Sayfa 6 / 16 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Daha önce forumda açtığım bir konuyu tekrar burada söylemek istiyorm

fm2009 oyun içinde tv gelirleri doğru yansıtılmıyor ligi kayserisporla kaçıncı bitirsem bitireyim hep aynı parayı alıyorum
    fakat oyun içinde galatasaray fenerbahçe beşiktaş ve trabzon sporun tv gelirlerine baktığım zaman bulundukları sırayla hiç bir alakası olmayan paralar alıyorlar...

Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim eğer bu hata ise düzeltilmesi çok iyi olur

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by arneas View Post
    Daha önce forumda açtığım bir konuyu tekrar burada söylemek istiyorm

fm2009 oyun içinde tv gelirleri doğru yansıtılmıyor ligi kayserisporla kaçıncı bitirsem bitireyim hep aynı parayı alıyorum
    fakat oyun içinde galatasaray fenerbahçe beşiktaş ve trabzon sporun tv gelirlerine baktığım zaman bulundukları sırayla hiç bir alakası olmayan paralar alıyorlar...

Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim eğer bu hata ise düzeltilmesi çok iyi olur
    Toplam dagitilan para: 200 milyon YTL civarinda

%35'i 18 takima esit dagitiliyor (sezon basinda ve oyunda TV geliri olarak cikiyor)

%14'u simdiye kadar sampiyon olmus takimlara dagitiliyor, sampiyonluk sayisina gore dagitim yapiliyor. (Bunun ilerlyen yillarda sampiyonluk sayisina gore degismesi gerekir - bu da TV geliri olarak cikiyor)

%44'u toplanan puana gore her mac sonrasinda dagitiliyor. Puan basina dagitilan para 100,000 YTL civarinda. Bu prize money olarak cikiyor.

%7'si sezon sonunda ligi bitirme sirasina gore dagitiliyor. Bunun da prize money olarak cikmasi gerekiyor. Sampiyon 4.5 M YTL, ikinci 3.5 M YTL, ucuncu, 2.5M YTL, 4. 1.8M YTL, 5. 900 bin YTL, 6. 450 bin YTL civarinda para aliyor.

Yani TV gelirinde buyuk degisiklik olmamasi gayet dogal esasinda.

teşekkürler sezon sonu geldiği zaman kontrol edeceğim

şimdiye kadar gördüklerim şunlar
    1 - 1. adım o zaman hep aynı burada sorun yok aldığım para aynı oluyor hep ve tv geliri diyor

2- 2. adıma bu yıl gelemedim fakat şampiyon olan takıma bakarım

3- 3. adım doğru şekilde işliyor

4- 4. adım 2.800.000$ yaklaşık 3.5 milyon ytl eder o zaman burada da sorun yok

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by arneas View Post
    teşekkürler sezon sonu geldiği zaman kontrol edeceğim

şimdiye kadar gördüklerim şunlar
    1 - 1. adım o zaman hep aynı burada sorun yok aldığım para aynı oluyor hep ve tv geliri diyor

2- 2. adıma bu yıl gelemedim fakat şampiyon olan takıma bakarım

3- 3. adım doğru şekilde işliyor

4- 4. adım 2.800.000$ yaklaşık 3.5 milyon ytl eder o zaman burada da sorun yok

Bir ekleme yapmayi unuttum. Ayrica 3 buyuklerin (hatta Trabzonspor icin de eklemis olmam lazim - su anda veritabani yanimda degil, kontrol edemiyorum) D-Smart ile olan kontratlari da veritabanina eklenmis durumda olduklari icin bir ek TV geliri de bu sagliyor. Ancak tam olarak TV geliri olarak mi cikiyor emin degilim. Kontrol etme sansim olmadi.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir ekleme yapmayi unuttum. Ayrica 3 buyuklerin (hatta Trabzonspor icin de eklemis olmam lazim - su anda veritabani yanimda degil, kontrol edemiyorum) D-Smart ile olan kontratlari da veritabanina eklenmis durumda olduklari icin bir ek TV geliri de bu sagliyor. Ancak tam olarak TV geliri olarak mi cikiyor emin degilim. Kontrol etme sansim olmadi.
    D-Smart olarak hiç çıkmadı oyunda karşıma abi.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    D-Smart olarak hiç çıkmadı oyunda karşıma abi.

Isim olarak cikmaz zaten. 31 Mayis'da bir para odeniyor olmasi lazim. Belki haber olarak bile gecmiyor olabilir, eger SI haber eklemediyse. Finansal raporlarda o tarihte degisikliklere bakmak lazim.

Sivasspor'la 2. sezonumdayım. Stad klübe ait olmadığı için yönetim zemini yenileme talebimi gerçekleştiremiyor. Uefa kupası'nda çeyrek finale ulaşan bir takımam var ama patates tarlası gibi bir zeminde oynuyorum. Acaba zeminin yenilenmesinin herhangi bir yolu var mı yoksa hep böyle mi kalıcak?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Türkiye ligine hiç karışmadan başka bir avrupa takımında oynadığımızda Türk futbolunun hiç gelişmediğini görüyoruz. Örnek yıllarca oynuyorum ama daha hiç bir Türk takımı CL de gruptan çıkamıyor. Bizim ülkemizin dünya futbolundaki kalitesi arttıkça FM de niye düşüyor ve hiç gelişmiyor ?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
    Türkiye ligine hiç karışmadan başka bir avrupa takımında oynadığımızda Türk futbolunun hiç gelişmediğini görüyoruz. Örnek yıllarca oynuyorum ama daha hiç bir Türk takımı CL de gruptan çıkamıyor. Bizim ülkemizin dünya futbolundaki kalitesi arttıkça FM de niye düşüyor ve hiç gelişmiyor ?

birincisi bizim ülkemizin dünya futbolundaki kalitesi artıyormu ..milli takımnlar düzeyin evet ama takımlar düzeyinde 10 yılda şampiyonlar liginde gruptan çıkıp çeyrek final oynayan 2 takımımıız var..değilmi...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    birincisi bizim ülkemizin dünya futbolundaki kalitesi artıyormu ..milli takımnlar düzeyin evet ama takımlar düzeyinde 10 yılda şampiyonlar liginde gruptan çıkıp çeyrek final oynayan 2 takımımıız var..değilmi...
    Ya 10 yılı falan bırak dünya da görüyor bi biz kendimizi göremiyoruz Türkiye futbolu artık gözle görülür bir şekilde büyüyor bu sene Fenerbahçe deki ön libero eksikliği olmasaydı gruğtan yine çıkacaklardı. Galatasaray şu anda avrupada gayet iyi ve avrupada oynadığı 8 maçta 2 yenilgisi var... CL dede fenerbahçe rakipleri fener den çekiniyorlardı hatta büyük ihtimalle gruptan FB ve Arsenal çıkar diye bakılıyordu... Bizim milletimi Türk milleti bunu kabul etmesede Türkiye ligi ve Türkiye milli takımında gözle görülür bir yükselme var...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Batuhandemirel View Post
    Sivasspor'la 2. sezonumdayım. Stad klübe ait olmadığı için yönetim zemini yenileme talebimi gerçekleştiremiyor. Uefa kupası'nda çeyrek finale ulaşan bir takımam var ama patates tarlası gibi bir zeminde oynuyorum. Acaba zeminin yenilenmesinin herhangi bir yolu var mı yoksa hep böyle mi kalıcak?
    Bunu duzelttiririz SI'a.

Bir kac ekran goruntusu alabilirmiyim? Saha durumunu gosteren, saha durumunu aciklayan (information ekraninda), ve degisiklige izin verilmedigini gosteren haber.

Tesekkurler

bence reputation konusuna değinmek istiyorum. fenerbahçe ile ilk sezonda cl de gruplardan elenmeme rağmen ara transfer döneminde gökhan inler,pandev,gago(transfer listesindeydi),darijo srna,cristian zapata,caceres(transfer listesindeydi) aldım. ayrıca arshavin,tymoschuk,pazzini,gilardino,corluka gibi isimler bana gelebiliyordu.sezon sonunda ise 84 puanla şampiyon oldum.

ikinci sezon porto,roma ve metalist in olduğu gruptan porto ve ben 13 er puan aldık ve averajla grup lideri oldum. devre arsında 172 ca lı dünyada yılın futbolcusu seçilen aguero yu ve 175 ca lı guardado yu aldım, ayrıca robinho yu almaktan vazgeçtim.bu arada takımda pandev ve srna 176,gago da 173 ca ya yükseldiler.takımda 2 tane world class oyuncu var(srna,aguero).

acaba bu reputation olayı oyunculara mı yanlış veriliyor yoksa takımlara mı? çünkü sezon başında yanlış hatırlamıyorsam bir reputation sorunu olmuştu,forumda türkiye deki takımların reputation larının az olduğu tartışmaları vardı.aldığım oyuncuları geçiyorum almadığım arshavin,corluka gibi oyuncular bile türkiye ye gelmez. ya da gago yu istersen madrid kadro dışı bıraksın ,transfer listesine koysun yine de bence türkiye ye gelmesi imkansız.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Bilmem farkettiniz mi ama şu konudaki 267 ve 269 nolu postlara bakarsanız çok büyük bir hatayı görürsünüz.

http://forum.turksportal.net/vb/show...t=69118&page=9

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aklıma geldi yazayım dedim YTL nin adı TL olarak değiştirilecek mi?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Aklıma geldi yazayım dedim YTL nin adı TL olarak değiştirilecek mi?
    Degisti 1 Ocak itibariyle

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Bilmem farkettiniz mi ama şu konudaki 267 ve 269 nolu postlara bakarsanız çok büyük bir hatayı görürsünüz.

http://forum.turksportal.net/vb/show...t=69118&page=9
    FM 2008'den beri devam ediyor. SI'in duzeltmesini bekliyor hala verdigimiz hata raporu.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Tamam Ömer abi, sağol bilgilendirdiğin için.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    bence reputation konusuna değinmek istiyorum. fenerbahçe ile ilk sezonda cl de gruplardan elenmeme rağmen ara transfer döneminde gökhan inler,pandev,gago(transfer listesindeydi),darijo srna,cristian zapata,caceres(transfer listesindeydi) aldım. ayrıca arshavin,tymoschuk,pazzini,gilardino,corluka gibi isimler bana gelebiliyordu.sezon sonunda ise 84 puanla şampiyon oldum.

ikinci sezon porto,roma ve metalist in olduğu gruptan porto ve ben 13 er puan aldık ve averajla grup lideri oldum. devre arsında 172 ca lı dünyada yılın futbolcusu seçilen aguero yu ve 175 ca lı guardado yu aldım, ayrıca robinho yu almaktan vazgeçtim.bu arada takımda pandev ve srna 176,gago da 173 ca ya yükseldiler.takımda 2 tane world class oyuncu var(srna,aguero).

acaba bu reputation olayı oyunculara mı yanlış veriliyor yoksa takımlara mı? çünkü sezon başında yanlış hatırlamıyorsam bir reputation sorunu olmuştu,forumda türkiye deki takımların reputation larının az olduğu tartışmaları vardı.aldığım oyuncuları geçiyorum almadığım arshavin,corluka gibi oyuncular bile türkiye ye gelmez. ya da gago yu istersen madrid kadro dışı bıraksın ,transfer listesine koysun yine de bence türkiye ye gelmesi imkansız.
    Insanlari memnun etmek cok zor..

Gecen sene bu tip oyuncularin alinamamasi itiraz konusuydu, simdi ise alinabilmesi itiraz konusu. Esasinda bu oyuncular Turkiye'da iyi para kazanacaklarsa gelirler. Bu oyunculari ikna etmek icin verilen maaslari da belirtebilirsen memnun olurum.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Gecen sene bu tip oyuncularin alinamamasi itiraz konusuydu, simdi ise alinabilmesi itiraz konusu. Esasinda bu oyuncular Turkiye'da iyi para kazanacaklarsa gelirler. Bu oyunculari ikna etmek icin verilen maaslari da belirtebilirsen memnun olurum.

üstad Dün biraz FİFA MANAGER diye menejerlik oyunu var onu inceledim...

fenerbahçe başkanının adı Ferhat tunç olarak girilmiş (şaka gibi)

sercan yıldırım çok kötü 10 üzerinden 4 yetenek puanı verilmiş...

gökhan emreciksinin adı emre emreciksin....

oyuncu mevkileri değerlendirmeleri yerlerde sürünüyor....

eğer biz bu hataları yapmış olsak herhalde forumda yer kalmazdı eleştirilerden...

ama eleştirirken biraz da bizim dışımızda nasıl yapılıyor bu iş onlara bir baksalar..herhalde daha iyi anlayacaklar nasıl detaylı ve ince elenip sık dokunulan bir araştırmanın yapıldığını...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şef bu konuda sana katılmıyorum. Ben Dardanelspor'la LigA ya çıktım ite-kaka.

Çıkar çıkmaz. Maaş bütçem %150 civarı arttı.
    Ve anlaşma imzaladığım boşta olan oyuncular. Hasan Şaş, Frederick Ljunberg.
    Olacak iş mi? Sizce 2009 - 2010 sezonu başı bu tranfserleri LigA ya yeni çıkabilen bir takım gerçekleştirebilir mi?

Şef bu arada Dardanelspor maddi açıdan berbat durumda. Bunun üzerinde ayarlamalar yapmamız gerekir diye düşünüyorum.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi Beylerbeyi'ni kim yaptı Orada kiralık oynayan oyuncuların özellikleri çok ama çok düşmüş 9.0.1e göre?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

şu anda kariyerde 2014 e geldiğim için çoğunun maaşlarını yeniledim.maaşlara aşağı yukarı aklımda

bu rakamlar haftalık ve euro cinsinden

darijo srna 75000 key player
    goran pandev 65000 key player
    gago 31000 key player
    zapata 55000 first team
    gökhan inler 60000 first team
    aguero 150000 key player
    guardado 130000 key player
    caceres 50000 first team

hatırladıklarım bunlar.yuvarlak rakamlar verdim.belki bir 5-10 bin euroluk oynama olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Ömer abi Beylerbeyi'ni kim yaptı Orada kiralık oynayan oyuncuların özellikleri çok ama çok düşmüş 9.0.1e göre?
    Ben yaptım ama çok düşürmedim. Kim ne kadar düşmüş ve neden bu düşüşün fazla olduğu görüşündesin Taylancığım yazarsan memnun olurum?
    Fikirlerim burada

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Şef bu konuda sana katılmıyorum. Ben Dardanelspor'la LigA ya çıktım ite-kaka.

Çıkar çıkmaz. Maaş bütçem %150 civarı arttı.
    Ve anlaşma imzaladığım boşta olan oyuncular. Hasan Şaş, Frederick Ljunberg.
    Olacak iş mi? Sizce 2009 - 2010 sezonu başı bu tranfserleri LigA ya yeni çıkabilen bir takım gerçekleştirebilir mi?

Şef bu arada Dardanelspor maddi açıdan berbat durumda. Bunun üzerinde ayarlamalar yapmamız gerekir diye düşünüyorum.
    Bir de Coca Cola Championship'ten Premier League'e çıkın o zaman bütçeniz ne kadar artıyor görün. Hasan Şaş oyunda yaşlandığı için gözden düşmüş olabilir ve oynamaya devam etmek için bir Anadolu takımını tercih etmesi doğal (bakınız: Sergen Yalçın - Etimesgut Şekerspor) Fredrick Ljunberg'i ise ilk sezonda Kocaelispor falan alıyor çünkü tüm özellikleri çok düşürülmüş ve klupsüz, adeta benzini bitmiş bir arabaya çevirmişler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ljunberg'in 130 küsür ca sı var...
    Adam bana 130 küsürle geldi.(2009-2010 sezonu için üstelik, geldi diyede bıraktım oynamayı ) Geldiği yer LigA takımı. Ca'yı geçtim. Home repi zaten uçmuş bir kişiliktir. Ljunberg. Bir kere Ljunberg'i Kocaeli, Çanakkale doyurabilir mi canım?

Hasan Şaş içinde şunu söyleyeyim. Ambition'u yüksek olmalı. Onu geçtim. Hasan şu gün sakat yaklaşık 4 aydır. 2. dönemde hiç oynamasın bu adam. 9 ay sakat kalsın. Kontratta imzalamasın Galatasaray onunla. Dardanelspor'da LigA ya çıksın işte bir şekilde.
    Seneye'de Hasan Şaş gitsin Dardanelspor'a...
    Bu ve/veya buna benzer bir senaryo gerçekleşirse ben futbol izlemeyi bırakırım söz
    Fikirlerim burada

Valla Ljungberg bu gidişle anca memleketinde oynar Hammarby'de falan, 130 CA dediğin onun için ceset demek zaten . Hasan Galatasaray'dan ayrılmaz haklısın bu konuda ama oyunda bunun olmasını pek de abez karşılamam .

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben yaptım ama çok düşürmedim. Kim ne kadar düşmüş ve neden bu düşüşün fazla olduğu görüşündesin Taylancığım yazarsan memnun olurum?
    Bende 9.2.0 yüklü açtım böyle ne bileyim 9.0.1e göre dağlar kadar fark gördüm sonra çıktım 9.2.0 yüklü olmasına rağmen 9.1.0 db si ile açtım bir kariyer gördüm ki diğerine göre daha yüksek özellikleri ayrıca neden düşürme yaptın abi?
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    şu anda kariyerde 2014 e geldiğim için çoğunun maaşlarını yeniledim.maaşlara aşağı yukarı aklımda

bu rakamlar haftalık ve euro cinsinden

darijo srna 75000 key player
    goran pandev 65000 key player
    gago 31000 key player
    zapata 55000 first team
    gökhan inler 60000 first team
    aguero 150000 key player
    guardado 130000 key player
    caceres 50000 first team

hatırladıklarım bunlar.yuvarlak rakamlar verdim.belki bir 5-10 bin euroluk oynama olabilir.
    Ilk olarak bunlar gayet ciddi ucretler.

Veritabaninin bir ozelligi var. Bir cok oyuncunun yuksek potansiyelinin var olmasiyla beraber, bu oyunculara bir cok yeni yaratilan oyuncu katiliyor. Bu oyuncular buyuk takimlarin kadrolarini doldururken, bazi oyunculara ihtiyac olmuyor, yuksek maas verebilen nispeten kucuk takimlar da bu tip oyunculari kapabiliyor.

Mesela oyun basinda yaklasik 60 tane 170 ve ustu CA sahibi oyuncu varken, benim 2013 yilindaki oyunumda bu sayi 150 olmus. Yani iki katindan fazla oyuncu var. Eh tabii bu kadar bol yuksek CA'li oyuncu varsa dunyada, bunlarin bazilari da bizim ligimizin para veren takimlarina gidiyor.

Eski oyunlarda bunun onune geciliyordu cunku Turk takimlari yuksek maas veremiyordu.

Simdi Turk takimlari gercekte verebildigi rakamlara yakin ucretler verebiliyor.

Ama tabii bu tip yuksek yetenekli oyunculara daha buyuk takimlarda yer olmadigi icin bizim ligimize geliyorlar.

Simdilik oyun olara gorup bunun genel bir hata oldugunu kabul etmemiz belki de en dogru olani.

Not: Yuksek CA'li oyuncu fazlaligi beni de rahatsiz eden bir durum. SI da bu sorunun farkinda. Ancak sanioyum ki biraz da oyunda yeterince yetenekli oyuncu yok elestirisini torpulemek icin, ozellikle gencleri memnun etmek icin yapilmis bir sey bu. Zaman gectikce dunya futbolunun gittikce daha kalitelendigini varsayarak oynayabilirsiniz tabii..

Nesil
    2003

Ljunberg'in 130 küsür ca sı var...
    Adam bana 130 küsürle geldi.(2009-2010 sezonu için üstelik, geldi diyede bıraktım oynamayı ) Geldiği yer LigA takımı. Ca'yı geçtim. Home repi zaten uçmuş bir kişiliktir. Ljunberg. Bir kere Ljunberg'i Kocaeli, Çanakkale doyurabilir mi canım?

Hasan Şaş içinde şunu söyleyeyim. Ambition'u yüksek olmalı. Onu geçtim. Hasan şu gün sakat yaklaşık 4 aydır. 2. dönemde hiç oynamasın bu adam. 9 ay sakat kalsın. Kontratta imzalamasın Galatasaray onunla. Dardanelspor'da LigA ya çıksın işte bir şekilde.
    Seneye'de Hasan Şaş gitsin Dardanelspor'a...
    Bu ve/veya buna benzer bir senaryo gerçekleşirse ben futbol izlemeyi bırakırım söz
    Konuya biraz yukarida degindim.

Bu oyuncularin Dardanelspor'a transfer olma ihtimali yok gibi, ancak bunun yaninda Isvec'de de oynama ihtimali yok.

Ancak oyun serbest kalan oyuncularin maas beklentilerini cok dusuk seviyeye cekiyor. Mesela Ljungberg gibi zaten futboldan iyi para kazanmis bir oyuncu Dardanelspor'a gelmek yerine buyuk ithimalle futbolu birakir. Ancak oyunda bu tip oyuncularda oynama askinin olmasi onlari dusuk ucretlerle bile kucuk takimlara sevkediyor.

Yine oyunun genel bir sorunu. Bu tip karari verecek bir oyuncu ilk olarak "deger mi?" sorusunu soracaktir. Konu Dardanelspor olunca degmez, ama Seattle Sounders olunca deger cevabini verecektir. Oyunun bu konuda gelismesi gerektigi kesin. Danimarka arastirmacisi da yazdan beri bu hatayi gozlemlemis durumda ve pesinden kosuyor..

Hasan Sas'in durumunu yansitmak biraz daha kolay. Onun icin gerekli degisiklikleri yaparim. Ancak oyun, bizim kadar yufka yurekli degil..

Sayfa 6 / 16 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri