman fanatik yorumlar olsada hoşuma gidiyor.

Benim merak ettiğim ilk konu teknik direktörler ve oynattıkları futbol . Neleri baz alarak bunları yapıyorsunuz ve neden fb gs bjk'nin hocası kovulur kovulmaz , Mehmet Özdilek, Giray Bulak , Shota isimleri ön plana çıkıyor hadi yine Shota diger iki isme göre biraz daha göz önünde zaman zaman diger iki teknik adamında iyi işler çıkardıgını inkar etmiyorum bu 3 isimle ilgili bir takıntımda yok yanlış anlaşılmasın 15'de böyleydi şimdi diceksiniz ki Aykut Kocaman FB , Samet Aybaba Bjk , Hamzaoğlu Gs ile çalıştı . Nitekim doğru bir yorum olucak fakat olası bir kovulma durumunda Galatasaray için yerli bir isim düşünülcekse kimi sayarsınız , 1-Hikmet Karaman olabilir Fatih Terim'in makyajlı hali olabilceginden dolayı 2. Ersun Yanal olabilir FB ile yaptıklarını baz alırsak ayrıca cok da güvenilir bir futbol bilgisi var halkın gözünde 3.Tugay Kerimoglu olabilir neler yapabilcegi çok büyük soru işareti olsa dahi Fenerbahçe'ye dönersek Yerli olarak hala Türkiye'de çalışsa Bülent Uygun ismi düşünülebilir fakat bir tane taraftarın bile Özdilek ismine iyi olur mu acaba dicegini sanmıyorum çok gerçek dışı işler oluyor maalesef .
    Rıza Çalımbay , A.Avcı aklıma gelen bir diger isimler bu isimlerin yerli hocaya gidilecekse ilk teklif yapılacak isimler oldugunu düşünüyorum fakat çok abest teklifler ve çok saçma imzalar atılıyor
    You'll Never BeatThe Irish !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Mete07 View Post
    Cidden bu konuya bayılıyorum , zaman zaman fanatik yorumlar olsada hoşuma gidiyor.

Benim merak ettiğim ilk konu teknik direktörler ve oynattıkları futbol . Neleri baz alarak bunları yapıyorsunuz
    Oynattiklari futbol tarzindan bahsediyorsun saniyorum.

Oyunda teknik direktorler taktiklerini rakibe gore seciyor. Ornegin daha guclu bir rakibe karsi oynuyorsa, veritabaninda verilen hucum tercihinden daha defansif bir oyun anlayisi kullaniyor. Tabii daha zayif bir rakibe karsi oynuyorsa veritabaninda secilen degerden daha ofansif bir oyun anlayisi kullaniyor. Yani veritabaninda verdigimiz hucum tercihi teknik direktorun esit gucteki takimlara karsi oyun anlayisi oluyor.

FM'de taktiksel tercihler tamamen oyun anlayisina bagli (imzamdaki Taktik Yaratma Rehberinde detayli bir sekilde anlatildigi gibi). Veritabanindaki degerler de bu mantikla veriliyor. Ornegin teknik direktorun direkt oyun ozelligine 10 vermek demek, teknik direktor oyun anlayisinin gerektirdigi pas stilini kullaniyor demek. Daha yuksek bir deger verince teknik direktor daha direkt oyunu tercih ediyor, daha dusuk bir deger verince daha kisa paslarla oyunu tercih ediyor.

Peki bunlara nasil karar veriyoruz. Ilk once mac izleyerek. Tabii biraz da takimlarin ortaya koydugu istatistiklere bakarak.

