Sayfa 5 / 13 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ama uzaktan sutla gol atamayan bir futbolcuyada bitiriciliği iyi markajdan kurtulsa atar diye ahkam kesmekte saçmalık olur biz uzaktan şutunu gerçekte göremiyorsak oyunda da görmemeliyiz onun için uzun şutları zayıf olmalı
    Efendim uzaktan sut atamamasi sizin husnu kuruntunuz.

Yukarida sizin istediginizin de nasil yapilabilecegini anlattim. Sorun bitiricilik degil, denememe/deneyememedir. Uzaktan sutlar ozelligini dusurerek uzaktan sut denememesini saglayamazsiniz. Zire boyle olsa Sabri'nin maclarda hic uzaktan sut denememesi gerekir. Uzaktan sut cekme bir miktar taktiksel bir tercihtir. Zico uzaktan sutlari tercih etmiyorsa, Alex'de bu nedenle vurmuyorsa suc Alex'in uzaktan sutlarinda degildir.

Zaten topu zorlukla rakip kaleye getiren Fenerbahce belki de gol olma ihtimali dusuk olan uzaktan sut ile kaleyi denememeyi tercih ediyordur. Bu da bir taktiksel dusuncedir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hayda ne husnu kuruntusu atabilir demeniz sizin husnu kuruntunuz bu adam topa iyi vuruyor bitiriciliği iyi aşırtma gol atıyor önünü açsalar vurur kaleyi açsalar uzaktan topu erdirir belki diyen sizsiniz tamam atsın 1 tane göreyim ha tamam diyeceğim atıyor hakan kadir baltanın alex ve ricardinhodan daha çok uzun şut golü var neden çünkü vuruyor bir çoğundada top rakibe çarpıp kaleciyi yanıltıp giriyor topa iyi vuruyor iyi plase iyi kavis veriyor diye iyi şu atıyormu olacak bu adamlar riconunda alexinde paslarını tekniklerini ilk temaslarını 17 yapın ama uzun şutları 7 olsun yeter

Nesil
    2003

hayda ne husnu kuruntusu atabilir demeniz sizin husnu kuruntunuz bu adam topa iyi vuruyor bitiriciliği iyi aşırtma gol atıyor önünü açsalar vurur kaleyi açsalar uzaktan topu erdirir belki diyen sizsiniz tamam atsın 1 tane göreyim ha tamam diyeceğim atıyor hakan kadir baltanın alex ve ricardinhodan daha çok uzun şut golü var neden çünkü vuruyor bir çoğundada top rakibe çarpıp kaleciyi yanıltıp giriyor topa iyi vuruyor iyi plase iyi kavis veriyor diye iyi şu atıyormu olacak bu adamlar riconunda alexinde paslarını tekniklerini ilk temaslarını 17 yapın ama uzun şutları 7 olsun yeter
    Tabii ki senin husnu kuruntun. Bu oyunculari antrenmanda izledin mi ki uzun sut atamazlar, kaleye yetistiremezler gibi en ufak bir mantigi olmayan sozler soyluyorsun. Bu teze gore Ribery'de uzaktan sut cekemez, Sabri'nin de uzaktan sut cekecek fizigi yok, Messi de uzaktan sut cekip gol atamaz degil mi? Mesela Ankaraspor'da bir Bilal var. Ufak tefek boylu, fiziksel olarak oldukca zayif bir adam. Bak nasil uzaktan sut cekiyor.

Oyle bir anlatiyorsun ki sanki Alex tamamen celimsiz bir oyuncu. Aksine, Alex'in baldirlarina bakarsan kaslarinin ne kadar gelismis oldugunu gorursun. Bir Arda, bir Sabri, bir Aurelio, bir Ibrahim Akin'da olmayan bacak kaslari var Alex'de. Kaleye yetistiremezmis.. Insanlarin seni ciddiye almasini istiyorsan biraz daha mantikli konusman gerekli.

Son defa tekrarliyorum, bir oyuncu uzaktan sut denemiyor/deneyemiyorsa uzaktan sutlari zayif demek degildir. Denememesinin taktiksel nedenleri olabilir, deneyememesinin nedeni de uzaktan sutlarla tehlikeli oldugu icin markaj altinda kaliyor demektir. Markaj altinda olmayan, geriden gelip Allah ne verdiyse vuran, sansa birisinin bacagina carpip gol atan adamin uzaktan sutlari daha iyidir diyebilecek kadar da mantiksiz bir dusunce biciminiz var. Vurus tekniginden bahsediyoruz, vurusunun isabetliliginden bahsediyoruz sertliginden veya birisine carpip gol olmasindan degil. Sabri de uzaktan cok sut deniyor, cogu daglara taslara gidiyor. Bir tane vurup birisinin bir tarafina carpti diye uzaktan sutlari iyi mi olacak yani? Geciniz guzel kardesim, bilmiyorsaniz neyin ne oldugunu da ogrenmek icin biraz caba gosterin. Neyse cok daha agir yazacaktim ama gerek yok. Umarim artik yaziklarimi anlarsiniz.

Son olarak bir ornek verecegim. Son 2 yilda Recoba kac tane uzaktan gol atmis? http://www.recoba.net/ Butun gol videolari var. Bakin teker teker kac tane gol atmis uzaktan sutlarla. Ustelik Recoba harika bir sol ayagi olan, dripling yaparak pozisyon yaratabilen ve sert duzgun sutlar atabilen bir oyuncu degil mi.................

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yaw bir kere recoba son iki sene kaç maç oynamışki ikincisi bir vucut geliştirme antrenörüne kas yapılarını anlatma üçüncüsü yaw adamın 3 senedir golü yok nasıl gol atabilir diyorsun 4. sü bilal kısayı tanıyormusun şaşırdim gerçekten boyu 1-80 nin üzerindedir zayıf olabilir ama ben uzun şut atmayı zayıflığa falan bağlamadım eğer isterse müthiş uzun şut atsın idmanda her vurduğu girsin yaw ben üç senedir bir kere bile göremediysem sen nasıl verebilirisin bu adama uzun şut

Nesil
    2003

eğer isterse müthiş uzun şut atsın idmanda her vurduğu girsin yaw ben üç senedir bir kere bile göremediysem sen nasıl verebilirisin bu adama uzun şut
    Iste mantigin burada iflas ediyor.
    Yazdiklarimin da hicbirini anlamadigini da acikca ortaya koyuyorsun. Antrenmanda uzaktan isabetli sut atabilmesi tam tersine herseyi gosterir. Cunku oyunda ozellikler ayirilmistir. Golun olmasini sadece uzun sutlar degil, soguk kanlilik, teknik, fiziksel ozellikler, topla bos alan yaratabilme ozellikleri de belirler. Su anda Alex'in uzun sutlari oldukca iyi bir seviyede ve dusurulmesi icin ortaya koydugun sebeplerden hicbiri isin ozune inmiyor. Sonuca bakip, dusuk olmali diyorsun.

