1 ile 30 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen
    Yaş
    38
    Mesajlar
    84

    Default

    peki ugur bu etkiligini neden fenerbahce macinda sergileyemedi de 80nci dakikaya kadar cigerleri patlamis olan 10ncu dakikadan itibaren iki degisklik yapark 80de degisiklik yapamayan bu yuzden nondaya yorgunluktan kademe yapamayan sivasli oyunculara yaptigi bir assistle falan degerlendirmek ne kadar dogru olabilir ki, genc defans oyunculari degerlendirmek zordur, ama
    genc atak oyuncularini degerlendirmek daha kolaydir, bana gore ugur ucar standart bir oyuncu...cok cok ilerde belli olur ozellikleri

  2. #2
    Nesil
    2007
    Yer
    artvin
    Yaş
    46
    Mesajlar
    537

    Default

    Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    peki ugur bu etkiligini neden fenerbahce macinda sergileyemedi de 80nci dakikaya kadar cigerleri patlamis olan 10ncu dakikadan itibaren iki degisklik yapark 80de degisiklik yapamayan bu yuzden nondaya yorgunluktan kademe yapamayan sivasli oyunculara yaptigi bir assistle falan degerlendirmek ne kadar dogru olabilir ki, genc defans oyunculari degerlendirmek zordur, ama
    genc atak oyuncularini degerlendirmek daha kolaydir, bana gore ugur ucar standart bir oyuncu...cok cok ilerde belli olur ozellikleri

    yusuf fenerbahçe maçında neden iyi oynayamadı diyorsun

    1- galatasaray zaten takım olarak çok kötüydüki yinede burada bazı arkadaşların calararı paları coşturdukları ardalardan ümit karanlarından da daha iyi oynadığını düşünüyorum..

    ikincisi galatasarayın en zor işi yapan oyuncusuydu uğur uçar..dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol kanat oyuncusu roberto carlos ve vederson karşısında ne yapsın UĞUR..

    birde şöyle bak CSK moskova maçının yıldızı fenerbahçeli uğur boralı sahadan silip zicoya vederson değişikliği yaptırtan futbolcu kim sevgili dostum..

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    peki ugur bu etkiligini neden fenerbahce macinda sergileyemedi de 80nci dakikaya kadar cigerleri patlamis olan 10ncu dakikadan itibaren iki degisklik yapark 80de degisiklik yapamayan bu yuzden nondaya yorgunluktan kademe yapamayan sivasli oyunculara yaptigi bir assistle falan degerlendirmek ne kadar dogru olabilir ki, genc defans oyunculari degerlendirmek zordur, ama
    genc atak oyuncularini degerlendirmek daha kolaydir, bana gore ugur ucar standart bir oyuncu...cok cok ilerde belli olur ozellikleri
    Ugurun ligde yanilmiyorsam 5 asisti var.

    Gerek bindirmeleri,gerek defansif özellikleri ile ileride cok basarili bir performans sergiliyor.Milli takimimiza Gökhan ile birlikte cok katkida bulunacaktir.
    Kademe anlayisi cok iyidir.Ortalari cok iyidir.

    Sen de gelmis diyorsun standart bir oyuncu,burasi futbol bölümü degil arkadasim,arastirma bölümü.Burada objektif olmak zorundasin,üzerinden fb formasini cikartip,herkese ayni gözle bakmalisin.Sonra yorumunu yapmalisin.

  4. #4

    Default

    [quote=perpetua;985718]Daha cok kisa bire sure izledigimiz bu oyuncularda degisiklikler yapilmasini istemenizin nedenini hic anlayamadim.

    Değişiklik yapılsın diye yazmadım ben sadece bu oyuncular hakkındaki düşüncelerimi yazdım. Değerlendirme yapımcılara ve size ait sonuçta.

    Ozellikle Linderoth'un Danimarka arastirmacisi tarafindan 149 olarak degerlendirildigini goz onunde tutarsak ve Linderoth'un sakatlik sorunlari disinda Avrupa'nin kalburustu milli takimlarindan birisinde banko on libero oynayan oyuncu olduguna da dikkat edersek veridiginiz 133 CA'nin cok ama cok yanlis bir seviyede oldugunu soylemek mumkun.

    İsveç futbolunun ve milli takımının dünyadaki yeri ve seviyesi ortadadır. Tartışmaya gerek yok. Bu takımın kaptan oyuncusuna doğal olarak yüksek ca girilebilir. Bu konuda haklı olabilirsin ama ben o milli takımın hocası olsam o adamı takıma çağırmam oda ayrı bir konu. Gerçek hayattaki İsveç Milli takımının ideal onbirini oyuna yansıtmak adına ca sı yüksek girilebilir, buna itirazım yok. Sitede yeniyim ben. Yazılarınızı dikkatle okudum. "SI kriterleri" diye bir şeyden söz ediyorsunuz. Ben bu kriterleri henüz okumadım, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Görüş farklılıklarımız bu nedenle çok fazla heralde.. Bir link verirseniz okuyabileceğimiz sevinirim.

    Bouzid'in yukselmesini, Nonda'nin dusmesini ongormussunuz. Simdi de maclari gercekten izlemeniz konusunda suphe duymaya basladim.

    Bouzid'i çok düşük girmiştiniz bence o kadar sıradan bir oyuncu değil. Nonda isen fena değil dün Sivas maçındada güzel oynadı ama genede yapımcıların biraz abartılı girdiler yaptığını düşünüyorum. Özellikle pa olarak 165 yani Hakan Şükür'le aynı girilmiş. Bu çok büyük bir hata bence. Roma'da, Monaco'da oynamış ve belli bir standartı aşamamış bir oyuncu Türk futbolunun son 10 yılına damga vurmuş, kariyeri başarılarla dolu ve rekorları altüst etmiş bir oyuncuyla denk görülmesi çok yanlış bence...

    Song'un CA'sinin bu seviyeye dusurulmesine hic anlam veremedim.
    Arda'nin PA'sini dusurmenin nedeni yurt disina transfer olmasi ise, bu mantik oldukca yanlis. Turk olup ligimizden yurt disina gitme ihtimali en yuksek oyuncu Arda. Potansiyeli 180'e yakin cikarsa kisa surede yurt disina gitmesi normal ama 150'ye yakin cikarsa buyuk ihtimalle yurt disina gidemeyecektir. Arda'nin potansiyelini ben 163'e sabitlemeyi dusunuyorum ilk yamada.

    Arda'yı ben beğenmiyorum ve sevmiyorum ama dünyada onunla ilgilenen çok takım var ve dediğin gibi yurt dışına transferi gerçekleşebilecek yerli oyuncular içinde ilk sıralarda. O nedenle -9 pa giren arkadaşları çok eleştirmiyorum ama ben olsam -8 girerdim...


    Bence abarttiginiz bir oyuncu ve asagida verdiginiz ornekler uzerinden artik 5 sene gecmis. Umit, cok cok iyi bitirici vuruslar yapabilen ancak adam gecemeyen, cok hizli olmayan, ustun hava hakimiyetine sahip olmayan bir oyuncu. 146 CA'ya sahip olup, takimda esas kalite sahibi bir cok oyuncudan cok daha yuksek yapilmasi oldukca mantiksiz gelmis.

    Dünyada, haksızlık yapılmış, değeri ve kıymeti anlaşılamamış oyuncular listesinde ilk beşte falandır heralde Ümit Karan. 10 tane Mehmet Yıldız, Semih Şentürk ya da Gökhan Ünal falan verseler değişmem ona. Ümit Powerful Striker tanımına uyan bir oyuncu, çok fazla adam geçemediği doğru ama kendi yeteneklerinde üst seviyede. Hava hakimiyeti dediğin kadar kötü değil bence. Linderoth ve Arda yorumların için mantıksız demiyorum, kabul edilebilir ama Ümit Karan yorumuna tamamen katılmıyorum.


