Sayfa 21 / 34 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon
601 ile 630 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Her026 View Post
    Arkadaşlar Alex'in dribbling kaç ? 802 yüklü değil bende.O yüzden soruyorum.
    alexin driblingi 15 lincoln 16 galatasaray bölümünde lincoln ü de sormuştun

alex geriye ne kadar gelip ne kadar zıplıyorsa oyunda ki kadardır bence değerler çok uygun.

8.0.2 de kazımda 'şeytanlık dener' dışında p.p.m yok oyunda.

kazım bazen tekniği yüksek olduğu için adam geçiyor tabi ki ama kazım genelde art arda 2-3 kişiyi geçmeyi denemiyor yaptığı oluyor ama çok sık değil.genelde bir kişiyi geçince pas veriyor geriye dönüyor falan.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Yahu Alex geri döner demiyorum zaten, defans yapar veya pres yapar da demiyorum. Geriye gelip top alır. Yaptığı şey basit, maçlarda top mesela Aurelio'nun ayağında veya stoperlerden birinin ayağında iken Alex ileri uçtan geliyor dibine kadar topu alıyor, sağa veya sola paslayıp geri kaçıyor
    Bunu da sadece geriden top gelmedigi zamanlarda yapiyor. Bu nedenle de hep yaptigi bir sey degil. Yani icgudusel olarak, kendi oyun stilinin bir parcasi oldugu icin, hep yapmiyor. Ne zaman topu ileri tasima konusunda defans ve orta saha oyunculari zorlaniyor, o zaman Alex geri geliyor.

Colin Kazım'ın hareket tercihlerinde de "Sık Sık Adam Geçmeyi Sever" özelliği olmamalı, bir yıl boyunca böyle bir şey görmedik Kazım'dan. Kazım'ın kilosu 67 görünüyor oyunumda, bu gerçek olamaz, Kazım 185 boyunda ve görünüşe göre de kilosu hiç de 67 gibi durmuyor, en az 80'dir.
    Kilosu konusunda ben de dertliyim ancak simdiye kadar ya 65 ya 67 gordum kilosunu her yerde. Fenerbahce sitesi yeni sezonda bu bilgileri yenilerse, biz de yenileriz.

Kezman'ın gizli özelliklerindeki important matches değeri de fazla diye düşünüyorum, 19'den daha düşük olmalı. Shoots With Power özelliği de tercihlerinden kaldırılmalı.
    Kezman onemli maclarda ozellikler iyi performans gosteren bir oyuncu. 19 olmasinda sorun yok.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kezman onemli maclarda ozellikler iyi performans gosteren bir oyuncu. 19 olmasinda sorun yok.
    Kezman hangi önemli maçta iyi performans gösterdi bu yıl? Galatasaray maçlarında iyi oynayamadı (3 maçta da - bir tanesinde oynamadı, sakattı), Beşiktaş maçında etkisizdi, Şampiyonlar Ligi performansına bakıyorum, sadece bir tek Sevilla'ya attığı gol var o kadar maç içerisinde ve performansı da iyi değildi, çok etkisizdi. Bence 19 değeri PSV günleri için geçerli, şimdi için değil.

Nesil
    2003

Kezman hangi önemli maçta iyi performans gösterdi bu yıl? Galatasaray maçlarında iyi oynayamadı (3 maçta da - bir tanesinde oynamadı, sakattı), Beşiktaş maçında etkisizdi, Şampiyonlar Ligi performansına bakıyorum, sadece bir tek Sevilla'ya attığı gol var o kadar maç içerisinde ve performansı da iyi değildi, çok etkisizdi. Bence 19 değeri PSV günleri için geçerli, şimdi için değil.
    Iyi oynamak sadece gol atmak degil.

