PDA

View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

eGowiCh
07.Temmuz.2007, 23:50
Aragones tüm oyuncularla tek tek ilgileniyormuş, bakalım hazırlık maçları gösterecek her şeyi. Cuma günü milli oyunculara verilen izin bitiyor, kampa katılacaklar ve o zaman göreceğiz Aurelio'nun gelip gelmeyeceğini.

İlk yapılacak hazırlık maçı sonrası eksiklikleri Aragones daha net görür ve transfer ister. Appiah'tan boşalan kontenjana mutlaka yabancı bir santrafor alınır herhalde.
____

Yukarıdaki haber sevindirici ve kaynağı da sağlam. İnşallah bu şekilde olur, iki taraf da memnun olsun.

Appiah ve Deivid'den boşalan kontenjana iki yabancı alınır, bir forvet, bir ön libero veya sol açık. Maldonado veya Kezman da elden çıkarılır belki duruma göre. Bekleyelim ve görelim. Aceleci davranılmayacak yabancı transferinde Aragones'in isteğine göre.

fmsmyrna
08.Temmuz.2007, 00:37
Şu kamp dönemi çok önemli tüm oyuncular hocanın gözünde aynı bakalım kamp sonu her şey belli olucak bir bakarız Aragones'in sisteminde Maldonado iyi oynar kilit oyuncu olur Aurelio'ya gerek bile kalmaz.Çok önemli bir dönem bu dönem sonunda da en 2 yabancı oyuncu alırız diye düşünüyorum.

Cengo
08.Temmuz.2007, 04:09
Bu arada en yakın arkadaşım transfercilik yapıyor, G.Amerika'dan ve İspanyolca, İngilizce konuşulan ülkelerden gelenleri havalimanı, uçak arası taşımasında tercümanlık yapıyor.

Az önce söyledi, samimi bir iş arkadaşı Aragones'in tercümanı olmuş :)
Umut Uzun, 84lü, uzun boylu, kıvırcık saçlıymış.

KaPaLı
08.Temmuz.2007, 04:17
Gökhan İnler Haberleri çıkmıştı , inşallah doğrudur. Aurelio 'da takımda kalırsa ortasaha çok basan oyunculardan kurulu olur.

scar face
08.Temmuz.2007, 04:19
Ben bir Fenerbahceli olarak Deividin sözlesmesinin dondurulmasını ve onun yerine -daha iyi bir oyuncu olsa bile- onun getirilmesini sindiremiyorum.

Nocna Mora
08.Temmuz.2007, 06:15
Deivid'e olanlar büyük şansızlık bence Deivid'in sözleşmesi dondurulmalı çinkü yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacakmış.....

eGowiCh
08.Temmuz.2007, 22:08
Fenerbahçe coştu bir kere

İspanyol Basını Güiza konusunda son noktayı koydu ve "Fenerbahçe, Güiza için 17. 4 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul etti ve anlaşmaya imzalar atıldı" haberini manşetlerine taşıdı.

Sarı Lacivertlilerin yılan hikayesine dönen Güiza transferinde hergün yeni iddialar ortaya atılırken, bu haberlerin en iddialısı bugün İspanyol MARCA Gazetesinden geldi. Gazete haberinde; sarı lacivertlilerin 17. 4 milyonluk bonservis bedelini kabul ettiğini yazdı.

Fenerbahçe tarihinin en büyük transfer bedeli olarak kabul edilen bu rakamın 15 milyon Euroluk kısmının Guiza'nın serbest kalma bedeli, 2.4 milyonun da vergi olduğu ileri sürüldü.

MARCA ayrıca haberinde, Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in bu transfer için sarı lacivertli yönetime ısrar ettiği ve transferde payının büyük olduğunu iddia etti.

Fenerbahçe'nin Güiza'nın kendisi ile günler öncesinden zaten anlaştığını belirten gazete, İspanyol Futbolcunun Euro2008 devam ederken sağlık kontrolünden dahi geçirildiğini belirtti.

Lig TV

fmsmyrna
08.Temmuz.2007, 22:34
Çok fazla ödüyoruz eğer bu rakamlar gerçekse

Varonil
08.Temmuz.2007, 22:51
Güiza hakkında çok endişelerim var.Olur da bu transfer gerçekleşirse umarım başarılı olur ve beni mahcup eder.

El Comandante
08.Temmuz.2007, 22:59
Fenerbahçe çok para vermiş Güiza'ya.Beklentilerin altında bir performans sergilerse sonuç hüsran olur.

eXcitinG
08.Temmuz.2007, 23:13
Guiza gibi bir futboLcu hakkında nasıL kafaLarda soru işareti kalıyor anLamış değiLim açıkcası ben. Adam kendisini kanıtLamış. MaLLorca gibi bir takımda goL kraLı oLmuş, Euro 2008 de çoğu maç yedekte oLsada sonradan oyuna girdiğinde yaptığı işLer iLe ne kadar kaLiteLi bir isim oLduğunu göstermiştir. KaLiteLi bir forvet ve Türkiye de çok iş yapacaktır.

Jesus_FB
08.Temmuz.2007, 23:18
İş yapmazsada yenisini alırız canım nolcak para bizde çok gibi :)
Geçen sene cl'De kazanılan tüm para Guiza'ya yatırılıyor ligden daha çok cl'de iş yapması lazım bu adamın

cagri10
08.Temmuz.2007, 23:19
Guiza mallarcoyada öle gitmiş ama gol kralı olmuş bence yaararlı olur guiza iyi tranfer
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bugün tarihli Pas Fotomaç gazetesi Yılmaz Şenol imzası ile manşetten verdiği haberinde kulübümüzün Eto'o ile sözleşme imzalayacağını öne sürüyor. Sadece 27 milyon euro bonservis bedelinin söz konusu olduğu haberde bahsedilen bu oyuncuya ödenecek tüm masraflar alt alta yazıldığında bu transfer haberinin yalan ve mantık dışı olduğu açıkça görülmektedir. Ancak sırf haberlerini doğrulamak adına Fotomaç Gazetesi tüm masrafları karşılamayı kabul ederek bu oyuncuyu kulübümüze transfer ederlerse bunu kabul edebiliriz.

Saygılarımızla

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

nekop
08.Temmuz.2007, 23:45
Fenerliler Kezman'dan sonra Guiza'nın yapacaklarını tartışıyorsa söylenecek söz bulamıyorum. :D

Sekopej
08.Temmuz.2007, 23:52
Hep para var diyoruz ama pahalı transferler yok ortada. Geçen sene Carlos bonservis bedeli ödenmeden alındı, bırakın da şöyle pahalı bir oyuncu alalım, kazandıklarımızı harcayalım yahu.

EURO 2008'de goller atınca, başka taliplileri çıktı, gelmez deniyordu. Şimdi para veriliyor, gelecek ve çok para veriliyor deniyor. Para var ki veriliyor. La Liga sanırım herkes takip ediyor, o ligin gol kralı transfer ediliyor ve burun kıvırıyoruz. Anlamak çok güç. Madem La Liga gol kralını beğenmiyoruz, La Liga da kalitesiz bir lig oluyor sanırım...

MeMo
09.Temmuz.2007, 00:04
Guiza Fenerbahçe'de arkadaşlar FB TV de gördüm.

PesimiSTyLa
09.Temmuz.2007, 00:10
Güiza hayırlı olsun. 4 yıllık anlasma yapılmış.

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 00:11
GÜİZA FENERBAHÇE'DE !..

Fenerbahçe La Liga'nın gol kralını renklerine bağladı !.. Sarı lacivertliler uzun süreden beri konuşulan transferi sonunda bitirdi ve Güiza ile 4 yıllık sözleşme imzaladı..

Fenerbahçe'nin bu transfer için toplam 17.4 milyon Euro bonservis ödeyeceği öğrenildi. Güiza'nın alacağı parayla birlite toplam maliyet 25 milyon Euro'yu geçti... Fenerbahçe Kulübü'nden kısa süre içinde resmi açıklama yapılması bekleniyor...

Sekopej
09.Temmuz.2007, 00:19
1 aydır bekliyorduk, Aziz Yıldırım parayı ödeme konusunda uzun vadeye yaymaya çalışıyoruz demişti. Taksitle ödeneceği için para sorun olmaz. La Liga gol kralı Türkiye'de şeklinde dünya üzerinde yapılacak tanıtım da cabası...

Hayırlı olsun, umarım faydalı olur...

Rsa
09.Temmuz.2007, 00:22
17.30'da FB TV'de detaylı açıklama yapılacakmış.

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 00:26
Bir de kötü haber !..

Güiza transferi ile sevinen Fenerbahçelilere bir de kötü haber geldi. Fenerbahçe'nin orta sahadaki en önemli ismi Aurelio'nun Real Betis ile kesin olarak anlaştığı öğrenildi. Lig TV Fenerbahçe Muhabiri Alper Yemeniciler'in haberine göre Brezilya asıllı Milli futbolcunun İspanyol kulübüyle sözleşme imzaladığı ve hatta 11 Temmuz'dan itibaren yeni takımıyla idmanlara çıkmaya başlayacağı da iddia edildi.

Rsa
09.Temmuz.2007, 00:26
İspanyol oyuncu Daniel Gonzalez Güiza ile kulübümüz arasında 4 yıllık anlaşma imzalanmıştır. Güiza'nın takıma katılması ile ilgili detaylar daha sonra duyurulacaktır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Güiza Kimdir?
Futbol yaşantısına Xerez CD takımında başlayan Güiza, Real Mallorca tarafından transfer edildi ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticilerini etkilemeyi başaramadı. 2. ligde 3 sezon daha geçiren Güiza, Getafe'de ilk tercih santrfor olarak adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9.sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu. Temmuz 2007'de Güiza Mallorca'ya geri döndü ve ligi tek bir penaltı bile atmadan 27 golle "Gol Kralı" olarak tamamladı. İspanyol santrfor bu başarısıyla bir çok Avrupa takımının da ilgisini çekti. Güiza, İspanyol Milli Takımı'ndaki kariyerine ise 8 Kasım 2007'de başladı. Bu tarihte Euro 2008 elemelerinde İsveç ve Kuzey İrlanda ile karşılaşacak olan İspanya Milli Takımı'nın aday kadrosuna ilk kez çağrılan Güiza, İsveç karşılaşmasında forma giymedi ancak 21 Kasım'da Las Palmas'ta İspanyolların 1-0 kazandığı Kuzey İrlanda maçında ilk kez milli formayı sırtına geçirdi. Daha sonra ülkesinin Euro 2008 kadrosuna da dahil edilen Güiza, turnuvada ilk 2 maçta forma şansı bulamamasının ardından, 18 Haziran tarihinde, ülkesinin, son şampiyon Yunanistan ile oynadığı mücadeleye ilk 11'de başlayıp ilk milli golüne de imza attı. Euro 2008'de İspanya'nın Rusya ile oynadığı ve 3-0 kazandığı maçta Milli Takım forması altında 2. golünü atan Güiza, EURO 2008'in final maçında da yer aldı. Güiza, İspanya'nın Almanya'yı 1-0 yenerek kupayı aldığı maçta, oyuna sonradan, finalin tek golünü atan Torres'in yerine girmişti.

Tam Adı: Daniel Gonzalez Güiza
Doğum Tarihi: 17 Ağustos 1980
Doğum yeri: Cadiz
Milliyeti: İspanya
Boy: 1.80
Kilo: 80 kg.

Güiza'nın kariyeri
1998/99 Xerez 16 maç 1 gol
1999/00 Dos Hermanas (kiralık) 18 maç 9 gol
Mallorca B Takımı 17 maç 1 gol
Mallorca 1 maç 0 gol
2000/01 Mallorca B Takımı 28 maç 19 gol
Mallorca 4 maç 1 gol
2001/02 Mallorca B Takımı 25 maç 9 gol
2002/03 Mallorca 1 maç 0 gol
Recreativo Huelva 4 maç 0 gol
Barcelona B Takımı 15 maç 5 gol
2003/04 Ciudad Murcia 40 maç 16 gol
2004/05 Ciudad Murcia 41 maç 22 gol
2005/06 Getafe 32 maç 9 gol

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 00:28
Guiza takımımıza hayırlı Olsun Umarım hayal kırıklığı yaşatmaz , Aurelio giderse takım mutlaka etkilenir ama Başkan gerekeni yapacaktır Tuncay gittiğinde de çok umutsuz bakıyorduk

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 00:28
Güiza Fenerbahçe'de
08 Temmuz 2008 Salı

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-08_guiza446.jpg
İspanyol oyuncu Daniel Gonzalez Güiza ile kulübümüz arasında 4 yıllık anlaşma imzalanmıştır. Güiza'nın takıma katılması ile ilgili detaylar daha sonra duyurulacaktır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Güiza Kimdir?
Futbol yaşantısına Xerez CD takımında başlayan Güiza, Real Mallorca tarafından transfer edildi ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticilerini etkilemeyi başaramadı. 2. ligde 3 sezon daha geçiren Güiza, Getafe'de ilk tercih santrfor olarak adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9.sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu. Temmuz 2007'de Güiza Mallorca'ya geri döndü ve ligi tek bir penaltı bile atmadan 27 golle "Gol Kralı" olarak tamamladı. İspanyol santrfor bu başarısıyla bir çok Avrupa takımının da ilgisini çekti. Güiza, İspanyol Milli Takımı'ndaki kariyerine ise 8 Kasım 2007'de başladı. Bu tarihte Euro 2008 elemelerinde İsveç ve Kuzey İrlanda ile karşılaşacak olan İspanya Milli Takımı'nın aday kadrosuna ilk kez çağrılan Güiza, İsveç karşılaşmasında forma giymedi ancak 21 Kasım'da Las Palmas'ta İspanyolların 1-0 kazandığı Kuzey İrlanda maçında ilk kez milli formayı sırtına geçirdi. Daha sonra ülkesinin Euro 2008 kadrosuna da dahil edilen Güiza, turnuvada ilk 2 maçta forma şansı bulamamasının ardından, 18 Haziran tarihinde, ülkesinin, son şampiyon Yunanistan ile oynadığı mücadeleye ilk 11'de başlayıp ilk milli golüne de imza attı. Euro 2008'de İspanya'nın Rusya ile oynadığı ve 3-0 kazandığı maçta Milli Takım forması altında 2. golünü atan Güiza, EURO 2008'in final maçında da yer aldı. Güiza, İspanya'nın Almanya'yı 1-0 yenerek kupayı aldığı maçta, oyuna sonradan, finalin tek golünü atan Torres'in yerine girmişti.

Tam Adı: Daniel Gonzalez Güiza
Doğum Tarihi: 17 Ağustos 1980
Doğum yeri: Cadiz
Milliyeti: İspanya
Boy: 1.80
Kilo: 80 kg.

Güiza'nın kariyeri
1998/99 Xerez 16 maç 1 gol
1999/00 Dos Hermanas (kiralık) 18 maç 9 gol
Mallorca B Takımı 17 maç 1 gol
Mallorca 1 maç 0 gol
2000/01 Mallorca B Takımı 28 maç 19 gol
Mallorca 4 maç 1 gol
2001/02 Mallorca B Takımı 25 maç 9 gol
2002/03 Mallorca 1 maç 0 gol
Recreativo Huelva 4 maç 0 gol
Barcelona B Takımı 15 maç 5 gol
2003/04 Ciudad Murcia 40 maç 16 gol
2004/05 Ciudad Murcia 41 maç 22 gol
2005/06 Getafe 32 maç 9 gol

Fenerbahce.org

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 00:29
Daniel Güiza resmen Fenerbahçe'de, heyecandan ölmek üzereyim şu an, resmi açıklamayı görünce çıldırdım, muhteşem bir transfer.

Addolorato
09.Temmuz.2007, 00:37
fenerbahçeye hayırlı olsun çok kaliteli bir futbolcu çok katkı sağlar bence.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 00:41
Güiza Fenerbahçe'de
Fenerbahçe'de uzun süredir gündemde olan Güiza transferi resmileşti. Sarı-lacivertliler golcü futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

http://www.ntvspor.net/Images/32702.jpg

Fenerbahçe, La Liga ekiplerinden Mallorca'da forma giyen İspanyol futbolcu Daniel Güiza'yı renklerine kattı.

Sarı-lacivertliler geçen sezon İspanya La Liga'da 27 golle krallığa ulaşan Güiza ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

27 yaşındaki Güiza, EURO 2008'de İspanya Milli Takımı formasını da giymişti.

NTV Spor

fmsmyrna
09.Temmuz.2007, 00:41
Hayırlı olsun umarım Mallorca'daki gibi performansına devam eder.Deivid'in sözleşmesi muhtemelen donduralacak.Yerine nasıl bir oyuncu alınacak acaba ön libero mu kanat mı(sağ-sol)

uAsamet91
09.Temmuz.2007, 00:42
Kaç paraya geldi acaba? . Hayırlı olsun

Fietra 10
09.Temmuz.2007, 00:44
Çok kaliteli bir transfer..Hayırlı olsun..

Addolorato
09.Temmuz.2007, 00:48
Kaç paraya geldi acaba? . Hayırlı olsun

17.4 m € ödendi bonservisine bir tek onu biliyorum.

Sekopej
09.Temmuz.2007, 00:50
17.4 m € ödendi bonservisine bir tek onu biliyorum.

Resmi açıklama yapılmadı. Tek bilinen Güiza'nın minimum serbest kalma ücreti 15 milyon Euro. Pazarlıklarla bu ücret daha düşmüş de olabilir, ödeme uzun süreye yayılmış da olabilir.

14 Temmuz'da geliyormuş, 15 Temmuz'da imza atıp Avusturya kampına katılacakmış.

EreN
09.Temmuz.2007, 00:51
2 sene boyunca taksit oalrak ödenecekmiş sanırım ücreti.

deniz.91
09.Temmuz.2007, 00:51
Hayırlı olsun valla süper transfer

barahir
09.Temmuz.2007, 00:54
Çok sevindim vala çok güzel bi transfer oldu..

Güiza'da sözünün eriymiş bunu da öğrenmiş olduk.. Asıl bomba budur..

uAsamet91
09.Temmuz.2007, 00:54
Çok büyük para verilmiş gerçekden

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 00:57
HAyırlı Olsun..:)Başarılı olacağından Şüphem Yok...;)

Rsa
09.Temmuz.2007, 00:58
Hangi numarayı giyecek, çok merak ediyorum.

KaPaLı
09.Temmuz.2007, 00:58
Gûiza'yı aldık. Hayırlı olsun kulubumuze. Bu sezon çift forvet oynycz büyük ihtimalle Gûiza - Semih iyi ikili olur ileride

scar face
09.Temmuz.2007, 01:00
1 aydır bekliyorduk sonunda İspanyol Boğamıza.17 mn € ise bile ona değer.Basarılı olacaktır.Hiç süphem yok...

Revolution
09.Temmuz.2007, 01:02
Çok iyi bir oyuncu Güiza hayırlı olsun..Umarım Anelka gibi olmaz.Çünkü nedense Türkiye'ye gelen bütün yıldız yabancı oyuncular sanki amatör gibi oynuyorlar(Hooijdonk hariç).17 Mn € çok para bence..O paraya 4 tane iyi forvet bile alınır..İnşallah yararlı olur.

demirhanmurat38
09.Temmuz.2007, 01:08
bence transfer büyük fiyasko olacak. güiza sadece bu sene parlama yapan bir oyuncu önceleri orta sıra hatta onun da altındaki takımlarda oynuyordu.bir sene tutturdu mallorca'da(herhalde başka forvet yoktu.)yıldız oldu. yıldız olmak kolay iş mi? her gol kralı olan yıldız mı oluyor? bu adam kesinlikle 15 M etmez... barcelona da forvet arıyor. bu adamı göremedi mi? hem de adam burunlarının dibinde...mallorca kulübü şu an seviniyodur büyük ihtimalle...
bunlar benim kişisel görüşlerim daha sonra sen sırf gs'lisin şöle böle diyosun denmesin...

