Log in

View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15

Varonil
10.Temmuz.2007, 23:40
Resimlere bakınca tekrar hatırladım Ümit Özat'ın vedasını,gayet iyi örnekler vermişsin Egemen.Bizim bundan sonra önümüze bakıp Aurelio'nun yokluğunu dolduracak bir oyuncu almamız gerekiyor.

TR.CaPTaiN
10.Temmuz.2007, 23:42
Teşekkürler Egemen bizi eski günlere götürdün. Muhteşem bir futbolcu olmamasına rağmen Ümit'in hala taraftarın gönlünde yeri vardır. Aurelio muhteşem bir futbolcu olmasına rağmen artık taraftarın gönlünde yeri yok.

Villarreal forması giyen milli oyuncumuz, Kanarya'nın yeni transferi Güiza'dan övgü dolu sözlerle bahsetti, çok iyi bir transfer olduğunu söyledi.Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Güiza'yı en iyi tanıyan isimlerin başında geliyor Nihat Kahveci. Yıllardır İspanya'da top koşturan milli oyuncumuz, Güiza ile birçok maçta karşı karşıya geldi. İspanyol golcünün transferi gerçekleşince de gözler Nihat'a döndü. Nasıl bir oyuncu almıştı acaba Fenerbahçe. "Muhteşem bir golcü" diye söze başlayan Nihat Kahveci, şu değerlendirmede bulundu: "Golü çok iyi kokluyor. Son vuruşları da çok iyi. Üst düzey bir takımda oynamamasına karşın, tek bir penaltı atmadan gol kralı oldu. Devamlı hareketli. Sağa sola deplase olup, markajdan kurtulur. Ceza sahasında rakip savunmayı sürekli rahatsız ediyor. Dalgınlıklarını bulduğu anda da golünü atıyor. Bencil değil. Arkadaşlarına sürekli asist yapar. İspanyol basını onun bu yönünü sürekli övüyor."

Fanatik

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 23:43
GÖZLER SENNA'YA DÖNDÜ!
Fenerbahçe'de Aurelio'nun Real Betis'e tranferinin şoku yaşanırken sarı lacivertli yönetiminin Villereal'in ön liberosu Senna'yı transfer etmek için girişimlere başladığı öğrenildi. Avrupa şampiyonu İspanyanın kadrosunda yer alan Senna başarılı parformansı ile şampiyonada göz doldurmuştu.

YENİ TRANSFER UFUK MU OLACAK?
Diğer yandan Fenerbahçe yönetiminin Vestel Manisaspor'un genç kalecisi Ufuk'u transfer etmek istediği fakat Vestel Manisaspor'un 1.5milyon Euro bonservis bedeli istemesi üzerine bu transfer askıya alındığı öğrenildi.

Lig TV

PesimiSTyLa
10.Temmuz.2007, 23:54
yahu profesyonelliğe nooldu:icon_confused:

Sekopej
11.Temmuz.2007, 00:04
Aurelio ihanet falan etmedi yanlış düşünüyorsunuz.Hadi tamam ihanet etti diyelim.Aurelio'nun F.Bahçe'ye vermiş olduğu emek bu ihanetin bin kat üstündedir.Gitti diye,böylesine önemli bir oyuncuyuı kaybettik diye,sinirlisiniz anlıyorum ama ihanet etti demek son derece yanlış...

Arkadaşlar sizlerin hala anlamadığı veya anlamak istemediği konu Aurelio'nun ayrılış şekli. Ümit Özat da para kazandırmadan gitti, 55 bin kişinin alkışları altında.

Bayram Tutumlu çıkıp konuşurken, Fenerbahçe opsiyonu uzattık açıklamaları yaparken, Aurelio çıkıp ben ayrılmak istiyorum, bu fırsatı bir daha yakalayamayabilirim, hayalimde La Liga'da oynamak vardı vs deseydi daha Betis ile anlaşmadan çoğu taraftar O'na kırgın olmazdı.

Bedelsiz gitmesi önemli değil, tazminat alacağız nasılsa. Gidiş şekli diyorum, bunu para kazandırarak ya da kazandırmayarak gitmesi şeklinde algılamayın. Bir açıklama yapmak çok mu zordu?

Taraftar kulübün transferden kazanacağı parayı çok umursamaz, oyuncu giderken taraftarı kırmamalı, bu şekilde davranırsa büyük taraftar kaybetmez.

Ayrıca profesyonellik değil diyen olmadı burada...

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 00:09
Aurelio konusunda yarın yönetim bir açıklama yapar herhalde kampa gelmeyince, tutanaklarla birlikte FIFA'ya başvurulur.

Anelka mesela, takıma çok az katkısı olmasına rağmen hem etik bir şekilde Fenerbahçe'den ayrıldı, hem de kulübe para kazandırdı. Aurelio'nun çok daha fazla katkısı olmasına ve sevilmesine rağmen, gelecekte Anelka daha çok saygıyla hatırlanacak.

Ufuk Ceylan konusunda daha önce burada aldığım sağlam bilgileri paylaşmıştım ve Lig TV de bugün haber yapmış, büyük ihtimalle Ufuk'u alacağız, zira Aurelio'nun da gitmesinden sonra yabancı kaleci alma şansımız sıfırlandı.

Güiza'ya Fenerbahçe forması çok yakışmış, umarım ona güzel bir karşılama yapılır havalimanında.

PesimiSTyLa
11.Temmuz.2007, 00:19
İyi de Aurelio daha önce dememiş miydi benim hayalim La liga diye? Yanılmıyorsam böyle birsey demişti. Çocuklarımın egitimi falan öyle bir acıklaması olmuştu. yanılıyor da olabilirim.

Aurelio Fenere de Trabzonu bırakıp gelmişti. Olaya profesyonel bakıyor demek ki. Duygusallık falan düşünmüyor. Bence yanlış birsey . Profesyonellik degildir bunun adı, daha fazla para kazanma hırsıdır. Bunu emre fenere geldiginde de dile getirmiştim; ama tüm fenerli arkadasların profesyonellik hışmına ugramıştım. Şimdi de siz olaya öyle bakın, Aurelio kendini düşündü, olaya profesyonel baktı ve gitti...

Sekopej
11.Temmuz.2007, 00:23
Buna profesyonellik değil diyen olmadı diyorum ben de.

6 ay önce yaptığı açıklamanın bir önemi yok. Son dönemde, sezon bittiğinde çıkıp açıklasaydı ya da Avrupa Şampiyonası tamamlandığında Türkiye'ye geldiğinde açıklasaydı çok farklı olurdu.

Benim tepkim gitmesine değil, gidiş şekline. Gidiş şeklinden kastım da para kazandırmaması değil, ben taraftarım hesap kitap işini yöneticiler yapsın. Taraftarı kırıp gitmiştir, 1 açıklamayı çok gördü.

Yoksa benim hayatta da felsefem bellidir. Giden gitmiştir, gittiği an benim için bitmiştir. O nedenle Aurelio tercihini yaptı, geleceğe bakalım...

Universal
11.Temmuz.2007, 00:26
Peki aurelio gitti ama oynayabilecek mi orada.. Malum AB vatandaşı değil.. umarım Rüştünün durumuna düşmez..

Aurelio, İspanya'da Türk Pasaportu ile oynayacak ve yeteri kadar milli oldu ise Nihat gibi yabancı sınırlamasında sayılmayacak.

Sekopej
11.Temmuz.2007, 00:27
İmzayı attıktan sonra çıkıp ne kadar ben taraftarı seviyordum, hayallerim vardı vs demesin. Taraftar kanmaz.

Yoksa Aurelio bu kulübe hizmet etti, karşılığını da hep aldı. Gereken saygıyı gördü, görecektir de. Hatta çoğu kesim tepki bile göstermeyebilir. Ben de verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum Aurelio'ya. Sadece taraftar olarak kırıldığımı belirtiyorum.

Bu gittiği için sinirlendiğimden dedğil, nedenlerini yukarıda yazdım. Aurelio gider, başkası gelir yeri dolar. Tuncay giderken de böyle düşündüm...

Revolution
11.Temmuz.2007, 00:33
Aurelio'nun ayrılış şekli Emre'nin ayrılış şeklinin aynısı..Seni yıldız yapan kulübe yüz çevirip para kazandırmayıp gidiyorsun..Futbol kartları vardı eskiden bilirsiniz..Baya küçükken onlarla oynarken Emre elimden giderken ağlayan biriydim o derece..Emre sonra buralara kadar geldi..Sempatim gitmiş değil ama eski değeri de yok gözümde..

Aurelio da bu şekil..Kendisi kaybedecek.Bence milli takıma da giremez bir daha bu kadar.

a.arıcı-11
11.Temmuz.2007, 00:36
Serkan'a katılıyorum.Biz Emre'yi alırken önce kulübyle sonra Emreyle gayet etik bir şekilde anlaştık.O olay tamamen profesyonellikti.Aurelio'da profesyonelce gitti ama kaçarcasına gitti.Ki bu profesyonelliğinde bile amatörlüğü var, çünkü TFF'den gelen açıklama ile Aurelio hala bizim kontratlı oyuncumuz.Yani Marco Paşa paş paşa ödeyecek o parayı.

Ayrıca Ribery olayı tamamen farklı çünkü onun kontratında 3 ay üst üste parasını alamazsa kontratı fes edilir diye bir madde vardı sanırsam.Adamda profesyonelce parasını alamadığından dolayı gitti.

Wesley Sneijder
11.Temmuz.2007, 00:38
Bence girer. Kötü bir şekilde ayrıldı diye iyi bir oyuncuyu harcamaz Fatih Terim...

Sheriff
11.Temmuz.2007, 01:04
Anelka İngilterede oynamak istiyorum fırsat çıkmışken de gitmek istiyorum dedi ve giderken yaptığı açıklamalarla herkesin kalbini kazandı.. Aurelio bunu yapmadı ve o kahraman olarak değil ihanet eden olarak hatırlanacak.. Yaptığı profesyonelce ama ne kadar etik, bu tartışılır.. Bu şekilde gitmemeliydi.. Opsiyonu kullunıp kontratı uzattıysak yasal olarak haklarımız var.. Bakalım dava açacakmıyız.. Yada dava sonucu ne olacak..

scar face
11.Temmuz.2007, 01:09
Emre,Emre bize geldiğinde en cok tepkiyi verenlerden biriydin.O zamanlar profesyonellik nerdeydi???

GeNç KaRTaL
11.Temmuz.2007, 01:13
Daha öncedende söylemiştim Aurellio'nun Fenerbahçe'den ayrılmasıyla Milli takıma girememesin ne alakası var?

Betis tarafı kendisinden eminki Aurellio'ya sözleşme cürretine sahip.Bahsi geçen 6-7 milyon tazminat ödeyeceklerini bile bile Aurellio'yu neden alsınlar böyle? Gidip Fenerbahçe ile anlaşmaya çalışırlardı.Bazı arkadaşlar Bayram Tutumlu Betis'ide kandırmış diyorlar.Betis yönetimini bilmiyorum ama Bayram Tutumlu tarafından kandırılacak kadar amatör olmadıklarınıda düşünüyorum.Mutlaka bir yerden teyit almışlar.Fenerbahçe'de yönetimide kendisinden eminki Aurellio konusunda fazla bir çabaları olmadı.2 tarafta kendisinden emin.Bakalım ne olacak.Merakla bekliyorum..

Ayrıca Güiza transferi hakkında daha öncede söylemiştim şimdide söylüyorum.Bir Beşiktaş taraftarı olmama rağmen bence Güiza çok büyük bir transferdir..

PesimiSTyLa
11.Temmuz.2007, 01:14
Emre,Emre bize geldiğinde en cok tepkiyi verenlerden biriydin.O zamanlar profesyonellik nerdeydi???

O mesaj ironiydi Burakcım :icon_biggrin: Diger mesajımı okusaydın anlardın.

Aurelio Fenere de Trabzonu bırakıp gelmişti. Olaya profesyonel bakıyor demek ki. Duygusallık falan düşünmüyor. Bence yanlış birsey . Profesyonellik degildir bunun adı, daha fazla para kazanma hırsıdır. Bunu emre fenere geldiginde de dile getirmiştim; ama tüm fenerli arkadasların profesyonellik hışmına ugramıştım. Şimdi de siz olaya öyle bakın, Aurelio kendini düşündü, olaya profesyonel baktı ve gitti...

scar face
11.Temmuz.2007, 01:15
O mesaj ironiydi Burakcım :icon_biggrin: Diger mesajımı okusaydın anlardın.Hee Aureilo meselesi ironi olabilir.Ama Emre konusunda cok kızgındın :D:D

Sheriff
11.Temmuz.2007, 01:16
Resmi açıklama geldi.. Herşey düşündüğüm gibi..

http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12343/

scar face
11.Temmuz.2007, 01:22
Yalnız herkese sayın denilmis bi tek Bayramda SAYIN ifadesi yok.Zaten sayın sıfatını hak edecek bir insan değil benım gözümde:D

Sekopej
11.Temmuz.2007, 01:23
Bugün tarihli Vatan Gazetesi'nde menajer Bayram Tutumlu'nun anlatımlarına dayalı bir haber yayınlanmıştır. Öğle saatlerinde Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nu arayan Bayram Tutumlu habere konu konuşmanın yapılmadığını, haberin yazarı ile aylardır hiçbir görüşmesinin olmadığını bildirmiş ve hatta haberin yazarına hakaret hamiz sözler sarf etmiştir.

Bunun üzerine Vatan Gazetesi Spor Müdürüne olay aktarılmış, kendisi de konuşmayı doğrulamış ve devamında Bayram Tutumlu'nun benzer konuşmaları spor dünyasından başka isimlere de yaptığını belirtmiştir. Bu isimlerle yapılan konuşmalarda da Bayram Tutumlu'nun bu tarz ifadeleri onlara da anlattığı teyit edilmiştir.

Yukarıda yaşanan diyaloglar söz konusu haberde Bayram Tutumlu'nun gerçeği söylemediğinin anlaşılması açısından son derece önemli olup, Bayram Tutumlu'nun kişiliği ile ilgili takdir kamuoyuna ait bulunmaktadır.

Bayram Tutumlu tarafından yapılan açıklamaya konu Bursaspor maçı sonrasında Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım şeref tribününden doğrudan yönetim locasına geçmiş ve kendisine verilmiş hak mahrumiyeti cezası sebebi ile girişi akreditasyonu gerekli kılan soyunma odasına uğramadan beraberindeki yöneticiler ile birlikte kulüp idari yönetim bölümüne geçmiştir. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım kulüp başkanı olarak hangi şartlar altında soyunma odasına gireceğini samimi bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır.
Samimiyetinin gereği olarak Başkanımız bu konuda her hangi bir açıklama mecburiyeti olmadığı halde eğer böyle bir durum söz konusu olmuş olsa idi bu iddiayı doğrulamaktan da asla çekinmezdi. Takımımızın diğer mensupları da bu hususu teyit edebilecek durumda olup, böyle bir olayın yaşanmadığı aşikardır.

Öncelikle profesyonel futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun transferi konusu bu gün ortaya çıkmış bir durum değildir. Bayram Tutumlu devre arasında arkadaşı Koeman'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Valencia takımına futbolcumuzu götürmek istemiş ve bu şekilde haksız kazanç elde etmeye çalışmıştır. Bu durumun Valencia kulübü yetkilileri tarafından da anlaşılması üzerine söz konusu transferden vazgeçilmiştir. Bu aşamadan itibaren Bayram Tutumlu futbolcumuz için 3.000.000.- EURO ve kendisi için de 1.000.000.- Euro isteyerek uzlaşamaz bir tavır içine girmiştir. Ölçüsüz ve hukuksuz isteklerinin kabul edilmemesi üzerine altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş, kulübümüz ve başkanımız hakkında asılsız ve yakışıksız iddialarda bulunmaya başlamıştır. Gerek FIFA gerek TFF kurallarına göre sözleşmeye saygı temel prensiptir. Bu prensip aynı zamanda etik bir gerekliliktir. Halkımızca dile getirilen "sözünün eri" deyişi verdiği sözün ardında duran "adamlar" için kullanılan bir söz olup, sözleşmeye saygı prensibine eş değerdir. Yani Türk Halkının nezdinde verdiği sözü tutmak ve gereğini yapmak "adam olmanın" bir şartıdır.

Bayram Tutumlu aynı tarihlerde sözleşmesi devam eden futbolcumuz Gökçek Vederson'u ve Devid de ayartarak benzer şekilde takımımızdan koparmaya ve Valencia'ya götürmeye çalışmıştır. Bu konuyu Sayın Şansal Büyüka ile yaptığı bir konuşmada da dillendiren Bayram Tutumlu Mehmet Aurelio'ya benzer şekilde bir başka futbolcumuzu da kulübümüzden koparacağını fütursuzca dile getirmiştir. Deivid ve menajerlerinin sözleşmeye saygı anlayışı karşısında emeline ulaşamayan Bayram Tutumlu bu kez takım kaptanımız Semih Şentürk'e yönelmiştir. Takım kaptanımız Semih Şentürk'ün avukatı Sayın Şenol Çilek ile devre arasında görüşen ve futbolcumuzun kulübümüz ile olan sözleşmesini uzatmamasını futbolcumuzu İspanya'ya götürebileceğini ifade ederek bu konuda ısrarlı olmuştur. Kaptanımız Semih Şentürk ve Avukatı Sayın Şenol Çilek'in sağduyusu ve olumsuz tavrı karşısında futbolcumuzun avukatına saygısızca davranmış ve fakat karşılığını fazlası ile almıştır.

Futbolcumuz Mehmet Aurelio ile kulübümüz arasında bir yıl süreli bir sözleşme ilişkisi halen mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu da bu durumu teyit ve tasdik etmiştir. Futbolcumuz ile sürdürülen hukuki ilişki Türkiye Futbol Federasyonunun bu konudaki düzenlemelerine uygun bir idari işleme dayanmaktadır. Bayram Tutumlu (altında imzası bulunan sözleşmeyi inkar ederek) kulübümüze ait bir değeri adeta çalarak götürmektedir. Bayram Tutumlu'nun şu an içinde olduğu durum, ancak bu şekilde ifade edilebilir.
Tüm Fenerbahçeli taraftarlar ve spor kamuoyu bu durumu bilmeli ve yaşanan olaya bakış açısını bu şekilde genişletmelidir. Fenerbahçe Kulübü değerlerine uzanan elleri hukuk mercileri önünde kıracaktır.

Galatasaray Futbol A.Ş. genel müdürü Sayın Adnan Sezgin de geçtiğimiz günlerde Bayram Tutumlu'nun kural tanımaz tutum ve davranışlarından şikayetçi olmuş, bu konuyu Kulüpler Birliği'ne taşımış ve Bayram Tutumlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden FIFA ve yetkili mercilere şikayet edilmesi yönündeki düşüncesini bizimle paylaşmıştır. Biz de gelinen aşamada kural tanımaz tavır ve davranışları süreklilik haline dönüşen Bayram Tutumlu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ediyoruz.

Futbolcumuz Mehmet Aurelio'ya kulübümüze bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendisinden bu güne kadar kazandırdığımız maddi ve manevi değerlere uygun davranmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'den ayrılan bir futbolcunun yerinin eşdeğer yada daha yüksek bir yer olması gerektiğini düşünüyoruz.

Son olarak TV kanallarını dolaşan, sözleşmesi devam eden futbolcular ile ilgili sürekli transfer konuşmaları yapan, menajerliğini yaptığı futbolculara köle zihniyeti ile bakan ve kendi çıkarlarını temsil ettiği futbolcuların menfaatlerinin önünde tutan Bayram Tutumlu'ya attığı imzanın gereğini yapmasının "sözünün eri" olmanın bir gereği olduğunu hatırlatıyor ve kulübümüzün kapısının her zaman sözünün eri olan "adamlara" sonuna kadar açık olacağını ifade ediyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Bayram Tutumlu'yu gördük, siteden açıklama yapıldı. Resmi sözleşmeyi inkar eden kendisi ve bir daha kulübe giremez. Neler çevirdiğini de yazmışlar açık açık.

Aurelio'ya da teşekkür edilmiş. Halen sözleşmeli oyuncumuz. Yarın kampa katılmadı noter tarafından tespit edildi ve FIFA'ya başvuruldu açıklaması da yapılır.

Kaybeden asla Fenerbahçe Kulübü olmaz, böyle küçük hesaplar peşinde koşanlar olur.

TR.CaPTaiN
11.Temmuz.2007, 01:23
Bayram Tutumlu'ya tokat indirilmiş.

Sekopej
11.Temmuz.2007, 01:27
Ayrıca Adnan Sezgin'in de talebiyle Kulüpler Birliği Federasyon'un yaptırım uygulamasını sağlarsa o zaman görürüm ben Tutumlu'yu.

Aurelio'yu da düşündüğünü sanmıyorum, Betis 1 milyon komisyon vermiştir Tutumlu'ya ve anlaşma sağlanmıştır. Böyle bir açıklamadan sonra Aurelio'nun gitmesi de beni rahatsız etmiyor, açıklama çok iyi oldu.

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 01:33
Bugün tarihli Vatan Gazetesi'nde menajer Bayram Tutumlu'nun anlatımlarına dayalı bir haber yayınlanmıştır. Öğle saatlerinde Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nu arayan Bayram Tutumlu habere konu konuşmanın yapılmadığını, haberin yazarı ile aylardır hiçbir görüşmesinin olmadığını bildirmiş ve hatta haberin yazarına hakaret hamiz sözler sarf etmiştir.

Bunun üzerine Vatan Gazetesi Spor Müdürüne olay aktarılmış, kendisi de konuşmayı doğrulamış ve devamında Bayram Tutumlu'nun benzer konuşmaları spor dünyasından başka isimlere de yaptığını belirtmiştir. Bu isimlerle yapılan konuşmalarda da Bayram Tutumlu'nun bu tarz ifadeleri onlara da anlattığı teyit edilmiştir.

Yukarıda yaşanan diyaloglar söz konusu haberde Bayram Tutumlu'nun gerçeği söylemediğinin anlaşılması açısından son derece önemli olup, Bayram Tutumlu'nun kişiliği ile ilgili takdir kamuoyuna ait bulunmaktadır.

Bayram Tutumlu tarafından yapılan açıklamaya konu Bursaspor maçı sonrasında Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım şeref tribününden doğrudan yönetim locasına geçmiş ve kendisine verilmiş hak mahrumiyeti cezası sebebi ile girişi akreditasyonu gerekli kılan soyunma odasına uğramadan beraberindeki yöneticiler ile birlikte kulüp idari yönetim bölümüne geçmiştir. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım kulüp başkanı olarak hangi şartlar altında soyunma odasına gireceğini samimi bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır.
Samimiyetinin gereği olarak Başkanımız bu konuda her hangi bir açıklama mecburiyeti olmadığı halde eğer böyle bir durum söz konusu olmuş olsa idi bu iddiayı doğrulamaktan da asla çekinmezdi. Takımımızın diğer mensupları da bu hususu teyit edebilecek durumda olup, böyle bir olayın yaşanmadığı aşikardır.

Öncelikle profesyonel futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun transferi konusu bu gün ortaya çıkmış bir durum değildir. Bayram Tutumlu devre arasında arkadaşı Koeman'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Valencia takımına futbolcumuzu götürmek istemiş ve bu şekilde haksız kazanç elde etmeye çalışmıştır. Bu durumun Valencia kulübü yetkilileri tarafından da anlaşılması üzerine söz konusu transferden vazgeçilmiştir. Bu aşamadan itibaren Bayram Tutumlu futbolcumuz için 3.000.000.- EURO ve kendisi için de 1.000.000.- Euro isteyerek uzlaşamaz bir tavır içine girmiştir. Ölçüsüz ve hukuksuz isteklerinin kabul edilmemesi üzerine altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş, kulübümüz ve başkanımız hakkında asılsız ve yakışıksız iddialarda bulunmaya başlamıştır. Gerek FIFA gerek TFF kurallarına göre sözleşmeye saygı temel prensiptir. Bu prensip aynı zamanda etik bir gerekliliktir. Halkımızca dile getirilen "sözünün eri" deyişi verdiği sözün ardında duran "adamlar" için kullanılan bir söz olup, sözleşmeye saygı prensibine eş değerdir. Yani Türk Halkının nezdinde verdiği sözü tutmak ve gereğini yapmak "adam olmanın" bir şartıdır.

Bayram Tutumlu aynı tarihlerde sözleşmesi devam eden futbolcumuz Gökçek Vederson'u ve Devid de ayartarak benzer şekilde takımımızdan koparmaya ve Valencia'ya götürmeye çalışmıştır. Bu konuyu Sayın Şansal Büyüka ile yaptığı bir konuşmada da dillendiren Bayram Tutumlu Mehmet Aurelio'ya benzer şekilde bir başka futbolcumuzu da kulübümüzden koparacağını fütursuzca dile getirmiştir. Deivid ve menajerlerinin sözleşmeye saygı anlayışı karşısında emeline ulaşamayan Bayram Tutumlu bu kez takım kaptanımız Semih Şentürk'e yönelmiştir. Takım kaptanımız Semih Şentürk'ün avukatı Sayın Şenol Çilek ile devre arasında görüşen ve futbolcumuzun kulübümüz ile olan sözleşmesini uzatmamasını futbolcumuzu İspanya'ya götürebileceğini ifade ederek bu konuda ısrarlı olmuştur. Kaptanımız Semih Şentürk ve Avukatı Sayın Şenol Çilek'in sağduyusu ve olumsuz tavrı karşısında futbolcumuzun avukatına saygısızca davranmış ve fakat karşılığını fazlası ile almıştır.

Futbolcumuz Mehmet Aurelio ile kulübümüz arasında bir yıl süreli bir sözleşme ilişkisi halen mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu da bu durumu teyit ve tasdik etmiştir. Futbolcumuz ile sürdürülen hukuki ilişki Türkiye Futbol Federasyonunun bu konudaki düzenlemelerine uygun bir idari işleme dayanmaktadır. Bayram Tutumlu (altında imzası bulunan sözleşmeyi inkar ederek) kulübümüze ait bir değeri adeta çalarak götürmektedir. Bayram Tutumlu'nun şu an içinde olduğu durum, ancak bu şekilde ifade edilebilir.
Tüm Fenerbahçeli taraftarlar ve spor kamuoyu bu durumu bilmeli ve yaşanan olaya bakış açısını bu şekilde genişletmelidir. Fenerbahçe Kulübü değerlerine uzanan elleri hukuk mercileri önünde kıracaktır.

Galatasaray Futbol A.Ş. genel müdürü Sayın Adnan Sezgin de geçtiğimiz günlerde Bayram Tutumlu'nun kural tanımaz tutum ve davranışlarından şikayetçi olmuş, bu konuyu Kulüpler Birliği'ne taşımış ve Bayram Tutumlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden FIFA ve yetkili mercilere şikayet edilmesi yönündeki düşüncesini bizimle paylaşmıştır. Biz de gelinen aşamada kural tanımaz tavır ve davranışları süreklilik haline dönüşen Bayram Tutumlu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ediyoruz.

Futbolcumuz Mehmet Aurelio'ya kulübümüze bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendisinden bu güne kadar kazandırdığımız maddi ve manevi değerlere uygun davranmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'den ayrılan bir futbolcunun yerinin eşdeğer yada daha yüksek bir yer olması gerektiğini düşünüyoruz.

Son olarak TV kanallarını dolaşan, sözleşmesi devam eden futbolcular ile ilgili sürekli transfer konuşmaları yapan, menajerliğini yaptığı futbolculara köle zihniyeti ile bakan ve kendi çıkarlarını temsil ettiği futbolcuların menfaatlerinin önünde tutan Bayram Tutumlu'ya attığı imzanın gereğini yapmasının "sözünün eri" olmanın bir gereği olduğunu hatırlatıyor ve kulübümüzün kapısının her zaman sözünün eri olan "adamlara" sonuna kadar açık olacağını ifade ediyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Allahından bul Tutumlu

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 01:48
Bayram Tutumlu'nun nasıl bir "adam" ve "insan" olduğunu açıklamış yönetimimiz, kendilerine teşekkür ederim. Onun hakkında söylenecek çok şey var aslında ama ceza almak istemiyorum.

Bayram Tutumlu, Aurelio ile ilgili girişimlerinin yanı sıra yetmedi gibi Vederson, Deivid ve kaptanımız Semih'i de götürmek istemiş. Ben böyle bir "adam" görmedim, söyleyecek çok fazla söz yok. Aurelio ile bu üç futbolcu arasındaki tek fark; sadakat olsa gerek... Onlar Tutumlu'ya kanmamış, Aurelio ise kanmış ve gitmiş.

Şansal Büyüka, İbrahim Seten (Vatan Spor Müdürü), Adnan Sezgin gibi isimlerin de söylemleriyle Tutumlu'nun kişiliği ve yaptığı pis işler açıklanmış, umuyorum ki böyle kişiler futboldan temizlenir, zira bu kişilerin futbolu lekelemeye hakları yok.

Bayram Tutumlu da bugün Fenerbahçe resmi taraftarının sitesine röportaj vermiş, orada söyledikleri her şey yalanmış, bu açıklamayla bunu da öğrenmiş olduk, bu kadar kolay yalan söyleyebilen bir adam görmedim ben, helal olsun.

Dipnot: Bu bütün olayların sebepleri, yani Tutumlu'nun bu çirkin tavrının sebeplerinin R.Carlos transferinde İspanya futboluna yakın olan Tutumlu'ya hiçbir şekilde danışılmaması (daha doğrusu para kaptırılmaması), Tutumlu'nun önerdiği İspanyol isimlerin yönetim tarafından veto edilmesi, Tutumlu'nun teknik direktör olarak Laudrup'u yönetime önerip veto yemesi ve Güiza ile Aragones transferlerinde de hiçbir şekilde İspanya'da yaşayan ve orada bağlantıları olan Tutumlu'ya danışılmaması olduğu iddia ediliyor.

Ouzy
11.Temmuz.2007, 01:50
Eğer Fenerbahçe haklıysa Betis ve Aurelio'dan güzel bir para kopartır. Betis'e de transfer yasağı gelir bu sezon için.

Sanırım Philippe Mexes'de Roma'ya giderken böyle yapmıştı.

KaF KeF
11.Temmuz.2007, 01:51
İşte Betisli Aurelio !..

Fenerbahçe'den ayrılarak Real Betis'e transfer olan Mehmet Aurelio'nun görüntüleri burada !.. Lig TV, milli futbolcumuzun Real Betis bayrağıyla çekilmiş görüntülerini ekranlara taşıdı !.. İşte Real Betisli Aurelio !..

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=41167

ibo
11.Temmuz.2007, 01:53
Bence iki tarafta hatalı aurelio konusunda. Fenerbahçe gidip Emre Belezoğlu'na milyon dolarlar verene kadar, Elinde ki aurelio için kesenin ağzını açıp yüksek bedel de bir sözleşme önermeliydi. Fenerbahçe'de yüksek miktarda sözleşmeyi hakedenlerin başında da aurelio geliyor bence.

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 02:02
Bence iki tarafta hatalı aurelio konusunda. Fenerbahçe gidip Emre Belezoğlu'na milyon dolarlar verene kadar, Elinde ki aurelio için kesenin ağzını açıp yüksek bedel de bir sözleşme önermeliydi. Fenerbahçe'de yüksek miktarda sözleşmeyi hakedenlerin başında da aurelio geliyor bence.

Haklısın.
Tamam yönetim Tutumlu'nun asıl yüzünü göstermiş yaptığı iğrençlikleri anlatmış ama tüm suçu ona yükleyemezler. Aziz Yıldırım gibi koşan mücadele eden oyuncuları seven bir başkanın en çok parayı Aurelio'ya vermesini beklerdim. Böyle bir şey yapsa herhalde kimse çıkıp sen ne yapıyorsun demezdi

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 02:04

Olay bu değil. Aziz Başkan açıklamasında "Aurelio'nun gönlünü yaparız." demişti, ama açıklamada görüldüğü gibi Bayram Tutumlu'nun isteği Aurelio'ya 3 milyon Euro, kendisine 1 milyon Euro... Bu kabul edilebilir mi? Menajerine 400 bin Euro önermişiz, Aurelio'ya ise 2 milyon Euro ama kabul etmemiş beyefendi. O zaman da zırnık alamadan gidersin istediğin yere. Biz yerli futbolcu transferi yaparken bile ince eleyip sık dokuyoruz, Burak Yılmaz için Manisaspor yüksek bedel istedi diye, en sonunda ikna edip alıyoruz. Ufuk Ceylan için ise adamlar 2 milyon Euro istiyor, biz bunda bile durup düşünüyoruz, kabul etmiyoruz ve indirim için uğraşıyoruz. Biz bunları yaparken, Bayram Tutumlu efendiye 1 milyon Euro neden verelim?

Anilton, atıp tutuyordun Tutumlu hakkında sürekli, onu tek savunan sendin ama bizim de bir bildiğimiz vardı elbet, rakip takımın taraftarı olduğundan sürekli yanlı yorumlarla Tutumlu'yu savundun ve umarım bu açıklamayla bazı gerçeklerin farkına varmışsındır. Ben sürekli Tutumlu hakkında bir şeyler söylerken, sen savunuyordun. İşte Tutumlu ile ilgili gerçekler su yüzüne çıktı. Senin yorumlarını çok merak ediyorum bu aşamadan sonra. Dünya çapında menajer, Laudrup'un, Koeman'ın, Maradona'nın arkadaşı dediğinde ben sana bu Tutumlu Aurelio ile popüler olmaya çalışıyor diyordum, nitekim de öyle oldu, Aurelio ile adam Türk spor medyasının gündemine oturdu. "Paraya ihtiyacım yok" diyen Tutumlu zaten sürekli kendini övüyor, bir şey zannederek medyaya sürekli demeç veriyordu, gördük ki ne oyunlar çeviriyormuş para kazanabilmek için, popüler olabilmek için, kazık atabilmek için.

Sekopej
11.Temmuz.2007, 02:12

Haklısın.
Tamam yönetim Tutumlu'nun asıl yüzünü göstermiş yaptığı iğrençlikleri anlatmış ama tüm suçu ona yükleyemezler. Aziz Yıldırım gibi koşan mücadele eden oyuncuları seven bir başkanın en çok parayı Aurelio'ya vermesini beklerdim. Böyle bir şey yapsa herhalde kimse çıkıp sen ne yapıyorsun demezdi

Aurelio'ya Betis'de aldığı ücret verilirdi, bunu da Aziz Yıldırım'ın O'nun da gönlünü yapacağız açıklamasından anlayabiliriz. Ama böyle bir menajere 1 milyon asla Aziz Yıldırım vermez, Betis vermeyi kabul etmiş demek ki.

IcedEarth
11.Temmuz.2007, 02:17
Bayram Tutumlu'nun nasıl bir "adam" ve "insan" olduğunu açıklamış yönetimimiz, kendilerine teşekkür ederim. Onun hakkında söylenecek çok şey var aslında ama ceza almak istemiyorum.

Bayram Tutumlu, Aurelio ile ilgili girişimlerinin yanı sıra yetmedi gibi Vederson, Deivid ve kaptanımız Semih'i de götürmek istemiş. Ben böyle bir "adam" görmedim, söyleyecek çok fazla söz yok. Aurelio ile bu üç futbolcu arasındaki tek fark; sadakat olsa gerek... Onlar Tutumlu'ya kanmamış, Aurelio ise kanmış ve gitmiş.

Şansal Büyüka, İbrahim Seten (Vatan Spor Müdürü), Adnan Sezgin gibi isimlerin de söylemleriyle Tutumlu'nun kişiliği ve yaptığı pis işler açıklanmış, umuyorum ki böyle kişiler futboldan temizlenir, zira bu kişilerin futbolu lekelemeye hakları yok.

Bayram Tutumlu da bugün Fenerbahçe resmi taraftarının sitesine röportaj vermiş, orada söyledikleri her şey yalanmış, bu açıklamayla bunu da öğrenmiş olduk, bu kadar kolay yalan söyleyebilen bir adam görmedim ben, helal olsun.

Dipnot: Bu bütün olayların sebepleri, yani Tutumlu'nun bu çirkin tavrının sebeplerinin R.Carlos transferinde İspanya futboluna yakın olan Tutumlu'ya hiçbir şekilde danışılmaması (daha doğrusu para kaptırılmaması), Tutumlu'nun önerdiği İspanyol isimlerin yönetim tarafından veto edilmesi, Tutumlu'nun teknik direktör olarak Laudrup'u yönetime önerip veto yemesi ve Güiza ile Aragones transferlerinde de hiçbir şekilde İspanya'da yaşayan ve orada bağlantıları olan Tutumlu'ya danışılmaması olduğu iddia ediliyor.
Aziz Yıldırım ve onun kurduğu yönetim geçen yıl Cihan Oskay olayında çok büyük bir hata yaptı. Şekip Mosturoğlu Star TV'de Serhat Ulueren yönetimindeki programa katıldı ve savunma yapmadı. Sadece Cihan Oskay'a hakaret etti. Aynı hataya bu sefer düşmemeliler. Bayram Tutumlu'ya sallamadan önce, belgeleriyle olayı kanıtlamalılar, sonra Bayram Tutumlu'ya gerekirse sallarlar zaten.

Bence de olay budur. Emre Belözoğlu'na verilen para çok yüksek.

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 02:21
Emre Belözoğlu'na verilen parayı nerden biliyorsunuz, adam daha sözleşme bile imzaladı. Basında bonservisi için 7-8 milyon Euro'lar yazarken başkan 4.5 milyon Euro'ya aldığımızı söyledi, 3.5 milyon Euro bedeller de basının uydurması büyük ihtimalle. Basına kalsa Kezman da 3.5 milyon Euro alıyor ama o da o kadar almıyor, Güiza da 17.4 milyon Euro'ya geldi ya zaten basına göre.

cagri10
11.Temmuz.2007, 02:22
http://www.****.com/images2007/upload/upload/2007manset/aurelio/MansetMehmetBayram%20[emqR20LZ].jpg?0.3160558

Bayram Tutumlu ve Mehmet Aurelio Röportajı

Geçtiğimiz sezonun devre arasında "Mehmet Aurelio`yu Valencia istiyor" sözleriyle başlayan, Fenerbahçemiz ve Aurelio`nun menajeri Bayram Tutumlu arasındaki polemik, Mehmet`in Real Betis`e transferiyle son buldu. Kulübümüzün Aurelio`nun aklını çelme suçlamasında bulunduğu Bayram Tutumlu taraftarımızın neredeyse nefretini kazanmış bir isim. **** forumlarında kendisine büyük bir tepki var.

Bayram Tutumlu üyelerimizin kendisine olan tepkileri üzerine bizi arayarak konuya açıklık getirmek istediğini söyledi. Biz de bunu seve seve kabul ettik. Aurelio, Real Betis`le resmi sözleşme imzalamasına rağmen hala resmi yayın organlarımızdan konuyla ilgili tek satır haber verilmemesi üzerine Bayram Tutumlu`ya merak edilenleri sorduk.

Telefon konuşmamız sırasında Bayram Tutumlu, yanında Mehmet Aurelio ile birlikte doktora gidiyordu. Bu da güzel bir tesadüf oldu. Aurelio`nun Türkçe olarak kısaca görüşlerini de aldık. Ancak Türkçe konuşmakta zorlandığı için konuşmamız kısa oldu. Onun konu hakkında yaptığı kısa açıklama şöyleydi: "Ben Fenerbahçe`yi çok seviyorum. Ayrılmak da istemiyorum. Sözleşme yapmayı bekledim ve istedim. Ancak bana sadece telefonda bir teklif yaptılar. Biz bunu reddettik. Teklifi faksla resmileştirmelerini istedik. Ancak yapmadılar." dedi.

Bu konuşmadan sonra Mehmet Aurelio Türkçe konuşmakta zorlandığı için telefonu Bayram Tutumlu`ya verdi. Tutumlu sözlerine Vatan Gazetesi`nde Feridun Niğdelioğlu imzasıyla yayınlanan "Sizi Pırasa Gibi Doğrarım" başlıklı haberi yalanlayarak başladı. Tutumlu, Feridun Niğdelioğlu ile 2 aydır görüşmediğini ve özel bir röportaj vermesinin mümkün olmadığını söyleyerek "O haber hayal mahsulü" dedi. tutumlu Aurelio`nun kişilikli ve karakterli bir insan olduğunu soyunma odasında geçen olayları kendisine hiç bir zaman anlatmadığını da ekledi.

Bayram Tutumlu ile yaptığımız telefon söyleşisinin devamı şöyle:

****.com: Aylardır Mehmet Aurelio`yu başka takımlara transfer etmek için uğraşıyorsunuz. Hatta kulübümüz sizi "Aurelio`nun aklını çelmek" suçlamasıyla UEFA`ya şikayet edeceğini bile söyledi. Siz gerçekten Mehmet istemediği halde aklını çelerek mi Real Betis`e transfer olmasını sağladınız?

Bayram Tutumlu: Bunlar tamamen hayal ürünü. Mehmet Aurelio, kişilikli, karakterli bir insandır. Bu transfer tamamen onun isteğiyle gerçekleşmiştir. Benim onun aklını çelme gibi bir durumum olamaz. Marco kendisine diğer bazı futbolculara verilen değer verilmediği için, basite alındığı için ayrılmıştır.

Ben geçen sezonun devre arasında başkan Aziz Yıldırım`la görüştüm. "Aurelio`nun sözleşmesi bitiyor, bunu uzatalım, teklifler var" dedim. Aziz Yıldırım bana kızdı, sinirli davrandı. Olabilir davranabilir. Ben bunun üzerine kardeşi Ali Yıldırım`la görüşmeleri sürdürdüm. Ali Yıldırım, başkanla aramızda köprü vazifesi yaptı. Hatta bu iş için Türkiye`ye geldim, ofisinde Ali Yıldırım`la görüştüm Aurelio`nun teklif beklediğini söyledim. Ancak hiç bir gelişme olmadı.

Herhalde yönetim Aurelio`nun Euro2008`de bu kadar iyi performans göstereceğini düşünemedi. Şampiyonadan sonra Mehmet`e 7-8 tane çok ciddi teklif yapıldı. Ancak Marco`nun isteğiyle kulübün teklifini 15 gün bekledik. Fakat yine ilgilenen olmadı. Sonunda telefonla bir teklif yaptılar. Biz aramızda artık güven ortamı kaybolduğu için teklifi faks çekip resmileştirmelerini istedik, yapmadılar. Herhalde Aragones`e, Guiza`ya öyle bir yoğunlaşmışlardı ki Aurelio konusunda hiç bir şey yapmadılar.

Bunun üzerine artık yapacak bir şey kalmadığı için Mehmet Real Betis`le anlaştı. Fenerbahçe`de ve Türkiye`de çok mutlu olmasına rağmen sözleşmeyi imzaladı çünkü ciddiye alınmadığını hissediyordu. Hatta imza atıktan sonra bile bana, "Şimdi Türkiye`yi bırakıp gidiyorum, Fenerbahçe`yi çok seviyorum. Çok üzülüyorum. Keşke teklif yapsalardı" dedi.

****.com: Bütün bu olanlar sizi taraftarın gözünde Fenerbahçe düşmanı yaptı. Siz bir menajersiniz Fenerbahçe gibi büyük bir kulübü bu derece karşınıza almak doğru mu?

BayramTutumlu: Benim Fenerbahçe`ye düşmanlık yapmam söz konusu olamaz. Benim Fenerbahçe`de dostlarım var. Bunu akla getirmek bile mantık dışıdır. Ben Fenerbahçe düşmanı olsam, Aziz Yıldırım istifa ettiğinde Marco`nun haberi olmadan Fenerbahçe ile sözleşme yenilemezdim.

Olay şöyle oldu. Ben Aziz Yıldırım istifa ettiğinde kendisiyle görüşmeye gittim. Yanında Ali Koç vardı ve kendisini istifadan vazgeçirmeye çalışıyordu. Yanlarına girdiğimde Aziz Yıldırım gözlerime baktı ve bana "Nobre gitti bari Marco gitmesin" dedi. Ben de "Başkanım söyleyin sözleşmeyi hazırlasınlar, ben imzalayayım" dedim.

Sözleşme hazırlandı ve ben TSİ 11:00`de sözleşmeyi Aurelio adına onun haberi yokken imzaladım. O sırada Brezilya`da saat 03:00`tü ve Marco mışıl mışıl uyuyordu.

Tekrar ediyorum Marco`nun transferi tamamen kendi isteğıiyle olmuştur ve benim Fenerbahçe düşmanı olmamla bir ilgisi yoktur. Böyle bir düşmanlık söz konusu da değildir.

****.com: Çeşitli iddialar ortalıkta dolaşıyor. Bunlardan biri de kulübümüzün Aurelio`ya 2, size de 1 milyon Euro teklif ettiği buna rağmen sizin teklifi kabul etmediğiniz yönünde. Bu doğru mu?

Bayram Tutumlu: Bütün bunlar hayal ürünü. Ben Marco`nun menajerliğinden önce ağabeyiyim. Beni tanıyanlar bilir. Paraya ihtiyacım yok. Ben bu işi para için yapmıyorum. Marco`nun transferinin de parayla bir ilgisi yok. Marco para için değil, kendisiyle ilgilenilmediği için Betis`e gitti.

****.com: Real Betis`in yabancı hakkının dolu olduğu, Aurelio`yu AB statüsünde oynatmak zorunda olduğu ancak bunun için de kulübümüzün izni gerektiği söyleniyor. Bu konuya da açıklık getirir misiniz?

Bayram Tutumlu: Keşke Marco`nun burada karşılanışını görseydiniz. Sanki Maradona gelmiş gibi karşılandı. Marco Real Betis`in bu sezon yaptığı en önemli transferdir. Gerekirse 2 yabancıyı gönderirler onu yine oynatırlar. Marco`nun böyle bir problemi olmayacak.

Mehmet Aurelio ve Bayram Tutumlu ile yaptığımız telefon görüşmesi doktorla olan randevularından dolayı burada sona erdi. Umarız Aurelio`nun transferindeki belirsizlikleri bir nebze aydınlatırız ve kulübümüzün konuyla ilgili bir açıklama yapmasına neden oluruz ve her iki tarafın da ağzından konuyu öğrenme şansına sahip oluruz.

Revolution
11.Temmuz.2007, 02:24
Bence girer. Kötü bir şekilde ayrıldı diye iyi bir oyuncuyu harcamaz Fatih Terim...

Onun için giremez demedim..İspanya'da 3-5 maça çıkacak sonra fiziği vs. yetersiz olduğu anlaşılınca yedek kalacak..Fatih Terim'de Aurelio'yu dediğim durumda alırsa duygusal davranmış olur.

Sekopej
11.Temmuz.2007, 02:25
Kulübün yaptığı açıklamadan sonra yukarıdaki röportaja inanmam, okumadım bile...

Sekopej
11.Temmuz.2007, 02:30
****DAN BULDUM

Seninle veya aldığın yerle alakalı değil. Tamamen Tutumlu ile alakalı.:)

a.arıcı-11
11.Temmuz.2007, 02:49
Yürek acındırıyor aklı sıra.Bir kere bir menajer oyuncunun haberi olmadan nasıl sözleşme imzalıyor.Böyle bir olay karşısında o menajerle yolunu ayırmayan kişi zaten kişiliksizdir.Birde Aurelio'nun karekterini savunmuş aklı sıra.Bırak bu işleri Bayram çocukmu kandrıyon sen??

SAİT71
11.Temmuz.2007, 03:07
Arkadaşlar Güney Amerika'nın en iyi DM'si bizdeyken artık olmuş bitmiş bir transfer için bu kadar üzülmeyelim. Fenerbahçe büyük bir kulüp. Giden gider kalan sağlar bizimdir. Maldonado geçen sene çok yabancılık çekti. Bu sezon teknik direktör değişikliği ile o ve takımdaki tüm oyuncular yeni transfer edilmiş gibi çalışıyorlar ve kendilerini hocaya göstermeye uğraşıyorlar. Bu sezon takımda Marco olmasa bile büyük bir forma mücadelesi olacağı için Maldonado, Selçuk, Deniz birbirleriyle savaşacaklar. Şahsen Aurelio'nun gidişine üzüldüm fakat Maldonado bize yeter. Benim merak ettiğim başkanın anlaşltığı Carlos'u gölgede bırakacak bir santrafor ama kim?

E artık kendi kafamızdaki taktikleri de yazmaya başlayalım.

----------------------Volkan----------------

---G.Gönül-----Lugano-----Edu----R.Carlos

---------------Maldonado(Selçuk Yabancı Kont.)------

-----C.Kazım---------------------E.Belözoğlu---

-----------------------Alex------------------------

---------------Güiza-----------Kezman---------

-------------------Volkan Babacan--------------

--Ö.Turacı----Yasin Çakmak--Can---Vederson

-----------------------Selçuk----------------------

--Deivid----Ali Bilgin----Appiah----U.Boral

---------------(Burak)Semih-------------

Sekopej
11.Temmuz.2007, 03:33
Kadro kurma işini Hazırlık Kampı Konusu'nda yapalım arkadaşlar, burası yeri değil.

anilton
11.Temmuz.2007, 03:50
Burada belirteceğim tek söz Anilton sana. Kimse üstüne alınmasın. Herkes üyedir yazıp çizebilir. Hiç bir kimsenin önünede geçmem. Fakat 5-10 sayfa önce bas bas bagırıp duruyordun. Egemene sürekli karsılık veriyordun. Bayram Tutumlunun nasıl biri oldugu hakkında. DÜnya çapında bir menejer oldugunu. Şimdi Serkanın koydugu haberi oku. Ondan sonra kendince bir yorum yap. Ben buraya yorum yazıyorum ama niye? Sırf birşeyler olsun diye mi? Düşündün mü hiç. Kimse bu saatten sonra atıp tutmasın. Herkes bazı düşüncelerini kendine saklasın. Biz farklı görüş bildirdikçe,susun birazcık bekleyin dediğimizde üstümüze binmeye çalısıyordunuz. Dünya çapında ki bir menejerin nasıl olunuyormuş görün efendim:)

İlk önce insan olsun sonra etik davranmayı öğrensin Tutumlu. DÜnya çapında menejer oldugunuda sonra konusuruz ..

F.Bahçe hala sözleşmesi devam ettiğini düşündüğü Aurelio'yu büyük sorumsuzluk örneği göstererek elinden kaçırdığı için B.Tutumlu'ya sallama yoluna gitmiş.Ki taraftarlar nasıl böyle bir sorumsuzluk yaparak Aurelio'yu bedavaya kaptırırsınız diye tepki göstermesin.Bu açıklamalardaki bütün amaç budur...

Zaten ****'nun yaptığı röportajda da yönetimin büyük hatası ortaya çıkmıştır.Bu röportajı F.Bahçe taraftarının resmi sitesi yapıyor.Bşkası değil;

Bunun üzerine artık yapacak bir şey kalmadığı için Mehmet Real Betis`le anlaştı. Fenerbahçe`de ve Türkiye`de çok mutlu olmasına rağmen sözleşmeyi imzaladı çünkü ciddiye alınmadığını hissediyordu. Hatta imza atıktan sonra bile bana, "Şimdi Türkiye`yi bırakıp gidiyorum, Fenerbahçe`yi çok seviyorum. Çok üzülüyorum. Keşke teklif yapsalardı" dedi.

"Ben Fenerbahçe`yi çok seviyorum. Ayrılmak da istemiyorum. Sözleşme yapmayı bekledim ve istedim. Ancak bana sadece telefonda bir teklif yaptılar. Biz bunu reddettik. Teklifi faksla resmileştirmelerini istedik. Ancak yapmadılar." dedi.

Yönetim büyük sorumsuzluk yapmıştır.Buna içerleyen Aurelio ayrılmak istediğini menajerine iletmiştir.Menajeride görevini yaparak futbolcusunu başka bir kulübe transfer etmiştir.Helal olsun,yine söylüyorum B.Tutum'lu çok büyük menajer...

F.Bahçe yönetimine bir sözümde;madem diğer oyuncularında aklını çelmeye çalıştı,neden bu zamana kadar söylemedinizi.İnanmayın bu transfer haberlerine demediniz.Neden Tutumlu'yu şikayet etmediniz.Şimdi faka bastınız.Hemen Tutumlu'yu karalama yolunu seçtiniz...

Siz Tutumlu'ya öfke kusacağınıza yönetimin yaptığı bu sorumsuzluğu,en iyi oyuncarından bir tanesini elinde tutamamasına kızınız...

Bir hatırlatma daha;Rüştü de yönetim benimle ilgilenmedi,o yüzden ayrıldım demişti!Bunlar tesadüf olamaz..

Sekopej
11.Temmuz.2007, 03:56
Tutumlu hakkında daha önceden de bu kulübe giremez açıklaması yapılmıştı.

Bence Aziz Yıldırım, Tutumlu'nun bunca yaptığı şeye rağmen hala Aurelio'nun onunla olmasına kızdı ve bu nedenle ısrarcı olmadı.

Kulüpler Birliği'nde bu konu görüşülmüş, çok büyük menajer Federasyon aracılığıyla FIFA'ya şikayet edilecek. Ayrıca FIFA'dan Betis'e gelecek cezanın da sorumlusu Tutumlu olacak. Çoğu kesim tarafından bu kadar eleştirilen bir menajer büyük bir menajer değildir bence.

Federasyon Fenerbahçe'nin yanında, Ortaga davasını kazanan Şekip Mosturoğlu bu davanın da peşini bırakmayacaktır.

MeMo
11.Temmuz.2007, 04:02
ailton birşey sorucam röportajı yapan röportajı yaptığı kişinin dediklerine katılmak mı zorunda.Ayrıc Fenerbahçe Taraftarının Resmi Sitesi diyorsun orda ki yorumlarada bir bak istersen madem resmi sitesiymiş.Rüştü size gelmeden önce zaten Zico 3. kalecimiz demişti.Birşeyi daha kaçırıyorsun açıklamada Bayram Tutumlu'nun Aurelio'yu ayartmaya çalıştığı söyleniyor eğer Tutumlu böyle yaptıysa yönetim ne yapabilir?

anilton
11.Temmuz.2007, 04:05
ailton birşey sorucam röportajı yapan röportajı yaptığı kişinin dediklerine katılmak mı zorunda.Ayrıc Fenerbahçe Taraftarının Resmi Sitesi diyorsun orda ki yorumlarada bir bak istersen madem resmi sitesiymiş.Rüştü size gelmeden önce zaten Zico 3. kalecimiz demişti.Birşeyi daha kaçırıyorsun açıklamada Bayram Tutumlu'nun Aurelio'yu ayartmaya çalıştığı söyleniyor eğer Tutumlu böyle yaptıysa yönetim ne yapabilir?

Eğer Aurelio "ben F.Bahçe'de kalıcam,ayrılmak istemiyorum" dese,B.Tutumlu ne yapabilir?

MeMo
11.Temmuz.2007, 04:07
Eğer Aurelio "ben F.Bahçe'de kalıcam,ayrılmak istemiyorum" dese,B.Tutumlu ne yapabilir?

"Aklını çelme" kavramını mı tartışalım :)

Sekopej
11.Temmuz.2007, 04:08
Şu da var, Aurelio Fenerbahçe ile sorunum yok, Betis daha iyi teklif yaptı diyor. Sonra Tutumlu çıkıp bir sürü olay anlatıyor, sabah kulübü arayıp aklınca kendini suçsuz göstermeye çalışıyor. Ben bu adamın dediğine inanır mıyım? Hayır.

Sözleşmede kendi imzası olmasına rağmen opsiyon yok diye açıklama yapan da Tutumlu'ydu. Federasyon opsiyonu onaylayınca o yurt içi için diye birşey çıkardı. Şimdi de başka şeyler anlatıyor ama artık çok geç. Fenerbahçe üzerinden para kazanamayacak. Görülüyor ki Galatasaray üzerinden de kazanamayacak ama tebrik etmek lazım reklamını iyi yaptı.

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 04:08
Anilton öyle bir şey yazmışsın ki akıl alır gibi değil. Fenerbahçe taraftar sitesinde yapılan röportajdaki sözleri Fenerbahçe yönetimi resmi sitesinden yalanladı. Sen kendinle çelişmekten başka bir şey yapmıyorsun. Oradaki röportajda diyor ki "Bizimle ilgilenilmedi, bize teklif geldi ama telefonla, benim paraya ihtiyacım yok." diye, ama Fenerbahçe de bunların yalandan ibaret olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Oyuncusuna 3 milyon Euro, kendisine 1 miyon Euro istedi." O röportajdaki söylemlerin tamamı yalan Tutumlu'nun, bunu da Fenerbahçe'nin yaptığı açıklama gösteriyor.

Rüştü konusunda da ilgilenmediğimiz doğru zira kadromuzda düşünmediğimizden ilgilenmedik ;;)

Bizim yönetim aptal değil, Türkiye'nin en başarılı ve en iyi yönetimidir tartışmasız ve Tutumlu'ya 1 milyon Euro kaptıracak kadar aptal hiç değil. En iyisini yapmış yönetim, zaten FIFA'lık olacak dava, bu da açıkça belirtilmiş, gereken yapılacak.

Sen hala hangi akla hizmet Bayram Tutumlu'yu savunuyorsun arkadaşım? Akrabası falansan söyle, ilk günden beridir Tutumlu'yu savunmaktan bıkmadın mı?

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 04:09
Yine başladı tutumlu kavgaları
raund 2 hadi bakalım kapışın

Sekopej
11.Temmuz.2007, 04:11

Bence Aurelio bunu demiştir ama Tutumlu türlü bahenelerle aklını çelmiştir onun. Vederson Deivid ve Semih'i ikna edememiş ama Aurelio'yu etmiş.

Olan oldu, artık yapacak birşey yok. Burada da aslında birbirimize fazla yüklenmeye gerek yok. Parayı götüren onlar nasılsa.:p FIFA'nın vereceği kararı bekleyelim, o zaman netleşir her şey. FIFA zaten Fenerbahçe'yi haklı bulursa muhtemelen Tutumlu da ceza alır, bulmazsa şimdi neyse o şekilde devam eder...

anilton
11.Temmuz.2007, 04:16
F.Bahçe yönetimi her şeyi doğru söylüyor diye bir kaide mi var?Ne diyecek.Biz sorumsuz davrandık,oyuncumuzu kaptırdık mı diyecek.Elbette yalanlayacak.Aurelio mutlu olsa,yönetim istediği şartları sağlasa aklını kimse çelemezdi?

Yönetim yeterince ilgilenmedi,buna içerleyen Aurelio'da gitmek istediğini menajerine söyledi ve menajeride onu La liga ekiplerinden Betis'e götürdü.Olay bu kadar açık ve net.Tutumlu ile ne akrabalığım olacak.Siz yönetiminize toz kondurmamak için işini yapan menajerine yükleniyorsunuz.Bende sadece bunu söylüyorum.Yoksa ne diye savunacam tanımadığım herifi.Aurelio'yu getiren Tutumlu,götürende o oldu,o zaman kızamaya hakkınız yok...

Sekopej
11.Temmuz.2007, 04:18
Yine başladı tutumlu kavgaları
raund 2 hadi bakalım kapışın

Bu sefer konu uzamayacak.

Egemen'e soruyorum, Anıl ne yazarsa yazsın senin Tutumlu hakkındaki görüşlerin değişecek mi?

Aynı soruyu Anıl'a da soruyorum, Egemen ne yazarsa yazsın senin görüşün değişecek mi?

Vereceğiniz cevapları biliyorum. Herkes istediği fikri savunabilir, 2 taraftan da yapılan açıklamalar var, herkesin kendi düşünceleri var ve bu açıklamalara, gelişmelere göre bir fikirleri oluşur. Ve sanal alemde bu fikirlerin değişmesi imkansıza yakındır.

O nedenle şimdi tartışmayı uzatmayın. Herkesin görüşü kendisine kalsın. Öyle veya böyle transfer gerçekleşmiş, şimdi gelişmeleri bekleyelim, burada boşu boşuna birbirimizi yemeyelim.

Tüm üyelerimizin beni dinleyeceğini ve tartışmayı sürdürmeyeceğini düşünüyorum. Bayram Tutumlu iyi, hayır kötü tartışması artık son bulsun. Aurelio transferi hakkında da çoğu kişi görüşünü belirtti zaten. Büyük bir kayıp, eksiklik olup olmayacağını maçlarda göreceğiz. Lütfen tartışmalar gereksiz yere uzamasın, ben de bir daha bu kadar uzun yazı yazmak zorunda kalmayayım.:)

Burak Duran
11.Temmuz.2007, 04:26
bende sunu sormak istiyorum herkes bu adama yukleniyor iyi guzel anladim adam diyelim ki hatali. Betisin yaptigini fener yapamiyor mu? aurelio gibi bir oyuncu taviz vermeme ugruna mi birakildi? Kim ne derse desin bence burda hata aziz yildirimdadir. bazi oyuncular vardir onlar baskanlarin bu tavirlari yuzunden kaybedilemeyecek kadar degerlidir bir takim icin bence aurelio oyleydi. Betise hayirli olsun artik tartismanin bir manasida yok yani

Seko senin yazinin uzerine yazdim ama ben gorus belirtmemistim :)

Sekopej
11.Temmuz.2007, 04:28
Görüş bildirin elbette yahu.:) Her şeyi yasaklamadık. Sadece daha önce de tartışması olmuş ve bir çözüme kovuşmayacak konuları tartışmayalım. Yoksa herkes istediği görüşü bildirebilir, transferler hakkında.

matrockmamy
11.Temmuz.2007, 05:08
komisyon, tutumlunun burnundan gelsin emi!

Ouzy
11.Temmuz.2007, 05:33
'Betis'in teklifi daha iyiydi'

İspanyol ekibi Real Betis'le anlaşan Mehmet Aurelio Fenerbahçe ile hiçbir sorunu olmadığını ve sadece Betis'in teklifinin daha iyi olduğunu söyledi.

http://www.ntvspor.net/Images/32742.jpg

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 19:49 TSİ 10 Temmuz 2008 Perşembe
İspanya'nın Real Betis takımı ile anlaşan milli futbolcu Mehmet Aurelio, ''Fenerbahçe ile hiçbir sorunum olmadı, ancak Real Betis'in bana verdiği teklif daha iyiydi'' dedi.

Real Betis 3 yıllık anlaşma yapan Aurelio, Fenerbahçe'de çok arkadaşı olduğunu ve Türkiye'ye 'aşık olduğunu' belirtip, Real Betis'e gelişinin bunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçe'ye gelecek sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde 'büyük şans' dileyen Aurelio, Real Betis'in de İspanya'daki önemli kulüplerden biri olduğunu ve her zaman La Liga'da oynamak istediğini kaydetti. 31 yaşındaki futbolcu, ''Real Betis'e geldiğim için mutluyum. Burada da çalışıp kendimi göstermek istiyorum'' dedi.

Milli futbolcu ayrıca, A Milli Takım'da oynamaya devam etmek istediğini, teknik direktör Fatih Terim'in çağırması halinde her zaman göreve hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu da ''Ne Fenerbahçe'nin ne de Aziz Yıldırım'ın düşmanı değilim. Tam tersine bu kulübe sempatisi olan biriyim. Aurelio'nun Real Betis'e gelmesi tamamen profesyonel bir konudur. O Real Betis'e gelmek istemiştir, ben de menajeri olarak bunu sağlamışımdır. Bir Türk gazetesinde benim ağzımdan verilmiş gibi Aziz Yıldırım aleyhinde söylenen tüm sözler yanlıştır'' açıklamasında bulundu.

FUTBOL FEDERASYONU GENEL SEKRETERİ KAZANCIOĞLU
Bu arada Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, İspanya'nın Real Betis takımına transfer olan Mehmet Aurelio konusunda şu ana kadar kendilerine herhangi bir müracaat gelmediğini söyledi.

Kazancıoğlu, Fenerbahçe'nin Mayıs ayında federasyona başvurarak, Aurelio'nun sözleşmesindeki opsiyon hakkını kullandığını belirterek, ''Fenerbahçe'nin müracaatı kayda alındı. Şu anda bize İspanya'dan transferle ilgili herhangi bir müracaat yok. Gelen evraka göre hareket edeceğiz'' dedi.

Fenerbahçe'nin federasyona gönderdiği sözleşmede opsiyon hakkının sarı-lacivertli takımda olduğunu kaydeden Metin Kazancıoğlu, ''Fenerbahçe Mayıs ayında bize müracaat ederek, opsiyonu kullandığını bildirdi. Bu kayda alındı. Biz de o zaman Aurelio'ya bunu tebliğ ettik. Şimdi gazetelerden futbolcunun yabancı bir takım ile mukavele yapacağını duyuyoruz, ama bize şu aşamada bir müracaat yok. Bize müracaat edildiğinde gelen evraka göre gerekli prosedürü uygularız'' diye konuştu.

Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu'nun Real Betis takımının FIFA'ya başvurarak transfer yaptığı şeklindeki iddialarıyla ilgili olarak Kazancıoğlu, ''Müracaat kime, nasıl ve hangi belgeyle yapılmış? Bize bir şey gelmedi. Bu bir hukuki ihtilaf. FIFA bir karar verecektir. Konu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) kadar gidebilir'' diye konuştu.

bjk_melo_151
11.Temmuz.2007, 06:24
Etme bulma dünyası.Trabzonspor'dan nasıl alındığı bilinmez.Diğer klüplerin de başına geldi.Canı yanan yalnız Fenerbahçe değil.Zamanında herkesin başı yandı sözleşme konusunda...Üzülmeye,sinirlenmeye gerek yok onlar para için yapıyor bu işi.Boşverin sıkmayın canınızı değmezler çünkü.

scar face
11.Temmuz.2007, 06:28
Aureiloyu artık bırakalım da Senna gelecek mi ona bakalım...

GodfatheR
11.Temmuz.2007, 06:29
Aureiloyu artık bırakalım da Senna gelecek mi ona bakalım...

Senna gelmez abi.Arsenal istemiş Senna gitmek istememiş diye bir haber dolaşıyo Marca'da yani Türkiye'ye gelmesi çok zor.

scar face
11.Temmuz.2007, 06:31
O zaman baska alternatifler üzerinde durmak gerek ya da Maldonodoyla idare edilecek.

TR.CaPTaiN
11.Temmuz.2007, 06:53
Hem yönetim ilgilenmedi diyor hem Betis daha iyi para verdi diyor. Yani yönetim ilgilenmediğinden dolayı değil daha çok para nedeniyle gittiğini itiraf ediyor ama yönetime sallamayı da ihmal etmiyor. Aurelio'nun çıkıp '' menajerim çok aç gözlü, benden son voleyi vurmak istedi bu nedenle diğer karakterli arkadaşlarımı kandıramadı beni kandırmayı başardı ve götürdü '' demesi daha doğru olurdu.

Fenerbahçe için gecesini gündüzüne katan aç gözlü adamlara(!) Fenerbahçe'nin parasını kaptırmayan yönetimimizi tebrik ediyorum.

Aziz Başkan'ın Aurelio yerine dünya çapında bir ortasaha getirmesi gerekir. Zaten dünya çapında bir oyuncu geldiği zaman forma,sponsor vs. gelirlerle maddi yönden de fazla zorlayacağını düşünmüyorum. Tabi ki Aziz Başkan daha iyisini bilir bekleyip göreceğiz.

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 06:58
Hem yönetim ilgilenmedi diyor hem Betis daha iyi para verdi diyor. Yani yönetim ilgilenmediğinden dolayı değil daha çok para nedeniyle gittiğini itiraf ediyor ama yönetime sallamayı da ihmal etmiyor. Aurelio'nun çıkıp '' menajerim çok aç gözlü, benden son voleyi vurmak istedi bu nedenle diğer karakterli arkadaşlarımı kandıramadı beni kandırmayı başardı ve götürdü '' demesi daha doğru olurdu.

Fenerbahçe için gecesini gündüzüne katan aç gözlü adamlara(!) Fenerbahçe'nin parasını kaptırmayan yönetimimizi tebrik ediyorum.

Aziz Başkan'ın Aurelio yerine dünya çapında bir ortasaha getirmesi gerekir. Zaten dünya çapında bir oyuncu geldiği zaman forma,sponsor vs. gelirlerle maddi yönden de fazla zorlayacağını düşünmüyorum. Tabi ki Aziz Başkan daha iyisini bilir bekleyip göreceğiz.

İyi bir paraya birini satmadığımız sürece öyle çok büyük transfer beklemeyin. Aziz Yıldırım FB TV'deki konuşmasında transfer için 27 - 30M Euro ayırdım demişti. Biz zaten bunun 20.5'ini harcadır geriye 7-8 milyon kalmış olsa bunun 1 milyonu yedek kaleci için ayrılsa geriye öyle dünya çapında bir oyuncu almaya yetecek para kalmıyor. Zaten yabancı kontenjanımızda dolu.

Cengo
11.Temmuz.2007, 07:11
Aurelio öyle ya da böyle geri dönecektir, yazıyorum buraya :)

--

Fenerbahçe Betise mektup yazdı

Şimdi ne olacak!

Bu olaydan hiçbir resmi bilgisi olmayan Fenerbahçe Kulübü‚ Real Betise mektup yazarak‚ Marco Aurelio kulübümüzün sözleşmeli profesyonel futbolcusudur. Bizim dışımızda yapılan görüşmeler varsa‚ kurallara uygun değildir. Yasal işlem yapacağız diyecek.

Ve ondan sonra da olay FIFAya kadar gidecek.

Aurelionun Betise gitmesi‚ Milli Takımı da etkileyecek.

Çünkü Aurelio Fenerbahçede Türk statüsünde oynuyor. Cebinde Türk pasaportu var. Betis bu futbolcuyu Türk statüsünde oynatırsa‚ Fenerbahçe ile sözleşmesi var‚ oynatamaz‚ yasal değil. Brezilya vatandaşı olarak oynatırsa‚ üç yabancısı var. Olay FIFAya kadar gider‚ en az dört ay forma giyemez. Bu arada yabancı statüsünde oynadığı an da Türk vatandaşlığından çıkmış olur ki‚ bu da Milli Takıma zarar verir.

(Alaatin Metin - Akşam)

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 07:22
Bir haftaya kalmaz çıkar kokusu :)

Olan milli takımımıza oldu yine..

anilton
11.Temmuz.2007, 07:24
Milli takımla bir alakası yok.Muhtemelen gönderirler bir yabancılarını.Onu düşünmüşlerdir...

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 07:28
Lütfen bir üstteki mesajı okurmusun?

Milli takımda oynamama ihtimali var.

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 07:30
Aurelio öyle ya da böyle geri dönecektir, yazıyorum buraya :)

--

Fenerbahçe Betise mektup yazdı

Şimdi ne olacak!

Bu olaydan hiçbir resmi bilgisi olmayan Fenerbahçe Kulübü‚ Real Betise mektup yazarak‚ Marco Aurelio kulübümüzün sözleşmeli profesyonel futbolcusudur. Bizim dışımızda yapılan görüşmeler varsa‚ kurallara uygun değildir. Yasal işlem yapacağız diyecek.

Ve ondan sonra da olay FIFAya kadar gidecek.

Aurelionun Betise gitmesi‚ Milli Takımı da etkileyecek.

Çünkü Aurelio Fenerbahçede Türk statüsünde oynuyor. Cebinde Türk pasaportu var. Betis bu futbolcuyu Türk statüsünde oynatırsa‚ Fenerbahçe ile sözleşmesi var‚ oynatamaz‚ yasal değil. Brezilya vatandaşı olarak oynatırsa‚ üç yabancısı var. Olay FIFAya kadar gider‚ en az dört ay forma giyemez. Bu arada yabancı statüsünde oynadığı an da Türk vatandaşlığından çıkmış olur ki‚ bu da Milli Takıma zarar verir.

(Alaatin Metin - Akşam)

Güzel yazmış adam ama FİFA Başkanının bugün bir konuşmasını dinledim modern köleliğe son vericem diye böyle durumlarda genelde topçunun yanında olacaklarını açık açık belli ettiler

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 07:32
Futbolcunun yanında da olsa dava çözülmeden nası oynayacak adam abi?

anilton
11.Temmuz.2007, 07:32
Lütfen bir üstteki mesajı okurmusun?

Milli takımda oynamama ihtimali var.

Okudumda cevap yazdım,zaten onun için yabancılarından birisini gönderirler diyorum.Brezilya vatandaşı olarak oynatırlar...

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 07:35
Futbolcunun yanında da olsa dava çözülmeden nası oynayacak adam abi?

Riberry falan nasıl oynadıysa öyle oynatırlar herhalde

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 07:35
Tamam o zaman Brezilya vatandaşı olarak oynatırsa milli takımda oynayamaz diye biliyorum?

Cengo
11.Temmuz.2007, 07:38
Milli takımla bir alakası yok.Muhtemelen gönderirler bir yabancılarını.Onu düşünmüşlerdir...

Türk giderse TFF lisansını onaylamayacak, bonservisini transfer etmeyecek.
UEFA bonservisi isteyecek, Betis FIFA'ya başvuracak, TFF savunma gönderecek, olay CAS'a gidecek, geçici lisans kararı görüşülecek ve muhtemelen çıkmayacak.

Çünkü hem ülkesi sayılan bir oyuncunun (hak sahibi) federasyonu ile başka bir federasyonu karşı karşıya getirdiği için, hem de sezon açılmadığı için.

CAS'tan aleyte bir karar çıkmaz umuyorum, çünkü muhtemelen Aurelio altta bulunan maddeyi dikkatli inceletmedi, sadece Türkiye için geçerlidir diye düşündü ama Türk vatandaşı, alttaki madde de taraflar sözleşmeyi bir yıl uzatma hakkına sahiptir gibi bir şey olabilir; bu tarz bir madde ortaklaşa değil, 2 taraftan birinin onayını yeterli görür.

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 07:44
Şunu kabul edelim, artık bu saatten sonra Aurelio'nun dönme ihtimali sıfır.

1) Yasal olarak bu mümkün değil artık.
2) Dönse bile, yani yasal olarak mümkün olsa bile bunca olaydan sonra Fenerbahçe taraftarının Aurelio'yu isteyeceğini zannetmiyorum.

Seneye R.Betis forması giyecek Aurelio, ama eğer biz haklıysak bu konuda tazminat alacağız, haksızsak ise hiçbir şey alamayacağız, ama yine Marco Betis forması giyecek. Haklıysak Betis, Aurelio ve Tutumlu ceza alabilir, umarım da öyle olacak.

Maldonado'yu satamayız, para etmez, anca yollayabiliriz. Kezman'ı ise belli bir miktara satabiliriz, ki en mantıklısı bu gözüküyor. Antrenmanlarda da izledim de Kezman çok kötü göründü gözüme, top sektirmekten aciz gibi, inşallah onu satarız zaten forvet bolluğu var.

Kaliteli bir ön libero alacağız büyük ihtimalle, ama bir de şu var, sanıyorum ki bizim yöneticiler 15 Temmuzda Avusturya'ya gidip Aragones ile son durum hakkında bilgi alacaklarmış ve gönderilmesi düşünülen futbolcular veya eksik bölgelere oyuncu istenecekmiş Aragones'ten. Bakalım Aragones'in kararları önemli olacak.

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 07:48
Aragones bence güzel bir analiz ile iş yapacaktır.

Bu arada Egemen geçen sene bir yorumun vardı takımda forvet yok diye:DŞimdi ki durumuuza bakıyorumda hakikaten forvet bolluğu var.

Ama Kezman sırf kontenjan açmak için gönderilmemeli.

fmsmyrna
11.Temmuz.2007, 07:51
Emre Belözoğlu'na verilen parayı nerden biliyorsunuz, adam daha sözleşme bile imzaladı. Basında bonservisi için 7-8 milyon Euro'lar yazarken başkan 4.5 milyon Euro'ya aldığımızı söyledi, 3.5 milyon Euro bedeller de basının uydurması büyük ihtimalle. Basına kalsa Kezman da 3.5 milyon Euro alıyor ama o da o kadar almıyor, Güiza da 17.4 milyon Euro'ya geldi ya zaten basına göre.

Aziz Başkan FB TV'de Kezman için ona bu sene 3 vericem demişti.Yani yıllık ücretinde bir indirime gidildi anlaşılan.

Aurelio konusunda ise Tutumlu'nun açıklamlarıyla Aurelio'nun açıklamaları arasında dağlar kadar fark var.Biri diyor ilgi yoktu ondan gitti.Biri diyor Betis'in teklifi daha iyiydi.Kim yalan söylüyor.Tutumlu diyor ilgi gösterilmedi kaç kere kulübe geldim faks çektim falan iyide bir kulüp ayaktamı uyuyor yahu hiç bir cevap verilmiyor teklif sunulmuyor,neymiş Euro 2008'de bu kadar iyi performans göstereceğini yönetim tahmin edememiş yahu bu ne kumar mı oynuyor yönetim riske giriyor hadi bakalım iyi mi oynayacak kötü mü? Ayrıca Tümer Metin ne diyor 'aidiyet duygusunu tattım bu kulüpte diyor oyuncularına sahip çıkıyor vs.' diyor.Tuncay'a ben tepki göstermemiştim gösterenlerde para konusunda tepki göstermişlerdi.Ancak Aurelio hiç bir açıklama yapmadan sessizce gitti.Artık gittikten sonra yapacağı açıklama kimsenin umrunda olmaz sanırım.Milli takıma alınmasına ben de karşıydım en başından beri umarım orda Brezilyalı statüsü ile oynar da bir daha milli takıma alınmaz ama bugün Müfit Erkasap Lig Tv'ye bağlandı ve bi soun olmadığını milli takımda oynayabileceğini söyledi ki bu büyük ihtimalle devam edecek demek oluyor

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 07:53
Hakkaten forvet bolluğu oldu. Güiza, Semih, Kezman, Burak ve İlhan, gerekirse Kazım ile Deivid de forvet oynayabiliyorlar. Kezman gidip Derdiyok veya Mevlüt gelse forvet sıkıntımız kalmaz.

Maldonado'yu esasen idmanlarda çok iyi gördüm, hırslı, istekli, çalışkan ve çok iyi hazırlanıyor, eskisinden daha iyi olacak gibi bir görüntü çiziyor. Zico ile Alex'in de Maldonado ile övgü dolu sözleri de umutlandırmıyor değil beni açıkçası. O yüzden Kezman kalacağına Maldonado'nun kalması tercihimdir. Bir de Kezman'ın yedekliği kabul etmeyeceği bir gerçek, kendi de söylemişti bunu, tekrar bir kriz yaşanmamalı bu takımda, Semih'in de hakkı yenmemeli ve Kezman makul bir ücrete satılmalı ki hem kontenjan açılsın hem de para gelsin.

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 07:55
Ben Maldonado'nun kumaşının iyi olduğunu düşünüyorum.Yani Deivid gibi olacaktır.İlk sene bişey olmayıp sonraki sene döktürmesi gibi:)

Bekleyip görmek lazım.Eğer Mevlüt gelir ise çok çok iyi olur!

Jesus_FB
11.Temmuz.2007, 08:00
Maldonado tam Aragones'in istediği tipte bir oyuncu tek pas yapmayı seven biri herhalde onunla beraber daha iyi oynayacaktır bizim Maldo :)

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 08:09
Aragones bir de en önemli faktörünün ve özelliğinin "iletişim" olduğunu vurgulamıştı daha gelmeden. Maldonado ile de çok iyi bir iletişim kurabilir, zira ikisinin de ana dili İspanyolca. O yüzden Maldonado'dan belki bu yıl çok iyi bir performans görebiliriz. Aragones'in iletişim faktörüyle ve onu çok iyi hazırlamasıyla belki de kilit oyuncumuz olabilir. Hazırlık maçlarını bekleyelim görelim, 2 gün kaldı bakalım.

SAİT71
11.Temmuz.2007, 08:13
Aziz başkanın bu yaşananlardan sonra Lugano'nun sözleşmesini şimdiden uzatması lazım. En az 30 una kadar elimizde tutmalıyız. Kaliteli bir Stoper. İyi oyuncuları elimizden kaçırmayalım artık. Ayrıca Kezman bence bu sene yaptı yaptı yapamadı yolcu. Bence defansif orta sahaya maldonado yeter. Senna'ya felan gerek yok. Zaten oda Aurelio gibi yaşlandı. Eğer Senna gelirse Maldonado ne iştir neden aldık. Birde Giney Amerika'nın mevkisinde en iyisi olan bir adamı bazıları bir kaç maçta hemen harcamaya kalkıyorlar.

Bence sakat olan Deivid'i gönderip yerine yararlı olabilecek bir oyuncu almalıyız. Dile kolay 5 ay sakat + iyileşecek form tutacak ve bize yararlı olacak. Bence bu sezon Deivid yok. Onun için yollarımızı ayırmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bayram Tutumlu'nun yaptığı işi felan değil.Fenerbahçe'ye olan düşmanlığından dolayı yapmış olduğu bir şey. Daha öncede Valencia'ya kaçırmak istemişti. Ama göreceksiniz ya paramızı yada oyuncumuzu geri lacağız. Bence 7 Milyon Euro'muzu alalım. Çünkü artık Aurelio benim gözümde bitti.

Sheriff
11.Temmuz.2007, 08:16
Aziz başkanın bu yaşananlardan sonra Lugano'nun sözleşmesini şimdiden uzatması lazım. En az 30 una kadar elimizde tutmalıyız. Kaliteli bir Stoper. İyi oyuncuları elimizden kaçırmayalım artık. Ayrıca Kezman bence bu sene yaptı yaptı yapamadı yolcu. Bence defansif orta sahaya maldonado yeter. Senna'ya felan gerek yok. Zaten oda Aurelio gibi yaşlandı. Eğer Senna gelirse Maldonado ne iştir neden aldık. Birde Giney Amerika'nın mevkisinde en iyisi olan bir adamı bazıları bir kaç maçta hemen harcamaya kalkıyorlar.

Bence sakat olan Deivid'i gönderip yerine yararlı olabilecek bir oyuncu almalıyız. Dile kolay 5 ay sakat + iyileşecek form tutacak ve bize yararlı olacak. Bence bu sezon Deivid yok. Onun için yollarımızı ayırmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bayram Tutumlu'nun yaptığı işi felan değil.Fenerbahçe'ye olan düşmanlığından dolayı yapmış olduğu bir şey. Daha öncede Valencia'ya kaçırmak istemişti. Ama göreceksiniz ya paramızı yada oyuncumuzu geri lacağız. Bence 7 Milyon Euro'muzu alalım. Çünkü artık Aurelio benim gözümde bitti.
O parayı vermezler.. Aurelio'da tıpış tıpış geri döner..

SAİT71
11.Temmuz.2007, 08:19
Ama sözleşmesinde öyle yazıyor. Ve Tutumlu'da Aurelio Betis'in en önemli transferi felan diyor. Sözleşmeyi imzalamadımı Aurelio. İmzaladıysa vermek zorundalar.

barahir
11.Temmuz.2007, 08:20
Sadece Senin değil. Büyük Fenerbahce Camia'sının gözünde de zerre değeri kalmamıştır benim hissettiğim kadarıyla..

Ayrıca Resmi Siteden de yeterince aydınlatıcı bi açıklama yapıldı bu "şahsiyetsiz" "insan" vasıflarına sahip olmayan B.T (İsmini Bile Söylemek İstemiyorum) hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nun gereğini yapacağını ve gerekli mercilere şikayet edilerek her türlü yaptırıma maruz bırakacağına tüm kalbimle inanıyorum..

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 08:21
O parayı vermezler.. Aurelio'da tıpış tıpış geri döner..

Aurelio'nun geri dönme ihtimali yok artık. Onun lisansı çıkarılacak, ancak dava sürecek. O parayı vermezler diye bir şey de yok, eğer Betis'e veya Marco'ya veya menajerine gerekli tazminat cezası kesilirse, paşa paşa ödeyecekler, başka çareleri yok çünkü. Oyuncu artık onlarındır ama ceza gelirse ödemek mecburiyetindeler. Ödeyemezlerse de ödeyecekler, yoksa çok daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.

Ortega için 11 milyon Dolar ceza verildiğinde geri dönmemişti hatırlarsanız, cezayı çekmişlerdi. Aurelio asla geri dönmeyecek artık.

SAİT71
11.Temmuz.2007, 08:23
Mehmet Aurelio La Liga ekibi Real Betis ile 3+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı ve A Milli Takım forması da giyen yıldız futbolcunun İspanya kariyeri böylece başlamış oldu.

Sözleşmeyi imzaladığına göre transfer usulsüzce gerçekleşmiş ve yasalarca Fenerbahçe haklıdır. Artık her şey resmi. Paramızı almamız lazım.

Sheriff
11.Temmuz.2007, 08:29
Ama sözleşmesinde öyle yazıyor. Ve Tutumlu'da Aurelio Betis'in en önemli transferi felan diyor. Sözleşmeyi imzalamadımı Aurelio. İmzaladıysa vermek zorundalar.
Vermezler geri gönderirler çok zorda kalırlarsa..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Aurelio'nun geri dönme ihtimali yok artık. Onun lisansı çıkarılacak, ancak dava sürecek. O parayı vermezler diye bir şey de yok, eğer Betis'e veya Marco'ya veya menajerine gerekli tazminat cezası kesilirse, paşa paşa ödeyecekler, başka çareleri yok çünkü. Oyuncu artık onlarındır ama ceza gelirse ödemek mecburiyetindeler. Ödeyemezlerse de ödeyecekler, yoksa çok daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.

Ortega için 11 milyon Dolar ceza verildiğinde geri dönmemişti hatırlarsanız, cezayı çekmişlerdi. Aurelio asla geri dönmeyecek artık.
Evet 2 sene futboldan men edilmişti :D

shamur1
11.Temmuz.2007, 08:44
Trabzonspor'dan 100 bin euro için gitmişti zaten Fenerbahçe'ye. Tabi orda Özkan Sümer'in de hatası vardı.

perpetua
11.Temmuz.2007, 11:53
Fenerbahce kulubunun 10 Temmuz tarihli aciklamasi der ki:

Ölçüsüz ve hukuksuz isteklerinin kabul edilmemesi üzerine altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş, kulübümüz ve başkanımız hakkında asılsız ve yakışıksız iddialarda bulunmaya başlamıştır.

Simdi bu resmi bir aciklama. Yani Fenerbahce kulubunun avukatlari bu yaziyi onaylamis ve yayinlanmasina izin vermis.

Peki bu aciklama ne anlatiyor:

altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki
Bayram Tutumlu'nun imzasinin Aurelio ile Fenerbahce'nin 2006 yilinda yaptigi sozlesmede olmasi gayet normal bir sey. Peki bu sozlesmede taraflar neye mutabik kalmis?

çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş

Iki tarafin da kabul etmesi gereken bir opsiyon hakkinin olduguna mutabik kalmislar. Fenerbahce kulubu ise Bayram Tutumlu'nun bu cift tarafli opsiyon'u inkar ettigini soyluyor.

Yani opsiyonu kullanmak icin Fenerbahce kulubunun Aurelio/Bayram Tutumlu'nun opsiyonu kabul eden imzasina ihtiyaci var.

(Gazete arsivlerine bakilarak Bayram Tutumlu'nun itirazinin, tek tarafli olarak opsiyonun kullanilmasi oldugunu gormek mumkun)

Hurriyet Gazetesi Haberi (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8826297&tarih=2008-04-30)

Simdiiiiiiii.....

Senaryonun hangisi olduguna karar vermeyi size birakiyorum.

1. Eger Bayram Tutumlu, Aurelio'nun bu opsiyonu kabul ettigine dair imza attiysa, neden/nasil transfer yapilabilir FIFA tarafindan onaylanir?

2. Eger Bayram Tutumlu, Aurelio'nun bu opsiyonu kabul ettigine dair imza atmadiysa, TFF nasil bu opsiyon kullaniminin gecerli oldugunu kabul eder? Fenerbahce nasil Betis'den veya Aurelio'dan herhangi bir para talep edebilir?

3. “Fenerbahçe Mayıs ayında bize müracaat ederek, opsiyonu kullandığını bildirdi. Bu kayda alındı. Biz de o zaman Aurelio'ya bunu tebliğ ettik. Şimdi gazetelerden futbolcunun yabancı bir takım ile mukavele yapacağını duyuyoruz, ama bize şu aşamada bir müracaat yok. Bize müracaat edildiğinde gelen evraka göre gerekli prosedürü uygularız.” seklinde bir aciklama var Federasyon'dan. Aciklama opsiyonun tek tarafli kullanildigi izlenimini veriyor. Eger Fenerbahce kulubu cift tarafli opsiyon oldugunu kendi resmi sitesinde belirttiyse, nasil tek tarafli olarak opsiyon hakkini kullanabiliyor?

4. Eger Aurelio'nun kontratini uzatilmis oldugunu kabul edersek, Aurelio 28 yasina bastiktan sonra, 2006 yilinda imzaladigi kontratin 3. yilina giriyor olacak ve kontratin korunma suresi sona ermis durumda olacak. Yani Aurelio, sezonun son macindan sonraki 15 gun icinde Fenerbahce kulubune kontratini tek tarafli feshetmek istedigini teblig edip, kontratinin son senesindeki ucreti Fenerbahce kulubune odeyerek serbest kalabilir durumda. Eger 15 gun icinde bu tebligat yapilmazsa oyuncuya FIFA'nin belirleyecegi bir ceza daha odeniyor. Bu tebligat'in yapilip yapilmadigini bilmiyoruz.

5. Eger Aurelio'nun kontratinin Fenerbahce tarafindan tek tarafli uzatildigini varsayarsak, cift tarafli uzatma gerektiren kontrati TFF'nun onaylamasi hic bir sey ifade etmez ve Aurelio'nun serbest bir sekilde Betis'e transfer oldugu kabul edilir.

Sheriff
11.Temmuz.2007, 17:49
Abi sanıyorumki, opsiyon çift taraflı kabul edilip Bayram Tutumlu tarafından Aurelio adına imzalanmış.. Yani en azından ben okuduğumdan ve açıklamaları yapan kurumun resmi kurum olmasından böyle düşündüm, yani resmi kurum, olmayan bir hak konusunda bu şekilde bir açıklama yapmaz diye düşünüyorum..

JunkChorn
11.Temmuz.2007, 18:15
Gazetedeki röportajı okudum resmi siteyi okudum,bizde haklı olsak bence olay bitti,Aurelio orada oynayacak.

Mesele Bayram Tutumlu ile kişisel olaya döndü..

DisCo
11.Temmuz.2007, 18:25
Ribery olayı farklı diyorsunuzda aynı olan bir nokta var oda şudur. Şimdi yönetim ne söylese doğru kabul edip böyledir diyoruz. Oysa zamanında Galatasaray yönetimide bir sürü açıklama yapmıştı. Daha sonrasında haberler çıkmıştı vs. Marsilya hep bunu yapıyor. Şu kadar para ödeyecek diye. Ribery alacağının olmadığına dair imza atmıştı ve buda federasyona gönderilmişti. Ancak sonunda hiçbirşey yapamadık. En sonunda da şunu düşündüm. Dedim Marsilya ve Ribery bu işten zarar edecek olsalar bu işe girerlermiydi diye. Şimdi düşünüyorum Betis ve Aurelio bile bile kendilerini yakarlar mı? Tabi gönül isterki Fenerbahçe kayıp yaşamasın. Çünkü ben böyle ufak hesaplar peşinde olmam. Aman kaybetsin paraları zarar etsin gibi. Herkes birşeyler söylüyor. İşin içeriğini bilmiyoruz. Belki gerçektende Aziz Yıldırım hatalı ve çıkıp ben hatalıyım demeyecektir. Belkide Aurelio ve menajeri hatalıdır ki onlarda çıkıp biz hatalıyız demeyeceklerdir. Herşeyi bu süreç sonunda göreceğiz.

Fietra 10
11.Temmuz.2007, 20:23
Etme bulma dünyası

11.7.2008

Şu sıralar spor kamuoyunun gündeminde, Brezilya asıllı Türk vatandaşı Milli futbolcu Marco Aurelio’nun Real Betis’e transferi var. Bir süredir vizyonda olan bu filmi gördükçe biraz gerilere, aynı oyuncunun, aynı menaceriliyle Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye getirilişini anımsadık.
Menajeri, o dönemde Aurelio’yu Türkiye’ye getirip kendisini tanıtan Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer’in elinden alıp, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a nasıl vermişse şimdi de aynı yöntemi Real Betis için izliyor.
Hukuki boşlukları kendi çıkarları için kullanıp, etik değerleri menfaatleri söz konusu olduğunda rafa kaldıranlara yönelik çok güzel ve sık kullanılan bir cümle vardır, hepimiz biliriz; “Bu boşluklar gün gelir sizi de vurabilir” derler. Doğrudur da...
Şimdi bakıyoruz Yıldırım ve hukukçu Asbaşkanı, Aurelio’nun gidişini engellemek için hukuk üzerinden yol arıyorlar. Menaceriyse uzaktan kamuoyunu Real Betis’e imza konusunda bilgilendirmekle zamanını geçiriyor.
Tıpkı 2003 yılında Trabzonspor’a yaptığı gibi...
Biraz arşivi karıştırıp dönemin Başkanı Sümer’in malum menajer için neler söylediğine baktık:
“Menaceri, Aurelio’yu ayartıp, bizden intikam almaya çalışıyor. Oysa bize Aureilo’yu 3 milyon dolara getireceğini söylemişti. Biz onu 600 bin dolara aldık. Şimdi de Aureilo’yu kendisini aracı etmeden transfer ettiğimiz için intikam peşinde. Aurelio kupa maçından sonra Trabzon’da kalmak istediğini söyledi. Ama gitmek isterse kendi bilir. Trabzon, Aurelio’dan ibaret değildir’’
Ne kadar da bugüne benziyor değil mi?
Fenerbahçe Aurelio’yu bağıra bağıra elinden kaçırıyor , işin acısı ele geçirdiği yöntemle. Birileri hukuk arıyor, yönetmeliklere sığınmaya çalışıyor. Hukuk böyledir işte, gün gelir herkese lazım olur...
Yıldırım’a bile...

Ergun Ata

a.arıcı-11
11.Temmuz.2007, 20:26
Fenerbahce kulubunun 10 Temmuz tarihli aciklamasi der ki:

Simdi bu resmi bir aciklama. Yani Fenerbahce kulubunun avukatlari bu yaziyi onaylamis ve yayinlanmasina izin vermis.

Peki bu aciklama ne anlatiyor:

Bayram Tutumlu'nun imzasinin Aurelio ile Fenerbahce'nin 2006 yilinda yaptigi sozlesmede olmasi gayet normal bir sey. Peki bu sozlesmede taraflar neye mutabik kalmis?

Iki tarafin da kabul etmesi gereken bir opsiyon hakkinin olduguna mutabik kalmislar. Fenerbahce kulubu ise Bayram Tutumlu'nun bu cift tarafli opsiyon'u inkar ettigini soyluyor.

Yani opsiyonu kullanmak icin Fenerbahce kulubunun Aurelio/Bayram Tutumlu'nun opsiyonu kabul eden imzasina ihtiyaci var.

(Gazete arsivlerine bakilarak Bayram Tutumlu'nun itirazinin, tek tarafli olarak opsiyonun kullanilmasi oldugunu gormek mumkun)

Hurriyet Gazetesi Haberi (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8826297&tarih=2008-04-30)

Simdiiiiiiii.....

Senaryonun hangisi olduguna karar vermeyi size birakiyorum.

1. Eger Bayram Tutumlu, Aurelio'nun bu opsiyonu kabul ettigine dair imza attiysa, neden/nasil transfer yapilabilir FIFA tarafindan onaylanir?

2. Eger Bayram Tutumlu, Aurelio'nun bu opsiyonu kabul ettigine dair imza atmadiysa, TFF nasil bu opsiyon kullaniminin gecerli oldugunu kabul eder? Fenerbahce nasil Betis'den veya Aurelio'dan herhangi bir para talep edebilir?

3. “Fenerbahçe Mayıs ayında bize müracaat ederek, opsiyonu kullandığını bildirdi. Bu kayda alındı. Biz de o zaman Aurelio'ya bunu tebliğ ettik. Şimdi gazetelerden futbolcunun yabancı bir takım ile mukavele yapacağını duyuyoruz, ama bize şu aşamada bir müracaat yok. Bize müracaat edildiğinde gelen evraka göre gerekli prosedürü uygularız.” seklinde bir aciklama var Federasyon'dan. Aciklama opsiyonun tek tarafli kullanildigi izlenimini veriyor. Eger Fenerbahce kulubu cift tarafli opsiyon oldugunu kendi resmi sitesinde belirttiyse, nasil tek tarafli olarak opsiyon hakkini kullanabiliyor?

4. Eger Aurelio'nun kontratini uzatilmis oldugunu kabul edersek, Aurelio 28 yasina bastiktan sonra, 2006 yilinda imzaladigi kontratin 3. yilina giriyor olacak ve kontratin korunma suresi sona ermis durumda olacak. Yani Aurelio, sezonun son macindan sonraki 15 gun icinde Fenerbahce kulubune kontratini tek tarafli feshetmek istedigini teblig edip, kontratinin son senesindeki ucreti Fenerbahce kulubune odeyerek serbest kalabilir durumda. Eger 15 gun icinde bu tebligat yapilmazsa oyuncuya FIFA'nin belirleyecegi bir ceza daha odeniyor. Bu tebligat'in yapilip yapilmadigini bilmiyoruz.

5. Eger Aurelio'nun kontratinin Fenerbahce tarafindan tek tarafli uzatildigini varsayarsak, cift tarafli uzatma gerektiren kontrati TFF'nun onaylamasi hic bir sey ifade etmez ve Aurelio'nun serbest bir sekilde Betis'e transfer oldugu kabul edilir.

Yanılmıyorsam bir taraf opsiyon hakkını kullanınca diğer tarafın 7 günlük itiraz hakkı oluyor.Bu itirazı gerçekleştirmeyincede Federasyon gerekli onayı veriyor.Aurelio 1 yıllık alacağını kulübe vererek serbest kalabilirdi ama o kontratı yokmuşçasına gidip mukavele imzaladığında dolayı Fenerbahçeye tazminat hakkı doğuyor.

Ouzy
11.Temmuz.2007, 21:48
Yanılmıyorsam bir taraf opsiyon hakkını kullanınca diğer tarafın 7 günlük itiraz hakkı oluyor.Bu itirazı gerçekleştirmeyincede Federasyon gerekli onayı veriyor.Aurelio 1 yıllık alacağını kulübe vererek serbest kalabilirdi ama o kontratı yokmuşçasına gidip mukavele imzaladığında dolayı Fenerbahçeye tazminat hakkı doğuyor.
Evet, öyle bir itiraz hakkı varmış ama Aurelio bunu kullanmamış.

Sanırım Aurelio'nun İspanya'da AB statüsünde oynaması için TFF'den temiz kağıdı alması gerekiyormuş, eee nasıl alacak şimdi?:)

perpetua
11.Temmuz.2007, 21:53

Eger durum bu ise, Fenerbahce'de ucretine zam istedigini Ocak ayindan beri soyleyen Aurelio'nun bu opsiyona itiraz etmeme ihtimali ne?

Opsiyonun kullanildigina dair Aurelio'ya tebligat ne zaman yapildi acaba?

Yani Aurelio Milli Takim kampinda da degildi uzatma yapilirken. Taa 1 Mayis'da ve sezon bitmeden gerceklesiyor opsiyon kullanimi. Aurelio/Tutumlu itiraz etmeyi unuttu mu acaba?

barahir
11.Temmuz.2007, 21:59
Eğer unuttuysa büyük bi fiyasko olur B.T nin hareketi..

scar face
11.Temmuz.2007, 22:01
Aureilonun gelmesini istemem zaten geri de gelmez söyle 5-6 mn € falan alsak bi de Tutumlunun 1 mn€ komisyonuna el konulsa ne isterim baska be:D

Fernando Gago
11.Temmuz.2007, 22:02
Aurelio'nun geri dönmesi gibi birşey olamaz bence Olacak en iyi şey yüklü bir tazminat alma olur ...

ForsakeN
11.Temmuz.2007, 23:00
F.Bahçe'den yalanlama

http://www.sporx.com/images/1/29/3109_B_aurelio029.jpg

Fenerbahçe Kulübü, İspanya'nın Real Betis kulübüyle sözleşme imzalayan Mehmet Aurelio ile yüz yüze görüşmeyi bile denemediği şeklindeki iddiaları yalanladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün bir gazetede Aurelio ve menajeri Bayram Tutumlu ile yapılan bir röportajda, Fenerbahçe'nin Aurelio ile yüz yüze görüşmeyi bile denemediği iddia edildiği belirtilerek, ''Mehmet Aurelio'nun, bu ifadeleri eğer kullandıysa, menajerinin yanında ve onun etkisi altında kullandığı son derece açıktır'' denildi.

Açıklamada, Aurelio ile bizzat kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın görüştüğü vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

''Mehmet Aurelio transfer görüşmeleri ile ilgili olarak kulüp binamıza çağrılmış ve başkanımız Aziz Yıldırım kendisi ile bizzat yüz yüze görüşerek kulübümüzün teklifini kendisine iletmiş ve detaylı bir görüşme yapmıştır. Aynı görüşmede kulübümüz idari menajeri Volkan Ballı ve tercüman Fatih Sönmez de yer almışlardır. Ayrıca sözleşmedeki opsiyon hakkını kullanarak 1 yıl daha sporcumuz olan Mehmet Aurelio bu sebeple sezon sonunda ülkesine gitmek için uçak biletini de yine kulübümüzden almış ve bu biletleri de bizzat kulüp binasına gelerek kendisi teslim almıştır. Bu haber de yine menajer Bayram Tutumlu'nun sporcularına nasıl ve ne şekilde davrandığını ve onları kullandığını açıkça ortaya koymaktadır.''

AA

aykut_gencfb
11.Temmuz.2007, 23:33
AURELIO’NUN YERİ BÖYLE Mİ DOLACAK?

11 Temmuz 2008 16:12

AURELIO’NUN YERİ BÖYLE Mİ DOLACAK?

İspanya Milli Takımı'nın hocası ve golcüsünden sonra şimdi de orta saha oyuncusu Xabi Alonso'nun Fenerbahçe'nin gündeminde olduğu iddia edildi.

Fenerbahçe’nin Türk vatandaşlığına geçirdiği Aurelio’nun Real Betis’e imza atmasıyla orta sahada çok önemli bir değerini kaybettiği gibi Türk statüsünde oynayan bir yabancısını da yitiren Fenerbahçe bu kaybını telafi etmenin peşinde.

Avrupa’nın önemli transfer haberi portallarından TMW’nin haberine göre sarı-lacivertli ekip Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan takımın hocası ve golcüsünden sonra bir futbolcusuna daha göz dikti.

Kim mi? Xabi Alonso!..

Juventus’un da uzun zamandır peşinde olduğu Liverpoollu yıldız, İtalyan ekibin Sevillalı Poulsen’e yönelmesiyle müsait durumda kalmıştı.

MARATON.COM.TR
DERLEYEN: ALP KOPARAL

eGowiCh
11.Temmuz.2007, 23:50
İsmi hiç gündeme gelmeden önce Xabi Alonso'yu ne kadar çok istediğimi belirtmiştim, şimdi de haberi çıkmış, umarım bu haber doğrudur, eğer gerçekleşecek olursa harika bir transfer olur zira Aurelio'dan misli misli daha kaliteli bir oyuncu.

http://www.football.co.uk/shared/images/news/400x400_XabiAlonsoNew4.jpg

barahir
11.Temmuz.2007, 23:54
Vala Gelmemesi için hiçbi neden yok..

Hatta gelmesi için neden var..

R.Carlos - Güiza - Aragones..

Sanırım ikna edebilirler:)

Sheriff
11.Temmuz.2007, 23:59
Gelirse güzel olur tabi ama kontenjan ne durumda tabi oda var..
Edu, Lugano, Roberto Carlos, Maldonado, Deivid, Kezman, Güiza, Alex zaten 8 etti.. Appiah var daha, onun durumu hakkında bir bilgim yok.. Bu arada o ne durumda?

barahir
12.Temmuz.2007, 00:02
FIFA boşadı ya iki tarafı da.. Api serbest durumda şu anda.. Ancak Yine de Dosya FIFA'nın önünde tazminat konusunda.

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 00:03
Xabi Alonso ile ilgili yabancı medyayı araştırdım da, orada da haberler var, kopyalıyorum.

JUVENTUS, Also Fenerbahce for Xabi Alonso
11.07.2008 12.34 by Redazione TMW read 321
Source: Studio Sport

After Aragones, after Guiza, Fenerbahce want to add another champion of Europe to his line up: For the turkey club we speak of Xabi Alonso, Target also of Juventus, midfielder of Liverpool. Rumors coming from Studio Sport said that Juventus would have definitively chosen Poulsen.

Juventus, anche il Fenerbahce per Xabi Alonso
11.07.2008 13.24 di Andrea Losapio articolo letto 4944 volte
Fonte: Studio Sport
Dopo Aragones, dopo Guiza, il Fenerbahce vuole aggiungere un altro campione d'Europa alla propria rosa: per il club turco si parla di Xabi Alonso, obiettivo anche della Juventus, centrocampista del Liverpool. L'indiscrezione è stata riportata all'interno di Studio Sport. Indiscrezioni raccolte dagli addetti ai lavori sostengono che la Juventus avrebbe virato definitivamente su Poulsen.

barahir
12.Temmuz.2007, 00:08
1. Makale

Aragones ve Güiza'dan sonra Fenerbahce, Avrupa Şampiyonunun Kadrosundan birisini daha kadrosuna katmak istiyor: Türk klübü için konuşulan isim Juventus'un da gündeminde olan Liverpool'un orta sahası Xabi Alonso. Studio Sports'un yorumlarına göre Juventus Poulsen'i seçmiş durumda..

İnşallah doğru bi haberdir..

SAİT71
12.Temmuz.2007, 00:13
Deivid'i de göndermek lazım. Ne forvette oynar artık nede sağ açıkta.. Onun yerine Alonso'yu ne pahasına olursa getirmeliyiz. Bakın o zaman şampiyon nasıl olunuyor.

Forvet: Kezman, Semih, Güiza (Burak),

Sağ: C.Kazım, Ali Bilgin, Burak

Bence sağ tarafı Türk oyuncular ile kapatabiliriz. Forvette zaten kaliteli topçular var. Deivid'e gerek yok.

Yanlışsam söyleyin beyler. Benmi mantıksızz düşünüyom yoksa :D

Revolution
12.Temmuz.2007, 00:28
Ribery olayı farklı diyorsunuzda aynı olan bir nokta var oda şudur. Şimdi yönetim ne söylese doğru kabul edip böyledir diyoruz. Oysa zamanında Galatasaray yönetimide bir sürü açıklama yapmıştı. Daha sonrasında haberler çıkmıştı vs. Marsilya hep bunu yapıyor. Şu kadar para ödeyecek diye. Ribery alacağının olmadığına dair imza atmıştı ve buda federasyona gönderilmişti. Ancak sonunda hiçbirşey yapamadık. En sonunda da şunu düşündüm. Dedim Marsilya ve Ribery bu işten zarar edecek olsalar bu işe girerlermiydi diye. Şimdi düşünüyorum Betis ve Aurelio bile bile kendilerini yakarlar mı? Tabi gönül isterki Fenerbahçe kayıp yaşamasın. Çünkü ben böyle ufak hesaplar peşinde olmam. Aman kaybetsin paraları zarar etsin gibi. Herkes birşeyler söylüyor. İşin içeriğini bilmiyoruz. Belki gerçektende Aziz Yıldırım hatalı ve çıkıp ben hatalıyım demeyecektir. Belkide Aurelio ve menajeri hatalıdır ki onlarda çıkıp biz hatalıyız demeyeceklerdir. Herşeyi bu süreç sonunda göreceğiz.

Evet Ribery'de de öyle olmuştu..Sonra Ribery ben bilmiyordum anlamı vs. vs. palavralar sıktı.Türk takımlarımız asla dava kazanamaz Avrupa'da bunu herkes iyi bilsin artık.Fener de baştan aşşağı haklı ama gel de Avrupa'ya anlat.

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 00:32
F.Bahçe'de Xabi Alonso sesleri

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_1g_XabiAlansoMilli001.jpg

Fenerbahçe, Aurelio'nun boşluğunu doldurmak için süratle çalışmalara başlarken tercihini teknik direktör Aragones'in isteği doğrultusunda İspanyol futbolculardan yana kullanmayı hedefliyor.

Lig TV'nin haberine göre İspanya Milli Takımından Senna ile görüştüğü bilinen Fenerbahçe Yönetiminin bugün de bir başka İspanyol Xabi Alonso'yu gündemine aldığı iddia edildi. İtalya'da Seria A'dan haberler veren "Tuttomercato" isimli internet sitesi, Fenerbahçe'nin Juventus ile birlikte Xabi Alonso'nun peşinde olduğunu ancak İtalyan Kulübünün bu transferden vazgeçmesi ile sarı lacivertlilerin yanlız kaldığını yazdı. 2004 yılında Liverpool ile 8 yıllık anlaşma imzalayan ve bu tarihten beri ingliliz kulübünde ön libero mevkiinde forma giyen Xabi, 1.83 boyunda ve 26 yaşında. Teknik Direktör Aragones tarafından İspanya Milli Takımına da çağrılan başarılı oyuncunun Liverpool ile 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Lig TV

Revolution
12.Temmuz.2007, 00:37
Olmuyacak duaya amin dememek lazım.F.b yönetimi yüksek paralar vereceğini düşünmüyorum bu saatten sonra.

Katılıyorum.Bence de zor Fener'in Xabi'yi alması..Zaten Güiza'ya bayağı bir para harcadılar.Bu oyuncuya da bayağı para vermeleri lazım.Bu da bence bu saatten sonra zor gibi.

SAİT71
12.Temmuz.2007, 00:50
Belki Aurelio'dan iyi para gelirse (6-7 milyon €) bu transfere harcayabilirler..

Revolution
12.Temmuz.2007, 00:53
Belki Aurelio'dan iyi para gelirse (6-7 milyon €) bu transfere harcayabilirler..

Aurelio'dan hayatta para gelmez söyleyeyim..Çok zor yani.

SAİT71
12.Temmuz.2007, 00:54
Zamanla onu da göreceğiz. Bence gelir. Hemde iyi para gelir :)

SAİT71
12.Temmuz.2007, 01:01
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok bekleyip göreceğiz. Elbet birisinden birisi olacak. Çünkü ortada belgeler var. Fenerbahçe bu kadar sert konuştuğuna göre boş değil. Ben inanıyorum başkanımıza ve kurmaylarına. Bu işten parasız ayrılmamalıyız.

fmsmyrna
12.Temmuz.2007, 01:30
Eğer yeteri kadar bütçemiz bulunuyorsa Xavi Alonso'yu alabiliriz.Umarım gerçekleşebilir bu transfer.

a.arıcı-11
12.Temmuz.2007, 01:31
Arkadaşlar Aziz yıldırm 2 haziranda transfer bütçesini 40 milyon € olarak açıklamadımı?
Emre'ye 4.5 Güza'ya ise taksitle 14 Milyon € vereceğiz yani toplasan 20 milyon bile etmiyor.Anlayacağınız Xabi Alonso'yu ikna ettikten sonra oyuncuyu transfer edebiliriz.Ama ikna etmesi o kadar kolay olmaya bilir.

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 01:43
30 milyon Euro bütçemiz var diye biliyorum, Kezman'ı satarsak biraz daha kaynak sağlamış oluruz ve kalan bütçe galiba 10 milyon Euro civarında. Kezman'dan da gelecek parayla Xabi Alonso'yu transfer edebiliriz.

Belki de daha ucuz bir isim alırız, belki de hiç almayız, bu Aragones'e bağlı.

GeNç KaRTaL
12.Temmuz.2007, 01:51
Konu içinde hiç kimse kişisel tartışmalara giremez.Var ise beğenmediğiniz mesaj bize bildirin gerekeni yapalım.Siz kendiniz uyarma yöntemini seçmeyin zira gereksiz yere konunun uzamasından başka bir işe yaramıyor.

Bu uyarım Pişekar ve kaanali'nin silinen mesajlarından yola çıkarak herkesedir..

goosfraba
12.Temmuz.2007, 02:14
Ben Aurelio'nun yerine kim gelirse gelsin, Aurelio'dan daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum gelecek oyuncunun.

Del Piero_10
12.Temmuz.2007, 02:22
Xabi Alonso ile Aurelio farklı tipte oyuncular.Biri Pirlo ise diğeri Gattuso.

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 02:30
Xabi Alonso ile Aurelio farklı tipte oyuncular.Biri Pirlo ise diğeri Gattuso.

Söyleminden yola çıkarak, Xabi Alonso Pirlo, Gattuso Aurelio sanırım. Bu arada sana da sormak istiyorum, Xabi Alonso ile Juventus ilişkisi ne durumda? Juventus resmi teklifi yapmıştı ama sonra sanırım bir pürüz çıktı, bu transferin durumu nedir, Juventus her ihtimali zorluyor mu yoksa vaz mı geçti?

FM'den baktım da, Xabi Alonso'nun dikkat çekici özellikleri şunlar:
İlk Dokunuş 17, Uzun Şutlar 16, Pas 20, Teknik 17, Önceden Sezme ve Soğukkanlılık 19, Konsantrasyon ve Karar Verme 17, Yaratıcılık 20, Azim 18, Pozisyon Alma 19, Takım Oyunu 16, Dayanıklılık 17.
Top Kapma ise 14.

Revolution
12.Temmuz.2007, 02:33
Kaanali;

Hangi dava mı. Ortegayı hatırlayın. Kazandıgımız dava ile çıkan sonuç neredeyse avrupa litaratürüne geçti.

Pardon Coşkun abi..O tamamen aklımcan çıkmış.. :smismileyiw2:

Del Piero_10
12.Temmuz.2007, 02:39
Söyleminden yola çıkarak, Xabi Alonso Pirlo, Gattuso Aurelio sanırım. Bu arada sana da sormak istiyorum, Xabi Alonso ile Juventus ilişkisi ne durumda? Juventus resmi teklifi yapmıştı ama sonra sanırım bir pürüz çıktı, bu transferin durumu nedir, Juventus her ihtimali zorluyor mu yoksa vaz mı geçti?

Evet, Xabi Alonso alınacaksa yanında mutlaka Aurelio tipi bir oyuncu olması gerekir.Emre-Xabi ikilisi başarılı olamaz.

The Sun gazetesine göre Juventus, Xabi Alonso'dan Benitez'in istediği ₤16million yüzünden vazgeçti.Tuttosport'a göre ise görüşmeler devam ediyor.

JunkChorn
12.Temmuz.2007, 02:51
Xavi çok iyi katkı sağlar Maldonado yada Deniz ile.Ancak çok pahalı ve bence Türkiye'ye gelmez.

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 02:59
Xavi çok iyi katkı sağlar Maldonado yada Deniz ile.Ancak çok pahalı ve bence Türkiye'ye gelmez.

Xabi alınırsa Maldonado oynayamaz maalesef kontenjan dolayı. Şimdi kafa karıştıran bir durum var, bizim 3'lü orta sahamız acaba nasıl olacak, bu da önemli, kanat ağırlık mı, yoksa göbek ağırlık mı, bunu da hazırlık maçları gösterecek.

4-3-1-2 sistemiyle 3'lü orta sahayı Aragones, kanat adamlarıyla kurmaya kalkarsa en ideal, Uğur - Deniz/Maldonado - Kazım olabilir. İçe dönük oyuncularla kurmaya kalkarsa da, Emre - Deniz/Maldonado - Ali Bilgin olabilir. İlginç seçimler olabilir.

Xabi Alonso alınacak olursa eğer Emre - Xabi - Deniz üçlüsü olur, bu da kanatların çok zayıf olması anlamına gelir. Bekleyelim ve görelim hazırlık maçlarını.

Senna rolünü kim üstlenecek, o çok önemli, eldekilerden uygun isimler; Maldonado, Deniz ve Selçuk.
Xavi rolünü kim üstlenecek, eldekiler uygun veya yakın isimler; Emre.
Silva rolünü kim üstlenecek, eldekilerden uygun veya yakın isimler; Deivid, Alex, Kazım, Burak, ...
Iniesta rolünü kim üstlenecek, eldekilerden uygun veya yakın isimler; Emre veya bir başka isim.

Esasen İspanya'ya baktığımızda, Alex gibi oynayan en uygun isim Fabregas'tı, o da 5'li orta saha oynandığında kendine yer bulabildi sadece ilk onbirde, onun dışında yedekti.

En çok merak ettiğim bölge orta saha olacak, inanılmaz bir belirsizlik var bu bölgede.

Defans ve forvet hemen hemen belliyken, orta saha hiç belli değil gibi, hani orta sahada mevcut kadroda banko oynar diyeceğimiz adam yok.

Del Piero_10
12.Temmuz.2007, 03:01
Kişisel görüşüm Xabi Alonso'nun önümüzdeki sezon herhangi bir Türk takımında oynama ihtimali yok.

DeNiZ_1903
12.Temmuz.2007, 03:08
Kişisel görüşüm Xabi Alonso'nun önümüzdeki sezon herhangi bir Türk takımında oynama ihtimali yok.

Katılıyorum ancak Roberto Carlos' a da böyle denmişti gibi yorumlar bekliyorum :icon_biggrin: Marcos Senna dedikoduları vardı , alınırsa Fenerbahçe ve Türkiye için harika bir transfer olacağından en ufak şüphem yok.

Sekopej
12.Temmuz.2007, 03:20
Guiza transferi taksitle yapıldı arkadaşlar. Direk 14 milyon çıktı diye düşünmemek gerekir. Aragones istedikten sonra yeni transfer yapılır, parası önemli değil.

Addolorato
12.Temmuz.2007, 03:27
Katılıyorum ancak Roberto Carlos' a da böyle denmişti gibi yorumlar bekliyorum

Roberto Carlos 34 yaşında Türkiyeye geldi benim şahsi fikrim türkiye ligine kariyerinin en verimli döneminde hiç bir STAR gelmez..bakın star dedim Güiza çok iyi futbolcu fakat star değil bi yanlış anlaşılma olmasın

hp-fm-gs
12.Temmuz.2007, 03:33

Roberto Carlos 34 yaşında Türkiyeye geldi benim şahsi fikrim türkiye ligine kariyerinin en verimli döneminde hiç bir STAR gelmez..bakın star dedim Güiza çok iyi futbolcu fakat star değil bi yanlış anlaşılma olmasın

arkadaşlarımın görüşlerine katılıyorum. daha gerçekçi isimlere yönelmeniz lazım.. :)

Sheriff
12.Temmuz.2007, 04:49
Anelka? Alex? Ortega? hatta Emre?

Ouzy
12.Temmuz.2007, 05:01
Anelka? Alex? Ortega? hatta Emre?
Arkadaşın stardan kastı bir Robben, bir Buffon, Casillas falan sanırsam. Saydıkların Fenerbahçe'ye geldiğinde star sayılamaz ama tabii yukarıda saydığım oyuncuları almak her baba yiğidin harcı değil.:)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Milli Futbolcular Emre Belözoğlu ve Ali Güneş yemin etti. 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında düzenlenen törende, 11. Dönem Yurtdışı Döviz Bedelli askerler yemin etti.

http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Haber/EmreBelezoglu_Asker.jpg

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Tolgay, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, eski bakanlardan Güneş Taner, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız, davetliler ve ailelerin izlediği törende, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Hayta bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından, aralarında Emre Belözoğlu ve Ali Güneş´in de bulunduğu erler yemin etti.

Alaya ilk katılan er Serkan Atam´a katılım belgesi ve hediyeler verilmesi, Serbülent Ilık´ın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla tören sona erdi.

Sheriff
12.Temmuz.2007, 05:13
Arkadaşın stardan kastı bir Robben, bir Buffon, Casillas falan sanırsam. Saydıkların Fenerbahçe'ye geldiğinde star sayılamaz ama tabii yukarıda saydığım oyuncuları almak her baba yiğidin harcı değil.:)

Nası star sayılmaz.. Bence hepsi üst düzey star..

Ouzy
12.Temmuz.2007, 05:19
Nası star sayılmaz.. Bence hepsi üst düzey star..
Çok iyi oyuncular ona kimsenin itirazı yok ama o oyunculardan hangisi size bir Roma'dan, bir Juventus'tan, bir Barcelona'dan formunun zirvesindeyken geldi? Söylenilmek istenen bu.

Fernando Gago
12.Temmuz.2007, 05:23
Çok iyi oyuncular ona kimsenin itirazı yok ama o oyunculardan hangisi size bir Roma'dan, bir Juventus'tan, bir Barcelona'dan formunun zirvesindeyken geldi? Söylenilmek istenen bu.

Söylenilen şeyde mantık yok o zaman Bir oyuncu Barca Inter Milan gibi klüplerde bide formdayken neden transfer olsun ki başka bir takıma bırak Türiye'ye gelmeyi ..

Sheriff
12.Temmuz.2007, 05:25
Appiah Juve'de oynarken geldi.. Anelka bize geldiğinde milli takımda oynuyordu, zaten yıldızdı adam Real'de, Arsenal'de Liverpool'da oynamış.. Alex Copa Amerika'nın yıldızıydı, takımının 10 numarasıydı kaptanıydı kupanın asist kralıydı, ondan önce libertadores kupasını kazandı formunun zirvesindeydi, Ortega dünya kupasında 10 numaralı formayla banko oynuyordu Maradona'dan sonra bu formayı o giydi.. Daha ne olsun..

Ouzy
12.Temmuz.2007, 05:26
Söylenilen şeyde mantık yok o zaman Bir oyuncu Barca Inter Milan gibi klüplerde bide formdayken neden transfer olsun ki başka bir takıma bırak Türiye'ye gelmeyi ..
Mantıksız olduğunu bende biliyorum ama star öyle futbolculara deniyor işte.

Fernando Gago
12.Temmuz.2007, 05:30
Mantıksız olduğunu bende biliyorum ama star öyle futbolculara deniyor işte.

Dünyada Robben mi daha fazla tanınıyordur Roberto Carlos mu ? Benim bildiğim starlık popülarite olarak ölçülür . Sizin tanımınıza göre hiçbir "star" başka bir klübe transfer olmaz artronomik fiyatlar ödenmedikçe

Ouzy
12.Temmuz.2007, 05:35
Dünyada Robben mi daha fazla tanınıyordur Roberto Carlos mu ? Benim bildiğim starlık popülarite olarak ölçülür . Sizin tanımınıza göre hiçbir "star" başka bir klübe transfer olmaz artronomik fiyatlar ödenmedikçe
Bir San Marino kulübü Romario'ya mı ne teklif yapmış galiba, onlar Romario'yu alsa star mı almış olacaklar? Bence olmazlar.:)

Fernando Gago
12.Temmuz.2007, 05:38
Bir San Marino kulübü Romario'ya mı ne teklif yapmış galiba, onlar Romario'yu alsa star mı almış olacaklar? Bence olmazlar.:)

Eğer bu transfer Türkiyenin herhagbi bir futbol forum sitesinde konuşuluyorsa ever "star" almış olacaklar ;;)

BlackEagle19o3
12.Temmuz.2007, 05:38
Xabi Alonso nerden çıktı yahu.Basında böyle bir haber mi var, yoksa kendi kendinize eğlence mi arıyorsunuz.Adım gibi eminimki gelmez Xabi, geldiği an foruma yazmayı bırakırım.Bu kadar büyük konuşuyorum;)Senna benim gözümde şu an Aurelio'nun boşluğunu doldurabilcek en güçlü aday:)

MeMo
12.Temmuz.2007, 05:41
Xabi Alonso nerden çıktı yahu.Basında böyle bir haber mi var, yoksa kendi kendinize eğlence mi arıyorsunuz.Adım gibi eminimki gelmez Xabi, geldiği an foruma yazmayı bırakırım.Bu kadar büyük konuşuyorum;)Senna benim gözümde şu an Aurelio'nun boşluğunu doldurabilcek en güçlü aday:)

Kendi kendimize eğlence falan aramıyoruz.O kadar emin olup büyük konuşmanıda anlamadım durduk yere.Foruma yazmayı bırakma Xabi gelsede :icon_smile:

BlackEagle19o3
12.Temmuz.2007, 05:45
Kendi kendimize eğlence falan aramıyoruz.O kadar emin olup büyük konuşmanıda anlamadım durduk yere.Foruma yazmayı bırakma Xabi gelsede :icon_smile:

Basında çıktı demek :icon_smile:Laf ağızdan bir kere çıkar memocum (:

Universal
12.Temmuz.2007, 05:47
Xabi Alonso'yu transfer edersek, Türk Futbolunda bir devrim yaparız. Böyle bir transfer gerçekleştikten sonra Mehmet Aurelio'yu kaybettiğimizden kaybettğimiz gücün fazlasını kazanmış oluruz. Umarım gerçekleşir.

KaF KeF
12.Temmuz.2007, 05:59
Fener'e pazardan futbolcu

Bir yandan flaş transferlere imza atan Fenerbahçe, öte yandan genç yetenekleri sesiz sedasız renklerine bağlıyor.
http://www.internethaber.com/images/news/66842.jpg
Sarı-lacivertli kulüp son olarak, Aydın Belediyespor'un 14 yaşındaki yetenekli futbolcusu Kerem Çağatay'ı renklerine bağladı.

Aydın'ın Germencik İlçesinde oturan, geçimlerini market işletmeceiliği ve pazarcılık yaparak kazanan Mustafa ve Sevim Çağatay'ın 14 yaşındaki çocukları Kerem Çağatay, Fenerbahçe altyapısına transfer olmanın sevincini yaşıyor.

Amcası İsmail Çağatay'ın desteğiyle futbola başlayan ve kısa sürede dikkat çeken Kerem Çağatay, Germencik 100. Yıl Spor Kulübü'nde başladığı spor yaşantısında kısa sürede kendisini göstererek Aydın Süper Amatör Küme takımlarından Aydın Belediyespor'a transfer oldu.

ARDA TURAN'I ÖRNEK ALIYOR

Kerem Çağatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de örnek aldığı futbolcunun Arda Turan olduğunu, onun gibi bir futbolcu olmak istediğini söyledi.

Herkese nasip olmayan büyük bir kulübe gittiğini ve bunu en iyi şekilde değerlendirip iyi bir yerlere gelmek istediğini anlatan Kerem Çağatay, pazarcılık yapan ailesine ve akrabalarıma yararlı olmayı arzuladığını ifade etti.

Kerem, ''Ailemle boş günlerimde beraber oluyorum. Onlara markette olsun, pazarda olsun yardım ediyorum. İşimizle gurur duyuyorum. Şimdi aileme gurur yaşatmak istiyorum'' dedi.

Baba Mustafa Çağatay da oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. İlçeden Fenerbahçe'ye bir futbolcu kazandırmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Mustafa Çağatay, ''Bizim için onur verici. Allah herkese böyle bir hayırlı evlat nasip etsin'' diye konuştu.

100. Yıl Spor Kulübü başkanlığı ve yöneticiliğini yapan İsmail Çağatay ise Kerem'in 4-5 yıl 100. Yıl Spor Kulübü'nde futbol oynadığını geçen yıl Aydın Belediyespor'a transfer olduğunu anımsattı.

Kısa sürede kendisini vitrine çıkaran Kerem'in uzun zamandır izlendiğini ve sezon sonundan Fenerbahçe'den teklif geldiğini belirten İsmail Çağatay, ''Bizi İstanbul'a çağırdılar. 'Kerem'i bir hafta kampa almak istiyoruz. Gerçi yetenekli olduğunu biliyoruz ama burada da görmek istiyoruz' dediler. Gittik, bir hafta değil üçüncü günde beğendiler. Hemen işlemler yapıldı ve Kerem resmen Fenerbahçe'ye transfer oldu. Herhangi bir para anlaşması yok. Kerem'in tüm okul masraflarını Fenerbahçe üstlendi. Hem okutacaklar, hem de iyi bir futbolcu olması için yetiştirecekler'' dedi.

www.haberalan.com

knsyr
12.Temmuz.2007, 06:04
atatürk havaLanında çaLıştığımı daha önce beLirtmiştim buqün haLiL aLtıntopu qördüm aLmanyaya qidiyordu onun bu tarihte istanbuLda oLması bir transfer qörüşmesi varmı soruLarını akLa getiriyor..yarın haberLerdede çıkar habertürkten falan muhabirLer qeLmişti ama yetişemediLer :)

Revolution
12.Temmuz.2007, 06:07
Kim gelirse gelsin iyi ve tecrübeli bir önlibero lazım Fenerbahçe'ye..

hp-fm-gs
12.Temmuz.2007, 06:16
Xabi Alonso transferi hayaldir bana göre sadece, Senna en uygun tercih. bence Senna'yı alacak FB yönetimi..

Memedov
12.Temmuz.2007, 06:39
Xabi Alonso transferi hayaldir bana göre sadece, Senna en uygun tercih. bence Senna'yı alacak FB yönetimi..

Neler hayal degildi ki ? Kimler geldi kimler geçti. Türkiye futbolunu ve takımlarını herkes benimsiyor. ilerleyen günlerde göreceğiz umarım sen yanılırsında Xabi Alonso'yu Türkiye Liginde izleme fırsatı buluruz. :)

scar face
12.Temmuz.2007, 06:48
Senna mı Xabi mi derseniz Xabi derim onun o araya attığı toplar yeter.Uzaktan sutları yeter.Ama defansif anlamda bakılırsa Senna daha cok kosan,pres özelliği olan bir oyuncu.Aureilonun yerini doldurabilecek en iyi isim yani.Bakalım 2sinden biri gelsin daha ne isteriz:D

SAİT71
12.Temmuz.2007, 06:57

Fikrine saygı duyuyorum ama bu saatten sonra hiç bir şey hayal olamaz gibi geliyor. Neden ?? Hadi diyelim başka ulustan futbolcu gelmez ama Teknik ekibi ispanyol ağırlıklı olan ve 1 tanede İspanyol futbolcusu olan kulübe Xabi Alonso'ya şartlar sağlandığında hayır diyeceğini zannetmiyorum. Tabi ki gelecek demiyorum ama hayal olarak nitelendirmek biraz ağır kalıyor. Roberto Carlos'un olduğu bir takıma Xabi'yi transfer etmek hayal olmaz.. Fikrine saygılıyım bende sadece kendi görüşümü belirttim:)

TR.CaPTaiN
12.Temmuz.2007, 07:54
Ne kontenjan ne maddi konular çok büyük engel değil fakat Alonso gibi bir oyuncuyu bu yaşında Premier Lig gibi marka değeri olan bir ligden koparıp Türkiye'ye getirmek bana göre de hayal gibi birşey.

demirhanmurat38
12.Temmuz.2007, 07:59
fenerli arkadaslar bosuna heveslenmesin xabi alonso arogones'e rağmen gelmez türkiye'ye. önceleri bazıları demiş anelka, ortega, alex nası geldi diye ama bence aynı şey değil...

hp-fm-gs
12.Temmuz.2007, 07:59
ben hayır diyeceğini zannediyorum gerekli şartlar sağlansa bile, en basidinden arada kalite farkı çok belirgin. kendisi kariyerinin yüksek noktalarında iken Türkiye'yi tercih etmeyecektir bana göre. Kezman, Hooijdonk, Anelka transferleri ile karşılaştırmayalım.. :)

paco
12.Temmuz.2007, 09:26
Turkiye'ye daha once Xabi ayarinda bir futbolcu gelmedigi icin diger yapilan transferlerle kiyaslamak yanlis olur xabi'nin geliside hayal olur ... A.Yildirimin bir lafi vardi Etoo transfer haberleri ile bedelini karsilarsaniz aliriz diye ama bu transfer bedel karsilamaklada bitecek bir transfer degil ... Biraz gercekci olalim lutfen. Ayrica yabanci kotenjaninida unutmayin...

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 09:57
Bedeli karşılarsak alabiliriz, zira Xabi Alonso Liverpool'da yedek kulübesinde oturmaktansa, Fenerbahçe'de Aragones yönetiminde banko oynar, takımın en önemli ismi olur, taraftarın da gözdesi olur. Eğer gerçekten bizim yönetim bu transferi isterse gerçekleştirir ama hedefler ne bilmiyoruz, yarın herhalde kafamızda biraz şekillenecek hazırlık maçıyla, eksikleri de daha iyi göreceğiz, hem biz hem Aragones görecek.

physicist87
12.Temmuz.2007, 10:03
Eğer istiyorsak bu oyuncuyu alabiliriz çünkü bu oyuncu bi Cristiona Ronaldo değil bi Torres değil yani ben kalite açısından demiyorum popülerite açısından diyorum, bu adam takımının olmazsa olmazı olmadığı için istersek bu oyuncuyu çok rahatlıkla getirebiliriz !! Daha 26 yaşında biraz oynayıp tekrar gidebilir Anelka gibi onu da yollayabiliriz premier lige.. Reddedemeyeceği bi maaşla gidersek paşa paşa gelir, ha Liverpool bırakır mı işte orasını bilmiyorum..

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 10:35
Aslında ne oldu!
Transferin hareketli döneminde gazetecinin görevi bu görüşmeleri okuyuculara anında aktarmaktır. Ancak bazen bu duyumlar ya yöneticilerin ya da menajerlerin çıkarları doğrultusunda yön değiştirip gazeteciyi zaman zaman "yalancı" konumuna düşürür. Tıpkı Eto'o'da olduğu gibi. F.Bahçe 6 ay önce Eto'o ile yıllık 6 milyon euro'ya gizlice ön protokol yapmış ve 16 milyon euro düşündüğü bonservis bedelini Barcelona'ya 24'ten aşağıya indiremeyince bu transfer o dönemde gerçekleşememişti. Geçtiğimiz hafta menajerler tekrar F.Bahçe'yi arayarak Eto'o nun gelmek istediğini bildirdi. F.Bahçe fiyatı düşüreceğini umarak gizlice görüşme başlattı, hatta menajeri Türkiye'ye çağırıldı. Ancak yeni hoca Aragones'in kendi oyuncusu Güiza'yı aldırma ısrarı ve Eto'o'nun üç yıllık maliyetinin 42 milyon euro'dan aşağıya çekilememesi sarı-lacivertlilere İspanyol golcüyü tercih ettirdi. Böylece hem Aragones'in istediği oldu hem de Güiza 30 milyon euro'ya mal olarak F.Bahçe'ye sözde 12 milyon euro kâr yaptırdı. Verdiği transfer ücretiyle Güiza'yı bile hayrete düşüren Fenerbahçe, Eto'o pazarlığının duyulması üzerine görüşmeyi yalanladı. Tıpkı Carlos'u getirirken yaptıkları gibi! Güiza, F.Bahçe'ye hayırlı olsun.

FotoMaç
_______

Eğer bahsedilen şey doğruysa, Aziz Yıldırım'ın Carlos'u bile gölgede bırakacak dediği transfer Eto'o'ydu ama gerçekleşmeyince de böyle bir açıklama yapılmadığı söylendi, ancak hem E.Özkök'e hem de H.Yalçın'a başkan böyle bir açıklama yapmıştı gazetede röportajda.

fmsmyrna
12.Temmuz.2007, 10:38
Diğer şartlara bakıldığında Senna'ya göre gelmesi daha kolay ama gelmemesi için tek nedeni yaşı olabilir.Çünkü Senna milli takımda oynuyor takımında kaptan.Xavi Alonso milli takımda yedek takımında da eskisi kadar süre alamıyor.Lucas,Mascherano ve Gerrard var o mevkide.

Jesus_FB
12.Temmuz.2007, 11:41
Xabi Alonsa haberini yapan kişi onun yıllık kaç para aldığını biliyormu acaba? Böyle saçma sapan haberlerle biz taraftarları büyük beklentilere sokuyorlar. Aziz Yıldırım söylemişti bizim şu an için böyle bir gücümüz yok ancak o 1 milyon üye yapma projesiyle böle büyük transferler gerçekleştirebiliriz demişti. Liverpool şu an Xabi'yi satıyorum dese kaç tane talibi çıkar tahmin edebiliyormusunuz?

Herkesin ayakları yere bassın arkadaşlar olmayacak şeyler için bu kadar ümitlenmeyin daha bizim yabancı alma hakkımız bile yok siz Xabilerden falan bahsediyorsunuz.

a.arıcı-11
12.Temmuz.2007, 18:45
Xabi Alonsa haberini yapan kişi onun yıllık kaç para aldığını biliyormu acaba? Böyle saçma sapan haberlerle biz taraftarları büyük beklentilere sokuyorlar. Aziz Yıldırım söylemişti bizim şu an için böyle bir gücümüz yok ancak o 1 milyon üye yapma projesiyle böle büyük transferler gerçekleştirebiliriz demişti. Liverpool şu an Xabi'yi satıyorum dese kaç tane talibi çıkar tahmin edebiliyormusunuz?

Herkesin ayakları yere bassın arkadaşlar olmayacak şeyler için bu kadar ümitlenmeyin daha bizim yabancı alma hakkımız bile yok siz Xabilerden falan bahsediyorsunuz.

katılmamak elde değil ama arada Aragones faktörü olunca işler biraz değişiyor gibi geliyor bana.

SAİT71
12.Temmuz.2007, 20:10
Roberto Carlos'a da böyle diyordu herkes ama sonunda ayakkabısı yerine kendisini alınca bu seferde yaşına taktılar. Olmaz diye bir şey yok. Zor olduğunu kabul ediyoruz ama olmaz diyemeyiz. Zamanla göreceğiz.İnşallah alabilir yönetimimiz..

TR.CaPTaiN
12.Temmuz.2007, 21:43
İyi bir paraya birini satmadığımız sürece öyle çok büyük transfer beklemeyin. Aziz Yıldırım FB TV'deki konuşmasında transfer için 27 - 30M Euro ayırdım demişti. Biz zaten bunun 20.5'ini harcadır geriye 7-8 milyon kalmış olsa bunun 1 milyonu yedek kaleci için ayrılsa geriye öyle dünya çapında bir oyuncu almaya yetecek para kalmıyor. Zaten yabancı kontenjanımızda dolu.

Güiza için verilen 14 m € peşin değil ki, sanıyorum 3 yıl içinde ödenilecek gibisinden bir haber vardı.

Ayrıca Fenerbahçe bu sezon şampiyonlar liginden hatırı sayılır bir para kaldırdı. Eğer şampiyonlar liginde başarılı olamasaydık paramız yok denilip eksik bölge olan forvete transfer yapılmayacak mıydı ? Veya La Liga gol kralı değil de sıradan bir adam mı gelecekti ?

Fenerbahçe'nin maddi anlamda transferlerde çok fazla zorlanacağını zannetmiyorum. ( uç noktalar hariç )

-------

İstanbul'da yapılan görüşmede yöneticilere "Transferde acele edin" diyen Teknik Direktör Aragones'in Avusturya kampında kafasında bir çok olayı netleştirdigi belirlendi. Deivid'in sakatlanması ve Aurelio'nun takımdan ayrılması Aragones'in hesaplarını bozarken, İstanbul'da yönetimden istedigi yabancı kaleciden Avusturya kampında vazgeçtigi ögrenildi.

Yönetim ile yaptıgı ilk görüşmelerde iyi bir yabancı kaleci isteyen İspanyol hocanın bu tercihini artık başka bir mevkide kullanmak istedigi ve bu nedenle iyi bir yerli kaleci alınmasını istedigi belirlendi. Sarı lacivetli yönetim ile devamlı temas halinde olan Aragones'in alınacak yerli kalecinin Avusturya kampına yetişmesini istedigi belirtildi. Teknik Direktör Aragones'in Deivid'in durumunun tam olarak netleşmesinin ardından bu futbolcu hakkında kararını verecegi de ögrenildi.

Ligtv

---

Hem kontenjan açısından hem de Volkan'ın geleceği açısından yabancı kaleciye karşıyım. Volkan her ne kadar zaman zaman saçma sapan hareketler yapsa da çok iyi bir kalecidir. Zorunlu da olsa yabancı kaleciden vazgeçilmesi sevindirici.

eGowiCh
12.Temmuz.2007, 23:36
Şu para meselesine takılmış gidiyor bir de, yok sizin onun bonservisini veremezsiniz, yok sizden başka o kadar parayı falanca oyuncuya kimse vermez gibisinden, yahu para sizin cebinizden çıkıyor da biz mi bilmiyoruz? Fenerbahçe'nin mali durumu bellidir, gelirleri, giderleri bellidir, hangi noktada olduğu bellidir. Ayrıca ödenen ücretlerin bir şekilde taraftar desteğiyle karşılandığı bellidir. 100 binin üzerinde taraftar kartın satılması az bir şey değildir. Parasal anlamda hiçbir sıkıntı olmaz Fenerbahçe'de, olsa olsa oyuncuyu "Türkiye'ye getirmenin" zorluğu olur, "Fenerbahçe'ye getirmenin" zorluğu olmaz. Türkiye liginde oynamak bazı oyuncular için cazip gelmediğinden zorluk çıkar o kadar, onun dışında Fenerbahçe hiçbir anlamda zorluk çekmez.

Xabi Alonso transferi de Fotomaç, Fotospor ürünü değil ayrıca, bu haberi Tuttomercato sitesi yayınladı, ayrıca bazı yabancı medyalarda da yayınlandı.

DisCo
12.Temmuz.2007, 23:43
Ben açık ve samimi olmaktan yanayım. Ben uyarı vermek istemiyorum çünkü herkes gurur meselesi yapıyor. Ama buna mecbur bırakıyorsunuz. Öncelikle bir tartışmayı tadında bırakmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Biz uyarıncada yahu tartışmayacakmıyız diyede isyan etmeyide eksik etmiyorsunuz. Basit birşey söyleyeyim.

Anelka bence süperstar bir oyuncudur. Genç yaşında oynadığı takımlar, yeteneği, tanınırlılığı, hala yüksek bir piyasası olması, Fransa gibi bir milli takımda oynaması kanıt olarak yeterlidir.

Bu tarz bir yoruma kim ne diyebilir. Ama sizler bu oyuncudan adam olmaz. Bu verim vermez. Bu yıldız değildir. gibi mesajları tercih ediyorsunuz.

Şimdi bu yazdıklarımı yukardaki benim fikrimle karşılaştırdığınızda ne kadar boş ve anlamsız mesajlar olduğunu görebileceksiniz. Bu tarz mesajlarada izin vermiyoruz.

Bizim amacımız düzgün tartışma ortamıdır. Tartışma demek çirkefleşmek değildir. Düzgün cümlelerlede tartışabilirsiniz. Ama sizler bu yolu tercih etmiyorsunuz. İsteyene 1000 kere ispatlarım.

Doğrularınıza gelince herkesin bir doğrusu vardır. Siz doğrunuzdan vazgeçmezken başkasının geçmesini niye bekliyorsunuz. Düşüncelerinizi bir kere söylersiniz cevap alırsınız sonra bitirirsiniz. Sabaha kadar aynı şeyleri yazıyorsunuz.

Son olarak burada kurallar geçerlidir, sizin doğrularınız veya Ahmet'in Mehmet'in doğruları değildir. Şimdi her mesaja alıntı yapıp yorumlayan arkadaşlarımız benim mesajımı alıntı yapmadan okuyup anlarlarsa sevinirim.

Seviyeli tartışmalar...

Revolution
13.Temmuz.2007, 00:24
Bence de bu tartışma bence uzamamalı..Herkes istediğine yıldız diyebilir.Mesela ben Fenerli Gürhan'la Cimbomlu Aydın'ı da Beşiktaş'lı Aydın'ı da yıldız olarak görüyorum.Kişilere göre yıldız kavramı değişir..

Konumuza dönersek Fenerbahçe Senna'yı alırsa iyi transfer yapar ama fazla Güiza'dan sonra fazla da para vereceğini sanmıyorum.Daha ucuza daha yetenekli futbolcular bulunabilir.

Addolorato
13.Temmuz.2007, 00:28
Fenerbahçe madem güney amerika'dan daha çok futbolcu getiriyor keşke deivid maldonado yerine bruno mezenge renato gibi futbolcuları alsa..

BlackEagle19o3
13.Temmuz.2007, 00:30
Fb trabsfer yapmazsa Aurelio'yu arayabilir.Aragonnes'in kararı çok önemli.Maldonado ile de devam etmek isteyebilir.Bence en güçlü aday Senna, çok iyi transfer olur:)

Revolution
13.Temmuz.2007, 00:31
Fenerbahçe'nin iyi bir scout'u olsa zaten bu parayla müthiş transferler yapar ama malum takımlarımızın Avrupa ve Brezilya sevdası.. (:

physicist87
13.Temmuz.2007, 00:34
Arkadaşlar gerçkten aurelio meselesidir alonso meselesidir gereksiz tartışmalar yapıyoruz, benim de katıldığım yer var katılmadığım yer var , savunduğun düşünceni söyle ama saygı sevgi çerçevesinde söyle , fanatizmden uzak bi şekilde söyle..

Her neyse aureliodan boşalan yere mutlaka yerli / yabancı bir isim alınmalı maldonada selçuk deniz barış var , e var tamam da bunlar yeterlimi o mevki için? Tabiki hayır geçen sene de bunlar vardı ama devre arasında yabancı kontejanını bu bölge için kullandık maldonadoyu aldık , demekki eksik var gerçkten bu bölgede..

Nitekim Emre'nin kaç maç oynayıp oynamayacğını da bilmiyoruz.. Üç kulvarda yarışacağımız için sağlam kadroyla sezona başlamalıyız..

Ben olsam çok kaliteli bir ortasaha oyunsuna, ( hem defansif hem ofansif yönce katkı sağlayacak) çok iyi bir bonservis bedeli vererek takıma katarım, appiahla takas kezmanla takas olanaklşarını bile düşünürüm yönetimin yerinde olsam.

gerrrard
13.Temmuz.2007, 00:43
Şu Xabi Alonso için bide ben bir-iki laf etmek istiyorum. Keşke gelse, keşke gelse ama çok zor. Juve'ye gitmeyen adam Fener'e zor gelir. Yani hiç demek istemiyordum bunu ama kendimizi çok büyütüyoruz. Alonso sadece tatlı bir rüya.

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 00:48
Arkadaşlar gerçkten aurelio meselesidir alonso meselesidir gereksiz tartışmalar yapıyoruz, benim de katıldığım yer var katılmadığım yer var , savunduğun düşünceni söyle ama saygı sevgi çerçevesinde söyle , fanatizmden uzak bi şekilde söyle..

Her neyse aureliodan boşalan yere mutlaka yerli / yabancı bir isim alınmalı maldonada selçuk deniz barış var , e var tamam da bunlar yeterlimi o mevki için? Tabiki hayır geçen sene de bunlar vardı ama devre arasında yabancı kontejanını bu bölge için kullandık maldonadoyu aldık , demekki eksik var gerçkten bu bölgede..

Nitekim Emre'nin kaç maç oynayıp oynamayacğını da bilmiyoruz.. Üç kulvarda yarışacağımız için sağlam kadroyla sezona başlamalıyız..

Ben olsam çok kaliteli bir ortasaha oyunsuna, ( hem defansif hem ofansif yönce katkı sağlayacak) çok iyi bir bonservis bedeli vererek takıma katarım, appiahla takas kezmanla takas olanaklşarını bile düşünürüm yönetimin yerinde olsam.

Güzel söylüyorsun ama takım yani başkan oyuncu takasına zaten soğuk bakıyor.

@BlackEagle19o3

Senna gelebiliyorda Alonso nedene gelemiyor?Yani tamam Alonso hem yaş itibari ile hemde bulunduğu yer itibarı ile Senna'dan iyi ama sonuçta bu parası ile herşey..

Egemen güzel bişey söyledi artık büyük takımlarımız,Türkiye'ye gelmek için ikna ediyorlar oyuncuyu.Yani Fenerbahçe'ye tamam ama Türkiye işin içine girince sarpa sarıyor..

Alex,Ortega,Anelka transferlerinde hep böyle oldu para da anlaşılıyor,klüp ile anlaşılıyor ancak ne işimiz var Türkiye'de diyor futbolcular.Hepsini Fenerbahçe Resmi dergisindeki röportajlardan okudum

a.arıcı-11
13.Temmuz.2007, 01:12
Bence Xabi Alonso'yla uğraşacağımıza Gökhan İnler için savaşalım daha iyi.Her ne şartta olursa olsun Xabi'den daha ucuza gelir ve en büyük özelliği yerli olması.

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 01:20
Türkiye'ye gelmeyeceğini yazmıştı gazeteler turnuva sırasında..

physicist87
13.Temmuz.2007, 01:54
Neden gelmesinki Türkiye'ye Gökhan?

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 01:55
Bende bilmiyorum,ancak turnuva sırasında performansı göze batınca gazete okumuştum Türkiye'de oynamayı düşünmüyormuş

physicist87
13.Temmuz.2007, 01:58
Bende Fenerbahçe teklif yaparsa gelirim dediğini okumuştum, babası falan da demişti ama işte hangi birine inanıcaksın :)

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 02:04
:D bir de taraftar beklentisinden dolayı Aurelio gibi birisi gidince gelen daha gösterişli olmak zorunda diye düşünüyorlar:)

dberksu
13.Temmuz.2007, 02:15
Alonso FB'ye değil Türkiye'ye gelmez arkadaşlar ama 2-3 yıl sonra gelebilir bence.Bu yaşlarını iyi takımlarda geçirmek ister.

Senna gelebilir ama takımının ne diyeceğini bilemeyiz.İlk Nihat'ı vermediler şimdi belki de Senna'yı vermezler.

FB Brezilya'dan sonra İspanya'dan oyuncu alıyor.Bu nedir ya? Türkiye'den ve benzeri ülkelerden hangi takımda böyle bir düşünce var anlayamıyorum.Tüm transferlerin ispanya'dan veya Brezilya'dan gelmesi gerekmiyor.Biz bu düşünceden dolayı gereksiz bir oyuncuya 8 milyon euro veriyoruz.Ama o paraya o adamdan daha iyi 2 adam alınır.Ama biz yinede sadece ispanya,brezilyadan veya çevresine bakıyoruz.Bizzim iyi oyuncuları almamız lazım.Sadece ispanyalı olması için o kadar para vermeyelim.Gidip italya'dan fransa'dan iyi bir orta saha alalım.22-23 yaşında hem ucuz hem de potansiyelli oyuncular var onları alalım.Artık bu işlerden vazgeçmeli FB.

Güiza gelince ligde gol krallığında 1-Güiza 2-Semih olur.Türkiye'deki en iyi 2 forvet diyebiliriz.Ama Semih'e hangi gözle baktığınıza da bağlı.Güiza'ya nazar değmesin!!! (Kezman,Ortaga...)

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 02:20
Bence dediğin politika biraz da teknik direktöre bağlı.Yani adam tanıdığı bildiği ile çalışmak istiyor.Çünkü hem etrafındakileri yani futbolcuları tanımıyor bu bağlamda tanıdıklarını tavsiye ediyor.Zaman kısıtlı olduğu için futbolcu izleyemiyorlar.

İşin aslı bir arkadaşın dediği gibi Scout'lara bırakıp tüm dünyayı izlettirmek transfer eylül'de başlatıp martta bitirmek..

Ancak profesyonel olmayanlarla bu iş gitmez.Sadece piyasada olan oyuncları pahalıya alırız.Eskiden ne güzel Eto'ya teklif yapardı,Robinho,Pato bunları çok genç iken getirmek isterdi..

Ancak şimdi tamamen şova yönelik iyi oyuncuları alıyor.

eGowiCh
13.Temmuz.2007, 02:24
Gökhan İnler alınsa iyi transfer olur ama bugün gazetede okudum almak için girişimde bulunmuşuz ama 15 milyon Euro gibi astronomik bir miktar istemişler. Bu parayı vermeyiz İnler'e, eğer şöyle 5-6 milyon Euro'ya kulübü verirse alabiliriz. Hoş, daha önce bizde olan bir oyuncu için bu kadar para sayar mıyız, orası da meçhul, zira Daum'un hatası yüzünden bu kadar yüksek bedeller vermeyebilir başkanımız.

physicist87
13.Temmuz.2007, 02:35
15 milyon euromu ??? Astronun da astrosu nomik olarak :n: Daum'un hataları saymakla mı biter yaw neyse , Türkiye liginde bulamazmıyız orta alanda oynayacak bir oyuncu?

GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 02:39
Arkadaşlar Xabi Alonso diyorsunuzda (bende gelmeyeceğini düşünüyorum) bu adam Aurellio'nun yerini dolduramaz bence.Neden? Aynı stil oyuncular değiller.Xabi defansif yönden Aurellio'dan daha kötü ofansif açıdan daha iyi.Zaten Aragones milli takımdada benzer stildeki Senna'yı tercih ediyordu.

eGowiCh
13.Temmuz.2007, 02:47
15 milyon euromu ??? Astronun da astrosu nomik olarak :n: Daum'un hataları saymakla mı biter yaw neyse , Türkiye liginde bulamazmıyız orta alanda oynayacak bir oyuncu?

Türkiye liginde ideal bir isim var, o da Mehmet Topuz. Onu da kulübü bırakmıyor maalesef. Aslında Topuz'u almanın tam zamanı, tam ihtiyacın olduğu zaman.

Üçlü orta sahaya bakar mısın,
Mehmet Topuz - Deniz Barış - Emre Belözoğlu
------------------- Alex -------------------
----------- Güiza -------- Semih -----------

Çift yönlü bir orta sahamız olur üçlü, hem defansif hem ofansif, Topuz ile Emre çift yönlü, Deniz ise tek yönlü. Topuz esasında ön libero mevkiinde oynayamaz, fakat defansif katkılarıyla ön liberonun açıklarını kapatır. Ön libero oynayacak isim o zaman önemli olmaz, yeter ki yanındaki diğer orta sahaların defansif yönü kuvvetli olsun, mücadeleci olsun. Topuz da buna uygun bir isim. Ben bile oynasam böyle bir orta sahanın göbeğinde sırıtmam :D

nekop
13.Temmuz.2007, 03:16
Appiah konusu ne oldu kesin olarak gidicek mi? Yoksa kalıcak mı?

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 03:20
Appiah ile ilgili noter tesbiti yapılıyor idmana katılmadığına dair:)Yani gönderecekler ki bunu yapıyorlar.

Ayrıca Egemen kadro süper oldu ilk defa 3lü orta saha bu kadar heyecanlandırdı.Ama yine bu kadroda DL ve DR'nin yani gökhan ve Carlos'un fiziğinin sağlam olması lazım.Ayrıca Emre kaç maç oynayacak o var.Bir de sonra olarak Deniz eski formunu yakayabilcekmi?

Hepsinin dışında Topuz'da en az 5mn€

Alicanfmfan
13.Temmuz.2007, 03:21
Türkiye liginde ideal bir isim var, o da Mehmet Topuz. Onu da kulübü bırakmıyor maalesef. Aslında Topuz'u almanın tam zamanı, tam ihtiyacın olduğu zaman.

Üçlü orta sahaya bakar mısın,
Mehmet Topuz - Deniz Barış - Emre Belözoğlu
------------------- Alex -------------------
----------- Güiza -------- Semih -----------

Çift yönlü bir orta sahamız olur üçlü, hem defansif hem ofansif, Topuz ile Emre çift yönlü, Deniz ise tek yönlü. Topuz esasında ön libero mevkiinde oynayamaz, fakat defansif katkılarıyla ön liberonun açıklarını kapatır. Ön libero oynayacak isim o zaman önemli olmaz, yeter ki yanındaki diğer orta sahaların defansif yönü kuvvetli olsun, mücadeleci olsun. Topuz da buna uygun bir isim. Ben bile oynasam böyle bir orta sahanın göbeğinde sırıtmam :D

Şuana kadar Emre 'nin hangi defansif özelliginden bahsediyorsun.Emre tamamen ofansif bi futbolcudur.Eger ön libero alınırsa, Emre'nin kadroya girebbileceginide sanmıyorum.Emre tamamen stratejik bir transferdir :)

Addolorato
13.Temmuz.2007, 03:21

Ama onun gibisi avrupada en az 15 mn€ bence fenerbahçe topuz'u alırsa çok iyi transfer olur

mersinlivolkan
13.Temmuz.2007, 03:22
Xabi Alonso'nun gelmesi çok zor. Oyuncu hiç düşünmeden Liverpool için 8 yıllık mukaveleye imza attı ve bu takımını sevdiğini gösterir.Liverpool'da Xabi'yi bırakmayacaktır.
Bence ön liberoya takviye gerekmez ama kaleye bir takviye yapılması gerekiyor.

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 03:23
Onun gibisi diyosun ama onların Avrupa tecrübesi var o yüzden 15mn€;)

En iyi oynadığı maç(önemli olarak) Az Alkmaar maçı:)

Cengo
13.Temmuz.2007, 04:03
Şuana kadar Emre 'nin hangi defansif özelliginden bahsediyorsun.Emre tamamen ofansif bi futbolcudur.Eger ön libero alınırsa, Emre'nin kadroya girebbileceginide sanmıyorum.Emre tamamen stratejik bir transferdir :)

Emre'yi anlayamamışsın :)

Emre MC'dir ne ön liberodur, ne de ofansif bir oyuncu.

Stratejik değil, ağır oyunu aşmak ve Alex'in dribbling eksikliğini kapatmak için çok gerekli bir transferdir.

Emre olmasaydı Emre gibi bir oyuncu transfer edilecekti, Alican Gs'lısın sanırım ve böyle düşünmen çok normal aslında.

Alex'in ve orta sahanın top taşıma işini Deivid yapıyordu, hoş bu da baskı altında çok zorlanmak demek.

Zaten orta saha geride çok pas yaparak, yan top yaparak top üstünlüğü ile rakibin pozisyon sayısını azaltmak üzerine kurulu oyunda ligi domine etmekte çok zorlanıyordu takım.

Ligin en iyi oynayan ve en iyi takımıydı ama Anadolu takımları gibi savunma oynuyordu, az ama öz pozisyon bulup gol atıyordu (bkz. Milan).

Hal böyle olunca (ki Deniz'in sakatlığından sonra) tüm 2. önliberolar hiç performans veremediği için Aurelio top yapamadı, oyun tıkandı.

Artık Fenerbahçe tek top yapmak istiyor, bu yüzden topu açabilecek çift yönlü bir MC'ye ihtiyaç duyuyor.
Emre bir DMC kadar olmasa da pres yapan, alan daraltan bir oyuncudur, 28 gün askerliği de onun form tutmasında çok faydalı olacaktır, yat-kalk-koş kolay iş değil, (ben de basketbol oynadım) sezon öncesi bir ay koşarak tüm sezon kondüsyonumu korumuştum.

Bence istemeden doğru olan yapıldı.
Aurelio oyunu inanılmaz yavaşlatıyor (çok iyi oyuncu olmasına rağmen), bu yüzden Gs Tugay'ı göndermişti.
Şimdi oraya çabuk, anlık düşünen, alan daraltan bir oyuncu lazım.

Xabi Alonso'ya olmaz demek çok saçma :)
Suat'ı unuttunuz galiba.
Xabi tam bir DMC'dir, Aragones'in amacı 3lüyü kurmak, deli gibi presle boğmak - Senna-Xavi-Iniesta :)

Unutmayın Barca Deco-Xavi-Iniesta oynadı, Xavi ve Xabi aynı stildeler.

Artık şimdi bomba bir DMC bulmak olacak görevleri, Maldonado ve Kezman'dan biri gidecektir.

Aurelio'ya sevinmek diğer takım tarafları için hüsran olur, boşa heveslenmek olur, DMC alınır ama AMC hiçbir şey ile alınamaz kolay kolay, Alex'in gitmesi esas bozardı takımı.

Fenerbahçe gücünden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
Ligde 4-3-1-2, ŞL'nde zaman zaman 4-3-1-2 zaman zaman 4-4-1-1 oynayacaklar muhtemelen, Aragones 4-4-2 ve 4lü orta saha sistemlerini benimseyen taktisyen bir hocadır, diğer takım taraftarları için daha zor bir lig olacak :)

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 04:08
Cengiz abi çok güzel yazmışsın eline sağlık:)

Umarım Senna olur;)

eGowiCh
13.Temmuz.2007, 04:19
Xabi Alonso'da bir artısı var F.Bahçe'nin...
O da İstanbul...
Daha önce bir çok kez geldi Xabi Alonso Türkiye'ye...
Özellikle de Milan ile oynayacakları Şampiyonlar Lig maçı öncesinde yabancı basın mensuplarına İstanbul'u hayli övmüştü.
Bir gazetecinin maçtan önceki gün basın toplantısında "İstanbul'da iyi uyuyabildin mi?" şeklindeki bir sorusu üzerine, "İstanbul'u seviyorum. Buraya 3 kez geldim ve her zaman memnun oldum. Heyecan verici bir şehir burası. Biraz da heyecandan dün gece uyuyamadım" yanıtını vermişti.
Evet Xabi İstanbul'u çok seven biri.
Ve bu sözlerinin ertesi gün Milan'ı yenerek aldıkları kupa sayesinde şehre olan sempatisi daha da artmıştır sanırım. O maçta son golü atan yani 3-3'lük beraberliği sağlayan da Xabi'ydi zaten.
Bu küçük ve basit bir anekdot.
Tabi sözleşme, şartlar, sunulan, istenen ve düşünceler önemli bu transferde.
Ama Xabi'nin şehre bakışı, Aragones artısı ve Güiza'nın katılışıyla ikna olma olasılığı hayli fazla.
Başkan Aziz Yıldırım Aurelio'nun gidişiyle ilgili, "Daha iyisini alırız" demiş. Ve Xabi Alonso tam da bu ölçüde biri. Yani daha iyisi.

Halil FİNCAN / Ajansspor

a.arıcı-11
13.Temmuz.2007, 04:21

Kayserispor Mehmeti 5 Milyon €'ya satma kararı alsa ertesi gün Samandırada eşohfmanları üzerine çeker:)

Alicanfmfan
13.Temmuz.2007, 04:23
Emre'yi anlayamamışsın :)

Emre MC'dir ne ön liberodur, ne de ofansif bir oyuncu.

Stratejik değil, ağır oyunu aşmak ve Alex'in dribbling eksikliğini kapatmak için çok gerekli bir transferdir.

Emre olmasaydı Emre gibi bir oyuncu transfer edilecekti, Alican Gs'lısın sanırım ve böyle düşünmen çok normal aslında.

Alex'in ve orta sahanın top taşıma işini Deivid yapıyordu, hoş bu da baskı altında çok zorlanmak demek.

Zaten orta saha geride çok pas yaparak, yan top yaparak top üstünlüğü ile rakibin pozisyon sayısını azaltmak üzerine kurulu oyunda ligi domine etmekte çok zorlanıyordu takım.

Ligin en iyi oynayan ve en iyi takımıydı ama Anadolu takımları gibi savunma oynuyordu, az ama öz pozisyon bulup gol atıyordu (bkz. Milan).

Hal böyle olunca (ki Deniz'in sakatlığından sonra) tüm 2. önliberolar hiç performans veremediği için Aurelio top yapamadı, oyun tıkandı.

Artık Fenerbahçe tek top yapmak istiyor, bu yüzden topu açabilecek çift yönlü bir MC'ye ihtiyaç duyuyor.
Emre bir DMC kadar olmasa da pres yapan, alan daraltan bir oyuncudur, 28 gün askerliği de onun form tutmasında çok faydalı olacaktır, yat-kalk-koş kolay iş değil, (ben de basketbol oynadım) sezon öncesi bir ay koşarak tüm sezon kondüsyonumu korumuştum.

Bence istemeden doğru olan yapıldı.
Aurelio oyunu inanılmaz yavaşlatıyor (çok iyi oyuncu olmasına rağmen), bu yüzden Gs Tugay'ı göndermişti.
Şimdi oraya çabuk, anlık düşünen, alan daraltan bir oyuncu lazım.

Xabi Alonso'ya olmaz demek çok saçma :)
Suat'ı unuttunuz galiba.
Xabi tam bir DMC'dir, Aragones'in amacı 3lüyü kurmak, deli gibi presle boğmak - Senna-Xavi-Iniesta :)

Unutmayın Barca Deco-Xavi-Iniesta oynadı, Xavi ve Xabi aynı stildeler.

Artık şimdi bomba bir DMC bulmak olacak görevleri, Maldonado ve Kezman'dan biri gidecektir.

Aurelio'ya sevinmek diğer takım tarafları için hüsran olur, boşa heveslenmek olur, DMC alınır ama AMC hiçbir şey ile alınamaz kolay kolay, Alex'in gitmesi esas bozardı takımı.

Fenerbahçe gücünden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
Ligde 4-3-1-2, ŞL'nde zaman zaman 4-3-1-2 zaman zaman 4-4-1-1 oynayacaklar muhtemelen, Aragones 4-4-2 ve 4lü orta saha sistemlerini benimseyen taktisyen bir hocadır, diğer takım taraftarları için daha zor bir lig olacak :)

Lütfen ben emre'nin afedersiniz ama alex ten en azında bu yıllardan farkı olmadıgını düşünüyorum.Pres yapmıyor emre.Emre çalım atıcak kaptırsa elini beline koyup duracak.

Professeur
13.Temmuz.2007, 04:25
Kayserispor Mehmeti 5 Milyon €'ya satma kararı alsa ertesi gün Samandırada eşohfmanları üzerine çeker:)
Beyler bazı şeyleri kabul etmek gerekir.Son yıllarda tek tük yıldız çıkartıyoruz onları da çok abartıyoruz[Parasal bakımdan].Kayserispor 12 Mn$ istemişti Topuz için.Bu para oldukça fazla bir miktar.Topuz'u alacağıma 3-5 daha katarım Avrupadan isim yapmış birisini getiririm diye düşünüyor doğal olarak başkanlar bence de haklılar.

Alicanfmfan
13.Temmuz.2007, 04:29
Xabi Alonso'da bir artısı var F.Bahçe'nin...
O da İstanbul...
Daha önce bir çok kez geldi Xabi Alonso Türkiye'ye...
Özellikle de Milan ile oynayacakları Şampiyonlar Lig maçı öncesinde yabancı basın mensuplarına İstanbul'u hayli övmüştü.
Bir gazetecinin maçtan önceki gün basın toplantısında "İstanbul'da iyi uyuyabildin mi?" şeklindeki bir sorusu üzerine, "İstanbul'u seviyorum. Buraya 3 kez geldim ve her zaman memnun oldum. Heyecan verici bir şehir burası. Biraz da heyecandan dün gece uyuyamadım" yanıtını vermişti.
Evet Xabi İstanbul'u çok seven biri.
Ve bu sözlerinin ertesi gün Milan'ı yenerek aldıkları kupa sayesinde şehre olan sempatisi daha da artmıştır sanırım. O maçta son golü atan yani 3-3'lük beraberliği sağlayan da Xabi'ydi zaten.
Bu küçük ve basit bir anekdot.
Tabi sözleşme, şartlar, sunulan, istenen ve düşünceler önemli bu transferde.
Ama Xabi'nin şehre bakışı, Aragones artısı ve Güiza'nın katılışıyla ikna olma olasılığı hayli fazla.
Başkan Aziz Yıldırım Aurelio'nun gidişiyle ilgili, "Daha iyisini alırız" demiş. Ve Xabi Alonso tam da bu ölçüde biri. Yani daha iyisi. Halil FİNCAN / Ajansspor

Guiza ve Aragones diyosun iyi de .Liverpool dada Benitez,Torres,Arbeloa,Xabi Alonso,Reina olan ispanyollarıda unutmamak lasım .2 ye 5 gibi oldu :)

a.arıcı-11
13.Temmuz.2007, 04:39
Beyler bazı şeyleri kabul etmek gerekir.Son yıllarda tek tük yıldız çıkartıyoruz onları da çok abartıyoruz[Parasal bakımdan].Kayserispor 12 Mn$ istemişti Topuz için.Bu para oldukça fazla bir miktar.Topuz'u alacağıma 3-5 daha katarım Avrupadan isim yapmış birisini getiririm diye düşünüyor doğal olarak başkanlar bence de haklılar.

İyide Mehmet Topuz şu an Türkiye'de en yetenekli oyunculardan biri ve yerli bir oyuncu o yüzden Mehmet Topuz için 5 milyon € bence idael bir rakam.

gerrrard
13.Temmuz.2007, 04:42
Guiza ve Aragones diyosun iyi de .Liverpool dada Benitez,Torres,Arbeloa,Xabi Alonso,Reina olan ispanyollarıda unutmamak lasım .2 ye 5 gibi oldu :)

Yani şurada tek anlamadığım Güiza-Aragones farkı filan diyosunuz. Liverpool'un yarısı İspanyol.

Professeur
13.Temmuz.2007, 04:44
İyide Mehmet Topuz şu an Türkiye'de en yetenekli oyunculardan biri ve yerli bir oyuncu o yüzden Mehmet Topuz için 5 milyon € bence idael bir rakam.
Oyunculuğuna lafım yok canım.Bir de 5 milyon € ile 12 Milyon $ aynı rakamlar mı kur bilgim fazla yoktur da:D.Mehmet'ten başka kaç tane yetenekli oyuncu var ki ülkemizin vatandaşı olan?

Revolution
13.Temmuz.2007, 04:51
Emre artık eski Emre değil..Türkiye'de iş yapacak ama koşacak,yırtacak kendini paralayacak bir Emre olacağını hiç düşünmüyorum.Emre 2 sene öncenin Tümer'i görevini yapacak bence.Kritik maçlarda farkını göreceksiniz.Nasıl Tümer önemli maçlarda önemli anlarda sorumluluk alıp goller atıyor,paslar veriyordu aynısı olur..Ama Emre iyi futbolcu vesselam ona laf yok.

JunkChorn
13.Temmuz.2007, 04:54
Emre eski emre değil ama burasıda premier ligi değil beyler

MeMo
13.Temmuz.2007, 04:55
Emre eski Emre değilde ne yaptınız yahu Emre'yi ayrıca çok iyi bir para alıcak.Mücadele etmezmiş o kadarda değil.

Revolution
13.Temmuz.2007, 05:11
Abicim ben Emre eski Emre değil derken o yorumu okumamıştım.Şunu kastettim:Emre'nin müthiş olduğu yılları...Emre çok iyi bir oyuncu Alex'le yan yana oynarsa müthiş katkı sağlar ama eski Emre gibi kendini yırtmaz.Transferlerle ilgili olumlu yorum yaparken bize göre olumsuz yanını da yazmayalım mı Allah aşkına?

physicist87
13.Temmuz.2007, 05:34
Egemen Topuz için ben de senin gibi düşünüyorum Türk olması büyük avantaj hiç alamazsak onu alalım 7-8 milyon euro versek bile verelim diyorum yani başka alternatif kalmıyor elimizde.. E tabi gönül ister Senna , alonso gibi adamları alalım ama gerek kontejan gerekse diğer nedenlerden dolayı biraz zor durumdayız..

Özer Hurmacıyı alıcaktık yawkeşke biraz daha çabuk tutsaydık elimizi, Aykut hoca bize kaptırmadı onu :D

Revolution
13.Temmuz.2007, 05:35
Özer Hurmacı nereye gitti ki?

physicist87
13.Temmuz.2007, 05:39
Yaw bi yere gitmedi Aykut hoca takımın başına gelince gönderilmesine izin vermedi :D

GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 06:30
Arkadaşlar karşınazdakinin fikirlerine katılmıyorsanız ona karşılık kendi fikirlerinizi yazınız.Karşı tarafı ikna edebilecek yorumlarda bulunun veyahut fanatikce olduğunu düşünüyorsanız bize bildirin.Mesaja alıntı yapıp sen fanatikce düşünüyorsun diyip ortamı gereksiz yere germeyin,konu uzatmayın.

Mirza
13.Temmuz.2007, 06:59
Yazdıklarımızı iki defa okur öyle gönderirsek kimse için ceza sistemi kullanılmaz. Bazı arkadaşlar bir kaç defa uyarılmış bu arkadaşlar tekrarlarsa uyarılmadan atılacak siteden. Sonradan vay ben duymadım bilmiyorum demeyin. Bu son uyarıdır !!! Bundan sonra devam ederseniz atılırsınız haberiniz olsun.. Duyanlar da duymayanlara söylesin ...!!!

Universal
13.Temmuz.2007, 07:05
Emre eski Emre değilde ne yaptınız yahu Emre'yi ayrıca çok iyi bir para alıcak.Mücadele etmezmiş o kadarda değil.

Emre'nin maaşı çok yüksek. Hatırladığım kadarı ile 3.5 Milyon €'ya yakın bir para alacak ama; bu parayı alabilmesi için Fenerbahçe'nin bu yıl oynadığı bütün resmi maçlarda forma giymesi gerekiyor. Yani oynamadığı maçlarda bu para düşecek.

Sekopej
13.Temmuz.2007, 07:17
Aragones Aurelio kayıp, O'nun yerini doldurabilecek oyuncu bakıyoruz dedi. Buradan bir orta saha oyuncusu alınacağını anlamış olduk. Lütfen şu gelsin, bu gelsin yorumlarından ziyade, somut şeyler konuşalım.

SilentForce
13.Temmuz.2007, 07:23
Yabancı kontejanından dolayı yerli bir orta saha alcaklar bana göre ama Aurelio'nun yerini doldurabilecek başka yerli topçu varmı bilmiyorum :(

KaF KeF
13.Temmuz.2007, 07:25
Senna'nın Fiyatı

Euro 2008'de gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken, çoğu otoriteye göre turnuvanın oyuncusu seçilmesi gereken Marcos Senna için Avrupa'nın önde gelen kulüpleri devreye girmişti. Başta Arsenal ve Juventus olmak üzere, Senna'yı transfer etmek isteyen kulüplere Villarreal'den kötü bir haber geldi. İspanyol kulübü 32 yaşındaki oyuncularını transfer etmek isteyenlerin 30 Milyon Avro getirmesi gerektiğini bildirdi. Bu gelişme ile Senna'nın İspanya'da takımında kalması bekleniyor. Nitekim Villarreal'in bu tutumunun aslında oyuncularına değer biçmek değil, onu transfer etmek isteyenlere bir gözdağı vermek yatıyor.

Erol Kılıç

ScoutGS Haber Servisi

mersinlivolkan
13.Temmuz.2007, 07:38
Ön libero transferi olmayacak düşüncemi dahada kesinleştiren gelişme olmuş.

barahir
13.Temmuz.2007, 07:48
Bence Aragonesin maçtan sonraki açıklamalarını bi oku

Aurelio'nun yerine arayışlarımız sürüyor dedi..

Bu da transferi kesinleştiren düşüncemi artırdı benim:)

fmsmyrna
13.Temmuz.2007, 07:52
Anlaşılan bir önlibero alacağız muhtemelen yabancı.Yabancı olması için bir oyuncuyu göndermemiz gerekir.Deivid'in kalacağını sözleşmsinin de dondurulmaycapını düşünüyorum.Kezman'ın da aynı şekilde kalacağını düşünüyorum ki Aragones maçta Kezman'ın iyi oynadığı söylemiş.Maldonado maça 11'de başlamadı bence gönderilmeye en büyük aday Maldonado

eGowiCh
13.Temmuz.2007, 07:52
Aragones'in açıklamasına bakarsak, Aurelio'yu ciddi anlamda kilit rolde düşündüğünü görebiliyoruz ve yerine de oyuncu alınacağı söylendi. Büyük ihtimalle yabancı olacak, zira yerli aday yok. Maldonado gönderilecek diye düşünüyorum, bugün hazırlık maçında Selçuk ve Deniz gibi iki ön liberoyu düşünüp de Maldonado'yu düşünmüyorsa, bence gideceğinin bir sinyalidir bu. Ondan açılacak kontenjana da defansif bir ön libero alacağız herhalde, bunun için de arayışların sürdüğünü söyledi Aragones, umarım en kısa zamanda yaparız transferi, zira gelecek oyuncunun takıma adaptasyonu ve fizik olarak kendini hazırlaması zaman alabilir.

Jesus_FB
13.Temmuz.2007, 07:59
Aragones'in açıklamasına bakarsak, Aurelio'yu ciddi anlamda kilit rolde düşündüğünü görebiliyoruz ve yerine de oyuncu alınacağı söylendi. Büyük ihtimalle yabancı olacak, zira yerli aday yok. Maldonado gönderilecek diye düşünüyorum, bugün hazırlık maçında Selçuk ve Deniz gibi iki ön liberoyu düşünüp de Maldonado'yu düşünmüyorsa, bence gideceğinin bir sinyalidir bu. Ondan açılacak kontenjana da defansif bir ön libero alacağız herhalde, bunun için de arayışların sürdüğünü söyledi Aragones, umarım en kısa zamanda yaparız transferi, zira gelecek oyuncunun takıma adaptasyonu ve fizik olarak kendini hazırlaması zaman alabilir.

Eğer Maldonado yollanıp o mevkiye adam alınacaksa 1 tanesi yeterli olmaz. Aynı mevkiiye 1 oyuncu daha alınması şart olur. Ama Kezman yollanırsa onun çıktığı mevkiiye birini almaya gerek yok :)

eGowiCh
13.Temmuz.2007, 08:03
Eğer Maldonado yollanıp o mevkiye adam alınacaksa 1 tanesi yeterli olmaz. Aynı mevkiiye 1 oyuncu daha alınması şart olur. Ama Kezman yollanırsa onun çıktığı mevkiiye birini almaya gerek yok :)

Kezman giderse forvete zaten adam gerek yok, bugün yorumları okuduğum kadarıyla Burak Yılmaz gayet iyi bir performans sergilemiş. İlhan da iyiydi özette benim gördüğüm kadarıyla.

Sanıyorum ki Kezman'ın gönderilmesini ve yerine yabancı bir ön libero alınmasını istiyorsun, bu alternatif güzel olabilir ve benim de istediğim bu. Kezman mutlaka gönderilsin, zira para da getirebilir bize tatmin edici ve yerine de adam alırız, zaten forvet bolluğu var.

SAİT71
13.Temmuz.2007, 09:12
Bence Kezman gönderilsin diyenler (başta ben) bu sene yanılacak gibi. Çünkü Kezman'ın oyun tarzına yakın bi sistemdi bugün oynanan. Zaten 1 orta geldi adam çaktı golü. Kezman böyle bi forvet. Bu saatten sonra Kezman'ı başkanda yollamaz zaten. Yollasada kimse almaz. Herkes takviyeleri yaptı ve transferler içinde bence 1-2 gün var ondan sonra alsalar geç olabilir. Burak Yılmaz'ı özette izledim adam hızlı ve gayet başarılı paslar verdi. Ayrıca Gürhan'da süper oynadı. Carlos'ta sakatlıktan çıkmasına rağmen bir şut vurdu ki direkten döndü. Ayrıca çok kaleyi yokladı. Takımı adam etmiş hoca. İşte böyle takım istiyoruz biz.. Bence Xabi Alonso alınırsa bu takım tutulmaa.

Ayrıca D-SMART keşke çıkmasaydıda şu hazırlık maçlarında bari takımı görseydik. Başkanımız maçları FBTV ye alsa. taraftar kombinesini formasını zaten alarak kulübe destek veriyor. Başkanda en azından hazırlık maçlarını kulübün televizyonundan verdirse. Adı üstünde kulübün resmi televizyonu. :(

eGowiCh
13.Temmuz.2007, 10:11
Aragones rüzgâra tükürecek mi?
Aragones, İspanya Milli Takımı'nı oynatırken, Fenerbahçe'de neler yapacağının sinyalini veriyordu. Gelin önce Aragones'in İspanya'sı EURO 2008'de neler yaptı, onu anlatayım.

GERi DÖNENi YAKAR!
* Hollanda'dan sonra maç başına en çok gol atan takım
* En az gol yiyen takım
* En çok şut ve gollük şut atan takım
* Her 2 kanadı da en çok kullanan takım
* Topla en çok oynayan takım
* 25-35 metrelik pasları en çok kullanan takım
* Çarpraz pasları en az kullanan 5 takımdan biri. İşte İspanya bu idi EURO 2008'de. Öne doğru oynayan takımdı. Federasyon başkanları "Bu takımda Aragones'in payı % 5'' dedi ama tam tabiri ile kıskançlıktan salladı. Çünkü bu takımı seçen, Raul gibi bir adamı dışarıda bırakan ve de bu futbolu oynatan Aragones'di. Yani payı, en kötü ihtimalle % 20 idi. Bunun anlamı açık. Gelin daha önce teknik adamlık yaptığı takımların maçlarını dahi izleyerek yaptığım analizlere ve İspanya'nın EURO 2008 yapısına göre 'Aragones Türkiye Ligi'nde neler isteyecek' onu anlatalım:

KÂBUSBAHÇE YARATACAK
1- Topu kaybeden oyuncusunu fena yapacak. İspanya, turnuvanın en az top kaybı yapan takımı idi. Fenerbahçe de öyle olacak. Bu nedenle takım topu ayağında fazla tutacak ama bu tutuş savunmadaki adamların değil, orta sahadaki ve gole dönük adamların ayağında olacak. İspanya'nın bu kupada topu ayağında en fazla tutan adamları Xavi, İniesta ve Silva idi. Fenerbahçe'de de böyle takım kuracak. Yani tek veya 2 ön liberonun önündeki 3 veya 4 adam topla çok ama hızlı oynayacak.

2- Takım kesinlikle kanatları kullanacak. Ayrıca savunmadan özellikle uzun toplar atılacak ama bu topların santrforlar tarafından alınmasına değil, rakip savunmadan dönüp kendi orta alan oyuncuları tarafından alınmasına yani ribauntlara önem verilecek. Böylece araya veya arkalarına atılacak toplar bakımından rakip savunma dengesiz yakalanacak. Yani rakipler için kâbusbahçe yaratacak. Peki bunlar Fenerbahçe'de şu anda var mı? Bakalım:

iNTiHAR TiMi KURACAK
Kadro Aragones'in kafasında şöyle şekillenebilir:
Gökhan Carlos Emre Güiza Semih Burak Deniz (Selçuk) Edu Lugano Volkan Alex
4-1-3-2 oynayacak bu takımı intihar Timi gibi gördünüz değil mi? Ama okumaya devam... Takım pres yapan ve gol atan takım olacak. Hiç transfer olmazsa Türkiye Ligi'ndeki takımı büyük olasılıkla böyle kuracak. Onun için orta saha 3'lüsü çok önemli. Bu 3'lü gördüğünüz gibi çok teknik ve öne oynama becerisine sahip. Ama!.. Ama en büyük sorun, "bu adamlar koşacak mı'' olacak? Çünkü yukarıda da yazdığım gibi, bu 3'lü koşmazsa asla takımda yer bulamayacak. Neden mi? Gelin aşağıdaki bölümü okuyun o zaman.

HÜCUMCULAR SAVUNMACILARDAN ZEKiDiR, ÇABUK ÖĞRENiR
Aragones'in tüm takımlarında tek felsefe var. Amele ruhlu, sadece savunmaya odaklı oyuncularla uğraşmıyor. Ne yapıyor? Alıyor kaliteli ve klas hücumcuları, öğretiyor nasıl savunma yapılacağını. Yani savunmacıya hücum öğretmeye çalışmıyor. Biliyor bu işin imkansız olduğunu. Hücumcuya savunma öğretiyor. Bu nedenle 'Aragones'in takımları, savunmayı iyi öğrenmiş hücumcu'lardan kurulu oluyor. Bakın EURO 2008 şampiyonu İspanya'ya. Takımda tek ön libero Senna dışında tüm orta saha hücuma yönelik. Hem de gözü kara hücumcular. İniesta, Xavi ve Silva. Ruhlarında deli gibi oradan oraya koşmak değil, sürekli öne oynayıp, araya pas atmak ya da hücumcularının yarattığı boşluğa girip, gol atmak var.
İspanya gibi bir ligde, bu 3'lünün toplam 14 gol atmış olması ne demek istediğimi anlatıyor. Sağ beki bile Ramos gibi, rüyasında bile orta sahayı geçmeye çalışan bir adamdan oluşuyor, gol attırmak uğruna.

EMRE VE ALEX'i NE ZAMAN KULÜBE KORKUSU SARACAK?
İşte bu nedenle Fenerbahçe'nin tek ön liberosunun önünde oynayacak 3 adamı, gole dönük adamlar olacak. O yüzden Fenerbahçe'de "Bu adamlar asla bir arada oynamaz" denilen isimleri, aynı anda sahada görmeye hazır olun. Yalnız Burak, Alex ve Emre deli gibi koşmaya ve de pres yapmaya zorlanacaklar. "Yapamazlar'' mı dediniz. Yedek kulübesi, pres yapamayanları bekliyor. Kendileri bilecek.

Fener'e ön libero adaylarım
Aragones'le anlaşılmadan önce bu satırlarda, "Eğer gelirse en önemli adamı Aurelio olur. Bu nedenle Aurelio satılmamalı'' diye yazmıştım. Nitekim yönetim de bu işin farkında idi ama yanlarında sıklıkla ağırlarken gördüğüm "Aurelio'nun menajeri'' yapacağını yaptı ve Marco gitti. Böylece oralarda ağırlanacak adamlara dikkat edilmesi gerekliliği de ortaya çıktı, bu ayrı bir konu... Marco'nun yerine en uygun aday, elbette Senna'dır. Hatta "Senna tam Aurelio'dur'' dersem yanlış olmaz. Villareal'de, Uruguaylı Eguren'le beraber çift ön libero oynardı. İspanya Milli Takımı'nda ise tek ön libero oynadı ve burayı tek alınca daha başarılı olacağını da gösterdi. Peki ya Senna olmazsa?.. Ortada Alfonso haberleri dolaşıyor. Bence de uygun ama alınması zor. İşte o zaman 3 adayım var. Bu adayların en önemli özellikleri gerek tek ön libero oynayabilmeleri, gerekirse yanlarında teknik ve hücuma dönük bir oyuncu olduğunda, 4-4-2 veya 4-2-3-1 gibi düzenlerde 2 ön libero yapısını da kolayca başarabilmeleri. İşte Fener'e tek ön libero adaylarım:

De Jong en uygunudur
Hamburg, geçen sezon Bundesliga'da Bayern'den sonra en az gol yiyen ikinci takım olurken, bu genç Hollandalının payı çok büyüktü. Jarolim'le beraber orta alanın ortasında mükemmel bir ikili oluştururken, bizzat seyrettiğim Hertha deplasmanında tek ön libero olarak oynamış ve gözüme de girmişti. Piyasaya ilk çıktığı Ajax'tan bu yana yaklaşık 5 yıldır izliyorum onu. Bu kadar mücadelenin olduğu bir bölgede oynayıp da 5 yıldır tek bir kırmızı kart görmemesi bile işini ne kadar iyi yaptığının kanıtı. 2010'a kadar kontratı sürüyor. Mutlaka araştırmalı yönetim.

Torsten Frings
Bana göre dünyanın en iyi TEK ÖN LİBERO oynayan adamlarından birisidir. Tek sıkıntısı 2 ön libero yan yana oynadıklarında zaman zaman duruş ve pozisyon hatası yapmasıdır. Bu sene sakatlıklarla boğuştuğu için ancak ligin 25. haftası sonrası forma buldu Werder'de. O sürede bile takımı daha az gol yedi. 31 yaşında ve bildiğim kadarı ile 2011'e kadar sözleşmesi var.

Lorik Cana
Daha 24 yaşında ama 3 yılda Marsilyalıların sevgilisi oldu bu Arnavut. 2012'ye kadar sözleşmesi var Marsilya ile. Ama son 3 sezondur maçların neredeyse tamamında forma giyiyor ve iddialı futbol ofisimde maçlarını izlerken görüyorum, gerçekten işini mükemmel yapıyor.

Güiza, Semih'i gol kralı yapar
Güiza'nın geçen sene attığı 29 golün 19'u deplasmanda. Yani öyle statik değil, sürati de olan bir golcü. Zaten Getafe'de iken oynadıkları 4 Barça maçının 3'ünde, Katalanlara gol atmayı başarmıştı. Yani zor takımlara atmayı özellikle sever. Bu nedenle derbilerde ondan gol bekleyin. Getafe'de oynarken Real Madrid ile Barnebau'daki maçlarını seyretmiştim. Schuster, o gün Getafe'yi 4-4-1-1 oynatmış, Güiza da tek forvet olarak Real'e golünü çakmıştı. Ama Getafe genellikle 4-4-2 oynuyor, Güiza da yanında Manu veya Pachon ile beraber gol arıyordu. Nitekim bu sezon Mallorca'nın 38 maçının 32'sinde önde çift forvet ile oynaması da, Güiza'nın bu işi sevdiğini açıkça gösteriyordu. Ama bu çift forvet biraz farklı idi. Güiza öndeki adam oluyor, diğer forvet onun yarattığı boşluklara sızan adam oluyordu. Yani tam bir 4-4-2 değildi oynadığı yapı. İşte bu tarzı Fener'de de uygulayacaklar ve bence özellikle Türkiye'de en önde Güiza, biraz arkasında Semih olacak ve bu yapı özellikle Semih'in daha çok boş alan ve de gol bulmasına yol açacak. Semih bu sezon sakatlık olmazsa 20 gol üzerine çıkarsa ve iki forvet beraber 45 gol atarsa kimse şaşırmasın. Ayrıca bu ikili bu sezon "en çok top kazanan hücum ikilisi'' olacaklar. Bu da takım savunmasına müthiş katkı yapacak. Ama Güiza, Semih'i keserse benim buna kişisel olarak itirazım olacaktır.

Rüzgâra yürüyen yüzüne tükürür
Çok sevdiğim bir İspanyol atasözüdür bu yukarıdaki. Ters işler yapan adamlar için söylenmiştir. Aragones bunu iyi bilir ve rüzgârı önüne değil, arkasına alarak yürür. Avrupa kupalarında iyi işler yapacak her takımımıza maksimum desteğim olacaktır. Bu nedenle de, asi bir Kızılderili olarak gördüğüm ve açıkçası "kimseye eyvallahı olmayan tavırları'' ile pek sevdiğim Aragones'e inancım tamdır. NOT: Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında oynaması gereken oyun, başka bir yazımın konusu olacaktır.

Dr. Gürkan Kubilay

fmsmyrna
13.Temmuz.2007, 10:25
Güzel tespitler yapmış Gürkan Kubilay önlibero için verdiği isimlerde aklıma gelmemişti ancak 3'ü de iyi isimler kalitelerini de sırayla vermiş sanırım :icon_razz: .Ancak bu 4-1-3-2 Şampiyonlar Ligi'nde teper bizi.Ayrıca İspanya'nın kanatları en çok kullanması şaşırtıcı halbuki orta sahada sabit kanat oyuncuları yok.Bekleri çok iyiydi İspanya'nın bizim beklerimiz onlardan daha hareketli ve en az Ramos kadar Gökhan'da bindirme yapmayı seviyor.

Wesley Sneijder
13.Temmuz.2007, 13:30
Senna'ya 30 milyon euro mu istemişler? 32 yaşında adama 30 milyon euro verecek başkanın aklına şaşarım... Adam daha kaç sene oynar ki? En fazla 2 sene...

hp-fm-gs
13.Temmuz.2007, 15:41
Senna'ya 30 milyon euro mu istemişler? 32 yaşında adama 30 milyon euro verecek başkanın aklına şaşarım... Adam daha kaç sene oynar ki? En fazla 2 sene...

Carlos'ta 35 yaşında. ama halen daha oynuyor ve oynayacak. yaşa fazla takılmamak lazım. kimsenin beğenmediği Kral Hakan Şükür bu yıl 37 yaşında olmasına rağmen 10 gol attı ve takımda en çok asist yapan futbolculardandı..

ama dediğin gibi 30 milyon euro çok fazla fiyat..

BlackEagle19o3
13.Temmuz.2007, 16:29
Cana, De Jong, Frings 3'ü de harika olur.Gürkan Kubilay yine güzel tespitler de bulunmuş.

a.arıcı-11
13.Temmuz.2007, 17:09
Gürkan Kubilay'ın tespitleri çok güzel olmuş.Ama söylediği adamları kulüpleri bırakırmı o ayrı.Belki Frings'i bırakabilirler ama onunda çift önliberolu sistemlerde hatalar yaptığını söylemiş.Şampiyonlar Liginde çift önlibero oynarsak başımızı çok ağrıtır o zaman.

SAİT71
13.Temmuz.2007, 17:47
Bu saatten sonra Maldonado'yu göndermek akıllıca olmaz. Yapılacak en iyi işe Mehmet Topuz'u 9-10 Milyon € ve + oyuncu verip bi şekilde almaktır. Maldonado henüz kendini gösterebilecek kadar maçta oynamadı. Ben kalmasından yanayım. Büyük umutlar ile aldık. G.Amerika'nın en iyi ön liberosu dedik ama 3-5 maçta adamı göndermeye kalkıyoruz. Aragones gönderir çünkü yeni geldi ve kadrosunda düşünmez ama başkanın mutlaka uyarıp denemsini söylemesi gerekir. Ayrıca ben Arjantinli oyuncuları seviyorum ve takımda Brezilyalılar çok. hep tekel transferler yapılıyor. Arjantin'de çok genç ve yetenekli üstelikte maliyeti çok ucuz gençler var. Oradan mutlaka bize bir ön libero bulunur. Başkanımızın Arjantin'e bakmasını çok istiyorum. Bakalım hayırlısı olsun..

KaF KeF
13.Temmuz.2007, 18:18
Aranan kan bulundu!

Fenerbahçe Aurelio'nun Real Betis'e gitmesinin ardından orta alanda oluşan boşluğu doldurabilmek için transfer arayışlarını hızlandırdı. Sarı-lacivertli ekibin gündeminde yer alan isimlere Maniche de eklendi. Sarı-lacivertliler orta saha için Xabi Alonso (Liverpool), Marcos Senna (Villarreal) ve Timmy Simons (PSV) ile de ilgileniyor. 30 yaşındaki Maniche'nin Atletico Madrid ile bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Ancak Portekizli futbolcunun teknik direktör Javier Aguirre'nin önümüzdeki sezon için planlarında bulunmadığı kulübün sportif direktörü Jesus Garcia Pitarch tarafından açıklandı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Inter'e kiralanan, dördü ilk 11 olmak üzere 8 maç oynayabilen Maniche için Atletico Madrid'in 5 milyon euroluk bonservis bedelinde 1 yıllık sözleşmesi bulunan futbolcudan para kazanabilmek için indirime gidebileceği bildirildi.

13.07.2008

Kaynak : Sabah

mersinlivolkan
13.Temmuz.2007, 18:46
Maniche istenilirse alınabilecek bir oyuncu ama benim fikrim takıma gerekmediği yönünde.

Addolorato
13.Temmuz.2007, 20:08
Şahsi fikrim Aurelio Manicheden daha iyi futbolcudur bence alınırsa gereksiz olur.

a.arıcı-11
13.Temmuz.2007, 21:16
Mancihe'i alacağımaza Maldonado ile devam edelim.Hem yabancı kontenjanı dolu kimi yollayacağız ki?

nerazzuri
13.Temmuz.2007, 21:34
evet Maldonado ya bir 6 ay daha sabır göstermemiz lazım. eğer gitmez ise zaten ocak ayında gönderilir.

DeNiZ_1903
13.Temmuz.2007, 21:54
Maldonado'ya bir şans verilmeli bana göre , olmazsa devre arasında Fenerbahçe kaliteli bir oyuncu alacaktır zaten..

physicist87
13.Temmuz.2007, 22:00
Maniche ın o noktada aradğımız adam olmadığını hepimiz biliyoruz, tabiki gelirse yararı olur ama sanmıyorum onu alacağımızı.. Maldonado'ya sabır göstereceğiz biraz..Aslında o bölgeye aradığımız kan içimizde var apiiah ama işte onunda kalmayacağı belli..Hazırlık kampından sonra transfer gerçekleştireceğiz,eminim bundan.. Kezmanın satılmazsa her harikularde şans bulacağınıa inanıyorum çünkü satmazsak kullanacağız demektir,ilerde satacaksak yine kullanacağız demek adamın bir sezon içinde neler yaptığına bakacak çünkü alacak kişiler..

dberksu
13.Temmuz.2007, 23:02
Maniche ile ilgili aklıma gelen tek şey.

Ofansif ve tecrübesini kullanmak.Attığı güzel goller ve yaptığı iyi pas-asistler var ama!!!

Ama bize basan,pres yapan dmc pozisyonu için adam lazım.Maniche daha çok ofansif veya defans ofans arası biri ama ne bize gereken adam ne de Aurelio'dan iyi bir oyuncu olamaz.

Senna için uçmuşlar.O fiyata bi takım senna'dan genç bir oyuncu alır üstüne 13-14 milyonu kalır:)

Ayrıca gönderilmesi gereken kişi Maldonado olmalı.Çünkü forvet olarak türkiye için süper oyuncularımız var ama avrupa'da tıkanırız.Yani;

1- Avrupa'da Semih iş yapar ama avrupa'da oynadığı maç sayısı da iyi falan ama zamanı az.Ayrıca sadece bir sene düzgün oynayabildi avrupa'da.

2- Kezman avrupa'da tecrübeli bir isim bu nedenle kalmalı.Ayrıca bu sene ilk 11 oynarsa gol kralı olabileceğini bile düşünüyorum çünkü hem taktik kezmanın taktiği hem maçta kezman çok güzel bir gol attı.

3- Güiza en iyi forvetimiz ama ŞL tecrübesi yok burda bir ama daha var; Güiza İspanya'da kaç sene oynadı ve bu sene de gol kralı oldu yani CL gibi bir lig ispanya ligi ve orda kaç sene oynadı ve gol kralı oldu.

4- İlhan P. ne olduğu belli zaten.( kötü oynuyo anlamında değil. )

Kısacası bize Kezman öyle böyle gerekli.Deivid iyileşene ve eskisi gibi forvet oynamaya alışana kadar bir sene daha kalmalı bence.(bu sene hep sağ açık sol açık oynadı forvete hemen alışamayabilir)

Kezman gönderilirse forvette ŞL'de büyük sıkıntı çekeriz.Burak tam forvet değil ama yinede oynayabilir ama tam bir forvetten alınacak verimi bulamazsınız.İlhan ŞL'de hem heyecandan hem tecrübesizliğinden hem de daha TSL'de bile kaç maça çıktı veya kaç dakika oynadı.:D:D:D

Revolution
14.Temmuz.2007, 00:08
Maniche gelirse müthiş bir transfer olur.Ama Maniche'i para manyağı yaparsa Fenerbahçe her Türkiye'deki yabancı gibi kendini salar.Ama gelirse(inşallah gelmez:D) Fenerbahçe müthiş olur.

PesimiSTyLa
14.Temmuz.2007, 05:01
Maniche Aurelio'nun yerini dolduramaz; farklı tip oyuncular. Ben sanmıyorum fb nin böyle bir transfer girişimi olduğunu, keza onlar da onun o mevkii için aranılann oyuncu olmadığını bilirler.

BlackEagle19o3
14.Temmuz.2007, 05:27
Maniche Aurelio'nun yerini dolduramaz; farklı tip oyuncular. Ben sanmıyorum fb nin böyle bir transfer girişimi olduğunu, keza onlar da onun o mevkii için aranılann oyuncu olmadığını bilirler.

Aynen bence de:)Maniche iyi oyuncu ama asla bir Aurelio olamaz;)

eGowiCh
14.Temmuz.2007, 06:15
Kral İstanbul'a geliyor

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_pf_Guiza001.jpg

Fenerbahçe'nin İspanya'nın Real Mallorca takımından transfer ettiği golcü futbolcu Daniel Güiza İstanbul'a geliyor.

FB TV'de yapılan açıklamada, Güiza'nın saat 16.30'da İstanbul'da olacağı bildirildi. İspanyol futbolcunun, sağlık kontrolünden geçtikten sonra 15 Temmuz Salı günü resmi sözleşmeye imza atacağı kaydedildi.

Güiza'nın imza töreninden sonra Fenerbahçe'nin Avusturya kampına katılacağı belirtildi.

Universal
14.Temmuz.2007, 06:23
Fenerbahçe, Aurelio yerine bir oyuncu alacak ise bu oyuncu yerli olması gerekiyor. Ne yazıkki yerli oyunculardan hiçbiri Aureilo'nun yerini dolduramaz. Yabancı olacak ise takımızdan bir yabancı gönderilmesi gerekiyor. Bu nedenle Aurelio yerine yapılacak transfer Şampiyonlar Ligine katıldıktan sonra gerçekleştirilebilinir. Katılınmazsa yerine bir isim alınmaz.

Güiza sonunda geliyor. Yarın İstanbul'a gelip bir gün sonrada Avustur'ya gitmesi onu yoracaktır. İmza Avusturya'da atılsaydı, oyuncu daha az yorulmuş olurdu.

GeNç KaRTaL
14.Temmuz.2007, 06:49
Maniche bu aralar boşta.Gelme ihtimali yüksek ama Aurellio'nun yerini doldurmak için alınacak isim değil.Stilleri farklı.Kubilay Gürkan'ın önerdiği isimler çok yerinde isimler ama bu oyuncuları kulüpleri bırakmak isteyecekleri için çok para isteyeceklerdir yada bu oyuncuları satmak istemiyoruzda diyebilirler.

eGowiCh
14.Temmuz.2007, 09:36
Gilberto Silva ön libero için aranan isimdi, en ideal isimdi ve üstelik bonservisi de elindeydi; ama maalesef Panathinaikos ile sözleşme imzaladı :(

nerazzuri
14.Temmuz.2007, 12:53
evet gilberto'yu kaçırdık. Panat yerine bizi tercih edebilirdi.

omersal
14.Temmuz.2007, 17:28
Bence Maldonado kalmalı. Çünkü iyi bir yabancı dmc bulmak oldukça zor. Maldonadoda kötü bir oyuncu değil bence.Sadece biraz fazla defansif.

Alicanfmfan
14.Temmuz.2007, 19:21
Gilberto Silva ön libero için aranan isimdi, en ideal isimdi ve üstelik bonservisi de elindeydi; ama maalesef Panathinaikos ile sözleşme imzaladı :(

Hakikaten yahu bonservisinee para ödenmeyecekti.Güzel bir transfer olabilirdi.Ama Fenerbahçe yönetimi o mevkiye adam aramadagı(Aurelio gitmeden önce) için Silva ile ilgilenmedi eger Aurelio'nun gidecegini bilseler Silva yı İstanbul'a getirirlerdi

LaigLeNoiR
14.Temmuz.2007, 19:46
Fenerbahçe'de ön libero sıkıntısı olacaktır illa ki.Maldonado kaldıramaz bence bu yükü.Maldonado gönderilip başka bir yabancı alınabilir.

Bu arada Appiah ne oldu ?

Revolution
14.Temmuz.2007, 19:48
Gilberto'yu alsaydı Fener çok iyi bir transfer daha yapmış olacaktı ama Panathinaikos'a gitmiş..

Rsa
14.Temmuz.2007, 20:08
Aurelio’yu Real Betis’e kaptıran Fenerbahçe, bu oyuncunun yerini doldurmak için arayışlara başladı. Aragones, yabancı kontenjanının açılması için Maldonado’nun gönderilmesini istedi.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones, Şilili Claudio Maldonado’yu gözden çıkardı. Swindon Town maçı sonrasında Mehmet Aurelio’nun yerini dolurmak için alternatif arayışı içine girileceğini dile getiren İspanyol teknik adam, yabancı kontenjanı nedeniyle Maldonado’nun gönderilmesini istiyor.

Avusturya kampındaki antrenmanlarda bile Maldonado’yu yedekler arasında oynatan Aragones, yönetime vereceği raporu hazırladı.

Sarı lacivertli takımın geçen yıl Süper Lig ve Avrupa’da oynadığı maçların kasetlerini defalarca izleyen tecrübeli teknik adam, Maldonado’nun düz bir oyuncu olduğu görüşüne hakim oldu. Mehmet Aurelio’nun yerine yabancı bir oyuncu alınması gerektiğini savunan Aragones’in istediği oyuncular arasında Senna ile Alonso’nun ismi ilk iki sırada yer alıyor.

Resmi teklif yok

Fenerbahçe yönetimi ise Gilberto Silva ile Gökhan İnler’in ismini gündeme getirdi. Silva’nın bonservis fiyatının diğerlerine oranla daha düşük olduğu, Gökhan İnler’in ise yerli statüsünde oynayacak olması yönetimi bu ikiliye yöneltti.

Maldonado’nun geçen yılki performansını da değerlendiren yönetim, Şilili yıldıza takım bulmasını bildirecek. 3 yıllık sözleşmesi bulunan Maldonado ile İspanya Ligi’nden bazı kulüplerin ilgilendiği ancak henüz resmi teklif gelmediği bildirildi.

Hürriyet

Revolution
14.Temmuz.2007, 20:14
Silva Panathinaikos'a gitmiş zaten..O zaman tek hedef Gökhan İnler oluyor.

eGowiCh
14.Temmuz.2007, 20:32
Valencia'dan Aragones'e çağrı
Marca gazetesi, Valencia'nın Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'e teklifte bulunduğunu yazdı. Gazete, Aragones'in sözleşmesinde tazminat maddesi olmadığını ve İspanyol teknik adamın istediği zaman sarı-lacivertli takımdan ayrılabileceğini iddia etti.

http://www.ntvspor.net/Images/32901.jpg

İspanyol spor gazetesi Marca, manşetinden verdiği haberde Valencia kulübünün en büyük mali sorumlusu Juan Villalonga'nın, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'i telefonla arayarak, ''Bırak Fenerbahçe'yi hemen gel'' teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Haberde, Avusturya'da Fenerbahçe ile kampta olan Aragones'in, Valencia'dan gelen teklif karşısında çok şaşırdığı ve etkilendiği ileri sürüldü.

Valencia'da, kulüp başkanı Juan Soler ile 9 Temmuz'da anlaşarak kulüp yönetimini eline alan Villalonga'nın kafasındaki projenin tamamıyla Luis Aragonesli bir Valencia'dan geçtiği, İspanyol teknik adama 2 yıllık kontrat önerildiği belirtildi.

İspanyol gazetesine göre, Luis Aragones'in Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeye göre istediği zaman ayrılabileceği ve hiçbir tazminat ödeme zorunluluğunun bulunmadığı iddia edilerek, Aragones'in ve Valencia kulübünün avukatlarının konuyu geniş olarak ele aldıkları bildirildi.

Gazete haberinde, Valencia'nın yeni patronunun, 16 Temmuz'da Aragones'i Valencia'nın yeni teknik direktörü olarak basına tanıtmayı bile planladığı yazıldı.

Bu arada, Valencia'nın daha önceden bir yıllığına teknik direktör olarak anlaştığı Unai Emery'nin durumu, yeni yönetimin gelmesiyle belirsizleşti. Yönetimin, Aragones'in takıma gelmesi halinde, Emery ile yollarını hemen ayıracağı ifade edildi.

NTV Spor

Revolution
14.Temmuz.2007, 20:45
Aragone öyle birşey yapmaz..Yaparsa inanılmaz tepki alır Türkiye'den giderken falan taşlarlar kalpten gider yani..Ama kaynak da NTV Spor doğru olabilir ama Aragones öyle birşey yapmaz kesinlikle.

eGowiCh
14.Temmuz.2007, 20:50
FENERBAHÇE XABİ ALONSO İÇİN 20 MİLYON EURO'YU GÖZDEN ÇIKARDI

http://images.icnetwork.co.uk/upl/liverpoolpost/apr2008/2/3/2B619856-EBE5-8B90-D66319359DC7CFC4.jpg

Aurelio'nun Real Betis'e transfer olmasından sonra ön libero arayışlarına başlayan Fenerbahçe'nin, Xabi Alonso'ya talip olduğu konusundaki iddialar devam ediyor.

İspanya'nın As Gazetesi, sarı lacivertli kulübün, Liverpool'da forma giyen İspanyol oyuncuyu istediğini yazdı.

Gazetede yer alan haberde, sarı lacivertlilerin Aragones ve Güiza'dan sonra şimdi de Xabi Alonso'nun peşinde olduğu iddia edilirken, Alonso için Fenerbahçe'nin 20 milyon Euro önerdiği ifade edildi.

MARATON.COM.TR ÖZEL

http://www.as.com/futbol/articulo/futbol-xabi-alonso-apuesta-luis/dasftb/20080714dasdaiftb_58/Tes

http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49969_2_080714112547.jpg

Revolution
14.Temmuz.2007, 20:53
Owwww..Xabi'ye o kadar para verilirse daha transfer yapamaz bence Fener. Ama maraton'a bu sene güvenmeyin beyler..Fotomaç gibi.Ama doğruysa inanılmaz olur.

eGowiCh
14.Temmuz.2007, 20:55
Owwww..Xabi'ye o kadar para verilirse daha transfer yapamaz bence Fener. Ama maraton'a bu sene güvenmeyin beyler..Fotomaç gibi.Ama doğruysa inanılmaz olur.

Maraton kaynak değil, AS gazetesi kaynak ;;) Maraton'a güvenmiyorum ama AS gazetesi, yani İspanyol bir kaynak ise doğru olabilir, linkini de yazdım alta AS'ın sayfasından.

DeNiZ_1903
14.Temmuz.2007, 20:58
Bana pek inandırıcı gelmedi 20 milyon euro , hayırlısı olsun..

dberksu
14.Temmuz.2007, 21:11
Valencia'dan Aragones'e çağrı
Marca gazetesi, Valencia'nın Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'e teklifte bulunduğunu yazdı. Gazete, Aragones'in sözleşmesinde tazminat maddesi olmadığını ve İspanyol teknik adamın istediği zaman sarı-lacivertli takımdan ayrılabileceğini iddia etti.

http://www.ntvspor.net/Images/32901.jpg

İspanyol spor gazetesi Marca, manşetinden verdiği haberde Valencia kulübünün en büyük mali sorumlusu Juan Villalonga'nın, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'i telefonla arayarak, ''Bırak Fenerbahçe'yi hemen gel'' teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Haberde, Avusturya'da Fenerbahçe ile kampta olan Aragones'in, Valencia'dan gelen teklif karşısında çok şaşırdığı ve etkilendiği ileri sürüldü.

Valencia'da, kulüp başkanı Juan Soler ile 9 Temmuz'da anlaşarak kulüp yönetimini eline alan Villalonga'nın kafasındaki projenin tamamıyla Luis Aragonesli bir Valencia'dan geçtiği, İspanyol teknik adama 2 yıllık kontrat önerildiği belirtildi.

İspanyol gazetesine göre, Luis Aragones'in Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeye göre istediği zaman ayrılabileceği ve hiçbir tazminat ödeme zorunluluğunun bulunmadığı iddia edilerek, Aragones'in ve Valencia kulübünün avukatlarının konuyu geniş olarak ele aldıkları bildirildi.

Gazete haberinde, Valencia'nın yeni patronunun, 16 Temmuz'da Aragones'i Valencia'nın yeni teknik direktörü olarak basına tanıtmayı bile planladığı yazıldı.

Bu arada, Valencia'nın daha önceden bir yıllığına teknik direktör olarak anlaştığı Unai Emery'nin durumu, yeni yönetimin gelmesiyle belirsizleşti. Yönetimin, Aragones'in takıma gelmesi halinde, Emery ile yollarını hemen ayıracağı ifade edildi.

NTV Spor

Aragones öyle birşey yapsın dünya sarsılır hemde tüm FB taraftarları belki de brezilyalılar o adama terbiyesiz e-mail atar.Davalar açarlar gereksiz yere.!!! :D:D:D

Not:biraz abartmış olabilirim ama böyle bir şey olursa bizim taraftarlar aragones'in evini basarlar bea!!! :D:D:D

a.arıcı-11
14.Temmuz.2007, 21:44
Yahu burda Fotomaç neyse İspanya'da da Marca o.Aklınız alıyomu bir kontrat tek taraflı feshedilince diğer tarafa tazminat ödemek zorunda kalmasın.Yalan haberden başka bişey değil.

PesimiSTyLa
14.Temmuz.2007, 21:49
Yahu burda Fotomaç neyse İspanya'da da Marca o.Aklınız alıyomu bir kontrat tek taraflı feshedilince diğer tarafa tazminat ödemek zorunda kalmasın.Yalan haberden başka bişey değil.

Aynen. Bizde sanki yabancı basın yazdı diyee olacak gözüyle bakıyoruz . Halbuki Kanoute, Eto'o yu FB ye; Baptista'yı da bize onlar yazmıştı.

Sheriff
14.Temmuz.2007, 21:53
Bu arada Xabi Alonso için bir yalanlama gözüme çarpmadı resmi sitede..

Varonil
14.Temmuz.2007, 22:08
Xabi Alonso gelse süper olur,ama zor gibi gözüküyor.Bakalım kimi alacağız ortasahaya.

Sekopej
14.Temmuz.2007, 22:13
Kezman gitmiyor, Carew gelmiyor
14 Temmuz 2008 Pazartesi

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/fenerbahce100.jpg
Bugünkü Vatan gazetesi oyuncumuz Kezman'ın gönderileceği ve yerine Carew'in transfer edileceğini iddia etmiştir. Hatta Kezman'ın gerekirse bedelsiz verileceği de haberde yer almaktadır.

Kezman'ın gönderilmesi ya da Carew'in transfer edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Spor kamuoyuna duyurulur.

Toraman Fener'e haberi
14 Temmuz 2008 Pazartesi

Bugün tarihli Fotomaç gazetesi İbrahim Toraman'ın kulübümüze haber gönderdiğini ve sarı lacivertli formayı giymek istediğini söylediğini yazıyor. Teknik direktörümüz Sayın Aragones'in de onay vermesi halinde kulübümüzün adı geçen oyuncuyu transfer etmeye sıcak baktığı yazılmaktadır.

Bu haber gerçek dışıdır. Ne Toraman kulübümüze haber göndermiş ne de kendisini transfer etmek gibi bir düşüncemiz vardır.

Mevlüt'ü transfer etmiyoruz
14 Temmuz 2008 Pazartesi

Bugünkü Fotospor gazetesi, Mevlüt Erdinç'i takımından resmen istediğimizi iddia etmiştir. Haberde transfer pazarlıklarının yapıldığı ve kulübümüzün adı geçen oyuncuya 2 milyon Euro teklif ettiği de ifade edilmektedir.

Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır. Mevlüt Erdinç'in transferi için bir girişimimiz söz konusu değildir.

Hamit ve Halil ile ilgilenmiyoruz
14 Temmuz 2008 Pazartesi

Bugün tarihli Fotospor gazetesi, kulübümüzün Halil Altıntop ile transfer için anlaştığını, ardından da kardeşi Hamit Altıntop'un transferi için girişimde bulunacağımızı iddia etmektedir. Bu haber asılsızdır. Adı geçen oyuncular ile ilgilenmiyoruz.

AYIP
14 Temmuz 2008 Pazartesi

Bugün tarihli Fotospor Gazetesi baştan aşağı uydurma bir hikaye yazarak bir işadamının Ronaldinho ya da Eto'o 'yu kulübümüze hediye edeceği ve bu yönde çalışmaları hızlandırdığı şeklinde bir haber yayınlamaktadır. Yalanın bu kadarına da pes dedirten bu tarz bir haber yapmak gazetecilik mesleğine karşı da yapılmış bir ayıptır. Futbol kulüplerinde transferler gazetenin iddia ettiği gibi komik bir şekilde hediyeler şeklinde yapılmaz. Ayrıca adı
geçen futbolcuların maliyetleri de ortada iken bu tarz yalan haberler yaparak gereksiz yere transfer umudu varmış gibi göstermek ve kamuoyunu kandırmaya çalışmak da ayıptır. Yalan transfer haberlerine artık bir son verin.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Uzun bir aradan sonra kulüpten yalanlama yapıldı. Yabancı oyuncu konusunda sadece Carew olayı yalanlanmış, başka yalanlama şu ana kadar yok.

fmsmyrna
14.Temmuz.2007, 22:15
Gelme ihtimali çok zor ama insan yinede umutlanmıyor değil.Birde gelirse Aurelio'nun açığını kapatamaz daha ofansif oynuyor yorumlarına da katılmıyorum Aragones ona o görevi verirse başarıyla gerçekleştirebilecek yetenekte

barahir
14.Temmuz.2007, 22:22
Bunları yalanlayıp da alonsoyu yalanlamamak acaba mı dedirtiyo adama...

Sekopej
14.Temmuz.2007, 22:28
Bunları yalanlayıp da alonsoyu yalanlamamak acaba mı dedirtiyo adama...

Ama pek ümitlenmemek gerek yine de. Maniche, Senna isimleri de çıkıyor, onları da yalanlamadılar. Transfer yakın zamanda gerçekleşecek olabilir, bu nedenle uğraşmıyorlar.

Yabancı oyuncu geleceği artık kesin gibi. Alex'e bugün sordular, yabancı oyuncularda bir huzursuzluk var mı, 1 tanesi gönderilebilir diye, cevap olarak yönetim transfer yapacaksa buna saygı duyarız, karşılıklı konuşulur yollar ayrılır ama yabancı oyuncular kalacakmış gibi çalışmalara devam ediyor, huzursuz olan yok dedi.

GeNç KaRTaL
14.Temmuz.2007, 22:33
Evet Xabi'yi yalanlamamaları insanda şüphe uyandırmıyor değil.Acaba diyorum. Gelişmeleri merakla bekleyeceğim.Eğer Fenerbahçe Xabi Alonso'yu getirebilirse helal olsun.Gerçekten büyük iş başarmış olurlar.

Bu arada Aragones-Valencia haberi çok komik gerçekten.Bu Marca amma sallamış ha.Bizim fotogol ve fotospor'u geçmişler.:icon_biggrin: Aragones Fenerbahçe'nin başına daha yeni geçmiş.Ekibini kurmuş.Fenerbahçe için en iyisini elde etmek için çalışırken daha yeni geldiği kulübü yarı yolda bırakıp Valencia'ya gidecek.E yuh artık..

TR.CaPTaiN
14.Temmuz.2007, 22:38
AS Gazetesi, Fenerbahçe'nin Güiza için 14 milyon Euro'yu kolayca gözden çıkardığını, Xabi'yi ikna ettikleri takdirde bu transferi de gerçekleştirebilecek ekonomik güce sahip olduğunu belirtti.

Avrupa'ya bu izlenimi vermek çok önemli.

eGowiCh
14.Temmuz.2007, 23:38
Marca ve AS, Xabi Alonso'dan sonra şimdi de De La Red iddiasını ortaya attılar.

Yalanlama yapılsın yahu, eskiden her gün her habere yalanlama yapılırdı, şimdi de hiçbir şey yalanlanmaz oldu. :) Xabi Alonso'nun yalanlanmaması sevindirici tabii ki ama belli olmaz, belki de yarın yalanlanabilir. Carew haberi mantıksızdı zaten, ön libero alınır kontenjan boşaltılırsa, gidip de bir yabancı forvet daha niye alalım?

Senna Fenerbahçe'yi reddetmiş bu arada, bir yerde okudum, Nihat konuşmuş Senna ile ve Senna da "Teklif çok güzeldi ama yeni bir macera aramıyorum." diye kibarca Fenerbahçe'nin teklifini geri çevirmiş.

a.arıcı-11
14.Temmuz.2007, 23:41
Ohh be.Özlemişim sitenin yalanlama haberlerini:D

Aslına bakarsanız ön libero mevkisi dışındaki bütün transfer haberleri yalanlanmış.Ama hiç bir ön libero oyuncusu yalanlanmamış.Bence birkaç kişi için nabız yokluyorlar o mevki için.

Wesley Sneijder
14.Temmuz.2007, 23:44
Ruben de la Red Real Madrid'e transfer oldu benim bildiğim... Gelmesi imkansız.

KaF KeF
14.Temmuz.2007, 23:59
Fb Tv'yi açın...GUİZA GELDİ!!!

LaigLeNoiR
15.Temmuz.2007, 00:04
Xabi gelirse süper olur.

goosfraba
15.Temmuz.2007, 00:13
Ruben de la Red Real Madrid'e transfer oldu benim bildiğim... Gelmesi imkansız.

Ruben De la Red zaten Real Madrid'in oyuncusuydu diye biliyorum. Getafe'ye kiralık verilmişti sanırım.

TR.CaPTaiN
15.Temmuz.2007, 00:33
Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Güiza İstanbul'a geldi. Atatürk Havaalanına inen İspanyol forveti Fenerbahçeli taraftarlar büyük coşkuyla bekliyor.

İspanya'da geçen sezon Real Mallorca forması altında gol krallığı yaşayan Güiza EURO 2008'de de İspanya adına 2 gol kaydetmişti. Büyük paralar karşılığı gelen Güiza yarın (Salı) saat 11.30'da resmi sözleşme imzalayacak.

"TARAFTARIN ÜNÜNÜ DUYDUM"

Havaalanında FB TV'nin sorularını yanıtlayan Güiza "Umarım Fenerbahçe'de de gollerime devam ederim ve başarıya ulaşırız. Fenerbahçe'den teklif gelince oldukça sevindim, buraya gelmeyi çok istiyordum. Carlos ile bu konuda konuştum ve beni ikna etti. Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım, Türkiye'nin de çok güzel bir ülke olduğunu söyledi. Fenerbahçe taraftarının 90 dakika boyunca hiç durmadığını ve takımları için öldüklerini biliyorum. "açıklamasını yaptı.

GÜİZA: "SAĞOL"

Salı günü doktora gideceğini söyleyen Güiza daha sonra da Avusturya kampına katılacağını sözlerine ekledi. Aragones hakkında da konuşan Güiza İspanyol teknik adama övgüler yağdırırken "O futbolcusuna saygı gösteren bir isim" dedi. Fenerbahçe'nin kadrosunu da değerlendiren İspanyol forvet "Takımda büyük oyuncular var. Bir an önce takıma katılmak ve onlardan birşeyler öğrenmek istiyorum" dedi. Güiza FB TV'ye verdiği röportajın sonunda 'Sağol' diyerek Türkçe'ye giriş yaptı.

NURİA BERMUDEZ: "ÇOK GÜZEL ŞEYLER SÖYLEDİLER"

Güiza görüntüleri ve açıklamalarıyla olay yaratan aynı zamanda menajerliğini yapan eşi Nuria Bermudez ile beraber İstanbul'a geldi. Nuria Bermudez de "Türkiye hakkında bana çok güzel şeyler söylediler. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi maçlarını izledim. Fenerbahçe eşiminin her zaman oynamak istediği ve beğendiği bir takım" ifadesini kullandı.

Ligtv

eGowiCh
15.Temmuz.2007, 00:46
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49999_2_080714165450.jpg

http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49999_3_080714165450.jpg

http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49999_4_080714165450.jpg

http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49999_5_080714165450.jpg

http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49999_6_080714170543.jpg

Revolution
15.Temmuz.2007, 03:20
Hayırlı olsun Güiza Fener'e..Güiza'da da Türk tipi var baya.. :)

Wesley Sneijder
15.Temmuz.2007, 03:23
Gerçekten Türk'e benziyor. :)

Yalnız Güiza'nın beklediğinden az taraftar gelmiş havaalanına...

eGowiCh
15.Temmuz.2007, 03:26
Yarın resmi imzayı atıyor saat 11.30'da Basın Toplantı Odası'nda, akabinde de büyük ihtimalle stadda top sektirip poz verdikten sonra Yasir Kaya ile Gündem programına konuk olur. Güiza hayırlı olsun, çok büyük bir oyuncu aldık gerçekten. Eşi de gelmiş, o da olay yaratmaya başladı bile şimdiden. Yarın kaç numarayı giyeceğini öğreneceğiz, büyük ihtimalle 14 numarayı giyer, belki de 10 numarayı giyer, göreceğiz.

KaPaLı
15.Temmuz.2007, 03:28
Nuria Bermudez, Gûiza'nın Manager'i aynı zamanda :)

SAİT71
15.Temmuz.2007, 08:37
Şahsen daha büyük bir isim beklerdim ama hayırlısı olsun. Şu işe bak La Liga'nın gol kralı ve Son Avrupa Şampiyonu takımın forvetini beğenmiyorum. Bu bile büyüdüğümüzün bir göstergesi heralde :D

Ama gerçekten ilk başta başkanımızın Carlosu gölgede bırakacak dediği oyuncuyu beklerken Güiza biraz daha yanında hafif kaldı. Ama tahminimizdende fazla yararı olacaktır. O ligde gol kralı olduysa TSL'dede baya bi gol sıralayacaktır. En önemliside Avrupa'da ne yapacağı..Ayrıca Kezman'da eğer çift forvette Güiza ile birlikte oynarsa bir patlama yapacak diye bekliyorum. 1.80 boyunda uzun sayılır. Hayırlı uğurlu olsun. Verdiğimiz milyon eurolara değsin..

LaigLeNoiR
15.Temmuz.2007, 08:50
Güiza'dan bir cacık olmaz dermişim :D Kavga çıkarmış gece gece... :D

Bence bu transfer bir çok şeyin göstergesi oldu.Güiza yeni yeni patlama yapmış ve kariyerinin en civcivli döneminde Fenerbahçe'yi tercih etti.Bir çok avrupanın kalburüstü kulübüne de gidebilirdi ama o Türkiyeyi ve Fenerbahçe'yi seçti.

Gerçekten bravo.Fenerbahçe ve Galatasaray özellikle getirdikleri oyuncularla Türkiye'nin kapısını biraz daha açtı bence avrupaya.

TR.CaPTaiN
15.Temmuz.2007, 18:33
Futbol Federasyonu, Aurelio’nun transfer sertifikasını isteyen Real Betis’e, Fenerbahçe Kulübü’nün de görüşünü aldıktan sonra olumsuz yanıt verdi. Konunun artık FIFA tarafından çözümleneceği bildirildi

İspanya’nın Real Betis Kulübü Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Mehmet Aurelio’nun transfer sertifikasını istedi.

Fenerbahçe’den tartışmalı bir şekilde ayrılan Aurelio için federasyonun kapısını çalan Betis Kulübü, bu oyuncuya lisans çıkarmak için 11 Temmuz Cuma günü gerekli prosedörü başlattı. İspanyol ekibinin başvurusunu hukuki yönden inceleyen federasyon ise sarı-lacivertli kulübe görüşünü sordu. Fenerbahçe kulübü opsiyon hakkını kullanarak sözleşmesini uzattığı Aurelio’nun bir yıl daha Türkiye’de oynaması gerektiğini belirterek, uluslararası transfer sertifikasının gönderilmemesini istedi.

Geçici lisans verilebilir

Fenerbahçe’nin olumsuz yanıtından sonra federasyonun durumu resmi bir yazı ile İspanya Futbol Federasyonu kanalıyla Real Betis kulübüne bildireceği öğrenildi.

Yetkililer, “futbolcunun oynama hakkının elinden alınmaması” prensibi doğrultusunda Betis kulübünün FIFA’ya başvurarak geçici transfer sertifikası talep edebileceğini kaydetti.

FIFA’nın geçici sertifika vermesi durumunda sarı-lacivertli kulübün opsiyon hakkını kullandığı Aurelio için hukuki süreci başlatacağı bildirildi. FIFA’nın anlaşmazlık dosyasını Ağustos ayı başına kadar çözümlemesinin beklendiği kaydedildi.

Milliyet

Universal
15.Temmuz.2007, 18:48
Fenerbahçemizin İspanya’nın Real Mallorca kulübünden transfer ettiği Daniel Gonzalez Güiza, takımımızınilk İspanyol futbolcusu oldu. Fenerbahçemizin 101 yıllık tarihinde ilk İspanyol teknik direktör olan Luis Aragones’in takımın başına geçmesinin ardından, bugün resmi sözleşmeyi imzalayacak Güiza ile birlikte ilk kez bir İspanyol futbolcu da formamızı giyecek.

GÜİZA, 88. YABANCI FUTBOLCU
Güiza, aynı zamanda tarihimizdeki 88. yabancı futbolcu oldu. Takımımıza şimdiye kadar 4 kıta ve 33 ülkeden 88 futbolcu transfer edildi. Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika kıtalarından, eski Yugoslavya, Brezilya, Yunanistan, Almanya, Danimarka, Romanya, Mısır, İtalya, Arnavutluk, Polonya, İngiltere, İsviçre, Macaristan, Rusya, Slovenya, Bulgaristan, Nijerya, Portekiz, Güney Afrika, Bosna-Hersek, Gana, İsrail, Gine, İsveç, Hırvatistan, Hollanda, Arjantin, Ukrayna, Fransa, Uruguay, Sırbistan, Şili ve İspanya’dan futbolcular Fenerbahçe’ye transfer oldular.

EN ÇOK ESKİ YUGOSLAVLAR OYNADI
Tarihimizde en çok eski Yugoslavya’dan futbolcular forma giydi. Fenerbahçemizde 17 futbolcuyla Yugoslavlar hala ilk sırada yer alırken, son yıllardaki transferlerle 12 oyuncuyla Brezilyalılar ikinci sırayı aldı.

Fenerbahçemizde ayrıca 5’er Yunan, Alman ve Rumen, 4 Danimarkalı, 3’er Mısırlı, Ganalı ve Bulgar, 2’şer İtalyan, Arnavut, Polonyalı, İngiliz, Nijeryalı, Rus ve Hırvat, 1’er de İsviçreli, Macar, Sloven, Güney Afrikalı, Portekizli, Boşnak, Gineli, İsrailli, İsveçli, Hollandalı, Arjantinli, Ukraynalı, Fransız, Uruguaylı, Sırp, Şilili ve İspanyol futbolcu transfer edildi.

Fenerbahçemizin101 yıllık tarihinde forma giyen yabancı futbolcular ve ülkeleri şöyle:

Eski Yugoslavya: Asım Ferhadoviç, Vasille Radoviç, Lazar Lemiç, Stevano Ostojoviç, Radomir Antiç, Radmilo İvançeviç, İbrahim Begoviç, Suat Karaliç, Fahruddin Zeyneloviç, Srebrenko Repçiç, Dusan Pesiç, Zvan Lukovcan, Fadıl Vokri, Miroslav Tanjga, Nikola Lazetiç, Zoran Mirkoviç, Miroslav Steviç

Brezilya: Gerson Candido De Paula , Sergio Ricardo M.Nerves, Reginaldo Vicente Simao, Cerqueria Washington, Fabio Luciano, Marco Aurelio, Marcio Nobre, Fabiano Rodriquez, Alex de Souza, Eduardo Luis Abonizi de Souza ’Edu’, Deivid de Souza, Roberto Carlos

Yunanistan: Jean Boris, Constantin Boris, Tripo, Apostol Nikoliadis, Koça Negroponti

Almanya: Wilhelm Kohlhammer, Körner, Tony Schumacher, Andreas Wagenhaus, Robert Enke

Romanya: Ion Nunweiler, İlie Datcu, Mircea Sasu, Sabin İlie, Dinu Viorel Moldovan

Danimarka: Henrik Nielsen, Brian Steen Nielsen, Frank Pingel, Jes Högh

Mısır: Hüseyin, Kamil, Faid

Bulgaristan: Stanimir Stoilov, Emil Kostadinov, Ivailo Petkov

Gana: Samuel Johnson, Yaw Preko, Stephen Appiah

İtalya: Ranço, Baldini

Arnavutluk: Bahri Kaya, Süleyman Vafi

Polonya: Czeslaw Jakolcewicz, Piotr Soczynski

İngiltere: Horace Armitage, Dalian Robert Atkinson

Rusya: Ivan Viscnevski, Vladimir Beschastnykh

Nijerya: Uche Alozia Okechukwu, Augustine Okocha

Hırvat: Milan Rapaiç, Stejepan Tomas

İsviçre: Gustav Haenni

Macaristan: Zobel

Slovenya: Dzoni Novak

Portekiz: Manuel M.Dimas Teixeria

Güney Afrika: John Lesiba Moshoeu

Bosna-Hersek: Demir Hotiç

Gine: Süleyman Oulare

İsrail: Haim Michael Revivo

İsveç: Bernt Kenneth Andersson

Hollanda: Pierre Van Hooijdonk

Arjantin: Ariel Arnaldo Ortega

Ukrayna: Sergei Rebrov

Fransa: Nicolas Anelka

Uruguay: Diego Lugano

Sırbistan: Mateja Kezman

Şili: Claudio Maldonado

İspanya: Daniel Gonzalez Güiza

Not: Türk vatandaşlığına geçtikten sonra transfer yapan futbolcular haberde değerlendirmeye alınmamıştır.

eGowiCh
15.Temmuz.2007, 19:46
Güiza 4 yıl Fenerbahçe'de
Fenerbahçe Kulübü, İspanyol golcü Daniel Güiza ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

http://www.ntvspor.net/Images/32923.jpg

Geçtiğimiz sezon La Liga'da gol kralı olan ve EURO 2008'de de İspanya Milli Takımı forması giyen Daniel Güiza, Fenerbahçe ile 4 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

İmza töreninde kısa bir açıklama yapan Güiza, "Burada olmaktan çok muyluyum ve büyük heyecan duyuyorum. Başkan'a ve yöneticilere teşekkür ederim. Umarım onları utandırmam, Türkiye'de başarılı olacağıma inanıyorum. İspanya'daki lakabım 'okçu', umarın sizi mutlu ederim. Bir an önce oynamak istiyorum" diye konuştu.

Güiza, "Avurpa'dan bakınca Fenerbahçe'yi nasıl görüyorsun?" şeklindeki bir soruya, "Fenerbahçe dışarıdan bakıldığında çok büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli sonuçlar aldı. Benim gelme sebeplerimden bir tanesi Fenerbahçe'yi daha ileriye taşımak. Bunu da hep beraber yapabileceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.

İspanyol golcü, "Bonservis ücretinin yüksek olmasının bir baskı yaratıp yaratmayacağı" şeklindeki bir soruyu da, "Ben gerekeni yapacağım. Geçen seneki gol sayımı artırmaya çalışacağım. Luis Aragones ile çalışmak benim için şereftir ve bundan mutluluk duyuyorum" diye yamıtladı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu da, Güiza'yı alabilmek için 1 aydır mücadele verdiklerini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi Güiza, La Liga'nın gol kralı. Kadromuza kattığımız için çok mutluyuz. Daha önce de açıkladığımız gibi, Türkiye'nin gol kralı Semih ile birlikte Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecekler. Fenerbahçe tarihimizde çok önemli bir transfer. İnşallah bizi utandırmayacak. La Liga'da penaltısız 27 gol atmak büyük bir meziyet. İnşallah Türkiye'de ve Şampiyonlar Ligi'nde çok başarılı olacak" diye konuştu.

Güiza bugün sarı-lacivertli takımın Avusturya kampına katılacak.

NTV Spor

a.arıcı-11
15.Temmuz.2007, 19:51
14 numarayı almış.Hayırlı olsun camiamıza.Gönül isterdi geçen sene Carlos geldiğinde yapılan stadyumda tribünlerin önünde imza attırılacak birinin gelmesini ama Güiza'nın da kulübe yararı dokuncaktır eminim.

KaF KeF
15.Temmuz.2007, 20:00
1o numara neden verilmedi yahu ..?

Rsa
15.Temmuz.2007, 20:38
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i2.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i3.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i4.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i5.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i6.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i7.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i8.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i9.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i10.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i11.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i12.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i13.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_i14.jpg

BeeTLeJuiCe
15.Temmuz.2007, 20:47
Archer Güiza :)

barahir
15.Temmuz.2007, 20:49
Forma yakışmış kerataya:D

goosfraba
15.Temmuz.2007, 20:49
1o numara neden verilmedi yahu ..?

10 numara Emre'ye verilecek sanırım.

cagri10
15.Temmuz.2007, 21:19
GUIZAYA 11i VERSELERDİ
ALEX de 1O NUMARAYI İSTİYORMUŞ ALEX ALSIN

KaF KeF
15.Temmuz.2007, 21:46
Alonso F.Bahçe'ye yakın

Fenerbahçe'nin de transfer gündeminde olduğu iddia edilen Liverpool'un İspanyol yıldızı Xabi Alonso için İtalyan ekibi Juventus tamamen devreden çıktı. Fenerbahçe Xabi Alonso transferinde yalnız kaldı. Milli futbolcu Mehmet Aurelio'nun sürpriz bir şekilde Real Betis'e transferiyle orta sahaya takviye için kolları sıvayan Sarı-lacivertlilerin İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen ve aynı zamanda İspanya Milli Takımı adına da mücadele eden 26 yaşındaki yıldız futbolcu Xabi Alonso için transfer girişimlerinde bulunduğu belirtiliyordu. Ancak transferin önündeki en büyük engellerden birisi yıldız futbolcuyu İtalyan ekiplerinden Juventus'un da istemesiydi. Fakat Juve, Alonso iddialarına karşın Sevilla forması giyen Danimarkalı yıldız Christian Poulsen'i renklerine bağladı. Bu transferle birlikte Juventus Teknik Direktörü Claduio Ranieri, takımın transfer çalışmalarını tamamladığını sadece bir kaleci almak istediklerini söyledi. Ranieri'nin bu açıklamalarından sonra gözler yeniden Xabi Alonso'ya çevrildi. Fenerbahçe'nin 2004 yılından beri Liverpool forması giyen Alonso için uzun süredir transfer görüşmelerini sürdürdüğü bildirilirken, İngiliz ekibiyle 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunan Alonso için Sarı-lacivertlilerin 20 milyon euroyu gözden çıkardığı iddia ediliyor. Profesyonel futbol kariyerine 1999 yılından Real Sociedad'da başlayan Xabi Alonso 2000-2001 yılında SD Eibar takımına kiralık olarak gönderildikten sonra yeninde takıma döndü. Real Sociedad'la 94 maça çıkan Alonso 9 da gole imzasını attıktan sonra, 2004 yılında İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez'le birlikte yaklaşık 16 milyon euroluk bonservis bedeliyle Liverpool'a katıldı. Xabi Alonso İngiliz ekibiyle 110 maça çıkarken 11 kez ağları sarsmayı başardı.
İspanya Milli Takımı'yla 2004 ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde mücadele eden Alonso 2008'de Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones yönetiminde Avrupa Kupası'nı kazanan kadroda da yer aldı. Alonso, 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde de boy göstermişti.
Alonso, kariyeri boyunca 2008 yılında milli takımlar düzeyinde Avrupa Kupası, Liverpool'la 2005 yılında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupası, 2006 yılında FA Cup ve Community Shield kupalarını kazanma başarısı gösterdi.

15.07.2008

Kaynak : İHA

a.arıcı-11
15.Temmuz.2007, 21:52
Kampın sonunda göreceğiz gelecekmi gelmeyecekmi.Alacağımız ön libero büyük ihtimalle Shaktar ile MTK maçaı arasında belli olur

cagri10
15.Temmuz.2007, 21:52
Alonso iyi ama Senna daha iyi olur bence. Senna, Aurelio gibi bir oyuncu hem çok koşan takım için savaşan. Aragones, Sennayıda getirebilir.

KaF KeF
15.Temmuz.2007, 21:53
Maldonado gözden çıkarıldı

Aurelio'nun boşluğunu doldurmak için arayışlarını sürdüren Fenerbahçe bir türlü istediği ön liberoyu bulabilmiş değil. Öncelikle Villareal'de forma giyen Senna'ya yönelen sarı lacivertil yönetim bu futbolcununu takımdan ayrılmak istememesi ve 20 milyon Euro'luk bonservis bedeli sebebiyle bu transferde geri adım atmış durumda. İstenilen başka bir isim Poulsen ise 2 gün önce Juventus'a imza attı.Takımdaki ön liberolardan biri olan Şilili Maldonado ise gözden çıkarılmış durumda. MTK maçı için kamp boyunca taktik çalışmalar yapan sarı lacivertli takımda teknik direktör Aragones, Maldonado"yu sürekli yedek takımda oynatıyor. Yabancı bir ön liberonun transferi durumunda Maldonado"nun takımdan gönderileceği öğrenildi

15.07.2008

Kaynak : DHA

Rsa
15.Temmuz.2007, 22:10
Fenerbahçe'de Avusturya kampında Teknik Direktör Aragones, yeni sezon öncesi kafasındaki kadroyu yavaş yavaş şekillendirirken forvet hattında Kezman iyice gözden düştü.

Avusturya kampının Swindon Town ile oynanan ilk hazırlık maçında gol atmasına rağmen Luis Aragones'in, Sırp futbolcunun performansından memnun kalmadığı ögrenildi.

Semih'in takıma katılması ile birlikte, özellikle antrenmanlardaki performansı ve istekli oluşu Kezman'ın koltuğunu iyice sallamaya başladı.

Milli futbolcu, Avusturya kampında Aragones'in adeta prensi olurken, tecrübeli teknik adamın çarşamba günü Sparta Prag'la oynanacak hazırlık maçında forvette Semih'e şans vereceği belirlendi.

FUTBOLCULARLA TOPLANTI…

Bu arada Teknik Direktör Aragones'in dün akşam antrenmanın ardından otele dönüş sırasında futbolcularını apar topar toplantı odasına aldığı ve oyuncuları ile yaklaşık bir saate yakın görüşme yaptığı öğrenildi.

İspanyol teknik adamın, özellikle ilk hazırlık maçında futbolcuların yaptığı hataları değerlendirdiği öğrenilirken, yeni sezonda formayı hak edenin giyeceğini, kesinlikle isim üzerinde durmadığını ve durmayacağını söylediği belirtildi.

Tecrübeli hocanın ayrıca kimsenin tek başına takım olamayacağını söylediği ve “Birbirinize saha içinde ve saha dışında yardım ettiğiniz sürece takım olursunuz” diyerek bütün oyuncularına saha içinde yaptıkları hataları gösterdiği ifade edildi.

ARAGONES DERSİNE ÇALIŞIYOR!..

Teknik Direktör Aragones'in antrenmanlar dışında bütün mesaisini Sarı-lacivertli takımın geçtiğimiz sezonlarda yaptığı maç kasetlerini izleyerek geçirdiği belirtilirken, tecrübeli hocanın kalan boş zamanlarında ise Türkçe dersleri aldığı öğrenildi.

Bu arada Sarı-lacivertle takımın yeni transferi İspanya gol kralı Guiza, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu ile birlikte bugün Avusturya kampına katılıyor.

KAMPTA TRANSFER ZİRVESİ…

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun Teknik Direktör Aragones ile birlikte yeni sezon öncesi transfer konusunda bir çok konuyu Avusturya kampında netleştireceği öğrenildi.

Yaklaşık bir haftadır Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de tecrübeli hocanın özellikle Aurelio'nun takımdan ayrılması ile birlikte bu mevkide oynayabilecek birkaç futbolcuyu transfer listesine aldığı ve bu liste hakkında yönetim ile görüş alış verişinde bulunacağı belirtildi.

Yönetim ayrıca Aragones'ten yeni sezon öncesi Avusturya kampı hakkında da bilgi alacağı ifade edildi.

MARATON.COM.TR ÖZEL

Varonil
15.Temmuz.2007, 23:22
Şu Aurelio'nun yerine gelecek kişi belli olsun,yavaş yavaş şekillenir kadro.Birde bir kaleci alsak fena olmaz yani.

Güiza'nın imza törenini seyredemedim,şimdi fotoğraflara bakıyorum da yakışmış forma.

scar face
15.Temmuz.2007, 23:42
Guiza 8 yıldır 14 numaralı formayı giyiyormus sadece İspanya Milli takımında Xabi 14ü giydiği için 17i giydi.Neyse kac giyerse giysin golleri atsın da yakısmıs gercekten efsane cubuklu forma.

SAİT71
16.Temmuz.2007, 00:06
Güiza bittiğine göre sırada kaleci transferi ve ön libero olmalı. Volkan'a alternatif olarak hatta rakip olarak Ankaragücü'nün kalecisi Serkan Kırıntılı yada Manisa'nın kalecisi Ufuk Ceylan olabilir..Gerçi son maçta küçük kaleci Volkan süper kurtarışlar yaptı ama yinede tecrübeli bir isim almalıyız..

OMANA
16.Temmuz.2007, 00:13
fenerbahçe forumunda transfer bütcesi konuşuluyor ne kadar olması lazım diye..eğer xabi alonso da gelecekse transfer bütcesi 0 olsada olur...vallahi fenerle oynamak sıkıcı olacak eğer böyle bir yıldızda gelirse :)

ama açıkcası ben pek ihtimal vermiyorum... 15 milyon euroyu harcayan fenerbahçe üstüne birde 20 milyon euro para harcamaz sanmıyorum... inşallah olur tabi

ForsakeN
16.Temmuz.2007, 02:00
Forma yakışmış gerçekten.Yalnız birşey dikkatimi çekti pek bi asık suratlı :)

ibo
16.Temmuz.2007, 02:15
Forma yakışmış gerçekten.Yalnız birşey dikkatimi çekti pek bi asık suratlı :)

Katılıyorum resimlerde falan hiç gülerken görmedim. :)