-
Din konusu bence tabuların en büyüğü.Hepimiz Müslümanız deriz.Ülkemizin %90'ı Müslümandır.Ama Ramazan ayında oruç tutan,namaz kılan,zekat veren,5 vakit namazını kılan neden bu kadar azdır?
Hak Yoldur İslam.Bazılarının yanlış din sahibi olarak gördüğü Yahudilerin,Hristyanların çoğu dinlerine bizden daha fazla saygılı ve sahiptirler.Mesela Yahudilerin kutsal günü Cumartesidir ve o gün Yahudilerin yaşadığı yerlerde elektrik yoktur.Mesela bir otelde kalıyorsunuz.Aşağı inmeniz lazım.Böyle yerlerde asansörler ayarlanıyor.Her katta 5 Dakika durarak yukarı çıkıp,aşağı iniyor.Bu onların inancı.Hristyanların kutsal dini Pazardır.Halkın büyük bir çoğunluğu kiliselerdedir.
Peki biz niye kutsal günümüz olan Cuma günü camileri doldurmuyoruz.Bence bunun çok kolay bir cevabı var.Bunun nedeni İslamiyetin son din olmasından ve hak din olmasından kaynaklanıyor olmasın.Nede olsa biz hak yoldayız.Nede olsa dinimiz tüm dinlerden ileri.Yani kısacası biz onlardan bir adım öndeyiz.Yani rahatız.Bu rahatlıktan dolayı bence biz bu kadar dinimize sahip çıkmıyoruz.
Diğer bir nedeni daha var benim kanımca.Buda çocukluğumuz.Çocukluğumuzda bize dayatılan bazı zorlamalar olmasın.Çocukluğumuzda olum böyle yapma günah,olum şöyle yapma bilmem ne.Bu dine karşı saygısızlığımız nedeni sakın çocukluğumuzdaki dayatmalar olmasın.Bu toplumumuzda çok sık rastlanan bir şey.Bence bu nedenden dolayıda dinimize biraz saygıda kusur yapıyor olabiliriz.
Şimdi ben Müslümanım diyecem ama Kuranı okuyamayacağım.Neden?.Çünkü Arapça bilmiyorum.Yani Müslüman olmam için illa Arapça bilmemmi lazım.Niye ben dinimin bir duasını anlayamayım.Öylesine okuyacağıma neden ne anlama geldiğini bilerek okumayayım.Ne anlama geldiğini bilirsem onu anlamak daha kolay olmayacakmı.
Türkçe olursa ne olacak?İlk başta ne dediğini anlayacağım.Anlayınca ne olacak kendi kendimi o konu hakkında sorgulayabileceğim.Doğru mu yanlış mı olduğunu daha rahat anlayacağım
Ben hayatımda hiç bir akıma hiç bir düşünceye körü körüne bağlanmadım.Okudum öğrendim,sorguladım.Ama İslamiyeti sorgulayamıyorum.Şimdi Türkçe Kuran var al oku sorgula diyebilirsiniz.ama Türkçe Kuranı okumamın ne faydası olacak ki.Okuyup sorgulayacağım ama iş uygulamaya gelince yine Arapça olacak.Niye inandığım bir şeyi anlamayayım ben.Niye onu anlayarak uygulayamayayım?
Mesaj Yetkileri