1 ile 30 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Hybrid View

Alex'in frikik becerisi düşürülmeli diye düşünüyorum. 19 çok abartılmış bir rakam. Alex en son frikik golünü Galatasaray'a attı Türkiye Kupası maçında, üzerinden epeyce zaman geçti ve o günden bugüne Alex'in attığı her frikik barajdan dönüyor. Frikik becerisi 14-15 civarında olmalı diye düşünüyorum.

Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.

Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.

Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.

Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.

Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.

Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.

Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Alex'in frikik becerisi düşürülmeli diye düşünüyorum. 19 çok abartılmış bir rakam. Alex en son frikik golünü Galatasaray'a attı Türkiye Kupası maçında, üzerinden epeyce zaman geçti ve o günden bugüne Alex'in attığı her frikik barajdan dönüyor. Frikik becerisi 14-15 civarında olmalı diye düşünüyorum.
    Alex'in frikik gollerinin dususunde Nobre faktoru var. Nobre ceza alaninin yakininda cok faul kazanan bir oyuncu idi. Yerine oynayan Kezman'in Nobre'den daha fazla dripling ve top kontrolu kabiliyeti oldugu icin rakibe faul yapmaya pek sans birakmiyor. Ayrica Kezman ve Deivid, Nobre gibi direk kaleye yonelmeye calisan oyuncular degil, genelde kanatlara kaciyorlar. Bu nedenle cepheden kaleyi goren faul cok daha az kazaniyor Fenerbahce. Yani Alex gecen senelere gore gol atabilecegi bolgelerden daha az frikik kazaniyor. Bununla beraber yanilmiyorsam Alex'in bir sakatligi vardi ve bu nedenle etkili vuruslar yapamiyordu. Frikik atamadigi gibi uzun bir sure kornerleri isabetli olmadigi icin kornerlerinin de mi dusmesi gerekir? Buna katilmiyorum.

Kezman'ın saldırganlık özelliğinin de yükseltilmesi gerekiyor. Kezman çok saldırgan bir futbolcu ve özellikle topu kaptırdığında rakibine saldırıyor, agresifleşiyor ve bunun bedelini de sürekli sarı kart görerek ödüyor. Bu sene 2 kırmızı kart gördü ve defalarca sarı kart gördü.
    Kezman'a Turkiye'ye yeni geldigi ve fazla tanimadigimiz icin Tarik dokunmamisti. Gelecek sezon oncesinde Kezman'i 1 sene izlemis olarak daha saglikli bir sekilde duzeltmeler yapilabilecektir.

Uğur Boral'ın pas özelliği düşürülmeli. Çoğu kez top uzaklaştırırken hatalı paslar sonucu topu rakibe kaptırıyor. Celta Vigo ve Kayserispor maçlarında da bunu yaptı. Uğur oyunda da topu uzaklaştırırken pas hatası yapıp rakibe kaptırmalı ve takımı gol yemeli diye düşünüyorum.
    Top uzaklastirirken yapilan hatalar cok iyi pas vermeyi beceren oyuncularda bile gozlemlenebilir. Ozellikle dun yasanilan pozisyonda Ugur'un pas verme becerisi yerine dogru karar verme ozelligi ve soguk kanliik ozelliklerinde hafif dusurme yapmak daha dogru olur.

Mehmet Aurelio ve Semih'in penaltı özellikleri düşürülmeli. Bu oyuncular teknik oyuncular fakat penaltı atmıyorlar yıllardır. Penaltıları Alex, Yozgatlı ve Tümer kullandığından, bu 2 oyuncunun penaltı attığını pek göremiyoruz. Zaten iyi penaltı atsalar onlar kullanırdı sürekli penaltıyı, bu yüzden düşürülmeli.
    Aurelio'nun ve Semih'in Penalty Taking 15. Semih'i bilemiyorum ancak Aurelio Trabzon'da penaltilari kullanan oyuncu idi. Mehmet Yozgatli'nin penalti ozelligi de 15 ki bu hic de fana degil. Aurelio ve Semih'de 1'er puan dusurme yapilabilir ki Yozgat'li nin altinda kalsinlar.

Tümer'in penaltı özelliği düşürülmeli. 17 çok abartılı diye düşünüyorum, 15 veya 16 sanırım uygun olur. Bu sene attığı tüm penaltıları kaçırdı Tümer, eskisi kadar iyi penaltı atamıyor. Ayrıca Tümer'in uzun şut özelliği yükseltilmeli, AZ Alkmaar maçında 2 tane uzaktan harika gol atmıştı. Aynı şekilde sene başında Ç.Rizespor maçında da uzaktan bir golü var. Uzaktan iyi vuruyor Tümer ve uzun şut özelliğinin 16 olması gerekiyor bana göre.
    Penalti ozelliginin dusmesinde dusus olabilir. Yozgatli ve Tumer'in uzaktan sutlarini yukseltme konusunda da katiliyorum.

Deivid'in önceden sezme becerisi 17 olarak belirlenmiş. Bana göre çok fazla abartılmış. Tuncay'ın önceden sezme becerisinin Deivid'den kesinlikle daha yüksek olmalı. Deivid 17 ise Tuncay 19 olmalı, veya Tuncay 14 ise Deivid 11 olmalı.
    Deivid'i de Kezman gibi sene basinda ellemedik. Sezon sonunda daha saglikli bir sekilde ozellikleri belirlenecektir.

Appiah'ın saldırganlığı yükseltilmeli, özellikle oyundan alınınca çok saldırgan oluyor, saha içinde de zaman zaman çok saldırgan.
    Saldirganlik saha ici, yani mac ici saldirganligi gosterir. Appiah'in 14 seviyesinde olmasi hic de fana degil. Sahadan alinirken sorun cikartmasi temperament, yani sinirlerine hakim olabilme ozelligi'nin (bu oyunda gizli bir ozelliktir) dusurulmesi ile saglanabilir.

Lugano'nun uzun şutu 8-9 olmalı, zira uzaktan vuruyor rastgele, çok berbat da vurmuyor.
    Lugano'da Kezman ve Deivid gibi uzun boylu analiz edildikten sonra daha da duzeltilebilir. Bence Lugano'nun aggression, dirtyness, long shots, free kicks ve off the ball ozelliklerinin yukselmesi gerekli. Bunlari yukseltebilmek icin ozellikle defansif ozelliklerinde hafif dusurme yapmak gerekli bence.

Mesaj Yetkileri