Sayfa 8 / 15 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aydin Galatasaray'da oynayamazsa bu potansiyeli olmadigi icin degil, sakatliklardan kurtulamadigi icin olur.

Ayrica beta yama'yi kullanmiyorsan, oyuncularin CA'sinin cok hizli yukseldigini, hatta 35 yasindaki Roberto Carlos'un CA'sinin 6 ayda 175'lere ciktigini gozlemlemen mumkun. Ikinci beta ile oynadiginda, Aydin'in Galatasaray'da oynayacak seviyeye gelmesi 2-3 sezon aliyor.
    Perpetua bunu sen bilirsin hatta 8.01dede görmüşsündür. Böyle demişsin ama son sürüm 8.01 ile oynadığında oyuncu özellikleri neredeyse hiç artmıyor. Ba başlıkta belirttiğimi buraya yazarsam, Arkadaşlar bildiğiniz gibi 8.00 yamasında oyuncunun CAsı yani özellikleri çok kısa sürede artıyordu üstelik oyuncu yaşlı bile olsa. 8.01de oyuncuların CAları böyle yükselmeyecek yavaş olacak diyorlardı ama o kadar yavaş ki nerdeyse hiç atrmıyo hatta azalıyor. 8.01i yükleyip aldım GS'yi aldım adam akıllı maç motoruyla oynayayım diye, PAsı iyi olan oyuncular olduğu için hemen 7 yıldızlı coachlar ayarlayıp güzel bi antrenman programı yaptım. Bekliyorum Arda, Cem gibi oyuncular yükselecek hatta diğerleri de tabii ki. Başladım yaz antrenmanı geçti tık yok, sonra ilk yarı bitti yine bişey yok sozon bitti yeni sezon hiç bişey yok. Dedim bi yanlışlık mı var yeni oyun açtım herşeyi güzelce ayarladım değişmiyor arkadaş. Aylık antrenman raporu diyoku bu ayın en iyisi defansta şu. Adamı açıp özelliklerine antrenman etkisine bakıyom hiç yukarı ok yok. Yani bu özellikleri artıyor diyor fakat değişiklik yok, sonra bende mini scoutla baktım. Limcoln, linderoth falan CAları hiç değişmeöiş. Hasan, Ümit, Nonda hep düşmüş artan özellikleri yok. Bazı oyuncularda 3-5 puan CAları artmış.

Arkadaşlar 8.01 ile sizin oyuncuların özellikleri artıyor mu. İnanın defansa bi adam aldım. Cahais 19 yaşında CA-118 PA-178 idi 1 yıl geçti CA 126 oldu ama defans özelliklerinden hiç biri değişmedi. Sizde nasıl oluyor ben gıcık oldum eğer özellikler değişmiyorsa bu oyunu oynamam çünkü alacağım oyuncular hiç bi işe yaramaz.. Bu yüzden ömer abi özellikle senin ve diğer arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

üstad perpetua kalli için kaç ca vermeyi düşünüyorsun özellikleri hakkındada tartışalım biraz ben ligin açık ara en kaliteli teknik adamı olduğu kanısındayım kadro disiplini ve disiplin derecesi 20 olabilir mesela
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    üstad perpetua kalli için kaç ca vermeyi düşünüyorsun özellikleri hakkındada tartışalım biraz ben ligin açık ara en kaliteli teknik adamı olduğu kanısındayım kadro disiplini ve disiplin derecesi 20 olabilir mesela
    Bu konuda dusuncelerimi daha once yazmistim zaten. Biraz geriye giderek gormek mumkun.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Aras KAFKASLI View Post
    Şöyle iki profil yaptım Barışın biraz fazlaları olmuş galiba ama Eski halinden iyidir

Serkan: CA: 115 PA:-7

Barış: CA: 125 PA:-7

sekan çalık için verdiğin CA değeri yerinde amapotansiyelinin -7yi değil -8 i hak ettiğini düşünüyorum..bitiriciliği ise 12 verimiş 13 olarak veriirse bence daha doğru olur. izlediğim maçlarda gördüğüm kadarıyla oyundan fazla kopan bir oyuncu değil konsantrasyon değeri 6 olacak kadar kötü değil..ayrıca creativity de artırılmalı 8 i az buluyorum...ama genel olarak iyi bir profil hazırladığını belirtmek isterim..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bence yaratıcılık ve bitiricilik özellikleri çok kötü 8 i geçmemeli serkanın
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yaratıcılık az olabilir ama bitiricilik 11-14 arası olmalı
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Serkanın 11-14 finishing'i olsa Saviola olur

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Serkan'ın şu an bitiriciliği bence 12 yi geçemez. Karşılaşmaları izliyoruz, fiziksel olarak eksiklikleri fazla..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

igli tare kafa 20 hakan şükür kafa 17-18 bu gerçekten ayıp...

20: dünyada gelmiş geçmiş o işi en iyi yapan adam demekse
    hakan şükür 20 olmayı herkesten çok hakediyor
    üstelik perpetua daha önce hakan bazen kalecinin kucağınada vuruyor artık demişti ama her vurduğu kafada çatala gidecek diye bir kaide yok yine nerden bakarsanız bakın son panionios maçında attığı gol özelliklede yaz başında bosna hersek e attığı gol inanılmazdı hele bosna maçındakini dünyada bir kişi daha atamaz

bide servet ile hakanın zıplama özellikleri aynı olmuş bence bu yanlış kral her kafa topuna sıçrama özelliğini kullanarak çıkar ve 1,92lik bir insana göre müthiş sıçrar 19-20 lik sıçrar servet ise hem güç hemde sıçrama özelliğini kullanır hem 191 olup hemde 85 kilo olduğu için 10 topun 7-8 ini hakan dan alır sebebi ise güç olarak 19 ile zıplama olarak ise 15-16 ile zıplamasıdır hakan ise bu konuda çok zayıftır denge ve güç özellikleri düşük olduğu için iki kişi birden hava topuna çıkınca çoğu zaman kendini yerde bulur dengesini kaybeder vs güç ve denge 10-12 arası yani
    kral 19 sıçrama 10 güç ile kafa topuna çıkıyor servet ise 19 güç 16 sıçrama ile çıkıyor buda servetin kafa toplarını almasını sağlıyor diye düşünüyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

dünkü fener galatasaray maçında galatasaray kötü bir görünüm sergiledi..ama ben uğur uçarı yinede beğendim..üzerindedurulması lazım..roberto carlos ve wederson gibi iki güçlü oyuncu karşısında ayakta kalmaya çalıştı..kolay değil o yaştaki adam için kadıköyde fenere karşı oynamak...

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerine bir çalışma yapıyorum, teker teker hepsine değineceğim ama özellikle konu olarak geçtiğinden ve ben bu durumu çok yadırgadığımdan dolayı Uğur Uçar'ın mevkisine hemen değinmek istiyorum.
    Denmiş ki "Uğur paf takımında ve o yaşların Milli takımlarında defansın ortasında oynadı. O nedenle asıl mevkisi DC'dir, DR/WBR yan mevkisidir." Ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Nedenine gelirsek, bir örnekle bu Servet'in, futbol yaşantısına ST başladığı ve 16 yaşına kadar da ST oynadığı için, asıl mevkisinin ST ikincil mevkisinin DC olması gibi bir şey. Herhangi biriniz Servet'in ST olduğunu söyleyebilir mi? Hayır. Ya da herhani bir TD Servet'i ST oynatır mı? Hayır. O zaman Uğur'un asıl mevkisi artık DC değildir, DR/WBR'dir. Çünkü Servet örneğinden yola çıkarsak, herhangi biriniz Uğur'u ilk olarak DC olarak düşünür ve o mevkide oynatır mı? TD olsanız Uğur'u ilk olarak DR/WBR olarak düşünürsünüz, sadece sakatlıklar/cezalar vb. gibi sıkıntılarda Uğur'un DC de oynayabileceğini bilirsiniz. Bu nedenle Uğur aslen DR/WBR, ikincil mevki olarak da DC dir. Bana göre bu bir düşünce hatasının yanı sıra oyunun gerçekçiliğine de gölge düşüren bir durum.
    Bunun gibi, özellikle Türkiye liglerinde çok fazla pozisyon karışıklığı ve hatası var. Diğer takımlar beni ilgilendirmez ama yazımın başında da belirttiğim üzere Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerinde pozisyon ve değer olarak bir çalışma yapıyorum. En kısa zamanda da burada sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerine bir çalışma yapıyorum, teker teker hepsine değineceğim ama özellikle konu olarak geçtiğinden ve ben bu durumu çok yadırgadığımdan dolayı Uğur Uçar'ın mevkisine hemen değinmek istiyorum.
    Denmiş ki "Uğur paf takımında ve o yaşların Milli takımlarında defansın ortasında oynadı. O nedenle asıl mevkisi DC'dir, DR/WBR yan mevkisidir." Ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Nedenine gelirsek, bir örnekle bu Servet'in, futbol yaşantısına ST başladığı ve 16 yaşına kadar da ST oynadığı için, asıl mevkisinin ST ikincil mevkisinin DC olması gibi bir şey. Herhangi biriniz Servet'in ST olduğunu söyleyebilir mi? Hayır. Ya da herhani bir TD Servet'i ST oynatır mı? Hayır. O zaman Uğur'un asıl mevkisi artık DC değildir, DR/WBR'dir. Çünkü Servet örneğinden yola çıkarsak, herhangi biriniz Uğur'u ilk olarak DC olarak düşünür ve o mevkide oynatır mı? TD olsanız Uğur'u ilk olarak DR/WBR olarak düşünürsünüz, sadece sakatlıklar/cezalar vb. gibi sıkıntılarda Uğur'un DC de oynayabileceğini bilirsiniz. Bu nedenle Uğur aslen DR/WBR, ikincil mevki olarak da DC dir. Bana göre bu bir düşünce hatasının yanı sıra oyunun gerçekçiliğine de gölge düşüren bir durum.
    Bunun gibi, özellikle Türkiye liglerinde çok fazla pozisyon karışıklığı ve hatası var. Diğer takımlar beni ilgilendirmez ama yazımın başında da belirttiğim üzere Galatasaray'ın tüm oyuncuları üzerinde pozisyon ve değer olarak bir çalışma yapıyorum. En kısa zamanda da burada sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

servetin durumu ile uğurun durumunun çok aynı olduğunu düşünmüyorum..onu söylersen hakan şükür içinde sakaryadaki alt yapı hocası bahsetmişti..ilk önce staper oynuyormuş..daha sonra forvete almışlar..hakan ile sevretin o yaşlarda bir benzer özelliği vardı..ikiside hava toplarına hakimdi ama hakan sevretten daha teknik olduğu için hakan forvet servet desans oyuncusu oldu...servetin stoper olmasının sebebi forvet olmak için gereken top tekniği ve bitiricilik özelliklerinin olmamasıdır..

gelelim uğur uçara..uğur uçar futbola defansın ortasında başladı..galatasarayda defansın ortasında şuan için oynaması söz konusu değil..bu bölgede ondan daha tecrübeli oyuncular var ama bu uğurun stoper oynayamayacağı anlamına gelmez..biraz daha deneyim kazansın pek alada stoper olabilir...hatta top yapma becerisinden dolayı topu oyuna geriden iyi sokan bir stoper olur...

bak kardeşim şunu anla..

servet bugün stoper ondan artık forvet olmaz çünkü forvet yapılması bir hataydı zaten kim yapmışsa vazgeçmiş doğrusunuda yapmış......ama aynı şey uğur için geçerli değil...uğur bugün DR oynasada...yarın pek ala dc ye dönebilir... zaten defansın sağındaki bir oyuncu sağ taraf bile olsa yinede defansif özellikler taşıyan bir mevkiide oynadığı için bu mevkiinin özelliklerini kaybetmez..

ama yıllarca defans oynayan bir oyuncu futbolunun ilk yıllarında forvet oynamış bile olsa..zamanla forvette ki özellikleri azalacaktır...

uğur uçar ile sevret arasında bu sebeple bir bağlantı olmadığı kanısındayım...

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Katılmıyorum. Uğur artık DC oynayabilme kabiliyetine ve tecrübesine sahip bir DR/WBR'dir. Buna örnek olarak, kiralık gittiği dönem Kayserispor'da oynadığı mevki ve son zamanlarında Milli takımlarda oynadığı mevkiye bakabiliriz. Ne Kayserispor TD'si ne de son zamanlarda Milli takım TD'leri Uğur'u DC olarak düşünmediler. Keza şu anda da Galatasaray'da bu mevkide oynamakta. Tecrübeli futbolcu olayı da Uğur gibi yetenekli bir oyuncu için çok önemli değil artık. Ne Servet ne de Song kadar tecrübeli olmayabilir ama 2 sene önceki Uğur değil. Kendine güveni ve oyun zekası üst düzeyde. DC'de oynatılacak olsaydı da Servet'i çok rahatlıkla bu takımda kesebilirdi. O durumda Uğur DC oynar Sabri DR/WBR oynardı. Onun yerine her TD nu artık DR/WBR olarak düşünmeye başlamışsa artık asıl mevkisi burasıdır, DC değil. Bir sonraki maçta Uğur'u DC'ye koysalar bocalayacağını ve bu mevkiye tekrar alışana kadar da bir süre gerekeceğini söyleyebiliriz hatta bu noktada. Yarı profesyonel olarak futbol oynadığım dönemde aynı durumu bende yaşadım. İlk elden tecrübe ettiğimden çok rahatlıkla söyleyebiliyorum bunu.

