Sayfa 3 / 6 İlkİlk 12345 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 165 sonuç

Konu: Burak Yılmaz

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    200 Üzerinde değerlendiriyoruz..Bugun En cok fernando Torres Ca'sını merak ediyorum...? Onun kaç acaba? Ve biz türkiye'de 3-4 puan hep fazla verdiğimiz düşünüyorum..Bunu Miereles ve Krasiç Profillinden anlıyabiliriz..Daha gelir gelmez başladı tartışmalar yok bunu niye böyle şu niye böyle..Türkiye'Deki futbolla ingilteredeki futbol bir değil...Burak Yılmaz ve Fernando Torres CA aynısı cıkabilirmi ? Miereles Ca 145-150 arasındaydı sanırım selçuk 125 CA Sahip ..Selçuk 125'se Miereles 180 falan olması lazım..Şimdi Selçuk Potansiyeli ile Mierles potansiyeli aynımı ? Kalite olarak cok fark ediyor..Bir kere futbolcularda...

Ülkemizin ...Puanların abartıldığını düşünüyorum..Sadece..Oyuna Göre SOW-BURAK Aynı kalitede ? CA'sına bakarak konuşuyorum...Bazı oyuncularımız avrupa'da oynamayı hak ediyor..Selçuk Cok rahat avrupa'yı kaldırır...Bilmiyorum bu benim düşüncem bir araştırmacı olarak cok katı kuralcıım bu konuda..Ki Sertaç Çam (Gaziosmanpaşa'nın genç yeteneği dediğim halede) yetenek 1 puan düşük yazdım zihinsel olarak kötü ..Diğer özellikleri 8-9 Ve geçen seneki sertaç çam eser yok şu sıralar kendini köreltiyor her geçen gün..Örnek verdim sadece...

Bizim oyuncularımız bu kadar abarttığımız kadar iyi neden biz Cluj zorla beraberlik alıyoruz..Vaslui burda yeniliyoruz..Orda primle falan geçiyoruz..Belki bir SOW Vaslui Satın alır..Ama bilmiyorum bu işin içinden cıkamıyorum..Ya biz bu puanları fazla veriyoruz..Yada avrupalı araştırmacılar düşük vermeye calışıyor..Yada başka bir şey...

"128 Normal çünkü potansiytel o kadar benim gözümde"
    Fernando Torres ilginc bir konu. Chelsea arastirmacisi disinda arastirma icindeki herkes Torres'in yeterince iyi yapilmadigi dusuncesindeydi ama sonucta sorumlu olan Chelsea arastirmacisi. Onun karari. Mesela Sturridge'i de 147 CA yapmis kendisi. Bu yonden de bakarsak bence Torres'e haksizlik yapildigi ortada ama Chelsea arastirmacisi takintili. Belki de gecen sezon Lampard cok kotu bir sezon gecirmese Lampard su anda 170 CA'lik oyuncu olurdu herhalde. FM 2012 arastirmasinin yazinda bana Lampard'in Xavi'den farki olmadigini anlatiyordu zira kendisi. Ne yapalim?

Selcuk icin 125 deyince, kimi kastettin bilemiyorum. Selcuk Sahin ise dunya futbolunda CA olarak onun onunde 267 tane DM var. Hem DM, hem de MC olarak bakarsak Selcuk'un onunde dunya futbolcunda 668 tane oyuncu var.

Yani 125 CA'lik bir oyuncu, oldukca vasat bir oyuncu. Her takim 2 tane DM ile oynuyor varsayarsak kabaca Selcuk Sahin dunyanin en iyi 133. takiminin ilk 11 oyuncusu.

Her takim 3 tane orta saha ile oynuyor varsayarsak, kabaca Selcuk Sahin dunyanin en iyi 222. takiminin ilk 11 oyuncusu.

Meireles'in CA'si ise onu dunyanin en iyi 46. orta saha oyuncusu yapiyor. Yani kabaca dunyanin en iyi 15. takiminin ilk 11 oyuncusu.

Yani oyuncu CA dagilimi bir yari normal dagilimi gibi. Ustte az sayida yuksek CA'li adam var ama CA dustukce benzer kalitede ve kolaylikla yerine baska oyuncularin monte edilebilecegi oyuncu sayisi cogaliyor.

Elano da 150 CA ile geldi ama sahada ne yapabildigi, yapamadigi ortada. Veya Misimovic 147 CA ile geldi ve yapabildikleri, yapamadiklari ortada. Guiza da 155 CA ile geldi. Onun da yaptiklari ortada.

Marc Janko 132 CA ile ligimize gelmisken, Halil Altintop 135 CA ile ligimize gelmisken, Amr Zaki 128 CA ile gelmisken, Bobo 128 CA ile gelmisken, Stancu 135 CA ile gelmisken ve bu oyuncularin 2 yilda 61 gol atmasi hemen hemen ruya gibiyken, gercekten bu oyuncularla ayni seviyede olmasi gerektigini mi dusunuyorsun Burak'in?

Neyse CA 2-3 puan yuksek, 2-3 puan dusuk olabilir. Ama 20 puan fark?

En basitinden alex üstüne kurulan oyun sistemi nice forvetleri harcadı kezman, anelka vs konumuz o değil gerçi beceriksizlikten kastım yönetimsel olarak 10 milyon euroluk adamı beslemek için 1 milyon euroluk selçuk varsa fenerbahçe yönetiminin beceriksizliğidir bu yani.Bana göre sowdan başka gol atacak adam yok gollerinin fazla olmasında onun da etkisi var.

Ca 140 Pa 160 olsa iyidi, burak gibi kendini her yıl geliştiren bi forvet için.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

160 şaka olmalı bu veya ironi ben anlayamadım galiba.Burak'ın sadece finishing değerinin 1 derece düşürebileceğini düşünüyorum.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

128 ca ironidir.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Şu ironiyi de forumca biraz fazla abarttık yahu.

Burak'ın defans arkasına çok iyi kaçtığını düşünüyorum bence en önemli özelliğidir bu, ama şu da var ki saçma sapan ofsayta da yakalanıyor.Demek istediğim, Burak sürekli kaçıyor, fakat gereksiz ofsaytlara yakalanması defansın ofsayta düşürmesinden çok Burak'ın biraz dikkatsizliğinden sanırım.Bu girişle şuraya geleceğim, eğer off the ball değeri 18 veya 19 yapılırsa oyunda ofsayta çok zor yakalanan bir oyuncu olmayacaksa Burak'ın off the ball değeri daha bile artabilir. Finishing konusunda da bu seride genel bi artış sezdim. Kıyaslamalar ile bakarsak duruma, x oyuncusuna, y oyuncusuna göre, Burak 16 değerini hakediyor bence.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Gabi abi, sana antipati falan duymuyorum ben,benden yana sıkıntı yok.

Ben direk eleştiri olsun diye yazmadım geçen seriden değişen ne olduda bu özellikler arttı merak ettim.12.0'da yazdıklarımın rkasındayım.Zaten 12.2 'de profili çok iyiydi.Orada penaltısı konusunda konuşulmuştu Burak'ın.Ben diyorumki bu özellikler verilebiliyorduda neden geçen seride verilmedi.O günc3llemeden bu zamana kadar Burak bitiriciliğini geliştirdi mi?Yada çok mu yaratıcı olduda bu kadar arttı ?

Fm 13 ilk güncellemede Burak'ın değerleri mi böyle olacak yoksa geçen seneye göre mi değişen özellikler bunlar?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ca'sı düşük olmuş 130 olabilirdi PA 157 yapılabilirdi gelişmeye cok acık çünkü..

Denge 11 Zıplama 11Önceden Sezme 10 olabilirdi..Topa Hamle 13 Markaj 12...Olabilirdi..

Geçen seneki özellikleriyle değerlerndiriyoruz..Bu sene önceden sezmesini biraz daha düzeltti..Markaj olayı düzelti bu sezonun sonuna doğru markaj 15 olabilir..ama puanlar biraz abartılmış..

Bugun Semih Kaya'ya attığım yorum...Burak Türkiye Süper Lig İçin önemli bir oyuncu ..Benim görüşüm hadi 130 olsun..148 Benim gözüme cok yüksek geldi..Bu sene daha iyi performans sergiliyor ...Bu sene 135 Olabilir..Galiba Chelsea Araştırmacısıyla Benzer yönlerimiz var .. Sanırım..
    Last edited by petrol_fb12 : 03.Kasım.2012 at 15:45

