Sayfa 8 / 15 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 424 sonuç

Konu: Türkçeleştirme Hata Paylaşım Konusu

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Teşekkürler. Düzeltildi.

Steam ID: fotosuki

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Hata!!
    Yönetim Kurulu

Başkanın Durumu : Rolf Königs kulüpte keyifli vakit geçirdiğini ve daha uzun yıllar burada top koşturmak istediğini belirtti.

Görev almak veya Başkanlık yapmak olarak değiştirilebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bir konu hakkında bir görüşüm olacak. Mesela İtalya Hergün futbol muhabiri yerine İtalyan Günlük futbol gazetesi muhabiri gibi bir çeviri daha hoş görünebilirdi. Bunlar muhtemelen gazetelerin isimleri fakat böyle anlamsız bir cümle gibi görünüyor.

Burada ise son cümlede bir eksik çeviri yakaladım.

Sanırım yanlış bir çeviri daha

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Bir de burada Türkiye Ülkesinin takımları demek yerine Türk takımları olarak değiştirilse olmaz mı?
    Last edited by gncilker : 25.Ekim.2012 at 16:20 Reason: Ekleme yaptım

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Medya organlarının isimlerini de düzenleyeceğim ama buna öncelik vermiyoruz şimdilik. Oyun çıktıktan sonra düzelteceğiz.

Son resimde gösterdiğin olayda ise "Türk, İngiliz" gibi şeyleri kullanmamız imkansız.

[%nation#1] represented in group draw
    Cümlede [%nation#1] olduğu zaman, "İngiltere, Türkiye" gibi ülke isimleri çıkar. Uyruklar değil.

Ayrıca bu cümle çok sıkıntılı bir cümle. Türkiye takımlarının hem kura çekimindeki durumunu hem de Türk milli takımlarının oynadığı maçların sonuçlarını göstermek için çıkan haberin başlığında kullanılıyor.

O yüzden bunun çevirisini

[%nation#1] Milli Takımları'nın maçları
    şeklinde ayarlamak zorunda kaldım.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Anladım teşekkürler cevap için.

Bir ufak sorun daha gördüm. Bizim dilimize özgü bir sorun bu da sanırım.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Skorların yer aldığı cümleler bizi en fazla uğraştıran cümleler. Çünkü cümlenin içinde değişkenin bulunduğu, yani cümlenin içinde cümlenin çıktığı kalıplar bunlar. Bunları düzenliyoruz ve oyuna yetiştirmeye çalışıyoruz.

Şükrü saraçoğlu konusuna gelirsek bu ismin hallerinin kodlanmasından kaynaklanıyor. FM 14'te düzeltilecek bu ve buna benzer durumlar.

"Kalmadığını" yazan kısım.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Replay'dır sallanmıyorsa sallanmıyor denilirse bizde hata kontrolü yapmak yerine oyunumuzu oynarız uğraşmayız neye göre davrancağımızın bilgisi verilirse onu uygulayalım.

Hata!!

Yönetim Kurulu

Başkanın Durumu : Rolf Königs kulüpte keyifli vakit geçirdiğini ve daha uzun yıllar burada top koşturmak istediğini belirtti.

Görev almak veya Başkanlık yapmak olarak değiştirilebilir.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by mustangshelby View Post
    Replay'dır sallanmıyorsa sallanmıyor denilirse bizde hata kontrolü yapmak yerine oyunumuzu oynarız uğraşmayız neye göre davrancağımızın bilgisi verilirse onu uygulayalım
    Şu cümlede ne demek istediğini anlamadım.

hakankaraduman, teşekkürler. Düzeltildi.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Şu cümlede ne demek istediğini anlamadım.

hakankaraduman, teşekkürler. Düzeltildi.
    Düzgün bir oyun oynamak için (full sürümde) daha dikkatli yazıları takip ediyoruz ki düzenlemeleri el birliğiyle (gözlemleyerek hata varsaydığımız veya hissettiğimiz yerleri bizler paylaşma konusunda sizler düzeltme konusunda) halledelim sağlıklı bir iş olsun madem cevap yazılmicak (düzeltildi veya uygun görülmedi) ozaman bizde (bugün ben yarın başkaları) bukadar uğraşmayalım (yani benim gibi tercihi yüzeysel oyun olupta gereğinden fazla dikkat etmeyip) oyunumuza bakalım. Şikayetçi olduğum konu yanlış anlaşılmasın incelemek gözlemlemek hususunda değil bilgi dönülmemesi hususunda.

Arkadaşlar biliyorum çeviri ile ilgili bir hata değil, fakat Beşiktaş'ın media prediction'u 3. sıradan 4. ve 5. sıraya çekilmeli. Finansal durumumuz ortada. Zira şu an reelde ne beşiktaşlıların ne de spor basınının bu sezon Beşiktaş'ın ligi 3. sırada bitirmesi gibi bir tahmini/beklentisi yok. Forumda yeniyim, mesajı yanlığ başlığa açtıysam lütfen taşınsın

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by mustangshelby View Post
    Düzgün bir oyun oynamak için (full sürümde) daha dikkatli yazıları takip ediyoruz ki düzenlemeleri el birliğiyle (gözlemleyerek hata varsaydığımız veya hissettiğimiz yerleri bizler paylaşma konusunda sizler düzeltme konusunda) halledelim sağlıklı bir iş olsun madem cevap yazılmicak (düzeltildi veya uygun görülmedi) ozaman bizde (bugün ben yarın başkaları) bukadar uğraşmayalım (yani benim gibi tercihi yüzeysel oyun olupta gereğinden fazla dikkat etmeyip) oyunumuza bakalım. Şikayetçi olduğum konu yanlış anlaşılmasın incelemek gözlemlemek hususunda değil bilgi dönülmemesi hususunda.
    Burada hata olarak gösterdiğiniz her şeyi düzeltiyoruz. Bazılarına "Düzeltildi" diye mesaj yazmadıysak kusura bakmayın. Şu zamana kadar bir çok kişi "düzeltildi" gibilerinden yanıt almadan bu konuda sıkılmadan hata gösterdi. İlk defa böyle bir serzeniş görmek de garibime gitti doğrusu.

Neyse teşekkürler.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

organizzasyon da yazılmış bu son resimde.

Bu resim benim oyunumdan değil,kariyer hikayelerinden birini incelerken gördüm.Temmuz içerisindeki ifadesi yerine temmuz ayındaki ya da temmuz ayı içerisindeki olarak yazılırsa daha iyi olur.

organizzasyon da yazılmış bu son resimde.
    görmemiştim teşekkürler .

basın toplantılarında bulunan "saldırgan, iddialı, hırslı v.s" bölümlerindeki saldırgan yerine sinirli ifadesi daha doğru olabilir mi?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by manager725 View Post
    Bu resim benim oyunumdan değil,kariyer hikayelerinden birini incelerken gördüm.Temmuz içerisindeki ifadesi yerine temmuz ayındaki ya da temmuz ayı içerisindeki olarak yazılırsa daha iyi olur.
    Onu düzeltmiştim.

Quote Originally Posted by Epitaph View Post
    basın toplantılarında bulunan "saldırgan, iddialı, hırslı v.s" bölümlerindeki saldırgan yerine sinirli ifadesi daha doğru olabilir mi?
    Evet bu daha güzel duruyor. Teşekkür ederim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Güncel betadan;

"Bursaspor muhteşem savunmasıyla kazandı"
    "Bursaspor muhteşem savunmasıyla unutulmaz bir galibiyet aldı"

olabilir mi ?
    Sentugo.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence bu düzen başlık için daha uygun ama "sağladı" yerine "getirdi" denilebilir.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Düzeltiriz onu teşekkürler .)

Düzeltiriz onu teşekkürler .)
    O resimdeki ilk cümle de türkçe değil,onu da düzeltir misiniz?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Burada takım ismi çıkartılabilir mi ? Sanki öyle daha hoş gözükecektir.

altı çizilen yer ise bir garip geldi bana

Bu arada müthiş olmuş. Resmen hata bulmak için buluyorum
    Sentugo.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Quote Originally Posted by sentugo View Post

Değişken olduğundan dolayı çıkartılamaz.

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Elinize sağlık, güncelleme ile gelen değişiklikler hemen kendini belli ediyor oyun içerisinde.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

Bu örnek SS üzerinden bir şey sormak istiyorum. Burada ki anlatılmak istenilen maç sonu değerlendirmesinde ki kısa yazı orjinalinde ki gibi kalıp olarakmı çevrilebiliyor? Yani değerlendirmeyi kendi kelime ve cümleleriniz ile yapamıyor musunuz?

Örneğin; Medical park antalyaspor oyuncusu Ömer Şişmanoğlu 81. dakikada güzel bir bitiriş ile takımı adına beraberliği sağlamasına rağmen, 91. dakikada Pinto kendisinin ve takımın ikinci golünü atarak galibiyeti perçinledi.

Yukarıda ki SS de, iyi icra edilmiş bitiriş ve hatasız bir bitiriş gibi tamlama cümleleri bariz anlatım bozukluğuna neden olmakta.

Not: Çeviri işleminin ne gibi bir şablon üzerinden ve nasıl yapıldığını bilmemekle birlikte yapılan çalışmaları küçümsemek amaçlı bir niyetimin olmadığını belirtmek isterim.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Quote Originally Posted by Duka View Post
    Bu örnek SS üzerinden bir şey sormak istiyorum. Burada ki anlatılmak istenilen maç sonu değerlendirmesinde ki kısa yazı orjinalinde ki gibi kalıp olarakmı çevrilebiliyor? Yani değerlendirmeyi kendi kelime ve cümleleriniz ile yapamıyor musunuz?

Örneğin; Medical park antalyaspor oyuncusu Ömer Şişmanoğlu 81. dakikada güzel bir bitiriş ile takımı adına beraberliği sağlamasına rağmen, 91. dakikada Pinto kendisinin ve takımın ikinci golünü atarak galibiyeti perçinledi.

Yukarıda ki SS de, iyi icra edilmiş bitiriş ve hatasız bir bitiriş gibi tamlama cümleleri bariz anlatım bozukluğuna neden olmakta.

Not: Çeviri işleminin ne gibi bir şablon üzerinden ve nasıl yapıldığını bilmemekle birlikte yapılan çalışmaları küçümsemek amaçlı bir niyetimin olmadığını belirtmek isterim.
    Verdiğiniz örnekler, "iyi icra edilmiş bitiriş" ve "hatasız bir bitiriş" çevrilen cümlenin içinde bu şekilde yer almıyor. Aksine bunlar "goal description (atılan golü betimleme)" dediğimiz bir değişkenin sayesinde oyuna yansıyor. Biz bu değişkenin içerdiği öbekleri ayrı olarak çeviriyoruz. Yani çevrilen değişkenin nasıl bir cümle içinde yer alacağını çeviri esnasında kestiremiyoruz. Böyle olunca da bu tarz anlatım bozuklukları ortaya çıkabiliyor. Umarım pek karışık anlatmamışımdır. Teşekkürler.

Bu arada bahsi geçen ekran görüntüsünde yer alan "santrafor oyuncu"yu düzenledim.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

Quote Originally Posted by vivoperlei View Post
    Verdiğiniz örnekler, "iyi icra edilmiş bitiriş" ve "hatasız bir bitiriş" çevrilen cümlenin içinde bu şekilde yer almıyor. Aksine bunlar "goal description (atılan golü betimleme)" dediğimiz bir değişkenin sayesinde oyuna yansıyor. Biz bu değişkenin içerdiği öbekleri ayrı olarak çeviriyoruz. Yani çevrilen değişkenin nasıl bir cümle içinde yer alacağını çeviri esnasında kestiremiyoruz. Böyle olunca da bu tarz anlatım bozuklukları ortaya çıkabiliyor. Umarım pek karışık anlatmamışımdır. Teşekkürler.

Bu arada bahsi geçen ekran görüntüsünde yer alan "santrafor oyuncu"yu düzenledim.
    Tahmin ettiğim gibi izah ettin. Peki, yukarıda örneğini verdiğim cümle gibi çeviri yapılma ihtimali nedir? Teşekkür ederim.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Quote Originally Posted by Duka View Post
    Tahmin ettiğim gibi izah ettin. Peki, yukarıda örneğini verdiğim cümle gibi çeviri yapılma ihtimali nedir? Teşekkür ederim.
    Şahsen böyle bir şeyin mümkün olacağını düşünmüyorum; çünkü verdiğiniz örnekte iki cümleyi birleştirmişsiniz. Cümleler iki farklı ID'den meydana geldikleri için ayrı ayrı çevrilmek zorundalar. Maalesef işleyiş bu şekilde.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Burada takım değişkeni olduğu için olmuyor da değişkenin yanına "-ın, -in" eki getirilirse en azından daha eli yüzü düzgün bir cümle olur.
    Screw you guys, I'm goin' home

Sayfa 8 / 15 İlkİlk ... 678910 ... SonSon

Mesaj Yetkileri