1 ile 30 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kornification View Post
    Yamayı ben de bekliyorum, deneyeceğim umarım Türkiye liginde uzun kariyer yapabilmemizi sağlar.

Bence tam tersine gerçekçi olmadığını gösteriyor Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın düştüğü durum. Tarihinin en kötü sezonunu geçirince bile 6. 7. oluyor bu kulüpler 10 sezonun en az 8'inde 70 puan barajını aşmaları gerekiyor ki biz de zevkli uzun bir kariyer yapabilelim.
    Gercekci yazmamistim. Cekismeli yazdim. Hatta olmasi gerektiginden daha fazla cekismeli. Yani buyuk kulupler mac kazanirken biraz fazla zorlaniyor. Bu biraz mac motoru, biraz da veritabani ile ilgili ama sorunun var oldugunun farkindayim.

Bruma'yı sadece en gözümün önünde örnek olduğu için aldım zaten oyuncu profilleri konusunda çok farklı görülebilir özellikler ama en azından gözle görülür fiziksel özelliklerin doğru yapılmadığını düşünüyorum. Ben oyuncuları ligdeki diğer oyuncularla kıyaslayarak değerlendiriyorum ve Bruma ligdeki rakiplerinin çok önünde olması gerekirken hız ve dribbling dışında çok gerisinde. Sadece artması gerekeni söylüyor gibi olmayayım mesela Serdar Aziz, Semih, Chedjou, Selçuk İnan da bence düşürülmesi gereken profiller.
    Bu dusmesi gereken profiller eger duserse, yukarida bahsettigin ligin fazla cekismeli olma sorunu hic bir zaman cozulemez. Yani bir celiski var. Hem 3 buyukler ligin tepesinde olsun, hem de bunu 3 buyuklerdeki (sadece Galatasaray yazdin ama bunlar iliskili konular) futbolcularin ozelliklerini dusurerek basaralim anlamina geliyor bu.

Teknik direktörler konusunda gerçekte bakınca taktik bilgilerine 20 üzerinden kaç verirsin denilse çoğuna bu verdiklerini verebilirim ben de ama oyuna yansıması bu şekilde olmuyor. Benim bahsettiğim gerçekte yarattıkları etkiyi nasıl bir profil yaparsak oyunda da gösterebilirler? Şu an olanlar gösteremiyorlar ve bence bu bir sorun. 2. lig hocalarıyla Süper lig hocaları arasında yada bu bahsettiğim "bizim ligimiz için" elit hocalar arasında çok büyük farklar olmayınca büyük takımlar da başına 2. ligden tanınmamış hocalar getirip 20 maç sonra onu da kovuyor. Burada kulüplerin finansal durumu ve şöhret (reputation) de etkili olabilir yüksek maaşlı ve şöhretli hocalar gelemeyeceği için o da yine 2. maddeye bağlanır.

Dediğin gibi bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü zaten benim bahsettiğim sorun anadolu kulüplerini düşürmekten geçmiyor tam tersi ligin kalitesini ve rekabetini arttırmaktan geçiyor. Ligimizin çok kaliteli bir lig olmadığı aşikar bunu tartışacak değilim ama oyunda yapay zekayı da düşünüp gerçeğe en yakın rekabeti nasıl verebiliriz diye düşünmeniz gerekiyor bence.
    Bununla ilgili kapsamli bir cevap yazmistim:
    http://forum.turksportal.net/vb/show...=1#post2769725

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Gercekci yazmamistim. Cekismeli yazdim. Hatta olmasi gerektiginden daha fazla cekismeli. Yani buyuk kulupler mac kazanirken biraz fazla zorlaniyor. Bu biraz mac motoru, biraz da veritabani ile ilgili ama sorunun var oldugunun farkindayim.

Bu dusmesi gereken profiller eger duserse, yukarida bahsettigin ligin fazla cekismeli olma sorunu hic bir zaman cozulemez. Yani bir celiski var. Hem 3 buyukler ligin tepesinde olsun, hem de bunu 3 buyuklerdeki (sadece Galatasaray yazdin ama bunlar iliskili konular) futbolcularin ozelliklerini dusurerek basaralim anlamina geliyor bu.

Bununla ilgili kapsamli bir cevap yazmistim:
    http://forum.turksportal.net/vb/show...=1#post2769725
    Bahsettiğim oyuncular zaten düşürülse bile anadolu takımlarının iyi oyuncularıyla ya eşit ya biraz daha iyi durumda olacaklardır.

Paylaştığın yazına göre sorun büyük kulüplerin kötü durumda olması değil anadolu kulüplerinin olması gerekenden iyi durumda olduğu için bizim istediğimiz şampiyonluk yarışlarının olmadığını çıkarıyorum. Düşününce mantıklı da geliyor çünkü bizim ligimiz 5-6 kulüp dışında finans ve oyuncu kalitesi olarak en az İspanya ligi kadar uçurum barındırıyor.

Ben sizin kadar oyun dinamiklerine aşina biri değilim tabii ki neye ne etki eder sadece oyun deneyimlerimden ve gerçekte de futbolu takip etmeye çalışan biri olarak yorumluyorum. Büyük kulüplerin olduğundan kötü durumda yansıtıldığını düşünmüyorum ligde ama oyunu açınca öyle gözüküyor ve bunu düzeltmenin en mantıklı yolu baş altı takımların kalitesini düşürmekten geçiyorsa öyle yapılmalı.

Mesaj Yetkileri