ve neden fb gs bjk'nin hocası kovulur kovulmaz , Mehmet Özdilek, Giray Bulak , Shota isimleri ön plana çıkıyor hadi yine Shota diger iki isme göre biraz daha göz önünde zaman zaman diger iki teknik adamında iyi işler çıkardıgını inkar etmiyorum bu 3 isimle ilgili bir takıntımda yok yanlış anlaşılmasın 15'de böyleydi şimdi diceksiniz ki Aykut Kocaman FB , Samet Aybaba Bjk , Hamzaoğlu Gs ile çalıştı . Nitekim doğru bir yorum olucak fakat olası bir kovulma durumunda Galatasaray için yerli bir isim düşünülcekse kimi sayarsınız , 1-Hikmet Karaman olabilir Fatih Terim'in makyajlı hali olabilceginden dolayı 2. Ersun Yanal olabilir FB ile yaptıklarını baz alırsak ayrıca cok da güvenilir bir futbol bilgisi var halkın gözünde 3.Tugay Kerimoglu olabilir neler yapabilcegi çok büyük soru işareti olsa dahi Fenerbahçe'ye dönersek Yerli olarak hala Türkiye'de çalışsa Bülent Uygun ismi düşünülebilir fakat bir tane taraftarın bile Özdilek ismine iyi olur mu acaba dicegini sanmıyorum çok gerçek dışı işler oluyor maalesef .
    Rıza Çalımbay , A.Avcı aklıma gelen bir diger isimler bu isimlerin yerli hocaya gidilecekse ilk teklif yapılacak isimler oldugunu düşünüyorum fakat çok abest teklifler ve çok saçma imzalar atılıyor
    Oyunda bazi teknik direktorlerin bazi takimlardan gelecek teklifleri geri cevirmesini ayarlamak mumkun. Ancak Fenerbahce'den bir teklif gelse Mehmet Ozdilek'in kabul etmemesi bana garip geliyor. Sonucta herhangi bir is gibi gorecektir bunu.

Ancak tabii Fenerbahce tercih etmeyebilir. Bu gerek yeterlilik yuzunden olabilir, gerek baska kulubun efsanesi oldugu icin olabilir. Eger yeterlilik yuzunden tercih edilmemesi gerekiyorsa cozum farkli, baska kuluple ilgisi yuzundense cozum farkli. Genelde ortada cok farkli nedenler yoksa baska bir kulubun efsanesi, bir baska kulube teknik direktor olamaz yaklasimina pek katilmiyorum. Mustafa Denizli bunun en guzel ornegi. Kendisini kanitlamis bir teknik direktor olarak uc buyuk takimda da teknik direktorluk yapti. Bence kendisini kanitladigi surece Abdullah Avci icin de aynisi gecerli olur, Riza Calimbay icin de.

Ama tabii Senol Gunes'in Fenerbahce'ye teknik direktor olmasi pek mumkun bir durum degil.

Ama bir mucize olur da Ismail Kartal zamanla cok onemli bir teknik direktor olursa, Galatasaray, Besiktas veya Trabzonspor'da teknik direktorluk yapmasi bence anormal degil. Ama tabii henuz bir basarisi olmadan bu kuluplerin hic bir tanesi gidip onu teknik direktor yapmaz. Ancak Fenerbahce bir deneme yapabilir (ki zaten yapti) o kadar.

FM 2016 veritabani icin teknik direktor CA'larinda bir hayli degisiklik oldu. Eskiden yuksek kalmis bazilari dusuruldu. Bazi yukselmesi gerekenler yukseltildi. Bu nedenle teknik direktor secimlerinin biraz daha mantikli olacagini dusunuyorum. Ancak gozunuze carpan kotu tercihler olursa onlari ogrenmek isterim ki duzeltebilelim.

Nesil
    2003

27 Temmuz ve 3 Ağustosta En İyiler 3. Eleme Tur maçları, 17 Ağustos ve 23 Ağustosta En İyiler Playoff maçları oynamışlar. Dediğin gibi sorun Avrupa maçlarımız yüzünden maçın fazla ileri itilip Milli Takım maçlarıyla aynı ana denk gelmesinden oluşmuş anlaşılan. Aslında 13 Ağustos en uygun tarih olabilirdi bu maç için.
    Galatasaray icin gosterdigin gibi Besiktas'in fikstur ekranini alabilirmiyim?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bursaspor'un UEFA cezasının kaldırılmış olması gerekiyor. İlgili haber şurada.

Bursaspor'un Men Cezası Kalktı!

Oyunda ilk 5'te bitirdiğinizde bir sonraki dönemde Avrupa kupalarına katılamıyoruz.
    Sentugo.

