Sayfa 7 / 17 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by blackeagle3992 View Post
    İlk önce 'bile' kelimesini neye dayanarak kullanıyorsun anlamış değilim.2.olarak siz de Servet,Bouzid,Hakan ve Orkun'la Uefa alcaksınız sanki!

Neyse genel olarak Fenerbahçe'nin abartıldığı düşüncesien katılıyorum.

Kime sorarsan sor şu an GSın kadrosu Bjkden daha iyidir kıyasınıda sen yap.. Kalecisinden başla forvetine kadar.. Orkun demişsinde, bana yediği hatalı golleri söylesene bi yaptırdığı aptalca penaltı var ama Hakanın her BJkli sövüyor ya Üzülmezin ya da diattanın Toramanın hataları. Cisse nin de ne kadar oynadığı ortada. Bi de linderotha bak oynadığı maçlarda..

Quote Originally Posted by extensor View Post
    güzel yazı bir gün fenerbahçelilerin itiraz edeceğini hiç beklemezdim
    sitede 3 büyük takımı araştıran 3 araştırmacı var galatasaray araştırmacısı dışında kalan iki araştırmacı fanatiklik içgüdüsüyle yapıyor bu işi (işgüzarlık demiyorum kendilerini tutamıyorlar başka bir gözlükle bakıyorlar diyorum)

mesela bakın şimdi: lugano 144 ca song 141ca edu 141 ca toraman ve gökhan 140 ca servet 130 ca
    1. olarak song bu ligin en kaliteli (tartışan futbolun f sinden anlamıyordur) stoperidir
    2.ama songun 141 ca lık değeri çok gerçekçidir
    3. luganonun 144 lük ca sı abartıdır.bu araştırmacılar zannediyorum oyuncu ca larını verirken ben edu ya 141 verdim sen toramana kaç vereceksin vs diye önceden bir biriyle konuşmuyorlar ve oyunu yapıyorlar gs araştırmacısı son derece profesyonal ve taraftarlık ruhundan uzak olduğu için song a 141 servete 130 veriyor mesela demiyorki ooooo fenerbahçe araştırmacısı luganoya 144 vermiş ayıp ya bende song a 150 veririm o zaman demiyor
    ama beşiktaş araştırmacısı bunu yapıyor beşiktaş araştırmacısı diyorki alex 155 ca da lincoln 153 ca da o zaman ricardinhoda 152 ca olması lazım hiç te olamaz ricardinho 152 145 zor olur
    keza bakıyor edu 141 ise benim toramanım da gökhanımda 140 olur diyor hiçte olamaz 140 ben 3 büyüklerin her maçını izleyen adamım ve şu an bu stoperler arasında en kötü oynayan oyuncular sırasıyla toraman gökhan edu diye geliyor
    130 ca olması gereken toraman ve gökhan 140 oluyor
    133 olması gereken edu 141 oluyor 137
    olması gereken lugano 144 oluyor

buna keza türkiye liginin en kötü 5 forvetinden biri olan kezmanın ca sı 144 yapılıyor ve bakın bu oyuncu bir yıl ingilterede bir yıl atleticoda bir yıl fenerbahçede berbat oynamış 3 yıldır top oynamayan futbolcuya hala psv de çok iyi oynuyordu deniliyor zidane da 2 sene önce süperstardı insan bazen psikolojik olarak futbolu bırakabiliyor 3 yıldır neden göremiyoruz görmek istemediğimiz için değilmi

bakın nonda nın da fransa liginde 2 sene üst üste gol krallığı var
    kezmanında hollanda liginde gol krallıkları var

nonda ayağı kırılmadan önce 20 milyon eurolara alınmak isteniyor ama satılmıyordu
    kezman gibi ünlü bir futbolcu idi

ayağı kırıldıktan sonra satıldı alan takım ise yinede roma oldu
    yaşı ilerlediği için kendisini eskisi kadar toparlayamadı
    kezman gibi

ve romadan gönderildi blackburn e kiralandı
    kezman gibi (atletico ya gönderildi)

blackburnde patlama yapamadı
    atleticoda başarısız oldu

galatasaraya geldi
    fenerbahçeye geldi

gs da ca olarak 130 civarları puan aldı
    fb de kezman 144 ca puanıyla oynamaya devam ediyor

bugün yoldan 100 fenerbahçeli çevirin takımında nonda mı olsun istersin kezman mı diye sorun 100 üde nonda der

BÖYLE BİR TARAFTARLIK VARMI YAAAAAAA

aboooo (valderama avatarlı) ve koray adlı araştırmacıların bu işi layıkıyla yapamadıklarını işlerine duygularını karıştırdıklarını düşünüyorum ve buna çok sinir oluyorum

saygılar
    Öyle dogru söylemissin ki bize söyleyecek laf birakmamissin...

Yanliz cok uzun mesajlar atiyorsun,söyleyeceklerini net ve biraz daha kisa olarak yanitlasan cok süper olur

Saka bir yana tespitler süper.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Herkes olaya Objektif bakmaya çalışırsa faha güzel şeyler ortaya çıkar. Artık herkesin gördüğü şeyler var yani..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Kime sorarsan sor şu an GSın kadrosu Bjkden daha iyidir kıyasınıda sen yap.. Kalecisinden başla forvetine kadar.. Orkun demişsinde, bana yediği hatalı golleri söylesene bi yaptırdığı aptalca penaltı var ama Hakanın her BJkli sövüyor ya Üzülmezin ya da diattanın Toramanın hataları. Cisse nin de ne kadar oynadığı ortada. Bi de linderotha bak oynadığı maçlarda..
    Sadece Üzülmez,Hakan ve Diatta kısmına katılıyorum.Toraman bu defansın bel kemiğidir.En iyi Türk defans oyuncusudur.Mesela yakın zamanda 2-1 kaybedilen Fenerbahçe maçında yaptığı harika müdahalelerle takımın en iyilerinden biri olmuştur.Cisse Beşiktaş'ın bu sene yaptığı en iyi transferlerden biridir.Biz Beşiktaşlılar olarak da kendisinden çok memnunuz.Gs'nin kadrosunun Beşiktaş'tan üstün olduğuna da katılmıyorum.Neyse uzamasınKişisel görüşüm.
    Hem konu Fb konusu Bjk-Gs kıyaslamaya gerek yok

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Öle olsun zeten devam ettirirsek uzar gider..

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Gökhan Gönül'ün hız ve hızlanması 16+ olabilir, top kapma 15'e çekilebilir.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Semih'İn OFF THE BALL'ı kaç acaba ?

Bugün inanılmaz etkiliydi bence bu konuda.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Semih'İn OFF THE BALL'ı kaç acaba ?

Bugün inanılmaz etkiliydi bence bu konuda.
    Yanilmiyorsam 15.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi,

Roberto Carlos'un First Touch:11 , Heading:5 bu özellikleri biraz düşük değil mi?

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Semih'in off the ball'ı iyimiş.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by halil85 View Post
    Ömer abi,

Roberto Carlos'un First Touch:11 , Heading:5 bu özellikleri biraz düşük değil mi?
    evet biraz yükseltmek gerek..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hemen yükseltelim çok bile bekledik

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Ömer Abi?

Artık Gökhan Gönül sıradna bir futbolcu değil, bugünde gösterdi kendini.

Top kapma,pozisyon alma,hız,hızlanma,uzat şutlar çok etkili.. Bir önceki maçta dediğimde bana katılmamıştın Ömer Abi, bu adamın geleceği çok parlak, bu maçada damgasını vurdu yine... CA ve PA mutlaka attırılmalı...
    Bence çok acele etmemek lazım Geçen senein başında Kerim içinde buna benzer çok laflar ediliyordu biraz daha zaman vermek lazım büyük ihtimal milli takımda da oynayacak Gçkhan birde orda bakmak lazım neler yapabiliyor

Nesil
    2003

Ömer Abi?

Artık Gökhan Gönül sıradna bir futbolcu değil, bugünde gösterdi kendini.

Top kapma,pozisyon alma,hız,hızlanma,uzat şutlar çok etkili.. Bir önceki maçta dediğimde bana katılmamıştın Ömer Abi, bu adamın geleceği çok parlak, bu maçada damgasını vurdu yine... CA ve PA mutlaka attırılmalı...
    Tarik'in yazdiklarina ek olarak, oyuncunun sahada performansinin ne kadarini verilen taktige baglanmasi gerektigini de goz onunde tutmak lazim.

Lucescu'nun Galatasaray'da son senesiydi. Galatasaray Fransa'nin Marsilya takimindan Perez isimli bir sag bek getirmisti. Performansi ile herkezi cok memnun etti, avrupa maclarinda harika oynadi. Kiralik suresi bitince ulkesine geri dondu ve Marsilya'da kadroya giremedigi icin 2. Lig'de oynamaya basladi. Halen de oynamakta. Lucescu'nun takimindaki performansa bakarak cok begenmistik kendisini. Ama gerisi gelmedi.

Ayni donemde bir Fleurquin'i hatirlarsiniz, kritik maclarda cok iyi oynamisti ancak Galatasaray'dan ayrildiktan sonra o da bir sure Rennes'de oynayip sonra Ispanya'nin Cordoba ve Cadiz takimlarina gitti. Ama o sezona bakarak begendigimiz kaliteli bir oyuncu diyebilirdik.

Bir Radu Niculescu gelip avrupa kupalarinda onemli maclarda onemli goller atmisti. O da baska herhangi bir sey yapamadan yok oldu.

Bu nedenle biraz beklemek lazim dusuncesine katiliyorum. Ozellikle milli takima secilirse, defansin ileride kuruldugu maclarda ve daha cok bire birde kaldigi maclarda acaba ne gibi bir performans gosterecegi merak konusu.

Nesil
    2006

Bence gökhanla kerimi aynı kefeye koymamak lazım.Ama 2 maçla bu anlaşılmaz tabi.Önümüzdeki maçlarda görücez.

Sheriff Misafir

Bende Kazım'la ilgili bir kaç gözlem yaptım..Sadece dünkü maçta değil daha önce izlediğim maçlarında da özellikle Kazım'ı dikkatle izledim..

İnanılmaz derecede tekniği ve soğuk kanlılığı yüksek bir oyuncu, 20 verilse bu özellikler kimse niye 20 verdiniz diyemez.. Ppa olarak şeytanlık dener özelliği eklenmeli.. Hızı 16 civarı olabilir.. aynı şekilde dribbling de öyle olabilir.. Hava toplarınada iyi çıktığını ve kafasıyla topa iyi yön verdiğini de gördük dün akşam.. Özel yetenek te oldukça yüksek olabilir(17-18 civarı)..

Gökhan'a gelince bekleme fikrine katılıyorum.. Şu ana kadar kesin diye bileceğim bir özelliği cesaretinin yüksek olması..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bende deniz hakkında birkaç şey söyleyeceğim futbol dan anlamayan kesimle burada da tartışalım büyük ihtimalle deniz futbolcumu falan diyecekler öncelikle geçen yılki şampiyonluğu getiren adam oldu savunmayla orta saha arasındaki bölgeyi tek başına parselliyor bütün boş topları toplayıp fenerbahçeli futbolculara kazandırıyor savunma ve orta saha arasında denge kuruyor güç 18olabilecek bir oyuncu psv maçında perets i bayıltmıştı koçum benim dengede 17 olabilir sıçrama özelliğide16 olmalı çünkü kafa toplarında etkili bir oyuncu keza top çalma 16 olabilir konsantrasyonu da oldukça yüksek ve en önemlisi dayanıklılığı 17 olabilir aurelio nun tıkandığını gördüm ama onun tıkandığını görmedim aurelio ya 17 denize 18 verilebilir

ve bence denizin en büyük artısı bütün boş topları ribound toplarını toplamak buda denizin pozisyon alma içgüdüsünden kaynaklanıyor olabilir

yorumlarınızı bekliyorum tartışalım geçen yıl şampiyonluğu getiren adamı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Tek tek alıntı yaparak cevap veremeyeceğim çünkü bu sayfadaki hemen hemen her yazıyı okudum. Ben de kendi fikirlerimi sıralayacağım.

1) Gökhan Gönül: Gökhan Gönül ile Kerim' i kıyaslamak çok büyük bir hata olur. Kerim alt yapıdan beri AMR ve ST oynamış bir oyuncuydu ama Zico kendisinden bir DR oluşturmak istedi. Avrupa maçlarının bazılarında iyi oynadı ama Kerim' in DR olmadığı bas bas bağırıyordu sonunda da Kerim FB' de gözden düştü ve bu senenin başında İBB' ye kiralandı. İBB' de her maç AMR tabir ettiğimiz mevkide oynadı. İBB' nin diğer kanat oyuncuları Erman ve Sertan kanat değiştirerek oynayabileceklerini gösterdiler ama Kerim her zaman AMR' de kaldı. Kerim' i bu sezon 4 defa canlı izledim potansiyelinin çok yüksek olduğunu keninlikle düşünmüyorum. Gökhan Gönül' e gelince DR/MR tam olarak mevkisi bu. Geçen sezon Oftaşspor' da daha çok MR oynadı. Ben çok fazla seyredememiştim ama ona karşı oynayan futbolcu arkadaşlarım tekniği ve hızının özellikle tekniğinin iyi olduğundan bahsetmişlerdi. Bunun yanı sıra Gökhan Gönül Türk Telekom Lig A' da geçen sezon ligin en iyi oyuncusu seçildi. Bu da ne denli iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Tabi ki hemen Gökhan' a ca: 130 PA 150 verelim demiyorum. En azından ocağa kadar beklenmeli diye düşünüyorum. Benim kişisel düşüncem Gökhan kendini daha da geliştirecek. Oftaş' ın eski başkanı onun için gelecek 2 yılda Türkiye' nin en iyi sağ kanadı olacak demişti. Oyuncuyu sattıktan sonra söyledi yani herhangi bir menfaati kalmadı. Gökhanın bindirmeleri ve adam eksiltmesi sadece çabukluğuyla değil tekniğiyle oluyor.

2) Deniz Barış: Sinan' a katılıyorum. Deniz Barış şu an Fb' nin en formda isimlerinden biri. Defans ile orta saha arasındaki çok iyi köprü oluyor. Ca' sının 121 olması bence çok az 125-128 arasında olmalı. Fizik olarak gerçekten çok iyi stamina ve strength olarak 17' yi bulur. Çok dayanıklı, güçlü ve sert faul yapılmadığı sürece devrilmeyen bir oyuncu. Balance' da 16-17 olabilir. Posizyon alma, konsantrasyon, soğukkanlılık özellikleri artmalı. Consictency de 15-17 arası olabilir.

3) C. Kazım: Sevgili adaşım Burak şerif güzel şeyler yazmış KAzım için ama ben o kadar 17 yi hakettiğini düşünmüyorum. Biraz daha ilk 11 performansını izlemeliyiz.

4) Volkan: Volkanın ca' sı 125 seviyesine gelebilir diye düşünüyorum.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

herkes colini gökhanı çok beğenmiş...iyideler kabullde

ama sanırım bizim FM gözlemcilerimiz SEMİH ŞENTÜRKÜ ancak yurt dışına transfer olunca hak ettiği yere getirecek..

FM de semihi 300-500 bin dolarlık oyuncu olarak gösteren arkadaşlarımızada inşallah bir cevap vermiştir. Semih hani tekniği zayıf gol becerisi düşük hava hakimiyeti yoktuya öyle diyordu arkadaşlar.....

ama yok canım sinan kolğlu,fatih şen,burak yılmaz,hatta gökhan güleç semih ten daha iyidir...muhakkakkkkk

açıkçası bu konuda bana gerekli cevabı verdi arkadaşlarım biliyorum ama benim yerime cevabı da semih verdi dün akşam onlara çok şükür...inşallahta vermeye devam edecek..

bu semihin kıymetini ne gerçek hayattaki fenerbahçeye yön verenler anladı nede sanal alemde fenerbahçeye yön verenler anladı..

semih leblebi gibi içerde dışırda atmaya devam etsin avrupa klüpleri fenerbahçe önünde semih için kuyruğa girsin ama siz hala 2. sınıf gökhan güleçleri sinan kaloğluları yıldız göstermeye devam edin...

semih şentürkün şuan itibariyle FM deki yeri gökhan ünalla eşit olmalıdır.Eksiği yok fazlası var...

neyse çok sevdiğim bir sözle bitirmek istiyorum.. "haklı haksızdan doğruyu yanlıştan ayrıran en güçlü terazi tarihtir" yani zaman gösterecek semih konusundakim haklı....bekleyip göreceğiz...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Bende Kazım'la ilgili bir kaç gözlem yaptım..Sadece dünkü maçta değil daha önce izlediğim maçlarında da özellikle Kazım'ı dikkatle izledim..

İnanılmaz derecede tekniği ve soğuk kanlılığı yüksek bir oyuncu, 20 verilse bu özellikler kimse niye 20 verdiniz diyemez.. Ppa olarak şeytanlık dener özelliği eklenmeli.. Hızı 16 civarı olabilir.. aynı şekilde dribbling de öyle olabilir.. Hava toplarınada iyi çıktığını ve kafasıyla topa iyi yön verdiğini de gördük dün akşam.. Özel yetenek te oldukça yüksek olabilir(17-18 civarı)..

Gökhan'a gelince bekleme fikrine katılıyorum.. Şu ana kadar kesin diye bileceğim bir özelliği cesaretinin yüksek olması..
    işte benim anlatmak istediğimde bu semih neyapsa dikkat çekmiyor.

semih 3-4 senedir yedekten girip gol atsın asist yapsın çabalısın etsin adam ingiltereden gelen kazım kadar dikkat çekmesin...kadermi bu arkadaşlar.

keşke sayın inceleme ekip şefim... kazımı izlediğin kadar dikkatle birazda semihi izleseydin..semihi yıllardır FM nin sıradan futbolcularından biri olarak göstermekte sizin payınız varmıdır bilmiyorum..

özür dilerim kabalık olarak algılamayın ama bunda payınız varsa biraz vicdanınız sızlamalıdır sanırım..hele de kazıma bu kadar bol keseden puan dağıtırken...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    özür dilerim son bişey...

bu sitede yazılarını en beğendiğim insan olan perpetua bana demiştiki: oyuncuları değerlendirirken hangi özellikleri neden zayıf neden güçlü bunları net bi şekilde ortaya koyarak tartışmak daha doğru olur..

kendisine kesinlikle katılıyorum ama...

biraz kısa yoldan gitsem perpetua son olarak maçkolikten aaldığım verilere bir bakınız.

KEZMAN: SEZON: 2006-2007 : OYNADIĞI SÜRE: 2521 DAKİKA , ATTIĞI GOL: 12 SARI KART: 9, KIRMIZI KART: 2

2007-2008: OYNADIĞI SÜRE: 668, ATTIĞI GOL: 2, SARI KART: 3, KIRMIZI KART: 1

TOPLAM FENERBAHÇEYE GELDİĞİNDEN BERİKİ İKİ SEZONDA TOPLAM SÜRE: 3189 DAKİKA ATTIĞI GOL: 14, SARI KART: 12 KIRMIZI KART: 3

SEMİH ŞENTÜRK: 2006-2007 SEZONU: OYNADIĞI SÜRE: 1074 DAKİKA, ATTIĞI GOL: 14, SARI KART: 3 KIRMIZI KART: 1
    2007-2008 SEZONU: OYNADIĞI SÜRE: 630 ATTIĞI GOL: 5 SARI KART:2 KRIMIZI KART: O

TOPLAMDA: OYNADIĞI SÜRE: 1704 ATTIĞI GOL: 19, SARI KART:5, KIRMIZI KART: 1

şimidi birazda biz şekillendirirsek kezman Fenerbahçede 227 dakikada bir gol atmış, 265 dakkada bir sarı kart görmüş, 1063 dakikada birde kırmızı kart görmüş,

SEMİH ŞENTÜRK: 89 dakikada bir gol atmış (maç başına bir gol neredeyse) 340 dakikada bir sarı kart görmüş, 1704 dakikada bir kırmızı kart görmüş, açıkca ortadaki

Semih şentürk kezmandan hem çok daha az oynarak daha fazla gol atmış hemde çok daha sakin olmuş takımını 1 kez 10 kişi bırakırken Kezman 3 kez 10 kişi bırakmış, ve kezman tam 3 defa sarı kart cezalısı olup takımıı yanlız bırakmış semih ise sadece 1 kere

şimdi sevgili perpetua arkadaşım..

FM ye bir bakın KEZMAN NASIL AYARLANMIŞ SEMİH NASIL AYARLANMIŞ..ŞU CALARI PA LARI Bİ KARŞILAŞTIRAN

bizim FM nin ca ları pa ları bu istatistikleride biraz olsun GÖREREK HAZIRLARSANIZSANIRIM DAHA GERÇEKÇİ OLMAYI BAŞARABİLECEK FM araştırmacılarımız...

son sözüm ....SAYILAR YALAN SÖYLEMEZ.....

şimdi arkadaşlar özellikle FM deki ca lar pa lar futbolcunun iyimi kötümü olduğunu ortaya koyuyorlarda

semih : oynadığı maç: 7 attığı gol: 4

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    İnanılmaz derecede tekniği ve soğuk kanlılığı yüksek bir oyuncu, 20 verilse bu özellikler kimse niye 20 verdiniz diyemez..
    Ben derim. 20'ler seker gibi dagitilmiyor.

Bu ozelliklere sahip oyunda bir oyuncu var. Ismi Adi Barshazky. Israilli ve CA'si 60. Ozelliklerine bakarsaniz, fanatik ve 10 yasinda bir cocugun yapmis oldugunu dusunursunuz. Ayni torbaya girmenin anlami yok.

Oyuncunun belli ozelliklerini begenebilirsin. Bu ozelliklerinin on plana cikmasinin dogru oldugunu dusunebilirsin. Ancak kimse 20 verdiniz demez diye iddiali bir lafi ortaya atarak sadece guvenilirligini tamamen sarsarsin.

20 demek dünyanın en iyi top süren oyuncusu demektir messiyle colini karşılaştır..!ßnde bi colin hayranıyım ama aşıroya kaçmamalıyıs...!

Nesil
    2003

Cool

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    şimdi sevgili perpetua arkadaşım..

FM ye bir bakın KEZMAN NASIL AYARLANMIŞ SEMİH NASIL AYARLANMIŞ..ŞU CALARI PA LARI Bİ KARŞILAŞTIRAN

bizim FM nin ca ları pa ları bu istatistikleride biraz olsun GÖREREK HAZIRLARSANIZSANIRIM DAHA GERÇEKÇİ OLMAYI BAŞARABİLECEK FM araştırmacılarımız...

son sözüm ....SAYILAR YALAN SÖYLEMEZ.....

şimdi arkadaşlar özellikle FM deki ca lar pa lar futbolcunun iyimi kötümü olduğunu ortaya koyuyorlarda

semih : oynadığı maç: 7 attığı gol: 4

Kezman'in oyunda abartili oldugu konusunda saniyorum ki herkez hemfikir. Peki Semih'in nesi zayif, veya nesi zayif olmali?

Semih hakkinda kisisel dusuncelerimi tekrarliyorum.

Semih cok iyi teknige sahip veya cok hizli, veya cok dengeli, veya cok yuksege sicrayabilen, veya cok iyi bir bitirici, veya cok isabetli kafa vuruslari yapan, veya cok soguk kanli olan, veya cok iyi top istop eden bir oyuncu degil. Bunlarin genelde orta seviyede olmasi da normal.

Semih'in one cikan ozellikleri ise yine bence, cesaret, topsuz alanda hareketlilik - yani topu hep almak istemesi, caliskanligi, ilk temasi, kararliligi, ve onsezileri.

Ekte, bence Semih ve Kezman'in hemen hemen olmasi gerektigi sekili gorebiliriz.

http://img100.imageshack.us/img100/9762/kezmanvk7.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/7664/semihmb6.jpg

Burada dikkat edeceginiz, Semih'in pozisyonu icin onemli ozelliklerin hepsi cok yuksek olmasi gereken ozellikler degiller. Mesela wgt sutununda 5.00 ve 4.00 agirlik belirtilmis ozelliklerden ust seviyede (yani 15+) olmasi gereken sadece Movement (Topsuz Alan) var.

Semih'in zaten yuksek olmasi gereken cesaret, caliskanlik, takim oyunu, konsantrasyon, onsezi gibi ozellikler ise CA'ya diger ozellikler kadar etki yapmayan ozellikler. Bu nedenle de CA'nin nispeten dusuk olmasi gayet normal. Ancak bu demek degildir ki Semih etkisiz bir oyuncudur. Aksine, cesurlugu, caliskanligi, onsezileri, ve hareketliligi sayesinde Kezman'dan daha kolay gol pozisyonu bulacaktir. Bu sayede pozisyonlari gole cevirecegi icin de Kezman'dan daha etkili olabilecektir.

Mesela su anda oynadigim oyunda CA'si 140 olan Umit Karan'in attigi gol sayisi, CA'si 125 olan Mehmet Yildiz'in 3'de biri. Mehmet Yildiz neden bu kadar basarili peki? Cunku bazi ozellikleri var ki kendisini Umit Karan'dan cok daha etkili yapiyor.

Bu CA'ya fazla takilmayin. Siz hangi ozellikler eksik, hangi ozellikler fazla onu degerlendirmeye ugrasin. Tabii Burak'in yukarida yaptigi gibi seker gibi 20 dagitin da demiyorum.

Aklinizda bulunsun ki, bir oyuncu eger bir ozelligi ile cok cok one cikiyorsa Turkiye liginde ve hemen hemen her oyuncudan daha yuksek seviyede ise, ancak o zaman bu ozelligi 15 ustu deger almalidir.

Eger ortalamanin ustunde ise 12-14 seviyesi ozellik verilmelidir.

Eger ozelligi ortalama veya vasat ise 9-11.

Vasatin alti ise de 1-8.

Bunun nedeni de Turkiye'de harikalar yaratan oyuncularin, buyuk liglere gore daha dusuk kalitede bir ligde oynamasidir. Karsilastirma yapilmasi gereken ligler Yunanistan, Portekiz, Belcika gibi liglerdir. Hollanda, Fransa, Italya, Amlanya, Ispanya veya Ingiltere degil.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by knsyr View Post
    20 demek dünyanın en iyi top süren oyuncusu demektir messiyle colini karşılaştır..!ßnde bi colin hayranıyım ama aşıroya kaçmamalıyıs...!
    Sadece dunyanin en iyi top suren oyuncusu degil. Dunyanin gelmis gecmis en iyisi anlamina gelir 20 vermek.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ben derim. 20'ler seker gibi dagitilmiyor.

Bu ozelliklere sahip oyunda bir oyuncu var. Ismi Adi Barshazky. Israilli ve CA'si 60. Ozelliklerine bakarsaniz, fanatik ve 10 yasinda bir cocugun yapmis oldugunu dusunursunuz. Ayni torbaya girmenin anlami yok.

Oyuncunun belli ozelliklerini begenebilirsin. Bu ozelliklerinin on plana cikmasinin dogru oldugunu dusunebilirsin. Ancak kimse 20 verdiniz demez diye iddiali bir lafi ortaya atarak sadece guvenilirligini tamamen sarsarsin.
    Abi top sürüşten bahsetmiyorum ama göz var nizam var adam topu ayağına alınca daha önce hiç bir futbolcuda görmediğim bir rahatlık görüyorum(Türkiye'de).. Ne heyecan var ne panik var, adam sanki programlanmış topu aldığında ne yapacağına.. Sadece top ayağındayken değil mesela hava topuna çıkarken kendinden okadar emin çıkıyorki (daha doğrusu alabile ihtimali yüksek olan toplara çıkıyor) yani farklı, bu gözle görülebiliyor.. Ha o 20'yi ben biraz abartarak söylemiştim yani 20 verilsin demek istemedim sadece 20 verilse bile itiraz edilmeyeceğini düşündüm..

Dribling özelliğini zaten belirttim şu ana kadar izlediğim kadarıyla bir 16-17 yi hakediyor gibi.. Messi ve Collin i karşılaştır diyen arkadaşada teknik ne demek önce onu öğrenmesi gerektiğini belirteyim ve Messi gibi top sürüş yeteneğinin çok az futbolcuda olduğunu ancak Messi kadar teknik bir çok oyuncu olduğunuda belirteyim..

Semih demiş bir arkadaşımızda.. Ama ben yıllardır Semih'i izlerim öyle çok savunulacak veya araştırmada eksik belirtilmiş pek bir özelliğini göremedim.. Yani araştırmada Semih'in normal olduğunu düşünüyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

perpetua kardeşim CA İLE kastedilen CURRENT ABİLİTY,PA DA POTANTON ABİLİTY İDİ yanılmıyorsam türkçeside,

CA: şuanki yetenek, PA: poansiyel yetenek...

bunları tekrar etme sebebim şu, futbol menejer oyunumuzda bazı oyunculara CA ve PA değerlendirmesi konusunda dengesizlik yapıldığını belirtmiştim.

burada zaten bu dengesizliğinde içerisinde onlarca futbolcu değerlendirilmersi yapılan bir oyunda normal olduğunu kabul etmiştim..

nihayetinde bu bir oyun, ayrıca herkesin farklı farklı düşünceleride olabilir

futbolcyu yetenekleri konusunda,bence ligde semihten başkada bazı oyuncular yeteneklerinin altında gösteriliyor,bazı oyuncularda yüksek gösteriliyor.ama bunlar anlaşılabilir oranlarda

ama aslında bu konuyu birazda uzatışımın sebebi şu (sıkıcı hale sokuyorsam özür dilerim): SEMİH KONUSUNDA AÇIK VE BARİZ BİR HATA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Bu haksızlığı ortayakoyan en güzel değerlendirmeyi aşağıda bilgilerine sunuyorum.2008 yılı futbolcu CA ve PA larını değil 2007 CA ve PA larını koyuyorum sebebimde şu, bu yıl henüz bitmediği için oyuncuların bu sezonki tüm performanlarını henüz bilmememizdir.

ama şimdi bakalım araştırmacılarımızın 2007 de türkiye liginin bazı oyuncularına verdikleri CA VE PA lar ile onların ligdeki performansları ne olmuş,bununla birlikte hakkı yeniyor dediğim SEMİHin 2007 CA VE PA sı ile ligdeki performansı ne olmuş, (yanlız bir şeyi özellikle belirteyim bendeki 2007 fm ye sonradan hiçbir eklenti paketi falan eklenmemiştir.

FUTBOLCU: CA: PA: LİGDEOYNADIĞI MAÇ: İLK 11 ATTIĞI GOL:

Veysel CİHAN 125 140 33 24 5
    MUstafa ÖZKAN 120 144 28 24 8
    Gökhan GÜLEÇ 125 165 25 9 3
    Selahattin KINALI 114 135 16 11 1
    Murat HACIOĞLU 125 146 24 19 2

__________________________________________________ _______________________
    SEMİH ŞENTÜRK 110 130 28 10 14

Şimdi bu tabloya zamansızlıktan ve sizleri sıkmak istemediğimden, tomas junu hasan kabzeyi victor agaliyi muhammet akagündüzü, edder ecconu eklemek istemiyorum ama bu futbolcuların pa ve ca larının hepsinin semihten 2007 FM de daha yüksek olduğunu fakat hiçbirisinin Semihin performansına yaklaşamadığını ve hepsinin takımlarından gönderildiklerini belirtmek isterim...

(yukarıdaki istatistiklerin tümü maçkolik.comdan aldım inşalah beni yanıltmamışlardır.)

Yukarıdaki tabloyu Okursak,

Yukarıda yazdığım Futbolcuların Tümünün 2007 de CA ve PA sı semihten daha yüksek ayarlanmıştır.ayrıca yine yukarıda futbolcuların hiçbirisi semihin geçen yılki golcülüğünün yanından geçememiştir.

yukardakitabloyu şöylede okuyabiriz Semihten yetenekli görülen ve değerlendirilen Murat Hacıoğlu,Selahattin kınalı,gökhan güleç veveysel cihanın geçen yıl ligde attıkları gol sayısı 11 yani 4 üde semihten yetenekli kabul edilmiş ama 4 ü bir semih kadar gol atamamış,Semih bu 4ünden tek başına 3 gol fazla atmış

ŞİMDİ sayın PERPETUA kardeş bu sayılar hiçmi bişey anlatmıyor.

aslında arkadaşlar benim buradaki eleştrim FM de fenerbahçenin bir çok futbolcusu golcüsü gerçek kalitelerinin üstünde CA VE PA larla bu oyunda yer alırken (en başta kezman,ilhan parlak) neden semih ağzıylakuş tutsa bizim değerlendimecilerimizin gözüne giremiyor...

....bu konuyu fazlauzatmakta istemiyorum.başarılı çalışmaları ile hem türkiye dğerlendirmelerini yapan hemde oyunu bize türkçeleştiren Turksporal değerlendirmecileri ve araştırmacılarının emeklerine saygı duyuyorum....
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    sağol coşkun teşekkür ediyorum..

Nesil
    2003

perpetua kardeşim CA İLE kastedilen CURRENT ABİLİTY,PA DA POTANTON ABİLİTY İDİ yanılmıyorsam türkçeside,

CA: şuanki yetenek, PA: poansiyel yetenek...
    Oyuncunun yetenegi, ozelliklerinin agirlikli ortalamasidir. Yani bir oyuncunun pozisyonu icin onemli ozellikleri ne kadar yuksek seviyede ise CA da o kadar yuksek olur.

2007 bilgilerini yazmaniz yanlis cunku oyuncular gecmis sezona gore degerlendirilip oyuna yansitilir. Yani FM 2008, 2006/07 sezonunda yasananlara gore son rotuslarini gorur.

FM 2007 ile ilgili yazacaksaniz zaten bu konuda yeri yoktur ve gereksiz mesajdir cunku FM 2007 cope atilmis, daha yeni bilgiler iceren FM 2008 cikartilmistir. Bunun uzerinden veya benim yukarida gosterdigim Semih'in ozellikleri uzerinden tartisabiliriz.

Aksi takdirde sizin gitmek istediginiz yol (yani 2007'ye bakmak) herhangi bir yarar saglamaz.

Son olarak da tekrar ediyorum. Daha yuksek CA'si olan bir oyuncu ille de daha cok gol atar diye bir kaide yoktur. FM 2008 oyunumda ilk sezon 27 macta 1 gol atabilmis bir Sinan Kaloglu (125 CA) ve 18 macta 9 gol atabilmis bir Semih Senturk (CA 120) ornegi bulunmaktadir. Mac motoru oyuncularin CA'larina bakmamaktadir. Oyuncunun performansini ozellikleri belirlemektedir. FM 2008'i oynayin, Semih'in hangi konularda eksik oldugunu gozlemleyin - mac motorunu izleyerek. Ondan sonra tartisalim. Bir sene oncesinin bilgileri ile konusmak bos konusmaktan baska bir sey degil.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

tamamperpetua ben fm nin araştırmacılarının belrirlediği değerleri le gerçek futbol arenasındaki oyuncu değerlerinin birbiriyle uyuşmadığını anlatmaya çalışmıştım..gerçi haklısın geçmiş birazda geçmişte kalmıştır...bundan sonrası için konuşalım ok..

Nesil
    2003

tamamperpetua ben fm nin araştırmacılarının belrirlediği değerleri le gerçek futbol arenasındaki oyuncu değerlerinin birbiriyle uyuşmadığını anlatmaya çalışmıştım..gerçi haklısın geçmiş birazda geçmişte kalmıştır...bundan sonrası için konuşalım ok..
    Hangi acidan degerler uyusmuyor?

Semih'in ozelliklerindeki sorunlar neler mesela?

Semih'in sadece CA'ya bakarak:

Ustunde olan Turk forvet oyunculari:
    Halil Altintop (147) - yabanci arastirmacinin takdiri. Nihat ile beraber en iyi forvet oyuncumuz gorunumunde
    Ersen Martin (130) - Ozellikle fiziksel ozellikleri sayesinde bu seviyede ve mantikli bir seviyede
    Gokhan Unal (140) - Hem fiziksel ozellikleri var hem de teknik. Her ne kadar zihinsel ozelliklerde sorun olsa da
    Berkant Goktan (125) - yabanci arastirmacinin takdiri. Neden bu seviyede ben de bilmiyorum.
    Hakan Sukur (126) - Ozellikle fiziksel ve zihinsel ozellikleri sayesinde bu seviyede.
    Mehmet Cakir (130) - Ozellikle hizi, hizlanmasi ve teknik ozellikleri sayesinde bu seviyede.
    Mehmet Yildiz (125) - Fiziksel ozellikleri sayesinde bu seviyede
    Necati Ates (130) - Biraz fiziksel ozellikleri biraz da teknik ozellikleri sayesinde bu seviyede
    Nihat Kahveci (155) - yabanci arastirmacinin takdiri. Keske milli takim icin bu seviyede oynasa
    Serhat Akin (127) - yabanci arastirmacinin takdiri.
    Sinan Kaloglu (125) - Fiziksel ve bazi teknik ozellikleri sayesinde bu seviyede.
    Fatih Tekke (139) - yabanci arastirmacinin takdiri
    Umit Karan (147) - Abartili bence 140 seviyesinde olmasi gerekli. Hem fiziksel, hem teknik hem de zihinsel ozellikler oldukca yuksek seviyede ancak en iyi yapabildigi isin bitirici vurus yapmasi olmasi gerekli.
    Umut Bulut (136) - Neden bu seviyede ben de bilmiyorum. Umut 130 seviyesinde olsa bence hic de siritmazdi. Saniyorum bu Turker Tozar'in karari idi.

Semih ile CA olarak ayni seviyede olan Turk forvet oyunculari:
    Okan Ozturk (120) - Biraz fizik (hiz/hizlanma haric) biraz da teknik (bitiricilik)
    Hasan Kabze (120) - Biraz fizik (hiz/hizlanma) biraz da teknik.
    Semih Senturk (120) - Zihinsel ve biraz da teknik.
    Tayfun Turkmen (120) - Fizik cok yuksek, teknik oldukca zayif, zihinsel orta seviye.

Bir forvet oyuncusu icin en onemli ozelliklerin fiziksel ozellikler oldugunu ilk olarak kabul etmemiz gerekli. CA'yi en cok etkileyen bu fiziksel ozellikler. Yani Semih'de pek olmayan ozellikler.

Ancak Semih'in zihinsel ozellikleri daha yukari seviyede oldugu icin fiziksel ve teknik ozelliklerini kullanma konusunda listedeki bir cok oyuncudan cok daha basarili. Bu nedenle de oyunda bir cok pozisyona giren, zaman zaman cok basit goller kaciran ve zaman zaman da attigi gollerle galibiyetler getiren bir golcu konumunda. Zaten Semih'de bu degil mi?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

söze senin yazın ile başlamak istiyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Pardon yanlılıkla bastım perpetua alışana kadar olacak bunlar şimdi devam edeyim..

yazıyasenin cümlenle başlayayım ne diyorsun.."iyi oyuncu araştırması oyuncunun iyi yönlerinin abartılmasıyla değilzayıf yönlerini doğru tespit etmekle ortaya konulur..

ben senin kadar uzman değilim bu yüzden seninkilere göre daha az teknik genel konuşuyorumm belki

ama bak sen diyorsun..

CA yı etkileyen en önemli husus fiziksel özellikler...zaten oyunu oynadığım ilk yıllarında (acemilikte) fazla bakmadığım bu özellikler şimdi ilk aradığım husus oldu..

örneğin umut bulut, bu çocuğu yıllarca genç yetenek diye dolaştı..sonra parasız trabzon ucuza kapattı...şimdi keşke bi yandan FM yi aaçabilsemde şu fiziksel özellikleri karşılıklı yazıp kıyaslama yapabilsem önce FM yi açıp kağıda geçmem lazım bunu yapacağım ayrıntılı hazırlayayım perpetua özür dilerim yarım kalmış i oldu ama elimde verisiz olmakta anlatmak istediklerimi anlatmamı engilliyor..izin veirsen hazırlanıp öyle yazayım....

Nesil
    2003

Ne çabuk unuttunuz 2005 yılında 17. haftasındaki Fenerbahçe-Denizlispor karşılaşmasında 4 gol birden attığını.
    Esas soru bence Semih'in bu golleri nasil attigi.

Mesela Semih'in Besiktas'a attigi gol, bir usta bitirici golu mu, firsatci golcu golu mu?

Son dakikalarda karambolden attigi goller bir bitirici golu mu yoksa firsatci golcu golu mu?

Bence Semih tamamen bir firsatci golcu. Kendi basina golu yaratan bir oyuncu degil aksine kendisine uygun yerde pas verildiginde cesur oldugu icin baskasinin ayak uzatmayacagi yere ayak uzattigi icin, topun gelecegini sezip dogru yerdu bulundugu icin golleri atan bir oyuncu.

Mesela Ankaraspor'da bir Necati var, kesinlikle Semih'de olan bu ozelliklere sahip olmayan bir oyuncu, Semih kadar caliskan olmayan bir oyuncu. Ama gol vuruslari Semih'den daha kaliteli, kafa vuruslari daha kaliteli. Ama kafa vurmuyor cunku olmasi gerektigi yerde degil. Cok gol atamiyor cunku kendine gelecek pasi yeterince cabuk sezemiyor ve olabilecek pozisyonun yok olmasina neden oluyor.

Oyunda Semih ilk sezon 13 macta ilk 11'de baslayip, 7 macta sonradan giriyor ve 7 gol atiyor.

Necati ise 22 macta ilk 11'de baslayip 6 gol atiyor.

Necati'nin CA 130, Semih'in 120.

Sinan 20 macta ilk 11'de basliyor, 8 macta sonradan oyuna giriyor ve 3 gol atiyor. Sinan'in CA 125.

Marcio Nobre 18 macta ilk 11'de basliyor, 5 macta sonradan giriyor 6 gol atiyor. Nobre'nin CA 130.

Yani hersey CA ile bitmiyor.

Duygusal dusundugunuzu saniyorum bu konuda.

Bakin gecen sene Bundesliga'da gol krali olmus Gekas. Bitiriciligi kac? 14. CA'si kac 140. En onemli ozelligi ne? Topsuz alan, onsezi, hiz ve hizlanma. E adam gol krali olmus, 160 CA olmasi lazim degil mi? Hem de bundesliga'da olmus gol krali... Nasil oluyor bu is? Cunku adamin attigi gollerin hemen hemen hepsi firsaticilik ve karambolden atilan goller.

Rica ediyorum, biraz daha fazla yabanci ligleri izleyin diger ulkelerde nasil goller atildigina bakin. Bir oyuncu oynadigi maclarda gol veya goller atiyor diye cok iyi bir bitirici degildir. Cok iyi bitiriciler bile ille de cok gol atacaktir diye bir kaide yoktur.

Tipki top kapma teknigi cok iyi olan bir oyuncunun cok top kapmayacagi gibi. Tipki kafa vuruslari cok iyi olan bir oyuncunun cok kafa golu atmayacagi gibi. Tipki paslari cok isabetli oyuncunun ille de cok asist yapmayacagi gibi.

Belki de ben yaniliyorum ve Semih daha iyi bir bitirici ancak pek soguk kanli degil....

En azindan Ocak'a kadar gorelim bakalim Semih'in bu 7 lig macinda 4 golluk performansi nasil devam edecek. Attigi gollere de dikkat edin. Nasil goller atiyor.

Simdiye kadar attigi golleri ben anlatayim.

Besiktas'a karsi gol. Hakan Arikan topu elinden kaciriyor ve Semih dogru yerde dogru zamanda bulundugu icin golu atiyor.

Konya'ya karsi gol. Ozden ceza sahasina yapilan orta'da topu yumruklayamiyor ve top Semih'in onune dusuyor, Semih topu bos kaleye yuvarliyor.

Bursa'ya karsi gol. Defansin arkasina atilan topu Semih iyi takip ediyor, Vega kaleyi bos birakip cikiyor Semih zorlanmadan topu kaleye yonlendiriyor.

Antep'e karsi gol. Sag kanattan Kemal korner kullaniyor, on direkte Can topa ayagi ile dokunup arka direge yonlendiriyor, bombos durumda Semih kaleye dogru yonlendiriyor.

2006/07 sezonunda bir golu olan Semih, Caykur Rize macinda Mehmet Yozgatli'nin sag kanattan yarim vole gibi yaptigi ortaya ayak koyuyor ve altipas icinden kaleye yonlendiriyor.

Hatta 2005/2006 sezonuna da geri gideyim.

Trabzon'a karsi Alex kaleciyi yine uzerine dogru cekiyor topu Semih'e dogru aciyor, Semih bos kaleye yuvarliyor.

Yine Trabzon'a karsi defansin arkasina atilan topla Alex bulusuyor, kaleciyi yine uzerine bombos pozisyonda olan Semih'e topu aktariyor, Semih kaleye yuvarliyor.

Denizli macinda Alex sol taraftan korner kullaniyor, Luciano on direkte topun yonunu degistiriyor ve kaleci bosa cikmis kaliyor, Semih'e kafa ile dokunup kalenin ortasindan golu atmak kaliyor.

Yine Denizli maci, Alex kaleye yaklasik 35 metre uzaklikta bir pozisyonda sag taraftan ceza alanina dogu kesiyor. Markajdan kurtulan Semih kaleciden once topa kafainin ustu ile dokunup golu atiyor.

Yine Denizli maci, Aurelio ceza sahasindan geriye dogru Semih'e topu cikartiyor. Semih sol ayagi ile kalecinin kucagina plase vuruyor. Kaleci Suleymanou elinden kacirip topu aglara yolluyor.

Yine Denizli maci. Alex sol taraftaki Tuncay'i goruyor. Tuncay cizgiye inip geriye cikartiyor. Semih topu bombos kaleye yolluyor.

Vestel Manisa maci. Appiah ceza sahasinin hemen disindan topu ceza sahasinin hemen sagindaki Umit Ozat'a aktariyor. Umit Ozat'in ortaladigi topa markaj altinda olmayan Tuncay ve Semih beraber cikiyor Tuncay'i asan topa, Semih kafa vuruyor ve golu atiyor.

Samsunspor maci. Alex'in saha dogru pasinda Mehmet Yozgatli bulusuyor. Kaleci aciyi kapatmak icin cikiyor. Mehmet'in vurusu once uzak direge, sonra yakin direge carpip Semih'in onune dusuyor. Semih topu aglara yuvarliyor.

Caykur Rize maci. Sag tarafta Aurelio defansin hatasi ile bosta kalan topu alip ceza sahasina cizginin yanindan daliyor. Kaleye paralel yolladigi topa kaleciden once Semih dokunuyor ve top aglara gidiyor.

Son uc senede ligde 1 (bir) tane iyi bitirici vurus diyebilecegimiz bir adet gol atmayan Semih'in peki neden bitirici vuruslari daha iyi olmali? Bu videolari az once izledikten sonra bence Semih'in onsezileri yukseltilip, bitiriciligi dusurulebilir dusuncesi de belirdi. Tavsiye ederim. Hepsini teker teker izleyin.

Sayfa 7 / 17 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri