bence cok iyi bir konuya deginmissin,benim görüslerim:
buraya ilk geldigimde hristiyanlarla müslümanlar arasinda büyük bir farki anladim.
hristiyanlar kendi dinlerinin gerektigi seyleri yerine getiriyorlar,burada pazar günleri kiliseler tiklim tiklim dolu,cünkü milletin dine olan saygisi inanci var.ama türkiyedeki müslümanlar nede olsa müslümanim hiristiyanlardan ve yahudilerden daha üstünüm diyerek cogu insan ne cumaya gider,ne 5 vakit namaz kilar,oruc ayinda bile oruc tutmayanlar var,ama yeri geldiginde ben müslümanim diye sokaklarda dolasmasini biliyor,müslümanlar cennete hiristiyanlar cehenneme gider diyerek baska bir dini hic önemsemiyor ama bu cok yanlis,bünkü bizim nasil bir dinimiz bir kitabimiz varsa onlarinda bir dini bir kitabi var,ama buradaki müslümanlara gelirsek buradakiler türkiyedeki müslümanlardan daha cok dinlerine sahip cikiyor,5 vakit namaz kiliyor,cuma namazina 8 yasinda gidenler bile var,buradaki camiler tiklim tiklim,nedeni ezan sesinden uzak kalmalari ve baska bir dini olan ülkede yasamalari.türkiyede genc nesile bakiyorum hepsi ingilizceyi sart kosuyor ama arapca yi ögren diyincede gülerek banane diyor,sanki öbür dünyada tercüman olacak da ingilizceyi arapcadan daha üstün görüyor.yazacak daha cok seyler biliyorumda fazla uzatmayayim,artik yeni nesil gercekten müslüman degil cünkü ibadetlerini yerine getirmeyenler neden müslüman olsunki.5 vakit namaz kilmayan,oruc tutmayan,cuma namazina gitmeyen,insanlarla alay eden bir nesilde yasiyoruz,ve bu gercekten cok üzücü.