Mesela Nobre cok hava topu kazaniyor ama nunu ne boyu uzun oldugu icin ne de cok iyi ziplayabildigi icin yaziyor. Hava topu kazanmasinin nedeni dengeli ve kuvvetli olmasi ve defansin topu uzaklastirmasi icin iyi pozisyon almasini engellemesi. Koy Nobre'nin karsisina en az onun kadar kuvvetli bir defans oyuncusu, hava topu almakta zorlanacaktir. Teknik direktorler hep Nobre'yi takimdaki en kuvvetli defans oyunculari ile eslestirirse, Nobre hava topu almada hep sorun yasayacaktir. Ama bu demek degildir ki Nobre zayif veya Nobre dengesiz veya Nobre iyi ziplayabilen bir oyuncu degil.

Kezman cok iyi sutlar cikartabilen bir oyuncu ama gol atmakta zorlaniyor. Bitiriciligi kotu oldugu icin mi, yoksa soguk kanli olmadigi icin mi, yoksa teknigi kotu oldugu icin mi, yoksa dengesini kolay kaybettigi icin mi Kezman cok gol kaciriyor? Kezman'in bitiriciligini dusurmek mi lazim yani? Ayni sey Sinan Kaloglu icin de soylenebilir. Zaman zaman cok kaliteli bitirici vuruslar yapabilen bir oyuncu ama attiginin cok daha fazlasini kaciriyor? Kotu bir bitirici oldugu icin mi yoksa hic soguk kanli olmadigi icin mi kaciriyor acaba?

Duygusal yaklasmayin olaya. Sebep sonuc iliskisi ararken, futbol gibi cok degiskenli modellerde gol atamiyorsa dusuktur mantigi yeterli degildir. Yeterli oldugunu dusunuyorsaniz da siz bu konuda yetersiz kalirsiniz. Futbol basit bir oyun olabilir ama analizi basit olmayan bir oyundur ayni zamanda cunku bir oyuncunun yapabildikleri, hem takim arkadaslari hem de rakiplerinin yaptiklarina/yapabildiklerine baglidir. Belki az taninan veya pek fazla izlenmeyen bir oyuncu icin sizin kurdugunuz sebep sonuc iliskisi yeterli olabilir ancak Alex gibi goz onunde olan bir oyuncu icin bu yeterli olmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

peki öyleyse şöyle bir karşılaştırma yapalım sasa iliç 2 yılda bırakın ceza sahası dışından gol atayı ceza sahası dışından şut bile çekmedi geldiği günden gittiği güne kadar oynadığı her maçın her dakikasını izledim aşırtma gollerini nefis arapaslarını gördüm iyi bir bitiriciliğe sahip olduğunu da gördüm alexten daha çevik ve daha iyi hızlanabilen bir adam olduğunuda gördüm alexe ve ricardinho ya göre daha iyi markajdan kaçtığınıda gördüm
    bu saydıklarım şut atabilmesi için gerekli vasıfların hepsinin üzerinde bulundurduğunu belirtiyor ama ne hikmetse hiç uzaktan şut denemiyordu UZAKTAN ŞUT ATAMAZSANIZ VEYA DENEYEMEZSENİZ YADA DENEMEZSENİZ UZAKTAN GOLDE ATAMAZSINIZ İSTEDİĞİNİZ KADAR İYİ UZUN ŞUT ATABİLECEK DURUMDADA OLSANIZ ŞUT ATMASSANIZ GOLDE ATAMAZSINIZ

sana bir sorum olucak bu değerlere göre iliç in uzun şutu kaçtır onunda teknik kapasite olarak alexten bir farkı yok onunda uzun şutu iyimi yapılmalı yada her top tekniği iyi olan adamın uzun şutu iyi mi olacak

buna rağmen john arne rise nin top tekniği çok düşüktür ama müthiş uzun şutlar atar ingiliz araştırmacılar ona uzun şut 19-20 veriyor bir kopyası roberto carlostur. sizin bir kaç mesaj önce hakan balta için söylediğinizden farklı şeylerde yapmıyorlar hani
    bazen rakibe çarpıyor bazen dağlara taşlara gidiyor buna keza bir çok kez gördüm ki lampart ve gerard onlarda topu tribün dışana atabiliyorlar ama ingiliz araştırmacılar onlarada uzun şut 18 19 falan veriyor yine buna keza portolu diego aynı alex ricardinho tarzi bir oyuncudur farkı da onlardan daha hızlı çevik olmasıdır ama almanya ligi araştırmacıları uzun şutunu 14 civarı yapıyor
    yine recoba belki hayatı boyunca attığı gollerin belki 3 te birini uzaktan atmıştır diyorsunki iki yıldır kaç uzaktan golü var tam bir fiyasko bu söylemin iki yıldır kaç maç oynamışki bu adam kendi doğrularını insanlara kabullendirmek için uğraşıyorsun amacına ulaşamayınca hakaret etmeye başlıyorsun

neyse uzadı bu muhabbet bu sene sonu kimlerin uzaktan kaçar gol attığını seni gibi bir analizci iyice gözlemler o zaman tekrar konuşuruz

Nesil
    2003

peki öyleyse şöyle bir karşılaştırma yapalım sasa iliç 2 yılda bırakın ceza sahası dışından gol atayı ceza sahası dışından şut bile çekmedi geldiği günden gittiği güne kadar oynadığı her maçın her dakikasını izledim aşırtma gollerini nefis arapaslarını gördüm iyi bir bitiriciliğe sahip olduğunu da gördüm alexten daha çevik ve daha iyi hızlanabilen bir adam olduğunuda gördüm alexe ve ricardinho ya göre daha iyi markajdan kaçtığınıda gördüm
    bu saydıklarım şut atabilmesi için gerekli vasıfların hepsinin üzerinde bulundurduğunu belirtiyor ama ne hikmetse hiç uzaktan şut denemiyordu UZAKTAN ŞUT ATAMAZSANIZ VEYA DENEYEMEZSENİZ YADA DENEMEZSENİZ UZAKTAN GOLDE ATAMAZSINIZ İSTEDİĞİNİZ KADAR İYİ UZUN ŞUT ATABİLECEK DURUMDADA OLSANIZ ŞUT ATMASSANIZ GOLDE ATAMAZSINIZ

sana bir sorum olucak bu değerlere göre iliç in uzun şutu kaçtır onunda teknik kapasite olarak alexten bir farkı yok onunda uzun şutu iyimi yapılmalı yada her top tekniği iyi olan adamın uzun şutu iyi mi olacak
    Ilic'in top teknigini Alex ile mi karsilastiriyorsun bir de? Alex'in topa kavis katarak yaptigi vuruslarin hangisini Ilic yapabilmis? Ilic sut atabilen bir oyuncu degil ki! Hadi Necati ornegini versen anlarim ama Ilic degil sut denemek, denedigi zaman isabetli vuramayan bir oyuncu. Ceza sahasi icinde isabeti tutturuyor cunku topa sert vurmak zorunda degil ve finishing'de bu yuzden yuksek ama ceza sahasi disindan vurma konusunda cok isabetli degil.

buna rağmen john arne rise nin top tekniği çok düşüktür ama müthiş uzun şutlar atar ingiliz araştırmacılar ona uzun şut 19-20 veriyor bir kopyası roberto carlostur. sizin bir kaç mesaj önce hakan balta için söylediğinizden farklı şeylerde yapmıyorlar hani
    bazen rakibe çarpıyor bazen dağlara taşlara gidiyor buna keza bir çok kez gördüm ki lampart ve gerard onlarda topu tribün dışana atabiliyorlar ama ingiliz araştırmacılar onlarada uzun şut 18 19 falan veriyor yine buna keza portolu diego aynı alex ricardinho tarzi bir oyuncudur farkı da onlardan daha hızlı çevik olmasıdır ama almanya ligi araştırmacıları uzun şutunu 14 civarı yapıyor
    Sadece bir tek yonden bakabilme ozelligine hayranim desem yalan olur. Biraz once Alex fiziksel olarak yeterli degildi, simdi bu adamlar teknik olmamasina ragmen uzaktan iyi sut atiyor tezini ortaya koyuyorsun.

Teknik ozellik ne demektir? Bitiricilik bir teknik ozelliktir, bitiricilik tekniginden bahsederiz bir oyuncunun bitiriciligini konusurken. Orta yapma bir teknik ozelliktir, ortalarin isabetliliginden, sozkonusu oyuncunun orta yapma tekniginin kalitesinden bahsederiz. Uzun sutlar bir teknik ozelliktir, uzun sutlarin kalitesinden bahsederiz. Adam markaji bir teknik ozelliktir, rakibine markaj ile nefes aldirmayan oyuncunun markaj teknigi iyi deriz. Bu ozellikler calisma ile gelistirilebilen ozelliklerdir.

Oyunda technique olarak gecen top teknigidir, bir oyuncunun top ayagindayken ne kadar rahat oldugunu belirler. Teknik oyuncu dediginde bu ozelligi yuksek oyuncu anlasilir ama cok iyi markaj yapan oyuncu veya cok iyi defansif mudahale yapan oyuncu da teknik oyuncudur, ancak teknigi farkli yonde gelismistir. Ben top teknigi iyi olan oyuncu iyi sut atar demedim. Arda bunun da bir ornegi. Uzun sut basli basina bir tekniktir ve calisma ile gelisir.

yine recoba belki hayatı boyunca attığı gollerin belki 3 te birini uzaktan atmıştır diyorsunki iki yıldır kaç uzaktan golü var tam bir fiyasko bu söylemin iki yıldır kaç maç oynamışki bu adam kendi doğrularını insanlara kabullendirmek için uğraşıyorsun amacına ulaşamayınca hakaret etmeye başlıyorsun
    Kendi dogrunu kabullendirmeye calisan sensin burada.. Hatta sana yazilani okumayan, cevap yazarken de kendini anlatamayan da sensin. Bir mantik dizini kur, Alex'in neden iyi uzun sut atmadigini acikla ve anlat. Sadece demogoji yapiyorsun. Neymis? Alex'in uzaktan sutlari 16 ise, Lincoln'un 38 olmasi gerekirmis!!! Neymis Alex fiziksel olarak yeterli olmadigi icin uzaktan sut atamazmis. Neymis, son 2 yilda uzaktan sut atip gol atmamis. Uzaktan kac defa denedi/deneyebildi de gol atamadi? Recoba'da son 3 senedir sakatliklarla bogusuyor, 3 senedir toplamda 1 sezonu ancak dolduracak kadar mac oynadi. Bunlarda kac tane uzaktan golu var? Alex'de kasigindaki rahatsizlik ile oynamadi mi son bir yildir? Sakat oldugu icin uzaktan sut vurma teknigini unutmusmudur Alex peki? Hic yoktu mu diyeceksin yoksa?

Bir de Diego ornegini veriyorsun. Digeo'nun oyun stili ile Alex'in oyun stili bir mi? Diego driplingle adam gecen ve onunu bosaltan bir oyuncu. Alex pas dagitan ve ceza sahasina sizan bir oyuncu, en azindan Alex'den istenen bu. Su anda ikinci forvet olarak oynuyor Alex, tepesinde hep bir markajci var. Alex'in onune iki forvet koy, Alex'in arapaslarindan korkan rakip ona gore oynasin, bak bakalim Alex'in uzun sut atacak ne kadar cok alani olacak.

Son iki senedir Necati de formsuz. Herkez uzaktan iyi sut attigini bildigi icin kaleye yuzunu donmesine izin vermiyorlar. Necati'de hantallasti ve rakibi gecip uzaktan sut atamiyor. Necati'de mi uzaktan sut atma kabiliyetini kaybetti?

Alex'e ben 18-19 uzun sut verilsin demiyorum, uzun sutlar 19 degerindeydi Brezilya'dan geldigince ve arastirma sefi sag olsun senelerdir degistirmedi.

Fenerbahce'yi yapan arkadasimiz Tarik ilk is olarak Alex'in bu ozelligini 15 seviyesine indirdi Ocak ayinda. Bu sene de 14 seviyesine indi. Yani Alex'in uzaktan sutlarinin Brezilya'dan geldigi seviyede olmadigina, onlarin abarttigina katilirim. Ancak zat-i alinizin 8-9 olur vehmine ise katilmam mumkun degil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ewet size göre hiç bir futbolcunun hiç bir özelliği8-9 olmaz zaten senelerdir son vuruş yapamıyorum diye bas bas bağıran kaleciyle karşı karşıya kaldığı 10 topun 9 unu kaleciye nişanlayan ve bunu 17 senedir öğrenemeyen hakan şüküre bile 12 bitiricilik veriliyor bazı araştırmacıların kendi üülkelerinde yaptığı milliyetçi tutum beni ilgilendirmiyor anderlecht takıımını gördük oyuncuları fm de dünya yıldızı mübarekama fenerbahçe maçında da gördük ki hiçte öyle değilmiş onlar öyle yaptı diye bizde öyle yapmak zorunda değiliz sizin verdiğiniz notları dikkatlice izliyorum tamam hiç kimseye 18-19-20 özellik vermiyorsunuz mesela ingiliz araştırmacılar veriyor agressiflik top çalma 20 veriyor boatenge halbuki ben agressiflik top çalma deyince gattusoyu matterazzi yi roy keane
    hatırlıyorumboatengin bunların yanında adı bile geçmez yani sırf düünya starı olmadığı için bu özelliğini 17-18 lere düşürmüyorlar boatengle appiahı karşılaştırıyorum pek fark olmasa gerek

yani demek istediğim siz oyunculara ne yüksek değer veriyorsunuz nede alçak değer mesela yusuf şimşek inanılmaz dribling yapar yürüyerek kale içine girer gol olur asansör boşluğunda 4 kişiyi çalımlar ama top sürmesi 19 olmaz mesela
    yada servet çetin hızlanamıyor işte hızlı değil yaşına göre çok yavaş bir stoper hızına 5-6 veremiyorsunuz 10-11 diyorsunuz yahu neden 10-11 lig b de bile ondan çok hızlı stoperler var ondan 2 kat hızlı stoperler hatta ama lig b de oynuyor diye bakıyorsunuz onlarında hızı 10-11 e burda bir saçmalık yokmu
    Bakın ben servetin hem iyi kafa vurduğunu hem güçlü olduğunu hemde iyi sıçradığını hemde iyi bir zamanlaması olduğunu düşünüyorum ve idda ediyorum değil türkiyede avrupada ondan kafa topu alabilecek adam zor bulunur yaw kafa topunu 16-17 verip zıplamasını 16 verip hız hızlanmasını 10-11 vereceğine hız hızlanmasını 5-6 ver kafa zıplama güç özelliklerini 19 ver klosenin kafa topu 20 miydi gerçekten 20 en sevdiğim santrafordur sıçramasıda 16 falan vardır öyleyse oyunda karşı karşıya gelirler se klose servetten kafa topunu alır ama gerçekte karşı karşıya gelirlerse klose kafa topuna çıkmaya niyetlenmez bile
    şu oyuncu puanları arasındaki dengeyi bir türlü oyuna yansıtamadığımızı düşünüyorum
    1 saat önce oyun oynarken song gitti ceza sahasının köşesinde gereksiz bir müdahale yaptı rakibi düşürdü ve galatasaray penaltıdan golü yedi aynısını servet yapsa tamam diyeceğim (oyun gerçekçi değildi)

Ha son olarak ben alexin uzun şutu 16 olursa lincolnün ki 38 olur demedim dikkatli oku alexin bire bir markaja mağruz kaldığından bahsettin bende dedimki italya liginde takımlar 2-3 tane ön liberoyla oynuyorlar buna ragmen nedved bir dünya gol atıyor ona markaj yapmıyorlarmı alex 16 olursa nedved 38 olur dedim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

ewet size göre hiç bir futbolcunun hiç bir özelliği8-9 olmaz zaten senelerdir son vuruş yapamıyorum diye bas bas bağıran kaleciyle karşı karşıya kaldığı 10 topun 9 unu kaleciye nişanlayan ve bunu 17 senedir öğrenemeyen hakan şüküre bile 12 bitiricilik veriliyor
    12 Bitiricilik esasinda ust liglerde oynayan oyuncular icin oldukca zayif bir bitiricilik. Oyunda Hakan Sukur'un cok iyi bir bitirici vurus yapip gol attigini nekadar gordun acaba?

bazı araştırmacıların kendi üülkelerinde yaptığı milliyetçi tutum beni ilgilendirmiyor anderlecht takıımını gördük oyuncuları fm de dünya yıldızı mübarekama fenerbahçe maçında da gördük ki hiçte öyle değilmiş onlar öyle yaptı diye bizde öyle yapmak zorunda değiliz
    Belcika arastirmasi abartilmisti gecen sene. Bu sene hem CA'lar hem de ozellikler cok daha alt seviyelere iniyor. Bu gecen sene bir iletisim sorunundan dogan bir hata idi.

sizin verdiğiniz notları dikkatlice izliyorum tamam hiç kimseye 18-19-20 özellik vermiyorsunuz mesela ingiliz araştırmacılar veriyor agressiflik top çalma 20 veriyor boatenge halbuki ben agressiflik top çalma deyince gattusoyu matterazzi yi roy keane
    hatırlıyorumboatengin bunların yanında adı bile geçmez yani sırf düünya starı olmadığı için bu özelliğini 17-18 lere düşürmüyorlar boatengle appiahı karşılaştırıyorum pek fark olmasa gerek
    Biz de agresiflik gibi ozellikleri bu nedenle dusurmuyoruz. FM 2008 icin hatta bu tip ozelliklerin daha yuksek olmasi icin onceden konusmustuk ve buna gore calistik.

yani demek istediğim siz oyunculara ne yüksek değer veriyorsunuz nede alçak değer mesela yusuf şimşek inanılmaz dribling yapar yürüyerek kale içine girer gol olur asansör boşluğunda 4 kişiyi çalımlar ama top sürmesi 19 olmaz mesela
    Bunu daha once Arda icin anlattim ama yine anlamamissin. Yusuf'a 19 dripling verebilmemiz icin CA'sinin 150 uzerinde olmasi gerekli ki oyun otomatik olarak dusurmesin.

Aklinizda sunu tutun.
    Butun ozellikleri 16 olan bir oyuncunun CA'si 200'dur.
    Butun ozellikleri 15 olan bir oyuncunun CA'si 180'dir
    Butun ozellikleri 14 olan bir oyuncunun CA'si 160'dir
    Butun ozellikleri 13 olan bir oyuncunun CA'si 140'dir
    Butun ozellikleri 12 olan bir oyuncunun CA'si 120'dir
    Butun ozellikleri 11 olan bir oyuncunun CA'si 100'dur
    Butun ozellikleri 10 olan bir oyuncunun CA'si 80'dir
    Butun ozellikleri 9 olan bir oyuncunun CA'si 60'dir
    Butun ozellikleri 8 olan bir oyuncunun CA'si 40'dir
    Butun ozellikleri 7 olan bir oyuncunun CA'si 20'dir

Bu seriyi analiz edebiliyorsan, gorursun ki 16 ve ustu ozellikler oldukca pahali. Mesela Yusuf'un driplingini 19 yapabilmek icin, yani 3 puan daha yukseltebilmek icin, bu 3 puani baska onemli ozelliklerden cikartmak gerekli. Yapilamaz mi? Tabii ki yapilir. Ancak Yusuf'un driplinginin 19 oldugu tartisilir.

yada servet çetin hızlanamıyor işte hızlı değil yaşına göre çok yavaş bir stoper hızına 5-6 veremiyorsunuz 10-11 diyorsunuz yahu neden 10-11 lig b de bile ondan çok hızlı stoperler var ondan 2 kat hızlı stoperler hatta ama lig b de oynuyor diye bakıyorsunuz onlarında hızı 10-11 e burda bir saçmalık yokmu
    Lig B'de oynayan oyunculara da fiziksel ozelliklerini olmasi gerektigi gibi verebiliriz (Lig B'yi yakindan arastiracak ekip olusunda). Ama Servet'in hiz 5-6'mi? Yani kosmakta zorlanan bir Costacurta'dan daha mi dusuk? Evet ozellik seviyeleri arasinda fark olmali ama 13 ile 10 arasinda bile buyuk fark oldugunu gozlemlemek, anlamak herhalde zor olmasa gerek. Ancak daha da farklilastirilmasi gerekli mi? Bence de gerekli. Zamanla bunu da basaracagiz ekip olarak.

