Originally Posted by
perpetua
Dizilisin ve oyuncu profilleri saha icinde gorevleri esit dagitmadigin izlenimi veriyor. Yani kati bir oyun felsefesi tercih ediyorsun gibi.
Arzura top kullanma becerisi oldukca kit ama savunmanin onunde cok calisacak bir oyuncu.
Ofori daha dengeli bir oyuncu. Ne hucum, ne de savunmasi kuvvetli. Yani hucum oynasan top kullanmasi yetmez. Savunma oynasan savunmasi yetmez. Ozellikle arkasinda savunma agirlikli bir oyuncu oynatiyorsan, hucum gucu daha fazla olan bir ikinci orta saha beklerdim.
Ondeki Bruma, Mertens ve Guedes ise hucum agirlikli, savunmada pek etkili olmayan oyuncular.
Biraz takimi ikiye bolmus gibisin. Savunmacilar ve hucumcular olarak.
Bu nedenle de bence takim halinde pres yapacak bir kadroya sahip degilsin. Forvetlerin (Mertens dahil) savunmada fazla eforlu oynarsa cok yipranir hucuma gidemez. Orta saha oyuncularin topu kaparsa ancak yan pas yapar.
Gol atmakta zorluk cekiyor olman da bu nedenle bana dogal geliyor. Tabii oyuncularin oyununundaki ozellikleri ne halde bilemiyorum ama yazdigin isimlere bakinca sahip olduklari profiller bana boyle bir izlenim verdi cunku kontra atak ve direkt oyuna uygun bir kadro ile hucum oynamaya calisiyorsun.
Bana supriz olan bu oyun anlayisiyla az gol yemen. Bu kadronun ve oyun anlayisinin hucum oynayarak cok top kaybetmesi, savunmada ise top kapmakta zorlanmasi ve kolay gol yemesi gerekli. Oyunda bir hata varsa, bu oyun anlayisinin yeterince cezalandirilmamasi bence.