1 ile 30 arası toplam 48 sonuç

Konu: Genel Soru-Cevap

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Ömer abi , yanlış hatırlamıyorsam bir yerde muhammed devre arasına kadar birşeyler yapmazsa o da -8'e düşecek demiştin.

Muhammed'i izlemedim bilmiyorum ama Recep bana kalırsa izlediğim kadarıyla kanat forvet tabirine çok uygun. içeri girip şut çekecek.

Ömer abi; senin farklı pa'lardaki gerekçen yanlış anlamadıysam; Muhammed'in mental > Recep'in fizik ...

benim aklıma şu takılıyor; Eğer Muhammed'in mentali -9 potansiyel verecek kadar iyiyse bu sene Beşiktaş'ın kanatlarında sıkıntı oldu o zaman oynardı ya da Fernandes'in olmadığı maçlarda o mentale sahip Muhammed oynardı. Ama Muhammed hiçbirinde oynamadı. ya da mili takımda da Muhammed , Recep'in yedeği durumdaydı en son. şuanda ne durumda bilmiyorum. ben şuanda ikisinin de -9'u haketmediğini düşünüyorum. Hakeden varsa Salih ve Oğuzhan...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Ömer abi , yanlış hatırlamıyorsam bir yerde muhammed devre arasına kadar birşeyler yapmazsa o da -8'e düşecek demiştin.

Muhammed'i izlemedim bilmiyorum ama Recep bana kalırsa izlediğim kadarıyla kanat forvet tabirine çok uygun. içeri girip şut çekecek.

Ömer abi; senin farklı pa'lardaki gerekçen yanlış anlamadıysam; Muhammed'in mental > Recep'in fizik ...

benim aklıma şu takılıyor; Eğer Muhammed'in mentali -9 potansiyel verecek kadar iyiyse bu sene Beşiktaş'ın kanatlarında sıkıntı oldu o zaman oynardı ya da Fernandes'in olmadığı maçlarda o mentale sahip Muhammed oynardı. Ama Muhammed hiçbirinde oynamadı. ya da mili takımda da Muhammed , Recep'in yedeği durumdaydı en son. şuanda ne durumda bilmiyorum. ben şuanda ikisinin de -9'u haketmediğini düşünüyorum. Hakeden varsa Salih ve Oğuzhan...
    Recep-Muhammed kıyaslamasında bu işin içinde olan hocaların -buna milli takım hocaları- düşüncelerinin önemi yok.

Recep'in fazla izlenmediğinden şikayet edilirken, Recep'ten çok daha az sayıda maç oynayan Muhammed için mentali daha yüksek gibi spesifik bir özellik nasıl verilmiş orası da soru işareti.

Bu arada taraftarların kendi oyuncularının özelliklerinin yükselmesini istemesinden şikayet edilmiş. Doğrudur yalnız bu Recep-Muhammed olayındaki hataları ve görmezden gelmeleri söylememize engel mi?

Salih konusunda da en büyük kaygım izlenmeden ezbere bir profil yapılmış olmasıydı. Bucaspor araştırmacısının söyledikleri içimi rahatlattı açıkçası.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Recep-Muhammed kıyaslamasında bu işin içinde olan hocaların -buna milli takım hocaları- düşüncelerinin önemi yok.
    Benzer milli takim hocalari Gokhan Gonul'u genc milli takimlarda hic oynatmadi.

Cafercan Aksu asagi yukari 90 defa genc milli takimlarda oynadi (Arda 60 civarinda, Emre belozoglu ise 75 civarinda oynamisti)

Semih Senturk asagi yukari 80 defa genc milli takimlarda oynadi (Hakan Sukur 40 civarinda, 60 civarinda oynamisti).

Semih Kaya asagi yukari 50 defa genc milli takimlarda oynadi. Yasiti Sertac Eren de o kadar. Birisi Darica G. Birligi oyuncusu oldu, digeri Galatasaray'da.

Ozgur Cek 80 defa genc milli oldu. Erhan Karayer de bir o kadar. Eren Albayrak 95 defa. Bunlarin hic biri cikip dunya yildizi olmadi.

Hic izlenmemis oyuncular icin milli takima cagirilma sayilari tabii ki biraz fikir verir. Ama daha fazlasini vermedigi gecmisten gorulebiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Benzer milli takim hocalari Gokhan Gonul'u genc milli takimlarda hic oynatmadi.

Cafercan Aksu asagi yukari 90 defa genc milli takimlarda oynadi (Arda 60 civarinda, Emre belozoglu ise 75 civarinda oynamisti)

Semih Senturk asagi yukari 80 defa genc milli takimlarda oynadi (Hakan Sukur 40 civarinda, 60 civarinda oynamisti).

Semih Kaya asagi yukari 50 defa genc milli takimlarda oynadi. Yasiti Sertac Eren de o kadar. Birisi Darica G. Birligi oyuncusu oldu, digeri Galatasaray'da.

Ozgur Cek 80 defa genc milli oldu. Erhan Karayer de bir o kadar. Eren Albayrak 95 defa. Bunlarin hic biri cikip dunya yildizi olmadi.

Hic izlenmemis oyuncular icin milli takima cagirilma sayilari tabii ki biraz fikir verir. Ama daha fazlasini vermedigi gecmisten gorulebiliyor.
    Bunların hangileri Muhammed ve Recep gibi neredeyse aynı günde doğdu?

İstisnalar olacaktır tabi. Burada esas olan oyuncu kıyasıysa Muhammed mi daha avantajlı yani bunu mu çıkaralım buradan?

Bu Recep-Muhammed olayına takılmamın sebebi sadece -9 pa alırken diğerinin -8 alması falan değil aslında. Ortada bu kadar bariz bir çifte standart ve ihmal varken bunun savunmasının kimsenin gözleyemeyeceği, değerlendiremeyeceği soyut şeylere dayanması.

Hata yaptık demek bu kadar zor olmasa gerek. Ki bu sene de Fenerbahçe araştırmasında yaşananlar malum, bunları dile getirip hatırlatmak istemiyorum. Bu durumu bilenler için Sow kaleci yapılsa kimin umrunda olur?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Bunların hangileri Muhammed ve Recep gibi neredeyse aynı günde doğdu?

İstisnalar olacaktır tabi. Burada esas olan oyuncu kıyasıysa Muhammed mi daha avantajlı yani bunu mu çıkaralım buradan?

Bu Recep-Muhammed olayına takılmamın sebebi sadece -9 pa alırken diğerinin -8 alması falan değil aslında. Ortada bu kadar bariz bir çifte standart ve ihmal varken bunun savunmasının kimsenin gözleyemeyeceği, değerlendiremeyeceği soyut şeylere dayanması.

Hata yaptık demek bu kadar zor olmasa gerek. Ki bu sene de Fenerbahçe araştırmasında yaşananlar malum, bunları dile getirip hatırlatmak istemiyorum. Bu durumu bilenler için Sow kaleci yapılsa kimin umrunda olur?
    Yukarida uzun uzun neden iki oyuncu arasinda fark olmasini garip karsilamadigimi anlattim.

http://forum.turksportal.net/vb/show...9&postcount=20

Bu yukarida yazdiklarima katilmayabilir, farkli argumanlar ortaya koyabilirsiniz. Aklima yatarsa benim mantigimdan daha iyi bir mantik ortaya kondugunu dusunup fikrimi degistiririm. Aklima yatmazsa katilmam ama saygi duyarim.

Hata yaptik da demem. O gun sahip oldugumuz bilgilere, izlenimlere dayanarak verilmis bir karar, henuz bu kararin dogrulugu veya yanlisligi bile belli degilken, hata olarak nitelendirilemez. Kararin dogrulugunu bilmek icin de oyuncunun o potansiyele erismemis olmasini gormek yeterli degil.

Mesela bence bir donem Cafercan Aksu'ya verilen yuksek potansiyel de hata degildi. Cok parlak gelecek vaad eden, mukemmel top teknigi ve oyun gorusu olan bir oyuncuya yuksek potansiyel verildi ama icinde futbolcu olma hirsi ve aski olmadigi icin o potansiyele erisemedi. Bu demek degildir ki Cafercan'in o potansiyeli yoktu. Sadece ongorulen potansiyele erisemedi.

Bundan 5 yil sonra Recep Fenerbahce'nin banko oyuncusu degilse veya Avrupa'da oynamiyorsa Recep'e su anda verilen potansiyelin yanlis oldugu da soylenemez. Bugun Recep'te o potansiyel gorulur ve verilir. Yarin gorulmezse verilmez. Yarin daha buyuk potansiyel gorulurse, o potansiyel verilir. Muhammed icin de gecerli tabii bunlar.

Hata nedir ve ozur dilemeyi gerektirir? Mesela Recep'in ismini Recep Niyaz yerine Recep Niyat yapmis olsak bu bir hatadir ve bu hata yapilirsa ozur dilenir. Hatta genelde oyun ciktigi tarihte cikarttigimiz yamada duzeltilip size sunulur. Bir oyuncunun ne kadar iyi olabilecegi konusunda ancak yorum yapilabilir. Yorumun aksi kanitlanamaz. Kanitlanamadigi surece de hata olamaz. Sadece daha iyi bir yorum getirilip fikir degisikligi olabilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post

Evet dedim. O dusuncem degismedi.

Demek istedigim Muhammed mental > Recep fizik degildi.

Diyelim ki ikisinin de teknigi asagi yukari ayni seviyede ve oyle olmaya devam edecek.
    Fiziksel olarak da benzer seviyedeler.

Arada kalan fark zihinsel ozellikler.

Recep'i izledigin zaman karsina, senin de yazdigin gibi, bir ikinci forvet veya kanat izlenimi cikiyor. Cabuklugunu kullanarak top surmeye calisan, aralara sizmaya calisan bir oyuncu.

Muhammed ise daha cok ara pasi deneyen, topu pas ile aktarmaya calisan bir oyuncu.

Recep'in oyun stilinin cok etkili olmasi icin cok daha cabuk, cok daha hizli, cok daha guclu ve ayakta kalabilen bir oyuncu olmasi gerekli. Gucunu gelistirir ama bu hizindan ve cabuklugundan kaybetmesine de neden olur. Ozellikle bacaklari da kisa oldugu icin uzun mesafede cok hizli bir oyuncu olmasi pek de mumkun degil. Bu nedenle fiziksel gelisiminin bir kisitlamasi var. Bu da demektir ki simdi yaptigi gibi fizigine guvenerek, dripling yapmaya dayali bir oyunu surdurmesi cok zor.

Ama Muhammed'in cok etkili olmasi icin zihinsel ozelliklerini gelistirerek futbolcu cok daha iyi bilmesi gerekli. Bunun yaninda mucadelesini arttirmak ona kalmis. Daha cok kosmasi, oyunun icinde daha cok olmasi onun istegine bagli seyler. Bunun yaninda daha guclu ve dengeli olmasi kazanilabilecek seyler. Hizi ikinci planda oldugu icin ne kadar gelisebilecegi konusunda Recep'ten daha az engel var onunde.

Muhammed bu gelisimi gosterebilir mi? Onu bilemem. Zaten potansiyel degerinin amaci da oyuncunun ne yapacagindan daha cok, teorik olarak ne yapabilecegini gostermek. Gerisi oyuncunun kisisel ozelliklerine (ne kadar azimli olduguna, ne kadar hirsli olduguna ve hocalarinin dediklerini ne kadar ozveri ile yaptigina) yani gelisme istegine kalmis.

Recep'te gelisme istegi konusunda cok sorun gormuyorum ben. Ama kendisini ne kadar donusturebilecegi, daha iyi oynamaya baslayip da rakip takim tarafindan yakin markaja alinmaya basladigi zaman o fiziksel savasa karsi nasil reaksiyon verebilecegi konusunda cok suphelerim var.

Mesaj Yetkileri