Diğer yandan Servet keşke DC olmasaydı, hep ST olarak kalsaydı. Bu kadar saç baş yolmazdık en azından...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben Galatasaray Metin Oktay Tesislerine gidebiliyorum 1 hafta gidiyor 1 hafta gidemiyorum gittiğim haftalarda B genç takımın yani Cem Sultan vb. oyuncuların oynadığı takımı izleme şansım oluyor... Onları izleyerek nasıl oynadıkları kriterlere uygun bir biçimde yazarsam ve A Takımın idmanları konusunda, basına ve taraftara kapalı idmanlarda nelerin yapıldığı oyuncuların idmanlardaki performanslarını görme şansım oluyor az da olsa A Takımın idmanını izliyorum izin verirseniz bu şansımdan yararlanarak sizlere bilgi vermek isterim.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Ben Galatasaray Metin Oktay Tesislerine gidebiliyorum 1 hafta gidiyor 1 hafta gidemiyorum gittiğim haftalarda B genç takımın yani Cem Sultan vb. oyuncuların oynadığı takımı izleme şansım oluyor... Onları izleyerek nasıl oynadıkları kriterlere uygun bir biçimde yazarsam ve A Takımın idmanları konusunda, basına ve taraftara kapalı idmanlarda nelerin yapıldığı oyuncuların idmanlardaki performanslarını görme şansım oluyor az da olsa A Takımın idmanını izliyorum izin verirseniz bu şansımdan yararlanarak sizlere bilgi vermek isterim.
    ver tabi burası bilgi paylaşım alanı zaten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post

hatta top yapma becerisinden dolayı topu oyuna geriden iyi sokan bir stoper olur...

.
    soğukkanlılığı çok düşük olduğu ve yaratıcılık özelliği (oyunun geniş alanını iyi göremediği) için geriden oyunu kurabilecek bir stoper olamaz

geriden oyunu iyi kurabilen stoper frank de boer popescu tamas olabilir mesela onlar türk değil çünkü hiç bir türk oyunu geriden kuramaz çünkü 21 yaşında a takıma çıkana kadar böyle bir eğitim ,görmezler

bunun içindir ki kalli savunmasınıda oyuna katabilmek için orta saha özellikli hasan şaşı sağ bek oynatmıştır
    Last edited by extensor : 11.Aralık.2007 at 13:36 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayır zaten vermek isterim bilgi o sorun değilde Araştırma ekibinde de yer almak istiyorum... Ayrıca arkadaşlar bu hafta sonunda rast gelirsem sizlere B GENÇ TAKIM MAÇININ 30.dk'sından sonrasında tuttuğum notları yazacağım
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

senin önünde senden yaşça 18 yaş büyük bir adam var ve üstadın sayılır bence onun ölmesini beklemenden başka şansın yok

allah korusun şaka bir yanada galatasaray zaten göz önünde olduğu için iyi araştırılıyor keşke başka bir anadolu klübünün antremanlarını izleyebilseydin
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Hayır zaten vermek isterim bilgi o sorun değilde Araştırma ekibinde de yer almak istiyorum... Ayrıca arkadaşlar bu hafta sonunda rast gelirsem sizlere B GENÇ TAKIM MAÇININ 30.dk'sından sonrasında tuttuğum notları yazacağım
    Tuttuğun notları buraya yazarsan Ömer abi (perpetua) mutlaka ilgilenecektir.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ver tabi burası bilgi paylaşım alanı zaten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

soğukkanlılığı çok düşük olduğu ve yaratıcılık özelliği (oyunun geniş alanını iyi göremediği) için geriden oyunu kurabilecek bir stoper olamaz

geriden oyunu iyi kurabilen stoper frank de boer popescu tamas olabilir mesela onlar türk değil çünkü hiç bir türk oyunu geriden kuramaz çünkü 21 yaşında a takıma çıkana kadar böyle bir eğitim ,görmezler

bunun içindir ki kalli savunmasınıda oyuna katabilmek için orta saha özellikli hasan şaşı sağ bek oynatmıştır

zaten dikkat edersen sevgili dostum..türk sporcularının geriden oyun kurmadaki beceriksizliği ve pozisyon hatalarındaki yüksekliği sebebiyle 3 büyüktakım defasın ortasına sürekli yabancı futbolcu transfer ediyor...ama uğurun daha erken olduğunu düşünüyorum..söz konusu olan defans oyuncusu ise 25 yaşına kadar gelişme dönemindedir. en verimli çağları 27-28 yaşından başladığını düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

farklı bir bakış açısı mesela bülent korkmaz 29 yaşından sonra bülent korkmaz oldu 29 yaşlarındayken adanaspora falan gönderilmek isteniliyordu
    ne zaman ki popescu geldi yanına bak dedi deli arkadaşım çeviksin hırslısın ama işşi bilmiyorsun kademe nasıl yapılır markaj nasıl yapılır öğretti savunma kurgusu nasıl olur öğretti bülente ve biz 4-5 sene inanılmaz bir stoper izledik
    elbette diğer futbolcularda da bu olabilir ama ben hafızamı zorluyorum da şuan çanakkale dardanalde oynayan gökmen barış var geriden oyunu kurabilen başkada çıkmıyor yani bide baki mercimekten çok umutluyum o konuda ama şans verilmiyor bazı oyuncular kondisyonla yani art arda maç oynamakla iyi oynamaya başlarlar deniz 10 maç üst üste oynasın appiahı keser diyordu hakikatten kesti selçuk baki servet deniz gibi adamlar özgüvenlerine göre futbol oynayan adamlar ve oynatılması üzerine gidilmesi gerekir uğur uçar ise halen ürkek inşallah dahada geliştirir futbolunu ancak çokta fazla gelişeceğini sanmıyorum özelliklede stoper ile hiç bağdaşlaştıramıyorum uğuru

saygılar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Zaten alt yapıyı araştıracağım altyapıda hoşuma giden futbolcuların adlarını öğrenip ne yaptıklarını B genç takımı bu hafta sonu allahın izninyle başlıyorum
    Futbolcu Bilgileri

Birkaç yorumda ben yazayım;

Cassio Lincoln: ca==150 pa==168
    Ismael Bouzid: ca==120 pa==133
    Rigobert Song: ca==135 pa==159
    Tobias Linderoth: ca==133 pa==156
    Shabani Nonda: ca==128 pa==155
    Marcelo Carrusca: ca==115 pa==140
    Ümit Karan: ca==146 pa==161
    Arda Turan: ca==135 pa==-8
    Sabri Sarıoğlu: ca==128 pa==154
    Volkan Yaman: ca==125 pa==-7
    Orkun Uşak: ca== 119 pa==135
    Hakan Şükür: ca==125 pa==180
    Ayhan Akman: ca==120 pa==137
    Servet Çetin: ca==130 pa==144
    Hakan Balta: ca==127 pa==153
    Uğur Uçar: ca==118 pa==-7
    Mehmet Topal: ca==115 pa==132
    Özcan Özgürcan: ca==109 pa==-6
    Mehmet Güven: ca==110 pa==126
    Serkan Çalık: ca==122 pa==-7
    Cafercan Aksu: ca==100 pa==-8
    Hasan Şaş: ca==128 pa==162
    Aykut Erçetin: ca==115 pa==133
    Barış Özbek: ca==110 pa==-6

Cassio Lincoln: Oyunda “Dirtness” özelliği 19 olarak belirlenmiş. Çok fazla kart görüyor. Bunun gerçek dışı olduğunu düşünüyorum. Long Shoots olarakda en az 14 girilmeli bence. Ayrıca Lincoln kalitesinde bir ayak iyi korner kullanması lazım. Oyunda 11 girilmiş bence az bu değer.

Tobias Linderoth: Genel olarak özelliklerinde biraz abartı gördüm.

Ümit Karan: Türkiye’de hatta belkide dünyada, önemli ve büyük maçları iyi oynayabilen, soğukkanlılığı ve cesareti en yüksek oyunculardan biridir. Barcelona’ya, Roma’ya, Lazio’ya, Liverpool’a vs. hep golü vardır, hemde iç-dış saha demeden. İstatistiklerine bakabilirsiniz. Kısacası büyük maçların adamı. Bir nevi Alex’in antitezi yani. Important Matches ve Composure özelliği tavan olmalıdır bence. Türkiye’de ki ilk kişi olmalıdır bu özelliklerde. İkincide Tümer Metin olabilir. Oda bu konuda başarılı…

Arda Turan: -9 pa girilmiş. Daha ikinci sezonun başında topclass klüpler peşinden koşmaya başlıyorlar. Bence -8 e çekilmeli ve world rep düşürülmeli.

Volkan Yaman: Preferred Moves olarak; Hits Freekicks With Power özelliği girilmeli. Gelecek vaad eden bir oyuncu. pa da yükseltilebilir.

Orkun Uşak: Artık üç büyüklerin kalesi, bir önceki yıl küme düşen takımların vasat kalecilerine kaldı. Yazık. Diyecek kelime yok. Türkiye’de kaleci yetişmiyor. Kaleci antronörlerinde ya da kaleci antreman sistemlerinde bir zafiyet söz konusu bence.

Hakan Şükür: “pa” değeri olarak 165 giren zihniyeti kınıyorum. Nonda’ya 165 girmişler Hakan’a da 165 girilmiş. Adamın kariyeri başarılarla dolu. Galatasaray-Torino-İnter-Parma-Blackburn-A Milli takım. Uefa kupası, dünya üçüncülüğü, Türkiye gol krallığı, milli takımlar gol rekoru vs. vs. Kazım Kanat zihniyetinde birisi değerlendiriyor heralde Hakan Şükür’ü.

Servet Çetin: İbrahim Toreman’la birlikte dünyada abartılmış oyuncular listesinde ilk ondadır bence. Milli takımda ve Galatasaray’da ilk onbirde oynaması skandal.

Hakan Balta: Milli takıma kalifiye olduğu için home rep ve ca değerleri artırılabilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by BHDRAKDNZ View Post

Daha cok kisa bire sure izledigimiz bu oyuncularda degisiklikler yapilmasini istemenizin nedenini hic anlayamadim.

Ozellikle Linderoth'un Danimarka arastirmacisi tarafindan 149 olarak degerlendirildigini goz onunde tutarsak ve Linderoth'un sakatlik sorunlari disinda Avrupa'nin kalburustu milli takimlarindan birisinde banko on libero oynayan oyuncu olduguna da dikkat edersek veridiginiz 133 CA'nin cok ama cok yanlis bir seviyede oldugunu soylemek mumkun.

Bouzid'in yukselmesini, Nonda'nin dusmesini ongormussunuz. Simdi de maclari gercekten izlemeniz konusunda suphe duymaya basladim.

Song'un CA'sinin bu seviyeye dusurulmesine hic anlam veremedim.
    Arda'nin PA'sini dusurmenin nedeni yurt disina transfer olmasi ise, bu mantik oldukca yanlis. Turk olup ligimizden yurt disina gitme ihtimali en yuksek oyuncu Arda. Potansiyeli 180'e yakin cikarsa kisa surede yurt disina gitmesi normal ama 150'ye yakin cikarsa buyuk ihtimalle yurt disina gidemeyecektir. Arda'nin potansiyelini ben 163'e sabitlemeyi dusunuyorum ilk yamada.

Bence abarttiginiz bir oyuncu ve asagida verdiginiz ornekler uzerinden artik 5 sene gecmis. Umit, cok cok iyi bitirici vuruslar yapabilen ancak adam gecemeyen, cok hizli olmayan, ustun hava hakimiyetine sahip olmayan bir oyuncu. 146 CA'ya sahip olup, takimda esas kalite sahibi bir cok oyuncudan cok daha yuksek yapilmasi oldukca mantiksiz gelmis.

Hakan Sukur kariyerinin zirvesinde hic bir zaman 180'lik bir CA'ya sahip olmamistir. Potansiyelinin de bu seviyede yapilmasinin herhangi bir mantigi yoktur.

Ben Ayhan'i acikcasi cok begenmeyen bir oyuncuyum ancak 120 seviyesi oyunun iki yonunu de oynamaya calisan ve oldukca basarili da olan bu oyuncu icin zayif.

Sabri'nin 154 potansiyeline sahip oldugunu dusunmuyorum, hatta su anda oyunda gorunen 150 seviyesi bile biraz yuksek bence. Sabri ozellikle ya orta yapma becerisini, ya da top teknigini buyuk olcude gelistirmek zorunda.

Servet'in abartili oldugunu yazmissiniz ancak oyunda oldugu gibi CA vermissiniz. Bu ozel bir kod mu acaba?

Ugur'un oyundaki gibi -8 potansiyel seviyesinde olmamasi gerektigine katiliyorum. Cunku Ugur'u 150+ CA sahibi olabilecek bir oyuncu olarak gormuyorum. PA buyuk ihtimalle 140-143 arasinda sabitlenmeli bence.

Mehmet Topal konusunda ben acikcasi cok umit sahibiyim. Bunun nedeni de oynadigi pozisyona atipik bazi ozelliklere sahip olmasi.

Ozgurcan'in PA acisindan en azindan Turkiye liglerinde bir cok takimda oynayabilecek bir oyuncu kapasitesine sahip olmasi gerektigini dusunuyorum. -6, yani en fazla 120 PA sahibi olmasi, Ozgurcan'in ancak kume dusmeye oynayan takimlarda oynayabilecegini gosterir.

Kesinlikle bu iki oyuncuyu izlememis oldugunuzu dusunuyorum.

Buna bakarak da PA'nin ne anlama geldiginizi bilmediginiz sonucuna vardim.

Hasan Sas, kim ne derse desin cok iyi ozelliklere sahip bir oyuncu. Hizli, agresif, oldukca caliskan, cok kaliteli paslar verebilen, kivrakligi ile 2-3 oyuncuyu birden oyundan dusurebilen bir oyuncu. Bence tek sorunu surekliligi. Yani her macta kalitesinin altinda oynamasi. Bu nedenle de CA'sini her macta izlemek mumkun olmayan bir oyuncu.

Turkiye'de futbol oynamak izin bazi ozellikleri cok zayif olan Carrusca'nin, teknik ozellikleri tartisilmasi zor seviyede. Sadece cesaret, calisma orani ve agresiflik acisindan cok zayif olan Carrusca'ya bu nedenle buyuk CA indirimi yapilmasi cok yanlis.

Acikcasi, yazilanlarin cogunu herhangi bir mantiga uyduramadim. Bu tip yorumlari yaparken bari veritabaninda benzer oyunculara biraz daha baksaydiniz ve ona gore dusuncelerinizi sekillendirseydiniz. Ayrica PA'nin ne anlama geldigini bilmediginizi dusunuyorum.

PA hakkinda, arastirma kilavuzumuz sunlari diyyor:
    Kariyerinin sonuna yaklasan yani en iyi gunlerini geride birakmis oyuncular icin, PA kariyerinin en iyi doneminde ne kadar iyi bir oyuncu oldugunu belirtir. Ornegin bir Egun Penbe, Hakan Sukur ve Sergen Yalcin'in PA 150-170 civari olmali cunku bu oyuncular kariyerlerinin zirvesinde Avrupa'nin buyuk liglerinde futbol oynayabilme yetenegine sahip oyunculardi. Oyuncularin zaten yaslari yuksek oldugu icin bu oyuncularin tekrar bu PA'yi gorme ihtimalleri yoktur ve bu nedenle bu oyuncularda hata yapma ihtimali dusuktur. Turkiye'de iyi kariyer yapmis, ancak Avrupa'ya gidecek kadar iyi olamayan Timucin gibi, Emre Asik gibi oyuncular 125-145 arasinda PA sahibi olabilirler.

Kariyerinin zirvesinde olan oyuncular icin CA ile PA arasindaki fark olabildigince az olmalidir. Ornegin Umit Karan Avrupa'nin buyuk liglerinde orta siralara oynayan bir takimin ilk 11 oyuncusu veya dusmemeye oynayan bir takimin yildiz oyuncusu olabilecek kalitededir. Bu nedenle hem CA hem de PA 145-150 civarinda olabilir ve birbirine yakin olmalidir.

Daha kariyerinin zirvesine vurmamis oyuncular icin ileride ne kadar iyi olabilecegi goz onunde bulundurulmalidir. Ornegin Arda’nin CAsi eger 130, PA'da 135 olursa Arda oyunda kendisini daha fazla gelistiremez ve futbolu pek ilerleme gostermez. Eger arastirmaci Arda’nin Turkiye liglerinde yildiz olacagini dusunuyorsa ancak bundan daha fazla ilerleyemeyecegini dusunuyorsa 135 ile 150 arasinda bir PA vermek dogru olur. Eger Arda’nin Turkiye’de ust seviye bir oyuncu veya Avrupa’da 3 buyuk ligde orta kalite bir takimda oynayacak kalitede bir oyuncu oldugunu dusunuyorsa 150 ustunde PA verilmelidir. Burada hatirlatmak gerekir ki 180 ve ustu oyuncular dunya capinda onemli yildizlar, 160 ve 180 arasindaki oyuncular ise yuksek kalite liglerde banko oynayabilecek olabilecek oyuncular olacaklardir. Bu nedenle ozellikle 160 ve ustu PA degerleri sadece bir kac cok kaliteli olabilecek oyYasi genc olan (21 ve alti) ve potansiyeli tam olarak belirlenememis oyuncular icin PA sistemi farklidir. Bu tip oyunculara rassal olarak potansiyel belirlemesi yapilir. -10’dan -1’e kadar giden bu sistemde PA belli alt ve ust limitlere gore belirlenir. Ornegin -7 potansiyel verilen bir oyuncunun potansiyeli yeni oyun kurulurken 110 ile 140 arasinda bir deger alir. Yani bu oyuncu ileride en iyi ihtimalle 4 buyuklerde zayif bir ilk 11 oyuncusu olabilir veya yedek oyuncu olabilir. 4 buyukler disindaki takimlarda en iyi ihtimalle kaliteli bir ilk 11 oyuncusu olabilir veya en kotu ihtimalle yedek oyuncu olabilir. -10 ile -1 arasinda secimi asagida belirlenmis kriterlere gore yapiniz:uncular icin ayirilmalidir.

-10 = 170-200 Dunya Yildizi veya Cok Iyi Oyuncu Olacak
    -9 = 150-180 Dunya capinda Iyi veya Cok Iyi Oyuncu olacak. Avrupa’nin buyuk liglerinde oynayabilecek.
    -8 = 130-160 Turkiye capinda cok iyi oyuncu olacak.
    -7 = 110-140 Turkiye capinda iyi oyuncu olacak
    -6 = 90-120 En iyi ihtimalle Super Lig oyuncusu, en kotu ihtimalle Lig A’da iyi bir oyuncu olacak.
    -5 = 70-100 Turkiye Lig 2A veya Lig 2B’de kariyer yapacak, en kotu ihtimalle yedek oyuncu, en iyi ihtimalle yildiz oyuncu olacak.
    -4 = 50-80 Turkiye Lig 2A veya Lig 2B’de en iyi ihtimalle yedek olacak veya 3. Lig’de kariyer yapacak.
    -3 = 30-60 Turkiye Lig 2B’de en iyi ihtimalle yedek olacak oyuncu veya 3. Lig’de iyi bir oyuncu olacak.
    -2 = 10-40 3. Lig’de yedek oyuncu olabilecek.
    -1 = 0-20 Futbol’da kariyer yapamayacak.

Bir oyuncunun potansiyeline erisme (yani CA’nin PA’ya yaklasmasi) oyunda ozellikle sozkonusu oyuncunun profesyonelligine (professionalism) baglidir (bazi diger ozellikler ve de sans faktoru de isin icine girer ancak profesyonellik bu konuda en onemli ozelliktir). Profesyonellik ozelligi oyunda, Turkiye’de bir cok oyuncunun agizindan dusmeyen ve “bu isten para kazandigim icin hangi takimda olursa olsun o takim icin ter dokerim” anlamina gelmez. Oyun icinde profesyonel oyuncu antrenman aksatmayan, antrenmanlarda cok iyi calisan, meslegine sadik olan, ozel hayatina dikkat eden ve bu nedenle ilerleme gosterebilen oyunculardir.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

stadımızın temelide atıldı artık bunuda fmde görmek isteriz işte yapıldığında stadın bitimine ne kadar kaldıysa o kadar ay sonra yeni stada geçilmeli oyunda

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

son zamanlarda futbolda yükselen bir değerde sağ ve sol beklerin eskisi gibi sadece defansif yanları ile oyun oynamamaları ..kanat bindirmleri ilede hucuma zenginlik kazandırmaları..bunun etkisini türkiye liginde de görmekteyiz. fenerbahçe ve galatasaray bunun en büyük örnekleri.

fenerbahçenin sol kanadı dünyanın en iyi bindirme yapabilen hucuma çıkabilen bir yıldızı ile çok etkili bir hal aldı..onun adı roberto carlos..ama sol kanadı da yine bence defansif yönü kötü ama hucum yönü kuvvetli gökhan gönüle emanet...

galatasarayda ise sezon başında sol kanadında volkan yaman oynuyordu..ama ileri koşulardaki becerisi sebebiyle hakan balta tercih edilir oldu..yine sağkanatta sabrinin tercih edilmesinin nedeni ise defansif yönü değil hucum becerisinin olması idi..

işte bu yıl düzenli forma giymeye başlayan UĞUR UÇAR açısından benim gördüğüm en önemli eksiklik defansif yönünün iyi olmasına rağmen ileriye çıkışlarda bir sabrinin bir gökhan gönülün gösterdiği beceriyi gösterememesiydi.

aslında herkesin gökhan gönülü göklere çıkarırken UĞURu fark etmemesinin nedenide üste yazdığımız gibi uğur hucunma katkısının Gökhan gönül kadar olmamasıdır.

ama Sivas maçında öyle bir oyun oynadıki Uğur..kaç yıldır adı büyük takımlarla anılan hayrettini adeta perişan etti..sadece defansif yönünün değil hucum yönününde iyi olduğunu gösterdi..

özellikle goldeki ortası ders niteliğinde gökhan gönül gibi sallayım topu içeriyede biri vurur inşallah kabilinden değil..bakarak görerek ve bilerek yapılan bir ortaydı..

elbette bir iki maç bir futbolcuyu değerlendirmek için yeterli değildir. İlerleyen maçlarada bakacağız...ama şunu söyleyebilirim...hucum aktivasyonlarını geliştirmiş bir uğur kanımca gökhandan daha kıymetlidir.Çünkü uğur asıl görevi olan savunmayı gökhan gönülden daha iyi yapmaktadır.

Uğurum şuan için 125 ca lık bir seviyede oynadığını ve -8 lik bir gelişme hızını hakettiğini düşünüyorum...

perpetua uğur için -8 pa yı çok görüyorsun ama -8 i sen açıklamişsin..demişsinki -8 türkiye çapında çok iyi bir oyuncu olacak anlamına geliyor..

iyide ömer kardeşim uğur zaten şuanda galatasarayda banko oynayan adam ...neden ilerleyen zamanda türkiye çapında çok iyi oyuncu olamasın...

-8 pa uğur için gayet ideal ve eminimki ileryen günlerde -8 in düşürülmesini değil artırılmasını tartışaxcağız...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Cassio Lincoln: Oyunda “Dirtness” özelliği 19 olarak belirlenmiş. Çok fazla kart görüyor. Bunun gerçek dışı olduğunu düşünüyorum. Long Shoots olarakda en az 14 girilmeli bence. Ayrıca Lincoln kalitesinde bir ayak iyi korner kullanması lazım. Oyunda 11 girilmiş bence az bu değer.

Ümit Karan: Türkiye’de hatta belkide dünyada, önemli ve büyük maçları iyi oynayabilen, soğukkanlılığı ve cesareti en yüksek oyunculardan biridir. Barcelona’ya, Roma’ya, Lazio’ya, Liverpool’a vs. hep golü vardır, hemde iç-dış saha demeden. İstatistiklerine bakabilirsiniz. Kısacası büyük maçların adamı. Bir nevi Alex’in antitezi yani. Important Matches ve Composure özelliği tavan olmalıdır bence. Türkiye’de ki ilk kişi olmalıdır bu özelliklerde. İkincide Tümer Metin olabilir. Oda bu konuda başarılı…

Arda Turan: -9 pa girilmiş. Daha ikinci sezonun başında topclass klüpler peşinden koşmaya başlıyorlar. Bence -8 e çekilmeli ve world rep düşürülmeli.

Volkan Yaman: Preferred Moves olarak; Hits Freekicks With Power özelliği girilmeli. Gelecek vaad eden bir oyuncu. pa da yükseltilebilir.

Orkun Uşak: Artık üç büyüklerin kalesi, bir önceki yıl küme düşen takımların vasat kalecilerine kaldı. Yazık. Diyecek kelime yok. Türkiye’de kaleci yetişmiyor. Kaleci antronörlerinde ya da kaleci antreman sistemlerinde bir zafiyet söz konusu bence.

Hakan Şükür: “pa” değeri olarak 165 giren zihniyeti kınıyorum. Nonda’ya 165 girmişler Hakan’a da 165 girilmiş. Adamın kariyeri başarılarla dolu. Galatasaray-Torino-İnter-Parma-Blackburn-A Milli takım. Uefa kupası, dünya üçüncülüğü, Türkiye gol krallığı, milli takımlar gol rekoru vs. vs. Kazım Kanat zihniyetinde birisi değerlendiriyor heralde Hakan Şükür’ü.

Servet Çetin: İbrahim Toreman’la birlikte dünyada abartılmış oyuncular listesinde ilk ondadır bence. Milli takımda ve Galatasaray’da ilk onbirde oynaması skandal.

Hakan Balta: Milli takıma kalifiye olduğu için home rep ve ca değerleri artırılabilir.

cafercan aksuya -8 pa verip te barışa -6 pa verirken hiçmi vicdanın sızlamadı dostum

şakabir yana barışın -6 pa yı hak etmediği kanaatindeyim...

bu carrusca sevdası nedir galatasaraylı arkadaşlarımda anlamıyor..bizim bilmediğimiz görmediğimiz izlemediğimiz bir zaman bu adam galatasarayda top oynuyor galiba..

her ne hikmetse takıma zerre katkısı olmayan üç maç arka arkaya oynayamayan adamın değerleri..barış özbekten uğur uçardan mehmet güvenden mehmet topaldan daha fazla...
    buna katılmamız mümkün değil...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

cafercan aksuya -8 pa verip te barışa -6 pa verirken hiçmi vicdanın sızlamadı dostum

bu carrusca sevdası nedir galatasaraylı arkadaşlarımda anlamıyor..bizim bilmediğimiz görmediğimiz izlemediğimiz bir zaman bu adam galatasarayda top oynuyor galiba..

her ne hikmetse takıma zerre katkısı olmayan üç maç arka arkaya oynayamayan adamın değerleri..barış özbekten uğur uçardan mehmet güvenden mehmet topaldan daha fazla...
    Last edited by OMANA : 15.Aralık.2007 at 14:37 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

peki ugur bu etkiligini neden fenerbahce macinda sergileyemedi de 80nci dakikaya kadar cigerleri patlamis olan 10ncu dakikadan itibaren iki degisklik yapark 80de degisiklik yapamayan bu yuzden nondaya yorgunluktan kademe yapamayan sivasli oyunculara yaptigi bir assistle falan degerlendirmek ne kadar dogru olabilir ki, genc defans oyunculari degerlendirmek zordur, ama
    genc atak oyuncularini degerlendirmek daha kolaydir, bana gore ugur ucar standart bir oyuncu...cok cok ilerde belli olur ozellikleri

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    peki ugur bu etkiligini neden fenerbahce macinda sergileyemedi de 80nci dakikaya kadar cigerleri patlamis olan 10ncu dakikadan itibaren iki degisklik yapark 80de degisiklik yapamayan bu yuzden nondaya yorgunluktan kademe yapamayan sivasli oyunculara yaptigi bir assistle falan degerlendirmek ne kadar dogru olabilir ki, genc defans oyunculari degerlendirmek zordur, ama
    genc atak oyuncularini degerlendirmek daha kolaydir, bana gore ugur ucar standart bir oyuncu...cok cok ilerde belli olur ozellikleri

yusuf fenerbahçe maçında neden iyi oynayamadı diyorsun

1- galatasaray zaten takım olarak çok kötüydüki yinede burada bazı arkadaşların calararı paları coşturdukları ardalardan ümit karanlarından da daha iyi oynadığını düşünüyorum..

ikincisi galatasarayın en zor işi yapan oyuncusuydu uğur uçar..dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol kanat oyuncusu roberto carlos ve vederson karşısında ne yapsın UĞUR..

birde şöyle bak CSK moskova maçının yıldızı fenerbahçeli uğur boralı sahadan silip zicoya vederson değişikliği yaptırtan futbolcu kim sevgili dostum..

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    Ugurun ligde yanilmiyorsam 5 asisti var.

Gerek bindirmeleri,gerek defansif özellikleri ile ileride cok basarili bir performans sergiliyor.Milli takimimiza Gökhan ile birlikte cok katkida bulunacaktir.
    Kademe anlayisi cok iyidir.Ortalari cok iyidir.

Sen de gelmis diyorsun standart bir oyuncu,burasi futbol bölümü degil arkadasim,arastirma bölümü.Burada objektif olmak zorundasin,üzerinden fb formasini cikartip,herkese ayni gözle bakmalisin.Sonra yorumunu yapmalisin.

[quote=perpetua;985718]Daha cok kisa bire sure izledigimiz bu oyuncularda degisiklikler yapilmasini istemenizin nedenini hic anlayamadim.

Değişiklik yapılsın diye yazmadım ben sadece bu oyuncular hakkındaki düşüncelerimi yazdım. Değerlendirme yapımcılara ve size ait sonuçta.

Ozellikle Linderoth'un Danimarka arastirmacisi tarafindan 149 olarak degerlendirildigini goz onunde tutarsak ve Linderoth'un sakatlik sorunlari disinda Avrupa'nin kalburustu milli takimlarindan birisinde banko on libero oynayan oyuncu olduguna da dikkat edersek veridiginiz 133 CA'nin cok ama cok yanlis bir seviyede oldugunu soylemek mumkun.

İsveç futbolunun ve milli takımının dünyadaki yeri ve seviyesi ortadadır. Tartışmaya gerek yok. Bu takımın kaptan oyuncusuna doğal olarak yüksek ca girilebilir. Bu konuda haklı olabilirsin ama ben o milli takımın hocası olsam o adamı takıma çağırmam oda ayrı bir konu. Gerçek hayattaki İsveç Milli takımının ideal onbirini oyuna yansıtmak adına ca sı yüksek girilebilir, buna itirazım yok. Sitede yeniyim ben. Yazılarınızı dikkatle okudum. "SI kriterleri" diye bir şeyden söz ediyorsunuz. Ben bu kriterleri henüz okumadım, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Görüş farklılıklarımız bu nedenle çok fazla heralde.. Bir link verirseniz okuyabileceğimiz sevinirim.

Bouzid'in yukselmesini, Nonda'nin dusmesini ongormussunuz. Simdi de maclari gercekten izlemeniz konusunda suphe duymaya basladim.

Bouzid'i çok düşük girmiştiniz bence o kadar sıradan bir oyuncu değil. Nonda isen fena değil dün Sivas maçındada güzel oynadı ama genede yapımcıların biraz abartılı girdiler yaptığını düşünüyorum. Özellikle pa olarak 165 yani Hakan Şükür'le aynı girilmiş. Bu çok büyük bir hata bence. Roma'da, Monaco'da oynamış ve belli bir standartı aşamamış bir oyuncu Türk futbolunun son 10 yılına damga vurmuş, kariyeri başarılarla dolu ve rekorları altüst etmiş bir oyuncuyla denk görülmesi çok yanlış bence...

Song'un CA'sinin bu seviyeye dusurulmesine hic anlam veremedim.
    Arda'nin PA'sini dusurmenin nedeni yurt disina transfer olmasi ise, bu mantik oldukca yanlis. Turk olup ligimizden yurt disina gitme ihtimali en yuksek oyuncu Arda. Potansiyeli 180'e yakin cikarsa kisa surede yurt disina gitmesi normal ama 150'ye yakin cikarsa buyuk ihtimalle yurt disina gidemeyecektir. Arda'nin potansiyelini ben 163'e sabitlemeyi dusunuyorum ilk yamada.

Arda'yı ben beğenmiyorum ve sevmiyorum ama dünyada onunla ilgilenen çok takım var ve dediğin gibi yurt dışına transferi gerçekleşebilecek yerli oyuncular içinde ilk sıralarda. O nedenle -9 pa giren arkadaşları çok eleştirmiyorum ama ben olsam -8 girerdim...

Bence abarttiginiz bir oyuncu ve asagida verdiginiz ornekler uzerinden artik 5 sene gecmis. Umit, cok cok iyi bitirici vuruslar yapabilen ancak adam gecemeyen, cok hizli olmayan, ustun hava hakimiyetine sahip olmayan bir oyuncu. 146 CA'ya sahip olup, takimda esas kalite sahibi bir cok oyuncudan cok daha yuksek yapilmasi oldukca mantiksiz gelmis.

Dünyada, haksızlık yapılmış, değeri ve kıymeti anlaşılamamış oyuncular listesinde ilk beşte falandır heralde Ümit Karan. 10 tane Mehmet Yıldız, Semih Şentürk ya da Gökhan Ünal falan verseler değişmem ona. Ümit Powerful Striker tanımına uyan bir oyuncu, çok fazla adam geçemediği doğru ama kendi yeteneklerinde üst seviyede. Hava hakimiyeti dediğin kadar kötü değil bence. Linderoth ve Arda yorumların için mantıksız demiyorum, kabul edilebilir ama Ümit Karan yorumuna tamamen katılmıyorum.

Hakan Sukur kariyerinin zirvesinde hic bir zaman 180'lik bir CA'ya sahip olmamistir. Potansiyelinin de bu seviyede yapilmasinin herhangi bir mantigi yoktur.

Hakan Şükür'ün kariyerini tartışmam. Dediğim gibi ben sizin bu SI kriterlerinizi okumadım, bilmiyorum. Sadece editörü açınca Nonda'ya 165 pa verdiğinizi gördüm ve hemen Hakan Şükür'ün pa sını 180 yaptım. Çok severim, zaafım var bu adama ondan dolayı duygusal davranmış olabilirm...

Ben Ayhan'i acikcasi cok begenmeyen bir oyuncuyum ancak 120 seviyesi oyunun iki yonunu de oynamaya calisan ve oldukca basarili da olan bu oyuncu icin zayif.

Ayhan en güzel günlerini Gaziantepspor'da yaşadı ama ordan sonra belli bir seviyenin üstüne çıkamadı. Genel olarak beğenmediğim bir oyuncudur.

Sabri'nin 154 potansiyeline sahip oldugunu dusunmuyorum, hatta su anda oyunda gorunen 150 seviyesi bile biraz yuksek bence. Sabri ozellikle ya orta yapma becerisini, ya da top teknigini buyuk olcude gelistirmek zorunda.

Sabri'ye Avrupa'dan çok teklif var, oda her an lejyoner olabilir. Süratli, çalışkan ve dayanıklı bir oyuncu. Ayrıca uzaktan şutları güçlü. Yaşına göre tecrübelide. Bence potansiyelli ve geleceği parlak bir oyuncu. DR oynatılmaz ve MR-AMR oynatılırsa daha çok verim verir...

Servet'in abartili oldugunu yazmissiniz ancak oyunda oldugu gibi CA vermissiniz. Bu ozel bir kod mu acaba?

A milli takımda onbirde oynuyor diye o ca yı verdim. Fatih Terim ve Kalli utansın ne diim. Normalde benim gözümde değeri şudur. ca==110 pa==120

Ugur'un oyundaki gibi -8 potansiyel seviyesinde olmamasi gerektigine katiliyorum. Cunku Ugur'u 150+ CA sahibi olabilecek bir oyuncu olarak gormuyorum. PA buyuk ihtimalle 140-143 arasinda sabitlenmeli bence.

Uğur konusunda haklısın dünde berbat oynadı.

Mehmet Topal konusunda ben acikcasi cok umit sahibiyim. Bunun nedeni de oynadigi pozisyona atipik bazi ozelliklere sahip olmasi.

Beğenmiyorum pek ama gelişebilir çokda vasat bi oyuncu değil.

Ozgurcan'in PA acisindan en azindan Turkiye liglerinde bir cok takimda oynayabilecek bir oyuncu kapasitesine sahip olmasi gerektigini dusunuyorum. -6, yani en fazla 120 PA sahibi olmasi, Ozgurcan'in ancak kume dusmeye oynayan takimlarda oynayabilecegini gosterir.

Küme takımı olsam, o adamı bedava verseler gene almam. Cafercan'ı kiralık gönderip bunu oynatan hocalara yazıklar olsun diyorum.

Kesinlikle bu iki oyuncuyu izlememis oldugunuzu dusunuyorum.

Mehmet Güven'i izledim ve beğenmedim.

Buna bakarak da PA'nin ne anlama geldiginizi bilmediginiz sonucuna vardim.

Dediğim gibi sizin o meşhur SI kriterlerinizi okumadım ama pa nın ne anlama geldiğini biliyorum. Oyuncu yaşlı ise ulaştığı, genç ise ulaşabileceği yeteneği gösterir. Cafercan'a şans verilirse -8 değil -9 luk futbolcu. Oda Ümit Karan'ın yolundan ilerliyor. Kaderleri aynı. Bir türlü beğenilmiyorlar ama Serkan Çalık'tan, Barış Özbek'ten, Mehmet Topal'dan ve Özgürcan'dan çok daha kalifiye bir oyuncu. Ben Ümit Karan ve Cafercan'ın yerinde olsam Galatasaray'dan ayrılırım. Yazık, kariyerlerini yediler. Ümit Karan'ı Liverpool istedi ama gitmedi. Çok yanlış yaptı.

Hasan Sas, kim ne derse desin cok iyi ozelliklere sahip bir oyuncu. Hizli, agresif, oldukca caliskan, cok kaliteli paslar verebilen, kivrakligi ile 2-3 oyuncuyu birden oyundan dusurebilen bir oyuncu. Bence tek sorunu surekliligi. Yani her macta kalitesinin altinda oynamasi. Bu nedenle de CA'sini her macta izlemek mumkun olmayan bir oyuncu.

Hasan Şaş ve Arda aynı stilde oyuncular. Ayağında topu çok fazla tutup, topla çok fazla oynuyorlar. C.Ronaldo'da böyle. Takıma değil tamamen kendi şahsi şovlarına dönük oynuyorlar. İki üç güzel hareket yapayım, taraftarlar coşsun, değerim ve popülaritem artsın vs. diye pozisyonları harcıyorlar. Bu tür oyuncuları sevmem ben. Teknik direktör olsam takımımda asla bulundurmam. Şampiyonluk ruhuna sahip değiller ve takım oyuncusu değiller, benciller. C. Ronaldo ile M.United Avrupa'da bir kupa alsın mesela ben futbol yorumu yapmam bir daha...

Turkiye'de futbol oynamak izin bazi ozellikleri cok zayif olan Carrusca'nin, teknik ozellikleri tartisilmasi zor seviyede. Sadece cesaret, calisma orani ve agresiflik acisindan cok zayif olan Carrusca'ya bu nedenle buyuk CA indirimi yapilmasi cok yanlis.

Devre arası gönderiyorlar. Vasat bir oyuncu katılmıyorum sana.

Acikcasi, yazilanlarin cogunu herhangi bir mantiga uyduramadim. Bu tip yorumlari yaparken bari veritabaninda benzer oyunculara biraz daha baksaydiniz ve ona gore dusuncelerinizi sekillendirseydiniz. Ayrica PA'nin ne anlama geldigini bilmediginizi dusunuyorum.

Yorumlarım gayet mantıklı bence. Asıl ben sizin bu SI kriterlerinizi mantıksız bulmaya başladım.

PA hakkinda, arastirma kilavuzumuz sunlari diyyor
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post

Soruna soruyla cevap vereyim; Cafercan'ı yollayıpta Barış gibi bir oyuncuyu oynatan hocaların hiç mi vicdanı sızlamadı acaba?

Carrusca konusunda haklısın.Türk oyuncularına genel olarak bir haksızlık söz konusu zaten. Hamit Altıntop ve Tuncay Şanlı'ya bak datadan daha sonra aç Fabregas'a bak. Çıldırıyor insan. Oyunu oynayasım gelmiyor datayı inceleyince.
    Last edited by Bahadır Akdeniz : 15.Aralık.2007 at 22:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Ugur Ucar gelecekte cok iyi bir futbolcu olacak. adamin simdiden 5 assisti varken, halen ofansif tarafini elestiriyorsunuz.

Ofansif özelligi belki Gökhan kadar degil ama, Defansif acidan bir gömlek üstün. Ca olarak 118-128 seviyesinde oynuyor, Pa olarakta -8 olmali.
    Gelecekte Milli takimda Ugur sagbek, Göhkanda sag acik oynayabilir.

Cafercan konusundada... Gelmis gecmis en büyük yeneteklerden biridi diye bilirim. 5 yil önce bütün avrupanin önde gelen takimlari onun pesinde kosuyordu, ama simdi 2. ligde oynuyor... yazik yazik..

Ca: 100-110 seviyesi iyi olur, Pa -8

Özgürcana dogru düskün bi sans gelirse kendini kanitlar.

Mehmet Güven ve Mehmet Topal gelecekte iyi fubolcular olacaklar.

Sayfa 8 / 15 İlkİlk ... 678910 ... SonSon

Mesaj Yetkileri