Konsantrasyonu fena olmayan bir oyuncunun bu ozellik icin degeri 15 olmaz. 15 bu konuda dunyada en ust seviyelerdeki oyuncularin aldigi degerlerden birisidir.
Amma yaptın ama ha! lokeren le oynarken bile defansa konsantrasyonu 16-17 ciwarı birçok futbolcu wardı ayrıca kimsenin almadığı bedawa oyuncular da wardı.
Kriterimiz sadece Turkiye ligine gore karsilastirmali yapmak degi, tum zamanlara gore karsilastirmali yapmaktir. Bir Maradaona'nin Flair 20 olur, bir Ronaldinho'nun 20 olur cunku bu oyuncular gelmis gecmis en cok "flair" sahibi olan oyunculardir. Arda bunlara bu kadar yakin bir kategoride degildir. 40 yilda bir yetenekli adam cikiyor diye onu da Ronaldinho yapmayalim.
benim kastettiğim türkiye liginden daha yüksek ligleri hakeden 3-5 futbolcu yani kıyaslamam türkiye liginin standart oyuncularına göre dil en üst düzeydeki futbolcularına göredir.
Yanlis biliyorsun, stamina mac icindeki kondisyon yeterliligini belirler. Dogal saglik sakatlik sonrasi formunun zirvesine ne kadar cabuk ulasabildigini, yani sakatligi ne kadar cabuk atlatabildigini gosterir.
o zaman bişi diyemiycem. çünkü bu özelliğiyle ilgili bir izlenimim yoq.
Arda'nin kornerden rakibe atmadigi top var mi? Calisirsa gelistirebilir ancak ilk yari itibariyle cok iyi korner attigini soylemek mumkun degil.
sana katılmıyorum galatasarayda futbolcumu kalmadı da kornerleri bu kadar kötü kullanan bir adam kornerleri atıyo. ayrıca korner kullanılırken ceza sahası hareketlidir. top ayaktan çıktıktan sonra da hareketlidir. belki de arda istediği yere ortasını açıyor fakat bu harekerliliğin kurbanı oluyo.
Dripling, bir oyuncunun topla kosarken topa hakimiyetidir. Arda bu konuda cok ust seviyede degil, yani bir Luis Figo (19), Alieksandr Hleb (19), Pablo Aimar (18), Cassano (18), Deco (17) seviyesinde degil. Arda rakibini gecerken, vucut calimi atan bir oyuncu, bunu da ceza sahasi yakinlarinda yapmak zorunda cunku hizli degil.
öncelikle 17 ile 18 arasındaki farkla 18 ile 19 arasındaki fark arasında fark war. oyuncunun özellikleri ne kadar yüksekse 1 kademe daha artması o kadar yüksek olur. aimar bana göre muhteşem bir oyuncu değildir. ve arda nın da onuınla aynı özelliği taşıması normaldir. deco ise kanat oyuncusu olmadığı için dribling özelliği en önemli özellikleri arasında değildir. deco da ihtiyacı olan dribling yeteneğinden war. oyunda da ihtiyacı olanı wermişler. ayrıca arda nın şekline bakarsanız vucut çalımı atamayacak kadar şekilsiz garip bir fiziği war(kısacık bacaklar uzun gövde) bide ardanın iki hatta üç kişinin arasına girip topu kurtardığı çok olmuştur bunu sadece vucut çalımıyla açıklamak haksızlıktır.17 olsun ozaman.
Bu yazdigin ozellikleri SI'in yolladigi editor'e girerek editor'un CA'yi kac olarak hesapladigina baktim. Bu yazdiklarinda Arda'nin CA 155 olmasi gerekiyor.
türkiye liginde current ability si 150 nin üstünde olması gereken futbolcular ricardinho, arda ve appiah tır.

Ayrıca fenerin albeniliğine gelince kendinizi kezmanın yerine koyun. o parayı weren başka bir kulüp yoq sizce reddetmek kerizlik olmazmı. bir de itibarı finansla alakalandırmışsın. oyunu açtın bir sene içinde finansın feneri geçti o zaman galatasarayın itibarı feneri geçicek mi? HİÇ SANMIYORUM. ayrıca fener appiah dışında kaliteli gelecek vaadeden bir genç getirdi mi? hep kariyerini bırakıp paraya dönen futbolcular. diyeceksiniz ki galatasarayda hiçbir zaman böyle bir yabancı oyuncu almadı. fakat galatasaray kariyerini yeniden canlandırmak isteyen yaşlı ama şuanki fenerin aldıklarının kat kat üstündeki futbolcuları almıştı(aradaki çekicilik farkı). belki o zaman galatasaray da fenerbahçenin yaptığı kerizliği yapmış gibi görünüyodu fakat gerçek dünya birinciliğine ulaşıldıktan sonra belli oldu. şimdi de diyebilirsiniz ki galatasaray o zamanlar çekiciydi artık dil. şöyle düşünün fenerbahçe ve galatasaray bir oyuncunun peşinde iki tarafta aynı sözleşmeyi öneriyor(sözleşmelerde maaş kesintisinin olmayacağı garantileniyor) sizce o futbolcu avrupa şampiyonu(kırıkta olsa bir kupa war sonuçta) galatasarayı mı yoqsa avrupa da galatasarayın yaptığından daha ender bir başarıya imza atarak şamp. liginde 0 çeken fenerbahçeye mi imza atar. sol cambell fenerbahçeye neden gelmedi sanıyosunuz. ayrıca fenerbahçenin aldığı futbolcular ortada. ortega we anelka kadar kişiliksiz futbolcular almış bir takımdır fener. Bu kadar kişiliksiz futbolcuları muhteşem yetenek die takımı kurtaracak diye getirdiler ve onların fenerbahçe gibi bir takımda bir iki maç güzel oynadıktan sonra problem yaratarak huzursuzluk çıkaracaklarını düşünmediler. sonuç fenrbahçenin itibarının lekelenmesi. galatasarayda ise ribery olayı wardır. yine kişiliksiz bir futbolcu. fakat galatasaraya kurtarıcı olarak dil geleceğe yatırım olarak getirildi sonradan yıldız oldu ribery nin yıldızının parladığı takım gsdir. sözleşmenin en ufak bir açığından yararlanarak marsilyaya kaçan ki gsden büyük bir takım değil. sonuç gsnin itibarının lekelenmesi. ama avrupa şampiyonluğunu lekeleyemedi.

Arkadaşlar özür diliyorum sol cambell yazıcama ashley cole yazmışım, düzelttim. nedense ikisinin adını hep karıştırıorum.