Frikik vurma ozelligi birdenbire ortaya cikan veya birdenbire kaybolan bir ozellik degil. Alex son zamanlarda igne olmasina neden olan bir sakatlik gecirdigi de belli. Ozellikle bu sakatlik kasikta ise duzelmesi uzun surebilir ve eski forumuna ulasmasi zaman alabilir. Alex gelecek 3 macta 1'er frikik golu atarsa bu konuda fikir degisir mi peki?
Alex'in frikik'den gol atamamasinin nedeninin tamamen Alex'in frikik vurabilme becerisinin dustugunden kaynaklandigini soyleyebilmek icin Alex'i ozellikle antrenmanlarda frikik calisirken izlemek gerekli. Mac icinde frikik'den gol atamamasi sadece Alex'in meziyetlerinin azaldigini degil, bir cok farkli faktor'un bir arada olup Alex'in golu bulmasini engellemesinden kaynaklanabilir.
Simdi free kicks ozelligine bakiyorum ve free kick ozelligi 19 olan Pirlo var ki 2005-2006 sezonunda sadece 4 tane gol atmis frikiklerden.
Rafael Van der Vaart'in 1 golu var frikiklerden bu sezon ve frikik ozelligi 18.
Ancak bu oyuncular ozellikle frikiklerden yaptiklari ortalar ile bir cok gol daha kazandirmis ve zaten Alex'in frikiklerden yaptigi ortalarda atilan goller de yine duran toplarda halen ne kadar kaliteli oldugunun bir gostergesi. Bu nedenle de Alex'in gecmis sezonlarda frikik'den attigi gol sayisinin azalmasini ben Alex'in kabiliyetinin dusmesi yerine, rakiplerin tehlikeli noktalardan duran top vermemeye ozen gostermesine (ozellikle Fenerbahce'nin sag tarafindan - ki Nobre Fenerbahce'de genelde sag tarafa kayarak oynadigi icin o bolgede daha cok pozisyon kazaniliyordu.. Deivid pek frikik kazandiran stilde bir oyuncu degil ve Kezman genelde sola kayiyor), rakiplerin baraj kurmak konusunda daha dikkatli olmasina ve Alex'in igne olmasina neden olan agrilarina bagliyorum.
Oyunda Alex'in bu agrilarini, raikibin ozellikle barajin sol tarafini uzun boylu ve yuksek ziplama becerisi olan oyuncularla doldurmasini belli etmek mumkun de degil.
Ayrica su anda Italya'da bir oyun oynuyorum ve az once Pirlo'nun attigi gollere baktim. 8 tane frikik golu atmis oyunun ikinci yilinda. Yani gercekte basaridiginin iki kati. Duran top kullanmada Alex bence kesinlikle Pirlo'dan asagi degil. Ancak Pirlo'yu oyunda Turkiye liglerine getirdigimiz zaman, emin ol ki frikik golleri daha da fazlalasacaktir. Ozellikle forvet oyunculari frikik kazanabilecek tipte oyuncular ise.

Alıntılı Yanıtla