Zaten vasat hale gelmis genel performansini Kezman onemli maclarda ust seviyede tutuyor mu? Eh o zaman onemli maclara kendisini hala iyi hazirladigini soylememizde bir sakinca yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Kezman son GS maçında belki de sezonun en iyi maçını çıkarmıştı. Çok kötü olan FB' nin belki de en iyisiydi. Geçen sezon ki BJK ile oynanan şampiyonluk maçında çok etkili olmuştu. İlk aklıma gelenler bunlar ama 19 biraz yüksek olabilir.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Gökhan GönülüN PA a sını Çok Yüksek Olmasını bekliyorum Burda Neden Böyle Eksiklerini Sölermisniz ?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BaTTuHaNs View Post
    Gökhan GönülüN PA a sını Çok Yüksek Olmasını bekliyorum Burda Neden Böyle Eksiklerini Sölermisniz ?
    Beklerken nasıl öğrenebildin değerleri?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Beklerken nasıl öğrenebildin değerleri?
    Nedemek İstediğini anlamadım ben sadece Gökhan Gönülün İyi bir sağ kanat olduğunu ve daha iyi bir PA yı hak ettiğini düşünüyorum

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

DB'in nasıl olduğunu biliyor musun diyorum?

Şimdi değil, gelince değerlendirirsin, şu ana kadar pek fikrimi değiştirebilecek biri olmadı.Fikrimi değiştirmek isteyen varsa mutlaka somut ve destekli bilgiler verin, açıklayın.

Ben ve Tarık Fenerbahçe çalışmasını hazırladık arkadaşlar, şu saatten sonra pek değişiklik olmaz sanıyorum

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Cengiz abi Kazım'ın PA değerinde 4-5 puanlık bir artış olabilir son zamanlardaki formundan sonra. Euro 08, hazırlık maçları, mtk maçı..

DB'in nasıl olduğunu biliyor musun diyorum?

Şimdi değil, gelince değerlendirirsin, şu ana kadar pek fikrimi değiştirebilecek biri olmadı.Fikrimi değiştirmek isteyen varsa mutlaka somut ve destekli bilgiler verin, açıklayın.

Ben ve Tarık Fenerbahçe çalışmasını hazırladık arkadaşlar, şu saatten sonra pek değişiklik olmaz sanıyorum
    Bak Abi Sana abi diorum benden büyüksün ama bu bölmün acılma sebebi görüşleri belirtmek herkesin oynamaktan zevk alıcağı bir oyun cıkartmak ve bizim amacımız burda senin fikirlerini deiştirmek değil hep birlikte bi karar almak o yüzden böle egoist tavırlar icinde olursan bi yere varamayız lütfen kızma sadece anlamanı bekliyorum bi büyüğüm olarak

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bak Abi Sana abi diorum benden büyüksün ama bu bölmün acılma sebebi görüşleri belirtmek herkesin oynamaktan zevk alıcağı bir oyun cıkartmak ve bizim amacımız burda senin fikirlerini deiştirmek değil hep birlikte bi karar almak o yüzden böle egoist tavırlar icinde olursan bi yere varamayız lütfen kızma sadece anlamanı bekliyorum bi büyüğüm olarak
    6. mesajınızda böyle bir cümle sarfedemezsiniz, sözleriniz tartıp da söyleyin, hiçkimseye açıklamak zorunda değilim, değerleri vermek yasaktır, görünce değerlendirirsiniz, sizin 6. mesajınız, ben 2000 yılından beri buradayım, her yerinde parmağım var, o yüzden çok dikkatli konuşmanızı tavsiye ederim.

Türkiye'de herkes teknik direktör, herkes araştırmacı ama bilinçli olan sayısı az ki zaten o yüzden t.d. sayısı az..

Beni tanıyanlar böyle konuşmaz zaten..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yahu işi kişiselleştirmeyin
    Batuhans işlerin nasıl gittiğini bilmediği için senin söylediklerinden hiçbirşey anlamıyor olabilir cengizciğim yani db nedir o nedir bu nedir bilmeyebilir adam.
    şimdi batuhans kardeşim biz fm 2009 için hzırlıklarımızı yaptık ca ve pa larımızı belirledik son rötuşları vereceğiz cengizin sana demek istediği fm 2009 u görmeden nasıl bilebilirsin pa sını diyor
    ve pası için beklemek taraftarı olmanı istiyor o kadar eğer 2009 da da beğenmezsen dile getirirsin burda paylaşırız demek istiyor.