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Composure 9 yada 10 olmalı burak o kadar çok pozisyona girmesine rağmen bi o kadar kaçırıyor kötü tercih ediyorsa bence büyük oranda aceleceğiliğinden sakin kalamamasından.
    Concentration ya da off the ball düşmeli çünkü 14 ve 17 değeri burak ı iyice kurt bir forvet haline getirecektir.
    burak savunma arkasına çok iyi sarkan bir oyuncu bu yüzden 17 off the ball normal ama gerçekte ki kadar ofsayta düşmesi için konsantrasyonun 10 11 civarlarında olması gerektiğini düşünüyorum.
    eğer ofsayta düşmesinde anticipation etkili ise o özellik bu seviyelere gelmeli.

loyalty egemen in 4 idi sanırım burak ın da bu şartlar altında 6 olur en fazla..çok önemli değil ama ilerleyen senaryoya göre fark yaratabilir.

teamwork de özellikle galatasaraya geldiğinden beri iyi yönde artış gösterdi sürekli asisti de düşünüyor takımın oyun planına uymaya çalışıyor, 7 çok düşük bence 10 11 olabilir.

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

Kararlılık 17 topsuz alan 19'a çıkarılıp finish 13 ilk dokunuş 11 yaratıcılık 8'e düşürülmeli.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Belki güncel bir bilgi olmayacak, Burak'ın saha içinde yaptıklarına ne derece etki eder bilmiyorum ama Burak Antalyaspor'da oynadığı dönemde orta sahanın ortası ve defansif orta saha olarak da oynayan bir oyuncuydu. Sanırım bu pozisyon bilgileri de girilmeli. Hatta önümüzdeki yaz ülkemizde düzenlenecek olan 20 Yaş altı Dünya Kupası'na 2005 yılında katıldığımızda milli takımımızın oynadığı tüm maçlarda görev almış, ilk maçta Selçuk İnan'la beraber, sonraki 3 maçta da Zafer Şakar'la beraber orta sahanın ortasında görev yapmıştı.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Burak'ın bitiriciliği fazla verilmiş diyenler şunu dikkate almalıyız. Burak bitiriciliği düşük olduğu için mi atamıyor yoksa soğukkanlılığı olmadığı için mi yanlış karar verdiği için mi? Bunu sorgulamalıyız. Buna bakarak anlarız. Bence Burak'ın şutlarında sorun yok zira net şutlar çekiyor, bence sorunu soğukklanlılık ve karar verme. soğukkanlılık 9 karar verme 7 veririr, topsuz alan 19 verilir sorun giderilir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Burak'ın bitiriciliği fazla verilmiş diyenler şunu dikkate almalıyız. Burak bitiriciliği düşük olduğu için mi atamıyor yoksa soğukkanlılığı olmadığı için mi yanlış karar verdiği için mi? Bunu sorgulamalıyız. Buna bakarak anlarız. Bence Burak'ın şutlarında sorun yok zira net şutlar çekiyor, bence sorunu soğukklanlılık ve karar verme. soğukkanlılık 9 karar verme 7 veririr, topsuz alan 19 verilir sorun giderilir.
    Gerçekten sana şapka cıkıyorum ..Bu sitede bu konuda doğru yorum insanlardan birisin..

Gelelim bitiriceliğe burak hemen hemen girdiği her poziyonda soğukanlılığı en üst seviyede..Ama biteremiyor Bütün topları kalecinin üstüne nişanlıyor..Yani 4 poziyona giriyorsa..1'ni atıyor..Ama 3 nü kaçıyor..ben 14 makül diyorum 16 cok ..

Nesil
    2003

Gerçekten sana şapka cıkıyorum ..Bu sitede bu konuda doğru yorum insanlardan birisin..

Gelelim bitiriceliğe burak hemen hemen girdiği her poziyonda soğukanlılığı en üst seviyede..Ama biteremiyor Bütün topları kalecinin üstüne nişanlıyor..Yani 4 poziyona giriyorsa..1'ni atıyor..Ama 3 nü kaçıyor..ben 14 makül diyorum 16 cok ..
    Kalecinin ustune nisanladigi konusunda cok emin degilim. Burak'in rahat pozisyonda vuruslari ya yerden, ya da kalecinin omuzunun ustune dogru. Yani kalecilerin zayif noktalarini iyi bilerek vuruyor. Bazen kaleci kurtariyor. Bazen de kurtaramiyor.

Ayrica ozellikle gecen yildan beri, eyvah top sol ayagima geldi kaleye vurmayayim da topu duzelteyim diyen bir oyuncu degil. Bence bu da isabet yuzdesini dusuruyor cunku sol ayagi cok iyi olan bir oyuncu da degil (mesela Elmander iki ayagiyla da belli seviyede toplara vuruyor ve bu onu bazi pozisyonlarda Burak'tan daha etkili yapiyor). Her ne kadar son 1.5 yilda attigi 45 golun 12 tanesi sol ayagiyla olsa da.

