Galatasaray
Trabzonspor
Beraberlik
Şu maçta rakibi çok iyi analiz edebilecek bir hocaya sahip olsaydık İstanbul'dan en kötü ihtimal 1 puanla dönerdik.
Gerçi bunlar birşey ifade etmiyor.
Gs nin 3 isabetli şutu gol olupta biz beceripte 1 tane gol atamıyorsak fazla derinlere de inmeye gerek yok.
Yenilmemiz iyi oldu umuyorum ki artık hatalarını anlamıştır Ersun Yanal.
Ya o değilde zoruma giden şey ben dahil maçı izleyen bütün arkadaşlarım Gs'nın en kötü bölgesinin savunma ve ortasaha olduğunu biliyor maçtan önce ki bütün yorumlar böyleydi. Stoperde Servet - Emre gibi 2 ağır oyuncuları önlerinde sadece Ayhan var şu takımı ortasaha da kilitledikten sonra maç bitti ya bu kadar basit ne gerek var Umut - Gökhan - Isaac gibi 3 tane forvete bu maça sadece ilerde Umut arkasında Isaac bile yeterdi sağlam bir defans ve ortasaha da rakibi bozacak bir sistem ile.
Sylva
Ferhat
Egemen
Song
Cale
Hüseyin
Serkan
Selçuk
Yattara
Isaac
Umut
şu kadroyu kontraya dayalı bir sistemle oynatmak çok mu zor anlıyamıyorum. Bu zaman da hangi takımlar deplasmanda 3 forvet oynuyor acaba .
Arkadaşlar süper yapmış bunu
Ah ahhh degaj yapamaz , ayağına gelen topları rakibe çaptırır , çok kolay pozisyonda topu kontrol edemez , yan toplara kesinlikle çıkmaz bekler kalesinde , ortadan gol yer .. Harbi yeter artık ..!
Tony kaleye , Onur 18'e , Tolga tribüne .. bunu ligin daha ilk maçından beri diyorum .. zannediyorum bugünden sonra daha zor girer kadroya .. Terim'i de E.Yanal'ıda anlamıyorum Tolga konusunda ..
shamur1 hocam, o 18 şutun kaçını 62'den sonra attığınız sayman lazımbu istatistikler çok da oyunu yansıtır değil. 62'ye kadar Trabzon'un toplam şutu 5 veya 6 ki onlar da dağlara taşlara, topla oynama oranı da 60-40 Galatasaray üstünlüğünde. müsade ette 10 kişi kalan takım biraz geriye çekilsin, top kontrol oranı düşsün ve şut yesin
bu ss'lere bakarak yorum yapmak doğru değil diye düşünüyorum.
Tolga kaleci ise ben astronotum ..
Buda çok güzel bir yorum ..![]()
Evet demişti Tolga için ..
Tabi her ne kadar Tolga Tolga desek te girdiği pozisyonları değerlendiremeyen bir Gökhan Ünal'ı da unutmamak gerekir. Hele Umut bomboş pozisyonda topa doğru dürüst vuramadı. Bu adam hep kaval kemiğiyle mi gol atacak anlamıyorum.
Skor olarak 3-0 çok kötü ama biraz şanslı ve becerikli olabilseydik bu 3 forvetli saçma bir sisteme rağmen belki de en kötü 1 puan la dönebilirdik ama olmadı inş bu yenilgiden ders çıkartırız ne diyim.
Bu maçın böyle olmasında öncelikle hocaların katkısı çok fazla diye düşünüyorum.Skibbe %100 doğru bir kadro ile çıkarken Ersun hocanın tercihleri bence yanlıştı.Elindeki kadrodan bu maç için daha iyi bir kadro çıkarabilirdi.Bu maç için daha iyi bir strateji belirleyebilirdi bence.Maçtan önce Sylva'yı mı oynatsam Tolga'yı oynatsam diye kararsız kaldığını okumuştum.Sanırım hangisini tercih etmesi gerektiğini anlamıştır..
Maç 2 takımın birbirini tartmasıyla başladı.İlerleyen dakikalarda takımlar pozisyonlar bulmaya başladı.Karşılıklı pozisyonlar vardı fakat 2 tarafta bunlardan yararlanamadı.Galatasaray ilk golü Arda'nın inanılmaz golü ile buldu.Bu gol kilidi açan goldü.5 dakika sonra Trabzon savunmasının seyrettiği pozisyonda Servet'e çarpan top gol olup skor 2-0 olunca Galatasaray çok büyük avantaj elde etti.Ersun hoca daha ilk yarı bitmeden takıma müdahale etmek zorunda kaldı.Galatasaray ilk yarıyı 2-0 gibi avantajlı bir skor ile kapattı.
2.yarıya Ersun hoca Yattara-Isac değişikliğiyle başladı.Bence burada Gökhan'ı çıkarsaydı daha iyi olurdu gibi geliyor bana.Trabzon Yattara ile daha hareketli gözüktü.Umut'un maç 2-0 iken kaçırdığı çok net bir pozisyon var.Gol olsa maç golle cesaretlenen Trabzon ve panik havasına girecek olan Galatasaray'dan dolayı çok farklı bir hal alabilirdi.Fakat bu olmadı.Galatasaray üstüne birde 3.golü bulunca Trabzon'un beli tamamen kırılmış oldu.Maç oradan sonra koptu zaten..
Hakem'in bazı kararları çok hatalıydı.Lincoln'ü golden sonra atmayıp bunun etkisiyle benzeri bir pozisyonda Arda'ya sarı kart vermediği pozisyonda Lincoln'e sarı kart çıkartıp oyundan atması çok yanlıştı.Hatasını hata ile örttü.Hee 2.sarı kart yanlış değil denecekse Arda'nın pozisyon neden sarı kart değildi sorusu akıllara geliyor.Sonra Sabri'nin ve Aydın'ın pozisyonları var.Galatasaray bu gece puan kaybetse yaşanacakları tahmin eder gibiyim.Hakemlerimiz hiç iyi değil maalesef..
Taraftar ile ilgili bir tespitim var.Açıkcası kendi taraftarımızın yaptığı bütün tezahuratları bildiğimi söyleyemeyeceğim ama özeti seyrederken daha önce bizim tribünlerimizden duyduğum 3 tane beste duydum.Galatasaray taraftarının daha yaratıcı,daha özgün çalışmalar yapması olması gereken bence..
Son olarak Galatasaray'ı tebrik ediyorum.Çok önemli bir maçtan 3 puan alarak üst sıraları takiplerini sürdürmelerinin yanında dahada yaklaşmış oldular üstlere.Ayrıca bu galibiyetleri sayesinde bizde haftayı lider olarak kapatmış olduk.O açıdanda teşekkür ediyorum.![]()
So what?
Saike
Evet ben zaten orda istatistiklerde üstünüz falan demedim altında hemen bu tablo birşey ifade etmiyor dedim.
Böyle maçlarda skor ya 2-2 olur yada 4-0 , 5-0 olur çünkü 2-0 dan sonra zaten kaybedecek birşeyin olmaz.
Ayrıca Gsliler Skibbeden neden memnun değil anlamıyorum adam gayet akıllı bir şekilde oynatıyor takımı sakatlıklara rağmen.
İşte benim de anlatmak istediğim bu Şemsi kardeşimiz 17-18 yaşlarında ve sadece futbol izleyicisi ama o bile olan biteni görebilirken Ersun Hocanın bu kadar hata yapma lüksü yok.
Kötü goller yedik maç 2-0 oldu ilk yarı bitmeden Gökhan %100 golü kaçırmayacksın abi bonservisine o kadar para verildi senin. İlk yarı 2-1 bitse en azından Gs biraz olsun paniklerdi. Neyse olan oldu zaten maç bitti artık uzatmanın da bir anlamı yok.
Eğer haftaya Ersun Yanal yine aynı sistem ve oyuncularla çıkarsa Gaziantep maçına artık Ersun Yanal'a olan inancımda tükenecek. Bekliyorum bakalım bu maçtan ne gibi dersler çıkaracak kendine.
Benim de dikkatimi çekmedi değil Şemsi.Yalnız o konuları girmeyeceğim.Bir çok bestenin taraftar grupları arasında paylaşılamadığını biliyoruz zaten de.Sadece bir beste dikkatimi çekti, ya da bana öyle geldi.Galatasaray taraftarına soruyorum ,
Ne Fener ne Beşiktaş'a Aşığım Cimbomboma
Doyamam Doyamam Sana ...
Tarzı bir beste söylendi mi onu soracaktım sadece?
Edit ; beste aynı ama sözler değişikmiş.Sanırım şu şekilde söylüyorlar;
Seni gördüğüm zaman hayat sanki son bulur...
Last edited by BlackEagle19o3 : 19.Ekim.2008 at 23:44
Trabzonspor kendini dev aynasında görürse maçı kaybeder demiştim. Nitekim öylede oldu. Trabzon ekibi
- lideriz
- nağmalupuz
- seri galibiyetler alıyoruz.
anlayışı ile Ali Samiye'ne geldi ve işlerin öyle olmadığını gördü. Trabzonspor sahaya dizilişi ile beraber maçı kaybettiğini baştan söyledi. Siz ne kadar iyi takım olursanız olun karşınızda Galatasaray var ve deplasmandasınız. Kısaca cesur futbol ile intihar etmek arasındaki farkı bilmeyen bir Ersun Yanal gördük bu akşam...
Galatasaray'a baktığımızda topu Trabzonspor'a verdi ve oyna dedi. Trabzon oyun kurmakta zorlandıkça Galatasaray kontratak yakaladı. İsteyen akıllı oynayan Galatasaray olunca şansta bu ekibin yanında yer aldı.Ayhan, Kewell gününde olsaydı ve Meira yerinde DM oyuncularımızdan birisi yer alsaydı çok çok çok çok kötü bir gece Trabzonspor'u bekliyor olacaktı.
Hakeme değinmek bile istemiyorum. Verdiği yanlış kararlarla maça damgasını vurdu.
Sonuca gelirsek bizim yıldızlarımız var Baros, Kewell, Lincon her zaman yeneriz veya siz Steau'yu bilmem kimi yenemediniz bizede yenilirsiniz demekle birşeylere açıklık getiremiyoruz. O gün iyi oynayan, isteyen kimse o kazanıyor.
iyi maç, iyi oyun, güzel galibiyet
Fenerde Azizsilin bizde Adnansilin![]()
Maçtan önce Mehmet Topal - Linderoth oynarsa ibre Galatasaray'dan yana döner demiştim. Skibbe geçen maçta yaptığı hatayı anlamş olacakki Meira'yı defansın önüne koydu ve çok akıllıca iş yaptı.
Arda'nın ilk golune diyecek hiçbirşeyim yok o belki orta açmak istedi ama çok güzel yere gitti top.
Tolga zaten hep böyleydi. Sadece üzerine gelen topları çıkararak göz boyuyodu. Ama bugün gördük gerçek Tolga'yı.
Ersun hoca zaten laf edilecek gibi değil. Büyük takımı yönettiğini hala anlamıyo. Anadolu takımına karşı Yattara'yı oynatıyosun 2'li ortasaha yapıp 4 forvet gibi oynuyosun ama büyük takımlara gelince defansif oynuyosun. 4-3-1-2 'ye dönüyosun. Söylesene Ersun hoca sen ne ayaksun ?
Galatasaray'ın hakemlerden yana şansı birgün tutmayacak ama bakalım.
Galatasaray maci hakketi baska soze gerek yok. Avrupada basarilar size. Bizim icinse bu mac geride kaldi onumuzde cok mac var telafi ederiz
Yorum bile yapasım gelmiyor.Ersun Yanal'ın fantezilerinin kurbanı olduk adeta ne gerek vardı böyle bir degişikliğe anlamış degilim.Ahh Ersun Hoca ahh !!!
Güzel oynadık 3 puanı 3 golle aldık..
bir oyuncuya parantez açmak isterim ki o oyuncu Emre Aşık...
bir futbolcu daha ne kadar kötü olayla karşılaşabilir ki?
Fenerbahçeden gönderildi yılmadı...
ilk geldiğinde Galatasaray'da yedek kaldı yılmadı formayı kaptı çokda başarılı oldu
daha sonra Beşiktaş'a gitti yedek kaldı bitti dendi ama küllerinden doğdu...
tekrar Galatasaray'a hatta Milli takım'a döndü...
daha sonra yine kadro dışı kaldı kiralandı ama o hiç pes etmedi...
18'de yoksun dendi eyvallah dedi
çık bizi kurtar dendi çıkdı Aslanlar gibi oynadı...
kendindende hiç taviz vermedi Fener'de, Beşiktaş'da oynarkende ben Galatasaraylıyım dedi...
Aslanlsın sen Emre Aşık...
Alem Emre'ye, Emre Galatasaray'a AŞIK...
maça dönersek aslında ilk 15 dakika kötüydük ancak savunmamız hata yapmadı ve oyundaki bu geçişi iyi atlattık daha sonra takım toparlandı ve temposunu buldu zaten tempomuzu bulduğumuz zaman durdurulması imkansız bir takım oluyoruz...
Arda iyiydi Lincoln iyiydi ancak yine imzasını attı maça...
Baros ve Ayhan çok istekliydi...
Meira takıma alışması için biraz daha zamana ihtiyacı var ama iyydi bu maçta...
kalecimiz harikaydı Aykut bu maçı tekrar tekrar izlesin ve neden yedek kaldığını yeniden değerlendirsin...
bunların haricinde beklediğimden daha kötü ve dağınık bir Trabzon vardı sahada bence bunun sebebi Ersun Yanal'dan çok camianın takımı İstanbul'a "kaybetmeye hazırlayarak yollaması oldu..."
hakem konusu ise tam facia idi...
Aydın'ın verilmeyen golü
Sabri'nin penaltısı
Lincoln'ün atılmayışı
Servet'in pozisyonu kesinlikle çarpmaydı ve maçdan sonra kendiside söyledi eline çarptığını...
Burdan Erman Hocaya bir tavsiye yollamak istiyorum Viskiyi çok kaçırınca çekilmez bir hal alıyor daha sonra yaptığının farkına kendiside varıp toparlamaya çalışınca çok komik duruma düşüyor...
Trabzonsporlu arkadaşlarda fazla üzülmesin bu tarz maçlar her zaman olur ve olacakdır lig uzun bir maraton ve Trabzonspor'da iyi bir takım bu yarışın içinde kalmaya devam edecekler takımlarının taraftarın desteklerine ihtiyacı var liderlik dediğin bu hafta gelir diğer hafta gider önemli olan Şampiyonluk...
Birde dikkatimi çeken Arda gol sevinci yaşarken eliyle orta yaptım der gibi bir hareket yapıyodu...
maçtan önce adrolar açıklanınca demiştm tek forvet oynayalım 5 ortasaha defansı gerıde kurup komtra oynayalım ama ersun hoca herzamanki gbi fantazilerinin kurbanı oldu adam sürekli golü düşünüyor 3 forvet çıkıyor.colman -yattara yedek tolga ısrarla kalede ya bu adam gecen mac 2 tane gol yedı dah oncede yedı bu maça al slyvayı sankı karşında anadolu takımı varmiş gibi ne bu hucüm aşkı ya galatasarayuı ve sibbeyi tebrik ederim lincoln de çok istekliydi bence bzdede sanki adamlar atmamak için yarıştı.umutu anlıyorum tmm alıştuım ona pozısyon kactıgı zaman dıyorum aa umut mu normal ama gökhandan beklemezdim.neyse lderlik gtti ancak hersey bıtmıs değil ve kimse bu takımdan şampiyonluk bekliyor-beklemiyor.
umut bulutun yerine isaac ile başlaması lazım bundan sonra yattara sağ açık böle olması lazım.bugün şimdi trabzonsporun resmi sitesinden bakıyorum trabzonsporu karşılamaya binlerce kişi gitmiş havaalanına müthiş görüntüler vardı yattarayı omuzlara aldılar meşaleler yaktılar sevindiler tepindiler trabzon taraftarının büyüklüğünü gösterdiler helal olsun tarftarlara.
maça gelirsek galatasaray öle aman aman bir top oynamadı doğrusu 2 şans golü ile maçı kopardılar tabi bunda trabzonsporun kötü oyununuda sölemek lazım orta sahada yaratıcı futbolcu yok sezon başı zafer yelen transferi olsaydı iyi olurdu kanatimce.umut bulut için bişeler sölemek istiyorum taraftarlar onu çok seviyo neden mücadele ettği için koştuğu için devamlı golü kokladığı için ama dünkü maçta kaleciyi çalımlayıp topu dışarı atmanın hiç bir mazereti olamaz tekniği kıt olabilir ama bu maçlarda o pozisyonları atması lazım.dün serbest vuruşta boş kaleye dokunamadığı topu anlayabilirm beklemiyordu diyelim ama boş kaleye topu dışarı atmak bunu anlayamıyorum