Polis bizim güvenliğimizi sağlamak için var. İktidarın koltuğunu korumak; iş adamlarının çeşitli projelerinin işleyişini sağlamak; hırsıza hırsız diyen, katile katil diyeni öldürmeye çalışmak için değil. Ölen çocuk arkadaş. Helal olsun ki ona, o yaşta yanlış gördüğü sisteme tepkisini gösterebiliyor. Sen, ben o yaşta ne saçma şeylerle uğraşıyorduk. Aklını birileri çelmiş deniyor da, belki de kimse çelmemiştir. Hemen insanları PKK'lı, birilerinin oyuncağı diye yaftalıyorsunuz. O kadar gündür komadaydı bu çocuk. İlk vurulduğu günden sonrasını hatırlamıyor bile olabilir, belki o gün ölmüştü. Ailesi bunca zamandır neler yaşamıştır bir düşünün. Aklınızla, vicdanınızla, insanlığınızla düşünün ama. Polis; tek görevi senin benim, özellikle belirtiyorum tüm vatandaşların güvenliğini sağlamak olan polis birilerinin ticari, birilerinin siyasi kaygıları nedeniyle son 10 ayda onlarca kişiyi canına kastederek öldürdü, yüzlerce kişiyi sakat bıraktı, binlerce kişiyi yaraladı. Sorgulanması gereken ölen gençlerin, çocuğun siyasi aktivitesi mi, polisin ve idarenin insanlara karşı bu kadar acımasız, bu kadar insanlıktan çıkmış olması mı? 10 ay geçti eylemlerin üzerinden. Hangi cinayetin suçlusuna ceza verildi? Hani düşman gördüğümüz Yunanistan var ya, onlar Berkin'le benzer şekilde hayatını kaybeden 15 yaşındaki Alexis'i katleden polisi hemen yargıladı, cezasını verdi. İçişleri Bakanı istifa etmiş, Başbakan anında özür dilemiş. Bizim başbakanımız ise hala nefret tohumları serpmeye devam ediyor.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...