Neyse..

Oynattigim 10 test oyunda (2012/13 sezonunu tamamen yapay zeka yonetiyor) Burak'in Sut, Kaleyi Bulan Sut (KB) ve Gol sayilari ve 2011/12 sezonu ile karsilastirmasi.

Bitiricilik ve soguk kanlilik cok da abartilmis degil galiba?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kalecinin ustune nisanladigi konusunda cok emin degilim. Burak'in rahat pozisyonda vuruslari ya yerden, ya da kalecinin omuzunun ustune dogru. Yani kalecilerin zayif noktalarini iyi bilerek vuruyor. Bazen kaleci kurtariyor. Bazen de kurtaramiyor.

Ayrica ozellikle gecen yildan beri, eyvah top sol ayagima geldi kaleye vurmayayim da topu duzelteyim diyen bir oyuncu degil. Bence bu da isabet yuzdesini dusuruyor cunku sol ayagi cok iyi olan bir oyuncu da degil (mesela Elmander iki ayagiyla da belli seviyede toplara vuruyor ve bu onu bazi pozisyonlarda Burak'tan daha etkili yapiyor). Her ne kadar son 1.5 yilda attigi 45 golun 12 tanesi sol ayagiyla olsa da.

Neyse..

Oynattigim 10 test oyunda (2012/13 sezonunu tamamen yapay zeka yonetiyor) Burak'in Sut, Kaleyi Bulan Sut (KB) ve Gol sayilari ve 2011/12 sezonu ile karsilastirmasi.

Bu verilere göre makul görülüyor...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Neyse..

Son maçta baktım da evet dediğin gibi sağ tarafta gelişine vurdu. Yalnız çok kötü vurdu. 3-4 metre farkla gitti. Bir diğer vuruşu da kalecinin üstüne gitti, gerçi açı biraz daralmıştı ama atabilirdi de. Zaman zaman da çok güzel vuruyor. Bir tuhaflık var. Composure ya da Decisions problemi olabilir mi? Verilen bu değer yüksek demiyorum, kez yüksek de değiller zaten. Sadece neden bu sonuç olabilir kısmında fikir yürütmeye çalıştım.

Tekniğe verilen değer bence iyi. Ligde teknik forvet göremiyorum pek. Üst ya da üst dışla vuruyorlar şutları da. Ayak içi plase atanı görmedim. Bunu en iyi yapan yerlilerden biri Tanju Çolak'tı (Yabancılar hariç, yabancı çok var). Onunla karşılaştırınca çok düz vurduğunu görüyorum. Tekniğinin 12de yüksek olmaması bence iyi. Teknikle pek işi yok zira Burak'ın. Genelde sert vuruyor. Onu da "Shoot With Power" PPM'i ile çözmek mümkün.

Determination 2-3 puan (16-17) yüksek olabilir belki bence. Pres görevi verildiğinde yeterince yapmadığını, umursamadığını da düşünüyorum. O işi de Umut Bulut fazlası ile yapıyor.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Burak esasen kaleyi tamamen karşısında aldığında net vuruşlar yapıyor ama köşelerden pozisyona girdiğinde genelde kalecinin üstüne vuruyor. Bu profilinde bence finishing 15, first touch 11 olmalı ayrıca of the ball 1 puan yükselmeli.

Nesil
    2003

Bence teknik ve dripling'de indirim olabilir Burak icin. Kendi basina pozisyona giremiyor, top da pek saklayamiyor. Ille de topu onune dogru alacak, duvar olmayi pek sevemeyen bir oyuncu olarak daha iyi yansitilabilir bence.

Boylece rahat birakilmadigi pozisyonlarda topu kaybetmesi biraz daha rahatlasir veya daha kotu vuruslar denemek zorunda kalir gibi geliyor bana.

Tabii bu sayede yukaridaki istatistiklerin de gosterdigi gercekten biraz daha fazla sut pozisyonu yakalamasini da ortadan kaldirir.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Bence teknik ve dripling'de indirim olabilir Burak icin. Kendi basina pozisyona giremiyor, top da pek saklayamiyor. Ille de topu onune dogru alacak, duvar olmayi pek sevemeyen bir oyuncu olarak daha iyi yansitilabilir bence.

Boylece rahat birakilmadigi pozisyonlarda topu kaybetmesi biraz daha rahatlasir veya daha kotu vuruslar denemek zorunda kalir gibi geliyor bana.

Tabii bu sayede yukaridaki istatistiklerin de gosterdigi gercekten biraz daha fazla sut pozisyonu yakalamasini da ortadan kaldirir.
    sanırım daha önce yazmıştım bunu çok eksik bu konuda burak 12 teknik fazla fazlasıyla - edit: daha doğrusu 12-12 teknik-dribbling ikilisi fazla. 3-4 puan düşmeli bu ikili toplamda
    Last edited by ForCimbom : 02.Şubat.2013 at 00:48

çok çok abartı bir profil olmuş,nereden bakarsan bak,

ancak sanıyorum gs araştırmacıları birşey bulup yine geçiştireceklerdir bu eleştrileri,dikkate alınmadığı belli oluyor .

genelde gs'ye gelen oyuncunun ciddi anlamda şişirilmesi ,özelliklerinin fazla yansılıtması nasıl bir kendini tatmin etme şeklidir o da ayrı bir konu.

ben bir Fenerbahçeliyim ancak ciddi anlamda gözlem yapabilen ve objektif düşünebilen biriyim.

Ancak gs araştırmacılarının bu tarz profil şişirmelerine ciddi anlamda anlam veremiyorum,kendileri nasıl kabul ediyor bu profilleri anlamakta zorlanıyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Buradan pek objektif durmuyorsunuz. Şişirilmiş denilen adam ligde 34 gol attı. Bence profili gayet iyi oyunda bile 34 gol atamıyor. Gol ortalaması 25-15 arası.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

bir oyuncunun domestic bir ligte attığı gol sayısı ile özellikleri ,ca ve pa değerleri arasında nasıl net bir bağlantı kurduğunuzu cidden anlamakta zorlandım.estonya liginde 45 gol atan adamın bitiriciliğinin 20 olması lazım o zaman bu mantıkla

oyuncuya uygun sistem,takımın oynadığı sistem,diğer takımların uyguladığı ya da uygulayamadığı sistemler oyun yapıları hiç bir önemi yok yani ?

bireysel anlamda oyuncu değerlendirilken oyuncunun yapabildiği ve yapamadığı şeylere bakmamız lazım.

evet burak off the ball özelliği iyi olan ancak çok ofsayta düşen,çok pozisyona giren ve doğal olarak çok gol atan ve çok gol kaçıran bir adam.

Fenerbahçe takımında mesela burak yılmaz diye biri oynuyor olsa şu takımda 2 gol atamaz iddaa ediyorum.(1 gol belki atabilir )ya da tersten bakalım m.sow denen adam Galatasaray takımında oynuyor olsaydı ya da geçen seneki ts takımında oynuyor olsaydı ve tüm sistem ona kurulu olsaydı sizce kaç gol atardı ?

bana kalırsa burak yılmaz mental anlamda sorunlu bir adam ancak oyunda mental özelliklerinin üst düzey olduğunu görüyoruz,baştan saydırmayın neredeyse tamamı konusunda itirazım var mental özelliklerinde.ve dolayasıyla ca ve pa değerleri de abartı çıkmış oluyor.

ciddi olarak burak'ın bu kadar üst düzey bir santrafor olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten ?

şimdi bana 148 ca altı santraforları saydırmayın,komik olur zira çıkan isimlerle burak'ın kıyaslanması ve onların Burak'tan daha düşük ca almış olması.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

FM 12'de 140 ile başlayıp aynı sene 145 ile devam eden Burak'a çok fazla olmuş denmeyip Galatasaray'a gelince şişiriliyor demek nasıl bir mantık kavrayamadım açıkçası.

Şu an 148 olmasında da benim hiç bir etkim yoktur. Oyuncular değerlendirilirken Burak benim datamda bulunmayıp Trabzonspor araştırmacısı tarafından yapılmıştır. İlk önce burayı anlayalım. Ben Burak'a hiç dokunmadım.

Trabzon araştırmacısını da başarılı buluyorum. Gerçekle özleşen bir Burak olmuş. CA'da ya da diğer özelliklerde ufak değişiklikler tabii ki olabilir. Ama Beta'da test sürecinde de bulundum. Şu anda nasılsa oyunda da öyle. Genelde koşu denemeleri ile pozisyona giren bir Burak var. 20 gol civarı da gol atıyor. Sanırım gerçekte de karşılaşacağımız durum bu olacak.

