Konu demini aldı bence.
Konu demini aldı bence.
Yılbaşinda yılbası hedıyesı yapip türkçeyi yayınlasalar
Bilmem o senin karakterin.
Hoşgörülü olmak gerektiği zaman hoşgörülü olurum ben etrafa gülücük dağıtmam.
Şimdi sana gelelim.
Sana herhangibir şey desinler umrunda değil.
SI desinler aslan kesiliyorsun.
Valla Miles seni görse madalya takardı, adam kendi oyunu ve dağıtımı hakkında daha hoşgörülü oluyor.
Hoşgörülü olmak ne demek,ne demek istediğimi bile anlamamışsın,uzak diyarlar lugattan biraz götürmüş.
Bir şeyi savunursun savunulmayacak yerlerinde de bu bu bu olmalı demelisin ama sende bu yok.
Ama güzel şeyler olmadı da değil sayende fm kullanan Eskimoların gelir düzeyini öğrendik![]()
![]()
Bir projeye giriyorsun sen.
Başta insanları bir yöne yönlendiriyorsun sonra böyle değildi diyorsun imza kampanyasının yönünü değiştiriyorsun.
Haksız mıyım? Haklıyım.
10 bin diyorsun şöyle böyle savunuyorsun,10 bini geçti mi diyorlar bir bilgin yok.Geçse ne zaman çıkartacaklar diye soruyorlar daha bir kaç haftaya kadar tavrın ne zaman çıkartacaklarını söylemek zorunda değiller ne zaman uygunsa o zaman çıkarırlar.
Haksız mıyım? Haklıyım.
Daha onu bunu bırak sorumlu kişinin özel e-maillerini kapatalı uzun zaman olduğundan haberin yok buraya kısayol gönderiyorsun.
İnsan bir şeyi savunur, belki SI'yı çok seviyorsun belki çıkarın var belki çıkarın yok onu bilemem.
Ama insan bir projeyi sunarken ve savunurken bilgi sahibi olur.
Ama sende bunlardan hiçbiri yok.
Verdiğin haberleri zaten bir iki gün önceden öğrenmek isteyen öğreniyor.
Aç sigamesin forumlarına sor bende seni orda savunayım.
Burda çocuklar sana bir şey soruyor,bir şey bilmiyorsun etmiyorun arayın sorun bilemem edemem.
O zaman konuşma,olduğu gibi ne olacaksa o olsun.
Bilgin olunca senin bilgilendirdiklerinde paylaş.
Bir şeyleri demek bir şeyleri araştırmak zoruna gidiyorsa konuyu sahipleniyormuş gibi gösterip de olta atıp durma.
Aslında bu bizim eğitim seviyemizi gösteriyor, normalde bir çocuk 10-11 yaşına geldiğinde bu oyunu anlayabilecek kadar bir yabancı dile sahip olması gerekir, zaten iyi okullara giden bütün öğrenciler bu yaşa geldiğinde çok iyi İngilizce biliyorlar. Ben İngilizce biliyorum, Türkçe çıkmış çıkmamış benim için hiç önemli değil ama; Danimarka ülkesinin dili bu oyunda var ise Türkçe'ninde olmasını isterim. Aslında bizim ülkemizde eğitim seviyesi artırılırsa ve yabancı dile önem verilse bunlara hiç gerek kalmayacak. Aslında buradan çıkarmamız gereken önemli bir sonuçda bu.
Bu cümlen güzelce açıkladı çoğu arkadaşımızın demek istediğini...
Haklısın eğitim...
Ben 7 yıllık Anadolu Lisesi mezunuyum, 3 dil biliyorum...
Herkesin imkanı olamıyor...
Ama Danimarka, Fransa, Hollanda... vs gibi ülkelerin dili varsa oyunda, bu da onların İngilizce bilmediğini göstermez.
Bizim olmadığına göre bizim İngilizce biliyor olmamız lazım
Şaka bir yana, o ülkelerden eksik olan yanımız sadece alım gücümüz mü?!...
Eğer SIGAMES bunu bahane ediyor ise, CM de yapabilirdi aynısını...
Dan Brown kitapları Türkçe de satılıyor, korsanı çıkmıyor mu?..
Orjinali alabilen alıyor zaten...
Mesela ben bu oyunu orjinal olarak aldığımda inanın bu Türkçe olması için uğraşılan kampanyadan ya da ortak hareketten haberim yoktu...
Oyunu aldım, kurdum, vs, amacım sadece çok sevdiğim oyuna destek vermekti...
Pişman da değilim...
Ama olmak üzereyim...
Kopya kullanımdan ya da başka şeylerden değil sebebi...
Dilimizi eklemek için şart koşulan rakamlardan...
Dan Brown'ın kitabını çevirirken telif hakkını alanlar bunları göze alıyorsa, SIGAMES kendi çevirmeye "üşeniyorsa" ya da ciddi olarak "kopya"yı sorun olarak görüyorsa, Türkçe dili paketini gene TURKSPORTAL'a bıraksın, onu da yapmayacaksa inanın hiç şikayetim olmaz ve ben de korsan kullanmayı düşünebilirim artık. Bana tam sunulmayan, eksik verilen bir ürüne ben neden tam para ödeyeyim? 2025 yılına kadar Türkçe eklenecek ümidiyle tam para verip oyun alayım, yarım zevk alayım oyundan... Bıraksın bize böyle demeyi SI...
80 liralık bir oyun bu oyunu oynayan çoğu kişi lise ve üniversite öğrencisi benim gibi 80 lirada az bi para değil,gerçi benim ingilizcem iyi ve oyuna gayet yetiyor ancak ana dilinde oynamak kadar zevk vermez tabi ama sırf o yüzden daha çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan bir dil paketi ve sorumsuz düşüncesiz bir firmaya 80tl vermem,bu tutumla devam ederlerse ölümüne korsan diyorum
Türkçe çıkar ümidiyle orijinal satın aldım. Anlaşılan o ki Türkçe'nin çıkacağı falan yok. FM'i ileri ki yıllarda Türkçe çıkartmadıkları sürece artık kesinlikle satın almayacağım. Bu sene olsun Türkçe yapabilirlerdi, en azından deneyebilirlerdi satılmaz ise bir daha Türkçe dil desteği oyuna koymayabilirlerdi ama bunu bile yapmadılar. SI'in samimi olduğuna bende artık hiç inanmıyorum.
CM gelişirse ona geçeriz artık napalım. Ya da Fifa Manager..
Dünyada ki hiçbir yazar, kitabın satılmasını değil okunmasını ister. Kaç kişi almış ilgilenmez, korsan almışlar umursamazlar, sadece okunsun yeter. Türkiye'de korsan kitap alımı sadece ders kitaplarında oluyor, bu tarz roman kitaplarında hep orjinal basımı tercih ediyoruz. Kaldı ki bir kitap alındığı zaman en az 15-20 el değişiyor. Kısaca 1 kitabi 20 kişi okuyor. Eğer o 20 kişi orjinal satın olarak alsaydı, zaten bu ülkenin en zengin insanları yazarlar olurdu.
Kısaca yazarlar kendi eserlerini ticari amaç için üretmiyorlar sadece; okunması ve beğenilmesi için üretiyorlar. Ama FM tutturdu orjinal diye, benim sorum şu olacak yapımcılara, oyununun oynanması mı? yoksa orjinal satılması mı?
Bende yıllardır grafik paketi çıkarıyorum, bir gün olsun para talep etmedim. Çünkü; kullanılması beni mutlu ediyor. Başkada birşey istemiyorum. Bana göre SI Games Ceo'su bir gün oturup bunu düşünmesi gerek.
Katilamam.
Bu kanun uygulanmiyorsa, bunun nedeni polisin cok daha ciddi suclarla ugrasmak zorunda olmasidir. Kanunlara inanan vatandas bu konuda polise yardimci olmazsa kim yardim olacak? En azindan benim bakis acim bu yondedir.
SI Games veya Sega, bu ulkede korsana bakis acisi senin yukarida belirttigin gibi oldugu icin zaten Turkce dilini eklemiyor. Bu nedenle Turkiye'ye yatirim yapmayi dusunmuyor.Ama bana; göre bu oyunun eğer orjinal satışı artması isteniliyorsa, SI Games'de taşın altına elini koysun fiyatlarda indirime gitsin. Eğer gitmezse, zaten onların bileceği iş bu ülkede o istediklerini oranı geçmeleri çok zor.
Fiyatlari dusurup bizim piyasaya girersen korsani azaltiriz dusuncesine insanlar hakimse, CM'in ne kadar satmayi basardigi bu ulkede oyun satmak isteyen sirketler icin onemli bir veridir. Bu verinin ne gosterdigini su asamada ben bilmiyorum. Ama eminim ki SI/Sega bu konuda bilgi almayi basaracaktir ve kendilerine gore bir karar vereceklerdir.
Ama maalesef ben sahsen cok umitli degilim cunku FM icin korsan kovayalan oldugu kadar, CM icin korsan kovalayan kisiye rastladim internet'de surada burada dolanirken. Belki benim simdiye kadar gorduklerim geneli temsil etmiyordur ancak mevcut izlenimlerim bu yonde.
Zaten isteyemezsin.
Bu paketi cikartma karsiligi para istesen, paketinin icinde olan logolarin sahipleri veya resimleri ceken kisiler senden logolari/resimleri kullandigin icin tazminat talep etme hakkina sahip olur. Zaten sen para karsiligi bunu yapabilsen, SI Games'de yapabilirdi.![]()
konu nerden nereye gitmisbana acik ve net cevap verin lütfen.
Türkce cikacakmi cikmayacakmi? Ayrica 10.000 kisi olayina bir online liste yapsalar ve takip edebilsek kac kisinin aktiflestirdigini yada satildigini
Çıkarmazlar bence çıkarsalar eminimki orjinalde gözle görülür farkta artış olcaktır ama azda olsa ümitliyim yılbaşından sonra bir süpriz olabilirmi sizce ? Belkide FM2011 de
Yazmayacaktin hani bana? Hatta cocuk gibi yazmiyorum iste tribi atmistin bir ara. Herneyse, belki basina tas dustu.
Kisa cevap. Haksizsin.
1. Miles'a ben ozel mesaj gonderebiliyorum. Belki arastirma sefi oldugum ve SI forumlarinda 2 yildir moderator haklarina sahip oldugum icindir. Bunu bilmem maalesef mumkun degildi. E-posta adresini verme konusunda izin istemeden bunu yapamazdim (kimsenin e-posta adresini bir baskasina once izin almadan vermem). Noel tatilinden dondukten sonra bu konuda bana menfi veya musbet cevap verecektir.
2. Imza kampanyasinin yonu hep belliydi. 10 bin imza olursa quickstart cikar. Bu kac kisinin oyunu satin almayi dusundugunu ortaya koyar. Bu dogrultuda satislar gerceklesirse de Turkce dili ozel yama olarak Steam uzerinden cikar. Ne zaman cikacagini SI belirler. SI'in koydugu kosullar bunlar. Ister imza atarsiniz, ister atmazsiniz yazdim taa bu konunun basinda. Sonucta proje SI'a ait. Bana ait olmadigi icin de ben sadece bilgi aktarabilirim.
4. Bilmedigim konuda bilmiyorum yazmaya cekinmem. Veya hic yazmam. Bildigim veya fikir sahibi oldugum konuda cevap yazmam seni rahatsiz ediyorsa veya yazma seklim hosuna gitmiyorsa okumama hakkina sahipsin.
5. Konu altinda yazdigim goruslerin cogu insanlari mevcut dusuncelerinin disinda da dusunmeye tesvik etme amaclidir. Bu sayede birbirimizden bir seyler ogrenebilirsek yararli olur. Bazi seylere forumun onemli bir kisimindan farkli baktigim gayet acik. Bu nedenle de anlasmazlik olmasi da gayet dogal karsilanmasi gereken bir sey. Birisi "oyun satisindan SI 10 bin x 90 TL = 900 bin TL kazanacak ve bu rakam ceviri icin cok fazla" yazarsa ve bu hesabin bir cok seyi gozardi ettigini biliyorsam cevap yazar ve okuyanlari biraz daha detayli dusunmeye tesvik etmeye calisirim ve bu konuda yazdim. Birisi Turkiye'de bazi oyunlar ucuza cikiyor diye yazarken, pahali satilan oyunlari gozardi ederse bunu da yazarim ve yazdim. Beni burada belli bir yonde yazmaya zorlayan, yapilan tek tarafli, bazi kolay ulasilabilir gercekleri gozardi eden yuzeysel yorumlardir. Hala 200 bin rakami tartisiliyor. 200 bin rakami yanlissa ne fark eder? Bu konuda karar verecek kisiler bu 200 bin rakamini dogru kabul ediyorsa bu rakam gercekte 10 bin olsa ne fark eder? SI'a "Senin bilgin yanlis, 200 bin kisi Turkiye'de oynuyor olamaz" diyerek hic bir yere varilamaz. Ama maalesef bunu defalarca yazmama ragmen hala anlayamamis olan arkadaslar da var.
Son olarak da beni psikologluk konusunda elestirip ardindan aynisini yapana ingilizcede "hypocrite" sifati uygun gorulur. Lugatimi evde unutmusum, ne anlama geldigini bilmiyorsan acip bakabilirsin.
Last edited by perpetua : 26.Aralık.2009 at 02:30
Haklısın usta mevcut satış sayısını takip etmiyorlarsa bence hiç niyetleri yok
SI'nın Türkçe'yi çıkartması ne bir hediye olacak ne de bir lütuf. Madem bir bedel karşılığı yapılıyor, en güzel cevap, Türkçe yama çıkarsa tek bir teşekkür yazısının bile yazılmamasıdır. Turksportal'ın yaptığı Türkçe gibi bedelsiz olmayacağı için böyle düşünüyorum.
(Kafam baya karıştı, bi Türkçe çıkacakmış gibi yazıyorum, bi çıkmayacakmış gibi.)
Belki şuanda 14000 oldu ... Adamlar açıklamıyor , oh valla ,
10.000 i geçse bile , rakamları açıkalmadıkları için , 10.000 geçmedi çıkartmıyoruz diyebilecekler.
E güzel reklam oldu ama heryerde bu sayede. Gerçekten ticareti çok iyi biliyor adamlar.
Gerçekten oda doğru ya.Madem birşey yapıyorsun bu oyunu oynayan kişiyede,orjinal alanada bi açıklama yap.Böyle bekle bekle nereye kadar.Aha yılbaşı geldi zaten birazdan FM 2011 çıkar.Gene Türkçe varmı ? Yok.Ne güzel.
Var Aral'ın Sn. yetkilisi, acaba elinizde şöyle her maçı kazandıracak bir taktik var mı?Originally Posted by Aral
Konunun bir süre kilitlenmesi belki gerilimi biraz düşürür sitede. Türkçe dil seçeneği umudumuzun giderek kırılması, üyeler arasında çatışmaya dönecek.
Buradan SI'ye sesleniyorum; git hangi kollarda mutlu olacaksan ol!
Evet katılıyorum kilitlenmesi fikrine. Çünkü insan görünce yazası geliyor. İçimizde kaldı Türkçe sevinci.![]()
Bari turksportal yapsin eskisi gibi
Bir de soyle bakalim olaya.
Bir cok kisi Turkce cikarsa satislarin cogalacagini dusunuyor/varsayiyor.
Turkce cikmazsa da satislarin cok dusecegini ve orjinal satin alma egilimi olanlarin bile korsan kullanacagini dusunuyor ve bunu tatbik etmeye hazir.
Varsayalim ki SI da bunu biliyor.
Bu durumda daha once dedikleri gibi 10 bininci unite satilir satilmaz Turkce'nin cikacagini aciklamazlar mi? Yani musteri sayilarinin azalacagini bile bile boyle bir "kazik" atarlar mi? Kendi kendini ayagindan vurmak denilebilir bu tutuma. Kim bile bile kendi kendini ayagindan vurmak ister?
Sahsi gorusum o ki eger 14 bin unite satilmis olsa, bugun Miles cevirinin en kisa zamanda bitmesi icin Vieri'nin pesinden kosuyor olurdu.
CM'nin yaptığı reklam ortada. CM piyasaya girdi ama; hiçbir reklam yapmadı. FM ise çok büyük reklam ile Türkiye piyasasına girdi. Belki oyunun fiyatı daha da düşük olsa, satılan adet daha fazla olurdu.
Ömer abi zaten yasal olarak isteyemiyeceğimi biliyorum, orada sadece örnek olarak verdim o yüzden.![]()
Konu başlığı : Türkçe FM yolda mı?
Giriş : Şu ana kadar bi gelişme yok, bulamadılar herhalde yolu.
Bize düşen : Yolu tarif etmek
Tarif : Sayın SI teşkılatı, şirketi yada herneyseniz. Bulunduğunuz yoldan dön sokağın başını ( burda ufak bi kelime oyunu var, yazamıyorum ) , alın elektrik direğini arkanıza tam karşınızda biz Türkler varız. Buradayız, bekliyoruz. Yol basit yani.
Şimdi yapılacak iş : Elbiselerimi giyip Alsancak Sevgi yoluna gideceğim, bi kaç cd alacağım
SI yetkilileri direği arkalarına aldıktan sonra: düşüneceğim, bakalım olmuşmu, yakışmışmı)