Quote Originally Posted by aras886
Birşey sorucam 700 ve 701 orginal datalarda ruputationlar nasıl biri yazabilir mi buraya?
fenerbahçe 8000, galatasaray 7500
Quote Originally Posted by perpetua
Yazinizdaki sirayi degistirmemin nedeni once bu konuda yazmam gerekmesidir.
farketmez sonuçta kimseye bi zararı yoq.
Bu is yapanlarin amaci oyuncularin gercege yakin olmasini saglamaktir. Ben de derim ki en tepede olmasi gereken Alex ve Mondragon'dur. Ardindan Ricardinho, Kezman, Song, Lugano, Appiah gibi oyuncular gelir. 150 ustu CA sahibi olacak ve Turkiye'de su anda oynayan Turk oyuncu da oldugunu dusunmuyorum. Yani dunyanin 3 buyuk liginde ilk 4-5'e oynayacak ve ilk 11'de surekli forma giyebilecek Turk oyuncu su anda yoktur. Olsa neden Galatasaray Sampiyonlar liginde nal toplamasin bu sene.. Daha gecen sezon bitmeden Galatasaray'in Sampiyonlar Ligine katilip oradan UEFA'ya gitmesi basari olur dedigimde kafadan atmiyordum. Galatasaray'in su anda kapasitesi bu. Galatasaray su anda Sampiyonlar liginde tur atlayacak kalitede bir takim degil. Olmamasinin nedeni de ne sans, ne hoca, ne de hakemler. Bunun nedeni Galatasaray genclerinin yeterince hazir olmamasi, yaslilarinin artik eskisi kadar kaliteli olmamasi ve kariyerinin zirvesinde olan Ayhan, Necati, Orhan Ak, Cihan, Inamoto gibi oyuncularin siradan ve Sampiyonlar Liginin en zayif oyuncularinin arasinda olmasi.
ben o futbolcular aklıma ilk gelen futbolcular oldukları için yazdım. aklıma alex geldi ama 161 i kesinlikle haketmeyen bu futbolcunun 150 üstü almayı bile bana göre haketmiyor. şimdi tekrar düşündüm we appiah, mondragon en üstte.
ardından song, ricardinho, kezman . onlardan sonra ceyhun, yusuf, alex, arda, delgado, ümit karan, rüştü, ilic, tuncay, önder, bobo, tomas, gökhan zan, aurelio, sabri, mehmet yozgatlı, orhan ak, hasan şaş vs. vs. sıralama bana göre bu şekildedir bikaç kişi daha eklenebilir. ayrıca galatasaray şamp liginde ikinci turu hakettiğini düşünüyorum. maçları izlememiş olmalısınliverpoolu ne hale soktuumuzu herkes gördü. hakemin wermediği bir de penaltı wardı. ilk bordo maçında doğru iki takımda birbirine net bir üstünlük sağlayamadı. ama biraz şansımız olsaydı o maçı kazanırdık. ikinci psv maçında o kırmızı kart olmasaydı we o pozisyon gol olsaydı sizce o maçı galatasaray çeviremezmiydi. ilk psv maçı da mağlubiyeti hiç ama hiç haketmedik. ayrıca geretsi başarılı bulmama rağmen takımın başında lucesku olsaydı bu takım bu halde olmazdı. çünkü lucesku hem bişiler biliyor yani basit bir t.d. dil. üstüne birde lucesku şanslı bir hocaydı. bu takım o gruptan çıkamaz düşüncesi saçma. yalnız fb ilk randers maçında türkiyeye rezil oldu. sadece 4 prof futbolcuya sahip olan bi takıma karşı nerdeyse malup oluyodu. ayrıca necati şu an formsuz olabilir fakat mutlaka formu düzelecektir.
Yuksek miktarda para verebilmek de reputation'i yukseltir. Ama reputation'i en cok etkileyen yakin zamandaki basarilardir.

Chelsea Ingiltere liginin en yuksek reputation'i olan takim. Arkada bir Liverpool var ki o Liverpool Avrupa kupalarinda en basarili Ingiliz takimi ve Ingiliz ligini en cok kazanmis takim. Arkada bir Man Utd var ki son 15 senede Ingiltere'de en basarili takim. Arkada bir Arsenal var ki gecen sene Sampiyonlar ligi finali oynamis.

Diger yandan Ispanya'da Real Madrid'in reputation Barcelona'dan dusuk. Bu Real Madrid Ispanyol ligini herhangi baska bir takimdan daha fazla kazanmis, Avrupa Sampiyon kulupler kupasini Real kadar kazanmis baska takim yok Avrupa'da. Ama Barcelona son zamanlarda yakaladigi basari ile en yuksek reputation sahibi takim.

Sevilla gecen sene UEFA kupasini kazandi, ama reputation'i Sampiyon Kulupler'i en cok kazanan kulupler arasinda olan Ajax'dan yuksektir.

Reputation yakin zamandaki basarilara gore de degiskendir. Bu nedenle de Sampiyon Kulupleri daha once kazanma basarisi gostermis Benfica, bu kupayi hic kazanamamis Roma, Valencia, Arsenal, Chelsea'den reputation olarak daha alt seviyededir.
bakın ben anlatamıyorum galiba. o bahsettiğiniz takımların hepsinin başarısı war şamp. olmasa bile. uefa kupasını kazanmış tek türk takımı galatasaraydır, bunu oyunda değiştirebilirsiniz fakat tarihte değiştiremezsiniz bu takımın seneye üç takviyeyle avrupada şampiyon bile olabileceğini düşünüyorum. bu takımda bu potansiyel war.
Artik bu reputation konusunda yorum yapmayin cunku tarafsiz olamiyorsunuz. Bu isi yapabilmek icin tarafsiz olmak gerekir. Ortega kisiliksizdir, Anelka da oyle hatta ben Kezman'in da cok kisilikli oldugunu dusunmuyorum. Ancak bu adamlar bir markadir. Bu adamlarin Fenerbahce'ye gelmesi de Fenerbahce'nin marka degerini yukseltmistir, baska oyuncularin Fenerbahce'yi gelinebilecek bir takim olarak gormesine neden olmustur. Nasil bir Hagi markasi sayesinde bir Popescu getirilebilmistir, Anelka'nin Fenerbahce'ye gelmesi sayesinde Kezman getirilebilmistir, Zico'nun gelmesi sayesinde Lugano gelmistir. Bunlar gerceklerdir. Gormek istemezseniz elinde editor vardir, buna gore degisiklikler yapabilirsiniz.
hagi bu takıma para için gelmedi bu takımı ŞAMPİYON YAPAN HAGİ DEĞİLDİR. haginin gelme nedeni bu takımdaki potansiyeli görmesidir. bu takımın şampiyon olabileceğini kendisi de buna katkı yaparak kariyerini canlandırmak istemiştir. popescu da yavaş yavaş başarılı olan bir avrupa kulübüne gitmek istemiştir tabikide. bu futbolcular takımı şampiyon yapmamıştır fakat katkıları önemsenmeyecek kadar küçük değildir o takımın bütün futbolcularını galatasaray yıldız yapmıştır. hagi o yaşa geldiinde barcelonada bu yaşta ilk 11 de oynayamayacağı daha yetenekli oyuncular olduu düşünüldüğü için galatasaray gibi potansiyel bir şampiyon kulübe gitmiştir. anelkaya paranın ucunu göster senin köpeğin olmazsa bütün dediklerini kabullenicem.