steam : aytekin79
Pereira iddialı konuştu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Avrupa'da şampiyonluklara oynayan bir takım olacağız" dedi.
17.02.2016 spor, futbol < < <
İSTANBUL
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa'da şampiyonluğa oynayan bir takım olmak istediklerini söyledi.
Pereira, UEFA Avrupa Ligi 1.Tur maçında Rusya temsilcisi Krasnodar ile oynayacakları maçtan önce sarı-lacivertli futbolcu Luis Nani ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi.
Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak istediklerini aktaran Pereira, Avrupa maçlarının kendilerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:
"Büyük kulüplerde her zaman kazanmaya oynanır. Baskı bana enerji verir. Bu benim için pozitif bir şey. Büyük takımlarda büyük baskılar normaldir. Biz sıradan bir takım değiliz. Taraftarımızı mutlu edecek bir imaj vereceğiz. Beni de mutlu edecek bir futbol oynayacağımıza inanıyorum. Galibiyet için her şeyi yapacağız."
Portekizli teknik adam, "Biz Avrupa Ligi'nde ileri gidip iyi işler yapmak istiyoruz. Ligden tamamen farklı bir kulvar. Farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz" Lig,Avrupa kupaları için bizim için sadece bir basamaktan ibaret dedi.
Yeni transferleri de değerlendiren Pereira ; Sezon başında yapılan transferlerin bir çoğu ben gelmeden önce yapılmıştı. Yeni gelen oyuncularımız tamamen
benim listemin en üst sırasında olan oyuncular ve sistemime en uygun oyuncular. Sisto ve Romero iyi çalışırlarsa çok büyük bir mesafe kat edebilecek ve ileride Fenerbahçe'ye muazzam rakamlar kazandırabilecek kapasiteye sahip, Pratto ise bu zamana kadar Avrupa'ya gelmemiş olması, bence Avrupa kulüplerinin en büyük kaybı. Porto'yu çalıştırırken de
temasımız olmuştu ama o zaman şartlar oluşmamıştı.
Son olarak Galatasaray'ında 3 kulvarda şampiyonluk hedefi olduğu bu durumun kendisine bir baskı yaratıp yaratmadığı sorulan Pereira;
Hem Milli Takım bazında hem kulüp bazında Türklerin başarılı olduğu bir gerçek. Galatasaray'ın ise Ligde gidişatı gerçekten çok iyi ama ben buraya gelirken,
Sayın Başkanımızla da görüştüğümüzde hiç bir zaman hedefi başarılmış bir şeyde tutmayacağımı belirttim.
Benim için hiç bir zaman hedef özellikle Fenerbahçe gibi potansiyeli Avrupa Şampiyonluğu olan bir kulüpte Ana hedef lig olmamalı.
Bizim tüm çalışmalarımız Avrupa Şampiyonluğu için zaten Türkiye Liginde her yıl farklı bir takım şampiyon olmuyor. Bu yıl Galatasaray olur. Yarın biz veya Beşiktaş altını çiziyorum. Önemli olan bu takımların Avrupa'da fark yaratıp yaratamaması.
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
Aytekin Hocam uçmuş gitmiş gerçekten
[MENTION=297426]Barak[/MENTION] Yine Başlamış Senaryolara Arkadaş Bir Gün de Senaryo Üretme Hakkını Teslim Et Galatasaray'ın![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Ama Galatasaray'ın Kadıköy'de fena aklını aldım onu söyleyim de![]()
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
Beyler sonraki sezon için 3 kişinin üstünü çizdim. Bunların yerine adam bakıyorum. Şimdilik en büyük 2 aday stoper bölgesine Gil ve Mammana olarak gözüküyor. Stoperlerden birinin çok tecrübeli diğerinin de gelişime açık olmasını istiyorum tabiki bunları tamamlayacak kalecinin de ya Arjantinli yada Brezilyalı olması gerekiyor.
Bu şekilde farklı ülke kombinasyonları yapacak olan varsa önerilere açığım.
Kadroyu da genel itibari ile koruyacağım. Sisto çok verimli olduğu bir dönemde ayağını kırdı. Gelince toparlayamazsa o bölge de de sıkıntı yaşayacağım gibi
Brezilyalı kaleci Alisson Ramses var, komple bir kaleci ve epey genç. Tavsiye ederim. Stopere yine Brezilyalı Jemerson'a bakabilirsin, ayağı düzgün. Brezilyada bir isim daha vereyim, Marlon. Bu arkadaş da stoper. Muhtemelen ileride Brezilyalı milli takımının gerisinde bu 3 arkadaş olur çılgın regenler gelmezse.
