Quote Originally Posted by perpetua View Post
Bazi oyunculari daha da dusurmemiz gerekecek hatta cunku oyuna girmemesinin nedenlerinden birisi de bazi oyuncularin abartili olmasi idi. Handling esasinda bir Kaleci icin cok da onemli bir ozellik degil. Dunyada bir cok kaleci topu cok iyi tutarak degil, topa iyi yumruk atarak veya topun yonunu basarili olarak degistirerek buyuk kaleci oluyorlar. Bir kaleci icin en onemli ozellik bu nedenle Agility'dir. Sonucta eskilerin taktigi kedi kaleci lakabi halen gecerlidir. Cok iyi topu tutamasa da, kaleye gitmesini engellemeyi iyi beceren kaleci her zaman daha makbuldur.

Zico'nun Attack yonunun iyi olmasi ofansif bir mantalite ile oynamasi icin yapiliyor. Yoksa ofansi iyi ogrettigi icin degil. Daha once de yazildigi gibi Teknik direktorler uzerinde duzeltmeler yapildi ancak diger teknik ekipler icin once belli kriterler belirlenmesi, ardindan da bu kriterlere gore teknik ekiplerin islenmesi gerekli. Zico ve Santana'yi yapan da zaten SI degil bu kisilerin daha once calistiklari ulkelerdeki arastirma guruplari.

Arda bence hatta olmasi gerektiginden daha iyi. Ozellikle hizini ve hizlanmasini dusurmek gerekli.

Ancak dikkat edersen ofansif bir orta saha oyuncusu icin onemli olan creativity, off the ball, dribbling ve technique yildiz olma seviyesinde. Bazi baska degerlerin dusuk olmasi onu kotu bir oyuncu yapmaz. Ancak Arda'nin su anda ve ileride de olacak en buyuk handikapi fiziginin yetersizligi ve cok caliskan bir oyuncu olmamasi. Bunlar ileride biraz gelisir ancak Arda hic bir zaman bir sprinter olmayacaktir ve olmadigi surece bir Robben veya Ljungberg tipi defansi yipratacak bir oyuncu olmayacaktir.
İyi günler dostum; handling önemli deildir demişsin ama oyunda kaleci için bakılan en önemli özelliklerden biri, mini editörde de çarpıldığı katsayısı yanılmıyorsam 4. Hala diyorum bu kaleciler bu kadar kötü değil oyuncuların özellikleri gerçekten kötü olmuş, Hakanı yıllardır çıplak gözle izliyorum yani yanlışlıkla oyunu oynasa adam intihar eder bu özelliklerini gördükten sonra bu arada senin dediğin asıl özellik agility bizzat senin kendi tasarrufun her hocanın kendine ait düşüncesi vardır sen çevik kaleci istersin ben alan hakimiyeti olan topu sektirmeyen yan toplarda iyi bir kaleci isterim, bir kaleci de asıl olması gerekn özellik agility diyemessin böle bir kural yok, bu çalışmada ben de bullundum ama biz yaptık diye hataları görmezden gelemeyiz