Özellikleri de ne olur tek başına değerlendirmemeye çalışalım. Dünyada gol kaçırmayan forvet yok. Messi de, Ronaldo da, Falcao da gol kaçırıyor. Hem de acayip goller kaçırıyor. Finishing 20 demek her pozisyonu atar demek değil. Hem başarıyı etkiliyen diğer özellikler var hem de 20 mutlak başarı puanı değil. Olasılığı yüksek demek. 16 finishing diğer özellikleri ile de hasaba katarsak 1 atan 2 kaçıran Burak yansıtıyor karşımıza. Gerçekte de böyle bir Burak var.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Burak'ın bitiricilikle ilgili pek bir problemi yok. Burak'ın kararlılık ve soğukkanlılığı ile ilgili bir problemi var o yüzden bazı net fırsatları kaçırabiliyor. Bence bitiriciliği böyle kalıp, soğukkanlılığı 10'a kararlılığı ise 12'ye çekilmesi iyi olur.

Şu an ki performansına bakarsak hala aynı devam ediyor kaldığı yerden.Zaten oyunda da 30-35 maçta 25 gol ortalama yakalayabiliyor normal bence yerinde bir profil tebrikler.

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

Burak'ın en önemli özelliği nedir ?

Çok kolay pozisyona girmesi ve atletizmi.

Zayıf yönleri neler ?

Tekniksel özellikleri.

Peki bu oyuna nasıl en kolay yansıtılır ?

Of the ball 20 yaparsın tekniksel özelliklerinde düşüse gidersin ve biz de gerçekçi bir burak seyrederiz.Bu kadar tartışma götürecek bir durum göremiyorum ben açıkçası.

Burak 150 ca hakeden biri biz nedense oyuncuların takıma katkısından çok göze hoş geliyor mu ona bakıyoruz Selçuk Şahin fenerbahçede amatör futbolcu muamelesi görüyorsa Burak yılmaz bu akıldışı performansına rağmen hala eleştiriler alıyorsa Querasma koskoca 2 sezonda beşiktaşkta 1 elin parmaklarını geçmeyecek kadar gol atmış olmasına rağmen hala taraftarlar ona tapıyorsa bizim futbol algımızda sorun var demektir.(Ca'sı düşürülsün diyenler için)

Not : Bunları bir fenerbahçeli olarak yazıyorum.

öncelikle bence first touch özelliği 13 biraz fazla. burak'ın net bir first touch zaafı var. zaten attığı gollerin çoğunda da top önüne atılıyor o kontrol etmiyor top zeminde ilerliyor burak da topa yetişiyor. hatta özellikle bu sene dahil son yıllarda hatta kariyeri boyunca yaptığı çok basit first touch hatalarından(bu konuda hemen hemen her maç en az 2-3 çok basit hata yapıyor.) yani özetle topu kontrol etmesi burak'a diğer futbolculara nazaran avantajdan çok dezavantaj sağlıyor.

flair 14 de fazla bence. burak öyle çok fazla beklenmedik goller atan ya da yetenek resitalleri sunan adam değil. hatta flair eksikliği bile var burak'ta. burak'a pozisyon hazırlarsın ya da o arkaya sarkar ara pası atarsın... gerçek hayatta attığı gol sayısına ulaşılması için flair böyle yüksek yapılmış olabilir belki ama zaten finishing iyi off the ball iyi fizikseller iyi yine de gerçekte ulaştığı gol sayısına da ulaşabilir.

Nesil
    2003

O grupta daha cok bos genis alan bulurdu.

Tabii ornek verdigin takimlarin 4231 veya 433 oynadigini ve bu dizilislerin ozellikle AM mevkilerinde oynayan oyuncular geriye gelmedigi icin savunmada cok zayif kaldigindan dolayi bugun yama ciktigini da goz onunde bulunduralim.

Bu yamada da Burak'in gol atmakta zorlandigini, Elmander'in hayatinda atmadigi kadar gol attigini goreceksin.
    Last edited by perpetua : 21.Kasım.2012 at 04:11

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

O grupta daha cok bos genis alan bulurdu.
    o takımlarında savunması ona göre daha kaliteli
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Ben halen Burak'ın kafa değerini az buluyorum.

Sayfa 3 / 6 İlkİlk 12345 ... SonSon

Mesaj Yetkileri