Galatasaray icin gosterdigin gibi Besiktas'in fikstur ekranini alabilirmiyim?
    Beşiktaşın fikstürünü konuyu paylaşırken almayı düşünmemiştim. Bu oyundaki ilerlemiş olduğum şu anki hali.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Bursaspor'un UEFA cezasının kaldırılmış olması gerekiyor. İlgili haber şurada.

Bursaspor'un Men Cezası Kalktı!

Oyunda ilk 5'te bitirdiğinizde bir sonraki dönemde Avrupa kupalarına katılamıyoruz.
    CAS'in sitesinde boyle bir karar yok.

Olan karar Bursaspor'un cezaya olan itirazinin kabul edilmedigi ve Bursaspor'un 2015/16 sezonu icin cezali oldugu.

Bursaspor 2015/16 sezonu icin Avrupa kupalarina katilim hakki kazanmadi. Yani cezasini cekmedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Oyunda teknik direktorler taktiklerini rakibe gore seciyor. Ornegin daha guclu bir rakibe karsi oynuyorsa, veritabaninda verilen hucum tercihinden daha defansif bir oyun anlayisi kullaniyor. Tabii daha zayif bir rakibe karsi oynuyorsa veritabaninda secilen degerden daha ofansif bir oyun anlayisi kullaniyor. Yani veritabaninda verdigimiz hucum tercihi teknik direktorun esit gucteki takimlara karsi oyun anlayisi oluyor.

FM'de taktiksel tercihler tamamen oyun anlayisina bagli (imzamdaki Taktik Yaratma Rehberinde detayli bir sekilde anlatildigi gibi). Veritabanindaki degerler de bu mantikla veriliyor. Ornegin teknik direktorun direkt oyun ozelligine 10 vermek demek, teknik direktor oyun anlayisinin gerektirdigi pas stilini kullaniyor demek. Daha yuksek bir deger verince teknik direktor daha direkt oyunu tercih ediyor, daha dusuk bir deger verince daha kisa paslarla oyunu tercih ediyor.

Peki bunlara nasil karar veriyoruz. Ilk once mac izleyerek. Tabii biraz da takimlarin ortaya koydugu istatistiklere bakarak.

Oyunda bazi teknik direktorlerin bazi takimlardan gelecek teklifleri geri cevirmesini ayarlamak mumkun. Ancak Fenerbahce'den bir teklif gelse Mehmet Ozdilek'in kabul etmemesi bana garip geliyor. Sonucta herhangi bir is gibi gorecektir bunu.

Ancak tabii Fenerbahce tercih etmeyebilir. Bu gerek yeterlilik yuzunden olabilir, gerek baska kulubun efsanesi oldugu icin olabilir. Eger yeterlilik yuzunden tercih edilmemesi gerekiyorsa cozum farkli, baska kuluple ilgisi yuzundense cozum farkli. Genelde ortada cok farkli nedenler yoksa baska bir kulubun efsanesi, bir baska kulube teknik direktor olamaz yaklasimina pek katilmiyorum. Mustafa Denizli bunun en guzel ornegi. Kendisini kanitlamis bir teknik direktor olarak uc buyuk takimda da teknik direktorluk yapti. Bence kendisini kanitladigi surece Abdullah Avci icin de aynisi gecerli olur, Riza Calimbay icin de.

Ama tabii Senol Gunes'in Fenerbahce'ye teknik direktor olmasi pek mumkun bir durum degil.

Ama bir mucize olur da Ismail Kartal zamanla cok onemli bir teknik direktor olursa, Galatasaray, Besiktas veya Trabzonspor'da teknik direktorluk yapmasi bence anormal degil. Ama tabii henuz bir basarisi olmadan bu kuluplerin hic bir tanesi gidip onu teknik direktor yapmaz. Ancak Fenerbahce bir deneme yapabilir (ki zaten yapti) o kadar.

FM 2016 veritabani icin teknik direktor CA'larinda bir hayli degisiklik oldu. Eskiden yuksek kalmis bazilari dusuruldu. Bazi yukselmesi gerekenler yukseltildi. Bu nedenle teknik direktor secimlerinin biraz daha mantikli olacagini dusunuyorum. Ancak gozunuze carpan kotu tercihler olursa onlari ogrenmek isterim ki duzeltebilelim.
    Abi yalnız şöyle bi durum var. 3 büyükler ya yabancı teknik adamlarla çalışıyorlar ya da eski oyuncularıyla. Ben istisnasını dahi hatırlamıyorum mustafa denizli dışında. Belki unutmuş olabilirim ama varsa da 1-2 örneği var son 20 senede..
    Hal böyleyken oyunda giray bulak, hikmet karaman, reşit akçay vs. hocaların 1-2 sene içinde büyüklerin başına geçmesi hiç mantıklı değil.
    Ötekine katılıyorum. Şu an 1-2 kulüp efsanesi dışında her teknik adam her kulübü çalıştırır.. O ayrı. Ama sıradan adamlar geçmesin şu takımların başına

Nesil
    2003

Abi yalnız şöyle bi durum var. 3 büyükler ya yabancı teknik adamlarla çalışıyorlar ya da eski oyuncularıyla. Ben istisnasını dahi hatırlamıyorum mustafa denizli dışında. Belki unutmuş olabilirim ama varsa da 1-2 örneği var son 20 senede..
    Hal böyleyken oyunda giray bulak, hikmet karaman, reşit akçay vs. hocaların 1-2 sene içinde büyüklerin başına geçmesi hiç mantıklı değil.
    Ötekine katılıyorum. Şu an 1-2 kulüp efsanesi dışında her teknik adam her kulübü çalıştırır.. O ayrı. Ama sıradan adamlar geçmesin şu takımların başına
    Yazdigim gibi FM 2016'da bir gozlemleyelim durumu. Genel olarak ne olmasi gerektigi konusunda hemfikiriz. Bunun disinda ornek gorurseniz bundan haberdar olmak isterim ki duzenleme yapabilelim.

Nesil
    2012
    Yer
    ADANA

Hamza Hocanın gönderilme sebebi biraz mantıksız geldi bana acaba tam ne oluyor. Hamza Hoca 12. Haftada ayrıldı ama 2. sıradaydı şimdiki Vahid Hoca ile 28 haftada ve 9. sıradalar acaba lig pozisyonumu diye düşünmekteyim.

Oyuncuya güven derken tam olarak nedir?

İkinci Sorum ise Antep hocası Mutlu Topçu. Şubat 20 de hocayı gönderiyorlar nedeni Kötü Transfer. Bizde güçsüz oyuncu alsak bizde mi kovulacaz?
    ADANA DEMİRSPOR

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya

Hemen hemen istediğim cevabı aldım ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim .
    You'll Never BeatThe Irish !

Sinan Kurt konusunda bir sorum olacaktı. Oyunda Uyruk olarak Alman gözüküyor ama Oynayabileceği Milli Takımlar Almanya ve Türkiye. Almanya Milli Takımıyla maça çıkmamış durumda hiçbir seviyede şu anda. Lisans olayı yüzünden ama oyunda Alman Milli Takımı oyuncu çağırmıyor. 1.5 sezondur Türkiyede Galatasarayda oynatıyorum Sinanı, Milli Takımda oynama hakkı var ve Milli Havuzda gözüküyor ama kadroya çağrılma seçeneği yok (merak ettiğimden kontrol ettim). Bu bir bug mıdır yoksa Alman Milli Takımı çağırmıyor diye bu oyuncu oyunda Milli olamayacak mıdır Alman Milli Takımı bizim çabamızla aktifleştirilmediği sürece?

Nesil
    2003

Sinan Kurt konusunda bir sorum olacaktı. Oyunda Uyruk olarak Alman gözüküyor ama Oynayabileceği Milli Takımlar Almanya ve Türkiye. Almanya Milli Takımıyla maça çıkmamış durumda hiçbir seviyede şu anda. Lisans olayı yüzünden ama oyunda Alman Milli Takımı oyuncu çağırmıyor. 1.5 sezondur Türkiyede Galatasarayda oynatıyorum Sinanı, Milli Takımda oynama hakkı var ve Milli Havuzda gözüküyor ama kadroya çağrılma seçeneği yok (merak ettiğimden kontrol ettim). Bu bir bug mıdır yoksa Alman Milli Takımı çağırmıyor diye bu oyuncu oyunda Milli olamayacak mıdır Alman Milli Takımı bizim çabamızla aktifleştirilmediği sürece?
    Herhalde Almanya'yi tercih etmis ama Alman milli takimi aktif olmadigi icin cagirilmiyor.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Oyunun iddia tarafının çoğunlukla asılsız dedikodu yayma üzerine olduğunu düşününce iddia edilenlerin değil, kimin geçtiğinin istatistiğine göre karar vermelisiniz. Tabi o iddiaların arasında gerçekçi olanlar da var. Basın az da olsa tutturuyoru oyuna eklemişler.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

