Sayfa 17 / 17 İlkİlk ... 7151617
481 ile 510 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Mehmet Aurelio'da ciddi bi CA ve PA artisi olmasi lazim bence CA 145-150 arasi ve PA'de 160-165 arasi olmasi yanlis olmaz.
    30 yasina gelmis bir oyuncunun, PA'si normalde yukselmez. Aurelio'nun kesfedilmemis bir potansiyeli oldugunu dusunmuyorum ancak CA bir miktar yukselecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Aurelio 150 PA degil CA hak eden bi oyuncu... Bu ar**da Semih uzerine durulucagina Aurelio konusulsa cok daha iyi olur bu adamin degeri yabanci bi lige gidene kadar anlasilmicak herhalde gerci artik bu yastan sonra da zor yani hic anlasilmicak.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Aurelio 150 PA degil CA hak eden bi oyuncu... Bu ar**da Semih uzerine durulucagina Aurelio konusulsa cok daha iyi olur bu adamin degeri yabanci bi lige gidene kadar anlasilmicak herhalde gerci artik bu yastan sonra da zor yani hic anlasilmicak.
    Oyunda zaten bir çok mevki özelliği Türkiye standartlarına göre en iyi seviylerde, Bir miktarda yükselme yapılacak diyor Ömer abi, Bence Aurelio'nun fazla tartışılacak bir durumu yok.. Ama yinede önerilerin, değişmesini gözlemlediğin noktalar varsa yaz tabi tartışırız değerlendirilir..

xxestergonxx istediğin zaman yazabilirsin, istediğin zaman tartışabiliriz, yeterki böyle geyik mesajlar yazma, sinir bozma. Ben Ömer abiye bu konuda katılıyorum.. Bir Fenerbahçeli olmama rağmen Semih için görüşlerim bu yönde, taraftarlığımı formamı bir kenara koyup yazıyorum burada.. Yükselmesi gereken oyuncularda nasıl kasıp yazıyorsam düşmesi gerekenlerde de en az okadar çaba gösteririm Yetereki doğrular oyuna yansısın.. Semih ne zamanki topu aldığında kaleye göndereceği noktayı çok iyi bilsin ve çok iyi o noktaya topu yollasın, ozaman ben derimki Semih'in bitiriciliği yükselsin..Bu arada kafa vuruşları vasat diyemem ama CSKA maçında Uğur'un ortasına bom boş pozisyonda vurduğu kafayı hatırlayın.. Aslında köşeye göndermek istedi ama o pozisyon mutlaka gol olması gereken bir pozisyondu.. Kafa vuruşu demişken, Sparta Prag maçını hatırlayın, Alex önündeki oyuncuyu çalımlayıp sağ ayağıyla Hooijdonk'a ortalıyor, Hooijdonk kalecinin uzanması mümkün olmayan bir noktaya topu gönderiyor ve mükemmel bir gol oluyor.. Nuno Gomes vurulması gol atılması mümkün olmayan kafa golleri atabiliyor.. Semih bukadar iyi kafa vuruşlarına sahip değil.. Değerler verilirken bunlarda göz önünde tutulmalı..
    Semih'in adam çalımlayıp gol attığı bir videoyu gösteremezsin bana, Aynı şekilde orta sahanın az ilerisine Semih in önüne atılan bir topu Semih hızla koşup gol attığı bir pozisyonda yok..Veya Semih'in ceza sahasında çok iyi yükselip rakiplerinin arasından gol bulduğu bir pozisyonda göremedim ben.. Ama semih çalışkan hırslı bir oyuncu, gerçek bir Fenerbahçeli, Canla başla savaşır, kimi zaman hırsının kurbanı olup boş kaleye sert vurmaya çalışarak golüde kaçırır.. Bunlara tamam derim.. Ama sen Tutupta Semih'e 18 finishing diyemezsin..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    25 metreden.. yani ceza sahasindan. Bitiricilik ile ilgili mi konusuyoruz, uzun sutlar ile ilgili mi?

Bitiricilik:
    ilk gol ve ucuncu gol
    http://www.youtube.com/watch?v=ByPF_NOYoRo

2. dakika 29. saniyedeki gol
    http://www.youtube.com/watch?v=O2TAf1EdT54

33. saniye, 3. dakika 24. saniye, 4. dakika 31. saniye, 5. dakika 5. saniye, 6. dakika 6. saniye
    http://www.youtube.com/watch?v=lTmmiWtzbWA

45. saniye, 1 dakika 48. saniye,
    http://www.youtube.com/watch?v=dGozBB1UfFk

Bunu da unutmayalim
    http://www.youtube.com/watch?v=rPgel...eature=related

Tabii bu da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=k3T3lXTGLhQ

Iyi bir bitirici olmadigini dusundugum Gekas'da var listede
    45. saniyedeki golu bitiricilik ornegi
    http://www.youtube.com/watch?v=l6ngeAAssK8
    Gerisi tamamen firsatcilik ornegi ve bu nedenle de Semih'e benziyor. Bitiriclik kac oyunda? 14... Haydi simdi soyleyin nasil olur da Bundesliga'nin gol kralinin bitiriciligi 14 olur...

Devam edeyim.. Luis Fabiano... Bildiginiz Sevilla'nin o korkulan golcu oyuncusu. Biriticilik 13....

Kevin Kuranyi.. Schalke'nin golcu ayagi degil mi.. Biriticilik 13...

Kariyerinde her 2 macta 1 gol atmis olan Rodrigo Palacio'nun bitiricilik 13

Kariyerinde 171 gol atmis Konstantinou'un bitiricilik 13

Tabii Milan Baros, Antonio Cassano, Johan Elmander, Eidur Gudjohnssen, Robbie Keane, Nuno Gomes gibi oyuncularin bitiricliginin 14 olmasi da pek bir sey ifade etmiyor size.

Yaptigi kosulara en ufak lafim yok. Hatta ligin en iyisi degilse bu konuda, en iyilerinden birisi yazdim. Ama o kosuyu yapip pozisyona girmek baska sey, kalecinin kurtarma imkani olmayacak sekilde o topa vurmak baska sey.

Kafam karisti. Kafa vuruslarindan mi bahsediyoruz yoksa bitiriciliginden mi?

Sinan Kaloglu harika bitirici vuruslar ile goller atabilen, ama en basit pozisyonlarda topu disariya vurabilen bir oyuncu. Yani harika bitirici vuruslar yapabiliyor ama soguk kanli olmadigi icin de bir cok pozisyonu harciyor. Holosko'nun bitiriciligi kac acaba veritabaninda? 13'den fazla olma ihtimali vermiyorum.

Fatih Sen'ler, Furkan Bastan'lar vs. ornek bile tesgil etmez cunku senelerdir yapilmamis duzeltmelerin kurbani onlar.

Onyargi degil. Usenmedim Semih'in bitiricligi daha once konusulurken acip baktim son 3 yildir oynadigi butun maclardaki attigi gollere. Tavsiye ederim, ligtv internet sitesine uye olmak ve bu golleri izlemek bedava.

Yukarida yazdiginiz

kisminin da bunlari izlememis olmanizdan geldigini dusunuyorum. Dedigim gibi ben usenmedim, oturdum izledim ve her golun nasil olustugunu daha once bu konu altinda anlattim.

Bazen bu tip serzenisleri de okudukca bazi FMseverlerin gercekten Turkiye disi pek futbol izlemedikleri dusuncesine variyorum.

Semih'in ligde ilk yarida attigi 9 gol
    1 tane Bursa'ya kalecinin gereksizce ileriye cikmasi
    1 tane Orkun'un kaleci tekniginden yoksun cikisi
    1 tane Konya'ya bos kaleye
    1 tane Ankaraspor'a kafa
    1 tane Besiktas'a kalecinin elinden kacirdigi topu kaleye yuvarlama
    1 tane Trabzon'a kaleciye verilen kotu geri pasi kapip bos kaleye yuvarlama
    1 tane Gencler'e uzaktan sut
    1 tane Gencler'e kafa
    1 tane Kayseri'ye kafa..

Yani 3 adet bos kaleye yuvarlama, 3 adet kafa, 1 adet uzaktan sut ve 2 adet guzel bitirici vurus denilebilecek gol ancak yukarida verilen orneklerle kiyaslama yapilamayacak kalitede goller.

Yani simdi Semih'in kafa vuruslari cok isabetli, bos buldugunda hep adrese teslim vuruyor deseniz, sonuna kadar desteklerim, sevgili Cengiz'e da aman ne olur Semih'in kafa vuruslari isabetli onu unutmayalim derim. Ancak bitiriclikten bahsediyoruz. Yani igne deliginden hep topu gecirebilme becerisinden bahsediyoruz, diregin kenarindan kalecinin uzanamacagi koseden topu kalenin icine vurmaktan bahsediyoruz. Kezman'in kariyerinin zirvesindeyken iyi yaptigi isten, Alan Shearer'in, Davor Suker'in, dunyada taninmasina neden olan vuruslardan bahsediyoruz. Bunlari Semih ust duzeyde yapiyor mu?

Bu konuda benim kisisel fikrim kolay kolay da degismeyecek cunku ben de Semih'in her macini izliyorum son 3 senedir. Ben de neleri iyi yaptigini, neleri zayif yaptigini gozluyorum. Ben Mehmet Yildiz'i da izliyorum ve goruyorum ki esasinda toplara sert vuran bir adam ama kesinlikle iyi bir bitirici degil. Topu koseye vurmak yerine, topu kaleci ile beraber kaleye sokmaya calisan bir oyuncu. Serkan Calik'i izliyor ve bitiriclige 9 veriyorum cunku goruyorum ki o bitirici teknik yok ama pire gibi. Sinan Kaloglu'na bakiyorum, ceza alanina girer girmez ters koseye topu vuruyor golu atiyor diyorum ki kendime bu adamin vurus teknigi cok saglam. Ancak en basit pozisyonda topu kaleye yuvalayamiyor ve diyorum ki bu adam hic soguk kanli degil. Umit Karan yine hic olmayacak pozisyonda vuruyor ve diregin dibinden golu atiyor, dusunuyorum ki ne guzel vurdu ve golu atti, kalecinin yapacagi bir sey yoktu. Sacmasapan rovesata denemelerini goruyorum diyorum ki bu adamda ozel yetenek var ki boyle seyler deniyor ama kararlari zayif ki bu denemeleri cogu zaman yapmamasi gerken durumlarda yapiyor.

Yani kisacasi komple futbolcu diye bir sey yoktur. Her oyuncunun bir veya bir kac eksik noktasi vardir. Semih'in eksik noktalari da bence kaliteli bitirici vuruslarla goller atamamasi, fiziksel olarak etkisiz olmasi ve dripling yapamamasi.

Bana eger deseniz ki, Semih bitirici vuruslari cok guzel yapar, hatta antrenmanlarda bizzat izledim cok kaliteli vuruslarla goller attigini ama macta rakibini bire birde ekarte edemedigi icin vuramiyor/atamiyor. O zaman dinlerim. Ama kaliteli bitirici vurus olmayan ornekler vererek fikir degistirmeye calismanin pek bir anlami yok. Tabii yine bence...

ömer kardeşim sen bize FM konusunda başka hiç kimsenin vermediği bilgileri veriyor ve yazdığın yazılarla güzel cevaplar veriyorsun ..senin yazdıklarınıda zaman zaman bilgi notu olarak saklıyorum ama şimdi sevgili kardeşim senin bize veriğin bir bilgiyi yine sana hatırlatmak istiyorum dikkatini çekme açısından karartıyor ve büyük puntolarla yazıyorum.yine söylüyorum alta yazılan cümle benim değil senin bize yazdığın bir bilgi...

"FinishingBitiricilikEline şans geçtiğinde gol atma becerisi."

senin bize oyuncu özelliklerinin ne anlama geldiğini açıkladığın bilgi yazında aynen böyle iletmişsin...

şimdi o zaman sorarım sana dostum..

bitiricilik nedir

bana verdiğin üstte alıntı yaptığım yazında bitiricilik iğne deliğinden top geçirebilme, güzel etkili bir vuruşla topa ağlara göndermeyi ifade ediyor..evet bitiricilik senin yukarıdaki yazındaki gibi etkili bir vuruşla toıpa ağlara göndermek ise semihin bitiriciliği bence en fazla 12-13 eder...ama eğer bitiricilik senin daha önce bize gönderdiğin açıklayıcı yazılardaki gibi.eline şans geçtiğinde gol atma becerisi ise o zaman boş kaleye gol atmakta trabzon defansının hatalı pasıyla araya gidip topu ağlara göndermekte..bursa kalecsinin yanlış çıkmasıda orkunun hatasıda her ne olursa olsun.."eline şans geçtiğinde topu ağlara göndermişse" demekki bitiriciliği yüksektir.

bak net söylüyorum..bence sorun semihin bitiriciliğinin kaç olacağı mevzuu değil...bitiriciliğin ne olduğu .....

eğer bize gönderdiğin oyuncu özelliklerini açıkladığın yazıdakli gibi bitiricilik "eline şans geçtiğinde gol atabilme becerisi ise" yani daha önce yazdığın gibi karar kılarsan SEMİH in eline fırsat geçtiğinde bunu çok iyi değerlendiren kurt gibi bir oyuncu olduğunu ister kaleci hatası ister defans hatası olsun semihin çok iyi bir bitirici olduğunu kabul edersin sanırım...

ama eğer bize bitiriciliği açıkladığın ilk yazında değilde en son yazdığın yazı daki bitiricilik tanımında karar kılmışsan..o zaman haklısın SEMİH tutupta topu doksana nişanlayan ölü noktaya iğne deliğinden gol atan adam değil..burada hemfikir oluruz

ama önce bitiricilik konusunda hangi yazdığın yazının geçerli olacağına bir karar vermelisin

bu konudaki kavram kargaşasına bir son vermeden ne semihin nede başka bir oyuncunun biticiliğini değerlendirmek doğru olmayacaktır....

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    Oyunda zaten bir çok mevki özelliği Türkiye standartlarına göre en iyi seviylerde, Bir miktarda yükselme yapılacak diyor Ömer abi, Bence Aurelio'nun fazla tartışılacak bir durumu yok.. Ama yinede önerilerin, değişmesini gözlemlediğin noktalar varsa yaz tabi tartışırız değerlendirilir..

xxestergonxx istediğin zaman yazabilirsin, istediğin zaman tartışabiliriz, yeterki böyle geyik mesajlar yazma, sinir bozma. Ben Ömer abiye bu konuda katılıyorum.. Bir Fenerbahçeli olmama rağmen Semih için görüşlerim bu yönde, taraftarlığımı formamı bir kenara koyup yazıyorum burada.. Yükselmesi gereken oyuncularda nasıl kasıp yazıyorsam düşmesi gerekenlerde de en az okadar çaba gösteririm Yetereki doğrular oyuna yansısın.. Semih ne zamanki topu aldığında kaleye göndereceği noktayı çok iyi bilsin ve çok iyi o noktaya topu yollasın, ozaman ben derimki Semih'in bitiriciliği yükselsin..Bu arada kafa vuruşları vasat diyemem ama CSKA maçında Uğur'un ortasına bom boş pozisyonda vurduğu kafayı hatırlayın.. Aslında köşeye göndermek istedi ama o pozisyon mutlaka gol olması gereken bir pozisyondu.. Kafa vuruşu demişken, Sparta Prag maçını hatırlayın, Alex önündeki oyuncuyu çalımlayıp sağ ayağıyla Hooijdonk'a ortalıyor, Hooijdonk kalecinin uzanması mümkün olmayan bir noktaya topu gönderiyor ve mükemmel bir gol oluyor.. Nuno Gomes vurulması gol atılması mümkün olmayan kafa golleri atabiliyor.. Semih bukadar iyi kafa vuruşlarına sahip değil.. Değerler verilirken bunlarda göz önünde tutulmalı..
    Semih'in adam çalımlayıp gol attığı bir videoyu gösteremezsin bana, Aynı şekilde orta sahanın az ilerisine Semih in önüne atılan bir topu Semih hızla koşup gol attığı bir pozisyonda yok..Veya Semih'in ceza sahasında çok iyi yükselip rakiplerinin arasından gol bulduğu bir pozisyonda göremedim ben.. Ama semih çalışkan hırslı bir oyuncu, gerçek bir Fenerbahçeli, Canla başla savaşır, kimi zaman hırsının kurbanı olup boş kaleye sert vurmaya çalışarak golüde kaçırır.. Bunlara tamam derim.. Ama sen Tutupta Semih'e 18 finishing diyemezsin..

venom önce bir noktada açıklama yapayım..ama o noktaya da nasıl geldiğimi açıklayayım beni iyi anla...

senin daha önce uğur boralın tartışmanızı iyi takip etmiştim..bir çoklarının aksine (ki yanlış anlama buna tabi hakkın var) uğur boralı çok beğeniyordun veaçıkcası banada fazla gelen bazı özellikler vermiştin..uğur boral konusuna girmeyelim o zaman zaten demiştik diyeceklerimizi ama

şimdi sen semihe SIRADAN forvet diyince açıkcası sana karşı biraz kızdığımı itiraf etmeliyim..Uğur boral iyi ouyuncumu iyi onucu tamam ama semihin fenerbahçeye katkısı semihin fenerbahçede yaptıkları semihin fenerahçedeki başarılarına bir bakıyorum..bir de uğur boralın yaptıklarına bakıyorum...yani şimdi sana biraz kızgınlığım şundan oldu UĞUR BORAL gibi fenerin bir maçında var bir maçında yok olan bir adamı göklere çıkartırken abicim FENERin en etkili oyuncularından biri en fazla gol atan adamına sıradan herhangi bir adam muamelesi yapman beni açıkcası hem şaşırttı hem üzdü hem kızdırdı..evet bu sebeple sana sataşma hakkım yok o sebeple özür diliyorum...

ama senden de bir konuda elini vicdanına koyarak bir şeyi net olarak bize söylemeni istiyorum.......

FENERBAHÇENİN BU YIL OYNADIĞI TÜM DERBİ MAÇLARINDA GOL ATAN TÜRKİYE LİGİ GOL KRALLIĞI YARIŞINDA İLK SIRALARDA GELEN.. SEMİH ŞENTÜRK SIRADAN KALİTESİZ BİR FORVETTİR DİYEBİLİYORMUSUN..EĞER BÖYLE DÜŞÜNÜYORSAN ARTIK NE DEYİM..DÜŞÜNCE SENİN VİCDAN SENİN KARAR SENİN ama zamanda bizim....bekleyip göreceğiz...uğur boralmı yoksa semihmii parlayacakkk hep birlikte göreceğiz..
    Last edited by OMANA : 23.Ocak.2008 at 20:02 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    ömer kardeşim sen bize FM konusunda başka hiç kimsenin vermediği bilgileri veriyor ve yazdığın yazılarla güzel cevaplar veriyorsun ..senin yazdıklarınıda zaman zaman bilgi notu olarak saklıyorum ama şimdi sevgili kardeşim senin bize veriğin bir bilgiyi yine sana hatırlatmak istiyorum dikkatini çekme açısından karartıyor ve büyük puntolarla yazıyorum.yine söylüyorum alta yazılan cümle benim değil senin bize yazdığın bir bilgi...

"Finishing Bitiricilik Eline şans geçtiğinde gol atma becerisi."

senin bize oyuncu özelliklerinin ne anlama geldiğini açıkladığın bilgi yazında aynen böyle iletmişsin...

şimdi o zaman sorarım sana dostum..

bitiricilik nedir bana verdiğin üstte alıntı yaptığım yazında bitiricilik iğne deliğinden top geçirebilme, güzel etkili bir vuruşla topa ağlara göndermeyi ifade ediyor..evet bitiricilik senin yukarıdaki yazındaki gibi etkili bir vuruşla toıpa ağlara göndermek ise semihin bitiriciliği bence en fazla 12-13 eder...ama eğer bitiricilik senin daha önce bize gönderdiğin açıklayıcı yazılardaki gibi.eline şans geçtiğinde gol atma becerisi ise o zaman boş kaleye gol atmakta trabzon defansının hatalı pasıyla araya gidip topu ağlara göndermekte..bursa kalecsinin yanlış çıkmasıda orkunun hatasıda her ne olursa olsun.."eline şans geçtiğinde topu ağlara göndermişse" demekki bitiriciliği yüksektir.
    Ele gecen her sans esitmidir peki? Yani simdi mesela ornek verdigim Kezman'in Man Utd'a attigi golde Kezman'in cizgiye yakindan eline bir sans gecmistir ve bunu gole cevirmistir. Bunu gole cevirirken de zorluk duzeyi yuksek bir gol atmistir ve bu nedenle de Kezman iyi bir bitiricidir denilmistir.

Benzer pozisyonda Semih topa vurup golu atamazsa veya bitiriciligine guvenmeyip golu atamayacagini bilip takim arkadasina pas verse ne olacak peki? Eline sans gecmis ama bitirememis mi olacak yoksa eline sans gecmemis mi olacak?

Alex sag olsun Semih'e cok guzel paslar atiyor, al da at dercesine. Semih'in yukarida listeledigimiz gollerinin en azindan 4-5 kati benzer pozisyonlarda gol yapamadigi pozisyonlari da dusunmek mumkun. Daha zor durumlarda sut denemedigini gozlerimizin onunde canlandirmak da mumkun.

Sonucta ne oyun, ne de gercek hayat duz mantikla islemiyor. FM oynadiysaniz, 16-17 finishing sahibi olan Kezman'in ceza sahasinin her yerinden ayagi ile her turlu goller attigini gozlemlemissinizdir. Bu golleri atmistir cunku iyi bir bitiricidir (gerci onu gercek hayatta pek artik yapamiyor ama bunu ben Alex ile sahada anlasamamasina ve fiziksel olarak dusmus olmasina bagliyorum). Benzer bir finishing Semih'e verilirse eger, Semih'de gercekte atmadigi, golleri FM'de atmaya baslar. Bu da Semih'e verilecek bu yuksek finishing ozelliginin abartili olacagini gosterir. Bitirici vuruslarda tabii ki zorluk derecesini da goz onune almak gerekli.

bak net söylüyorum..bence sorun semihin bitiriciliğinin kaç olacağı mevzuu değil...bitiriciliğin ne olduğu

eğer bize gönderdiğin oyuncu özelliklerini açıkladığın yazıdakli gibi bitiricilik "eline şans geçtiğinde gol atabilme becerisi ise" yani daha önce yazdığın gibi karar kılarsan SEMİH in eline fırsat geçtiğinde bunu çok iyi değerlendiren kurt gibi bir oyuncu olduğunu ister kaleci hatası ister defans hatası olsun semihin çok iyi bir bitirici olduğunu kabul edersin sanırım...
    Teknik bir ozellikten bahsediyoruz. En basta teknik ozellikler olarak ifade edilmis ve teknik ozellikler altina yazilmis bitiricilik. Yani basit bir "4 sut cekti, ucunu gol yapti o yuzden bitiricilik yuksek olsun" ile degerlendirilemez bir teknik ozellik. O 4 sutun hepsi eger bos kaleye ise, bu bir oyuncunun bitiricilik teknigi hakkinda bize en ufak bir bilgi vermez cunku o pozisyonlari bitiriciligine 3 verilen bir kaleci bile atabilir sonucta (tabii o pozisyona girebilirse)..

ama eğer bize bitiriciliği açıkladığın ilk yazında değilde en son yazdığın yazı daki bitiricilik tanımında karar kılmışsan..o zaman haklısın SEMİH tutupta topu doksana nişanlayan ölü noktaya iğne deliğinden gol atan adam değil..burada hemfikir oluruz

ama önce bitiricilik konusunda hangi yazdığın yazının geçerli olacağına bir karar vermelisin
    Ikisi de ayni sey. Birisi detayli anlatilmamis, digeri daha detayli anlatilmis. Sizin takildiginiz o yazilan cumlenin gol yapma kismi, ama esasinda takilmaniz gereken kisim eline firsat gecme kismi.

Yani kisacasi demek istedigim ele gecen her firsat ille de sut ile sonuclanmaz. Yukarida koydugum bitiricilik orneklerinin hepsinde firsat vardir, vurulmustur ve gol olmustur. Ancak o golleri sadece siradisi forvetler atabilir cunku yarim sansi bile gol sansina cevirebilecek forvetler iyi bitiricidir. Yani Semih icin eline gecmis ancak sut ile sonuclanmamis pozisyonlari da dusunmek gerekir. Bazi oyuncu bitiricilik teknigine guvenir ve vurur, bazi oyuncu guvenmez ve vurmaz. Vuran oyuncuyu degerlendirmek daha kolaydir cunku her turlu pozisyondan bol bol gol denemistir. Vurmayan\vuramayan oyuncuyu degerlendirmek daha zordur cunku eline firsat gecip de vurmamis olmasi bitiriciliginin zayif olabilme ihtimalini dogurur.

FENERBAHÇENİN BU YIL OYNADIĞI TÜM DERBİ MAÇLARINDA GOL ATAN TÜRKİYE LİGİ GOL KRALLIĞI YARIŞINDA İLK SIRALARDA GELEN.. SEMİH ŞENTÜRK SIRADAN KALİTESİZ BİR FORVETTİR DİYEBİLİYORMUSUN..EĞER BÖYLE DÜŞÜNÜYORSAN ARTIK NE DEYİM..DÜŞÜNCE SENİN VİCDAN SENİN KARAR SENİN ama zamanda bizim....bekleyip göreceğiz...uğur boralmı yoksa semihmii parlayacakkk hep birlikte göreceğiz..
    2 yil once Cenk Isler 20 gol atti. Turkiye'nin en iyi forvetlerinden birisimiydi o sene yoksa arkasinda oynayan futbolcular, oyun sistemi ona uygun oldugu icin mi basarili oldu. Yine duz mantik. Oyuncu gol krali olduysa, ligin en iyi forveti olacak ille de.

Bakin bu sene Rooney sadece 6 gol atmis. Herhalde bu da demek ki Rooney siradan bir forvet....

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Semih neden bu kadar gol atiyor? atacak tabi 9 oyuncu onun icin oynuyor. Arkasinda Alex gibi bir oyuncu var.
    Semih'in neyi varki? Hizlimi? Uzunmu? Bitiricimi? Adam Gecebiliyormu?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ele gecen her sans esitmidir peki? Yani simdi mesela ornek verdigim Kezman'in Man Utd'a attigi golde Kezman'in cizgiye yakindan eline bir sans gecmistir ve bunu gole cevirmistir. Bunu gole cevirirken de zorluk duzeyi yuksek bir gol atmistir ve bu nedenle de Kezman iyi bir bitiricidir denilmistir.

Benzer pozisyonda Semih topa vurup golu atamazsa veya bitiriciligine guvenmeyip golu atamayacagini bilip takim arkadasina pas verse ne olacak peki? Eline sans gecmis ama bitirememis mi olacak yoksa eline sans gecmemis mi olacak?

Alex sag olsun Semih'e cok guzel paslar atiyor, al da at dercesine. Semih'in yukarida listeledigimiz gollerinin en azindan 4-5 kati benzer pozisyonlarda gol yapamadigi pozisyonlari da dusunmek mumkun. Daha zor durumlarda sut denemedigini gozlerimizin onunde canlandirmak da mumkun.

Sonucta ne oyun, ne de gercek hayat duz mantikla islemiyor. FM oynadiysaniz, 16-17 finishing sahibi olan Kezman'in ceza sahasinin her yerinden ayagi ile her turlu goller attigini gozlemlemissinizdir. Bu golleri atmistir cunku iyi bir bitiricidir (gerci onu gercek hayatta pek artik yapamiyor ama bunu ben Alex ile sahada anlasamamasina ve fiziksel olarak dusmus olmasina bagliyorum). Benzer bir finishing Semih'e verilirse eger, Semih'de gercekte atmadigi, golleri FM'de atmaya baslar. Bu da Semih'e verilecek bu yuksek finishing ozelliginin abartili olacagini gosterir. Bitirici vuruslarda tabii ki zorluk derecesini da goz onune almak gerekli.[CODE][HTML

Teknik bir ozellikten bahsediyoruz. En basta teknik ozellikler olarak ifade edilmis ve teknik ozellikler altina yazilmis bitiricilik. Yani basit bir "4 sut cekti, ucunu gol yapti o yuzden bitiricilik yuksek olsun" ile degerlendirilemez bir teknik ozellik. O 4 sutun hepsi eger bos kaleye ise, bu bir oyuncunun bitiricilik teknigi hakkinda bize en ufak bir bilgi vermez cunku o pozisyonlari bitiriciligine 3 verilen bir kaleci bile atabilir sonucta (tabii o pozisyona girebilirse)..

Ikisi de ayni sey. Birisi detayli anlatilmamis, digeri daha detayli anlatilmis. Sizin takildiginiz o yazilan cumlenin gol yapma kismi, ama esasinda takilmaniz gereken kisim eline firsat gecme kismi.

Yani kisacasi demek istedigim ele gecen her firsat ille de sut ile sonuclanmaz. Yukarida koydugum bitiricilik orneklerinin hepsinde firsat vardir, vurulmustur ve gol olmustur. Ancak o golleri sadece siradisi forvetler atabilir cunku yarim sansi bile gol sansina cevirebilecek forvetler iyi bitiricidir. Yani Semih icin eline gecmis ancak sut ile sonuclanmamis pozisyonlari da dusunmek gerekir. Bazi oyuncu bitiricilik teknigine guvenir ve vurur, bazi oyuncu guvenmez ve vurmaz. Vuran oyuncuyu degerlendirmek daha kolaydir cunku her turlu pozisyondan bol bol gol denemistir. Vurmayan\vuramayan oyuncuyu degerlendirmek daha zordur cunku eline firsat gecip de vurmamis olmasi bitiriciliginin zayif olabilme ihtimalini dogurur.

2 yil once Cenk Isler 20 gol atti. Turkiye'nin en iyi forvetlerinden birisimiydi o sene yoksa arkasinda oynayan futbolcular, oyun sistemi ona uygun oldugu icin mi basarili oldu. Yine duz mantik. Oyuncu gol krali olduysa, ligin en iyi forveti olacak ille de.

Bakin bu sene Rooney sadece 6 gol atmis. Herhalde bu da demek ki Rooney siradan bir forvet....

ömer yazdıklarından özetle çıkardığım sonuç şu: artık finishing (bitricilik) konusu açıldığında değerlendirmemzi oyuncunun vuruş becersine kabiliyetine göre belirleyeceğiz. ceza sahasının içerisinden veya dışarısından hiç farketmez..

helhasıl aslında sorduğum soru açıktı finishing eline şans geçtiğinde gol atma olarak değil ..etkili bir gol vuruşu yapabilme becerisi olarak düşüneceğiz..böyle olduğu takdirde semihin şuanki aşamada finishinginin 14 olması bile tartışılır..12 -13 olması mümkün...

ama yazında semihin finishinginin 16-17 gibi bir rakam verilmesi halinde gerçekte atamayacağı goller FM de atacağından bunundan objektif bir değerlendirme olmayacağından bahsetmişsin..bu konuda zaten finishingin nasıl anlaşılması gerektiğini çözünce hem fikiriz.
    ama o zaman finishing de değilse bile mental ve fiziksel özelliklerinde yapacağımız iyileştirmeler ile semih gerçek yerini ve değerini bulacak FM de çünkü bu haliyle ben Semihe 1 sezon dayanamıyorum ve kimsede dayanamaz...

semihin sizlern gözünde bir türlü bir kalıba oturamamasının sebebinide sorgulamamız lazım..

sebebi kanımca semihin futbolu basit oynaması..böyle oyuncular fazla göze gelmez.ağzıyla kuş tutsalar kıymeti bilinmez..neden çünkü onlar 40 metre diripling atıp gpl yapamaz veya 3-4 kişiye ipe dizip te gol atmazlar..

semih gibi oyuncular gelişmiş oyun okumalarına ve nereye ne zaman kaçacaklarını bilme yeteneklerine göre müthiş işler çıkarırlar ama yinede sıradan bir oyuncu muamelesi görmekten kurtulamazlar..

ben bu sitede ki arkadaşların futbolcuların teknik özelliklerine verdikleri önemi mental özelliklerine vermedklerine her gün şahit olmaktayım

baştanda dediğim gibi ben FİNİSHİNG tanıımını senden aldım orada açık bir şekilde bu terimin anlamını "ele fırsat geçtiğinde gol yapabilme" olarak yazmıştın..ve finishingin anlamı ele fırsat geçtiğinde gol yapabilme becerisi ise yani bir anlamda kasdedilen fırsatçılık ise .. semihin bu konuda yeteneklerinin üstün olduğuna hala kaniyim..

ama bak "fnishingin bence bize verilen açıklaması yanliştı..belkide tercüme hatası vardı...bilemiyorum..

ama artık nasıl tanımlanacağı konusunda teredütümüz kalmadı...

şimdi yalnız bi konuda mutabık olmak mümkün görünmüyor...

oda semih şentürkü sıradan bir oyuncu olarak görmek ve istatistiki değerlerinin bir hikmeti olmadığını düşünmek....

cenk işler 20 gol atınca türkiyenin en iyi golcüsü demedik hatta aynısını zafer biryol içinde söyleyebiliriz..ama bu oyuncuların hiçbir zaman bu başarıları FENERBAHÇE veya benzeri bir takımda yaşayamadıklarınıda sen de görüyorsun herhalde...

büyük takımda oynamanın yükü büyük takım golcüsü olmanın gerektirdiği mental fizik ve teknik özellikler ile kayseri erciyesin oyuncusu olmak için gereken özellikler aynımı....konyasporda yıldızlaşan zafer biryolun fenerbahçede kadroya bile girememesinden anlıyorsun herkhalde söylemek istediğimi...

şimdi biri demişki.9 kişi semih için oynuyor..öylemi .....semih değilde kim olsa başarılı olurdu. o zaman .eeeee sevgiili arkadaşım...o çok beğendiğiniz kezman niye döküldü ...
    semihe 9 kişi çalıştıda kezmana kaç kişi çalıştı...

işte düz mantık arıyorsan perpetua işte düz mantık budur...düz mantığın tam ortası..

eğer istatistiki verilerin bir hiç olduğuna inanıyorsan neden bir oyuncunun kaç asist yaptığı kaç gol attığı sürekli not alınır kaydedilir..sırf zevk olsun diyemi...

biz bir golcünün türkiye ligi gol kralı olması tek başına onun muhteşem bir oyuncu olduğunu gösterir demiyoruz..ama önüne gelen sıradan herhangi bir oyuncunun da gol kralı olamayacağını

herhalde biliyorsunuzdur..

bu kadar öz güven biraz fazla değilmi ..adam türkiye ligi gol kralı olmuşş..biri çıkıp diyecekkki diyeceksinizki..yok yok o iyi bir oyuncu değil..sıradan topçu..kim olsa yapar bunları...bu kadarda futbolu ben bilirim istatistikler falan hikaye demek futbol bilgisinin yüksekliğini değil sadece gelişmiş bir egonun varlığını gösterir....

Sheriff Misafir

Güzel kardeşim, bilmiyor nereye nezaman kaçacağını..Ben demiyorumki Semih 5 kişiyi çalımlayıp gol atamıyor bu yüzden kötü.. Ben diyorumki Semih özellikleri olan bir oyuncu değil..Koller gibi, Kluivert gibi, Hakan Şükür gibi hava topu alamaz.. Ronaldo gibi Robinho gibi, Anelka gibi çalım atamaz, Tevez gibi, Owen gibi, Defoe gibi, Serhat gibi hızlı değil, van Nistelrooy gibi, Ümit Karan gibi, topun nereye düşeceğini önceden bilip hareketlenemez, Baptista gibi, Vieri gibi, Crespo gibi güçlü değil.. Ama bunların hiç birinde olmayan bir özellik Semih'te en iyi düzeyde hırs, istek. Ya 2*2=4 bu da aynen onun gibi birşey. Bunların aksini söyleyebilirmisin? Gir FM'ye oynat Semih'i tüm sezon aralıksız toplamda en az 20 gol atmazsa gel tekrar tartışırız.. Ben oynattım atıyor.. Yarım sezonda 15 gol attı..Daha yükseltilmesinin abartılmasının ne anlamı var yahu..

Nesil
    2003

sebebi kanımca semihin futbolu basit oynaması..böyle oyuncular fazla göze gelmez.ağzıyla kuş tutsalar kıymeti bilinmez..neden çünkü onlar 40 metre diripling atıp gpl yapamaz veya 3-4 kişiye ipe dizip te gol atmazlar..

semih gibi oyuncular gelişmiş oyun okumalarına ve nereye ne zaman kaçacaklarını bilme yeteneklerine göre müthiş işler çıkarırlar ama yinede sıradan bir oyuncu muamelesi görmekten kurtulamazlar..

ben bu sitede ki arkadaşların futbolcuların teknik özelliklerine verdikleri önemi mental özelliklerine vermedklerine her gün şahit olmaktayım
    Bir oyuncunun zihinsel ozellikleri, belirlenmesi en zor ozelliklerdir. Oyuncuyu bol bol ozlemis olmak, analiz etmis olmak ve sahada mac icinde ne yapmasi gerekirken neyi yapmamis olmasini ve neyi dogru yapmis olup takim arkadasinin zihinsel zaaflari nedeniyle ortaya konulmasi istenen hareketin gerceklesmedigini etud etmek gerekli. Yani mac icinde her olan seyden sonra zihinsel bir analiz yapmak gerekli.

Maalesef bu nedenle de ayaklari uzatip mac izlemek mumkun degil bir arastirmaci icin. Her an icin diger butun kafa karistirici olusumlardan uzak durup, sukunet icinde izlemek ve analiz etmek gerekli.

şimdi yalnız bi konuda mutabık olmak mümkün görünmüyor...

oda semih şentürkü sıradan bir oyuncu olarak görmek ve istatistiki değerlerinin bir hikmeti olmadığını düşünmek....

cenk işler 20 gol atınca türkiyenin en iyi golcüsü demedik hatta aynısını zafer biryol içinde söyleyebiliriz..ama bu oyuncuların hiçbir zaman bu başarıları FENERBAHÇE veya benzeri bir takımda yaşayamadıklarınıda sen de görüyorsun herhalde...

büyük takımda oynamanın yükü büyük takım golcüsü olmanın gerektirdiği mental fizik ve teknik özellikler ile kayseri erciyesin oyuncusu olmak için gereken özellikler aynımı....konyasporda yıldızlaşan zafer biryolun fenerbahçede kadroya bile girememesinden anlıyorsun herkhalde söylemek istediğimi...
    Simdi kafanizda soyle bir dusunce olusturun. Her oyuncunun teknik, zihinsel ve fiziksel ozellik kumeleri varsa ve bir oyuncunun bu ozellik kumelerinden sadece bir tanesi ortalamanin ustu seviyede ise, bu oyuncu hic bir zaman yildiz olamaz. Semih'in de durumu budur.

Evet zihinsel ozellikler acisindan Turk oyuncular arasinda ust seviyede Semih ama CA olmasi gerektiginden fazla yapildigi takdirde, zihinsel ozelliklere verilecek puanlar bir sure sonra tukenecek, fiziksel ve teknik ozellikler abartilmaya baslayacaktir. Semih'i koy 3 buyukler disinda bir takima, banko oyuncu olacaktir hemen hemen hepsinde. Oyundaki su hali ile bile. Ancak bu demek degildir ki Semih mesela bir Deivid seviyesindedir. Olamaz da cunku Semih'de olmayan ve Deivid'de olan cok daha ustun teknik ozellikler ve biraz daha ustun fiziksel ozellikler mevcut. Zihinsel ozellikler acisindan da Deivid, Semih'in cok altinda degil.

şimdi biri demişki.9 kişi semih için oynuyor..öylemi .....semih değilde kim olsa başarılı olurdu. o zaman .eeeee sevgiili arkadaşım...o çok beğendiğiniz kezman niye döküldü ...
    semihe 9 kişi çalıştıda kezmana kaç kişi çalıştı...
    Aksine bence futbol stili farki Kezman'in vasat, Semih'in ise cok daha etkili gorunmesine yol aciyor. Kezman topu ayagina aldiginda hemen kaleyi dusunuyor yakininda musait pozisyondakilere bakmiyor bile, Semih ise topu ayagina aldiginda hemen Alex'i dusunuyor. Cunku biliyor ki Alex ne yapar eder Semih'i pozisyona sokar. Bu da takim icin Semih'in daha yararli olmasina neden oluyor.

eğer istatistiki verilerin bir hiç olduğuna inanıyorsan neden bir oyuncunun kaç asist yaptığı kaç gol attığı sürekli not alınır kaydedilir..sırf zevk olsun diyemi...
    Verileri inceleyenin ne kadar derine inmek istedigine bagli. Futbol'da cok daha fazla veri toplanir ve futbolun icindeki bazi kisiler cok daha fazla bu verilerle bakar. Ancak sadece gol sayisi veya sadece asist sayisi bir ozelligi belirlemek icin aciklayici degildir.

Mesela oyunda yaraticilik olarak gecen ozellik, bir oyuncunun sahayi ne kadar genis gorebildigini gosterir. Bir pivot santrafor kafasi ile indirdigi toplarla belki 15 tane asist yapar bir sezonda. Bunun nedeni de indirilen toplari, onsezileri ile cok iyi takip eden ve toplara ulasabilecek kadar hizli bir ikinci forvetin varligi da olabilir. Yani 15 asist yapan oyuncu ille de yaratici bir oyuncu degildir.

Gol ve asist sayilari sadece oyuncuya dikkat etmek gerektiginin ilk gostergesidir. Kendi baslarina pek bir onemleri de yoktur.

Bunun yerine ceza alaninin solundan bir oyuncunun kac sut cekme firsati yakaladigini, kacinda sut cektigini, kac pas verdigini, vurdugu toplarin kacinin yakin direge, kacinin uzak direge dogru vuruldugunu, kacinin kaliteli, kacinin zayif veya kaleyi bulmayan sut oldugunu hesaplamak daha anlamli olur. Ancak bu verileri futbol'da hesaplamak kolay degildir. Istatistik tutmaya en elverisli spor belki de beyzbol'dur ve beyzbol takimlari macin skorundan tutun, oyuncunun karsisindaki oyuncuya karsi daha once ne yaptigina kadar her turlu bilgi islenir ve bunlar mac icinde karar vermek icin kullanilir. Bu verilerin tutulmasindaki amac sadece transfer yapmak degil, mac icinde karar da vermektir. Istatistik tutma konusunda (para ile satilan deatayli istatistikler dahil) futbol cok geridedir.

bu kadar öz güven biraz fazla değilmi ..adam türkiye ligi gol kralı olmuşş..biri çıkıp diyecekkki diyeceksinizki..yok yok o iyi bir oyuncu değil..sıradan topçu..kim olsa yapar bunları...bu kadarda futbolu ben bilirim istatistikler falan hikaye demek futbol bilgisinin yüksekliğini değil sadece gelişmiş bir egonun varlığını gösterir....
    Peki sunu goz onunde tuttunuz mu? Zihinsel olarak genelde zayif olan Turk oyuncularin arasinda, zihinsel ozellikleri ile sivrilen bir oyuncu, arkasinda ona destek olabilecek kapasitede olan oyuncularla oynuyorsa, teknik ve fiziksel ozellikleri zayif olsa da kalite olarak sivrilemese de performans olarak sivrilemez mi? Hatta Alex'in Turkiye'de gosterdigi performansin nedeni de futbolu fizigi ile degil de beyini ile oynamasi degil mi?

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Güzel kardeşim, bilmiyor nereye nezaman kaçacağını..Ben demiyorumki Semih 5 kişiyi çalımlayıp gol atamıyor bu yüzden kötü.. Ben diyorumki Semih özellikleri olan bir oyuncu değil..Koller gibi, Kluivert gibi, Hakan Şükür gibi hava topu alamaz.. Ronaldo gibi Robinho gibi, Anelka gibi çalım atamaz, Tevez gibi, Owen gibi, Defoe gibi, Serhat gibi hızlı değil, van Nistelrooy gibi, Ümit Karan gibi, topun nereye düşeceğini önceden bilip hareketlenemez, Baptista gibi, Vieri gibi, Crespo gibi güçlü değil.. Ama bunların hiç birinde olmayan bir özellik Semih'te en iyi düzeyde hırs, istek. Ya 2*2=4 bu da aynen onun gibi birşey. Bunların aksini söyleyebilirmisin? Gir FM'ye oynat Semih'i tüm sezon aralıksız toplamda en az 20 gol atmazsa gel tekrar tartışırız.. Ben oynattım atıyor.. Yarım sezonda 15 gol attı..Daha yükseltilmesinin abartılmasının ne anlamı var yahu..
    ben olaya baska bakiyorum!
    hic akliniza geldimi?
    Futbolcu arkadaslari Semihin ne oldugunu bizden daha iyi biliyor.

Alex: Semih takimdaki en teknik forvet! demisti...
    bu gozle gorunen birsey Semihin teknigi bitiriciliginden daha ust seviyede...

Semih topu cok guzel yumusatip alexle verkaclara, ara paslari gibi teknik gerektiren durumlarda basarili oluyo!
    Semih, kezmandan umit karandan teknik ve top hakimiyeti olarak daha iyi!
    bunu ben degil ALEX diyor... oyle de gorunuyor...

teknigi ve balbeheersing'i 16 olabilir

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bitiriciligi ise 14 sizlerin dedigi gibi, ama teknigi ve top hakimiyeti mutlaka 15+ olmali
    Last edited by yusufislam : 25.Ocak.2008 at 01:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar uçuk değerler veriyorsunuz ama beni bu şekilde etkileyebileceğinizi düşünmüyorsunuzdur umarım?

15+ değerler için iyice düşünmek gerek, belirli kriterler var.Dünyanın her noktasında araştırmacılar var ve bazıları belki biraz fazla değer vermiş olabilirler ama bunu ele alarak değerlendirmelere yapamazsınız.Değerler, dünya çapında o yeteneğin ne olarak görüldüğünü anlatır, bu kriter ligden lige değişmez.

O yüzden Beckham'da bir özellik 18 ise, bizim oyuncular da aynı ölçüde olmak zorundadır farz-ı misal.
    Uzun uzun yazdırarak yormayın beni lütfen, saat 2ye gelmiş iken uyku mahmuru kafayı yastığa koymak üzereyim..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

semih'in bitiriciliği normal de strengh'i 15 bence 11-12 felan olmalı

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

burak görüyorum ki SEMİH konusuda seninle ve ömerle çok farklı noktalardayız..kuru kuruya ben iyi diyorum sizler kötü diyorsunuz..ve sadece bir çıkma sokağa sürekleniyor taştışma...buradan bir sonuca ulaşabilmenin imkanı yok..en iyisimi sezon sonunu bekleyelim..

belki benim göremediği zaafları görünür ben sze hak veriririm...belkide sizin göremediğiniz bazı yetenekleri ortaya çıkar siz bana hak verirsiniz.....

izaten önemli olan haklı çıkmak değil..36 yaşındaki hakan şükürden sonra milli takımına gerçek anlamda bir yıldız golcü yetiştiremeyen türk futbolu kazansın da haklı veya haksız çıkmak önemli değil....

tümer metin yunan klübüne sezon sonuna kadar kiralık olarak gitmiş. askerlik yasası için gelecek aylarda görüşülecekmiş.. büyük ihtimal uzatılacak oyüzden fenerbahçe yönetimi akıllı davranmış. daha önce değinen oldu mu bilmiyorum.. oyuna böyle yansımaz birde aman aman sonra..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sacrameNt View Post
    tümer metin yunan klübüne sezon sonuna kadar kiralık olarak gitmiş. askerlik yasası için gelecek aylarda görüşülecekmiş.. büyük ihtimal uzatılacak oyüzden fenerbahçe yönetimi akıllı davranmış. daha önce değinen oldu mu bilmiyorum.. oyuna böyle yansımaz birde aman aman sonra..
    Bilgileri geliyor merak etme, sorun yok
    3,5 aylık kiralık Tümer..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bonservisiyle gitseydi daha iyiydi bence. Artık Tümer F.Bahçe'ye çok büyük şeyler veremez.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Bonservisiyle gitseydi daha iyiydi bence. Artık Tümer F.Bahçe'ye çok büyük şeyler veremez.
    Tümer'den bekletiler Alex ve sol kanat'ın rotasyonunu güçlendirmesiydi.3,5 ay bir oyuncu çok da uzun bir zaman değil, uyum sorunu olmasın diye de Yunanistan'ı seçti bence..
    Tümer'den ne beklenildiği önemli, takımı Alex'in yerine ona emanet etmez kimse zaten, yaş oldu 34.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Tümer'den bekletiler Alex ve sol kanat'ın rotasyonunu güçlendirmesiydi.3,5 ay bir oyuncu çok da uzun bir zaman değil, uyum sorunu olmasın diye de Yunanistan'ı seçti bence..
    Tümer'den ne beklenildiği önemli, takımı Alex'in yerine ona emanet etmez kimse zaten, yaş oldu 34.

fenebahçenin en zayıf yönü burası zaten alexin yerine alexin yarısı kadar etkili oynayabilecek br futbolcusu mevcut değil..ali bilgini kullanmayı denedi zico ama çok etkili olduğu söylenemez ama herşeye rağmen önümüzdeki düzenlemelerde ali bilgine amc bölgesi verilecektir sanıyorum...

bir gürhan var orta saha da MC olarak kullanılabilir ama hiç şans bulmadığı için ne seviyededir ne kadar bu bölgenin oyuncusudur bilemiyoruz tabiii...

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Bu arada Maldonado hakkında bilgi yazalım, 8.0.2 yamasında devre arası transferleri olursa:
    -Bonservis ödenmedi, Maldonado ile Santos sözleşmeyi karşılıklı feshettiler.(ABOOO FB Transfer Haberleri konusunda söylemişti.)

-Takımda 33 nolu formayı giyecek.

Bu arada düzeltmek istediğim başka bir şey daha var:
    - Alex oyun başında 20 değil 10 numaralı formayı giyiyor, düzeltilmeli.

Bir de sormak istediğim şey var:
    - 6+2 kuralı ile ilgili düzenleme ne zaman yapılacak?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Wesley Sneijder View Post
    Bu arada Maldonado hakkında bilgi yazalım, 8.0.2 yamasında devre arası transferleri olursa:
    -Bonservis ödenmedi, Maldonado ile Santos sözleşmeyi karşılıklı feshettiler.(ABOOO FB Transfer Haberleri konusunda söylemişti.)

-Takımda 33 nolu formayı giyecek.

Bu arada düzeltmek istediğim başka bir şey daha var:
    - Alex oyun başında 20 değil 10 numaralı formayı giyiyor, düzeltilmeli.

Bir de sormak istediğim şey var:
    - 6+2 kuralı ile ilgili düzenleme ne zaman yapılacak?
    Zaten ilgileniyorduk bunlarlar.
    20 düzeltildi.

6+2 için SI Games'e bildiriliyor, bundan sonrası onları konusu artık..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Öncelikle şunu belirteyim, FM 08 oyununa 6-7 tane veritabanı güncellemesi yapmış birisi olarak şunu diyebilirim; oyunda ki Fenerbahçe'nin her türlü bilgileri gerçeğe çok yakındı ve çok beğendim. Tebrikler. TSL'de 18 takım içinde en başarılı araştırma Fenerbahçe araştırması, en başarısızı ise bana göre Beşiktaş araştırmasıydı.

Üstünde çalıştığım son yamam için 10 gün önce güncellediğim ve düşündüğüm değerler şu yönde idi ama 10 gündür yoğunum, Fenerbahçe'yi izleyemiyorum. Bunlar 10 gün önceki tespitlerim;

FENERBAHÇE

Başkan: Aziz Yıldırın

Teknik Direktör: Arthur Zico [ca == 138, pa == 170]

Asistan Antrenör: Moracy Sant'Anna [ca == 125, pa == 165]

Kaptan: Alex De Souza

Yıldız Oyuncular: Alex De Souza, Roberto Carlos, Mehmet Aurelio

Potansiyel Genç Oyuncular: Gökhan Gönül, Kazım Kazım, İlhan Parlak

KALECİLER

1.Volkan Demirel [ca == 131, pa == 144]
    2.Serdar Kulbilge [ca == 118, pa == 133]
    3.Volkan Babacan [ca == 106, pa == -7 ]

DEFANS

1.Roberto Carlos [ca == 152, pa == 186]
    2.Diego Lugano [ca == 146, pa == 165]
    3.Edu Dracena [ca == 140, pa == 157]
    4.Önder Turacı [ca == 122, pa == 140]
    5.Yasin Çakmak [ca == 117, pa == 144]
    6.Can Arat [ca == 116, pa == 145]
    7.Gökhan Gönül [ca == 131, pa == 156]

ORTA SAHA

1.Alex De Souza [ca == 155, pa == 167]
    2.Mehmet Aurelio [ca == 148, pa == 155]
    3.Tümer Metin [ca == 135, pa == 154]
    4.Gökçek Wederson [ca == 127, pa == 144]
    5.Uğur Boral [ca == 134, pa == 149]
    6.Ali Bilgin [ca == 119, pa == 138]
    7.Deniz Barış [ca == 130, pa == 145]
    8.Selçuk Şahin [ca == 120, pa == 141]
    9.Kemal Aslan [ca == 113, pa == 137]
    10.Gürhan Gürsoy [ca == 107, pa == -7]

FORVET

1.Matheja Kezman [ca == 125, pa == 161]
    2.Deivid De Souza [ca == 145, pa == 155]
    3.Kazım Kazım [ca == 120, pa == 152]
    4.Semih Şentürk [ca == 136, pa == 151]
    5.İlhan Parlak [ca == 110, pa == 147]

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Bahadır Akdeniz View Post
    Öncelikle şunu belirteyim, FM 08 oyununa 6-7 tane veritabanı güncellemesi yapmış birisi olarak şunu diyebilirim; oyunda ki Fenerbahçe'nin her türlü bilgileri gerçeğe çok yakındı ve çok beğendim. Tebrikler. TSL'de 18 takım içinde en başarılı araştırma Fenerbahçe araştırması, en başarısızı ise bana göre Beşiktaş araştırmasıydı.

Üstünde çalıştığım son yamam için 10 gün önce güncellediğim ve düşündüğüm değerler şu yönde idi ama 10 gündür yoğunum, Fenerbahçe'yi izleyemiyorum. Bunlar 10 gün önceki tespitlerim;

FENERBAHÇE

KALECİLER

DEFANS

ORTA SAHA

FORVET

araştırmayı gerçekten beğendim gerçekğe yakın olduğu için teşekkür ediyorum bir iki konuda arkadaşa sorum olacak..

birincisi ilhan parlak ve kazım kazıma da da yaşları sebebiyle potansiyel değeri tıpkı gürhanda olduğu gibi eksili değerlerde verilmesi daha uygun olmazmıydı..çünkü henüz bu yaştaki oyunculara belirli bir PA vermek yanlış diye düşünüyorum..bence ikisinede verilen CA değerleri uygun ama PA olarak ikisinede -8 verilmesi uygun olacaktır.

semih şentürk fenerbahçenin banko forveti meziyetleri malum PA olarak kadroya bile giremeyen kazım dan daha düşük olmasını yadırgadım..

alexe verilen CA nın yine yerinde olduğunu düşünüyorum ama 170-175 arası bir PA olması gerektiği kanaatindeyim...

kaleci volkanın yaşı, bu yılki performansı, fiziği ve kalecilik yeteneği düşünüldüğünde 144 pa nın yetersiz olduğunu düşünüyorum...150-155 arasında bir değer alması gerektiği kanaatndeym..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

@ Bahadır
    8.0.2 çıktıktan sonra da değerlendirirsen sevinirim, o daha makbul benim için..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Cengiz yaptığın Deivid ve Semih proffilinden özellikler olarak biraz bahsedip bizi bilgilendirirsen çok sevinirim. Teşekkürler
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

araştırmayı gerçekten beğendim gerçekğe yakın olduğu için teşekkür ediyorum bir iki konuda arkadaşa sorum olacak..

birincisi ilhan parlak ve kazım kazıma da da yaşları sebebiyle potansiyel değeri tıpkı gürhanda olduğu gibi eksili değerlerde verilmesi daha uygun olmazmıydı..çünkü henüz bu yaştaki oyunculara belirli bir PA vermek yanlış diye düşünüyorum..bence ikisinede verilen CA değerleri uygun ama PA olarak ikisinede -8 verilmesi uygun olacaktır.

semih şentürk fenerbahçenin banko forveti meziyetleri malum PA olarak kadroya bile giremeyen kazım dan daha düşük olmasını yadırgadım..

alexe verilen CA nın yine yerinde olduğunu düşünüyorum ama 170-175 arası bir PA olması gerektiği kanaatindeyim...

kaleci volkanın yaşı, bu yılki performansı, fiziği ve kalecilik yeteneği düşünüldüğünde 144 pa nın yetersiz olduğunu düşünüyorum...150-155 arasında bir değer alması gerektiği kanaatndeym..
    Ben eksili değerler vermeyi pek sevmiyorum çünkü orada biraz işi şansa bırakıyoruz ve randomize ediyoruz. Tamam sonuçta biz gelecek mühendisi değiliz ama bazı oyuncular kendilerini az çok belli ediyorlar ama genede eksili değerlerde verilebilir tabiki.

Semih konusunda haklısın. Beni ikna ettin. Kazım'a -3, Semih'e de + yapacam. Uyarın için teşekkür.

Oyunda Hakan Şükür'e pa değeri olarak kaç verilmişti biliyormusun? 165. Şimdi standartların böyle olduğu bir ortamda Alex'e 175 pa verseydim bence yanlış olurdu.

Volkan Demirel'in değeri benim gözümde o verdiğim değerden de düşük ama A milli takımımız da oynuyor diye yüksek verdim. Bundan da fazla verilecek bir oyuncu değil bence.

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    @ Bahadır
    8.0.2 çıktıktan sonra da değerlendirirsen sevinirim, o daha makbul benim için..
    Tabiki değerlendiririm. Eminim yine başarılıdır.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

8.0.2 gerçekten olağan üstü gerçekçi olacak buna eminim.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

xxestergonxx;

Yaşınızın 28 olduğunu yeni gördüm. Bende ne zamandır senli benli konuşup üslup hatası yapıyormuşum yeni farkettim abicim özür dilerim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

FENERBAHÇE

KALECİLER

DEFANS

ORTA SAHA

FORVET

Bence birkac hata var bu yazdıklarında. (Tabii benim görüsüm) Öncelikle Önderi cok kücümsemişsin bence. Önder su an bu takımda stoperde en az Edu kadar oynayabilecek kapasite bir oyuncudur. Edu hicbir + özelligi olmayan cok vasat bir oyuncu bence. İnanıyorum ki Önder de en az onun kadar yetenekli ve bu işi basarabilecek kapasitede.(Ki zaten bundan birkac yıl önce stoperde oynarken gösterdigi performans ortada hatırlarsınız sanırım) İkinci olarak Can Arat kesinlikle Yasinden daha iyi bir oyuncu olamaz bence. Can Arat bu sene sonu veya seneye takımdan zaten gönderilecektir muhtemelen. Yetersiz bir oyuncu. Yasin o bölgede daha cok gelecek vaadeden bir oyuncu bana göre. Canın pası biraz fazla olmus. İlhan Parlak gibi alt takımlarda turnuvaların bile en iyi oyuncusu secilebilen bir oyuncunun p.a'sınn Deividin c.a'sına eşit olması da bana dogru gelmiyor. Deivid bu sene biraz toparlanmıs olabilir ama halen daha kötü bir oyuncu oldugunu düsünüyorum ben. En azından kötü olmasa bile Fenerbahce icin gereksiz bir adam ne oynadıgı belli olmayan, Gökhanı her mac zor duruma sokan bir oyuncu. Bence bu takımda olmaması gerekenlerin basında geliyor. Denizin de ca degeri biraz yüksek bana göre. Bu takımda olmaması gerekenler listemin 2 numarasıdır kendisi . Simdilik aklıma gelenler bunlar.

Quote Originally Posted by @pi View Post
    Bence birkac hata var bu yazdıklarında. (Tabii benim görüsüm) Öncelikle Önderi cok kücümsemişsin bence. Önder su an bu takımda stoperde en az Edu kadar oynayabilecek kapasite bir oyuncudur. Edu hicbir + özelligi olmayan cok vasat bir oyuncu bence. İnanıyorum ki Önder de en az onun kadar yetenekli ve bu işi basarabilecek kapasitede.(Ki zaten bundan birkac yıl önce stoperde oynarken gösterdigi performans ortada hatırlarsınız sanırım) İkinci olarak Can Arat kesinlikle Yasinden daha iyi bir oyuncu olamaz bence. Can Arat bu sene sonu veya seneye takımdan zaten gönderilecektir muhtemelen. Yetersiz bir oyuncu. Yasin o bölgede daha cok gelecek vaadeden bir oyuncu bana göre. Canın pası biraz fazla olmus. İlhan Parlak gibi alt takımlarda turnuvaların bile en iyi oyuncusu secilebilen bir oyuncunun p.a'sınn Deividin c.a'sına eşit olması da bana dogru gelmiyor. Deivid bu sene biraz toparlanmıs olabilir ama halen daha kötü bir oyuncu oldugunu düsünüyorum ben. En azından kötü olmasa bile Fenerbahce icin gereksiz bir adam ne oynadıgı belli olmayan, Gökhanı her mac zor duruma sokan bir oyuncu. Bence bu takımda olmaması gerekenlerin basında geliyor. Denizin de ca degeri biraz yüksek bana göre. Bu takımda olmaması gerekenler listemin 2 numarasıdır kendisi . Simdilik aklıma gelenler bunlar.
    Edu ve Önder, ikiside beğenmediğim oyuncular ama yinede Edu Önder'den daha iyidir bence. Önder DC ve DR oynuyor. Topu oyuna sokma konusunda büyük zafiyeti var. Teknik özellikleri vasat. Yan toplarda iyi değil ve ofsayt taktiğinde çok hata yapıyor.

Yasin ve Can Arat, bu iki oyuncuyuda beğenmiyorum. İkiside belli bir standartın üstünde değil. Hangisinin birbirinden iyi olduğu tartışılır ama bana göre tartışılmayacak tek şey ikisininde topclass oyuncular olmadığı ve olamayacağıdır.

Deivid bu sezon Alex ile birlikte Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusudur. Beğenmemene şaşırdım. İlhan Parlak zaten çok kaliteli, kumaşını Kayseri'de belli etmişti ama Galatasaray'da ki bir Barış Özbek ya da bir Uğur Uçar kadar forma şansı bulamadı. Fenerbahçe gibi dünya çapında bir takımda, o yaşta bir oyuncu banko oynayamaz, tabi oyunun tabiri ile "Wonderkid" değilse.

Deniz Barış görev verildiği zaman çıkıp oynayan ve mücadele eden bir oyuncu. 8.0.0 veritabanında çok düşük ca değeri girilmişti. Tabi ca ve pa lar göreceli herkese göre.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Edu ve Önder, ikiside beğenmediğim oyuncular ama yinede Edu Önder'den daha iyidir bence. Önder DC ve DR oynuyor. Topu oyuna sokma konusunda büyük zafiyeti var. Teknik özellikleri vasat. Yan toplarda iyi değil ve ofsayt taktiğinde çok hata yapıyor.

Yasin ve Can Arat, bu iki oyuncuyuda beğenmiyorum. İkiside belli bir standartın üstünde değil. Hangisinin birbirinden iyi olduğu tartışılır ama bana göre tartışılmayacak tek şey ikisininde topclass oyuncular olmadığı ve olamayacağıdır.

Deivid bu sezon Alex ile birlikte Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusudur. Beğenmemene şaşırdım. İlhan Parlak zaten çok kaliteli, kumaşını Kayseri'de belli etmişti ama Galatasaray'da ki bir Barış Özbek ya da bir Uğur Uçar kadar forma şansı bulamadı. Fenerbahçe gibi dünya çapında bir takımda, o yaşta bir oyuncu banko oynayamaz, tabi oyunun tabiri ile "Wonderkid" değilse.

Deniz Barış görev verildiği zaman çıkıp oynayan ve mücadele eden bir oyuncu. 8.0.0 veritabanında çok düşük ca değeri girilmişti. Tabi ca ve pa lar göreceli herkese göre.
    ama robetto carlos edu dan daha iyi

Sayfa 17 / 17 İlkİlk ... 7151617

Mesaj Yetkileri