Pereira iddialı konuştu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Avrupa'da şampiyonluklara oynayan bir takım olacağız" dedi.
17.02.2016
spor,
futbol < < <
İSTANBUL
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa'da şampiyonluğa oynayan bir takım olmak istediklerini söyledi.
Pereira, UEFA Avrupa Ligi 1.Tur maçında Rusya temsilcisi Krasnodar ile oynayacakları maçtan önce sarı-lacivertli futbolcu Luis Nani ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi.
Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak istediklerini aktaran Pereira, Avrupa maçlarının kendilerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:
"Büyük kulüplerde her zaman kazanmaya oynanır. Baskı bana enerji verir. Bu benim için pozitif bir şey. Büyük takımlarda büyük baskılar normaldir. Biz sıradan bir takım değiliz. Taraftarımızı mutlu edecek bir imaj vereceğiz. Beni de mutlu edecek bir futbol oynayacağımıza inanıyorum. Galibiyet için her şeyi yapacağız."
Portekizli teknik adam, "Biz Avrupa Ligi'nde ileri gidip iyi işler yapmak istiyoruz. Ligden tamamen farklı bir kulvar. Farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz" Lig,Avrupa kupaları için bizim için sadece bir basamaktan ibaret dedi.
Yeni transferleri de değerlendiren Pereira ; Sezon başında yapılan transferlerin bir çoğu ben gelmeden önce yapılmıştı. Yeni gelen oyuncularımız tamamen
benim listemin en üst sırasında olan oyuncular ve sistemime en uygun oyuncular. Sisto ve Romero iyi çalışırlarsa çok büyük bir mesafe kat edebilecek ve ileride Fenerbahçe'ye muazzam rakamlar kazandırabilecek kapasiteye sahip, Pratto ise bu zamana kadar Avrupa'ya gelmemiş olması, bence Avrupa kulüplerinin en büyük kaybı. Porto'yu çalıştırırken de
temasımız olmuştu ama o zaman şartlar oluşmamıştı.
Son olarak Galatasaray'ında 3 kulvarda şampiyonluk hedefi olduğu bu durumun kendisine bir baskı yaratıp yaratmadığı sorulan Pereira;
Hem Milli Takım bazında hem kulüp bazında
Türklerin başarılı olduğu bir gerçek. Galatasaray'ın ise Ligde gidişatı gerçekten çok iyi ama ben buraya gelirken,
Sayın Başkanımızla da görüştüğümüzde hiç bir zaman hedefi başarılmış bir şeyde tutmayacağımı belirttim.
Benim için hiç bir zaman hedef özellikle Fenerbahçe gibi potansiyeli Avrupa Şampiyonluğu olan bir kulüpte Ana hedef lig olmamalı.
Bizim tüm çalışmalarımız Avrupa Şampiyonluğu için zaten Türkiye Liginde her yıl farklı bir takım şampiyon olmuyor. Bu yıl Galatasaray olur. Yarın biz veya Beşiktaş altını çiziyorum. Önemli olan bu takımların Avrupa'da fark yaratıp yaratamaması.