1 ile 30 arası toplam 62 sonuç

Konu: Taktik Tartışma Platformu

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Oyuncu rollerini degistirmende fayda var sanirim. Oyuncular genel olarak cogu rollerde hücumcu. Bekleri Full back support en fazla bir tanesini hücümcu yap. DC'leri defend olarak ayarla ve pres yapmasinlar cok pres yapinca yerlerini kaybediyorlar bu da cok gol yemeye neden oluyo diye düsünüyorum. Ayrica DM'yi Rpm rolünden cikarip daha savunmaci bi role getirirsen yedigin gol oranlarinda düsüs olacagini düsünüyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Doğru taktiği ve dizilişi bulmak çok önemli. AMC kullanmak istiyorum, DMC kullanmak istemiyorum ama DMC kullanmadan da savunma yaptırmak mesele. Paylaşılan taktiklere bakıyorum da genel olarak 4-5-1 ön plana çıkmış durumda. Bir kere doğru taktiği bulursanız o taktik sizi bütün seri götürür. Şahsen daha önceki serilerde böyle oldu. Ama bu seride B planı çok önemli. Bir değil, iki seçenek olmalı. Özellikle deplasmanda maç kazanmakta mesele. Rakip çok feci boşluklar buluyor. Ve iki stoper yerine üç stoper kullanmak, kanat oyuncusu kullanmaktan vazgeçmek bu oyunda daha cazip gibi. İlk aklıma gelen 5-2-1-2'yi deneyeceğim. Her ne kadar 4-2-3-1'i kullanmak istesem de önceki serilerde olduğu gibi olmuyor oturtamıyorum bir türlü.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    İlk aklıma gelen 5-2-1-2'yi deneyeceğim. Her ne kadar 4-2-3-1'i kullanmak istesem de önceki serilerde olduğu gibi olmuyor oturtamıyorum bir türlü.
    5,6 maç denedim bu üçlü savunmayı. Dörtlüde olduğu gibi bol bol ara pası yemiyorsun. Rakibin iyi şutörleri yoksa tabi. Adam akıllı güncelleme gelene kadar kanat kullanmaktan vazgeçip savunmayı üçlemek en doğrusu. Dörtlüde geriye Ramos, Pique ikilisini dik yinede rakip forvetler çok karşı karşıya kalıyor. Savunma zor iş.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by GicaHagi View Post
    Oyuncu rollerini degistirmende fayda var sanirim. Oyuncular genel olarak cogu rollerde hücumcu. Bekleri Full back support en fazla bir tanesini hücümcu yap. DC'leri defend olarak ayarla ve pres yapmasinlar cok pres yapinca yerlerini kaybediyorlar bu da cok gol yemeye neden oluyo diye düsünüyorum. Ayrica DM'yi Rpm rolünden cikarip daha savunmaci bi role getirirsen yedigin gol oranlarinda düsüs olacagini düsünüyorum.
    O zaman da çok defansif olur sanki. Türkiye'de hemen hemen her taktik işliyor artık, kadro kalitem bayağı iyi ama Avrupa'da Basel'den bile bu taktikle ilk yarım saat içinde 3 gol yedim. Sinirlenip çift forvet AMR, AMC, AML, 2 MC, DR, DL ve tek DC'ye döndüm(bayağı bayağı ofansif bir kadro) 3-2'ye getirdim, tonla pozisyon harcadım ama yetmedi turu geçmek için.

Yukarıdaki taktiğin sorunu çok ofansif olması desem bu denememde daha çok fark yemem gerekirdi sanki. Sanırım sorun ne hücumu ne savunmayı tam yapamamam. Avrupa maçları da az sayıda olduğu için deneme yanılma da yapamıyorum. Yapana kadar eleniyorum, sezon bitiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri