1 ile 30 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Threaded View

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    Öncelikle, Beta sürümde gördüğüm ve düzeltilmesini/eklenmesini istediklerimi yazayım:

1- BJK resmi sitesine göre düzeltilmesi gereken futbolcu boyları:

- Fabrico: 1.85 (Ayak Right Only yerine Right olmalı)
    - Utku Yuvakuran: 1.92
    - Adriano: 1.72
    - Caner Erkin: 1.81
    - Talisca: 1.91
    - Oğuzhan Aydoğan: 1.75
    - M. Enes Durmuş: 1.79

2- Şenol Güneş Preferred Formation 4-2-3-1 Wide olmalı.

3- Beşiktaş'ın Fitness Coach'unun tam ismi: Miguel Peiró Montañana

4-
    GK Coach Mrmic'in adı Marijan değil Marjan olmalı.

5- Beşiktaş Club Legends'ta Hakkı Yeten'in adı "Hakki" olarak girilmiş.

6- Kaan Baysal'ın Uyruk 1: TUR, Uyruk 2: BEL olmalı.

7- Oğuzhan Aydoğan, Musa Çağıran ve Demba Ba'nın Favoured Clubs'a Beşiktaş eklenmeli.

8- Quaresma'nın başarılarına Portekiz ile Avrupa Şampiyonluğu eklenmemiş. Quaresma'nın kontratında maçbaşı ücreti olmamalı.

9- Rhodolfo'nun maçbaşı ücreti 10 bin avro olarak düzeltilmeli.

10- Gökhan Töre'nin 3 milyon avroluk kiralama bedeli oyuna girilmeli. Ayağı Left olmalı. Fav. Personel'e Quaresma eklenebilir. Ayrıca maaş bilgisi yanlış. 2016-2017 sezonu için 1 milyon 600 bin avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı olmalı.

11- Utku Yuvakuran'ın maaşını Beylerbeyi'nin ödediğini sanmıyorum. Ayrıca satın alma opsiyonu Beşiktaş'ta olmalı.

12- Marcelo'nun sözleşmesi TFF'ye göre 2018'e kadar. +1 yıl da opsiyon olabilir.

13- TFF'ye verilen listede bulunan genç oyuncular İbrahim Anıl Tekeli ve Sedat Şahintürk oyuna eklenmeli.

14- Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı 14 olmalı.

@perpetua
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    1. Oyuncu boylari icin Besiktas sitesine, gecen sezonki Alexis orneginde oldugu gibi, cok guvenemiyorum ancak farkli kaynaklari da kontrol ederek inceleyecegim. Fabri'nin zayif ayagi konusunda katiliyorum.

2. Asagi yukari ayni dizilisler. Veritabanindaki mevcut dizilis bence Besiktas'in yapay zeka kontrolu altindaki oyununu daha dogru yansitiyor.

3 & 4. Hirvatlarin ve Ispanyollarin tercihini degistirmeyi dogru bulmuyorum. Farkli ulkelerin isimler konusunda farkli uygulamalari var. Bunlara mudahale etmemeyi daha dogru buluyorum.

5 & 6 & 7. Not ettim. Tesekkurler.

8. Basari bilgisini not ettim. Mac basi kismi oyunun kendisinin eklemesi. Bu mac basilarini oyunun otomatik eklemesi yanlis gibi gorunse de, futbolcu sozlesmeleri genelde tam olarak aciklanmiyor. Quaresma'nin sozlesmesinde mac basi yoktur ama ev kirasi vardir, ucak bileti vardir, eksta primler vs. vardir ama aciklanmamistir. Bu mac basi ucretlerinin oyunda otomatik eklenmesi biraz da futbolculara yapilan o ekstra odemeleri yansitmak icin.

9. Not ettim. Yanlis sozlesme maddesi kullanmisiz.

10. Not ettim.

11. Satin alma bedeli ile ilgili bir kaynak var mi?

12. Not ettim.

13. Devre arasi icin yapilan yamada bunlar eklenir. Lisanslari veritabanini yolladiktan sonra cikmisti.

14. Besiktas'in 12 tane Super Lig Sampiyonlugu var.
    http://www.tff.org/Resources/Tamsaha...upa2016/#20-21

Super Kupa oncesi TFF'nin yayinladigi dergide takimlarin basarilari 21. sayfanin sag alt kosesinde listelenmis. Ve burada net bir sekilde Besiktas'in Turkiye Ligi sampiyonluk sayisinin 12 oldugu yazilmis.

Besiktas'in +2 sampiyonlugu, takimlarin takacagi yildiz sayisini belirlerken kullaniliyor. Daha once de bir cok defa ayni cevabi vermistim bu konuda. Eger oyunda bir gun bizde ve bir kac baska ulkede kullanilan yildiz sistemi getirilirse, Besiktas'in formasina takacagi yildiz sayisini belirlemek icin sayilan iki Federasyon Kupasi sampiyonlugunun da sayilmasini saglariz. Ancak Turkiye Ligi veya gunumuzdeki adiyla Super Lig sampiyonluklari 1959'dan gunumuze gelen sampiyonluklardir. Oyunda da 1959'dan gunumuze oynanan lig sampiyonasinda kuluplerin kazandigi sampiyonluk sayisi gosterilmektedir.
    1. Oyuncu boyları:
    - Utku ile M.Enes'in boyu zaten oyuna girilmemiş sanırım. Dolayısıyla bu bilgileri kullanabilirsiniz. M.Enes başlığı altına kaynağı yazmıştım fakat şu an silinmiş o konu.
    - Yazın Transfermarkt'a da bu bilgileri girdiğim için transfer döneminde bakmıştım, Talisca'nın Benfica websitesinde boyu: 1.91, Caner'in de Inter websitesinde boyu 1.81'di. Hatta Caner Erkin başlığında Inter'deki profil linkini de paylaşmıştım. BJK resmi sitesinde de bu şekilde olduğu için bence bilgi doğru.
    - Fabricio, Adriano ve O.Aydoğan'da ise 1'er santim farklar olduğu için kabul ederseniz, boylar komple BJK resmi websitesine göre olmuş olur.
    - Alexis konusuna katılıyorum. Onda bir hata vardı. Zaten ısrar da etmemiştim hatırlarsanız.

2. Benzer dizilişler fakat BJK için en doğrusu 4-2-3-1 Wide. BJK 2 wingerla oynuyor. Sağda Quaresma'yı MR oynatmak doğru değil bence. Hatta BJK'de natural MR oynayacak adam yok. Ş.Güneş'in en bilinen özelliklerinden biri de sarkık önlibero (DM) kullanmamasıdır. Selçuk-Colman, Ozan-Belluschi örneklerinde de olduğu gibi.

3 & 4. Yabancılar da eksik veya hatalı bilgi girebilir. Bu böyle kalmamalı. Farklı kaynaklardan kontrol edebilirsiniz.

11. Artık BJK de sözleşme şartlarını açıklamıyor. Bunu sözlü olarak duymuştum. Transfermark'ta da satınalma opsiyonu gözüküyor fakat bedel belli değil. Geçen sezon Marcelo, bu sezon da Talisca ve Aboubakar'ın da satın alma opsiyon bedelleri resmi olarak açıklanmamıştı sanırım. Fakat Utku'nun maaşını kesin BJK ödüyordur.

14. Bu konuda anlaşamıyoruz fakat yine tepkimi koyacağım. TFF resmi sitesine göre BJK'nin şampiyonluk sayısı 14. Bu linki baz almanız lazım: http://www.tff.org/default.aspx?pageID=379

Sizin mantığınıza göre Galatasaray'ın da UEFA kupası oyundaki Euro Cup tarihçesinde yani Sevilla'ların falan olduğu yerde gözükmemeli. Çünkü 2009-10'dan beri Avrupa Ligi olarak isim ve statü değiştirdi. Fenerbahçe'nin Balkan Kupası gibi bir formatta gözükmeli. Mantığınız aynen böyle yani

Beşiktaşlılara yaptığınız bu ayıbı artık düzeltin lütfen.
    http://www.tff.org/default.aspx?pageID=201&ftxtID=25101

Last edited by ttarlabasi : 19.Ekim.2016 at 17:08

Mesaj Yetkileri