Quote Originally Posted by Belgorth View Post
Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerine bir çalışma yapıyorum, teker teker hepsine değineceğim ama özellikle konu olarak geçtiğinden ve ben bu durumu çok yadırgadığımdan dolayı Uğur Uçar'ın mevkisine hemen değinmek istiyorum.
Denmiş ki "Uğur paf takımında ve o yaşların Milli takımlarında defansın ortasında oynadı. O nedenle asıl mevkisi DC'dir, DR/WBR yan mevkisidir." Ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Nedenine gelirsek, bir örnekle bu Servet'in, futbol yaşantısına ST başladığı ve 16 yaşına kadar da ST oynadığı için, asıl mevkisinin ST ikincil mevkisinin DC olması gibi bir şey. Herhangi biriniz Servet'in ST olduğunu söyleyebilir mi? Hayır. Ya da herhani bir TD Servet'i ST oynatır mı? Hayır. O zaman Uğur'un asıl mevkisi artık DC değildir, DR/WBR'dir. Çünkü Servet örneğinden yola çıkarsak, herhangi biriniz Uğur'u ilk olarak DC olarak düşünür ve o mevkide oynatır mı? TD olsanız Uğur'u ilk olarak DR/WBR olarak düşünürsünüz, sadece sakatlıklar/cezalar vb. gibi sıkıntılarda Uğur'un DC de oynayabileceğini bilirsiniz. Bu nedenle Uğur aslen DR/WBR, ikincil mevki olarak da DC dir. Bana göre bu bir düşünce hatasının yanı sıra oyunun gerçekçiliğine de gölge düşüren bir durum.
Bunun gibi, özellikle Türkiye liglerinde çok fazla pozisyon karışıklığı ve hatası var. Diğer takımlar beni ilgilendirmez ama yazımın başında da belirttiğim üzere Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerinde pozisyon ve değer olarak bir çalışma yapıyorum. En kısa zamanda da burada sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

servetin durumu ile uğurun durumunun çok aynı olduğunu düşünmüyorum..onu söylersen hakan şükür içinde sakaryadaki alt yapı hocası bahsetmişti..ilk önce staper oynuyormuş..daha sonra forvete almışlar..hakan ile sevretin o yaşlarda bir benzer özelliği vardı..ikiside hava toplarına hakimdi ama hakan sevretten daha teknik olduğu için hakan forvet servet desans oyuncusu oldu...servetin stoper olmasının sebebi forvet olmak için gereken top tekniği ve bitiricilik özelliklerinin olmamasıdır..

gelelim uğur uçara..uğur uçar futbola defansın ortasında başladı..galatasarayda defansın ortasında şuan için oynaması söz konusu değil..bu bölgede ondan daha tecrübeli oyuncular var ama bu uğurun stoper oynayamayacağı anlamına gelmez..biraz daha deneyim kazansın pek alada stoper olabilir...hatta top yapma becerisinden dolayı topu oyuna geriden iyi sokan bir stoper olur...

bak kardeşim şunu anla..

servet bugün stoper ondan artık forvet olmaz çünkü forvet yapılması bir hataydı zaten kim yapmışsa vazgeçmiş doğrusunuda yapmış......ama aynı şey uğur için geçerli değil...uğur bugün DR oynasada...yarın pek ala dc ye dönebilir... zaten defansın sağındaki bir oyuncu sağ taraf bile olsa yinede defansif özellikler taşıyan bir mevkiide oynadığı için bu mevkiinin özelliklerini kaybetmez..

ama yıllarca defans oynayan bir oyuncu futbolunun ilk yıllarında forvet oynamış bile olsa..zamanla forvette ki özellikleri azalacaktır...

uğur uçar ile sevret arasında bu sebeple bir bağlantı olmadığı kanısındayım...