birşey sormak istiyorum Türkiye Datasını hem kendiniz yapıp hemde olan yüzlerce hatayı kendinizin yapıyor olması ironik deilmi?
birşey sormak istiyorum Türkiye Datasını hem kendiniz yapıp hemde olan yüzlerce hatayı kendinizin yapıyor olması ironik deilmi?
Nereden baslasam ki....
Ilk olarak yapici bir elestiriniz varsa, bunu acilmis konu altinda bildirmenizi rica ederim. Yukarida yazdiginiz yikici elestirilerinizi ise kendinize saklayin. Arastirma'yi gelistirmek yerine sizinle laf dalasina girmeye kimsenin ne niyeti olur, ne de zamani olur.
Ikinci olarak, 7.0.2 yamasi ile belki de son 5 senedir gerceklesmemis bir ilerlemenin son 4 ayda kurulan yepyeni bir ekibin SI games'in verdigi sure olan toplam 2 haftada gerceklestigi goz onunde tutulursa, hatalarin miktarindan daha ziyade hata miktarinin ne kadar azaldigina bakmak daha dogru olur.
Uc.... vertabanini guncellememe sorunu sadece Turkiye'de olan bir sey degil. Bir cok ulkede benzer sorunlar, hatalar, eksiklikler ve tutarsizliklar var ve elestiren bir cok kisi var. Hatalarin nedeni arastirmanin son 5 senede cok buyumus olmasi. Elestirilerin cogalmasinin nedeni de futbol'un televizyon ve internet sayesinde cok daha yakindan takip edilebilir bir hale gelmesi. 5 Sene once bilgilere ulasmak bu kadar kolay degildi. Cok genis bir arsiv'e sahip olmayan bir kisi bir futbolcunun boyu ve kilosu'na bile ulasmasi zordu. Simdi iki kere tiklayip ulasilabiliyor bu bilgilere.
Erisilebilen bilgi miktarinin cogalmasi ve SI games'in ve oyunu oynayanlarin arastirmacilardan beklentilerinin fazlalasmasi nedeniyle 5 sene once mumkun olan kucuk bir ekiple calisip veritabanini duzenleme dusuncesi artik gecerli degil. Mevcut olan hatalar ancak buyuk ekip calismalari ile duzeltilebilecek duzeyde. Bu nedenle de az once yazdigim gibi 4 ay gibi kisa bir sure once arastirma'nin gelismesi ve ilerlemesi icin yeni ve ac bir ekip kuruldu. Bu ekip yaptigi calismalarla 7.0.2 yamasi ile beraber cikan guncelleme'ye katkida bulundu. Bundan onceki hatalarin neden kaynaklandigi ve miktari konulari artik bosa konusma.
Eger arastirma'nin ilerlemesi icin bir katkida bulunabilecek kadar biliyorsaniz hatalarin ne oldugunu, o zaman arastirma bolumunde yorumlarinizi bekleriz.
Yoksa eger, tekrar ediyorum, yikici elestirilerinizi kendinize saklayin.