Dün sabah yorum yazdım tam gönder diyecektim ki elektrikler gitti. Akşam'a gönderirim dedim halı saha maçımız vardı. Kısmet şimdiyeymiş.
Ilhan benim edebiyatçı yanım ağır bastığı için ilk önce dil bilgisi yönünden baktım. Noktalamaları bazı yerler hariç iyi kullanıyorsun. Cümleye hangi sözcük ile başlayacağını çok iyi biliyorsun.

Konu ile ilgili yorumuma gelirsek Ilhancığım.
Ben ÖSS'nin altını üstünü her şeyini bilirim. Şimdi moda yeni üniversiteler açmak oldu. Açsınlar tebrik ederim. Kontenjan artacak ve Türkiye'de üniversite mezunu kişi sayısı artacak; lakin bu mezunlar nerede çalışacak ? Yılda 7500 Tarih mezunu öğrenci veriyorsun MEB Tarih'ten yılda olsa olsa 1500 öğretim görevlisi alıyor belki de bu kadar bile yok. Kalan 6000 mezun ne yapacak tabii ki özel sektöre kayacak. Özel sektör de bunların 2000'i aldı. Kaldı 4000. Her sene 4000 açık verilirse vay bu ülke'de öğretmenlik okuyan vatandaşıma. Bu problem nasıl aşılabilir diyorsanız. Iş olanakları artırılacak. Buna da nasıl diyorsanız ? Devlet kafayı kullanmıyor. Etüt merkezleri açacak. Şu an da dershane sektöründeki en büyük kurumlar Etüt merkezi sistemine kayıyorlar. Devlette büyük şehirler'de bunu yaparak hani hepsini değil ama açıkta kalan 4000 öğretmenin hiç değilse 3000 tanesini yerleştirebilir. Ben kendi açımdan baktım konuya. Buradaki bir öğretmen değil de mühendis olabilir ya da başka meslekler. Benim burada anlatmak istediğim bu ülke'de sorun ÖSS değil, ÖSS'i çalışıp kazanırsın. Bu ülke'de asıl problem mezun olduktan sonra ne yapacağın ?