Onca canın katledilmesine rağmen hala ideolojiler gözünüzü bürümüş, izinsiz gösteri, polisin kastı yok diyenler Alice'le Harikalar Diyarında yaşıyor sanırım.
Hükümetten hükümetin katliam boyutundaki müdahalelerini protesto etmek için izin istenecek ve hükümet protestosuna kraldan çok kralcı olan Vali izin verecek. Hükümeti protesto etmek için nasıl izinli gösteri yapılabilir bu ülkede bi deyiverin hele. İzinli gösteri yapmak için havaalanında başbakan karşılamak ya da başbakanın çıkarı o an kimi desteklemeyi gerektiriyorsa onun Esma-Rabia için toplanmak gerekiyor. Bu şiddetin bu hale gelmesinin nedeni iktidarın tetikçiliğini yapan polisin Gezi Parkı'nda hiçbir şiddet ve huzur bozucu taşkınlık yaşanmamasına rağmen bir sabaha karşı hayvanca müdahalesidir. Hırsızlığı, katilliği kendi eylem ve söylemleriyle ayan beyan ortada olan kişi bugün çıkmış, "ölmüştür, geçmiştir" diyebiliyor. Bu ülkenin başbakanıysa, tüm kesimlere hitap etmeli. Bu tarz sorunlarda benim de evde zor tuttuğum %50 var diyerek insanları tahrik edersen, acısı olan bir yere koruma ordusuyla gidip, korumaların ve tetikçi polislerin yetmiyormuş gibi sen ve danışmanın halkı dövmeye kalkarsa yemişim izni. Ben bu hükümeti tanımıyorum arkadaşım. Eylemleri, söylemleri sadece bir kesime yönelik olduğu, diğer kesimlere ise sakat kalmak ya da ölüm hak görüldüğü için benim hükümetim değil. Bu iktidarı savunabilenlerde vicdan var mı? Suçsuz yere (size göre iktidara tepki göstermek büyük suç olabilir ama demokrasilerde haktır) dövülen, vurulan, gözü çıkan, sakat kalan, öldürülen insanlar için hiç mi vicdanınız rahatsız değil. Hani yaradılanı severdiniz yaradandan ötürü. Ama siz yaradılanın yarattığının canını alabilecek olan sadece yaradanken, ölümlerinin emrini verenleri daha çok seviyorsunuz. Artık ülkede yeni bir terör örgütü doğdu maalesef. Hem de resmi. Lideri de "Uzun" kod adlı biri.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...