Quote Originally Posted by mustangshelby View Post
Bence önemli olan 90 dakika başına kaç top kaybettiği değil bu adamın bukadar top kaybetmesi doğal çünkü yazdığınız kişilerin çoğundan daha direk ve riskli paslar atıyordu, çünkü yazdığınız kişilerin çoğundan daha fazla topla dribling yapıp, daha fazla ayağında top tutuyordu. Bu istatistikte yola çıkarak birşeyler yansıtmak bence yanlış ÖRNEK: Mierzejewski maçta kaçkez topla buluşuyordu, bunların kaçını pas atıyordu ve pasa dayalı kaybediyordu, nekadar süre topa sahip oluyordu ve topa sahip olmaya çalıştığı için kaybediyordu da 15.9 ortalamayla kaybetti Fernandes ise 14.8 ortalamayla kaybetti demek istediğim yüzeysel olarak geçersem Mierzejevski 56 kez topla buluşup 15.9 top kaybediyorsa, Fernandes ise 88 kez topla buluşup 14.8 top kaybediyorsa maç başına top kaybetme oranındanmı hesaplayıp yansıtmak ne kadar doğru olur sizce ?

Topu ayağından almak zor çünkü diyoruz top tekniği, dribling becerisi vs vs. uzar gider iyi olan özellikleri bunlara birşey denemez yansıtılanda zaten mükemmele yakın yanlız oyunu iyi okuyan, iyi paslar atan gerçekteki Fernandes oyunda böyle bir Fernandes yok yani çok nadir bu işleri yapıyor devamlılık çok az. Melo kadar assist ya yapıyor ya yapmıyor. Yani Fernandes'te eksik birşeyler var dediğiniz gibi Karar alma çoğaltılarak daha az top almasına neden olunursa oda olmaz çünkü takımın en çok topla buluşan oyuncusu. Feranandes futbolcu arkasında bekleyipte top isteyen bir oyuncu değil Fernandes çoğu zaman top ileri ulaşmadığı için geri gelip boşa çıkıp topu alıp ileri taşıma gayretinde olan bir futbolcu oyun içinde kaybolan bir futbolcu değil yani.
Altına imzamı atarım.

Tamam Fernandes diğer oyunculardan daha fazla top kaybetmiş olabilir ama aşağıdaki oyuncuların hiçbirinin Fernandes kadar sorumluluğu yok. Ha diyeceksiniz Selçuk İnan felan var ama bu yılki bütün maçları takip etmeye çalıştım ne Selçuk ne Cristian ne de Melo, Fernandes gibi topu defanstan alıp her pozisyon atağı yönlendirmeye çalışmıyor.

Yani bilmiyorum abi sorun bizde mi ? Bir başkası gelip bizim yapamadığımızı yapıp yarar sağlayabilir ama Fernandes ya bu. Bilmiyorum başkaları bana katılır mı ama Fernandes bu ligin ve Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu. Oyunda Beşiktaş'ı alan herkesin en çok ondan yararlanması lazım. Biz ondan yarar sağlayacağımıza kadro dışı bırakılmış Burak Kaplan'dan daha fazla yarar sağlayacaksak burada bir sorun var demektir. 2 yıldır Burak Kaplan'dan, Holosko'dan aldığım yararın onda birini alamadım Fernandes'den.

Sonuçta belli bir top kaybı var tamam ama sitedeki rehberlerin birinde okuduğum kadarıyla kararlılık, konsantrasyon oyunun en önemli özellikleri. Diğer özelliklerin ne kadar etkili olacağını belirleyen özellikler. Bu kadar düşük olmasını yanlış buluyorum. Ha zaten bence Fernandes çok kararlı ve konsantrasyonu yüksek bir oyuncu. Araştırmacı arkadaş benden daha fazla izlemiştir belki de ama Fernandes'in her açtığı ortanın, kornerin veya her pasın gol olma ihtimali çok yüksek. Zaten golleri de hep onun sayesinde atıyoruz. Onu alttaki oyuncularla karşılaştırmak Fernandes'e ayıp olur yani.

Yine de son söz araştırmacı ekibin. Ama bu Fernandes gerçekteki Fernandes'i 1 gram bile andırmıyor onu da son olarak söyleyeyim.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
Fernandes gecen sezon cok sayida top kaybeden bir oyuncuydu. Topu ayagindan almak cok zor kendisinin cunku cok iyi top teknigi ve cok iyi dripling becerisi var. Ayrica oyunu iyi okuyan ve muazzam paslar verebilen bir oyuncu.

Fernandes gecen sezon oynadigi 90 dakika basina 14.8 top kaybetmis.

Bazi diger oyuncularla karsilastirirsak
Adrian Mierzejewski: 15.9
Marek Sapara: 15.3
Hakan Ozmert: 13.8
Ugur Inceman: 12.5
Gustavo Colman: 11.5
Kadir Bekmezci: 11.1
Selcuk Inan: 10.8
Ben Yahia: 10.7
Felipe Melo: 10.2
Soner Aydogdu: 9.8
Cristian: 9.5