Alex'in frikik becerisi düşürülmeli diye düşünüyorum. 19 çok abartılmış bir rakam. Alex en son frikik golünü Galatasaray'a attı Türkiye Kupası maçında, üzerinden epeyce zaman geçti ve o günden bugüne Alex'in attığı her frikik barajdan dönüyor. Frikik becerisi 14-15 civarında olmalı diye düşünüyorum.
Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.
Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.
Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.
Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.
Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.
Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.
Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.