Istenen maaslari farkli bir sekilde cozmek mumkun. Onceki mesajimda bahsettigim yama icin bununla ilgili bir duzenleme yaptim.
Demek istedigim, Fenerbahce ve Besiktas'in bu sekilde zorlanmasi, ligin olmasi gerektiginden daha fazla cekismeli oldugunu gostermiyor mu?2-Hayır gelmiyor. Söylediğim gibi ben ilk yarı sonunda zaten ortalama 80 puan alacak düzeydeydim ama taktiğimi değiştirdiğim ve neredeyse bütün oyuncularımı satıp yerlerine gençler aldığım için 62'de kaldım. Ben tutan taktiğim ve takımımla devam etseydim muhtemelen ben 80 rakiplerim 60 puan civarında olacaktı. Zaten 60 puan civarında olan rakiplerim de Fenerbahçe veya Beşiktaş değildi çok altlarda kalmışlardı.
Bruma'nin asistleri genelde cizgiye inip geriye cikarttigi toplardan kaynaklanmiyor mu?3-9 maçta 3 gol 4 asist yapmış oyuncunun Vision=8 Passing=8 olmamalı. Diyeceksin ki biz database'i teslim ettiğimizde bu rakamlar yoktu haklısın ama daha hazırlık maçlarında bile çok belli etmişti şu anda yapılan oyuncu olmadığını. Strength=7 olmamalı mesela gözle görülür bir güç artışı yok mu bu çocukta son 2 senede?
Bunun icin futbolcunun vizyona veya pas kalitesine ihtiyaci zaten yok.
Bruma'yi one cikartan rakibi eksilterek cizgiye inebilmesi olmali. Bunu yapabildikten sonra asist yapmak icin zaten iyi vizyona veya pas kalitesine ihtiyaci yok.
Iki meseleye parmak basacagim.4-Taktik bilgileri Riekerink=10, Şenol Güneş=13, takımlarını taktik kalite olarak bireysel kalitelerinin çok üstünde oynatan Aykut Kocaman=12, Abdullah Avcı=12, Mustafa Reşit Akçay=10, İbrahim Üzülmez=7. Muhtemelen sizin yapmadığınız Dick Advocaat=16. Advocaat'ı örnek olarak alırsam saydığım bütün isimlerin taktik bilgilerinin belli bir ortalamada arttırılması gerekiyor. Süper lig teknik direktörleri çok kötü yapıldığı için ayrıca çok saçma teknik direktörler geliyor büyük takımların başına. Misal Fenerbahçe Osman Özköylü getirdi benim kariyerimde sonra onu da kovdu adını bile daha önce duymadığım bir Türk hoca getirdi.
1. Taktik ozelligi, teknik direktorun taktiksel bilgisini belirliyor. Sadece bir sistem uzerinde uzmanlasan, yeni taktikler yaratma konusunda cok yaratici olmayan direktorlerin daha dusuk degerler almasi dogal. Ayrica bence bahsettigin teknik direktorler taktisyen teknik direktorler degil, belirli bir sistemi takimina monte eden antrenor teknik direktorler.
Sadece Ibrahim Uzulmez konusunda, daha yeni oldugu icin, henuz emin degilim.
2. Bahsettigin teknik direktorlerin cogu Anadolu kuluplerinin teknik direktorleri. Bu teknik direktorlerin taktiksel bilgisini yukseltmek, 2. maddede bahsettigin sorunlari daha da derinlestirmez mi?