Quote Originally Posted by perpetua View Post
Istenen maaslari farkli bir sekilde cozmek mumkun. Onceki mesajimda bahsettigim yama icin bununla ilgili bir duzenleme yaptim.

Demek istedigim, Fenerbahce ve Besiktas'in bu sekilde zorlanmasi, ligin olmasi gerektiginden daha fazla cekismeli oldugunu gostermiyor mu?

Bruma'nin asistleri genelde cizgiye inip geriye cikarttigi toplardan kaynaklanmiyor mu?
Bunun icin futbolcunun vizyona veya pas kalitesine ihtiyaci zaten yok.
Bruma'yi one cikartan rakibi eksilterek cizgiye inebilmesi olmali. Bunu yapabildikten sonra asist yapmak icin zaten iyi vizyona veya pas kalitesine ihtiyaci yok.

Iki meseleye parmak basacagim.

1. Taktik ozelligi, teknik direktorun taktiksel bilgisini belirliyor. Sadece bir sistem uzerinde uzmanlasan, yeni taktikler yaratma konusunda cok yaratici olmayan direktorlerin daha dusuk degerler almasi dogal. Ayrica bence bahsettigin teknik direktorler taktisyen teknik direktorler degil, belirli bir sistemi takimina monte eden antrenor teknik direktorler.

Sadece Ibrahim Uzulmez konusunda, daha yeni oldugu icin, henuz emin degilim.

2. Bahsettigin teknik direktorlerin cogu Anadolu kuluplerinin teknik direktorleri. Bu teknik direktorlerin taktiksel bilgisini yukseltmek, 2. maddede bahsettigin sorunlari daha da derinlestirmez mi?
Yamayı ben de bekliyorum, deneyeceğim umarım Türkiye liginde uzun kariyer yapabilmemizi sağlar.

Bence tam tersine gerçekçi olmadığını gösteriyor Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın düştüğü durum. Tarihinin en kötü sezonunu geçirince bile 6. 7. oluyor bu kulüpler 10 sezonun en az 8'inde 70 puan barajını aşmaları gerekiyor ki biz de zevkli uzun bir kariyer yapabilelim.

Bruma'yı sadece en gözümün önünde örnek olduğu için aldım zaten oyuncu profilleri konusunda çok farklı görülebilir özellikler ama en azından gözle görülür fiziksel özelliklerin doğru yapılmadığını düşünüyorum. Ben oyuncuları ligdeki diğer oyuncularla kıyaslayarak değerlendiriyorum ve Bruma ligdeki rakiplerinin çok önünde olması gerekirken hız ve dribbling dışında çok gerisinde. Sadece artması gerekeni söylüyor gibi olmayayım mesela Serdar Aziz, Semih, Chedjou, Selçuk İnan da bence düşürülmesi gereken profiller.

Teknik direktörler konusunda gerçekte bakınca taktik bilgilerine 20 üzerinden kaç verirsin denilse çoğuna bu verdiklerini verebilirim ben de ama oyuna yansıması bu şekilde olmuyor. Benim bahsettiğim gerçekte yarattıkları etkiyi nasıl bir profil yaparsak oyunda da gösterebilirler? Şu an olanlar gösteremiyorlar ve bence bu bir sorun. 2. lig hocalarıyla Süper lig hocaları arasında yada bu bahsettiğim "bizim ligimiz için" elit hocalar arasında çok büyük farklar olmayınca büyük takımlar da başına 2. ligden tanınmamış hocalar getirip 20 maç sonra onu da kovuyor. Burada kulüplerin finansal durumu ve şöhret (reputation) de etkili olabilir yüksek maaşlı ve şöhretli hocalar gelemeyeceği için o da yine 2. maddeye bağlanır.

Dediğin gibi bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü zaten benim bahsettiğim sorun anadolu kulüplerini düşürmekten geçmiyor tam tersi ligin kalitesini ve rekabetini arttırmaktan geçiyor. Ligimizin çok kaliteli bir lig olmadığı aşikar bunu tartışacak değilim ama oyunda yapay zekayı da düşünüp gerçeğe en yakın rekabeti nasıl verebiliriz diye düşünmeniz gerekiyor bence.