çok para harcamışız bence tamam gelir çok üst düzeydi geçen sene ama gidecek oyuncular olabilirdi bence)
çok para harcamışız bence tamam gelir çok üst düzeydi geçen sene ama gidecek oyuncular olabilirdi bence)
Harcama sebebimiz zaman zaman 4-3-3 sistemine dönüp bol pas yapan bir takım oluşturmaktı bu yüzden Maia'yı aldık yerli kalitesi de şu anda düşük olduğundan Arda ve Onur'u aldık hal böyle olunca masraflarda arttı
Sezona oyunun azizliğiyle başladık resmen 2 gün arayla Trabzonspor ve Tottenham Süper Kupa maçlarını oynamak zorunda kaldık
Trabzonspor maçında bazı kilit oyuncularımızı dinlendirdik maçın uzatmaya gitmesi isteyeceğimiz son şeydi neyseki Burak son dakikalarda yüzümüzü güldürdü...
Tottenham maçının 65. dakikasından sonra orta sahada fizik kondisyon diye birşey kalmayınca uzatmaların ilk yarısında tamamen taktik dehamla3-1'i yakalasakta maç dramatik bir şekilde penaltılara gitti ve penaltılarda kaybettik
![]()
Lige yine çok iyi bir başlangıç yaptık... Takım tempolu oyunu ve kontratak futbolunu çok iyi uyguluyor. Ayrıca takımın çok güçlü olmasına güvenerek istediğimiz zaman oyuna hükmeden rakibe top göstermeyen sürekli pas yapan bir taktik üzerinde çalışıyoruz...
Ligdeki ilk maçımızda Sivasspor'u net bir skorla mağlup ettik...
Kayserispor deplasmanında üstünülüğü ele geçirdikten sonra pas oyununu denedik... Bu sisteme alışık olmamaza rağmen iyi işler çıkardık diyebilirim...
Bursaspor'u oyun olarak adeta ezsekte skora pek yansımadı
![]()
Bence artık para harcamak yerine alt yapı ve tesislerinin üzerine yogunlasıp avrupaya oyuncu pazarlama işine gir.ben kendi kariyerimde öyle yapıp efsane antrenman tesisleri mükemmel alt yapı tesisleri muazzam genç yetiştirmeye kadar cıkardım 4 sezonda..
ticareti de unutma
zevk katıyo kariyere..
Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]
Aslında altyapıya ve tesislere de önem veriyorum aslında ama bu benim ilk kariyer paylaşımım olduğu için bu tür detayları paylaşmayı unutuyorum tamamenŞöyleki:
Daha ilk yılımızda altyapıdan çok iyi 2 genç çıktıama sanıyorum gelecek seneden itibaren daha iyileri çıkacaktır. Ben de fazla para harcamam böylece
![]()
bence transfer yapacagına bunları degerlendirbaya saglamlar ..
![]()
Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]
hocam calleri çok geliştimi![]()
özellikle alper çok iyiymiş bütün lig maçlarında görev verirdim zaten ligde artık çerez maçları oynarsın
Oyuncu satışı yapmazsak artık transfer yok zatenkariyeri sonlandırmazsam önümüzdeki sezon şans vereceğim özellikle de Alper'e
Calleri ile beraber pek çok futbolcum gelişti Calleri geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 16 gol atıp Altın Ayakkabı'yı kaptı
Alper'i sadece birinci dönem için Adana Demirspor'a kiraladım... İkinci dönemde ligdeki durumumuza göre geri çağırıp şans vermeye başlayacağım![]()
Şampiyonlar Ligi'nde 1.Torbadan girdik kuraya ama 2. ve 3. torbada öyle takımlar vardıki bu kura lokum gibi bir kura oldu
Ben bu pas futboluna bayıldım yarakip topla anca kendi sahasında oynuyor
Benfica maçına dikkat lütfen daha sistemi tam benimsememize rağmen istatistikler çok iyi
![]()
Eskişehir'e karşı çok iyiydik ama gol yedik olmadık yere... Takım 1 gol yediğinde bile sinir oluyorumçünkü yediğimiz goller genelde çok saçma oluyor
Şampiyonlar Ligi 1. Hafta itibariyle liderliği aldık
![]()
Takım çok iyi hocam.Şlde gruplara hiç 1.torbadan giremedim acaba nasıl bir his. Bruma ve Zivkovicinde profillerini atarmısın.
Bruma ve zivkoviç uçuruyodur kanatları![]()
İkisi de hemen hemen her maç gol veya asist katkısı yapıyor ama Bruma pas oyununu bozuyor topu aldımı basıyor dribblingi
Bu yüzden bazen Lozano'yu bazen Arda'yı sola çekiyorumyedeğe alıyorum Bruma'yı yani
sonradan oyuna soktuğumda da rakibin yorgun beklerini paçavraya çeviriyor
![]()
Hocam Harika sezon geçirmişsin Tebrik ediyorum. Taktiğin ile ilgili son yazını okudum onun üzerine giderek devam ettim şampiyonlar liginde dikiş tutturamadım Avrupa liginde yarı finali gördüm yarı finalde Bayern geldi elendim ne yazık ki. Oyunda Dikkat ettim galiba benim taktiğimi yapay zeka çözmüş tüm takımlar taktiklerine bakıyorum normal 4321 geniş ama benim maçımda şampiyonlar ligi, Türkiye ligi, Türkiye kupası kim çıkarsa çıksın karşıma bana karşı, 4411 yada 4141 dizilişiyle oynuyorlar. Haliyle zorlanıyorum Avrupa da istediğim başarıyı alamadım hala ama bu son taktiğine uygun taktikle çıkıyorum şuana kadar başarılı. Psg maçında ki direktifleri paylaşabilir misin acaba zahmet olmazsa karşılaştırmak için o maça çıktığın diziliş ve oyuncu rolleriyle çıkıyorum bende direktiflerini de görmek isterim hocam.
nasıl yeni sistemin taktik mantalite nedir biraz bahset oyuncularda çok çok iyi![]()
4-2-3-1 Geniş sistemini kullanırken genelde verdiğim talimatlar böyle oluyor:
Yeni sistemde biraz sıkıntı var gibi oyuncular özellikle de bekler çok fazla ofsayta düşüyor... Çok sabırla ama seri pas yapmaya çalışıyoruz... Az ama öz pozisyona girip değerlendiriyoruz
![]()
Benfica galibiyeti sonrası aldığımız sonuçlar:
Topla oynama oranımız ve pas yüzdemiz çok iyi olsa da pozisyon üretmekte güçlük çekiyoruz o maçlardan biri de Başakşehir maçıydı...
Bazen de erken gol bulduğumuzda rakiple resmen alay ediyorz
Gent'in kanat akınlarını durduramasakta fazla gol atamayan takım 4 gol buldu üstelik Şampiyonlar Ligi'nde
Alanyaspor'a karşı bile üretken olamadık
Milan deplasmanı için kabul edilebilir bir skor elde ettik
Fenerbahçe'ye karşı maç genelinde topun kontrolü bizdeydi ama verilen saçma penaltı yüzünden beraberliğe razı olduk... Maçtan sonra basın toplantısında hakeme sövmediğimiz kaldıama Federasyon haklı bulduğu için ceza yemedik
Yine kısır bir maç yine tek gol
Milan'a karşı topa hakim olmaktan ziyade daha direk oynayan bir anlayışla çıktık sahaya ilk dakikadan golü bulunca yine pas oyununa döndük 2-0'la net bir galibiyet aldık
![]()
2023 ün en pahalı futbolcusu senin kadroda acaba hangisi ?![]()
Pas oyunu taktiğin çok yetenekli oyuncu ister . Vasat takımda 0-0 a abone eder o taktik![]()
steam : aytekin79
Ligde çok iyiyiz bu taktikle ama Avrupa'da kazandığımız maçları zor kazandık o yüzden Avrupa maçlarında eski taktiğe dönmeyi düşünüyorum ta ki İniesta kalitesinde 3-4 topçu bulana kadarki yeni transfer Maia da onlardan biri olacak anlaşılan.
Teşekkür ederim![]()
tempoyu bir yada 2 tık düşürürsen pas oyununda ofsaytlara etkisi çok oluyor
ama üretkenlik çok düşüş garip olmuş
Tempo şu anda çok yüksekken bile üretkenlik sıkıntısı çektiğimiz maçlar oluyor tempoyu daha da düşürünce takım sadece pas yapıyorÜretkenlik sıkıntımızı çözmek için ileri uç oyunculara daha fazla özgürlük tanıdım bazı maçlarda faydası dokundu bunun
Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde işler istediğimiz gibi gidiyor... Türkiye Kupası başladı ayrıca kariyerdeki son hedefimiz Dünya Kulüpler Kupası da başladı başlayacak
Aldığımız sonuçlar:
Erciyes'i kaliteli bir oyunla farklı bir şekilde mağlup ettik...
Trabzonspor'u resmen sahadan sildik... Kaleci degaj yapınca Chedjou'nun sırtına çarpan top gol olduGel de sinirlenme
Benfica'yla berabere kalarak grubu lider tamamlamayı garantiledik ama bizi çok zorladılar... Bu maçta geriye düşünce taktiksel değişikliğe gittiğimiz için topla oynama yüzdemiz düşük kaldı...
Kasımpaşa'ya karşı galip gelsekte saha zemininden midir nedir defanstan çıkarken çok top kaybettik bunlardan birinde rakip penaltı kazandı. Şanslıyız ki kalemizde Rulli var
Boluspor 1-0 la geçtiğimiz ender!takımlardan biri oldu...
![]()
Alper Şentürk'ü kiradan geri çağırdık ve daha fazla şans vermeye başladık ve şu anda muazzam bir ivme yakaladı 6 maçta 5 asistle takımın en çok asist yapan 3. oyuncusu durumundaTabi bu performansla Barcelona'nın da dikkatini çekmeyi başardı bizim oğlan
Takıma bir İniesta lazım dedik Alper o göreve soyundu kaleciyle karşı karşıya bırakan paslar atıyor oyunun yönünü değiştirebiliyor.. Gent maçında da oyuna sonradan girip asistini yaptı maçı aldı adeta
Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde rakip Pumas'ı çok rahat geçtik
Dünya Kulüpler Kupasını da kazandık ve müzeyi tamamlama hedefimize eriştik genç yaşta emekli olup zirvede bırakmayı düşünüyorum artıkama karar veremedim bir türlü
![]()
Sonuçlar çok iyi Alperide yeni inaesta yaparsak çok iyi olur![]()
Olacak olacakşu anda en son paylaştığım profilinden daha iyi durumda ama biraz daha gelişince olmuş bu çocuk diyecek görenler
Ligde devre arasına girerken ilk mağlubiyetimizi Antalya'dan aldık...
Türkiye Kupası'nda bizim çocuklar yüzümü kara çıkarmadı
Bu arada Şampiyonlar Ligi son 16 kuraları çekildi orta halli bir kura çeksekte turu geçeceğimize inancımız tam
Ligde ve Türkiye Kupası'nda son durum şöyle :
![]()