Bakın ben servetin hem iyi kafa vurduğunu hem güçlü olduğunu hemde iyi sıçradığını hemde iyi bir zamanlaması olduğunu düşünüyorum ve idda ediyorum değil türkiyede avrupada ondan kafa topu alabilecek adam zor bulunur yaw kafa topunu 16-17 verip zıplamasını 16 verip hız hızlanmasını 10-11 vereceğine hız hızlanmasını 5-6 ver kafa zıplama güç özelliklerini 19 ver klosenin kafa topu 20 miydi gerçekten 20 en sevdiğim santrafordur sıçramasıda 16 falan vardır öyleyse oyunda karşı karşıya gelirler se klose servetten kafa topunu alır ama gerçekte karşı karşıya gelirlerse klose kafa topuna çıkmaya niyetlenmez bile
    Hala tek yonlu dusunuyorsun. Kafa topu almak icin tek etken ziplama degil. Ve kafa ozelliginin de kafa topu kazanmada en ufak bir etkisi yok. Denge, pozisyon alma, topsuz alan, cesaret, guc gibi ozellikler belirliyor ziplama ile beraber kimin kafa topunu kazanacagini. Kafa topu kazanildiktan sonra yapilan vurusun kalitesini ise kafa ozelligi belirliyor.

şu oyuncu puanları arasındaki dengeyi bir türlü oyuna yansıtamadığımızı düşünüyorum
    1 saat önce oyun oynarken song gitti ceza sahasının köşesinde gereksiz bir müdahale yaptı rakibi düşürdü ve galatasaray penaltıdan golü yedi aynısını servet yapsa tamam diyeceğim (oyun gerçekçi değildi)
    Demek ki zaten hic izlememissiniz Galatasaray'in maclarini. Kac defa Song penaltilik hareket yapti hakemler gormedi. Ayni seyi kac defa Lugano yapdi hakemler gormedi. Ne yani Song hic bir zaman sacma hareket yapmaz mi? Hic hata yapmaz mi?

Ha son olarak ben alexin uzun şutu 16 olursa lincolnün ki 38 olur demedim dikkatli oku alexin bire bir markaja mağruz kaldığından bahsettin bende dedimki italya liginde takımlar 2-3 tane ön liberoyla oynuyorlar buna ragmen nedved bir dünya gol atıyor ona markaj yapmıyorlarmı alex 16 olursa nedved 38 olur dedim
    Demek ki sen de laf anlamiyorsun. Alex rakibini ekarte edemiyor bu yuzden sut atamiyor diyorum. Nedved demek ki rakibini ekarte edebiliyor, veya ayni takimda hareketlilikleri ile ona bos alan acmayi basaran oyuncular var. Beyin bir veriden fazlasini analiz etmeye alisik olmadigi icin zorlaniyorsun galiba bunu anlamada....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

galatasarayin maçlarını benden daha çok izleyen adam olmayabilir bu sitede evet song ceza sahası köşesinde savunma yerine oturuşmuşsa o faulü yapmaz tecrübesi soğukkanlılığı bunu yapmamasını sağlar yanlış etüd eden sensin ben 3 yıldır songun aptalca bir faul yapıp penaltıya sebebiyet verdiğine tanık olmadım servetin galatasarayda oynadığı 3. maçında ise yaptığını gördüm song tecrübelidir ne zaman nerede ne yapacağını bilir karar alma opsiyonunu yüksek tutarsanız oyunada yansır bu davranışı
    2. si barcelonanın şampiyonlar ligi şampiyonu olduğu sezon yarı finalde milan la karşılaşmıştı ve costacurta (kendisi dede dir) etoo yu tutmuştu ve servette hızlı olduğunu düşünmekteyim örnekleri verirken dikkat ediyorum kafadan atıyorsun herhalde semihi nobreye benzettin mesela çok komiğime gitti aklına kim gelirse bi şekilde benzetiyorsun onları hayal gücüne hayranım
    neyse seninle tartışılmıyor hakaret etmeyen başlıyorsun seviye farklılıkları oluşmasın forumların en sevmediğim yanı herkez çok cesur olabiliyor halbuki birbirimizle yüz yüze konuşabileceğimiz gibi konuşsak ne güzel olur değil mi
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

galatasarayin maçlarını benden daha çok izleyen adam olmayabilir bu sitede evet song ceza sahası köşesinde savunma yerine oturuşmuşsa o faulü yapmaz tecrübesi soğukkanlılığı bunu yapmamasını sağlar yanlış etüd eden sensin ben 3 yıldır songun aptalca bir faul yapıp penaltıya sebebiyet verdiğine tanık olmadım servetin galatasarayda oynadığı 3. maçında ise yaptığını gördüm song tecrübelidir ne zaman nerede ne yapacağını bilir karar alma opsiyonunu yüksek tutarsanız oyunada yansır bu davranışı
    Kararlar bir defans oyuncusu icin en cok CA puani yiyen ozelliklerden birisi. Defansif mudahale, markaj, hiz, hizlanma, ziplama, guc, konsantrasyon, pozisyon alma gibi ozelliklerle beraber. Kararlar'i yukseltmek icin bunlardan hangisini feda etmek lazim?

2. si barcelonanın şampiyonlar ligi şampiyonu olduğu sezon yarı finalde milan la karşılaşmıştı ve costacurta (kendisi dede dir) etoo yu tutmuştu ve servette hızlı olduğunu düşünmekteyim
    Bu konuda demek ki anlasamayacagiz cunku Costacurta futbolu birakmadan once oldukca yavaslamisti. Ancak defans teknigi ve onsezileri cok ust duzey oldugu icin zaten yavasliginin zaafini kapatabilen bir oyuncu idi.

örnekleri verirken dikkat ediyorum kafadan atıyorsun herhalde semihi nobreye benzettin mesela çok komiğime gitti aklına kim gelirse bi şekilde benzetiyorsun onları
    hayal gücüne hayranım
    Semih bir bitirici mi? Semih cok soguk kanli bir oyuncu mu? Semih 90 dakika oynadigi maclarda hic oyundan kopmayan bir oyuncu mu? Bunlara cevabin zaten evet ise demek ki Semih'i hic izlememissin veya izledigin zaman sadece iyi yonlerini izlemissin. Semih sonradan girdigi maclarda etkili olan ancak ilk 11'de basladigi zaman ortaya pek de iyi bir performans koyamayan bir oyuncu. Oyun stiline gelince, adam gecememesi, cesurlugu zaten Nobre'ye benzeyen taraflari. Yine Nobre gibi cok iyi bir bitirici degil ancak Nobre'den cok daha hareketli.

neyse seninle tartışılmıyor hakaret etmeyen başlıyorsun seviye farklılıkları oluşmasın forumların en sevmediğim yanı herkez çok cesur olabiliyor halbuki birbirimizle yüz yüze konuşabileceğimiz gibi konuşsak ne güzel olur değil mi
    Burada dusunce yazmak serbestse eger, ve farkli fikirlere saygi duyulacaksa, bir sey anlatildiginda anlayama calismak da o sayginin bir parcasidir. Ayni seyleri defalarca yazdim ama hala verdigin cevaplarla yazdigimi anlamadigini gosterip duruyorsun. Tabii insan bir sure sonra ayni seyleri yazmaktan bikar tahmin edersin ki.

