-
İbadet yapıyorsanız ve yaparken aklınıza Allah'ı getirmiyorsanız o ibadet değildir. Adam namaz kılıyor ama soruyorsun kıralarken aklına Allah'ı getirdin mi? Adam hayır diyor bu nasıl ibadet bunu Allah için mi yapıyorsun yoksa öyle spor olsun diye mi?
Ben namaz'ı sadece Bayramda kılarım onun dışında kılanada karışmam ama Ezan okunduğunda veya namaz sırasında arapça dualar okunduğunda ben hiç bir şey anlamıyorum niye bunlar Türkçe okunmuyor dinde öyle bir sure mi var? Musevi veya Hristiyan isen kendi kitabını kendi dilin ile okuyorsun ama bizim kitabımızı Arapça okuyoruz ve okuğumuzu anlamıyoruz.
Bize yıllardır Din derslerinde dua ezberletirler ama Dua'yı ezberledikten sonra anlmanı bilmem o zaman niye ezberliyorum. Bunun gibi sorular çok fazla bence anlamadığımız Dini yapamayız bence her Din insanın kendi dilinde anlaşılır bir şekilde ibadet edilmelidir.
Yukarda Ömer abi bazı sorumlarını yanıtlamış ama benim anlamadığım olay ben bir dua okuyorum ama anlamını bilmiyorum sizce bu sevap kazandırır mı?
Mesaj Yetkileri