Beğenmenize sevindim hocamBu arada ilginç bir bilgi vereyim, Alisson isimli bir sol bek, bir de sol açık gördüm. ikisi de gayet düzgün topçular. Alisson isminden şaşmayın
![]()
@MelihTrezeguet Alisson Ramses, Mammana ve Jemerson bu üçlü olabiliyor. Sebebi senin önerdiğin Brezilya'lıların bonservisleri çok pahalı ve uçuk maaş istiyolar. Gerçi normal hepsi harika oyuncular ama bütçem el vermiyor. Aslında Mammana'yı alınca Romero'ya da Arjantinli bir arkadaş olacak![]()
Mammana marlon'dan daha iyidir bana kalırsa. Brezilyalı paketi olmasa da onlar zaten tanışıyorlardır hocam, güney amarikalılar birlikte takılabilirler türkiyedekaleci 10m$, diğer iki stoper nereden baksak 15erm$ tutuyordur bonservisleri, kabaca.
jemerson, bonservisi ile bize katıldı. Onda sıkıntı yok, kaleci de seçenek ikiye çıktı şimdi şu kaleci de çok iyi hem bonservis olarak ucuz hem maaş olarak bunda karar kılacam sanki hemde daha tecrübeli, stoper de de eğer Emenike'yi iyi rakama satarsam senin o diğer Brezilya'lı yada Mammana'ya yönelicem
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Güncellemeye geçmeden önce bir kaç şeyin altını çizmek istiyorum. Yani antrenman yaptırma konusunda yetersiz olduğumu açıkçası düşünmüyorum. Taktik olarak yeterli değilim ama antrenman, gözlemleme v.b diğer konularda bu oyun için yeterliyim diye düşünüyorum.
Şimdi gelelim takımın bu kadar neden geride kaldığına yani adamlarımın %95'i maçlarda sakatlanıyor. Allah inandırsın iki oyuncum aynı anda virüs kapıp 10 gün sahadan uzak kalıyor ve daha ilginci Virüsten geri gelen oyuncum daha ilk antrenmanda 10 gün tekrar sakatlanıyor. Daha önce de belirttim 1 hafta içinde 3 sağ bekim sakatlandı
Şimdi aşağıdaki resimi inceleyin bana hak vereceksiniz
Takımın en formda oyuncusu devre arası transfer döneminde aramıza katılan Sisto, Ocak ve Şubat ayına damga vuruyor o formu ile tek hedef olan Avrupa kupalarında başarı getirmesini bekliyorum adamın maçta ayağı kırılıyor.
Dikkat çeken maçlarımız.
YAKIN TARİHİ UFAKTAN BİR HATIRLATALIM (3-0 'DAN 4-3 )
Aslında bu maça full yedek kadro çıkmıştım. Çünkü sonraki maç benim için daha önemli olan Marsilya maçı vardı. Rakip ilk 30 dakika da sahamızda
farka gitmeye başlayınca 2 yarı 3 oyuncu ile müdahale ettim. Ve unutulmayacak bir dönüş yaptık. Bu galibiyetle GS'yi bu sezon hem ilk defa yendik hemde namağlup ünvanını aldık
İçerideki Marsilya maçı yorumsuz.
Bu arada Aytekin hocamı da cidden tebrik ediyorum. Olağan üstü başarı.
Barak kardeşim kadıköyde Aytekin hocaya gelecek sezonun fragmanını izletmiş asıl film gelecek sezon aytekin hoca!!!![]()
[MENTION=297426]Barak[/MENTION] ın kısmeti [MENTION=40794]aytekin79[/MENTION] un kısmetinden ağır basmış
haticeye değil neticeye bakılması dileğiyle 95 puan![]()
3 KUPALI 4 YILDIZLI GALATASARAY
![]()
SEZON DURUMU
Sezonun kalan maçları
Maçları tek tek paylaşmayacağım fakat bir maç var ki ahlar vahlar arasında gittiİşte o elendiğimiz Avrupa maçı
Puan Durumu
Oyuncu İstatistiklerinde beni en çok şaşırtan Sabri ve tarık oldu. Adeta Şenol Güneş etkisi yaptık adamlara
Son olarak Barak'ı tebrik ediyorum içerde güzel bir maç ile bizi geçmeyi bildi.![]()
Aytekin Hocamı tebrik ediyorum. Umudum gelecek sezonda aynı seriyi devam ettirip Fenerbahçe ve Barak Hocama yakalanmaman dileğimle başarılar.
FENERBAHÇE TRANSFER DÖNEMİ
Aslında transferde bu kadar hareket istemiyordum. 3 oyuncu değiştirip sezona öyle başlayacaktım. Satılan oyunculardan Kjaer,Stoch ve Emenike benim tarafımdan listeseye eklendi diğerleri gelen teklifler değerlendirildi.
Yeni transferlerden sonraki dizilişimiz
ŞAMPİYONLAR LİGİ 3. ÖN ELEME
ŞAMPİYONLAR LİGİ PLAY OFF
Leverkusen deplasmanına sahamızdaki 2 farklı galibiyetin avantajı ile gittik. Fakat işte ne alakaysa oradaki maçra yaklaşık 75 dakika uzatmalar dahil 10 kişi oynadık. Uzatmaların son
çeyreğine kadar amacım maçı penaltılara taşımaktı. He bu arada BA'yı şu sebeple takımda tutmuştum. Hm takımı tanıyor hem sözleşmesi düşük diye ama bu maçta yakmasının telafisi
olmayacağı için sözleşmeyi fesh edip yerine yedeğe Ahmet çalık'ı aldım.
Bunun dışında anlam veremediğim en vahim olay, Brezilya liginde oynayan oyuncu Avrupa Ligi maçında nasıl cezalı olur. 2. maçta hayatında hiç Brezilya dışına çıkmamış defans oyuncum ŞL maçında
cezalı olduğu için BA o maçta oynadı.
Avrupa Ligi Grubumuz