Paylaşmak için uygun ortammı bilmem ama
Şu yoruma bayıldım ya
Güiza takımda kaldıkça bizim zencileride etkilemeye başladı belli ki Guiza,Niang,Dia iyi arkadaş olmuş.
Paylaşmak için uygun ortammı bilmem ama
Şu yoruma bayıldım ya
Güiza takımda kaldıkça bizim zencileride etkilemeye başladı belli ki Guiza,Niang,Dia iyi arkadaş olmuş.
O pozisyonları sen her maçta vermeye devam et o zaman Avrupa liginde ve ilerki maçımızda bu kadar şansız olmadığında rakip forvetler yine gelir yazarsın oyun mantelitemiz diye , yukarıda söylediğin Kocaman muhabbetini de hatırlıyorum bir arkadaş hadi be kocaman yerli mourinhomuz ol bizim gibi bir laf söylemişti tamamen sevgiyle , kimse mourinho falan demedi ve hala da aynı şeyleri savunuyoruz 5 senelik sistem değişiyor , oyuncu profilleri değişiyor ve bunu yapsın gerekirse 2 sene şampiyon olmayalım ama bu değişim olsun , aykut gönderilirse de ileride en azından yeni gelen teknik direktör bu mantaliteyle oynasın yoksa herkes hazır sistemi görüp aynı şekilde devam ediyor
@Titates1
Beşiktaş'ın sistemi böyle Avrupadada öyle umdugun gibi sonuçlar olmaz rahat olOlsaydı Fenerbahçe maçında olurdu , şans mans sonuçta yıllardır ilk defa Schusterin bu mentalitesi ile yenemedi Fenerbahçe bizi Saraçoğlunda. Demekki birşeyler doğru , zaten bu kadroyla o dediğin olmaz boşuna ümit ediyorsun .
Ben bunu biraz da Ferrari ve Sivok'un eksikligine bagliyorum. Ferrari Zapo'dan daha ustun bir oyuncu, yine Sivok bizim icin cok kritik bir oyuncu, eger bu turu gecersek Sivok donecek, o zaman cok daha iyi bir defansimiz olur bence. Ama pozisyon vereceksek de dunku gibi verelim, topa sahip olup maca hukmedelim, rakip de gol atacaksa kontra ataktan atsin, serefimizle kaybedelim en azindan.
Bu sene isterse sezonu 7. tamamlasın ama Aykut Kocaman takımın başında kalmalı. Fatih Terim'de bi an da FatihTerim olmadı. Sabır en büyük ilacımız olacaktır. Bu takımın temizlenmeye ihtiyacı var bunu yapacak tek adam Aykut Kocaman.
Su sistem degistirme olayini biri bana anlatsin bir zahmet. FB'de ne degisti gecen seneye gore. Sistem yine 4-2-3-1 ve Alex uzerine kurulu, tek fark Stoch, Dia, Yobo, Niang katildi kadroya. Ama takim ofansif oynamaya mi calisiyor? Hayir, Daum'in 1-0'a yatma dusuncesi devam ediyor. Takimda belirgin hicbir degisiklik sinyali yokken bu laflar cok sacma. Takim degisiyor diye rezalet futbol oynayacaksin diye birsey yok. Lucescu geldi cat diye ilk senesinde 85 puan aldi, o sistem degistirmiyor mu? BJK'nin yasadigi mentalite ve sistem degisikligi kadar radikal degisiklik olamaz, tamamen defansif karaktersiz futboldan ofansif dominant futbola gecis yaptik, bu 2 sene rezalet futbol oynayarak mi oldu? Hayir, asagi yukari 2-3 ayda belirli bir seviyeye geldik iste. Senin takimi degistirmen icin 2 yila ihtiyacin yok, hele ki bir transfer doneminde 20 milyon euro'ya yakin bir para harcayabiliyorsan somut birseyler olmali en azindan. Su an bir isik veya bir degisim goren FB'li tamamen umutla soyluyordur onu, gercekten inandigi icin degil.
Eminim bu forumda, benim gibi takımında büyük değişim yapabileceğine inandığı ve tek umudu olarak gördüğü Aykut Kocaman'ın sonuna kadar arkasında olacak bir çok renkdaşım vardır. Kim ne derse desin, Kim ne yazarsa yazsın, takım 10 maç kaybetsin yinede birşeyler yaptığını gördüğünde, birşeyleri değiştirmeye başlayıp başarılı olduğunu anladığında dahada çok destekle yönetimi bile etkilecek kadar yürekten inanan bir çok arkadaşım vardır.
Fenerbahçe kümede düşse, yılın en büyük transfer yanlışlarını da yapsa Aykut Kocaman ile devam etsin istiyoruz/isteyeceğiz.. İnadına devam etsin. Hatta geriyede götürse takımı yinede devam etsin.
Unutmayınki sevgili Fenerbahçeli arkadaşlarım kaptanımız bile Onur gibi gencecik bir adamın yıllar sonra Fenerbahçe'de ilk kez forma giyen ender gençlerden birisi olduğunu söyledi. Yani buda gösteriyorki ortam oluşturma çabasına girmiş hocamız. Fırsatını bulduğu anda çok şeyler yapacaktır. Ama önce bizim, staddaki taraftarların o güveni vermesi lazım. Bu iş Fm oynamak gibi değil, bir anda heleki 3-5 ayda hiç bir hoca hiç birşeyi değiştiremez. Buna kimsenin gücü yetmez. Bunu unutmayalım..
Mantalite değişiyor, artık bekte Önder Bekir yerine Okan oynayabiliyor, ilerleyen maçlarda göreceğiz Gökay da şans bulacak.
Daha değiştirmeden, Alex'i kesebileceğini söylediğinde yıkıldı ortalık, nasıl oynatmazsın onu diye. O nedenle Alex varken radikal kararlar almak zor, Alex'ten vazgeçmek kolay değil.
Takıma hız kazandırmak için bu yönde transferler yapıldı, samimi, birşeyler saklamıyor, takım hakkında çok rahat bilgilenebiliyoruz hoca sayesinde, gençlere önem veriyor. Alex takımdayken, ben 4-3-3 oynayacağım, Alex yedek deseydi, ve o dönemde puan kayıpları olsaydı, şimdiye çoktan gitmişti Aykut Kocaman. Alex'ten de yararlanarak birşekilde devam ediyor, faydalanabildiği kadar faydalanmaya bakıyor Alex'ten. Sonrası, Alex gittiğinde.
"YÜCE ATATÜRK"
Yorumlara, üsluplara gereğinden fazla müsamaha gösterildi. Bundan sonra atacağınız mesajları 2 kez okuduktan sonra atınız.
Edit: +1 tarzı mesajlar için;
-Sadece katılıyorum, +bilmem kaç şeklinde alıntı yaparak mesajlar yazmak yasaktır. Atılmış mesaja katılıyor olabilirsiniz, alıntı yaptığınızda bunu en azından 1 cümleyle kendinizce de yorumlayınız.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sizin düşüncenizle Fenerbahçe Geriye yaslandıgı için Beşiktaş baskıyı kurdu diyorsunuz. Peki, Fenerbahçe %100 lük pozisyonları bizim ilerde cok baskı kurdugumuzdan dolayı olabilirmi?. Maçta Gol olmadıgı bölüme bakalım o zaman. Kim daha iyiydi maçta? Kim baskıyı kurmuştu? Kim daha iyi pozisyonlar bulmuştu? Yine Beşiktaş.
Bu Saatden sonra tartışılacak birşey yok. Biz takımımızın oyunundan, Siz takımınızın oyunundan memnunsunuz. Biz Skordan memnunuz size bilemicem.
Bu ne gerginliktir anlayamadım ne şimdi Fenerbahçe daha fazla pozisyona girdi diye maçı şimdi o mu kazansın diyeceksiniz demekki adamlar atamamış bu kadarı geliyor veya Beşiktaş daha çok pozisyona girmiş atamamış bu oyuncuların yeteneğine göre değişebilir bana görede maçın hakkı beraberlikti.
Maç sonunda genel duruma bakacak olursak biz üzülüyoruz, beşiktaş seviniyo.. Maçın özeti bu bence..
Ha ayrıca amacım tartışmak felan değil burada maç muhabbeti yapıp biz iyiyiz sizi iyisiniz mevzularına girip tartıştığımda olmamıştır.Biz beraberliğe sevinecek konumda değiliz .Beraberliğe sevindiğimiz zamanlar olabilir maçın durumuna göre fakat kağıt üstünde beraberlik iyi sonuç olmamalı.Siz iyi sonuç olarak görebilirsiniz , haklısınızda her ne kadar maç öncesi konuşmalarınıza uymasada.
Mçdan önce Favoriyiz , kazanıcaz , asıcaz kesicez deyip beraberliğe sevinen başka bir taraftar topluluğu görmedimOyunu gördükten sonra sevinmeniz normal tabi.
Bizim sevincimiz oynadigimiz oyuna. iyi mucadele ettik, fizik gucumuz yerinde guzel paslasiyoruz. eksigimiz olan fazla pozisyon vermemiz ve sag kanatimiz. Necip ve Bobo oynasaydi bu guzel oyunla daha fazla gol atabilirdik.
Bence boşuna tartışmaya gerek yok Fenerbahçeli arkadaşlarında bazıları üzgün oldugu için böyle yazıyordur yani oynadıgın her deplasmanı kaybetmişsin , 5 yıldır yendiğin rakibine yine bu yıl puan vermişsin kendi evinde. Yani Fenerbahçe stres ve telaş içinde bunlar normal.
Ayrıca oyun oyun diyor bazı arkadaşlar da sanırım maç sonrası programların yada Rıdvan'ın etkisinde kalmışlar biraz. Yani açıp bir istatisliklere bakmak lazım önce.
Ha ama doğru Beşiktaş pozsiyon verince Fenerbahçe'nin iyi oyunu , ama biz 2.yarı ezici oyunla tek kale oynayınca Aykut Kocamanın sistemi![]()
oynadigimiz tum takimlar bize karsi baya pozisyon buldu bu sezon.
Guti maçın sonlarına doğru fiziksel olarak oyundan düşmesine rağmen çıktı ve o dakikada o boşluğu görererek 1 puanı kazanmamızı sağladı.Helal olsun vallahi.Sezon başında alındığında çok sevinmiştim.Gösterdiği performansla bu sevincimizi boşa çıkarmadı.
Penaltı vuruşu sırasında acayip heyecanlandım.İlk başta Volkan dokununca aha geçen sezonki gibi yine penaltıyı gole çeviremedik dedim ama Allah'tan top filelere gitti.Geçen sezon yapamadığımızı bu sezon yaptık.En azından şimdilik Fenerbahçe'nin evindeki maçlarda sürekli kazanmasına bir dur dedik.
Bir de @titates
Beşiktaş'ın penaltı pozisyonu haricinde pozisyonu yok diyorsun da İbrahim Toraman'ın pozisyonu ve Bobo'nun Quaresma'nın dönen topundan bulduğu pozisyon da mı gol pozisyonu değil? Evet Fenerbahçe dün akşam çok net pozisyonlar buldu.Bunun da bazı sebepleri var.Bana göre Quaresma'nın Aurellio'ya ceza sahasında attığı topu Volkan'ın engellemesi de pozisyondur.Volkan,Hakan gibi müdahale etmekte sıkıntı yaşasaydı Aurellio boş kaleye bıracaktı o pozisyonda.Tamam bunu kendi yakaladıklarınızı göz önünde bulundurup pozisyondan saymayabilirsin belki ama Beşiktaş'ın penaltı pozisyonundan başka hiç pozisyonu yok demekte bana garip geldi açıkcası.
So what?
Saike
o lafı bir kaç kere söyledim son söylediğimde hangi şekilde söyledim bilmiyorum
ilk mesajımdaki gibi söyleyeyim tekrar , penaltı pozisyonu haricinde bir tane pozisyonda bile aman gol olur demedim en ufak korku yaşamadım , her maç olabilecek her takımın bulabilceği pozisyonlardı onlar ancak bizim dün yakaladığımız fırsatlar çok netti
O pozisyonlar seni heyecanlandırmıyorsa yapacak bir şey yok.Çok da önemi de yok zaten.O değil de maçın sonucunu doğru tahmin eden 2 takım taraftarından tek kişi benim anket sonuçlarına göre.![]()
So what?
Saike
Özetten anlaşıldığı kadarıyla oldukça zevkli ve pozisyonlu bir maç olmuş, izleyemediğim için üzüldüm. En güzel pozisyon Quaresma'nın müthiş volesini Volkan'ın başarılı bir şekilde kurtarmasıydı. İkisine de helal olsun.
Bu arada hemen hemen herkes tarafından eleştirilen Cüneyt Çakır Şansal Büyüka'nın ortaya attığı iddiaya göre, yakın zamanda Şampiyonlar Ligi maçı yönetecekmiş, derbideki performansı çok beğenilmiş.