Quote Originally Posted by şampiyon View Post
Arkadaşlar ilk olarak şunu belirtmek istiyorumki yazımda vermek istediğim mesajın çoğu kısmı anlaşılmış.Bu beni gerçekten sevindirdi.Ama anlaşılmayan bir kaç husus var onlara değinmek istiyorum.(gerçi şu an vaktim çok dar,bu konuya yine ayrıntılı bir şekilde değineceğim.)
İlk başta ben yargılamayalım yada sorgulamayalım demedim.ama yazdıklarımdan öyle bir mana çıkmış olabilir özür dilerim.Elbette yargılayacağız,ve ahiretimizi ilgilendiren bu konuları elbette sorgulayacağız.Benim kastettiğim;Neden Arapça indirildi şeklindeki yakınmalardır.Yaratıcımız olan Allahü Teala bu şekilde istemiştir ve böyle indirmiştir Kuran-ı.Yargılamayalım derken kastettiğim buydu.Zira bizi yaratan yaratıcımızı yargılamak gibi bir hakkımız ve yetkimiz olamaz zaten.
Bir insan sorgulayarak,kafasındaki soru işaretlerini yenebilir ve o zaman tam manasıyla inanabilir.Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın yada bu şekilde söyleyinki bende hatamı anlayıp düzelteyim.
Bir diğer mesele Ezanın Arapça okunması hususu ki ben Ezan okunurken bambaşka alemlere gidiyorum.Heleki birde güzel okuyorsa okuyan.ve açıkçası türkçe olarak okunduğunda aynı lezzeti ve hazzı alacağımı sanmıyorum.Ezan Tüm ülkelerde tüm müslümanları ibadete çağırmak için kullanılan evrensel bir dildir.Buna arapça yada başka bir dil gözüyle bakmamamız lazım kanaatindeyim.Ve ezanda bahsi geçen sözler esasında her insanın bildiği sözler.yani bugün ezanı duyan bir insan onun kendisini kurtuluşa,namaza çağırdığını bilir ve anlar.Anlamıyorsa bile Türkçesini bir kez okusa o bile yeter.Bundan sonra duyacağı her ezan ona zaten bildiği şeyleri hatırlatmak olacaktır.Normal olarak 4 ezandan farklı sadece sabah namazı ezanında bir ekleme vardır.orada da "es salatü hayrum minennevm" denilirki,buda namaz uykudan daha hayırlıdır demektir.Sonuç olarak bence Ezan türkçe olsun,şu türkçe yapılsın gibi şeylerle uğraşmak yerine bize emredileni yapmaya çalışmak daha hayırlı olur düşüncesindeyim.
pek yakında burada güzel bir makale yazacağım bu konularda var içinde ama daha farklı bir açıdan yaklaşacağım bu konulara.
Diyorumki camiler tüm müslümanlar için.o veya bu sebeplerden dolayı terketmeyelim.kimseninde tekelinde değil.Tipimiz giyinişimiz ne olursa olsun sonuçta biz Allahın bizden istediği bir ibadeti yapacağız,bir nevi borcumuzu ödeyeceğiz.o yüzden özelliklede dünyanın her yanını ateş sarmışken ibadetlerimize daha sıkı sarılalım diyorum.
yorum yapan ve yapacak olan arkadaşlarımada şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben camilere insan çekmek için diyorum zaten. Sabahleyin uyanın diye çağırsa imam çok daha etkili olur bence. Sen birine Arapça bağırsan birşey anlamaz sonuçta. İbadetimizin Türkçe olması konusundaki görüşlerini merak ediyorum Ömer abi.

Yorumlarımız devam etsin arkadaşlar.