Alex'in frikik gollerinin dususunde Nobre faktoru var. Nobre ceza alaninin yakininda cok faul kazanan bir oyuncu idi. Yerine oynayan Kezman'in Nobre'den daha fazla dripling ve top kontrolu kabiliyeti oldugu icin rakibe faul yapmaya pek sans birakmiyor. Ayrica Kezman ve Deivid, Nobre gibi direk kaleye yonelmeye calisan oyuncular degil, genelde kanatlara kaciyorlar. Bu nedenle cepheden kaleyi goren faul cok daha az kazaniyor Fenerbahce. Yani Alex gecen senelere gore gol atabilecegi bolgelerden daha az frikik kazaniyor. Bununla beraber yanilmiyorsam Alex'in bir sakatligi vardi ve bu nedenle etkili vuruslar yapamiyordu. Frikik atamadigi gibi uzun bir sure kornerleri isabetli olmadigi icin kornerlerinin de mi dusmesi gerekir? Buna katilmiyorum.
Geçen haftaki Ankaraspor maçını izlememiş gibi konuşuyorsun. Ankaraspor maçında Alex %100'lük 2 tane frikik pozisyonu elde etti, fakat vurduğu top baraja çarptı. Alex bu sene çok müsait yerlerden frikik atma fırsatı yakaladı, fakat hiçbirini değerlendiremedi. Hatta artık frikikleri Alex değil, Kezman kullanıyor. Çünkü Alex eskisi gibi frikikleri gol yapamıyor. En son frikik golü Türkiye Kupası maçında Galatasaray'a karşıydı. Bu sezonki tüm Fenerbahçe maçlarını izleyen biri olarak, Alex'in frikik özelliğinin düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Alex'in frikik özelliği 19. Bu ne demektir? 20 tane frikikten 19'unu gol yapıyor demektir. Alex bu sene en az 15 tane frikikten kaleyi yoklamıştır ama hepsi baraja çarpmıştır Bu sene gerçekten Alex'in frikiklerinde düşüş var. Frikik derken, doğrudan kaleye vurduğu frikikleri kastediyorum. Çaprazdan kazanılan frikiği içeriye açmasını kastedmiyorum. 20-25 metre mesafeden kaleye karşı cepheden veya hafif yandan vurduğu hiçbir top gol olmadı bu sene, üstüne üstlük tehlike de yaratmadı. Alex artık yaydan frikik kazandığından hiçbir Fenerbahçe taraftarı heyecanlanmıyordur.

Diğer tespitlerim hakkındaki yorumların ve ilgin için de ayrıca teşekkür ederim.