1 ile 30 arası toplam 222 sonuç

Konu: Turksportal Unofficial Update

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua
    Ama her ne kadar inkar etseniz de Alex su anda Turkiye'de oynayan en iyi 2 oyuncudan birisi. Ozellikle teknik kapasitesi ve oyunu okuma becerisine yaklasan baska bir oyuncu yok Turkiye'de. Tarafsiz bakamiyorsunuz.
    eğer taraflı olsaydım appiahı neden en üste koyayım ki mondragon dışında bütün türkiye ligindeki futbolcuların üzerinde bana göre alex werilen özellikleri hakeden bir appiah war(genel olarak - bana alexin en iyi özelliklerini gösterip appiahın bu özelliği alexle aynı olamaz demiyelim) 161 i kesinlikle hakediyo. ayrıca bildiim kadarıyla appiahla ingiliz takımları ilgileniyo. fakat alexle ilgilenen yoq nedense. ricardinho alexten daha iyi oyuncudur. brezilya milli takımına alexin yerine seçilmesi de buna kanıttır.

David Cuéllar

istersen cuéllara da bi kulp tak

2000 de kazanan galatasarayı 1987de kazanan göteborgla karşılaştırma lütfen. parma desen ok dicem ama göteborg nerden çıktı onu anlayamıyorum. ayrıca sen galatasarayın birtek şempiyonluğunu biliosun galiba şampiyonlar liginde nerelere geldiimizi bi araştır istersen.

fenerbahçeye anti-pati duyuyorum ama bunun nedeni fanatizm falan dil türkiyeyi rezil etmeleridir. fenerbahçe avrupaya galatasarayın türkiye adına topladığı puanlarla avrupaya gidiyor we türkiyeyi rezil edip geliyor. bunun sonucu galatasarayın tanınmışlığı fenerbahçeden düşük oluyor. doğru biz 0 çekemedik şamp. liginde biz zaragozaya elenemedik. biz sadece şampiyonlar ligine 10 kez katıldık. ne de olsa 10larca takım war uefayı kazanan ama 0 çeken takım sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. bana fenerbahçenin finansı dışında itibarının galatasaraydan daha yüksek olmasını gerektiren neden söyle tabi söleyebilirsen. yakın dönem başarıları dersen daha geçen sene şampiyon olmadıkmı. ondan önceki iki şampiyonluğu da fb nin haketmediğini herkes bilio. zaten aziz yıldırımdan sonraki şampiyonluklar şikeden ibaret. bunun nedeni aziz yıldırımın galatasarayın başarılarını çekememesi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CeZa_06 View Post
    eğer taraflı olsaydım appiahı neden en üste koyayım ki mondragon dışında bütün türkiye ligindeki futbolcuların üzerinde bana göre alex werilen özellikleri hakeden bir appiah war(genel olarak - bana alexin en iyi özelliklerini gösterip appiahın bu özelliği alexle aynı olamaz demiyelim) 161 i kesinlikle hakediyo. ayrıca bildiim kadarıyla appiahla ingiliz takımları ilgileniyo. fakat alexle ilgilenen yoq nedense. ricardinho alexten daha iyi oyuncudur. brezilya milli takımına alexin yerine seçilmesi de buna kanıttır.
    Bir zamanlar David Ginola, Eric Cantona, Bernd Schuster gibi oyuncular da milli takimlarina uzun sureler secilmediler. Hakan Sukur'un de milli takima secilmedigi zamanlar oldu. Hasan Sas belki de Turkiye'nin en iyi kanat oyuncularindan biri olmasina ragmen ayaginda fazla top tuttugu, yeterince cabuk karar veremedigi icin Milli Takim'a secilmiyor. Milli Takim'a secilmek teknik direktorun tercihidir. Su anda ne Ricardinho ne de Alex milli takim'a seciliyor, bunlarin yaninda secilmeyen bir Emerson, Ronaldo ve Ze Roberto'da var. Bu forumlarda daha once de yazdim. Alex'in hunerlerini iyi gosterebilmesi icin, bir takim onun uzerine kurulmak zorunda. Bir Alex'in arkasinda en azindan 3 tane defansif mantalitesi de olan ve cok kosan oyuncu yerlestirmezseniz orta saha duser. Ozellikle Brezilya gibi 2 forvet oyuncusunu hep oynatirsaniz ve bunlardan birisi Alex olmazsa. Ricardinho daha cok mucadele eden bir oyuncu ancak Alex kadar iyi ofansif pozisyonlara sizan kendini gosteren bir oyuncu degil. Bu da aralarindaki farki doguruyor.

David Cuéllar
    istersen cuéllara da bi kulp tak
    Hemen takayim. Cuellar'in ozelliklerini SI'in yolladigi editor'e girdigimde Current Ability'si nin 137 olmasi gerekiyor. Ama verilen Current Ability 130. Yani Cuellar genel olarak abartilmis. Bir oyuncu 18 dripling becerisine sahip olamaz demedim zaten. Ancak o dripling becerisini oyunda gorebilmenin nedeni Cuellar'in dripling'i yuksek olsun diye diger ozelliklerinin cok dusurulmus olmasi. Cuellar'a verilen current ability'ye yani 130 seviyesine dusurmek icin Cuellar'in Dripling'ini 13 yapmak gerekiyor.

Baska arastirmacilarin da kriterlere uymadan bir oyuncuyu yapmasi beni ilgilendirmiyor acikcasi. Arda bu Cuellar'in biraz daha yuksek becerisi olan, top kapma, calisma orani, bitiricilik, soguk kanlilik ozellikleri daha gelismis olan bir oyuncu olarak yapilmis ayrica.

Ben acikcasi Cuellar'i pek tanimiyorum, tanidigim bir oyuncu olsa dripling acisindan abartilmis mi, yoksa abartilmamis mi cevap verebilirdim. Cuellar'i siz hic seyrettiniz mi acaba? Veya ornek olarak en azindan yaptigi 3-4 hareketi gosteren bir video var mi? Bu arada Arda'nin Recoba'dan (veya daha once verdigim listedeki diger isimlerden) daha iyi Dripling becerisi olmasini istemenizin nedenini hala alamadim.

2000 de kazanan galatasarayı 1987de kazanan göteborgla karşılaştırma lütfen. parma desen ok dicem ama göteborg nerden çıktı onu anlayamıyorum. ayrıca sen galatasarayın birtek şempiyonluğunu biliosun galiba şampiyonlar liginde nerelere geldiimizi bi araştır istersen.
    Haaa demek ki zaman gectikce alinan bir kupanin getirdigi itibarda dusme oluyormus. Galatasaray Sampiyonlar ligi guruplarindan cikmayi basarali 5 sene oluyor. Tesaduf olmasa gerek ki on eleme turlari disinda Galatasaray en son ayni yil tur atlamis UEFA kupasi veya Sampiyonlar Liginde.

Finansal hal vahim, oyuncu gelse bile parasini alir mi emin degil. Stat eskimis, maclara az seyirci gidiyor, marka olan futbolcular eskimis ve kariyerinin son donemlerini yasamakta. Avrupa kupasi maci oynaniyor, sahanin icine geri zekali adamlar girip kendilerini gol yapiyor vs. vs.

Bu arada Parma demem cunku finansal hali Galatasaray'dan cok daha vahim Parma'nin.

fenerbahçeye anti-pati duyuyorum ama bunun nedeni fanatizm falan dil türkiyeyi rezil etmeleridir. fenerbahçe avrupaya galatasarayın türkiye adına topladığı puanlarla avrupaya gidiyor we türkiyeyi rezil edip geliyor. bunun sonucu galatasarayın tanınmışlığı fenerbahçeden düşük oluyor. doğru biz 0 çekemedik şamp. liginde biz zaragozaya elenemedik. biz sadece şampiyonlar ligine 10 kez katıldık. ne de olsa 10larca takım war uefayı kazanan ama 0 çeken takım sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. bana fenerbahçenin finansı dışında itibarının galatasaraydan daha yüksek olmasını gerektiren neden söyle tabi söleyebilirsen. yakın dönem başarıları dersen daha geçen sene şampiyon olmadıkmı. ondan önceki iki şampiyonluğu da fb nin haketmediğini herkes bilio. zaten aziz yıldırımdan sonraki şampiyonluklar şikeden ibaret. bunun nedeni aziz yıldırımın galatasarayın başarılarını çekememesi.
    Fenerbahce'ye antipati duyabilirsin, ama bu sizin gercekleri gormenize engel olmak zorunda degil. Tarafsiz olamiyorsunuz ve bu konuda devam etme dedigim halde, dinlemediniz. O zaman cikartin bakalim son 5 senedir hangi takim Avrupa'da daha fazla puan toplamis.

Mesaj Yetkileri