3 yildir Galatasaray maci kacirmadim diyorsun, ben de diyorum ki ben de kacirmadim. Hatta dahasi bir cogunu iki defa izledim. Ayni seyleri Fenerbahce ve Besiktas maclari icin de soylemem mumkun (gerci Besiktas maclari nedense genelde benim odaklanmama engel oluyor - belki renksiz forma oldugundandir.. ) Song'un son 3 yildir hatali bir foul yapip penalti'ya neden olmamasi ileride hic yapmayacaginin da gostergesimidir peki? Oyle bir sey diyorsun ki, mesela diyelim ki ben de son 3 senedir Sabri'nin rakibine calim attigini gormedim. Sabri gelecekte de hic rakibine calim atamayacak demekmidir bu? Belki rakibi zayiftir Sabri basar calimi gecer. Belki Song'un karsisindaki rakibin ozel yetenegi yuksektir, Song yanilmis bir penalti yapmistir, olamaz mi yani? En ufak yuzde 0,00000000000000001 ihtimali bile mi yok Song'un hata yapmasinin? Nasil bir mantiksizliktir bu?

Emre Aşık
    Jumping 15
    Agility 11-12
    Mehmet Topal
    Strength 13
    Arda Turan
    Agression 15-16
    Finishing 11-12
    Hakan Şükür
    Off the ball 16-17
    Ümit Karan
    First Touch 13-14 Ayağı yumuşak bir oyuncu çünkü

Lincoln için ise...
    Pace 15
    Free Kicks 16-17
    Agression 13-14
    Flair 15
    Natural Fitness 10-11

Not = Alex'le Lincoln'u karşılaştırarak yaptım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

oo perputea izledinmi çaykur rize fenerbahçe maçını alex boş kaldığında ne müthiş şutlar attı değilmi eminim her dağlara taşlara vurduğunda aklına gelmişimdir üstad alex i daha dikkatli izle yakın mesafeden isabetli şutlarına diyecek yok ancak uzun şutları vuramıyorda vurduğu zaman iyi yönlendiremiyorda
    bu arada ben 3 yıldır galatasarayın maçlarının birini kaçırmamışımdır demedim 10 yıldır galatasaray maçlarının hiç birini kaçırmamışımdır hazırlık maçları dahil oradaki 3 sene terimi songun bize 3 sene önce gelmiş olduğunu belirtmek mayetindeydi
    ben song un üç senedir böyle bir hata yaptığını hiç görmedim yüksek tutulsa iyi olur şimdi yüksek olmalı diyeceğim babam gibisin gene kabullenmeyeceksin belki ilerde yapar diyeceksin ben burda saçımı başımı yolacağım bu arada sen galatasaray araştırmacısısın ayhan akmanın ilk temas ı çok kötü buna dikkat edersen sevinirim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

oo perputea izledinmi çaykur rize fenerbahçe maçını alex boş kaldığında ne müthiş şutlar attı değilmi eminim her dağlara taşlara vurduğunda aklına gelmişimdir üstad alex i daha dikkatli izle yakın mesafeden isabetli şutlarına diyecek yok ancak uzun şutları vuramıyorda vurduğu zaman iyi yönlendiremiyorda
    bu arada ben 3 yıldır galatasarayın maçlarının birini kaçırmamışımdır demedim 10 yıldır galatasaray maçlarının hiç birini kaçırmamışımdır hazırlık maçları dahil oradaki 3 sene terimi songun bize 3 sene önce gelmiş olduğunu belirtmek mayetindeydi
    ben song un üç senedir böyle bir hata yaptığını hiç görmedim yüksek tutulsa iyi olur şimdi yüksek olmalı diyeceğim babam gibisin gene kabullenmeyeceksin belki ilerde yapar diyeceksin ben burda saçımı başımı yolacağım bu arada sen galatasaray araştırmacısısın ayhan akmanın ilk temas ı çok kötü buna dikkat edersen sevinirim
    Bunu soyleyecegini biliyordum. Futbol bilginin kitligi da zaten bundan kaynaklaniyor. Bir mac ile bir oyuncuyu asip kesiyorsun.

Senin tezin uzaktan sut denemiyor cunku guvenmiyordu. Onunde iki forvet oldugu zaman Alex bol bol alan buldu ve uzaktan sut da denedi. Cok iyi uzaktan sut ceken Gerrard, Lampard'lar bile zaman zaman daglara taslara vuruyor. Bir macta uzaktan sut vurdugunu gordun, o macta da atamadi diye hic bir oyuncunun ozellikleri yari yariya dusurulmez. Mesela Kirita'nin bir macini izlersin 4-5 tane daglara taslara vurur. Baska bir macta izlersin 1 tane vurur gol olur veya kaleciyi cok iyi bir kurtarisa zorlar. Bu adama uzaktan vuruslara 15 vermisiz. 4-5 tane daglara taslara vurdugu maca bakarak herhalde 7 verirdik senin dedigin gibi.

Iseme yarisinda dondurmeyelim istersen. Ben Galatasaray'i degil 10 sene, 1987-88 sezoundan beri takip ediyorum, yani 20. yilima giriyor. Tabii bunun 10 senesini saymanin anlami bile yok cunku o zamanki bilgim ve detaya dikkatim ile su anki bilgi ve detaya dikkatim arasinda daglar kadar fark var.

Song zaman zaman hatalar da yapiyor ama bu hatalar daha cok avrupa takimlari karsisinda ortaya cikar. Mesela bir PSV karsisinda, bir Liverpool karsisinda cikar. Son 3 senede Galatasaray on eleme disinda toplam 8 mac oynamis avrupa'da. Bu maclarda ve derbi maclarinda Song'un tamamen hatasiz oynadigini soylemek mumkun mu?

Edit: Sicak sicak hatirlatayim. Bugun Konya karsisinda ikiye bir pozisyonda Song 3-0 onde iken gereksiz bir foul ile sari kart gordu ve frikik/gol pozisyonu verdi Konya'ya...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Edit: Sicak sicak hatirlatayim. Bugun Konya karsisinda ikiye bir pozisyonda Song 3-0 onde iken gereksiz bir foul ile sari kart gordu ve frikik/gol pozisyonu verdi Konya'ya...
    bunu söyleyeceğini biliyordum top ceza alanı içinde olsaydı emin ol o hareketi yapmazdı biraz ağırkaldığı için o faulu yaptı hiçte tehlikeli bir durum yaratmadı sadece bir yan ortaya sebebiyet verdi

diğer konuda uzamasın kabullenmeyeceksin zaten alex gelip ben vuramıyorum dese sen hayır vuracaksın dersin yani kanıtlayıp gözünede soksam hakaret edersin gerçekten uzatmayalım

kusura bakma 5-6 mesaj boş yere attım sana bişey anlatılmaz sen her şeyi herkezden iyi biliyorsun
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

bunu söyleyeceğini biliyordum top ceza alanı içinde olsaydı emin ol o hareketi yapmazdı biraz ağırkaldığı için o faulu yaptı hiçte tehlikeli bir durum yaratmadı sadece bir yan ortaya sebebiyet verdi
    Yine de hatali hareket yapti. Arkasindaki Servet'in cok rahat kapatabilecegi pozisyonda faul yapmaya gerek yoktu.

diğer konuda uzamasın kabullenmeyeceksin zaten alex gelip ben vuramıyorum dese sen hayır vuracaksın dersin yani kanıtlayıp gözünede soksam hakaret edersin gerçekten uzatmayalım

kusura bakma 5-6 mesaj boş yere attım sana bişey anlatılmaz sen her şeyi herkezden iyi biliyorsun
    Simdi Alex guney amerika'dan geldiginde uzun sutlari'i 19 yapilmisti. Herhalde bosuna da yapmadilar bunu degil mi? Biz baktik, Alex'in uzaktan sutlari bu kadar iyi degil ve yavas yavas 14'e kadar dusmus durumda. Sen tutturmussun 7-8 olacak. Yani Alex'in uzaktan sut atip gol atmasi tamamen sansa ve mucizelere kalmis. Ben de israr ediyorum ki Alex'un uzaktan sutlarinin gol olmasi sansa ve mucizelere kalmis durumda degil.
    Benim herseyi herkezden daha iyi biliyorum diye bir iddiam yok. Boyle duygu somurusu yapmaya calisarak da herhangi bir yere zaten varamazsin.. Sonucta karari da zaten Fenerbahce'yi arastiran arkadaslar ve arastirma sefi verir bu konuda. Ama ben de gorusumu esirgemem.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ne duygu sömürüsü yaw 12-13 yapın çok yanlış olmaz herhalde ben olsam neden 8-9 yapardımki pas gibi bir özelliğine 15 yerine 18 verebileyim bitiricilik gibi bir özelliğine 18 verebileyim bazı özellikleri arttırmak için bazı özelliklerden kırpmak gerekir kırpılması gereken özellik uzun suttur
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    servetin çeviklik 20 üzerinden 1 olmalı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Cool

Galatasaray araştırmasının son sayfasına geldiğimde Fenerbahçe Araştırması konusuna geldiğimi sandım..Alex'i ne yapmışsın kardeş ya..Alex'in teknik özellikleri tartışılamaz..Zaten uzun şut demek 45 metreden şut demek değildir..Alex'in sadece fiziksel özellikleri ve birkaç teknik özelliği biraz abartılmış..Bence Ayhan'ın ilk teması çok kötü değil..Ayhan'ın özelliklerinin FM 2008'de daha gelişmiş olacağını düşünüyorum..

Song'un da biraz yüksek olabilirmiş özellikleri gerçekten..Boşu boşuna tatsızlık çıkarma bence.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ne duygu sömürüsü yaw 12-13 yapın çok yanlış olmaz herhalde ben olsam neden 8-9 yapardımki pas gibi bir özelliğine 15 yerine 18 verebileyim bitiricilik gibi bir özelliğine 18 verebileyim bazı özellikleri arttırmak için bazı özelliklerden kırpmak gerekir kırpılması gereken özellik uzun suttur
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    servetin çeviklik 20 üzerinden 1 olmalı
    Bu arada bazı özellikleri arttırmak için bazı özellikleri kırpmak gerekir diye bir kaide yok..Servet'in çevikliğini fazla küçümseme..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Bu seneki datada Alex' in değerleri bence son derece gerçekci oldu. Tabi ufak tefek eksıkler olabilir onları da Fenerbahçe' yi araştıran arkadaşlar hallederler.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ewet son vestel manisa maçında holosko ceza sahası dışından serveti önüne katıyor
    servet songtan öğrendiği gibi rakibi önüne alıp onun hamle yapmasını bekliyor
    holosko topu bir sağ bir sola çekiyor
    holosko kale sahası içine girdiğinde song ters kademeye girip vuruş açısını daraltıyor ve top auta gidiyor
    servet bu sırada ceza sahasıdışında emekliyor çünkü kendi etrafımda döneyim derken yere düşüyor
    servete emre aşık lugano tarzı rakip topu ayağına alır almaz müdahale yapması durumunu öneriyorum çünkü song tomas tarzı rakibin hamlesini bekleyip yapılan müdahale tarzı için stoperlerin çevik olması gerekir emre aşık lugano tarzında ise stoperlerin forvetlerden güçlü olması gerekir servet güçlüdür ama çevikliği gülünçtür örnek sion galatasaray maçında galatasarayın yediği ilk gol
    AYHAN İSE YERDEN GELEN TOPLARI AYAK İÇİYLE KONTROL EDEMEYİP SIKÇA TOPU HAVALANDIRAN VE BU HAVALANDIRDIĞI TOPLARI KAPTIRAN YADA KARAMBOLE DÜŞÜREBİLEN BİR OYUNCUDUR DİKKATLE İZLE GÖRÜRSÜN
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Ümit Karan
    15 finishing composure 12 Flair 17-18

Lincoln

Long shot 17 passing 16 creativy 16 decisions 15-16 balance 12 -13
    First touch 15

Baris Özbek

Long shot 13 bravery 12 work rate 16 heading 12 tackling 11 off to ball 13

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Baris Özbek

Long shot 12 bravery 12 work rate 14 heading 12 tackling 11 off to ball 13 bence nacizane...
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

"Özbek'e teklif yapıldı, o Almanya'yı seçti!"

25.09.2007

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ünal Karaman, Barış Özbek'e Ümit Milli Takım'da oynaması için daha önce teklif götürüldüğünü, ancak kendisinin Alman Milli Takımı'nı tercih ettiğini açıkladı.
    Karaman, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan spekülasyonlara açıklık getirmek amacıyla yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: "Barış Özbek'in Milli Takımlara kazandırılması için, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile yaptığımız istişare sonucu, yaklaşık bir ay önce girişimde bulunduk. Hukuk Kurulumuzun da görüşünü alarak, doğumgünü olan 14 Eylül'den önce, yani FIFA'nın belirlediği yaş sınırına ulaşmadan, Barış'ı 8 Eylül'de Liechtenstein ile yaptığımız 2009 Avrupa Şampiyonası eleme maçında oynatmayı planladık. Kendisine ulaşamadığımız için bu teklifi Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin aracılığıyla ilettik. Önce "bu konuyu düşüneceğini ve Alman Milli Takımı'ndaki antrenörüyle görüşüp karar vereceği" cevabını aldık. Daha sonra da Barış Özbek, 12 Eylül'de oynanan İsveç maçında Alman Ümit Milli Takım formasını tekrar giydi ve tercihini bu yönde kullandı. Ardından da Türk Milli Takımı'nı seçmesi için gereken süre zaten doldu."

Barış'a Alman Milli eklenip TÜrk Milli'ye girmesi engellenmeli...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

barış özbek in özellikleri değiştirilmeden oyuna yansıtılırsa tam bir fiyasko olur
    serkan çalıkta bitiricilik 10 u geçmez kafa topu alma özellikleride 10 u geçmez
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Barış'a Alman Milli eklenip TÜrk Milli'ye girmesi engellenmeli...

Bu henuz daha belli degil esasinda. Baris 21 yasina bastiktan sonra hangi ulkenin milli formasini giyerse, o milli takimda oynamak zorunda. Baris henuz 21 yasina bastiktan sonra Alman milli takim formasini giymedi. Yani halen secim hakki var.

Quote Originally Posted by midfielder1912 View Post
    Baris Özbek

Long shot 12 bravery 12 work rate 14 heading 12 tackling 11 off to ball 13 bence nacizane...
    Tackling ve work rate disinda katiliyorum.

Tackling acisindan son yillarda Turkiye'de izledigim en temiz top kapma becerisi olan oyuncu bence Baris. Ayrica saha icinde, her ne kadar sadece ekranda oldugu zaman izleyebilsem de en az bir Sabri kadar caliskan oldugu izlenimi birakti simdilik.

Gelecek 1-2 ayda daha da netlesir bence bunlar. Acikcasi Baris bekledigimden cok cok daha iyi cikti.

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Konumuz headingin jumpingin bana öğretilmesi de değil sanırım?
    Bu cevap sanamiydi Burak?

ha anladım song geriden oyunu kafasıyla kuruyor (hayalperestlik bu)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    60 70 metrelik degajmanları sağa sola takım arkadaşının ayağına milimetrik olarak yönlendiremezsin kafayı ileriye yada boş alana doğru vurursun sırf bu şekilde bir topu rakibin önüne bırakmadı diye 14 kafa verilmez ve öyle yada böyle kafa golü attığını görmediğimiz sürece vursa atabilir diye ahkam kesmemiz sadece sallamak olur
    alex konusunda ki gibi

60-70 metrelik degajmanlardan bahseden kim? Defansin arkasina dogru top atilir, bunu defans karsilar ve rakibin ayaginin onune vurmak yerine, bos alana kafa vurusunu yapar, veya mumkunse takim arkadasinin kontrol edebilecegi bir bolgeye birakir. Veya bir orta gelir, bu ortayi tehlikeli bir bolgeye dogru uzaklastirma yerine saha disina dogru uzaklastirmayi basarir. Defans oyunculari kafalari ile sadece ve sadece degajmanlarda mi topu yonlendiriyorlar? Kusura bakma ama futboldan anladigindan suphe etmeye basladim bu yorumun ile beraber.

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Yani Ömer abi jumping + heading 20 olan bir oyuncunun kaleye kafa vurmasıyla jumping+heading+finishing 20 olan oyuncunun kaleye kafa vurmasında gol olma oranı aynımıdır?
    Evet. Hava toplarinda finishing'in herhangi bir etkisi yok.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Ümit Karan
    15 finishing composure 12 Flair 17-18

Lincoln

Long shot 17 passing 16 creativy 16 decisions 15-16 balance 12 -13
    First touch 15

Baris Özbek

Long shot 13 bravery 12 work rate 16 heading 12 tackling 16 off to ball 13
    Bunlar icin ne dersin Ömer abi?

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Az önce GS tvde gs-bjk paf maçının son 35 dakkasını izleme fırsatım oldu. İrfan Gs pafta bir hayli iyi oynadı. Bileklerine çok hakim bir oyuncu. Ömer herhangi bir bilgin var mı bu oyuncuyla ilgili. Her zaman mı iyi yoksa beni mi bulmuş. Daha önce seyretmişliğin var mı? Teşekkürler
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu henuz daha belli degil esasinda. Baris 21 yasina bastiktan sonra hangi ulkenin milli formasini giyerse, o milli takimda oynamak zorunda. Baris henuz 21 yasina bastiktan sonra Alman milli takim formasini giymedi. Yani halen secim hakki var.
    Ben de artık Türk Milli Takım'ında oynayamaz diye biliyorum abi. Önder'de de aynı şey oldu. 20 gün geç bildirildiği için şu anda Türk Milli Takım formasını giyemiyor. Barış da daha önceden Alman Ümit Milli Takımı formasını giydiyse yaş sınırı gelmeden eğer Türk Milli Takımı'nı seçecekse bunu belirtmesi gerekiyor. Eğer belirtmezse ve yaş sınırı geçerse daha önceden oynadığı milli takımda devam etmek zorunda.

Önder daha önceden Belçika Ümit Milli Takım'ında oynadığı için başvurusunu belirtilen sınırdan 20 gün sonra yaptığı için geçersiz sayıldı. Ben böyle biliyorum, eğer bir değişiklik olmadıysa.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Az önce GS tvde gs-bjk paf maçının son 35 dakkasını izleme fırsatım oldu. İrfan Gs pafta bir hayli iyi oynadı. Bileklerine çok hakim bir oyuncu. Ömer herhangi bir bilgin var mı bu oyuncuyla ilgili. Her zaman mı iyi yoksa beni mi bulmuş. Daha önce seyretmişliğin var mı? Teşekkürler

Ben Irfan`i izleyen biri olarak nacizane görüsümü bildireyim Gerci Ömer abi kadar iyi yorumlayamayiz ama

Ben paf macini genellikle izleyen biriyimdir.Irfan Basaran gecen seneden beri müthis oynuyor.Müthis bir 10 numara geliyor Galatasaray`a.Gerek uzaktan attigi gollerle,gerek attigi calimlarla,gerek verdigi paslarla takimin en iyisi oldugunu gösterdi.Ben ondan cok ümitliyim.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Ben de artık Türk Milli Takım'ında oynayamaz diye biliyorum abi. Önder'de de aynı şey oldu. 20 gün geç bildirildiği için şu anda Türk Milli Takım formasını giyemiyor. Barış da daha önceden Alman Ümit Milli Takımı formasını giydiyse yaş sınırı gelmeden eğer Türk Milli Takımı'nı seçecekse bunu belirtmesi gerekiyor. Eğer belirtmezse ve yaş sınırı geçerse daha önceden oynadığı milli takımda devam etmek zorunda.

Önder daha önceden Belçika Ümit Milli Takım'ında oynadığı için başvurusunu belirtilen sınırdan 20 gün sonra yaptığı için geçersiz sayıldı. Ben böyle biliyorum, eğer bir değişiklik olmadıysa.

TFF.ORG'da verilmişti bu haber.

Türk Milli takımından teklif gelmiş ve reddetmiş Almanya'yı seçmiş.Demek ki bu adamın imkanı da olsa zaten seçmez Türk Milli'yi..

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Sayfa 5 / 13 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri