Quote Originally Posted by koray_capello View Post
Fakat özel olarak girilmiş 5-10 özellik için cesaret ve agresiflik açısından verilmiş yüksek puanlar (17-18) gözüme çarptı. Adamların çoğu özelliği random bırakırken bazı özelliklere puan girmeleri o özellikten çok emin olmaları anlamına geliyordu. O için çok sevinmiştim Beşiktaş'a cesaretli ve agresif bir forvet geldi diye, fakat benim izlediğim Higuain'in bu özellkler açısından alakasız. normal şartlarda kim ne puan vermişse versin, kendi düşüncemi savunurdum fakat Arjantinlilerin kendilerinden bu kadar emin olarak verdikleri puanlardan ve sonuçta ortada hala bir adaptasyon sorunu yağayan Higuain olduğundan kararımı daha sonra vermeye, onu bu açıdan biraz daha fazla izlemeye karar verdim.
Koray bu konuda Guney Amerika ile Avrupa arasinda buyuk fark var. Cesaret ve agresifligin bizim tanimimizla onlarin tanimi arasinda cok buyuk fark var. Gerci bu bir cok ozellikte gecerli. Mesela bir Carrusca geliyor, ozelliklerine bakinca cok caliskan, oldukca agresif, oldukca cesur bir oyuncu gibi karisiniza cikiyor. Turkiye liginde seyrediyoruz, cesaret'in 3, agresifligin 4, calisma oraninin 7 gibi olmasi gerektigi kararini veriyoruz.

Benzer sekilde pozisyon alma, soguk kanlilik, konsantrasyon gibi ozellikler konusunda da acikcasi buyuk gorus farkliliklari var.

Nasil bizim ligimizde biraz teknigi iyi olan oyuncularin 17-18 seviyesinde ozellikleri olmasini isteyenler cikiyorsa, yavas tempoda oynanan Guney Amerika liglerinde biraz agresif olan, biraz cesur olan oyunculara 17-18'ler verilebiliyor.

Buyuk bir arastirma zaafi esasinda ama ne de olsa bir ulke arastirmacisinin butun dunyadaki futboldan tamamen haberdar olmasi oldukca guc.