Benim bahsettiğim karşılaşma daha çok aynı tarzda oynayan adamlar için geçerli. En basit örneği Muhammed Demirci ve Recep Niyaz. İkisi de aynı tarzda ve aynı yaşlarda oyuncular, ikisi hakkında da aslında çok fikir olmamasına rağmen Recep'in potansiyeli -8 ve birçok değer random, Muhammed'in potansiyeli -9 ve birçok değeri girilmiş durumda. Bu konuyu hepiniz biliyosunuzki çok tartıştık.
Galatasaray'da Emre Çolak çok tartışılıyor ama benim bir fikrim yok çok ayrıntılı bakmadım. Mesela Burak ve Sow çok kıyaslandı, özellikle sırf geçen seneki özelliklerine bakılarak Sow Burak'a göre daha düşük özelliklere sahip ama bu sene gerçekten çok iyi. Benim bahsettiğim olay bu tarz kıyaslamalar.
Mesela Türkiye'de en iyi kaleciler Volkan ve Muslera deniliyor (sadece 2 oyuncu kıyaslamak için Onur ve Tolga'yı saymıyorum) GS araştırmacısı Muslera Handlig değerine 18 veriyor, FB araştırmacısı 15 veriyor (mesela diyorum gerçek değerleri hakkında şu an bilgim yok) halbuki neredeyse aynı özellikler olması gerekirken arada 3 birim fark var. Bu şekilde 4-5 farklı değer girildiği zaman sonuç alakasız olabiliyor.