    Hakan Sukur kariyerinin zirvesinde hic bir zaman 180'lik bir CA'ya sahip olmamistir. Potansiyelinin de bu seviyede yapilmasinin herhangi bir mantigi yoktur.

    Hakan Şükür'ün kariyerini tartışmam. Dediğim gibi ben sizin bu SI kriterlerinizi okumadım, bilmiyorum. Sadece editörü açınca Nonda'ya 165 pa verdiğinizi gördüm ve hemen Hakan Şükür'ün pa sını 180 yaptım. Çok severim, zaafım var bu adama ondan dolayı duygusal davranmış olabilirm...

    Ben Ayhan'i acikcasi cok begenmeyen bir oyuncuyum ancak 120 seviyesi oyunun iki yonunu de oynamaya calisan ve oldukca basarili da olan bu oyuncu icin zayif.

    Ayhan en güzel günlerini Gaziantepspor'da yaşadı ama ordan sonra belli bir seviyenin üstüne çıkamadı. Genel olarak beğenmediğim bir oyuncudur.

    Sabri'nin 154 potansiyeline sahip oldugunu dusunmuyorum, hatta su anda oyunda gorunen 150 seviyesi bile biraz yuksek bence. Sabri ozellikle ya orta yapma becerisini, ya da top teknigini buyuk olcude gelistirmek zorunda.

    Sabri'ye Avrupa'dan çok teklif var, oda her an lejyoner olabilir. Süratli, çalışkan ve dayanıklı bir oyuncu. Ayrıca uzaktan şutları güçlü. Yaşına göre tecrübelide. Bence potansiyelli ve geleceği parlak bir oyuncu. DR oynatılmaz ve MR-AMR oynatılırsa daha çok verim verir...

    Servet'in abartili oldugunu yazmissiniz ancak oyunda oldugu gibi CA vermissiniz. Bu ozel bir kod mu acaba?

    A milli takımda onbirde oynuyor diye o ca yı verdim. Fatih Terim ve Kalli utansın ne diim. Normalde benim gözümde değeri şudur. ca==110 pa==120

    Ugur'un oyundaki gibi -8 potansiyel seviyesinde olmamasi gerektigine katiliyorum. Cunku Ugur'u 150+ CA sahibi olabilecek bir oyuncu olarak gormuyorum. PA buyuk ihtimalle 140-143 arasinda sabitlenmeli bence.

    Uğur konusunda haklısın dünde berbat oynadı.

    Mehmet Topal konusunda ben acikcasi cok umit sahibiyim. Bunun nedeni de oynadigi pozisyona atipik bazi ozelliklere sahip olmasi.

    Beğenmiyorum pek ama gelişebilir çokda vasat bi oyuncu değil.

    Ozgurcan'in PA acisindan en azindan Turkiye liglerinde bir cok takimda oynayabilecek bir oyuncu kapasitesine sahip olmasi gerektigini dusunuyorum. -6, yani en fazla 120 PA sahibi olmasi, Ozgurcan'in ancak kume dusmeye oynayan takimlarda oynayabilecegini gosterir.

    Küme takımı olsam, o adamı bedava verseler gene almam. Cafercan'ı kiralık gönderip bunu oynatan hocalara yazıklar olsun diyorum.

    Mehmet Güven: ca==110 pa==126


    Kesinlikle bu iki oyuncuyu izlememis oldugunuzu dusunuyorum.

    Mehmet Güven'i izledim ve beğenmedim.

    Buna bakarak da PA'nin ne anlama geldiginizi bilmediginiz sonucuna vardim.