boş bir şeyden tartışmayın canlarım benim
    Fikirlerim burada

oyuncu güzel oynuyor olabilir bu onu pa sını yada ca sını yükseltmek değildir.madem diyorsun ki pa yükselsin o zaman gökhan gönülü koyalım ingiltere premier lige kaldırabilirmi.bence kaldıramaz iyi oynamak için kapasitesini zorlaması gereken biri gökhan gönül.
    gökhan gönül bizim ligdeki gibi avrupada ileri çıkıp atağa katılsaydı fenerbahçe şampiyonlar ligine erken veda ederdi çünkü arkayı boş bırakıyo dönmekte gecikiyo.
    diyeceğim o ki gökhan gönülde biraz cevher var bu da kendisini iyi kullanıyor.
    kezman teknik oyuncu iyi performans gösteremedi değeri 19 18 orasını oyunun araştırmacısı hazırlar bir şey diyemem ama kezman yine kezman bence oyun diliyle konuşursak pa sının çok altında ca ya sahip

6. mesajınızda böyle bir cümle sarfedemezsiniz, sözleriniz tartıp da söyleyin, hiçkimseye açıklamak zorunda değilim, değerleri vermek yasaktır, görünce değerlendirirsiniz, sizin 6. mesajınız, ben 2000 yılından beri buradayım, her yerinde parmağım var, o yüzden çok dikkatli konuşmanızı tavsiye ederim.

Türkiye'de herkes teknik direktör, herkes araştırmacı ama bilinçli olan sayısı az ki zaten o yüzden t.d. sayısı az..

Beni tanıyanlar böyle konuşmaz zaten..
    Mesajımı sonunda belirttim lütfen kızma ben sana orda bi eleştri yaptım 24 yaşındasın bunu kaldıramıosun demekki. Yani sana sadece gökhanin Pa sını sormamda oalyları buraya getirdiğine inanmıorum büyük olduğun için yinede sen haklısın diyorum özür dilerim bu arada 6. msj ama bayadır burdaıym üyelik tarihime baka bilosan bak

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Mesajımı sonunda belirttim lütfen kızma ben sana orda bi eleştri yaptım 24 yaşındasın bunu kaldıramıosun demekki. Yani sana sadece gökhanin Pa sını sormamda oalyları buraya getirdiğine inanmıorum büyük olduğun için yinede sen haklısın diyorum özür dilerim bu arada 6. msj ama bayadır burdaıym üyelik tarihime baka bilosan bak
    Ne dediğimi bir anlasan önce?

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Oyunda kombine bilet satışları mevcut, bu bilet satışları 2009'a nasıl yansıyacak. Çünkü; Fenerbahçe hiç transfer yapmadan 25bin rakamını buldu. Şimdi ise 30bin kombine satılmış durumda. Bu oyunda nasıl olacak?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Nedense ben genellikle fenerbahçe'nin fazla transfer yaptığını göremedim oyunda, ( GS ile oynarken) oysa fener gerekli - gereksiz her transfer dönemi birkaç oyuncu alan bir takımdır ...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Fenerbahçe'nin Alt kuluplerine Kartalspor eklenmesi gerekmezmi. Fenerbahçe alt yapı takımlarında Kartalspor'dan gelmiş çok oyuncu var.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Fenerbahçe'nin Alt kuluplerine Kartalspor eklenmesi gerekmezmi. Fenerbahçe alt yapı takımlarında Kartalspor'dan gelmiş çok oyuncu var.
    Resmi bir bağlantı yok. İki kulüp arasında bazı futbolcu alışverişleri oldu. Örneğin; Servet Çetin, Volkan Demirel, Olcan Adın gibi. Ama iki kulüp arasında oyuna girecek derecede resmi bir bağın olduğunu söyleyemeyiz.
    Last edited by EL-Hadji : 06.Ağustos.2008 at 18:18

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

evet o futbolcular geldi. Sezon sonunda alt yapıdan kupa kazanmış oyuncularla FBTV program yapıyo. Orada Genç takım ve Paf takımdan 2-3 oyuncu vardı hepside KartalSpor'dan gelmiş. O yüzden söyledim

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    evet o futbolcular geldi. Sezon sonunda alt yapıdan kupa kazanmış oyuncularla FBTV program yapıyo. Orada Genç takım ve Paf takımdan 2-3 oyuncu vardı hepside KartalSpor'dan gelmiş. O yüzden söyledim
    Goz onunde tutmamiz gereken bir kac sey var.

Oyuncularin Kartalspor'dan satin alinmasi, Fenerbahce kulubu ile Kartalspor kulubunun cografi olarak birbirine yakin olmasindan kaynaklanan bir sey. Bu oyunun genelinde daha iyi modellenebilir (yani cografi olarak yakin kuluplerden genc oyuncu almak) ancak Fenerbahce'nin ilk opsiyon hakkini iceren bir sozlesme hakkinda bilgi sahibi degiliz.

Bu tip anlasma oldugu durumlar, kulupler arasi bir tip bag sekli. (Mesela Besiktas/Istanbulspor)

Bir diger kulupler arasi bag sekli ise "iyi iliskiler" dedigimiz nispeten daha basarili bir kulubun, daha az basarili bir kulup ile gayriresmi bir yakinlasma icinde olmasi ve bir cok oyuncusunu kiralik olarak gondermesi. Bu yonetim veya teknik ekip bazinda yakinlasma olarak da dusunulebilir. (Mesela Fenerbahce/Sivasspor)

Bir diger kuluper arasi bag ise nispeten daha kucuk kulubun, buyuk bir kulup tarafindan satin alinmis olmasi. (Mesela Galatasaray/Beylerbeyi).

Yani Fenerbahce/Kartalspor arasindaki bag, hem ilk opsiyon icermeyen bir bag, hem de oyuncularin Kartalspor'a kiralanmasi sozkonusu degil (en azindan simdilik). Bu acidan bakinca da iki kulup arasinda ne bir resmi bag var, ne de gayri resmi bir bag. Gozlemledigimiz, Fenerbahce'nin Kartalspor takimindaki oyunculari cografi yakinlik nedeniyle tanimasi ve transfer etme konusunda nispeten cabuk davranmasi.

Ancak ne Fenerbahce bu oyunculari transfer etme konusunda resmi anlasma ile yapilmis bir oncelige sahip, ne Fenerbahce ozellikle genc oyuncularini Kartalspor'a kiralayan bir kulup, ne de Fenerbahce kulubu Kartalspor kulubunun sahibi. Bu acidan bakinca da iki kulup arasinda, en azindan simdilik, herhangi bir bag yapilmamasi gerektigi sonucuna varmak gerekiyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 3842 View Post
    Nedense ben genellikle fenerbahçe'nin fazla transfer yaptığını göremedim oyunda, ( GS ile oynarken) oysa fener gerekli - gereksiz her transfer dönemi birkaç oyuncu alan bir takımdır ...
    Oyuncu satin alma FM'de daha cok teknik direktor'un insiyatifine birakilmis bir durum. Fenerbahce parasi olsa da pek transfer yapmiyor oyunda cunku Zico'nun oyuncu alma degeri dusuk kalmisti (bunun mantigi da Turkiye'de transferleri normalde yonetim yapar, normalde az transfer yapan bir teknik direktor olsa bile Turkiye'ye gelince cok transfer yapan duruma getirilmesi gerekir hemen hemen her teknik direktorun).

Artik Zico icin bunu degistirmemizin bir anlami yok ancak veritabani son teslim edilmeden once butun teknik heyetlere yuksek transfer egilimi degeri verip Turk takimlarinin transfer piyasasinda daha aktif hale gelmesi icin bir hamle yapacagiz.

Aragones'in transferdeki etkisi oyuna yansıtılmalı diye düşünüyorum. Fenerbahçe yönetimine transfer yaptırmak, istediğin oyuncuyu aldırmak kolay değildir, bunu Aragones başardı.

Fenerbahçe'nin popülaritesinde de artış olmalı diye düşünüyorum. Özellikle Aragones ve Güiza transferleriyle özellikle İspanyol medyasında Fenerbahçe hakkında eskiye nazaran çok daha fazla haber çıktığı gibi, Fenerbahçe'nin de İspanya'da şöhreti arttı. Brezilya'da olan şöhret, İspanya'da da artmaya başladı.

Roberto Carlos'un oyundaki şöhret değeri oldukça düşük geldi bana. 4225 değeri R.Carlos gibi dünyanın tanıdığı bir isim için ne kadar doğru? Current, home ve world reputation değerleri oldukça düşük R.Carlos'un, CA ile ilgili de olsa bu değerlerin artması gerekmekte diye düşünüyorum.

Nesil
    2003

Fenerbahçe'nin popülaritesinde de artış olmalı diye düşünüyorum. Özellikle Aragones ve Güiza transferleriyle özellikle İspanyol medyasında Fenerbahçe hakkında eskiye nazaran çok daha fazla haber çıktığı gibi, Fenerbahçe'nin de İspanya'da şöhreti arttı. Brezilya'da olan şöhret, İspanya'da da artmaya başladı.
    Geriye donup bakarsan bu konuda yazdigimi gorebilirsin.

Roberto Carlos'un oyundaki şöhret değeri oldukça düşük geldi bana. 4225 değeri R.Carlos gibi dünyanın tanıdığı bir isim için ne kadar doğru? Current, home ve world reputation değerleri oldukça düşük R.Carlos'un, CA ile ilgili de olsa bu değerlerin artması gerekmekte diye düşünüyorum.
    Neden bahsettigin hakkinda en ufak bir fikrim yok.

8.0.2'de
    Current Rep: 170
    Home Rep: 175
    World Rep: 170

4225 yoksa senin oyununda bir kac sezon oynadiktan sonra Roberto Carlos'un geldigi seviye olmasin? Mesela 2010 yilinda, Roberto Carlos artik futbolu birakacak duruma geldigi zaman mi acaba?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Birde büyük kulüplerin yaptığı transferler genelde genç yabancı oyuncu olabiliyor bazen 18 yaşında birini bile alabildiği olabiliyo fb bjk gs nin ama gerçekte genç yabancı oyunculara yönelmiyor 3 büyükler..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

semih mtk maçında çok klas iki finishing yaptı. bir pozisyonda da çok kötü bir finishing yaptı.
    çok güzel bir off the ball golü attı.
    güiza henüz takıma alışamadı adaptation kaç acaba
    bide ben bu maç selçuğun çok pas arası yaptığını gördüm ön sezileri hakkında ne düşünüyorsunuz cengiz tarık?
    her maç bunları yapabiliyormu yoksa bu maçamı denk geldi ben bilemedim açıkçası
    Fikirlerim burada

Semih'in topsuz alan, bitiricilik ve soğukkanlılık özellikleri arttırılmalı bana göre. Ayrıca versatility değeri de arttırılmalı, yeni pozisyona çok çabuk adapte oldu ve bunu röportajında da belirtti. Work rate değeri de arttırılmalı, orta sahada çok çalışkandı Semih, ikili mücadelelere çok fazla girdi, top kaptı, epey çalıştı.

Alex'in yaratıcılık değeri düşürülmeli, bugün gördüğüm kadarıyla hiç yaratıcı değildi, çok kez baskı gelmemesine rağmen yaratıcı davranamadı pozisyonlarda.

Kazım'ın agility, balance ve strength özellikleri de arttırılmalı, ayrıca yine composure değeri arttırılmalı diye düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Semih'in topsuz alan, bitiricilik ve soğukkanlılık özellikleri arttırılmalı bana göre. Ayrıca versatility değeri de arttırılmalı, yeni pozisyona çok çabuk adapte oldu ve bunu röportajında da belirtti. Work rate değeri de arttırılmalı, orta sahada çok çalışkandı Semih, ikili mücadelelere çok fazla girdi, top kaptı, epey çalıştı.

Alex'in yaratıcılık değeri düşürülmeli, bugün gördüğüm kadarıyla hiç yaratıcı değildi, çok kez baskı gelmemesine rağmen yaratıcı davranamadı pozisyonlarda.

Kazım'ın agility, balance ve strength özellikleri de arttırılmalı, ayrıca yine composure değeri arttırılmalı diye düşünüyorum.
    Egemen, bence Alex' in vision özelliğinin düşürülmesine gerek yok. Orta sahanın göbeğinde oynadığı için sistem gereği key pasları eskisi kadar atmayabilir. Ama Alex' in o mükemmel pasları oyunu görüşü, kafayı kaldırışı ve üretkenliği bence bir maçla hatta 5 maçla değerlendirilemez.

Sayfa 21 / 34 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon

Mesaj Yetkileri