[MENTION=4751]perpetua[/MENTION]

abi gerçekten gomez'in düştüğü ofsayt sayısı inanılmaz fazla. 10 tane taktik denedim hep aynı.. adam gerçek hayatta gol makinesi ama oyunda ofsayt makinesi. sinirlerim bozuldu. beyin koymadınız heralde buna

CAS'in sitesinde boyle bir karar yok.

Olan karar Bursaspor'un cezaya olan itirazinin kabul edilmedigi ve Bursaspor'un 2015/16 sezonu icin cezali oldugu.

Bursaspor 2015/16 sezonu icin Avrupa kupalarina katilim hakki kazanmadi. Yani cezasini cekmedi.
    Ömer abi Bursaspor kupa finalisti olarak / Galatasaray´in ligi de kupayi da Bursaspora karsi kazanmasi uzerine katilim hakki kazanmisti diye biliyorum. Yani bu sene cezalarini cekiyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Daha önce farkeden oldu mu bilmiyorum ama Arda yıl sonuna kadar milli takımda oynayamıyor dandik İngilizcemle anladığım kadarıyla. Sigames forumlarında denk geldim.
    Milli takım olunca eklemek istedim ama sorun neyden kaynaklanıyor bilmiyorum.
    Arda Turan & Aleix Vidal unavailable for national teams?

Nesil
    2003

@perpetua

abi gerçekten gomez'in düştüğü ofsayt sayısı inanılmaz fazla. 10 tane taktik denedim hep aynı.. adam gerçek hayatta gol makinesi ama oyunda ofsayt makinesi. sinirlerim bozuldu. beyin koymadınız heralde buna
    Dikkat etmedim acikcasi. Nasil taktikler kullaniyorsun?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ultraslanbe View Post
    Ömer abi Bursaspor kupa finalisti olarak / Galatasaray´in ligi de kupayi da Bursaspora karsi kazanmasi uzerine katilim hakki kazanmisti diye biliyorum. Yani bu sene cezalarini cekiyorlar.
    Kupa finalisti artik avrupa kupalarina katilim hakki kazanmiyor. Eger kupa sampiyonu sampiyonlar ligi hakki kazanmissa, lig siralamasina gore Avrupa kupalarina katilim hakki kazanmamis en yuksek siradaki takim Avrupa ligine gidiyor. Gecen sezen bu hakki Trabzonspor kazandi. Bursaspor ise kupalara katilim hakki kazanamadi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by martymcfly View Post
    Daha önce farkeden oldu mu bilmiyorum ama Arda yıl sonuna kadar milli takımda oynayamıyor dandik İngilizcemle anladığım kadarıyla. Sigames forumlarında denk geldim.
    Milli takım olunca eklemek istedim ama sorun neyden kaynaklanıyor bilmiyorum.
    Arda Turan & Aleix Vidal unavailable for national teams?
    Barcelona'da oynamamasi icin kullanilan cozum, onu milli takimdan da uzak birakmis. Bir hata raporu yapilmis. SI duzeltir herhalde.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Dikkat etmedim acikcasi. Nasil taktikler kullaniyorsun?
    Genellikle kısa paslı, düşük tempolu taktikler.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Kupa finalisti artik avrupa kupalarina katilim hakki kazanmiyor. Eger kupa sampiyonu sampiyonlar ligi hakki kazanmissa, lig siralamasina gore Avrupa kupalarina katilim hakki kazanmamis en yuksek siradaki takim Avrupa ligine gidiyor. Gecen sezen bu hakki Trabzonspor kazandi. Bursaspor ise kupalara katilim hakki kazanamadi.
    Ben de Bursaspor'un cezasını 2015-16 sezonunda doldurduğunu biliyordum.Recep Bölükbaşı'nın bu konuda bir açıklaması vardı hatta.
    "Gelecek yıl Avrupa'da olacağız" - Ligtv.com.tr

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by caneration View Post
    Ben de Bursaspor'un cezasını 2015-16 sezonunda doldurduğunu biliyordum.Recep Bölükbaşı'nın bu konuda bir açıklaması vardı hatta.
    "Gelecek yıl Avrupa'da olacaÄŸız" - Ligtv.com.tr
    CAS kararini bu sekilde yorumlamayi tercih etmisler ama benim karari okumamdan bu sonuc cikmiyor.

UEFA 2012'de Bursaspor'a futbolculara odemelerde gecikme yaptigi icin 4 yillik sure icinde katilma hakki kazandigi bir yil icin ceza veriyor. Ancak bu ceza uc yilligina erteleniyor.
    Bursaspor 2014/15 sezonunda avrupa kupalarina katilma hakkini kazandigi icin mali fair play kurallarina uygunlugunu UEFA'ya kanitlamak zorunda kaliyor. Bu basvuru sirasinda ceza gerektirecek bulgular bulan UEFA, Bursaspor'un ertelenen cezasini devreye sokuyor (yani 2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19 sezonlarinda Bursaspor avrupa kupalarina katilim hakkini aldigi bir yil cezasini cekecek).

25 Aralik 2014'te Bursaspor UEFA'nin cezasina CAS'ta itiraz ediyor.
    14 Nisan 2015'te durusma yapiliyor. Yani Bursaspor'un Avrupa'ya gidip gitmeyecegi henuz belli degilken, UEFA'nin bu cezayi verme yetkisi olmadigina dair itiraz ediyor.
    11 Haziran 2015'te CAS bu itirazi reddediyor ve UEFA'nin bu cezayi vermeye yetkisi oldugu kararini veriyor.

Kafa karistiran kisim, muhtemelen, CAS'in kararinda 2015/16 sezonunda cezasini cekmeye devam edecegini yazmasi.
    Bunun nedeni de tahminen Bursaspor'un itirazinda, katilim sartlarini yerine getirebilecegini varsayarak, 2015/16 sezonunda katilim hakkinin geri iade edilmesini istemesi.

Ancak CAS kararinin hic bir yerinde, Bursaspor'un katilim hakki almadigi bir yilda cezasini cekebilecegi veya UEFA'nin cezasinin herhangi bir sekilde degistirildigini yazmiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Ali Hikmet View Post
    Katılıyorum aynen. Defans ve on libero bölgesi bu şekilde sağlıyoruz. Bunun sayesinde defans hattından on nunara pas çıkartıyorlar. Araştırdığınız için teşekkür ederim
    Rica ederim, son maçta Adana Demirspor - Giresunspor maçını izledikten sonra da yanılmadığımı gördüm. Defansta gerçekten çok kötüydü Aykut. Stoper olmadığı hemen her posizyonda bas bas bağırdı. Bana kalırsa maçı da bu sebepten kaybettiler. Oynama sebebine gelince de Attamah'ı eli ayağı daha düzgün diye stoperden ön liberoya devşirmişler ama onun yerine de ön liberodan Aykut'u stoper yapmak pek mantıklı gelmedi bana onun yerine başka bir stoper oynayıp da Attamah DMC oynasa daha verimli olabilirler.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

İkinci sezonumu bitirdim de geçmiş serilere göre hem takım hem lig itibarı kazanma olayı çok daha zorlanmış galiba.

STSL ancak 10. durumunda. Sebepsiz yere kadromun bel kemiklerinden olan oyuncularımı Premier Lig de, Serie A da, Bundesliga da, İspanya Liginde Avrupa Ligi elemesine oynayan veya orta sıra takımlara kaybetmeye devam ediyorum.

Birinci sezonumun sonunda Telles'i Torinoya, Muslera'yı Newcastle Uniteda, Bruma'yı Westhama, Jose Rodriguez'i Wolfsburga kaptırdım. İkinci sezonumun sonunda Carole'yi Malagaya, Mehmet Ekici'yi US Sassuoloya kaptırdım.

Liverpool, Chelsea, Dortmund, Bayern v.b. takımların cazibesine kapılmalarını ve Minimum Fesih bedelliyle alınlamalarını anlıyorum da bu tür takımlara gitmelerine ne yapsam engel olamıyorum.

Beni bırak diye konuşmaya geldiklerinde hayır desem kazan kaldırıyorlar, kalmaya ikna edecek seçenekleri kabul etmiyorlar ve mecbur tamam makul teklif gelirse gönderecem demeye mahkum kalıyorum. Sonra da değerinin 3 de 1'ine teklif geldiğinde yine kabul etmek zorunda kalıyorsun yoksa yine ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Ki bu duruma yakalandığım oyuncuların hepsi ya Galatasaray'ı sevdiği takımlara almış yada beni sevdiği kişilere eklemiş kişi.

İlk iki sezonu şampiyon olarak tamamlamış, İlk sene Avrupa Ligini kazanmış ve ikinci sene Şampiyonlar Ligi gruplarından lider çıkarak bir sonraki tur Bayern Münih'e 1 gol farkla elenmiş bir takım olarak bu tepkileri alıyorum. Daha iyi lig yada daha iyi kulüp diye gittikleri takımlarsa yukarda saydıklarım ve sırf lig prestijinden ötürü oluyor gibi geliyor bana. Bu konuyla ilgili bir şey yapılabiliyorsa bilginize.

Nesil
    2003

İkinci sezonumu bitirdim de geçmiş serilere göre hem takım hem lig itibarı kazanma olayı çok daha zorlanmış galiba.

STSL ancak 10. durumunda. Sebepsiz yere kadromun bel kemiklerinden olan oyuncularımı Premier Lig de, Serie A da, Bundesliga da, İspanya Liginde Avrupa Ligi elemesine oynayan veya orta sıra takımlara kaybetmeye devam ediyorum.

Birinci sezonumun sonunda Telles'i Torinoya, Muslera'yı Newcastle Uniteda, Bruma'yı Westhama, Jose Rodriguez'i Wolfsburga kaptırdım. İkinci sezonumun sonunda Carole'yi Malagaya, Mehmet Ekici'yi US Sassuoloya kaptırdım.

Liverpool, Chelsea, Dortmund, Bayern v.b. takımların cazibesine kapılmalarını ve Minimum Fesih bedelliyle alınlamalarını anlıyorum da bu tür takımlara gitmelerine ne yapsam engel olamıyorum.

Beni bırak diye konuşmaya geldiklerinde hayır desem kazan kaldırıyorlar, kalmaya ikna edecek seçenekleri kabul etmiyorlar ve mecbur tamam makul teklif gelirse gönderecem demeye mahkum kalıyorum. Sonra da değerinin 3 de 1'ine teklif geldiğinde yine kabul etmek zorunda kalıyorsun yoksa yine ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Ki bu duruma yakalandığım oyuncuların hepsi ya Galatasaray'ı sevdiği takımlara almış yada beni sevdiği kişilere eklemiş kişi.

İlk iki sezonu şampiyon olarak tamamlamış, İlk sene Avrupa Ligini kazanmış ve ikinci sene Şampiyonlar Ligi gruplarından lider çıkarak bir sonraki tur Bayern Münih'e 1 gol farkla elenmiş bir takım olarak bu tepkileri alıyorum. Daha iyi lig yada daha iyi kulüp diye gittikleri takımlarsa yukarda saydıklarım ve sırf lig prestijinden ötürü oluyor gibi geliyor bana. Bu konuyla ilgili bir şey yapılabiliyorsa bilginize.
    Futbolcularin buyuk liglere gitmek istemesi, ozellikle basarili bir donemden sonra, gayet dogal. Ya futbolculara gitmemeleri icin yuksek maas vereceksin. Veya gitmelerini kabul edip yerlerine yeni oyuncu bulacaksin.

Sayfa 8 / 16 İlkİlk ... 678910 ... SonSon

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri