Hayrettin abi ben senin şu closing down dengesi meselesini mesajlarına dikkat etmeme rağmen tam çözemedim ya. Az ayrıntı versen olmaz mı![]()
Hayrettin abi ben senin şu closing down dengesi meselesini mesajlarına dikkat etmeme rağmen tam çözemedim ya. Az ayrıntı versen olmaz mı![]()
Taktik kurgusu iLe aLakaLı. Atak oynuyor isen çok pres. Defansif oynuyor isen az pres. Benim orantım ve manteLitem bu. Daha nasıL anLatabiLiyorum biLmiyorum.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Last edited by Redrum : 11.Şubat.2009 at 18:01
Oynarsın evet. Ofsayt taktiğini şu anLamLarda kuLLanabiLiriz. Hücum oynarsın, savunma çizgin öndedir ama savunma oyuncuLarından 4 tanesinden 2 si ağır adamdır, o zaman ofsayt taktiğini açarsın. Çünkü önde basıyorsun ama ağır adamında var defansında. Çünkü önde oynamak için hızLı adamLar gerekLidir, ama çoğu takımda 4 tane hızLı savunma adamı buLmak mümkün değiLdir. 4 tane hızLı adamımız yok diye önde savunma kurgusu iLe oynayamayacakmıyız. Oynarız. Dediğim şekiLde açarsın ofsayt taktiğini de önde basarsın babaLar gibi. Tabi açık vermezsin değiL, İLLa arkaya topLar sarkar, pozisyon yersin, o zamanda bunu zaten hücum oynadığın için iLeride buLacağın goLLer iLe teLafi edersin.
Opposition instructions rakibe göre değişiyor. GeneLde yapaLın şey zayıf ayak uyguLamaktır, yada cLosing down yapmaktır. Ben sadece target santrafoLara zayıf ayak yaparım. HızLı adamLara yapma gereği duymam. Zaten o adam hızLı, topu aLdığı zaman şutu senden sıyrıLdıktan sonra atacaktır. O yüzden o adama gereksiz yere zayıf ayak yapıp kendi savunma oyuncumunda pozisyonunu kaybetmesini istemem. Ama target adama uyguLarsanız mesaLa daha başarıLı oLursunuz. O adam zaten topLa gitmeyecektir. Topu tutup, arkadaşLarına pozisyon oLuşturma çabasında oLacaktır. Ya da bire bir yakaLadığında şut atmak isteyecektir. Bu durumda zayıf ayak oLayı daha başarıLı oLacaktır.
Kendi uyguLadığım tam cLosing down değerLerini de veremem. Herkesin bu değerLeri kendisinedir. Ben sadece izLediğim mentaLiteyi söyLedim. O yoLdan çıkarak boL denemeLer yaparak, en iyi değerLeri buLabiLirsiniz.
Teşekkürler yine de
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Birşey daha sorabilir miyim, bütün takımın closing down'ı aynı yada çok yakın mı olmalı, yoksa bağlantılı olmak zorunda değil mi?
Last edited by Redrum : 11.Şubat.2009 at 20:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Takım komutLarında beLirLediğin cLosing down değerLeri, oyuncuLar arasında en fazLa iki eksik bir fazLa oLmaLı(Bence)
Taktik hazırlarken oyunculara özel olarak defansif komutlar versek ve sonra da genel komutlardan yani takım komutlarından mantaliteyi atak yapsak ne olur?
Çünkü bazı taktiklerde karşıma çıkıyor. Oyuncuların hemen hemen tamamının mantaliteleri defansif olarak ayarlanmış, takım mantalitesi ise atak olarak ayarlanmış.
Bu bir çelişki değil midir?![]()
takim mantalitesi atak olabilir bu diger oyuncularla arasindaki mantalite farki fazla olmasin diyedir fakat bir defans oyuncusunun takim mantalitesi ne kadar atak olursa olsun onun onceligi defans yapmaktir o yuzden kisisel ozelliklerinin defansif olmasi kadar dogal bir sey yoktur
Sanırım yanlışınız var. Eğer oyuncuya özel mantalite verirseniz, team mentality'i ne yaparsanız yapın, özel mantalite neyse ona göre oynayacaktır. Eğer bütün oyunculara özel mantalite verirseniz, team mentality'i değiştirip değiştirmemeniz hiç bir etki yapmaz. Bu özel closing down, passing, vb. değerleri için de geçerlidir.
dostum simdi zaten bu rehberdede acikladim olay gayet basit defans , orta saha , forvet bu hatlarin birbirinden kopmasini istemiyorsan her hat arasinda 2-3 den fazla mantalite farki olmamasi lazim konu bundan ibaret eger agatk bir mantalite ile oynuyorsan defansininda onde basmasini istersin bundan dogal birsey yok dogal olarak defans oyuncularinin mantaliteleride atak olur nispeten yani +1 , +2 neyse artik ama boyle mantaliteleri olmasi demek defans oyuncularinin cikip gol ariycagi anlamina gelmiyor forvet kosus vermiyorsun zaten defans oyuncusuna dogal olarak gorevleri olan defans yapmak oncelikli geliyor bilmem anlatabildimmi
Ya bu söylediklerinizle alakalı hiç bir şey demedim ki ben:S Sanırım başkasıyla karıştırdınız:S Örneğin sağdaki forvetimizin mantalitesini 15 yaptık. sonra team instructionsa geldik. team mantalitesini de 20 yaptık. Burada sağ forvetimiz 15 ile oynayacaktır. Özel olarak vermediğimiz , team olarak bıraktıklarımızın mantaliteleri team instructionsda belirlediğimiz değerde oynarlar. Closing down ve passing de böyledir.
Arkadaşlar kanatlardan oynamak istiyorsanız MR/ML,AMR/AML oyuncularınız ayağında top tutmalı.. Hold Up Ball seçeneğini işaretlemelisiniz yani...
Konuya verdiğiniz emek için teşekkürler, herkezin faydalanabileceği yararlı bilgiler var...
Bu arada closing down değerlerini de açıklayabilir misiniz? Ben oyunun türkçe yamasını indirdim. Çeviren adam biraz kafasına göre çevirmiş bazı şeyleri.
Closing Down'da sırasıyla;
0-5-10-15-20
Bu değerler ne anlama geliyor?
Mesela "0" değeri, yani çubuğu en alta aldığımızda oyuncu hiç mi pres yapmaz, yoksa sadece kendi alanında mı yapar?
Peki bu rakip takım komutları bölümündeki "zayıf ayak" meselesi nedir? Ne anlama gelir ve genelde hangi mevkideki oyunculara karşı uygulanır?
opposition instructions dan rakipten istedigin oyuncuya istedigin markaj bicimini uygulayabilirsin show onto weaker foot u aktif hale getirirsen rakipden bir oyuncuda senin defans oyuncularin bu oyuncunun guclu olan ayagainin yolunu kapatirki otaraftan driblinn yapamasin bu sekilde oyuncu topu zayif ayagina almak zorunda kalir ben bunu genelde rakibin kanat oyuncularina uyguluyorum eger cok gucluyse bu sekilde orta yaparsa zayif ayagiyla yapmak zorunda kaliyor ve orta isabeti dusuyor takibin
Bu cevap da çok açıklayıcı oldu. Çok işime yarayacak. Teşekkürler.
Oyunu kanatlardan oynamak istiyorsak neler yapmalıyız?
Buraya madde madde yazalım.
Ben başlayım, eğer hatam ya da eksiğim varsa lütfen düzeltin:
- Takım Komutları:
1- Genişlik : Geniş
2- Pas Odağı : İki kanada birden
- Oyuncu Komutları (MR-ML):
1- Pas stili : Direkt
2- Forvete Koşu : Sık sık
3- Topla Birlikte Koş: Sık sık
4- Hold Up Ball : Evet
5- Cross Ball : Sık sık
Hızlı oynamak istiyorsan hold up ball vermemelisin kanat oyuncularına. Eğer kapasitesi de sınırlı oyuncularsa topları ezerler. Bence hold up ball vermeden bir dene kanat adamlarına.- Oyuncu Komutları (MR-ML):
1- Pas stili : Direkt
2- Forvete Koşu : Sık sık
3- Topla Birlikte Koş: Sık sık
4- Hold Up Ball : Evet
5- Cross Ball : Sık sık
FC ve MC (DMC, AMC) mevkilerindeki oyunculara vermen daha mantıklı. Orta sahada üstünlük sağlayabilirsin yada topu ilerde tutabilirsin bu sayede. Ancak bu komutu verdiğin oyuncular belli bir standartta olmalılar fiziksel açıdan buna dikkat et.
fenerbahçe - büyükşehir beldiye ile kendi sahamda 5 maç oynadım
4-0 yenildim. çıktım
2-0 yenildim, çıktım
2-0 yenildim , çıktım
1-0 yenildim çıktım
4-1 yenildim çıktım (golü penaltıdan 90+1 de atabildim)
takım dizilişi : 4-4-2
eminmisiniz bu çevirinin doğru olduğuna...
tek uygulayamadığım top tutma(hold up ball). çünkü bende böyle bir seçenek yok. aynı oyundan bahsediyoruz değil mi ? football manager 2009
hiçbir taktikte asistan tavsiyesinde "defansla orta saha arasında çok boşluk var" uyarısı almamışken, sizin tekniklerle maça çıktığımda adam basbas bağırıyor.
closing down seçeneklerinin hepsini tek tek denedim.
[QUOTE=mamiomabel;1402300]fenerbahçe - büyükşehir beldiye ile kendi sahamda 5 maç oynadım
4-0 yenildim. çıktım
2-0 yenildim, çıktım
2-0 yenildim , çıktım
1-0 yenildim çıktım
4-1 yenildim çıktım (golü penaltıdan 90+1 de atabildim)
takım dizilişi : 4-4-2
eminmisiniz bu çevirinin doğru olduğuna...
tek uygulayamadığım top tutma(hold up ball). çünkü bende böyle bir seçenek yok. aynı oyundan bahsediyoruz değil mi ? football manager 2009
hiçbir taktikte asistan tavsiyesinde "defansla orta saha arasında çok boşluk var" uyarısı almamışken, sizin tekniklerle maça çıktığımda adam basbas bağırıyor.
closing down seçeneklerinin hepsini tek tek denedim.[/QUOTE
burada da terbiyesizlik yapmışsam özür dilerim...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
... eğer cevap gelmiyorsa !!!
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
soruma cevap gelmedi ve bu şekilde bir yorumda bulunuldu...
Last edited by mamiomabel : 05.Mart.2009 at 00:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
[quote=mamiomabel;1406122]
hold up ball '' ayaginda top tutma'' secenegi her oyuncuya verebildigin bir secenektir yani taktik ekraninda oyuncuya tikladiktan sonra cikan seceneklerdedir resim ekliyorum mesela resimde diarra nin isminin oldugun yerde solda bir secme tusu var oraya tikladiktan sonra cikan seceneklerde hold up ball secenegi var kare icine aldim onu isaretlediginde o oyuncu ayaginda daha fazla top tutcaktir umarim yardimci olabilmisimdir
![]()
Last edited by mamiomabel : 08.Mart.2009 at 20:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)