    Dediğim gibi sizin o meşhur SI kriterlerinizi okumadım ama pa nın ne anlama geldiğini biliyorum. Oyuncu yaşlı ise ulaştığı, genç ise ulaşabileceği yeteneği gösterir. Cafercan'a şans verilirse -8 değil -9 luk futbolcu. Oda Ümit Karan'ın yolundan ilerliyor. Kaderleri aynı. Bir türlü beğenilmiyorlar ama Serkan Çalık'tan, Barış Özbek'ten, Mehmet Topal'dan ve Özgürcan'dan çok daha kalifiye bir oyuncu. Ben Ümit Karan ve Cafercan'ın yerinde olsam Galatasaray'dan ayrılırım. Yazık, kariyerlerini yediler. Ümit Karan'ı Liverpool istedi ama gitmedi. Çok yanlış yaptı.


    Hasan Sas, kim ne derse desin cok iyi ozelliklere sahip bir oyuncu. Hizli, agresif, oldukca caliskan, cok kaliteli paslar verebilen, kivrakligi ile 2-3 oyuncuyu birden oyundan dusurebilen bir oyuncu. Bence tek sorunu surekliligi. Yani her macta kalitesinin altinda oynamasi. Bu nedenle de CA'sini her macta izlemek mumkun olmayan bir oyuncu.

    Hasan Şaş ve Arda aynı stilde oyuncular. Ayağında topu çok fazla tutup, topla çok fazla oynuyorlar. C.Ronaldo'da böyle. Takıma değil tamamen kendi şahsi şovlarına dönük oynuyorlar. İki üç güzel hareket yapayım, taraftarlar coşsun, değerim ve popülaritem artsın vs. diye pozisyonları harcıyorlar. Bu tür oyuncuları sevmem ben. Teknik direktör olsam takımımda asla bulundurmam. Şampiyonluk ruhuna sahip değiller ve takım oyuncusu değiller, benciller. C. Ronaldo ile M.United Avrupa'da bir kupa alsın mesela ben futbol yorumu yapmam bir daha...

    Turkiye'de futbol oynamak izin bazi ozellikleri cok zayif olan Carrusca'nin, teknik ozellikleri tartisilmasi zor seviyede. Sadece cesaret, calisma orani ve agresiflik acisindan cok zayif olan Carrusca'ya bu nedenle buyuk CA indirimi yapilmasi cok yanlis.

    Devre arası gönderiyorlar. Vasat bir oyuncu katılmıyorum sana.

    Acikcasi, yazilanlarin cogunu herhangi bir mantiga uyduramadim. Bu tip yorumlari yaparken bari veritabaninda benzer oyunculara biraz daha baksaydiniz ve ona gore dusuncelerinizi sekillendirseydiniz. Ayrica PA'nin ne anlama geldigini bilmediginizi dusunuyorum.

    Yorumlarım gayet mantıklı bence. Asıl ben sizin bu SI kriterlerinizi mantıksız bulmaya başladım.

    PA hakkinda, arastirma kilavuzumuz sunlari diyyor
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post

    cafercan aksuya -8 pa verip te barışa -6 pa verirken hiçmi vicdanın sızlamadı dostum

    şakabir yana barışın -6 pa yı hak etmediği kanaatindeyim...


    bu carrusca sevdası nedir galatasaraylı arkadaşlarımda anlamıyor..bizim bilmediğimiz görmediğimiz izlemediğimiz bir zaman bu adam galatasarayda top oynuyor galiba..

    her ne hikmetse takıma zerre katkısı olmayan üç maç arka arkaya oynayamayan adamın değerleri..barış özbekten uğur uçardan mehmet güvenden mehmet topaldan daha fazla...
    buna katılmamız mümkün değil...
    Soruna soruyla cevap vereyim; Cafercan'ı yollayıpta Barış gibi bir oyuncuyu oynatan hocaların hiç mi vicdanı sızlamadı acaba?

    Carrusca konusunda haklısın.Türk oyuncularına genel olarak bir haksızlık söz konusu zaten. Hamit Altıntop ve Tuncay Şanlı'ya bak datadan daha sonra aç Fabregas'a bak. Çıldırıyor insan. Oyunu oynayasım gelmiyor datayı inceleyince.
    Last edited by Bahadır Akdeniz : 15.Aralık.2007 at 22:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •