Originally Posted by
Belgorth
Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerine bir çalışma yapıyorum, teker teker hepsine değineceğim ama özellikle konu olarak geçtiğinden ve ben bu durumu çok yadırgadığımdan dolayı Uğur Uçar'ın mevkisine hemen değinmek istiyorum.
Denmiş ki "Uğur paf takımında ve o yaşların Milli takımlarında defansın ortasında oynadı. O nedenle asıl mevkisi DC'dir, DR/WBR yan mevkisidir." Ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Nedenine gelirsek, bir örnekle bu Servet'in, futbol yaşantısına ST başladığı ve 16 yaşına kadar da ST oynadığı için, asıl mevkisinin ST ikincil mevkisinin DC olması gibi bir şey. Herhangi biriniz Servet'in ST olduğunu söyleyebilir mi? Hayır. Ya da herhani bir TD Servet'i ST oynatır mı? Hayır. O zaman Uğur'un asıl mevkisi artık DC değildir, DR/WBR'dir. Çünkü Servet örneğinden yola çıkarsak, herhangi biriniz Uğur'u ilk olarak DC olarak düşünür ve o mevkide oynatır mı? TD olsanız Uğur'u ilk olarak DR/WBR olarak düşünürsünüz, sadece sakatlıklar/cezalar vb. gibi sıkıntılarda Uğur'un DC de oynayabileceğini bilirsiniz. Bu nedenle Uğur aslen DR/WBR, ikincil mevki olarak da DC dir. Bana göre bu bir düşünce hatasının yanı sıra oyunun gerçekçiliğine de gölge düşüren bir durum.
Bunun gibi, özellikle Türkiye liglerinde çok fazla pozisyon karışıklığı ve hatası var. Diğer takımlar beni ilgilendirmez ama yazımın başında da belirttiğim üzere Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerinde pozisyon ve değer olarak bir çalışma yapıyorum. En kısa zamanda da burada sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.