Sekopej
09.Temmuz.2007, 01:11
Aurelio'dan Fenerbahçe TV'de hala izinli oyuncu olarak bahsediliyor. Biraz önce de o şekilde söylendi. Hala gideceğine inanmıyorum.

Bir de Toni de 1 sezonda parladı ve şimdi nerede olduğu belli. Seninki de bir görüştür, saygı duymak gerek...

KaPaLı
09.Temmuz.2007, 01:12
Aurelio haberi yapmaktan bıkmadılar hala.. Ne paragöz mnjermş be kafamızı şişirdi Betis betis diye

EreN
09.Temmuz.2007, 01:14
bence transfer büyük fiyasko olacak. güiza sadece bu sene parlama yapan bir oyuncu önceleri orta sıra hatta onun da altındaki takımlarda oynuyordu.bir sene tutturdu mallorca'da(herhalde başka forvet yoktu.)yıldız oldu. yıldız olmak kolay iş mi? her gol kralı olan yıldız mı oluyor? bu adam kesinlikle 15 M etmez... barcelona da forvet arıyor. bu adamı göremedi mi? hem de adam burunlarının dibinde...mallorca kulübü şu an seviniyodur büyük ihtimalle...
bunlar benim kişisel görüşlerim daha sonra sen sırf gs'lisin şöle böle diyosun denmesin...

Bence sırf gsli olduğun için böyle konuşuyorsun :p
şaka bir yana hiç bir kelimesine katılmıyorum. Parlama yapmış mı? yapmış... sıkıyorsa ispanya da yapsın bir futbolcu o patlamayı.. Hakan şükür süper forvetti ligde italya ya gitti gol atamadı nerdeyse... vs vs..
büyük lig vesselam la liga..

scar face
09.Temmuz.2007, 01:15
La Ligada bu adam 27 gol attı bu adam TNT mi aniden patlasın:D:D

Addolorato
09.Temmuz.2007, 01:17
http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/22905 (http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/22905)

Güizanın maliyetiyle ilgili ufak bir haber var sitemizde

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 01:19
http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/22905 (http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/22905)

Güizanın maliyetiyle ilgili ufak bir haber var sitemizde

Marca gazetesinni haberi bu Resmi değil ;;)

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 01:20
Güiza hayırlı olsun, başarılı olacağına eminim. Semih ile ileride çift forvet olarak oynarlarsa ortalığı dağıtırlar. Aragones çift forvet oynatacak deniliyor ve büyük ihtimalle bu ikili Güiza-Semih olur diye düşünüyorum.

Güiza için 17.5 milyon Euro'lardan bahsediliyor ama bu paralara inanmıyorum. Bizim yönetim resmi açıklama yapmadı ama dikkat ettiyseniz Mallorca'da görüşmelerin yapılıp sonuçlandığını söyledi, yani serbest kalma maddesiyle almadık, eğer öyle alsak Mallorca kulübüyle neden görüşelim? Pazarlıklar sonucu transferin gerçekleştirildiği, 1 aydır uğraşıldığı söylendi Uslu ve Mosturoğlu tarafından, basının uydurması da olabilir bu bedeller, tabii yüksek bir bedele aldık mutlaka ama belki de 10-14 milyon Euro arasında bir fiyata almış olabiliriz.

Ben alınan bedele takılmıyorum, hiç bu kadar yüksek fiyata transfer yapmamıştık, geçen yıl özellikle R.Carlos ve Maldonado'yu aldık yabancı olarak ve beş kuruş vermedik bonservislere. Şampiyonlar Ligi başarısı da eklenince, gelirler epey arttı, bizimkiler hesapsız kitapsız şeylere girişmezler, ben güveniyorum, zarara uğramadan bu transferi bitirmişizdir.

Şimdi iş taraftara düşüyor, yeni sezon formaları Ağustos başında tanıtılır ve bu formaları alıp kulübe destek olmamız gerekiyor, ister isimsiz, ister Güiza yazılı formamızı alalım, yeter ki desteğimizi verelim zira yönetim iyi olma yolunda Aragones gibi bir hoca ile anlaştı ve bununla da yetmeyip Emre, Burak ve Güiza gibi kaliteli transferlere imza attı ve devamı da gelebilir.

Bu arada kontenjana bakacak olursak, belli ki Appiah sorunu çözülmüş ve yollar ayrılmış, inşallah oradan da iyi bir tazminat bedeli alırız.

Kezman'ın satılmasını istiyorum, bence Güiza, Semih, Burak Yılmaz, İlhan Parlak yeterli santrafor için. Kezman satılsın, yerine Mevlüt veya Derdiyok alınsın, zaten başkan da Kezman'ın gitmesi halinde bir Türk çocuğu alacağını söylemişti. Güiza, Semih, Burak, İlhan ve Mevlüt/Derdiyok ile seneyi götürürüz. Hatta İlhan'ı kiraya da verebiliriz, daha iyi olur (tabii bir santrafor alacaksak kiraya verelim, almayacaksak vermeyelim).

Oghuse
09.Temmuz.2007, 01:22
Bugün tarihli Pas Fotomaç gazetesi Yılmaz Şenol imzası ile manşetten verdiği haberinde kulübümüzün Eto'o ile sözleşme imzalayacağını öne sürüyor. Sadece 27 milyon euro bonservis bedelinin söz konusu olduğu haberde bahsedilen bu oyuncuya ödenecek tüm masraflar alt alta yazıldığında bu transfer haberinin yalan ve mantık dışı olduğu açıkça görülmektedir. Ancak sırf haberlerini doğrulamak adına Fotomaç Gazetesi tüm masrafları karşılamayı kabul ederek bu oyuncuyu kulübümüze transfer ederlerse bunu kabul edebiliriz.

Saygılarımızla

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Böyle açıklama yaptığı için çok takdir ettim Fenerbahçeyi..

Aurelio'nun gidişi Fenerbahçe için kötü oldu onun ayarında bir önlibero için yüksek bonservis bedeli ödeyecek gibi görünüyor..

Wesley Sneijder
09.Temmuz.2007, 01:23
Hangi numarayı giyecek, çok merak ediyorum.
Mallorca'da 14 numaralı formayı giydi. Sanırım 14 numara boşta, giyebilir. Hatta 10 numara bile verebilirler. :D

EreN
09.Temmuz.2007, 01:23
Yalnız guiza haberi resmi olarak duyurulduğunda 2 rekor kırıldı
transfer ücreti rekoru,
ve fenerbahçe hisselerinin 100 ytl olduğu haberi..
yani bu durumda sadece %10luk açılım yapan fenerbahçe %70lik açılım yapan galatasarayım tan 8 katı büyüklüğe ulaştı borsa da toplam değer olarak..
para gidiyor ama bir yandan da geliyor.. çok güzel bu olay.

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 01:26
FenerbahçeTv'de Şekip Mosturoğlu kadromuzda iki gol kralının bulunduğunu ve bu iki ismin çekişmesinden Fenerbahçe yararlı çıkacağını filan söyledi Diğer takım arkadaşlarınında bu iki isme yardım etmesi gerektiğini futbolun takım oyunu olduğunu söyledi . Yani konuşmalarının hiçbir yerinde Kezman'a dair mesaj vermedi ya unuttu ( ki aynı konuya Mahmut Uslu da değindi ve O da Kezman'dan bahsetmedi ) yada Kezman gönderilecek . Bakalım ileriki günler neler gösterecek

KaPaLı
09.Temmuz.2007, 01:27
aurelio daha biryere gitmedi arkadaşlar. 1 Yıllık opsiyon kullanıldı. TFF gitmek istese dahi fenerbahçe lehinde karar çıkaracaktır. Sadece manager bozuntusu fiyatını artırmak istiyo.

demirhanmurat38
09.Temmuz.2007, 01:30
aurelio daha biryere gitmedi arkadaşlar. 1 Yıllık opsiyon kullanıldı. TFF gitmek istese dahi fenerbahçe lehinde karar çıkaracaktır. Sadece manager bozuntusu fiyatını artırmak istiyo.

karar çıkarma yetkisi tff'de değildir yalnız. kulüpler arası anlaşmazlık çıkarsa olaya uefa bakar. ayrıca tff'nin opsiyon kullanılabilir demesi yeterli değildir. opsiyonlar iki taraf da onaylarsa kullanılabilir. 11 temmuz'da aurelio antremanlara çıkarsa fenerbahçe yönetimi o zaman anlar menejer blöf yapıyo mu yapmıyo mu?

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 01:32
Aragones ne yapar ne eder Aurelio'yu ikna eder, hele bir gelsin kampa :) Aragones Alex gibi birisinin hakkından gelmiş adam, Aurelio'yu mu ikna edemeyecek? Ayrıca Lugano ile de özel olarak görüşmüş ve Juventus'a gitme isteğini belirtmiş Lugano, bunun üzerine Aragones de kalması için ikna etmiş Lugano'yu.

Güiza da Aragones'e büyük yardımcı olacak, uyum sorunu yaşamaz, Aragones ve ekibi ile. Çok güzel işler yapıyoruz bu yıl, gerçekten bu yönetim her şeyi hakediyor.

EreN
09.Temmuz.2007, 01:32
karar çıkarma yetkisi tff'de değildir yalnız. kulüpler arası anlaşmazlık çıkarsa olaya uefa bakar. ayrıca tff'nin opsiyon kullanılabilir demesi yeterli değildir. opsiyonlar iki taraf da onaylarsa kullanılabilir. 11 temmuz'da aurelio antremanlara çıkarsa fenerbahçe yönetimi o zaman anlar menejer blöf yapıyo mu yapmıyo mu?

UEFA bu sorunun federasyona bağlı olduğunu ve UEFA'yı ilgilendirmediğini tamamen futbolcunun bağlı olduğu federasyonun alacağı kararın yetkili karar olacağını açıkladı.

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 01:34
Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu, Güiza'nın transferi ile ilgili olarak FB TV'ye şu açıklamalarda bulundu: Asbaşkanımız; "Güiza transferi Türk futboluna ve camiamıza hayırlı olsun. Önemli bir golcü aldık. Camiamıza verdiğimiz golcü futbolcu getirme sözümüzde durduk. Bu transfer kolay olmadı. İki gündür İspanya'dayız. Dünden beri yaptığımız görüşmeler neticesini verdi. Çok karakterli, profesyonel bir futbolcuyu kulübümüze kazandırdık, hayırlı olsun. Semih Türkiye'nin, Güiza da İspanya'nın gol kralı. İki gol kralının rekabeti takıma olumlu etkiler yapacak ve artılar sağlayacaktır. Gol atılmasında zaten tüm takımın katkısı olacaktır. Güiza transfer listemizdeydi. Avrupa Şampiyonası öncesinde görüşmelere başladık. Turnuvadaki performansında dünyanın gözü üzerine çevrildi. Son iki günde sözleşme yapma aşamasına geldik. Çok sayıda yabancı oyuncumuz var, bu nedenle takımda adaptasyon sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Takıma pozitif etkisi olacaktır" şöyle konuştu.

Bu konuşmadan bahsediyorum Kezman'a dair bir mesaj veya plan yok Umarım gönderilir

KaPaLı
09.Temmuz.2007, 01:34
Antrenmanları izlerken birşey dikkatimi çekti cidden bu Aragones 70 yaşındamı :n: Adam bütün çalışmalarda göstererek çalıştırıyo vallahi pes dedim

Wesley Sneijder
09.Temmuz.2007, 01:36
Aragones'in bu kadar iyi çıkmasını beklemiyordum. Bence iyi bir tercih oldu.

Sekopej
Şu konuya bildiklerimiz kadarıyla netlik kazandıralım;

Fenerbahçe Aurelio'nun sözleşmesini, sözleşmede yazan şekilde opsiyon hakkını kullanarak 1 yıl uzattı.

Federasyon bu uzatma işlemini onayladı.

7 gün içersinde Aurelio'nun menajeri itiraz edebilirdi ama bu opsiyona bir itirazı olmadı.

Menajerin ortalığı karıştırdığı Fenerbahçe Resmi Sitesi'nden de açıklandı.

Aurelio'nun başka bir kulübe gitmesi için 6 milyon doları getirmesi gerekiyor.

FIFA böyle davalarda transfere izin veriyor.(Appiah'da olduğu gibi, dava devam ediyor ama Appiah başka takımla anlaşabilir ama sözleşmesi Fenerbahçe ile hala devam ettiği için davayı da kazanacağız muhtemelen) Aurelio başka takıma imza atarsa ileride ödemesi muhtemel tazminata hazırlıklı olsun.

Aurelio Türk vatandaşı. FIFA bu davalarda yabancı oyunculara bir nebze tolerans gösterebiliyor, başka ülkeye uyum sağlayamama durumu gibi. Ama Aurelio'da bu durum söz konusu değil, adam Türk vatandaşı.

Ve Fenerbahçe'nin tüm resmi kurumları, Aurelio'yu izinli oyuncular arasında sayıp, cuma günü takıma katılacağını söylüyor.

Bu bilgiler ışığında Aurelio ayrılırsa Fenerbahçe'ye tazminat ödemek durumunda kalacak. Sözleşmede yazan 6 milyon dolar(ya da 7), bunu Aziz Yıldırım açıkladı. Giderse FIFA'da bu kadar olmasa da bu bedele yakın tazminat ödeyeceğini söyleyebilir. O parayı verecek kulüp varsa kapı açık.

Aziz Yıldırım Aurelio geldiğinde opsiyondan ayrı olarak onu mutlu edeceğiz demişti. Muhtemelen cuma günü geldiğinde Aurelio'nun istediği fiyata yakın yeni sözleşme imzalanır.

demirhanmurat38
UEFA bu sorunun federasyona bağlı olduğunu ve UEFA'yı ilgilendirmediğini tamamen futbolcunun bağlı olduğu federasyonun alacağı kararın yetkili karar olacağını açıkladı.
kusura bakma ben öle bir haber duymadım ama eğer aurelio da oynamak istemiyosa fb'de zorla oynatamaz kimse onu...

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 01:46
Kezman gider gibime geliyor, bu açıklamalara da bakarsak Kezman ile Güiza arasında rekabet yaşanacak falan denmedi Gago'nun dediği gibi.

Kezman giderse, bir yabancı daha alabiliriz, tabii Aurelio'nun da durumu önemli, belki bir defansif orta saha veya yaratıcı orta saha oyuncusu alırız, belli olmaz veya bir sol açık.

Kezman gitmeli, giderse de yerine Türk çocuğu alınmalı ki alınır zaten.

EreN
09.Temmuz.2007, 02:09
Günün bombası:Fenerbahce dünya borsalarında en değerli spor kulubü oldu saat 17 itibariyle... 2 milyar $!!! vallahi şoklardayım imbkyı takip ettim raporları okudum şoklardayım.. :) şahane bir olay bu.. guiza transferine çok sevindim bu durumda parasal açıdan sorunda yok :D

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 02:19
Bu arada sıcağı sıcağına aldığım son bilgileri aktarayım.

Fenerbahçe, V.Manisaspor'un ümit milli kalecisi Ufuk Ceylan için girişimlerde bulunuyor. Bu konuda V.Manisaspor'un yüksek bonservis ücreti talep etmesi işleri zorlaştırıyor. 2 milyon Euro istiyormuş Manisaspor, ancak Fenerbahçe yönetimi biraz daha zorlarsa eğer takasa gidilebilme ihtimali varmış.

V.Manisaspor yönetimine yakın kaynaklardan aldığım bilgiler bu yönde.

Wesley Sneijder
09.Temmuz.2007, 02:19
Keşke 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde getirselerdi Güiza'yı... :D

scar face
09.Temmuz.2007, 02:21
Aragonesi ben de saskınlıkla izliyorum.Elinde sigarası da düşmüyormus.Buna rağmen dinç,hırsı saskınlık verici...Bu arada borsadaki değerlerin rekor kırması cok güzel kulüp daha cok büyüyecek:D

Ouzy
09.Temmuz.2007, 02:21
Helâl olsun, hayırlı olsun, sevindim bu transfere. Keşke bir kaç kulübümüz daha (bizde -GS- dâhil) böyle kaliteli transferler yapabilse.

Bu arada Güiza "Güisa" diye okunuyormuş. İspanyolca'da "z"ler "s" okunuyormuş, bilginize. Yanlış telaffuz etmeyin sonra..:)

dberksu
09.Temmuz.2007, 02:27
Güiza resmen bizde çok mutluyum birde Aurelio resmen Betis'e gitmiş!!!

Not:Aurelio haberini ntv spor'da dinledim.Güiza'yı da orda duyup pc'yi açtım:)

Ouzy
09.Temmuz.2007, 02:28
Yalnız guiza haberi resmi olarak duyurulduğunda 2 rekor kırıldı
transfer ücreti rekoru,
ve fenerbahçe hisselerinin 100 ytl olduğu haberi..
yani bu durumda sadece %10luk açılım yapan fenerbahçe %70lik açılım yapan galatasarayım tan 8 katı büyüklüğe ulaştı borsa da toplam değer olarak..
para gidiyor ama bir yandan da geliyor.. çok güzel bu olay.
Nasıl ya? 100 YTL olduğuna emin misin? Bir aralar düşünüyordum aliyim mi hisse diye.:icon_redface::(

dberksu
09.Temmuz.2007, 02:35
“Türkiye ve İspanya’nın gol kralları bizde”http://www.fenerbahce.org/futbola/resimler/clearpixel.gifAsbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, Güiza'nın son bir yılda kariyerini inanılmaz bir biçimde geliştirdiğini ve geçen sezon La Liga'da, penaltı dahi kullanmadan 27 golle gol kralı olduğunu hatırlatıp, Semih Şentürk'ün de Fenerbahçe kadrosunda yer aldığına vurgu yaparak, "Şimdi Türkiye'nin de İspanya'nın da gol kralı bizde" dedi.
İspanya'dan FB TV haber bültenine canlı olarak bağlanan Mahmut Uslu, Güiza transferi konusunda,"Tüm camiamıza hayırlı olsun. Kendisini 1 yıldır takip ediyor, 1 aydır ciddi olarak ilgileniyorduk. Güiza, artık Fenerbahçe'nin futbolcusu. İnşallah çok faydalanırız kendisinden. Güiza, son 1 yılda inanılmaz goller attı. Tek bir penaltı dahi kullanmadan, La Liga'da 27 gol attı ve kariyerindeki en önemli gelişmeyi gösterdi. Şimdi Türkiye'nin de İspanya'nın da gol kralı bizde. Güiza, yapılabilecek, alınabilecek en önemli oyuncuyu. Çok önemli bir futbolcu. Hayırlı olsun" diye konuştu.

2 gol kralı var takımımızda artık :D 3.yü de isteriz!!!

fmsmyrna
09.Temmuz.2007, 02:36
Hayır ya Ufuk Ceylan'a falan gerek yok hiç beğenmediğim bir kaleci sürekli hatalı ve bol sayıda gol yiyor.Onun yerine Serkan Kırıntılı'yı alalım daha iyi.Kezman'ın gideceğini düşünmüyorum eğer alırsak başka oyuncu Deivid'in yerine alırız.

EreN
09.Temmuz.2007, 02:38
Nasıl ya? 100 YTL olduğuna emin misin? Bir aralar düşünüyordum aliyim mi hisse diye.:icon_redface::(
%10 luk payın satışta olmasına rağmen olağan üstü bir rakam yakaladık. Orantıladığımızda en yakın rakibimiz barcelonaya gün itibariyle 400m dolar fark atıyoruz..şaka gibi..

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 02:41
FENER Son : 100,00 (FB Sportif A.Ş.)

Fenerbahce.org'da yazıyor bu bilgi, yani tamamen doğru, epey artmış hakkaten. Bu yıl içinde 50 YTL olduğunda hisse değeri resmi siteden duyrulmuştu ve bu da süper bir gelişme olarak yansıtılmıştı, 6 ay içinde hisseler kendini 2'ye katladı, gerçekten harika.
____

Önümüzdeki yıl nasıl bir kadro olacak, çok merak ediyorum.

İki tane kadro çıkarabiliyoruz sahaya.

4-3-1-2 sistemiyle oynarsak eğer, iki kadromuz şöyle:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül - Edu - Lugano - R.Carlos
Kazım - Aurelio - Emre
Alex
Güiza - Semih

Volkan Babacan
Önder - Can - Yasin - Vederson
Ali Bilgin - Deniz Barış - Uğur Boral
Tümer
Kezman - Burak Yılmaz

İlave olarak, Maldonado, Selçuk, İlhan Parlak ve Gürhan da var elimizde.

Bence şu an yapmamız gereken, ihtiyacımız olan bölgeler açıkça belli.

- Volkan'a yedek bir kaleci lazım, Ufuk Ceylan olursa harika olur.
- Sol açığa bir oyuncu lazım, as veya yedek oynayabilecek.
- Defansın sağına bir alternatif oyuncu lazım, zira Önder'in asıl bölgesi orası olmadığı için onu stoperler için alternatif görmeliyiz.
- Can Arat'ın gönderilmesi lazım, Edu, Lugano, Önder ve Yasin yeter de artar, sağ beke Orhan Şam alınırsa eğer, stoper de oynayabildiğinden Can'a gerek kalmıyor.
- Kontenjan açılmak isteniyorsa Kezman ve/veya Maldonado gönderilebilir.
- İlhan Parlak ile Gürhan da kiralanmalı süper lig takımlarına.

Ouzy
09.Temmuz.2007, 02:41
%10 luk payın satışta olmasına rağmen olağan üstü bir rakam yakaladık. Orantıladığımızda en yakın rakibimiz barcelonaya gün itibariyle 400m dolar fark atıyoruz..şaka gibi..
Yoo gayet doğal birşey. Fenerbahçe tıpkı Galatasaray ve Trabzon gibi sadece gelirlerini toplayan şirketi halka açtı. Kâr yapması kesin bir şirket ve hiçbir gideri yok yani.;) Bir tek Beşiktaş hem giderleri olan, hem de gelirleri olan şirketini halka açtı.;)

Yoksa Manchester United'ın falan 300 milyon € geliri var, Fenerbahçe onlarla başedemez.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 02:47
Güiza analizi!
Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan ve geçen sezon La Liga'da Mallorca formasıyla gol kralı olmayı başaran Daniel Güiza'nın, sarı-lacivertli ekibe gelmesi durumunda nasıl bir katkı sağlayacağı merak ediliyor.. İşte Güiza analizi..

http://www.ajansspor.com/resim/aragones_guiza.jpg

Son yıllarda yakaladığı ivme ve gösterdiği performans ile kendini kanıtlayan isimlerden biri oldu. Bu doğrultuda İtalyan Marco Borriello, Amauri De Carvalho ve Andrei Arshavin gibi golcülerde geçen sene izlediğimiz ve tıpkı Güiza gibi bir anda dikkatleri üzerine çekerek fiyatlarını katlamayı başaran isimlerden. 2005 yılında 800 bin euro'ya transfer olduktan sonra 2007 sezonunda Mallorca'ya 5 milyon euro'ya transfer olarak değerini her geçtiğimiz yıl arttıran bir isim Daniel Güiza..

Bu sezon Fenerbahçe'ye transfer olması beklenen 28 yaşındaki Güiza için bu sezon biçilen fiyat baz alınacak olursa; 28 yaşındaki Amauri 15.3 Milyon Euro + 1 İtalyan futbolcu karşılığında transfer olurken, 27 yaşındaki Rus Arshavin için Ruslar 25 milyon Euro, İtalya'da geçen sezon 19 gol atarak gol krallığında üçüncü olan 27 yaşındaki İtalyan Marco Borriello için Milan 20 milyon euro değer biçiyor. Tüm bunlara bakıldığında dünyanın en zor liglerinden birinde gol kralı olmuş olan 28 yaşındaki Güiza için biçilen değerin yüksek olduğu söz konusu olamaz.

Güiza'nın La Liga'da yaptığı müthiş patlama ve elde ettiği gol krallığı unvanı hiç ama hiç küçümsenecek bir başarı değil. Gol kralı olduğu 2008 sezonunda 37 maçta 27 gol atarak birçok futbolseveri kendine hayran bıraktı. Mallorca'dan ayrıldığı takdirde yönetim kuruluna taraftarlarca kınama geleceği bile konuşuluyor. Onun başarısı Luis Aragones'i bile etkiledi ki Aragones geçmişte Güiza'yı Mallorca'dan göndereden isimlerden birisiydi. Şimdi aynı Aragones O'nu milli takım için Raul'un yerine bile tercih etti. Artık başarı merdivenlerini tırmanan biri Güiza, bu konuda Chelsea'nin yıldızı Didier Drogba'yı andıran bir görüntüsü var. Drogba'da Le Mans'da dikkatleri çekti, Guingamp'da golcülüğünden söz ettirdi ve Marsilya'da 1 sezon oynayıp 35 maçta 18 gol atarak patlama yaptı. Daha sonra 26 yaşında Chelsea macerası başladı ve Chelsea'de neler yaptığını tüm dünya gördü. Sürekli kendini geliştirdi ve basamakları tırmandı. Bir kıyaslama yapacak olursak hem stil olarak hem de kariyer olarak Guiza ile Drogba birbirine benzer futbolcular. Sıradan futbolculardan dünya starı olduğunun en büyük göstergelerinden biri olan Drogba'nın yaptığını Fenerbahçe'de Güiza'nın yapmaması için bir neden yok. Güiza 28 yaşında olmasına rağmen başarıya aç bir yapıya sahip, dolayısıyla kariyerinde tavan yapabileceği dönem şimdi başlıyor.

Mallorca, Güiza'nın hayatında bir mabet olarak yer alıyor, ona ilk profesyonel lisansı çıkaran ve yetiştiren kulüp olan Xerez takımında daha 17 yaşında forma giyen bir genç iken onu ilk keşfeden yine Mallorca kulübüydü… 19 yaşında ilk kez Mallorca'ya transfer olduğunda takımın başında Mallorca için efsane bir isim olan Hector Cuper vardı. Güiza ilk zamanlarda kendinden beklenen çıkışı sergileyemedi. Bu sırada Cuper takımdan ayrıldı ve yerine bir başka Arjantinli Mario Gomez geldi. Fakat kulüp Cuper dönemindeki eski başarılarına bir türlü kavuşamadı. Bir düşüş dönemi yaşanıyordu ve eski başarılar aranıyordu. Hal böyle olunca bu dönemde transfer olduğu için Güiza'nın kariyer tahtasına başarısızlık yazıldı. Milenyum Güiza'ya kötü şans getirdi, 2000 yılında üç sezonluk Mallorca macerası sona erdi. Takımın başına Euro 2008'de O'nu Raul pahasına kadroya alan Aragones geçti. Aragones, Güiza'yı yetersiz bularak kiralanması kararını veren ve belkide hayatını değiştiren isim oldu. İkinci lig takımlarından Dos Hernanas kulübüne kiralandı ve bir sezonluk kiralık döneminde 8 gol atmayı başardı. Ancak bu Aragones için yetersizdi ve Güiza'nın biten sözleşmesi yenilenmedi. Recreativo Huelva kulübü O'nu denedi ve sözleşme imzaladı. Daha sonra da kısa bir Barcelona macerası yaşadı. Kulüp yeteneğini sezdi ve Güiza'yı rezerve takımı olan Barcelona B takımına aldı. Güiza hiçbir zaman sıradan bir golcü muamelesi görmedi. O'nu transfer edenler O'ndaki yeteneğin hep farkındaydı ama Güiza bir türlü yeteneklerini tam manasıyla sahaya yansıtamıyordu. 2003 -2005 sezonları arasında Murcia kulübüne transfer oldu ve forma giydiği 81 maçta 36 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Çok genç yaşta birçok kulübe imza atan Güiza yeni bir macera için Getafe'ye transfer oldu. Patlama yapmadan önce La Liga'ya yükselmeye çalışan Real Murcia ve Getafe gibi takımlarda futbol hayatının birkaç yılını ikinci ligde mücadele ederek heba etse de bu durum O'nun tekrar parlamasına yol açtı. 2005-2007 sezonu içerisinde yine bir ikinci lig takımı olan Getafe'ye geçti. İkinci ligde Getafe formasıyla 61 maçta attığı 20 golle Getafe'nin La Liga'ya yükselmesinde de büyük pay sahibi oldu. Diğer yandan Mallorca kulübü bir zamanlar keşfettiği Güiza'yı tekrar takibe aldı ve transferini gerçekleştirdi. İlk sezonunda 27 gol atarak devasa yıldızların boy gösterdiği İspanya ligine damga vurdu. Bu sıradan bir golcünün yapacağı bir başarı değildi. Bir dönem Mallorca forması giyen ve Mallorca tarihinin en golcü futbolcusu unvanını taşıyan Samuel Eto'o bile bir sezonda 21 golde takılı kalmıştı. Fakat Güiza tam 27 gol atarak hem golcü kimliğini kanıtladı hem de kulüp tarihine geçti. 27 yaşına gelene dek çok kulüp gezdi, çok sistemde forma giydi, çok hoca ile çalıştı, çok sayıda futbolcuyla maç ve idman yaptı. Çok tecrübe kazandı ve artık büyük bir golcü olarak anılıyor.

Şimdi transferi Fenerbahçe için söz konusu olan Güiza'nin en verimli olduğu formasyonlar; 4-3-1-2, 4-4-2, 4-4-1-1 olarak biliniyor. Mallorca hocası Manzano'nun genelde uygulattığı 4-3-1-2 formasyonunda Güiza ve forvet partnerinin arkalarında genelde Ariel Ibagaza oynadı. Luis Aragones'in de kullandığı formasyonlardan biri olan bu diziliş şayet uygulanır ise; Alex bu sistemde Mallorca'da Güiza'yı attığı paslarla besleyen ve pozisyona sokan Ibagaza'yı aratmayacaktır. Bu doğrultuda Alex-Emre ikilisinin olduğu bir Fenerbahçe'de Güiza Mallorca'da kendisine servis yapan Arango, Basinas ve İbagaza'yı aramayacaktır. Fenerbahce mevcut kadrosuna baktığımız zaman şayet transfer gerçekleşir ise Güiza, Emre ve Alex gibi Avrupa'da aktif olarak oynayan iki klas pasörle oynayacak, yani bu Güiza'nın başarılı olması babında büyük şans olarak sayılabilir. Fenerbahçe'nin bu futbolcudan faydalanamaması için hiç bir engel yok. Yani yeri geldiğinde tek santrafor, çift santrafor üç veya dörtlü forvet oynandığında Güiza hepsine uyum sağlayabilecek kapasitede oynayabiliyor. Stil olarak bir Didier Drogba ve Cristian Vieri gibi top atıldığında, beslendiği takdirde golü atabilecek 6. his ve zekayı taşıyor. İspanya'da attığı gollerde özellikle şut atma yeteneğinin de ne kadar etkili olduğunu kanıtladı. Ceza sahası içi ve civarından bazen plase bazen sert ve etkili şutlar atabiliyor. Bu tip oyuncular hava toplarında etkisizdir genelde fakat Guiza komple bir golcü olduğu için her halükarda golü bulabiliyor. Zaafı ise çok hızlı bir oyuncu değil, yani ondan topu aldığında Gökhan Gönül gibi dripling yaparak iki veya üç kişiyi geçmesi beklenemez. Zaten böyle bir özelliği olsaydı forvet arkası da oynar ve İspanya'nın Kaka'sı olabilirdi. En sistematik özelliği rakip defansı veya kendisini markajlayan futbolcuya karşı fiziği ile üstünlük kurabilmesi, alt edebilmesi olarak göze çarpıyor. Güiza'nın yeteneği tıpkı orta çağda savaşlarda ve kuşatmalarda, aşılmaz kale duvarlarını hasara uğratmak için kullanılan, uzak mesafelere fırlatmalar yapılan bir kuşatma makinesi olan mancınık silahına benzetilebilir. Kapalı rakip defansların üzerine yollandığında kilidi açabilen bir forvet oyuncusu…

Güiza geldiği vakit rekabete gireceği en kuvvetli isim Semih Şentürk olarak gösterilebilir. Semih tıpkı Güiza gibi bir çok sistemi benimsemiş bir isim, Guiza ve Semih ileri ikilide yan yana oynar mı tartışmaları, Semih mi Güiza mı gibi kıyaslamalar yapılacaktır. Fakat her iki ismin de çok kaliteli olması ve iyi bir ikili olmaları tamamen Aragones'e bağlı bir durum. Birçok sisteme uygun futbol zekasına sahip olan Semih ve Güiza, Aragones'in uygulayacağı sisteme kolay uyum sağlayacak yapıya sahipler. Aragones'in vazgeçemediği diziliş 4-4-2 olarak bilinir, bununla beraber oyuncuların tarzına göre 4-3-3, 4-2-3-1, 4-1-3-2 ve 4-1-4-1 dizilişleri de gerek maç içinde gerekse rakibe göre uyguladığı diğer dizilişler. Bu dizilişler çerçevesinde Semih-Güiza tüm sistemlere elverişliler fakat bir Kezman onlar gibi değil. Özellikle Zico'nun tek santrforlu sisteminde çok verimsiz maçlar çıkarmıştı. Bu bağlamda Kezman, Semih ve Güiza'nın gerisinde kalabilir, Güiza ile Semih iyi birer partner olabilirler.

Güiza'nın özel hayatı ise sık sık gündeme gelecek gibi görünüyor. İlişki yaşadığı Nuria Bermudez İspanya'da çok popüler ve ünlü bir isim, bununla beraber Güiza ile olan ilişkisinden iki çocuğu var. Nuria İspanya'da ünlü bir aktris, cesur pozlar vermiş bir fotomodel ve İspanya federasyonuna kayıtlı Fifa lisanlı resmi bir menajer olarak biliniyor. Aslında Nuria Bermudez hakkında daha fazla detaydan bahsetmenin lüzumu yok, çünkü yerli medyamızda Güiza'nın futbolculuğundan çok Nuria Bermudez'in nasıl biri olduğu hakkında zaten haberleri yer almıştı. Şayet uyum sorununu atlatır ve bir an önce gerçek performansını gösterirse zaten her yıl gol krallığına 1 veya 2 futbolcu sokan Fenerbahçe Güiza ile bu geleneği sürdürebilir.

Güiza için son söz:
Dani Guiza'nın futbolculuk yaşamı boyunca idol olarak benimsediği futbolcu İspanya futbolunun en önemli golcülerinden biri olan Kiko'dur. Güiza, gol sevinçlerinde tıpkı Kiko'nun geçmişte attığı gollerden sonra yaptığı gibi savaşta yayla ok atan bir asker gibi poz atar. Fernando Torres de Güiza gibi Kiko'yu idol olarak benimseyen bir başka isim, bu sebeple iki yıldız da gollerden sonra bazen Kiko'nun kulaklarını çınlatmak için ''archer'' pozu atıyor.

http://www.ajansspor.com/resim/okselami.jpg

http://www.ajansspor.com/resim/Guiza_Mallorca2008.jpg

Haber Analiz: Koray Düşova / Ajansspor.com
[email protected]

JunkChorn
09.Temmuz.2007, 03:05
Kezman gider gibime geliyor, bu açıklamalara da bakarsak Kezman ile Güiza arasında rekabet yaşanacak falan denmedi Gago'nun dediği gibi.

Kezman giderse, bir yabancı daha alabiliriz, tabii Aurelio'nun da durumu önemli, belki bir defansif orta saha veya yaratıcı orta saha oyuncusu alırız, belli olmaz veya bir sol açık.

Kezman gitmeli, giderse de yerine Türk çocuğu alınmalı ki alınır zaten.

Bencede gitmeli Egemen ama dün Hürriyet'te gördüm bir açıklama:
Aragones,Kezman'a yeni bir dönem başlıyor demiş..

Bence gitmeyecek!

FENER Son : 100,00 (FB Sportif A.Ş.)

Fenerbahce.org'da yazıyor bu bilgi, yani tamamen doğru, epey artmış hakkaten. Bu yıl içinde 50 YTL olduğunda hisse değeri resmi siteden duyrulmuştu ve bu da süper bir gelişme olarak yansıtılmıştı, 6 ay içinde hisseler kendini 2'ye katladı, gerçekten harika.
____

Önümüzdeki yıl nasıl bir kadro olacak, çok merak ediyorum.

İki tane kadro çıkarabiliyoruz sahaya.

4-3-1-2 sistemiyle oynarsak eğer, iki kadromuz şöyle:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül - Edu - Lugano - R.Carlos
Kazım - Aurelio - Emre
Alex
Güiza - Semih

Volkan Babacan
Önder - Can - Yasin - Vederson
Ali Bilgin - Deniz Barış - Uğur Boral
Tümer
Kezman - Burak Yılmaz

İlave olarak, Maldonado, Selçuk, İlhan Parlak ve Gürhan da var elimizde.

Bence şu an yapmamız gereken, ihtiyacımız olan bölgeler açıkça belli.

- Volkan'a yedek bir kaleci lazım, Ufuk Ceylan olursa harika olur.
- Sol açığa bir oyuncu lazım, as veya yedek oynayabilecek.
- Defansın sağına bir alternatif oyuncu lazım, zira Önder'in asıl bölgesi orası olmadığı için onu stoperler için alternatif görmeliyiz.
- Can Arat'ın gönderilmesi lazım, Edu, Lugano, Önder ve Yasin yeter de artar, sağ beke Orhan Şam alınırsa eğer, stoper de oynayabildiğinden Can'a gerek kalmıyor.
- Kontenjan açılmak isteniyorsa Kezman ve/veya Maldonado gönderilebilir.
- İlhan Parlak ile Gürhan da kiralanmalı süper lig takımlarına.

Yorumlarını dikkatle takip ediyorum çok güzel yerler yakalıyorsun gerçekten.Helal olsun.

Ancak bi kaç yere katılmıyorum,

Mesela sol açığa futbolcu alırsak bence yazık ederiz kim olursa olsun.
Carlos,Vederson,Gürhan,Tümer,Uğur gibi zor da kalınca solda oynayabilcek olanlarla birlikte 5 tane oyuncu var elimizde.

Gürhan bence de kiraya verilebilir ama ilhan kalmalı diye düşünüyorum.Çünkü herşeye rağmen Guiza,Semih,Kezman'dan birisi sakat diğeri cezalı olursa ki bu ihtimal pek uzak değil,Deivid yok iken Kazım'da sağda olacağına göre yedekte bir forvet mutlaka olmalı.

Can bence iyi fiyat verilirse hatta 700-800 bin Ytl bile olabilir.Gönderilsin.

Kale için çok endişeli değilim ama takviye şart.

GodfatheR
09.Temmuz.2007, 03:06
Sonunda bitti.Yılan hikayesine dönen bu transfer sonunda bitti.Çok önemli bir transfer yaptık.La liganın gol kralını almak kolay iş değil.İnşallah takımımıza yaralı olur.Avrupada gollerini atıp bize nice zaferler yaşatır.

JunkChorn
09.Temmuz.2007, 03:06
Ayrıca Koray abi yine döktürmüş...

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 03:23
Kaleye en iyi isim bence Serkan Kırıntılı..

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 03:29
Bencede gitmeli Egemen ama dün Hürriyet'te gördüm bir açıklama:
Aragones,Kezman'a yeni bir dönem başlıyor demiş..

Bence gitmeyecek!

Yorumlarını dikkatle takip ediyorum çok güzel yerler yakalıyorsun gerçekten.Helal olsun.

Ancak bi kaç yere katılmıyorum,

Mesela sol açığa futbolcu alırsak bence yazık ederiz kim olursa olsun.
Carlos,Vederson,Gürhan,Tümer,Uğur gibi zor da kalınca solda oynayabilcek olanlarla birlikte 5 tane oyuncu var elimizde.

Gürhan bence de kiraya verilebilir ama ilhan kalmalı diye düşünüyorum.Çünkü herşeye rağmen Guiza,Semih,Kezman'dan birisi sakat diğeri cezalı olursa ki bu ihtimal pek uzak değil,Deivid yok iken Kazım'da sağda olacağına göre yedekte bir forvet mutlaka olmalı.

Can bence iyi fiyat verilirse hatta 700-800 bin Ytl bile olabilir.Gönderilsin.

Kale için çok endişeli değilim ama takviye şart.

Kezman konusunda bakalım neler olacak göreceğiz, zaman gösterecek bunu bizlere. Hazırlık maçları ve ön eleme maçında Kezman'ı düşünüp düşünmediğini Aragones'in anlayacağız, bir 10-15 gün içerisinde netleşir herhalde onun da durumu.

Teşekkürler dostum, sağolasın, ben de senin yorumlarını dikkatle takip ediyorum.

Sol açığa bence Tuncay tarzı bir isim almalıyız diye düşünüyorum. Uğur Boral o mevkii için şu an tek isim olarak görünüyor as oynayacak ama o da istikrarsız. Sevilla maçlarındaki performansını yansıtsa bu takımın uzun yıllar bankosu olur ama çok farklı oynuyor her maçta. Umarım bu yıl istikrar kazanır, futbolunu geliştirir, özellikle de defansif yönünü. Vederson sol açık için ideal bir isim ama defansif oynayacağımız maçlarda. Ofansif anlamda Vederson'u vasat görüyorum, ama onun oynadığı maçlarda da orta sahamız çok iyi oluyor, geçit vermiyoruz rakibe. Mesela Inter maçı burada 1-0 kazandığımız, orada Vederson harikaydı. Gürhan'ın fiziği zayıf boyu kısa olmasından, Tümer'in de fiziğini zayıf buluyorum ama tabii ihtiyaç olduğunda Gürhan da Tümer de bu bölgede oynayabilecek isimler. 100. yılımızda Tümer sağ tarafta da sol tarafta da oynuyordu, bu yıl da bu işi yapabilir ancak eski performansından uzak da olabilir, malum yaşı ilerledi.

Can Arat kesinlikle gönderilmeli. Keşke Ufuk Ceylan için takasta kullanılsa Can Arat, bence mutlaka gönderilmeli, kadroda fazlalık yaratıyor ama takımda tutulacak gibime geliyor yine de, zira şu UEFA'nın Şampiyonlar Ligi kadrosunda alt yapıdan oyuncu bulundurma şartı var belli bir sayıda, Volkan Babacan, Semih, Gürhan ve Can bu standartlara uyduğundan Can kalabilir, ama 18'e giremez bence.

Kale için benim hiçbir endişem yok. Volkan'a sonsuz güveniyorum, bu takımın as kalecisidir her zaman. Ancak yedekler konusunda endişeliyim. Volkan sakatlanırsa eğer yerine oynayacak kalecimiz Volkan Babacan ve Mert Günok var ama bu isimler de gelecek vaad eden tecrübesiz kaleciler. Mesela Volkan geçen yıl 5 maçlık bir ceza almıştı, yine öyle bir durum olursa kalemizi güvenle emanet edebileceğimiz birine ihtiyacımız var. Serdar böyle bir isimdi, iyi bir yedekti ama gitti. Babacan ile Günok'un Süper Lig tecrübeleri yok, Avrupa tecrübeleri hiç yok, o yüzden zor anlar yaşayabiliriz. Bu yüzden ben Volkan'ı çok fazla aratmayacak yerli bir kaleci alınmasından yanayım, bu isim Ufuk Ceylan olursa çok iyi olur zira kendisi V.Manisaspor ile Süper Lig deneyimi yaşadığı gibi, ümit milli takımla Avrupa deneyimi de var. Yetenekli ve gelecek vaad eden bir kaleci olarak görüyorum Ufuk'u, umarım alırız, Volkan'ın yedeği olur, tabii bir diğer alternatif de eski kalecimiz Recep ama o da yedek olmak için gelmez.

Biraz uzun oldu, kusura bakmayın :)

GodfatheR
09.Temmuz.2007, 03:30
Kaleye en iyi isim bence Serkan Kırıntılı..

Yapma Aykut.Saçma sapan goller yiyor.Bence büyük takım kalecisi değil.Volkan Babacan'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 03:31
Yabancı kaleci alınmayacaksa en iyi seçenek Ufuk Ceylan olur Ama Manisa coşmuş ne 2 milyon eurosu !!?!?!?!?

GodfatheR
09.Temmuz.2007, 03:33
Az önce Kanal D habere bağlanan İspanya temsilcisi Eto'o transferi de gerçekleşebilir dedi.Bence en ufak bir ihtimal dahi olamamasına rağmen bunları dinlemek hoşuma gidiyor:)

tayfuncb
09.Temmuz.2007, 03:34
eğer bu senede semih yedek olursa adama çok büyük ayıp yapmış olurlar bence adam daha ne yapsın ? güiza da kanoute gibi yıldızı sonradan parlayanlardan inş anelka gibi olmazda lige zevk gelir

Lionel Andres Messi
09.Temmuz.2007, 03:37
Az önce Kanal D habere bağlanan İspanya temsilcisi Eto'o transferi de gerçekleşebilir dedi.Bence en ufak bir ihtimal dahi olamamasına rağmen bunları dinlemek hoşuma gidiyor:)
bol bol fanatik fotomaç al o zaman:)

fenerbahçe güisa yı alarak büyük iş gerçekleştirdi kesinlikle katkısı olacaktır normal şartlarda ispanya gol kralının takıma çok büyük faydası olur.

ama fener sağ kanatta bana kalırsa çok sıkıntı çekecek...

Universal
09.Temmuz.2007, 03:38
Güiza için baya iyi para verilmiş. Birazda versek Mallorca'da satın alabilirdik. :) Takımımıza umarım yararı dokunur ve verilen bu paranın karşılığını verir.

Eto'o'nun Fenerbahçe'ye geleceğini söyleniyor. Luis Aragones'de bu transferi istiyormuş. Eğer Kara Elmas'da bu takıma gelirse hücum bakımından oldukça güçlü bir ekip kurmuş olacağız. Bu transfer gerçekleşirse Fotomaç ilk defa salladığı bir haberi tutturacak. :)

http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12318/

Kaleci istemiyorum. Volkan ile devam. Bu sezon Şampiyonlar Liginde yediğimiz gollerin 4'ü zeten Edu'ya ait. Volkan'ın kalede başarılı olduğunu düşünüyorum ve yedek kalmasının onun performansını etkileyeceğini düşünüyorum.

efe24
09.Temmuz.2007, 03:41
fenerbahçemize hayırlı ugurlu olsun inşallah güzel bi performans sergiler. ayrıca borsa da deger kazanmamız sevindirdi

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 03:41
Eto'o'yu almamız hayal. 27 milyon Euro deniliyor, 40 milyon Euro deniliyor. Bütün bütçemizi transfere mi ayıracağız? :) Eto'o'yu alsak 27 milyon Euro bonservise, 4 yıllık sözleşme imzalatsak yıllık 6-7 milyon Euro'dan 55 milyon Euro'yu bulur toplam maliyeti ki bunu da Fenerbahçe karşıyalamaz. Ayrıca Eto'o transferi mümkün olsa eminim onu alırdık, Güiza'yı almazdık, ikisini birden alma fikri saçma zaten, tek bir yabancı santrafor alınacağı söylendi ve alındı da. Eto'o yalanlarına inanmayalım.

Sirius Black
09.Temmuz.2007, 03:50
Bir de yabancı kontenjanı diye bir şey var?

Universal
09.Temmuz.2007, 03:56
Bir de yabancı kontenjanı diye bir şey var?

Appiah ile yollar ayrıldı yerine Güiza getirildi. Zaten fedarasyona forma numaraları verilene kadar takıma istediğin kadar yabancı transfer yapabilirsin ama; lig başladığında sadece sekiz oyuncun olabilir. Fenerbahçe büyük ihtimalle Deivid ile yolları ayırıp yerine başka bir yabancı getirilecektir.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 04:04
Deivid'in sözleşmesi askıya alınıp yeni bir yabancı alınabilir, ama Deivid'in sözleşmesi askıya alınacağına Maldonado veya Kezman'dan biriyle yollar ayrılsa daha iyi olur. Deivid, Maldonado ve Kezman gitse, bu isimler yerine 3 tane eksik bölgeler yabancı alınsa diyeceğim ama maliyeti yüksek olur. Kezman satabilirsek satmalıyız şöyle 4-5 milyon Euro'ya, Güiza'nın maliyetinin bir kısmını çıkarır bari. Bakalım, bizim yönetim duruma göre gerekirse yabancıların bazılarıyla yolları ayırıp yenilerini alabilir tabii ama 6+2'ye uygun isimler olmalı bunlar bir de, +2 kenarda yedek oturmayı kabullenecek isimler olmalı, Kezman bunu kabullenemeyeceğinden gönderilmeli diyoruz ya zaten, Maldonado yedek beklemeyi kabul edebilir, gerçi onun bölgesinde de epey isim var Selçuk, Emre, Deniz, Aurelio, yani o da gereksiz aslında. İşler karışık bizim epey :)

Addolorato
09.Temmuz.2007, 04:08
Mallorca başkanı geçenlerde takımın 40 mn € ya satılık olduğunu duyurmuştu bence aziz yıldırım gitsin mallorcayı alsın ordanda oscar trejo arango gibi adamları fenere getirsin

Universal
09.Temmuz.2007, 04:14
Deivid'in sözleşmesi askıya alınıp yeni bir yabancı alınabilir, ama Deivid'in sözleşmesi askıya alınacağına Maldonado veya Kezman'dan biriyle yollar ayrılsa daha iyi olur. Deivid, Maldonado ve Kezman gitse, bu isimler yerine 3 tane eksik bölgeler yabancı alınsa diyeceğim ama maliyeti yüksek olur. Kezman satabilirsek satmalıyız şöyle 4-5 milyon Euro'ya, Güiza'nın maliyetinin bir kısmını çıkarır bari. Bakalım, bizim yönetim duruma göre gerekirse yabancıların bazılarıyla yolları ayırıp yenilerini alabilir tabii ama 6+2'ye uygun isimler olmalı bunlar bir de, +2 kenarda yedek oturmayı kabullenecek isimler olmalı, Kezman bunu kabullenemeyeceğinden gönderilmeli diyoruz ya zaten, Maldonado yedek beklemeyi kabul edebilir, gerçi onun bölgesinde de epey isim var Selçuk, Emre, Deniz, Aurelio, yani o da gereksiz aslında. İşler karışık bizim epey :)

Maliiyet yüksek olacağı için satış gerçekleşmeyecektir. Maldonada'yu transfer ettiğimiz ücretten daha düşük bir fiyata satacağımız için yönetim yarım sezon oynayan bir oyuncudan zarar etmek istemiyecektir ve takımda tutacaktır.

Kezman'a talip çıkarsa kesinlikle yönetim satar ama satmaz ise +2'nin +1 olacaktır. Buda yedek kulübesine alacağımız yabancıyı belli edecektir. Diğer isimde performansa göre değişeceğini düşünüyorum.

Yönetim eğer Kezman'ı satamassa mutlaka Deivid ile yolları ayıracaktır. Ne yazıkki böyle bir şey olacak.

scar face
09.Temmuz.2007, 04:15
Mallorca başkanı geçenlerde takımın 40 mn € ya satılık olduğunu duyurmuştu bence aziz yıldırım gitsin mallorcayı alsın ordanda oscar trejo arango gibi adamları fenere getirsinTamam Ibagazayı da alırız kaleye sol kanadada Sevilladan gelen Crespoyu alırız hepsini alırız geliriz.

Wesley Sneijder
09.Temmuz.2007, 04:15
Aurelio'nun son durumu ne? Gitti mi Betis'e?

Universal
09.Temmuz.2007, 04:17
Betis taraftarları Aurelio'nun gelişine çok sevindi. Taraftar onu çok istiyor. Büyük ihtimalle gidecektir. Bu dakikadan sonra kalacğına inanmıyorum. Zaten kalsada yararlı olmayacaktır. Aurelio bizi küçük bir kulüp için terk ettiğinden affetmiyeceğim.

Sekopej
09.Temmuz.2007, 04:20
Aurelio'nun son durumu ne? Gitti mi Betis'e?

Hayır, hala Fenerbahçe'de.

Betis taraftarları Aurelio'nun gelişine çok sevindi. Taraftar onu çok istiyor. Büyük ihtimalle gidecektir. Bu dakikadan sonra kalacğına inanmıyorum. Zaten kalsada yararlı olmayacaktır. Aurelio bizi küçük bir kulüp için terk ettiğinden affetmiyeceğim.

Dur yahu, basının ve menajerin gazına gelme. Aurelio'nun ağzından gitmek istiyorum diye bir açıklama olmadı.

Cengo
09.Temmuz.2007, 04:22
Aurelio'nun hiçbir yere gittiği yok..

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 04:26
İki tane sorum olacak sizlere, mutlaka aranızdan bilen vardır.

1. Bizim Avusturya kampı ne zaman bitecek, ayın kaçında?
2. Milli futbolcularımız ne zaman kampa katılacaklar?

ForsakeN
09.Temmuz.2007, 04:31
Guiza'ya 17.4M gibi rakamlar söyleniyor.Kafam karıştı.Bu adam Diego,Robinho,Kaka gibi geleceği olan bir yıldız mı ki bu para ödendi.Acaba 17.4'e daha iyisini bulamaz mıydık diye aklımdan geçiriyorum.İnşallah verdiğimiz paranın hakkını verir

Ouzy
09.Temmuz.2007, 04:33
Guiza'ya 17.4M gibi rakamlar söyleniyor.Kafam karıştı.Bu adam Diego,Robinho,Kaka gibi geleceği olan bir yıldız mı ki bu para ödendi.Acaba 17.4'e daha iyisini bulamaz mıydık diye aklımdan geçiriyorum.İnşallah verdiğimiz paranın hakkını verir
La Liga'nın gol kralı bir oyuncu (27 gol, penaltısız) kötürüm de olsa onlarca milyon dolar eder. Belki bu fiyat birazcık fazla gelebilir bazılarına ama kesinlikle değil, bence.

scar face
09.Temmuz.2007, 04:34
İki tane sorum olacak sizlere, mutlaka aranızdan bilen vardır.

1. Bizim Avusturya kampı ne zaman bitecek, ayın kaçında?
2. Milli futbolcularımız ne zaman kampa katılacaklar?
1.22 sinde Saracoğlunda mac olduğuna göre 20 ya da 21dir
2.Milli futbolcularımız Cuma günü kampa katılacaklar.Aureilo meselesi de Cuma ya da Cumartesi günü kesinlik kazanır herhalde..

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 04:36
Normal bir bedel bu bence. Kezman'ı 8.5 milyon Euro'ya aldığımızda Kezman'ın sadece ismi vardı, Chelsea ve At Madrid takımlarında düşüşe geçtiğini göstermişti. Güiza ise yükselen bir değer, tıpkı Luca Toni gibi. Jo için Man City kulübü 17 milyon Pound, yani 30-35 milyon Euro ödedi, biz Güiza için 10-14 milyon Euro arasında ödeme yapmışızdır, bence fazla değil.

Mehmet Topuz 11 milyon Euro, Gökdeniz 8 milyon Euro, Serdar Özkan 7.5 milyon Euro ediyorsa ülkemizde, Güiza da bırakın o kadar etsin ;;)

1.22 sinde Saracoğlunda mac olduğuna göre 20 ya da 21dir
2.Milli futbolcularımız Cuma günü kampa katılacaklar.Aureilo meselesi de Cuma ya da Cumartesi günü kesinlik kazanır herhalde..

23 Temmuz'da maçımız var Shakhtar ile Saracoğlu'nda, o halde 21 veya 22'sinde yurda döneriz dediğin gibi. Oyuncularımız 11'inde kampa katılacaklarına göre, 10 gün kadar Avusturya'da çalışacaklar. Güiza ise 15'inde imzayı atıp 16'sında kampa katılsa, o da 5-6 gün Avusturya kampında çalışabilecek. Teşekkürler bilgilendirdiğin için ;)

ForsakeN
09.Temmuz.2007, 04:40
Bence Jo içinde 30-35 M vermek hatadır.(Misal)Bizim maçımızda gördük Love daha etkili oldu. Ülkemizdeki oyuncularla karşılaştırmak yanlış olur çünkü Türkiye'deki Türk oyuncuların değeri kulüpleri tarafından aşırı şişiriliyor bu yüzdenki Avrupa'ya oyuncu satmakta zorluk çekiyoruz

scar face
09.Temmuz.2007, 04:44
@eGowiChÖnemli değil.Sende güzel analizler yapıyorsun uzun oluyor ama okuyorum.Peki verdiğin kadroda R.Carloson önünde Emreyi mi Alex mi düşündün???Geçenlerde (Deivid sağlıklıyken) bende tıpa tıp aynı kadroyu olusturdum.Ben Alexi düşündüm nedeni Emrenin orta saha da Aureilo ile yaptığı pres Alexib Cruzeriodan solda oynama becerisi,R.Carlosun önünde bugüne kadar tipik kanat adamlarının oynamaması(Ör:Robinho,Zidane vs vs.)

Lionel Andres Messi
09.Temmuz.2007, 04:46
Normal bir bedel bu bence. Kezman'ı 8.5 milyon Euro'ya aldığımızda Kezman'ın sadece ismi vardı, Chelsea ve At Madrid takımlarında düşüşe geçtiğini göstermişti. Güiza ise yükselen bir değer, tıpkı Luca Toni gibi. Jo için Man City kulübü 17 milyon Pound, yani 30-35 milyon Euro ödedi, biz Güiza için 10-14 milyon Euro arasında ödeme yapmışızdır, bence fazla değil.

Mehmet Topuz 11 milyon Euro, Gökdeniz 8 milyon Euro, Serdar Özkan 7.5 milyon Euro ediyorsa ülkemizde, Güiza da bırakın o kadar etsin ;;)

23 Temmuz'da maçımız var Shakhtar ile Saracoğlu'nda, o halde 21 veya 22'sinde yurda döneriz dediğin gibi. Oyuncularımız 11'inde kampa katılacaklarına göre, 10 gün kadar Avusturya'da çalışacaklar. Güiza ise 15'inde imzayı atıp 16'sında kampa katılsa, o da 5-6 gün Avusturya kampında çalışabilecek. Teşekkürler bilgilendirdiğin için ;)
güiza 17.4 mil euro deil mi.güisayı isteyen klüpler çoktu adam ispanya liginde gol kralı olmuş türkiyeye geliyor fenerinde parası bol bize hayırlı olsun demek düşer.fazla tartışmaya gerek yok.geçen yıl darren bent 26.5 milyon euroya transfer oldu 4 gol attı.düşünün takımda para sıkıntısı sorun olmayınca oyunculara verilebilir yüksek para ki güisa aslında düşününce çok faydalı olacak biri.

ayrıca luca toni gibi sonradan değer kazandı ama luca toni geçtiğimiz yıl 11 milyon euroya gitti.tabi o 31 yaşında o da ayrı:p

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 04:46
Bence Jo içinde 30-35 M vermek hatadır.(Misal)Bizim maçımızda gördük Love daha etkili oldu. Ülkemizdeki oyuncularla karşılaştırmak yanlış olur çünkü Türkiye'deki Türk oyuncuların değeri kulüpleri tarafından aşırı şişiriliyor bu yüzdenki Avrupa'ya oyuncu satmakta zorluk çekiyoruz

Rubin Kazan Gökdeniz için 8.7 milyon Euro ödedi. Yine Rubin Kazan Serdar Özkan için 6-7 milyon Euro teklif etmişti. Beşiktaş Mehmet Topuz için 11 milyon Euro teklif etmişti ve Kayserispor bunu geri çevirdi. Kayserispor Topuz'u satmaya kalksa nereden baksan 7-8 milyon Euro'dan aşağıya bırakmaz. O yüzden Güiza için verilen para bence kıyaslama yaptığımızda fazla değil. Yabancı transferlerle de kıyaslarsak fazla olmadığını göreceğiz.
_____

Chelsea mi?

Günlerdir İspanya ve İngiltere basınında İngiliz ekibinin R. Carlos'u transfer etmek istediği haberlerine yer veriyordu. Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Fenerbahçemizin bu akşam yaptığı antrenman sonunda Milliyet Gazetesi Muhabiri Yusuf Kobal'ın Brezilyalı oyuncuya sorduğu "Chelsea ne oldu?" sorusuna olumsuz yanıt vermeyerek "İstanbul'da konuşuruz" cevabını vermesi, yıldız oyuncumuzun Londra ekibine mi transfer oluyor sorularına neden oldu.

İspanyol basını, özellikle Chelsea'nin yeni teknik direktörü Luis Felipe Scolari'nin Brezilya Milli Takımı'ndan da öğrencisi olan Roberto Carlos'un transferinde ısrarcı olduğunu, Fenerbahçemiz ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Carlos'un yıllık 5 milyon Avro civarında bir teklif gelmesi halinde Londra ekibine gidebileceğini ileri ileri sürüyor.

Kaynak: DHA

Ouzy
09.Temmuz.2007, 04:48
Şöyle birşey var. Bir oyuncu (kendi çok istemediği taktirde) ligini aşarsa diğer liglere gidebilir. Misal Hırvatistan liginde oyuncu var mı bildiğiniz, iyi? Bir-iki tane gelecek vaadeden oyunculardan başka oyuncu olamaz. Çünkü Hırvatistan Ligi'nde ne yapsın adamlar? Biraz iyi oldular mı hop Almanya'nın orta sıra takımlarına veya 5 büyük bir ligden herhangi birinin orta sıra takımına. Eğer bizim ligimizde o kadar kötü olsaydı şimdi say say bitiremem ama örnek vereyim; Gökhan Gönül, Arda Turan, Volkan Demirel, Bobo, Song, Ümit Karan... bu oyuncuların hepsi 5 büyük ligin orta sıra takımlarına kesin giderdi. Demek oluyor ki Avrupa kulüplerinin ilgisini çekmeleri için bizim ligi aşmaları, çok iyi oyuncu olmaları lâzım. Lafın özü; Avrupa'da fazla oyuncumuz oynamıyor diye üzülmeyelim.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 05:00
@eGowiChÖnemli değil.Sende güzel analizler yapıyorsun uzun oluyor ama okuyorum.Peki verdiğin kadroda R.Carloson önünde Emreyi mi Alex mi düşündün???Geçenlerde (Deivid sağlıklıyken) bende tıpa tıp aynı kadroyu olusturdum.Ben Alexi düşündüm nedeni Emrenin orta saha da Aureilo ile yaptığı pres Alexib Cruzeriodan solda oynama becerisi,R.Carlosun önünde bugüne kadar tipik kanat adamlarının oynamaması(Ör:Robinho,Zidane vs vs.)

Valla dostum, bildiğim tek bir şey var, o da Emre'nin sol açık oynayamayacağı :) Aragones kanatları %100 kullanmıyor, dolayısıyla 3'lü orta sahada Aurelio sahanın her yerinde basıcı, defansif rol üstlenirse, yani Senna'nın rolünü, sol içte ise Emre, sağ iç veya bazen kanatlara dönük Kazım oynayabilir. Alex'i sol açıkta oynayamaz bana göre ama Emre de oynayamaz. Açık oyuncusu değil ikisi de, hızlı ve çabuk değiller, driblingleri yapamazlar. İkisi de sol iç oynayabilirler ama, göbekte de oynayabilirler, MC gibi, AMC'de de oynayabilirler. Emre DM, MC ve AMC oynayabilecek bir oyuncu, o yüzden onun rolü önemli, sakat olmaması ve iyi hazırlanması lazım yeni sezona mutlaka, eğer sakatlanmaz ve oynarsa kilit oyuncu olabilir.

scar face
09.Temmuz.2007, 05:11
Valla dostum, bildiğim tek bir şey var, o da Emre'nin sol açık oynayamayacağı :) Aragones kanatları %100 kullanmıyor, dolayısıyla 3'lü orta sahada Aurelio sahanın her yerinde basıcı, defansif rol üstlenirse, yani Senna'nın rolünü, sol içte ise Emre, sağ iç veya bazen kanatlara dönük Kazım oynayabilir. Alex'i sol açıkta oynayamaz bana göre ama Emre de oynayamaz. Açık oyuncusu değil ikisi de, hızlı ve çabuk değiller, driblingleri yapamazlar. İkisi de sol iç oynayabilirler ama, göbekte de oynayabilirler, MC gibi, AMC'de de oynayabilirler. Emre DM, MC ve AMC oynayabilecek bir oyuncu, o yüzden onun rolü önemli, sakat olmaması ve iyi hazırlanması lazım yeni sezona mutlaka, eğer sakatlanmaz ve oynarsa kilit oyuncu olabilir.işte sol acık derken İspanya Milli takımına göre düşünelim Silva macların basında Capdevillanın önünde baslıyor daha sonra gezici orta alan oyuncusu oluyordu onun sol kanadını da Inıesta kapatıyordu.Silvada sağda solda ortada top alıyor sut cekıyordu.Senna gibi bir capa Xavi gibi bir pasörde işleri hallediyordu.Mesela final macında Torrese verdiği ara pası cok beğenmıstım.Neyse işte bizde Alex böyle bir adam değil yıllar boyunca forvet arkasında sadece ofansif olarak görev almıs bir oyuncu.Eğer Aragones hoca çift forvet düşünüyorsa ki öyle olacak Guiza alındı.Ben en cok Alexin görevini merak ediyorum.Zico ilk geldiğinde Kiev maclarını falan hatırlayın.Orta saha Appi-Aureilo-Tümer önlerinde Alex önlerinde 2li forvet seklındeydı.İşte Aragones baklava dilimi denilen 4-4-2yi mi kullanacak yoksa İspanya milli takımında oynattığı kanatcılardan olusmayan bir orta saha mı kuracak.Emre dediğin gibi belirtiğin mevkilerde oynayabiliyor.Galiba en son 2002de sol acık izlemistik onu Hakan Ünsalın önünde.Neyse uzun lafın kısası Alexin nerede görev alacağını cok merak ediyorum...

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 05:14
"Umarım Türkiye'de de gol kralı olurum!"
Fenerbahçe'nin yılan hikayesine dönen santrfor arayışlarına noktayı koyduğu yeni transferi Daniel Güiza, İspanyol kulübü Real Mallorca'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, "Umarım Türkiye'de de gol kralı olurum" dedi. Golcü oyuncu Aragones'in kendisine güvendiğini de sözlerine ekledi.

Real Mallorca Kulübü'nün internet sitesinde yayımlanan röportajda, İspanya'da 1 kez gol kralı olduğunu hatırlatan Güiza, "İnşallah orada da kazanır, eğlenir ve önemli şeyler yaparım. Burada olduğu gibi Fenerbahçe'de de çok çalışmayı sürdüreceğim. Gollerimin arkası gelecek" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlandığını dile getiren İspanyol futbolcu, "Özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin zevkini çıkarmak istiyorum. Çok güzel ve başarılı bir yıl geçirdim. Şimdi büyük bir kulübe gidiyorum. Geçen yıl ligde Fenerbahçe'yi gördüm. Bakalım bu yıl orada önemli şeyler yapabilecek ve ligi kazanabilecek miyiz?" yorumunu yaptı.

İlk kez İspanya dışında bir kulüpte oynayacak olan Güiza, bu durumun özellikle ailesini zorlayacağını ve Türkiye'nin uzak olduğunu bildirdi. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones'in, kendisini İspanya Milli Takımı'na çağırarak 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde oynatmasıyla ilgili olarak, "Bana yeterince güveniyor" diyen Güiza, şöyle devam etti:
"Avrupa Şampiyonası'nda daha az oynamayı bekliyordum ve beni oynatmasından çok memnun oldum. Fenerbahçe'de de bana fırsatlar vermeyi sürdürmesini ve bunları iyi değerlendirmeyi umuyorum."

Güiza, "Luis sana ne dedi?" sorusuna ise, "Gerçekte hiçbir şey. O zaman hiçbir şey bilmiyordu" yanıtını verdi.

Güiza, yarın Mallorca'ya giderek eski kulübündeki arkadaşlarıyla vedalaşacağını kaydetti.

Ajansspor

Bordo61Mavi
09.Temmuz.2007, 05:22
Guiza benim bi sonraki sene icin gol krali adayim, bi kac macini izledim, bu kadar gol pozisyonuna giren forvet az gordum. Son vuruslarini iyi yapsin yeter, seneye 20 golu kolaylikla gecer

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 05:28
UEFA'dan Güiza yorumu!
Fenerbahçe'nin İspanya'nın Mallorca takımından gol kralı Daniel Güiza'yı transfer etmesi UEFA'nın resmi internet sitesinde de yer buldu. Sitenin manşetinden duyurulan haberde "Güiza Aragones'e Fenerbahçe'de katıldı" başlığı kullanıldı.

Haberde şöyle denildi :

"Mallorca'yı bırakan ve Türk takımıyla 4 yıl için 15 milyon avro karşılığı sözleşmeye imza attığı söylenen İspanyol santrfor Daniel Güiza, Aragones'in Fenerbahçe'ye gelmesinin ardından yaptığı ilk transfer oldu.

İspanya'daki başarıları
27 yaşındaki oyuncu geçen sezon hiçbiri penaltıdan olmadan 27 gole imza atarak İspanya Ligi La Liga'da gol kralı oldu ve bu formunu Euro 2008'e taşıdı. Aragones'in önderliğinde Viyana'da zafere ulaşan İspanya Milli Takımı'nda yedek oyuncu olmasına rağmen 2 gole imza atan Güiza kariyerine Mallorca'da başladıktan sonra Recreativo Huelva, Murcia ve Getafe'ye transfer olduktan sonra 2007'de tekrar ada ekibine (Mallorca) döndü.

Budapeşte Testi
69 yaşındaki Aragones Fenerbahçe'de geçtiğimiz günlerde geçen sezon "Sarı Kanaryalar"ı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıyan ancak Süper Lig şampiyonluğunu Galatasaray'a kaptıran Brezilyalı teknik adam Zico'nun yerini doldurmuştu. Takım Avrupa'nın önde gelen kulüp yarışması olan Şampiyonlar Ligi'ne 29/30 Temmuz ve 5/6 Ağustos'ta karşı karşıya geleceği MTK Budapeşte mücadelesi ile 2. ön eleme turu ile geri dönecek."

Öte yandan Fenerbahçe'nin Güiza'yı transfer etmesi Avrupa'nın önde gelen spor kaynaklarında da farklı yankılar uyandırdı.

Eurosport "Güiza yarışını Fenerbahçe kazandı" başlıklı haberinde sarı lacivertli ekibin Tottenham, Arsenal ve Real Madrid'in de transfer listesinde bulunan ve Sunderland'in de en ciddi taliplerinden biri olduğu Güiza'yı transfer ettiğini belirtirken, Reuters haber ajansı Güiza'nın İspanya'nın eski teknik direktörü Luis Aragones'in ülkesine 44 yıl aradan sonra büyük bir kupa zaferi yaşatmasının ardından gittiği Fenerbahçe'deki ilk transferi olduğunu yazdı.

Ünlü futbol sitesi "soccerway" ise manşetinden verdiği haberde Aragones'in geçtiğimiz günlerde ayağı kırılarak ciddi şekilde sakatlanan Deivid'in yerine koyacağı oyuncuyu bulduğunu ve Mallorca'nın bu transferden yaklaşık 17 milyon avro kazanacağını söyledi.

Ajansspor

Ouzy
09.Temmuz.2007, 05:31
"Umarım Türkiye'de de gol kralı olurum!"
Fenerbahçe'nin yılan hikayesine dönen santrfor arayışlarına noktayı koyduğu yeni transferi Daniel Güiza, İspanyol kulübü Real Mallorca'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, "Umarım Türkiye'de de gol kralı olurum" dedi. Golcü oyuncu Aragones'in kendisine güvendiğini de sözlerine ekledi.

Real Mallorca Kulübü'nün internet sitesinde yayımlanan röportajda, İspanya'da 1 kez gol kralı olduğunu hatırlatan Güiza, "İnşallah orada da kazanır, eğlenir ve önemli şeyler yaparım. Burada olduğu gibi Fenerbahçe'de de çok çalışmayı sürdüreceğim. Gollerimin arkası gelecek" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlandığını dile getiren İspanyol futbolcu, "Özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin zevkini çıkarmak istiyorum. Çok güzel ve başarılı bir yıl geçirdim. Şimdi büyük bir kulübe gidiyorum. Geçen yıl ligde Fenerbahçe'yi gördüm. Bakalım bu yıl orada önemli şeyler yapabilecek ve ligi kazanabilecek miyiz?" yorumunu yaptı.

İlk kez İspanya dışında bir kulüpte oynayacak olan Güiza, bu durumun özellikle ailesini zorlayacağını ve Türkiye'nin uzak olduğunu bildirdi. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones'in, kendisini İspanya Milli Takımı'na çağırarak 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde oynatmasıyla ilgili olarak, "Bana yeterince güveniyor" diyen Güiza, şöyle devam etti:
"Avrupa Şampiyonası'nda daha az oynamayı bekliyordum ve beni oynatmasından çok memnun oldum. Fenerbahçe'de de bana fırsatlar vermeyi sürdürmesini ve bunları iyi değerlendirmeyi umuyorum."

Güiza, "Luis sana ne dedi?" sorusuna ise, "Gerçekte hiçbir şey. O zaman hiçbir şey bilmiyordu" yanıtını verdi.

Güiza, yarın Mallorca'ya giderek eski kulübündeki arkadaşlarıyla vedalaşacağını kaydetti.

Ajansspor
Güiza istemese de Türkiye'de gol kralı olur, yeter ki maçlarda oynasın.:)

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 05:35
Güiza küçümserse, ciddiye almazsa Kezman gibi, çok gol atarım havalarına girerse o zaman gol kralı falan olamaz, ancak böyle yapacağını sanmıyorum, zira Aragones var. İnşallah şöyle içimize sinen bir transfer olur, en büyük isteğim MTK maçında şöyle 2 kez fileleri havalandırsın da ilk maçında yüksek moral kazansın ve taraftarın da gönlünü fethetsin. İlk maç çok önemli bence, MTK da zayıf bir rakip bize nazaran, inşallah 1-2 gol atar, hatta olursa 3 gol atıp hat-trick yaparsa muhteşem olur :) Ondan beklentiler fazla, bunları karşılayacaktır.

Ouzy
09.Temmuz.2007, 05:43
Güiza küçümserse, ciddiye almazsa Kezman gibi, çok gol atarım havalarına girerse o zaman gol kralı falan olamaz, ancak böyle yapacağını sanmıyorum, zira Aragones var. İnşallah şöyle içimize sinen bir transfer olur, en büyük isteğim MTK maçında şöyle 2 kez fileleri havalandırsın da ilk maçında yüksek moral kazansın ve taraftarın da gönlünü fethetsin. İlk maç çok önemli bence, MTK da zayıf bir rakip bize nazaran, inşallah 1-2 gol atar, hatta olursa 3 gol atıp hat-trick yaparsa muhteşem olur :) Ondan beklentiler fazla, bunları karşılayacaktır.
Kezman'ın küçümsediğini sanmıyorum. O kadar eleştiri aldıktan sonra hâlâ bekleneni veremiyorsa sorun kafasında değil yeteneğindedir, bence.

deniz.91
09.Temmuz.2007, 06:24
Seneye ligimizde güizayı izlemek iyi olacak

ForsakeN
09.Temmuz.2007, 06:25
Şöyle birşey var eğer Aragones çift forvetle oynarsa Kezman-Guiza ikilisine yönelecektir.Semih yedek kalabilir yine.

Kezman - Guiza karşılaştırması yapacak olursak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Guiza pivot santraforluğa çok daha uygun.

fmsmyrna
09.Temmuz.2007, 07:12
Büyük ihtimalle çift forvet oynayacağız Deivid'in yerine direk olarak 11'de oynayabilecek bir oyuncu alınırsa 11'deki son yabancı o olur.Eğer alınmazsa Kezman'ın daha fazla 11'de şans bulacağını düşünüyorum.Semih ile Kezman Güiza'nın yanındaki isim olmak için çalışacaklar ancak ben Aragones'in Kezman'a daha çok şans vereceğini düşünüyorum.Bakalım Kezman 2 sezondur,uzun süreli çift forvet oynamadı eğer oynarsa nasıl bir performans sergileyecek.
Ben bu sezon Maldonado'dan da değişik bir oyun bekliyorum açıkçası kendine güveni gelirse daha iyi işler yapabilir.
Ayrıca Aragones için bir parantez açmak istiyorum.İlk ismi geçtiğinde ben dahil pekçok kişi gelmesini istemiyordu ancak şu 2-3 günlük kamp döneminde bile yine ben fahil pekçok kişinin fikrini değiştirdi yönetim başarılı bir hamle yapmış oldu yine

anilton
09.Temmuz.2007, 07:41
Guiza boş alan topçusu falan değil.Semih'in biraz daha hızlısı sadece.Semih'le özellikleri benziyor...

Bu Guiza boş alan topçusu lafını Ömer Üründül çıkardı,herkes ondan sonra öyle demeye başladı.Guiza çok hızlı bir futbolcu değil ki,boş alan topçusu tekniği fazla iyi olmayan,hava toplarını alamayan,sadece defansın arkasına atılan toplara hızı sayesinde koşup alan futbolculardır.Ama Guiza'nın bitiriciliği iyi,fiziği çok iyi,top tekniği forvet için yeterli,önsezileri kuvvetli,duracağı yeri biliyor.Çok faydalı olur Guiza...

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2007, 08:07
Bana göre La Liga gol kralı ifadesi Güiza'yı tartışmasız kılıyor. Büyük başarılar için bazen büyük paralar ödemek gerekebiliyor. Aziz başkan maliyetli futbolcu alırken kılı kırk yarar, o futbolcunun parasının nereden nasıl çıkarılacağını düşünür.

Gençlerimize yeteri kadar şans vermiyoruz ardından kiralansın pişsin diyoruz. Örnek verecek olursak; Gürhan Sivasspor'da kiralık oynadı geldi şans bulamadan sezonu kapattı. Önce şans vermeliyiz değerlendiremezse tekrar kiraya göndermeliyiz. Bu konuda bence hataya düşüyoruz.

fenerbahce_1907
09.Temmuz.2007, 08:14
MEHMET AURELIO REAL BETIS'TE!..

Fenerbahçe’nin Türk vatandaşlığına geçen Brezilyalı oyuncusu Mehmet Aurelio kesin olarak sarı-lacivertli kulüpten ayrıldı.

Aurelio’nun İspanyol Real Betis kulübü ile 3 yıllık sözleşmeye imza attığı ve önümüzdeki günlerde takımıyla beraber antrenmanlara başlayacağı belirtildi.

Aurelio’nun Real Betis’ten senelik 2 Milyon Euro alacağı öğrenildi. Milli futbolcu Fenerbahçe’deyken yılda 1,1 Milyon Euro kazanıyordu.

Yani Mehmet Aurelio, Betis'e imza atarak senelik ücretini neredeyse ikiye katladı. Ancak buna rağmen Aurelio’nun Fenerbahçe’den ayrılmasının nedeninin maddi konular değil başka özel konular olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz haftalarda opsiyon hakkını kullanarak sözleşmesini 1 sene uzattığı Mehmet Aurelio’nun Real Betis’e imza atmasından sonra nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

MARATON.COM.TR ÖZEL

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 08:22
'Kral'ı Fener'e geliyor !..

Fenerbahçe, İspanya'nın gol kralı Güiza'yla 4 yıllığına sözleşme imzaladı.
Yıldız Futbolcunun 14 Temmuzda İstanbul'da olacağı ve 15 Temmuzda basına tanıtıldıktan sonra, Fenerbahçe'nin Avusturya Kampına katılacağı açıklandı.
Transferi sonuçlandırmak için Mallorca'da bulunan Yöneticiler Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu'nun transferi bitirdikten sonra Teknik Direktör Aragones'e haber verdikleri ve Aragones'in bu haber karşısında memnuniyet duyduğu bildirildi.
Sarı - lacivertli kulübün resmen açıkladığı bu transfere göre Güiza için İspanya'nın Mallorca Kulübüne 17.4 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul eden Fenerbahçe, günlerdir sürdürdüğü transferi de mutlu sonla noktalamış oldu.
Fenerbahçe Tarihinin en büyük transfer bedeli olarak kabul edilen bu rakamın 15 milyon Euroluk bölümünün Guiza'nın serbest kalma bedeli, 2.4 milyonun da vergi olduğu belirtildi.
Fenerbahçe, Güiza ile günler öncesinden anlaşma sağlanmış hatta Euro 2008 devam ederken sağlık kontrolünden dahi geçirilmişti.
DANİEL GÜİZA KİMDİR ?
La Liga'nın son gol kralı... İspanyolların deyimiyle son Pichichi, Daniel Güiza... Ayrıca Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones gibi Avrupa şampiyonu unvanını taşıyor.
Turnuvada ilk 11'de şans bulamasa da attığı iki gol ve yaptığı asistle göz dolduran ve başarıda pay sahibi olan Daniel Güzia, futbol becerisi kadar ilginç gol sevinciyle de akıllarda kaldı.
Endülüslü Daniel Gonzalez Güiza, 17 ağustos 1980'de Cadiz'de Jerez de la Frontera'da doğdu. Futbol hayatına Xerez takımında başlayan Güiza'nın kendini üst seviyede kabul ettirmesi biraz zaman alacaktı. İkinci durağı Mallorca'ydı ancak ada kulübünde 3 yılda 7 maç şans bulabilen santrfor, sadece 1 gol kaydetti.
2002'de gittiği Recreativo'da da bekleneni veremeyen Güiza, sezon ortasında Barcelona'ya geçti ama B takımında forma giyebildi. 2003 yazında Ciudad de Murcia'ya transfer olan santrfor, burada golcülüğünü kanıtladı.
İki sezonda 81 maç oynayan Dani Güiza, attığı 38 golle Getafe'nin dikkatini çekti. Getafe, 2005 yazında 800.000 euro karşılığında Cadizli santrforu renklerine kattı.
Artık ritmini bulan golcü, La Liga savunmalarını da zorlayacak kapasitedeydi. İlk yılında 9 olan gol sayısını ikinci sezon 11'e çıkartan Güiza, neredeyse attığı kadar attırarak, Getafe'nin ligi puan tablosunun üst yarısında bitirmesine katkıda bulundu.
Madrid'e gelişiyle golcü oyuncunun hayatında önemli bir gelişme daha oldu. Adı sıkça futbolcularla geçen Nuria Bermudez ile birlikte görünmeye başlayan Güiza için teknik direktörü önce endişelendi.
Ancak Schuster daha sonra yanıldığını itiraf edecekti. Bermudez ile yaşamaya başlayan oyuncusunun antrenmanlara zamanında gelmeye başlaması ve eskiye oranla çok daha zinde olması, Alman teknik adam için güzel bir sürpriz olmuştu.
Nuria'nın sınavları vererek resmi FIFA menajeri olmasından sonra her şeyini sevgilisine emanet eden Güiza, Bermudez'in kontrolünde gelişen transferle 2007 yazında geçmişte başarısız olduğu Mallorca'nın yolunu tuttu.
Transferden 5 milyon euro alan Getafe memnundu. Nuria Bermudez ise sevgilisini neden favori takımı Real Madrid'e götürmediği sorusuna "Real süper yıldızları sever; adı Güizinho olsaydı 50 milyon euro ödeyip onu alırlardı." Cevabını veriyordu.
Önceki seferin acısını çıkartırcasına etkili oynayan Güiza, 27 golle gol krallarına verilen Pichichi unvanını kazanırken taraftarın sevgilisi oldu. Bu performans Luis Aragones'in de dikkatini çekerek 21 kasım 2007'de başarılı santrfora milli takım kapılarını açtı.
Raul dışarıda kalırken EURO 2008 kadrosuna alınan Güiza, Yunanistan ve yarı finalde Rusya karşısında attığı gollerle teknik direktörünü utandırmadı ve İspanya'nın 44 yıl aradan sonra gelen zaferinde pay sahibi oldu.
Ayrılacağı haberleri Mallorca'da taraftarın tepkisine neden olsa da, yönetim biz Fenerbahçe'yle görüşmedik dese de, sonunda çok gezen İspanyol yıldızın yeni durağı İstanbul oldu. EURO 2008'de izlemeye alıştığımız gol sevinci, artık Fenerbahçe taraftarını coşturacak…

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2007, 08:24
Kadıköy'ün boğası lakabı Serhat'tan Güiza'ya devretti.

Addolorato
09.Temmuz.2007, 08:32
dünyadan marsa edirneden karsa türkiyede ne kadar forvet varsa forza güiza

diye bi marş uydurdum:zuhaha

anilton
09.Temmuz.2007, 08:39
Basın yakında Guiza'nın eşini diline dolamaya başlar.Malzeme çıktı...

Jesus_FB
09.Temmuz.2007, 08:41
Basın yakında Guiza'nın eşini diline dolamaya başlar.Malzeme çıktı...

Bence daha çok rakip taraftarlar dolar dillerine :)

anilton
09.Temmuz.2007, 08:44
Jardel'in eşi epey meşhur olmuştu,inşallah bu fazla gündeme gelmez...:D

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2007, 08:45
http://img55.imageshack.us/img55/6622/76546476vf9.jpg (http://imageshack.us)

King_91
09.Temmuz.2007, 08:46
bir galatasaraylı olarak tebrik ediyorum cidden çok iyi bir transfer türkiye liglerine böyle adamlar geldikce ligin kalitesi de artacak.bu sene 3büyükler de bu doğrultuda transfer yapıyor.ne güzel.güiza'yı izlemek zevkli olabilir.

bu arada ispanya'yı bile her fırsatta tek forvete ceviren aragones fener'i de tek forvet oynatırsa sanırım yine olan semih'e olacak

Addolorato
09.Temmuz.2007, 08:51
fener güizayı aldıysa hem fenere hemde ligin kalitesine katkısı var güizayı gören diğer kaliteli yabancılar belki galatasaraya gelicek ayrıca güiza çok kaliteli bir futbolcu nihat'ın 18 attığı ligde 27 atmış öyle düşünelim[/B]

JunkChorn
09.Temmuz.2007, 09:01
bir galatasaraylı olarak tebrik ediyorum cidden çok iyi bir transfer türkiye liglerine böyle adamlar geldikce ligin kalitesi de artacak.bu sene 3büyükler de bu doğrultuda transfer yapıyor.ne güzel.güiza'yı izlemek zevkli olabilir.

bu arada ispanya'yı bile her fırsatta tek forvete ceviren aragones fener'i de tek forvet oynatırsa sanırım yine olan semih'e olacak

Haklısın tek forver oynatırsa yine Semih'e patlar ama,herkes çift forvet oynatacağına dair yorumlar yapıyor(gazeteler,köşeyazarları,futbol yorumcuları)

Eğer çift forvet oynatırsa Alex'în durumu daha büyük sansasyon yaratır.
Ayrıca Aziz Yıldırım'ın gelecek iki senenin takımını yaptığı ve Alex'in de bunlar arasında yer almayacağını düşündüğü için(yaş itibari ile) böyle bir hoca sisteme razı olduğu söyleniyor.

Jesus_FB
09.Temmuz.2007, 09:05
Haklısın tek forver oynatırsa yine Semih'e patlar ama,herkes çift forvet oynatacağına dair yorumlar yapıyor(gazeteler,köşeyazarları,futbol yorumcuları)

Eğer çift forvet oynatırsa Alex'în durumu daha büyük sansasyon yaratır.
Ayrıca Aziz Yıldırım'ın gelecek iki senenin takımını yaptığı ve Alex'in de bunlar arasında yer almayacağını düşündüğü için(yaş itibari ile) böyle bir hoca sisteme razı olduğu söyleniyor.

Bence ikisinide oynayacak Zico gibi tek sisteme takılı kalmayacak gibi hissediyorum. Birde yöneticilerin yorumlarında çift forvet oynanacağının sinyalleri var.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 09:06
Eşi sorun olmaz, Jardel'in eşi de olaylıydı, tezahuratları bile vardı hatta :) Avrupa'da da örnekleri var bunun, mesela Hamburg'da oynayan van der Vaart'ın eşi de oldukça ünlü birisi, Sylvie van der Vaart, onunla ilgili kendi taraftarları bile pankart açıp tezahurat yapıyorlar.

Ben ilk kez bu kadar formda bir oyuncunun transferini görüyorum. Son yılların bana göre en iyi transferi. La Liga veya başka büyük bir ligin gol kralı gelmedi hiç şu ana dek. Geçmiş gol kralları gelmiş olabilir ama geldiğinde en son sezonun gol kralı ünvanıyla gelen olmadı diye hatırlıyorum. Muhteşem transfer, hayırlı olsun.

İspanyol hocamız Aragones sıkıntı çekmeyecek takımla iletişim kurarken, sadece Türk oyuncularla problem yaşayabilir iletişimde. Yabancıların tamamı ile anlaşabiliyor.

Roberto Carlos, İspanya'da yıllarca futbol oynadı, İspanyolca biliyor.
Lugano'nun ana dili İspanyolca.
Kezman 1 yıl İspanya'da futbol oynadı, derdini anlatabilecek kadar, anlaşabilecek kadar İspanyolca biliyordur.
Alex, Edu, Deivid, Vederson ise Portekizce biliyorlar haliyle ve Portekizce de İspanyolca'ya yakın bir dil.
Güiza zaten İspanyol.
Maldonado'nun da ana dili İspanyolca.

Yani yabancı futbolcuların tamamıyla muhteşem iletişim kurabilir Aragones. Tek sıkıntı yerlilerde ama onlarla da tercüman ile anlaşacaktır.

Anlaşılmamaktan korkuyorum diyordu ama yabancılarımız sağolsun bu iletişim kopukluğunu önlüyorlar :)
_______

Sürekli çift forvet oynayacağız diye bir şey yok. Bence maçına göre çift forvet, maçına göre tek forvet oynayacağız. İspanya ile David Villa'nın sakatlığından ötürü final maçında orta sahayı beşlemiş, tek forvet oynatmıştı. Avrupa maçlarında duruma göre tek forvet oynarız, belki de Alex duruma göre yedek kalır, çift forvet oynarız ama iki tane ön libero koyarız, belli olmaz. Aragones'e sonsuz güveniyorum, o ne yapacağını bilir.

fmsmyrna
09.Temmuz.2007, 09:15
Kezman İspanyolca bildiğini söylemişti bir röportajında.
Tüm maçlarda çift forvet + Alex oynamak olmaz tabiki de ancak derbiler ve ligin zor deplasmanları hariç bence bu sistemi kullanmalıyız.Şöyle azimli,hırslı sürekli gol arıyan bir takım istiyorum ben.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 09:19
Eskişehirspor, Konyaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Bursaspor gibi Anadolu ekiplerine karşı elbette çift forvet oynamalıyız, özellikle de iç saha maçlarımızda, zira bariz kalite farkımız var bu takımlara karşı. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor gibi deplasmanlarda ise tek forvet oynayabiliriz duruma göre, belki de yine çift forvet oynarız. 12 Temmuz'daki ilk hazırlık maçını iple çekiyorum.

Bu arada, hazırlık maçlarını herhangi bir kanal verecek mi? Geçen yıl D-Smart veriyordu galiba, Kadıköy'deki maçı yine o verir de, diğer maçları da verecek mi D-Smart, Avusturya'daki maçları, bilen var mı?

shamur1
09.Temmuz.2007, 09:28
daha ıyısı alınabılırdı o paraya .. bnm anlamadığım şey ise fenerbahçe'nin gözlemcileri falan hiçmi çalışmıyor keza futbolcu izleme komitesi vs.. Şuan fenerbahçe'nin ortasahada ki herşeyi olan , günlerdir tartışılan gidecek mi kalacak mı denilen Marco Aurelio'yu Özkan Sümer 10 kilo balık parasına Trabzonspor'a getirmişti.. Önemli olan bence az para verip malın iyisini bulabilmek yoksa benim elimede verin tonca para bende gider alırım malın en pahalısını..

Jesus_FB
09.Temmuz.2007, 09:30
Eskişehirspor, Konyaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Bursaspor gibi Anadolu ekiplerine karşı elbette çift forvet oynamalıyız, özellikle de iç saha maçlarımızda, zira bariz kalite farkımız var bu takımlara karşı. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor gibi deplasmanlarda ise tek forvet oynayabiliriz duruma göre, belki de yine çift forvet oynarız. 12 Temmuz'daki ilk hazırlık maçını iple çekiyorum.

Bu arada, hazırlık maçlarını herhangi bir kanal verecek mi? Geçen yıl D-Smart veriyordu galiba, Kadıköy'deki maçı yine o verir de, diğer maçları da verecek mi D-Smart, Avusturya'daki maçları, bilen var mı?

Oynanacak maçlar ve tarihleri daha yeni belli oldu yakında anlaşmalar yapılır ve reklamlar dönmeye başlar o zaman anlarız. Şu D-Smart denilen şeye uyuz oluyorum inşallah yine o vermez
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

daha ıyısı alınabılırdı o paraya .. bnm anlamadığım şey ise fenerbahçe'nin gözlemcileri falan hiçmi çalışmıyor keza futbolcu izleme komitesi vs.. Şuan fenerbahçe'nin ortasahada ki herşeyi olan , günlerdir tartışılan gidecek mi kalacak mı denilen Marco Aurelio'yu Özkan Sümer 10 kilo balık parasına Trabzonspor'a getirmişti.. Önemli olan bence az para verip malın iyisini bulabilmek yoksa benim elimede verin tonca para bende gider alırım malın en pahalısını..

Bende biraz önceye kadar pahalı diyordum ama Eren bana şu örneği verdi M.Topuz'un bonservisi 13M , Gökdeniz 10M. La Liga'nın gol kralı ve eu08'De başarılı maçlar çıkarmış birisininde 15M olması bu şartlar karşısında normal olsa gerek.

Az para verip malın iyisnin bulmak tabikide çok harike bir şeydir ama bizim klüp hiç bir zaman yapamaz bunu çünkü bu bir risktir. Onun yerine biz bu kadar para verip gol kralını getirdik başarısız olursada biz daha ne yapalım diyecekler, böylece de taraftar ve camiyaya karşı ellerinde koz olacak. Fenerbahçe budur ve bu değişmeyecektir.

JunkChorn
09.Temmuz.2007, 09:36
Maçları yine D-Smart verecek sanırım çünkü anlaşma 4 sene süreli idi:(
Ama birkaç gün sonra Fb Tv'de 90dakika tekrarı oluyor,artık oradan izleyeceğiz.

Roberto Carlos, İspanya'da yıllarca futbol oynadı, İspanyolca biliyor.
Lugano'nun ana dili İspanyolca.
Kezman 1 yıl İspanya'da futbol oynadı, derdini anlatabilecek kadar, anlaşabilecek kadar İspanyolca biliyordur.
Alex, Edu, Deivid, Vederson ise Portekizce biliyorlar haliyle ve Portekizce de İspanyolca'ya yakın bir dil.
Güiza zaten İspanyol.
Maldonado'nun da ana dili İspanyolca.

Egemen güzel tespit.Ancak Maldonado'nun anadili ispanyolca olduğuna emin misin?

Ayrıca bişey eklemek isterim,eğer tümer ve emre iyi birer fizik gücüne sahip olurlarsa Aragones onları sever:)Çünkü topu kullanan ve defansa yardımcı olan oyuncuları hep oynattı.Tümer defansa çok yardım etmeyebilir tamam ama Alex'ten daha fazla yardımcı olduğu kesin;)

fmsmyrna
09.Temmuz.2007, 09:39
Umarım D-Smart vermez Fb tvverir ama verirse de tekrarları Fb tv de yayınlanabilir.Beşiktaş'ın hazırlık maçlarının tekrarları veriliyor Beşiktaş Tv de

JunkChorn
09.Temmuz.2007, 09:45
Neyse.. bir haber ekleyelim konu dağılmasın:)

Roberto Carlos

Chelsea mi?

Günlerdir İspanya ve İngiltere basınında İngiliz ekibinin R. Carlos'u transfer etmek istediği haberlerine yer veriyordu. Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Fenerbahçemizin bu akşam yaptığı antrenman sonunda Milliyet Gazetesi Muhabiri Yusuf Kobal'ın Brezilyalı oyuncuya sorduğu "Chelsea ne oldu?" sorusuna olumsuz yanıt vermeyerek "İstanbul'da konuşuruz" cevabını vermesi, yıldız oyuncumuzun Londra ekibine mi transfer oluyor sorularına neden oldu.

İspanyol basını, özellikle Chelsea'nin yeni teknik direktörü Luis Felipe Scolari'nin Brezilya Milli Takımı'ndan da öğrencisi olan Roberto Carlos'un transferinde ısrarcı olduğunu, Fenerbahçemiz ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Carlos'un yıllık 5 milyon Avro civarında bir teklif gelmesi halinde Londra ekibine gidebileceğini ileri ileri sürüyor.

Kaynak: DHA

DHA olmasa direk yalan haber derdim ama biraz durakladım açıkcası..

fmsmyrna
09.Temmuz.2007, 09:50
Carlos bize 2 sene önceki sözünü tutarak gelmişti.Geçenlerde bir açıklamasında taraftarlara olan borcunu ödeyeceğini söylemişti yani bence bırakıp gitmez

JunkChorn
09.Temmuz.2007, 09:52
Evet haklısın yine yalan haber.Geç saatte eklendiği için resmi site yalanlanama yapmadı:)

Gerçi sadece yazılı basında ki haberlere yapıyor o da var ama..

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 09:53

Daha iyisi derken? Mesela Samir Nasri 15 milyon Euro'ya transfer oldu Arsenal'e. Şimdi bana sorsan, Nasri mi Güiza mı diye, ikisi de aynı para, gözüm kapalı gelecek vaad eden Nasri'yi tercih ederim; fakat durum şöyle ki Nasri bize gelmez. Alexandre Pato geçen yıl Milan'a 20 milyon Euro'ya gitti, şimdi onu biz tutup da alamazdık. Ben bir kez daha söylüyorum, bu paraya alabileceğimiz en iyi oyuncuyu aldık.

Oynanacak maçlar ve tarihleri daha yeni belli oldu yakında anlaşmalar yapılır ve reklamlar dönmeye başlar o zaman anlarız. Şu D-Smart denilen şeye uyuz oluyorum inşallah yine o vermez

Bende biraz önceye kadar pahalı diyordum ama Eren bana şu örneği verdi M.Topuz'un bonservisi 13M , Gökdeniz 10M. La Liga'nın gol kralı ve eu08'De başarılı maçlar çıkarmış birisininde 15M olması bu şartlar karşısında normal olsa gerek.

Az para verip malın iyisnin bulmak tabikide çok harike bir şeydir ama bizim klüp hiç bir zaman yapamaz bunu çünkü bu bir risktir. Onun yerine biz bu kadar para verip gol kralını getirdik başarısız olursada biz daha ne yapalım diyecekler, böylece de taraftar ve camiyaya karşı ellerinde koz olacak. Fenerbahçe budur ve bu değişmeyecektir.

D-Smart vermez inşallah, FBTV veya başka ücretsiz yayın yapacak kanalın vermesi en iyisi.

M.Topuz 11 milyon Euro, Gökdeniz 8.7 milyon Euro, Serdar Özkan 7.5 milyon Euro, Fatih Tekke 7.5 milyon Euro ise Güiza da o kadar olsun bir zahmet, La Liga gol kralı sonuçta, birkaç sayfa önce ben de söylemiştim bunu, tekrarlıyorum, EreN'e de katılıyorum.

Şimdi alıp da genç bir adamı alamayız Tarık abinin de dediği gibi. Başkan bunu gayet net açıkladı. Yabancı kontenjanını takıma "doğrudan" katkı sağlayacak oyunculara harcıyoruz. Yani sabretme diye bir şey yok, direkt takıma adapte olabilecek ve katkı sağlayabilecek isimleri alıyoruz. Başkanın söylediği net bir şey var. "6+5 kuralı geliyor, alabileceğimiz kadar kaliteli yerlileri almak isterim. Bu sayede ileride genç yabancıları alacağım ve büyük paralara satacağım." Yani başkan düşünemiyor mu genç yetenek bulup da yıldız yapıp satmayı? Ama durum buna müsait değil. Gelecekte bunun yapılacağının sinyali verildi, 2010 veya 11'de, ne zaman 6+5 devreye girerse o zaman.

Tarık abi sen epey eleştiriyordun Güiza transferini, önyargılı davranıyordun ama gördüğüm kadarıyla fikrin olumlu yönde değişmiş, bu sevindirici :) Ben anlatmaya çalışıyordum daha transferin ilk gündeme geldiğinde de bunları ama Gago ile sen karamsardınız, bence alabileceğimiz en iyi ismi aldık ve bu paraları da eleştirmememiz gerekir. Bu paraya gelecekte world-class olacak bir genç yeteneği getiremeyeceğimize göre, Aragones faktörünü de kullanarak büyük kulüplerin de transfer listesinde olduğu La Liga gol kralını aldık, şimdi destek zamanıdır ;;)

Ama birkaç gün sonra Fb Tv'de 90dakika tekrarı oluyor,artık oradan izleyeceğiz.

@PesimiSTyLa
Bence isim verip rencide etmemek gerekir,herkes kendini çok iyi biliyor.Sen yapmamışsındır:)Doğru.Ama isim vermek doğru değil bence.

Egemen güzel tespit.Ancak Maldonado'nun anadili ispanyolca olduğuna emin misin?

Ayrıca bişey eklemek isterim,eğer tümer ve emre iyi birer fizik gücüne sahip olurlarsa Aragones onları sever:)Çünkü topu kullanan ve defansa yardımcı olan oyuncuları hep oynattı.Tümer defansa çok yardım etmeyebilir tamam ama Alex'ten daha fazla yardımcı olduğu kesin;)

Maldonado Şilili, ben de düşündüm, yahu bu Şili'nin anadili nedir diye, Şilice diye bir dil duymadım, ufak çaplı bir araştırma yaptığımda gördüm ki Şili'nin anadili İspanyolca'ymış, sen de araştırabilirsin bunu, ben de görünce sevindim vallahi, gerçekten Maldonado gibi geçen yıl verimsiz olan bir futbolcu bile belki Aragones'in en büyük kozu iletişim ile bekleneni verebilir, umutlanmaya başladım :) Tabii bu sadece bir iyi niyet ve umut :) Zaman gösterecek.

Tümer ve Emre geriden oyun kurabilir fiziklerini güçlendirirlerse. Bu yeteneğe sahipler. Ön liberoyla beraber onlara yardım edebilirler, bir nevi Xavi görevini üstlenebilirler.

cagri10
09.Temmuz.2007, 10:01
http://ads-rouge.haber7.com/adlog.php?bannerid=327&clientid=227&zoneid=5&source=&block=0&capping=0&cb=df48a4e594f3f34a833147f55032579e

Güiza'dan Fenerbahçelilere mesaj

Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Güiza, İspanyol kulübü Real Mallorca'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, ''Umarım Türkiye'de de gol kralı olurum'' dedi.
Real Mallorca Kulübü'nün internet sitesinde yayımlanan röportajda, İspanya'da 1 kez gol kralı olduğunu hatırlatan Güiza, ''İnşallah orada da kazanır, eğlenir ve önemli şeyler yaparım. Burada olduğu gibi Fenerbahçe'de de çok çalışmayı sürdüreceğim. Gollerimin arkası gelecek'' diye konuştu.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlandığını dile getiren İspanyol futbolcu, ''Özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin zevkini çıkarmak istiyorum. Çok güzel ve başarılı bir yıl geçirdim. Şimdi büyük bir kulübe gidiyorum. Geçen yıl ligde Fenerbahçe'yi gördüm. Bakalım bu yıl orada önemli şeyler yapabilecek ve ligi kazanabilecek miyiz?'' yorumunu yaptı.
İlk kez İspanya dışında bir kulüpte oynayacak olan Güiza, bu durumun özellikle ailesini zorlayacağını ve Türkiye'nin uzak olduğunu bildirdi.
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones'in, kendisini İspanya Milli Takımı'na çağırarak 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde oynatmasıyla ilgili olarak, ''Bana yeterince güveniyor'' diyen Güiza, şöyle devam etti:
''Avrupa Şampiyonası'nda daha az oynamayı bekliyordum ve beni oynatmasından çok memnun oldum. Fenerbahçe'de de bana fırsatlar vermeyi sürdürmesini ve bunları iyi değerlendirmeyi umuyorum.''
Güiza, ''Luis sana ne dedi?'' sorusuna ise, ''Gerçekte hiçbir şey. O zaman hiçbir şey bilmiyordu'' yanıtını verdi.
AA

Jesus_FB
09.Temmuz.2007, 10:06
Tarık abi sen epey eleştiriyordun Güiza transferini, önyargılı davranıyordun ama gördüğüm kadarıyla fikrin olumlu yönde değişmiş, bu sevindirici :) Ben anlatmaya çalışıyordum daha transferin ilk gündeme geldiğinde de bunları ama Gago ile sen karamsardınız, bence alabileceğimiz en iyi ismi aldık ve bu paraları da eleştirmememiz gerekir. Bu paraya gelecekte world-class olacak bir genç yeteneği getiremeyeceğimize göre, Aragones faktörünü de kullanarak büyük kulüplerin de transfer listesinde olduğu La Liga gol kralını aldık, şimdi destek zamanıdır ;;)

Fikrim değişmedi aslında biz bunları konuşurken daha Teknik direktörümüz belli dğeildi ve bende geçen senelerde oynadığımız taktiğe göre konuşuyordum o yüzdende bana çok mantıklı gelmiyordu.

Açıkcası hala da içime çok sinmiyor biraz önce Eren'le de konuştuk. Yarın Guiza'nın formaları satışa çıksa çok az kişi gidip alır. Yani bizde bir Anelka, Carlos veya Kezman gibi bir etki yaratmadı.

Umarım sezona çok iyi başlar ve taraftarınıda arkasına alır o zaman işte bende rahatlamış olurum :)

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 10:13
İnşallah faydalı olur. Forma konusuna gelince, Kezman ve Anelka belki çok forma sattırdı ama takıma katkıları hayal kırıklığı oldu. İçimize sinen şeyler yapamadılar. Güiza içinse formaları satmaz belki dediğin gibi, formasını alacak kişi sayısı az olur belki ama takıma katkısı büyük olursa işte o zaman güzel olur. Sakat ve yaşlı bir Ronaldo'yu Milan serbest bıraktı ve biz istersek çok rahat alabilirdik, diyelim ki aldık, dediğin gibi forma satışı Ronaldo'nun epey olurdu zira muhteşem bir üne sahip, ancak takıma katkısı çok az olurdu görünüşe göre, ancak Güiza'nın forma satışı fazla olmasa da ben eminim isimli futbolculardan çok daha katkı sağlayacaktır.

Sezona iyi başlayıp özellikle MTK maçıyla taraftarı da arkasına aldığında o zaman verilen paralara helal olsun deriz umarım. Tabii bu kadar para verildiyse de mutlaka biz de her zamanki gibi görevimizi yapıp maddi desteğimizi sağlayalım. La Liga gol kralı gelecek denseydi bize 2007-2008 sezonu başlamadan önce, herhalde buradaki tüm arkadaşlar gözü kapalı "gelsin" derdi, bir de olaya böyle bakmak lazım ;;)

EreN
09.Temmuz.2007, 10:15
Carlos geldiğinde kuyruk oluyordu formalarda ama guiza.. bu sefer büyük bir isim almadık, iyi bir futbolcu aldık.. ŞL vitrini falan olmadığı için ismi bizde yapacak inşallah.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 10:18
Milli futbolcumuz Mehmet Aurelio, İspanyol ekibi Betis Sevilla takımıyla anlaştı. 2003-2004 futbol sezonunda 3 yıllık anlaşmayla Fenerbahçemize transfer olan ve geçtiğimiz sezon Türk vatandaşlığına geçerek yerli statüsünde oynayan Brezilya asıllı oyuncumuz Mehmet Aurelio, sözleşmesinde 1 yıl opsiyon olmasına rağmen maddi konularda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle İspanyol ekibine transfer oldu. Fenerbahçemizde yaklaşık 5 sezonu geride bırakan Aurelio`ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarısının devamını temenni ediyoruz. Dünyanın zor ligleri arasında yer alan Primera Division`da umarız yedek kalmaz, kendisiyle gurur duyacağımız başarılara imza atar.

Milli oyuncunun ayrılık sebebi, kulübümüzden talep ettiği astronomik rakamlar oldu. Menajeri Bayram Tutumlu`nun oyuncu üzerinden kazanacağı yüklü komisyonda bu taleplere eklenince anlaşılması zor bir ortam oluştu. Kulübümüzden 3 milyon euro yıllık ücret istediği iddia edilen Mehmet Aurelio`nun, 1.1 milyon euroluk ücretini 2 milyon euro`ya yükseltmeyi teklif eden yönetimimiz, alacağı komisyon uğruna her yolu deneyen Bayram Tutumlu engelini aşamadı. Oyuncunun aklını çelmeyi başaran Tutumlu, amacına ulaşırken Yönetim Kurulumuz, Milli oyuncuyla daha önce anlaşmamasının cezasını çekti.

Bir yıllık opsiyon hakkını kullanan ve oyuncuya karşı tüm yükümlülüklerini yerine getiren kulübümüzün, bu transferde nasıl bir yol izleyeceği ne gibi bir kazanç yada kayıp yaşayacağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Fenerbahçe taraftarının resmi sitesinin haberidir. Galiba Aurelio gitti, bu haber doğrudur %99. Gitmesine üzüldüm mü desem, sinirlendim mi desem, karışık duygular içerisindeyim. Aurelio gittiyse kaliteli bir ön libero almak şart oldu. Yoksa çift forvet oynayacağımız yeni düzende Aurelio'suz işimiz çok zor olur.

Professeur
09.Temmuz.2007, 10:23
Fenerbahçe taraftarının resmi sitesinin haberidir. Galiba Aurelio gitti, bu haber doğrudur %99. Gitmesine üzüldüm mü desem, sinirlendim mi desem, karışık duygular içerisindeyim. Aurelio gittiyse kaliteli bir ön libero almak şart oldu. Yoksa çift forvet oynayacağımız yeni düzende Aurelio'suz işimiz çok zor olur.
Yabancı kontenjanı ne durumda.Aurellio türk statüsünde oynadığı için sorun olmuyodu.Yabancı hakkımız var değil mi?

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 10:30
Edu, Lugano, R.Carlos, Deivid, Alex, Maldonado, Kezman ve Güiza.

8 yabancımız var. Edu, Lugano, R.Caros, Alex ve Güiza gönderilmeyeceğine göre, kontenjanı açabilmek için uygun 3 isim var, sakat olan Deivid, formsuz ve istenmeyen Maldonado ile Kezman.

Kezman'ın gönderilmesi, yerine orta sahaya defansif bir isim alınması en doğrusu olur. Kezman'ın piyasası var, para kazanırız mutlaka bir takıma satarız, Zenit iddiaları gündeme gelmişti, Ruslara satıp iyi para kazanabiliriz.

Aurelio'nun gitmesiyle ilgili söylenecek fazla söz yok, bu dava kesinlikle FIFA'lık olacak. FIFA umarım lehimize karar verir Aurelio konusunda ki opsiyon hakkı kullanıldığına göre lehimize olmalıdır. Aurelio'dan iyi bir tazminat alırız inşallah, tabii bir de Appiah'tan. Aurelio'nun yaptığı ayıp, seni yıldız yapan, hatta Avrupa Şampiyonası'nda oynamanı sağlayan bir kulübe beş kuruş kazandırmadan gidiyorsun ki hem de sana en çok ihtiyaç duyulan zamanda ve maddi olarak iyileştirme yapıldığı halde. Tabii gittiği kulüp Man Utd, Real Madrid, Arsenal olsa saygı duyarım ama R.Betis gibi düşmemeye oynayan takıma gidiyorsun. İnşallah gittiğin takımla küme düşer de seneye İspanya Liga BBVA'da oynarsın diyorum.

Wesley Sneijder
09.Temmuz.2007, 13:26
Egemen Appiah'ı unuttun...
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/5975/appiahstephen/profil.html
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Güiza'nın formasını alabilirim...

a.arıcı-11
09.Temmuz.2007, 17:55
Güiza nasıl bir etki yaratacak bilmiyorum ama bu adam benim hiç içime sinmiyor.Umarım yanılırım.Aurelio'da gitti galiba.Gitmemiş olsa bile bize artık yararlı olmaz.Zaten Aurelio için Milli takım öncesi ve Milli takım sonrası diye bir performans çizgisi var sanki.Milli takıma gitmeden önce koyduğu performans son 2 senedir yok gibiydi sanki.Tabi bazı maçlar hariç.

barahir
09.Temmuz.2007, 18:46

Dikkatini çekerim Fenerbahce 1 yıllık anlaşma yapmıştı ve o da bu yıl doldu..

omersal
09.Temmuz.2007, 19:03
Güiza çok beğendiğim bir oyuncu ama oyuncu için harcanan para bence bazı oyuncuların isyan etmelerine neden olacaktır.Aurelio Kezmanın parasına isyan ediyorsa bunu düşünmek bile istemiyorum...

KaF KeF
09.Temmuz.2007, 19:34
Bir F.Bahçeli daha G.Antep'te

Dış transferde özellikle son haftada atağa kalkan Gaziantepspor, Fenerbahçe'den orta alan oyuncusu Kemal Aslan'ın ardından yine aynı takımdan Oğulcan ile de anlaştı. Kırmızı-siyahlı yöneticiler, Oğulcan ile bir araya gelerek prensipte anlaşmaya vardı. Oğulcan'ın hafta içinde Gaziantep'e gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağı ve Celal Doğan tesislerinde sürdürülen ilk etap kamp çalışmasına katılacağı ifade edildi. Fenerbahçe'den transfer edilen Oğulcan ile 3 yıllığına mukavele yapılacağı bildirildi.
Bugüne kadar Murat Şahin, Mustafa Cevahir, Hakan Bayraktar, Emrah Eren, Erman Özgür, Mehmet Yozgatlı ve Kemal Aslan'a imza attıran yöneticiler, Oğulcan'ın transferinde herhangi bir pürüz bulunmadığını, prensipte anlaşılan futbolcunun işinin yalnızca imzaya kaldığını belirttiler. Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çok iyi bir ekip kurduklarına inandıklarına ifade ederek, ''Transfer çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Teknik direktörümüz Nurullah Sağlam'ın istekleri doğrultusunda çalışmalar dört bir koldan devam ediyor. Şimdi iş yabancı oyuncu transferine kaldı. Bu transferde de mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. İyi bir kadro kurmak için çok sıkı bir çalışma yürüttük. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorum. Yurt dışında kadromuza almak istediğimiz çok kaliteli 2 oyuncu var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Mutlu sona ulaşmaya az kaldı, biraz sabır istiyoruz'' diye konuştu. Yeni sezon hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri'nde günde çift antrenmanla sürdüren kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü Nurullah Sağlam, yeni sezona daha önce çalıştığı ve çok iyi bildiği futbolculardan kurulu bir ekiple girdiğini belirtti.
Sağlam, bu sezon iddialı bir kadro kurduklarını belirterek, ''Gaziantepspor efsanesini geri getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin'' dedi.
Kırmızı-siyahlılar, daha önce Erman Özgür, Kemal Aslan, Emrah Eren, Murat Şahin, Hakan Bayraktar, Mehmet Yozgatlı, Mustafa Cevahir gibi futbolcularla mukavele imzalamıştı.

09.07.2008

Kaynak : AA

a.arıcı-11
09.Temmuz.2007, 19:58
Evet arkadaşlar bilidiğiniz gibi ezeli rakibimiz Beşiktaş eğer blöf yapmıyorsa İbrahim Toramanı satacak.İbrahimi alıp Edu'yu göndererek kontenjanı açmamız fikri size nasıl geliyor.Hem böylece Deivid kötü bir şekilde gitmez,hem kaliteli bir yerli stoperimiz olur,hemde şampiyonlar liginde daha az gol yeriz:D

GodfatheR
09.Temmuz.2007, 20:10
Evet arkadaşlar bilidiğiniz gibi ezeli rakibimiz Beşiktaş eğer blöf yapmıyorsa İbrahim Toramanı satacak.İbrahimi alıp Edu'yu göndererek kontenjanı açmamız fikri size nasıl geliyor.Hem böylece Deivid kötü bir şekilde gitmez,hem kaliteli bir yerli stoperimiz olur,hemde şampiyonlar liginde daha az gol yeriz:D

Yapma abi Edu gibi adam gidicek Toraman gelicek.Deivid'i tutucaz diye sapa sağlam adamı satıcaz bana hiç mantıklı gelmedi.Tabi senin fikrindir saygı duymak gerekir.

EreN
09.Temmuz.2007, 20:57
Güiza istemese de gol kralı olur diyen bendim, İspanya'da 27 gol atmış biri kötürümde olsa onlarca milyon dolar eder diyen de bendim. Daha ne diyelim.

Biliyorum dostum (::)

Şu an fenerin orta sahaya 2 tane daha adam alması şart kesinlikle..

gerrrard
09.Temmuz.2007, 21:19
Güiza transferi tam bir bomba bence. Muhteşem bir transfer ama umarım Semih'e yazık olmaz. Güiza birazcık sorun yaşayabilir malum İspanya'dan başka hiçbiryerde forma giymedi ama bu sorunu kısa atlatırsa banko her sene gol kralı olur.

Yalnız Güiza'nın bir eksiği var, oda karizması. Yani Güiza yazılı formalardan satış patlaması beklemek pek doğru olmaz. Ama 18 gol atmış bi Nihat gelse birçok satış olur. Ama Güiza'nın oturmuş bir karizması yok. Mesela Güiza'nın karizması bi Torres gibi olsaydı bonservisi 50 milyon euro'dan aşağı olmazdı. Çünkü neredeyse Torres kadar yetenekli ve bitirici biri. Tek farkı o kadar fırsatçı ve tecrübeli değil. Ama kafa desen var, ayak desen var. Fenerbahçe alabileceği en üst düzey futbolculardan birini aldı diye düşünüyorum.

Varonil
09.Temmuz.2007, 21:29
Güiza hayırlı olsun bütün Fenerbahçe camiasına ve Türk futboluna.Ufak çaplı endişelerim vardı ama biraz fikrimi değiştirmiş gibiyim,başarılı olacağını düşünüyorum Güiza'nın.Aragones 2 forvet oynayacaksa Kezman-Güiza olur tercihi.O zaman akıllara Alex'li bir ortasaha nasıl olacak sorusu geliyor.Neyse hazırlık döneminde bunların hepsini göreceğiz.

Güiza'nın takıma çabuk adapte olacağını düşünüyorum,çünkü takımda İspanyolca konuşan oyuncu sayısı çok fazla,hocamız İspanyol,Güiza'nın İspanya Milli Takımından da hocası.Bundan sonra bize kalan şey takıma olan desteğimiz.

Aurelio'nun gitmesine çok üzüldüm,onun gibisini bulmamız çok zor.Umarım Betis'te başarılı olur,yedek kalmaz.Bizim Aurelio'nun yerini mutlaka doldurmamız gerekiyor.

Bunların dışında kadro derinliği açısından hala transfer gerektiği açık.Gökhan Gönül'ün alternatifi yok,Önder diyeceksiniz ama Önder stoper oyuncusu Gökhan'ın yokluğunda dolduramaz orayı.Bir tanede kaleci transferi yapabiliriz belki.

Hazırlık maçlarını sabırsızlıkla bekliyorum,canlı yayınlayacak bir kanal var mı? Gerçi FBTV sonra 90 dk özetini veriyor ama,canlı varsa canlı seyretmek daha iyi :)

barahir
09.Temmuz.2007, 21:52
Güiza'nın Bonservis Bedeli Resmi Olarak Açıklandı!!

Bugün tarihli gazetelerde ve radyo - TV haberlerinde yeni transferimiz Daniel Güiza için ödediğimiz bonservis bedeli konusunda yanlış rakamlardan bahsedilmekte ve spekülasyonlar yapılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü Güiza'nın transferi karşılığında bonservis bedeli olarak 14 milyon euro ödemiştir.

Spor kamuoyuna duyurulur.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Böylece Spekülasyonlar da bitmiş oldu..

Ouzy
09.Temmuz.2007, 21:59
Güiza'nın Bonservis Bedeli Resmi Olarak Açıklandı!!

Bugün tarihli gazetelerde ve radyo - TV haberlerinde yeni transferimiz Daniel Güiza için ödediğimiz bonservis bedeli konusunda yanlış rakamlardan bahsedilmekte ve spekülasyonlar yapılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü Güiza'nın transferi karşılığında bonservis bedeli olarak 14 milyon euro ödemiştir.

Spor kamuoyuna duyurulur.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Böylece Spekülasyonlar da bitmiş oldu..
Tam ayarında bir para olmuş bence. Tebrikler!

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 22:00
Pazarlıklar sonucu transferin gerçekleştirildiği, 1 aydır uğraşıldığı söylendi Uslu ve Mosturoğlu tarafından, basının uydurması da olabilir bu bedeller, tabii yüksek bir bedele aldık mutlaka ama belki de 10-14 milyon Euro arasında bir fiyata almış olabiliriz.

Dün 17.4 milyon Euro'lardan bahsedilirken bir noktaya dikkat çekmiştim, o da Şekip Mosturoğlu'nun FBTV'deki açıklamasıydı. Mallorca'da uzun süren pazarlıklar sonucu Güiza'nın renklerimize bağlandığı açıklandı. Eğer biz bahsedilen 17.4 milyon Euro'ya bu işi bitirseydik, Mallorca kulübü ile muhattap olmaz, İspanya Futbol Federasyonu'na gerekli serbest kalma ücretini ödeyip Güiza'yı alırdık. 10-14 milyon Euro arasına almış olduğumuzu söylemiştim ve yanılmadım, 14 milyon Euro'ya almışız :)

Resmi açıklamanın kulüpten gelmesi güzel oldu bu konuda, spekülasyonlar bitti.

Bu bedeli yadırgamamak gerekir. 100. yılımız için 4 tane yabancı almıştık. Kezman 8.5 milyon Euro, Lugano 7.5 milyon Euro, Edu 5.5 milyon Euro ve Deivid 4 milyon Euro. Toplam 25.5 milyon Euro harcamıştık o sezon. Ertesi sezon ise Carlos ile Maldonado'yu bedelsiz aldık. Bu yıl ise 14 milyon Euro'ya Güiza'yı aldık. Bizim yönetim ne yapacağını iyi bilir, ayrıca hisse senetlerinin değeri 100 YTL idi dün, bugün 110 YTL olmuş. :)

Jesus_FB
09.Temmuz.2007, 22:12
Geçen sene CL'de kazandığımız paralar Emre ve Guiza transferine harcanmış oldu. Şimdi Aurelio yerine birini daha almalıyız. Ancak yeni transfer çalışmaları için Avusturya kampının sona ermesini bekleyeceğiz bakalım Aragones nasıl bir rapor sunacak belkide hiç ummadığımız adamları gönderebilir takımdan.

Universal
09.Temmuz.2007, 22:23
Geçen sene CL'de kazandığımız paralar Emre ve Guiza transferine harcanmış oldu. Şimdi Aurelio yerine birini daha almalıyız. Ancak yeni transfer çalışmaları için Avusturya kampının sona ermesini bekleyeceğiz bakalım Aragones nasıl bir rapor sunacak belkide hiç ummadığımız adamları gönderebilir takımdan.

Yönetim açıklamada bulundu. Aurelio eğer bir kulübe gidecek ise o kulüp Fenerbahçe'ye 7 Milyon €'luk bonservis bedelini ödemek zorunda. Böyle bir transfer gerçekeleşecek ise bu para ile yeni oyuncular alınabilinir. Bu arada ortasahada Maldonado var bakalım bu oyuncu bu sezon neler yapacak.

barahir
09.Temmuz.2007, 22:26
Sanırım +2 durumunda olanlar maldonado ve kezman olacaktı.. ancak deivid'in sakatlığı ile maldonadoo oynar diye düşünüyorum..

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 22:33
Haydi başkan, bir de Senna'yı kap gel :)

Kezman'ı 4-5 milyon Euro'ya satabiliriz halen, hele Rus takımları isterse daha da yükseğe satabiliriz. Appiah ile Aurelio'dan büyük ihtimalle iyi bir tazminat bedeli alacağız, o da herhalde 5-10 milyon Euro arası değişir. R.Carlos'un gideceği haberleri var, ben inanmasam da gitse bile 7-10 milyon Euro arası bir para kazandırıp gider. Lugano'ya teklifler var, o da nereden baksak 8-12 milyon Euro'ya gider yönetim isterse. O yüzden Güiza transferini biz her şekilde karşılarız, açığı kapatırız.

Temennim, Kezman'ın tatmin edici bir rakam satılıp, Aurelio ile Appiah'tan da iyi bir tazminat alınıp, çok kaliteli bir ön libero transfer etmemizdir. Aurelio ile Appiah konusu hemen çözüm bulmasa da bu yıl içinde çözümlenir, ama şimdilik en iyi çözüm Kezman'ın mutlaka satılması olacak.

Mehmet Topuz iddiaları yeniden gündeme gelmeye başladı, aslında Mehmet Topuz'a tam ihtiyacımız olduğu zamandayız. Orta saha için harika bir seçim olur ama kulübü bırakmıyor. Onu alabilsek orta alanda Emre - Topuz - Kazım veya Emre - Deniz Barış - Topuz Barış şeklinde iyi bir orta alan kurabiliriz.

Nihat için girişimde bulunmuştuk, hatırlarsanız 12-14 milyon Euro arasında bize geleceği yazılıyordu, en azından teklif o yöndeydi. Şimdi bakıyorum da Güiza için ödenen bedel 14 milyon Euro ve Nihat ile aynı neredeyse. O yüzden sorun etmemize gerek yok.

omersal
09.Temmuz.2007, 22:36
Sennayı ne yapacaksınız ya? Adam hem yaşlı hem de çok beğendiğim bir adam değil. EURO 2008e damga vurduğu için fiyatı da artmıştır ayrıca.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 22:42
Aurelio 1977, Senna ise 1976 doğumlu, aralarında 1 yaş var. Senna kaliteli bir oyuncu ve bizim takımımızda çok iş yapar. Alabilirsek büyük iş başarmış oluruz. Senna olmazsa da kaliteli bir ön liberoya ihtiyacımız var.

Gilberto Silva 1976 doğumlu ve tam aradığımız isim aslında. Şu an bonservisinin elinde olması lazım, bir takımla anlaştı mı, bileniniz vardır mutlaka. Aslında eğer hala boştaysa Gilberto Silva'yı alsak iyi olur.

eXcitinG
09.Temmuz.2007, 22:46
GiLberto SiLva haLa ArsenaL de. Tabi henüz anLaşmış durumda da değiL ArsenaL iLe.

IcedEarth
09.Temmuz.2007, 22:52
Bence Güiza yerinde bir transfer olmadı. Çok fazla para verildi Güiza'ya, ki ben olsam 6 Milyon Euro'dan 5 kuruş fazlasını vermezdim Güiza'ya. Fenerbahçe Güiza'ya verdiği parayla daha kaliteli 3 oyuncu alabilirdi farklı mevkiilerine.

Addolorato
09.Temmuz.2007, 22:53
Ön libero için maldonado var selçuk var deniz var bence o bölge için transfere gerek yok fenerbahçede şimdi büyük ihtimalle aurelio ayarında ön liberomuz yok diyeceksiniz ama bence maldonado'ya güvenmeli fenerbahçe kendisi kaliteli bir futbolcu

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 22:56
Sonunda gitti demek Aurelio o bölgeye transfer şart Bakalım yönetim ne yapacak Kontejyan açmakla uğraş birde ...

BlackEagle19o3
09.Temmuz.2007, 22:57
Yönetim açıklamada bulundu. Aurelio eğer bir kulübe gidecek ise o kulüp Fenerbahçe'ye 7 Milyon €'luk bonservis bedelini ödemek zorunda.
Sizin yönetim uçmuş:icon_biggrin:Sözleşmesi biten bir adamdan nasıl para kazanmayı düşünüyorlar acaba:S

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 22:58
Bence Güiza yerinde bir transfer olmadı. Çok fazla para verildi Güiza'ya, ki ben olsam 6 Milyon Euro'dan 5 kuruş fazlasını vermezdim Güiza'ya. Fenerbahçe Güiza'ya verdiği parayla daha kaliteli 3 oyuncu alabilirdi farklı mevkiilerine.

6 milyon Euro'ya alabiliyorsan alsaydın Güiza'yı :) Gülerlerdi o teklifle gidilseydi :) La Liga gol kralı 6 milyon Euro olamaz. Bu fiyatı ayrıca Fenerbahçe belirlemiyor, piyasa belirliyor. Fenerbahçe 14 milyon Euro değil de daha ucuza almak istemez miydi, isterdi ama Arsenal, Roma, Man City, Barcelona, Sunderland, Tottenham gibi kulüplerin de listesinde olan bir isimdi Güiza. Söylentilere göre, Aragones olmasa Güiza'yı Fenerbahçe alamazmış, öyle deniliyor.

Sizin yönetim uçmuşSözleşmesi biten bir adamdan nasıl para kazanmayı düşünüyorlar acaba:S

Sözleşmesi bir yıl uzatıldı, opsiyon hakkı kullanıldı, yani bu da demek oluyor ki sözleşmesi 2009'da bitiyor. Dolayısıyla da bu işten tazminat alacağız büyük ihtimalle.

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 22:58
Yönetim ayakta uyudu Başka birşey denemez Bakalım olay mahkemeye taşınır mı

deniz.91
09.Temmuz.2007, 23:01
Ve Aurelio Betis'te!

Transferi yılan hikayesine dönen Marco Aurelio Real Betis'e imza atıyor. Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Brezilya asıllı Türk oyuncu yarın Sevilla'ya geçerek, İspanya Ligi takımlarından Real Betis ile üç yıllk sözleşmeye imza atacak. Ayrıntılar Az Sonra...

09.07.2008

Kaynak : DHA

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 23:02
Sözleşmesi bir yıl uzatıldı, opsiyon hakkı kullanıldı, yani bu da demek oluyor ki sözleşmesi 2009'da bitiyor. Dolayısıyla da bu işten tazminat alacağız büyük ihtimalle.

Umarım dediğin gibi olur ama Bayram Tutumlu bu piyasanın Piri olmuş artık İşini mutlaka sağlama almıştır bence elimiz boş döneriz UEFA'dan ...

Sekopej
09.Temmuz.2007, 23:03

Aldığın oyuncu La Liga gol kralı yahu, 6 milyon teklif etsen adama gülerler. Beşiktaş 2 oyuncu için neredeyse bu kadar para verdiler ve onlar La Liga'dan gelmedi.

Oyun yapısını, anlayışını eleştirin, bu nedenle yararlı olmaz deyin ama La Liga'da gol kralı olmuş bir oyuncuya üstelik peşin de değil uzun süreli taksitle 14 milyon verilmez demeyin. Avrupada gerçekleşen transferlere bir bakalım, ne kadar paralar veriliyor.

Aurelio'yu cuma günü antremana bekliyorlar. Eğer gelmezlerse Şekip Mosturoğlu'nun dediğine göre noter tespiti yaptırıp FIFA'ya başvurulacak. Opsiyon hakkı kullanılmadan da FIFA'ya sorulmuş ve federasyona bağlı cevabı alınmış. Federasyon da opsiyonu kabul etti. Aurelio sözleşmeli oyuncumuz, giderse cezasını çeker ya da 7 milyon getirir serbest kalır.

Aurelio olayında kaybeden asla Fenerbahçe olmaz. Geçtiğimiz sezon da Tuncay gidince Fenerbahçe kaybedecek dendi ama çeyrek final oynadık. Koskoca kulüp asla 1 oyuncuya bağlı değildir.

Appiah da halen sözleşmeli oyuncumuz, FIFA dava sonuçlanana kadar 2 tarafı da mağdur etmemek için Appiah'a transfer hakkı, Fenerbahçe'ye de kontenjan hakkı verdi. Aurelio kadar olmasa da onun transferinden de tazminat alacağız.

Sekopej
09.Temmuz.2007, 23:06
Yönetim ayakta uyudu Başka birşey denemez Bakalım olay mahkemeye taşınır mı

Nasıl ayakta uyudu? Daha avrupa şampiyonası başlamadan sözleşmesi uzatıldı. Federasyon'dan onay alındığı söylendi.

Tutumlu istediği kadar bu işin piri olsun, opsiyon için 7 gün içersinde itiraz etme hakkı varmış, etmedi. Sözleşmeli oyuncumuz ve sözleşmesinde 7 milyon getirirse bonservisi verilir yazıyor. 7 milyon getirdikten sonra da istediği kulübe gidebilir, sorun değil.

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 23:10
Serkan abi durumu özetlemiş. Dedikleri sonuna kadar doğru. Katılıyorum.

Bayram Tutumlu'nun bir kere açıklaması çok saçma. Diyor ki "Tek taraflı opsiyon hakkı olmaz, iki tarafın anlaşması gereklidir.". Böyle saçma şey mi olur? O zaman onun adı neden opsiyondur?

Bir oyuncunun sözleşme yapılıyor, 2+1 yıllık diyelim. 2 yılı dolduğunda ise oyuncu muhteşem bir form yakalıyor ve tüm takımların gözdesi. Ancak kulüpte opsiyonu var 1 yıllık daha. Şimdi Tutumlu'nun mantığına göre, iki tarafın anlaşması lazım ki opsiyon kullanılabilsin. E o halde bu opsiyon nedir? Opsiyon olmasa da aynı şey yapılmayacak mıydı? O zaman bu opsiyonun avantajı nedir, bu kadar saçmalık olmaz. Opsiyon dediğin, kulübün sözleşmeyi tek taraflı uzatmasıdır. Eğer Tutumlu'nun dediği gibi olsa opsiyonu kaldıralım o zaman, nasılsa bir anlamı yok. Oyuncu gitmeyi kafasına koymuşsa eğer opsiyon olsa dahi takımıyla görüşecek ve anlaşmayacak, istekleri yüksek olacak (Tutumlu'nun mantığına göre). Yani tamamen saçmalık.

Fernando Gago
09.Temmuz.2007, 23:12
Nasıl ayakta uyudu? Daha avrupa şampiyonası başlamadan sözleşmesi uzatıldı. Federasyon'dan onay alındığı söylendi.

Tutumlu istediği kadar bu işin piri olsun, opsiyon için 7 gün içersinde itiraz etme hakkı varmış, etmedi. Sözleşmeli oyuncumuz ve sözleşmesinde 7 milyon getirirse bonservisi verilir yazıyor. 7 milyon getirdikten sonra da istediği kulübe gidebilir, sorun değil.

Sitede Aurelio'nun durumu ile şlgili bir haber yayınladı sonra birden o haberi kaldırdı mesela Ayrıca tüm haber sitelerinde ve ajanslarda 1 milyon euro tazminat olduğu ve Betis'in bunu abul ettiği yazılıyor Yani Klüpten yapılan açıkamada olduğu gibi 6 7 milyon euro değil Klüp bu 7 miyon euroya çok güvendi ama umduğunu bulamayacak heralde Hala bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yok olayları netleştirecek Bakalım bekliyoruz ...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

http://www.sporx.com/futbol/superlig/117469/

Aurelio bu transfer karşılığında Betis'ten yıllık 2.7 milyon Euro alacak. Fenerbahçe'den 1.1 milyon Euro kazanan Brezilyalı oyuncu Sarı-Lacivertli yönetimin yıllık 2 milyon Euro'luk teklifini reddederken, bu konuda titiz davranan ve UEFA'ya danışan Real Betis yöneticileri Aurelio için Fenerbahçe'ye hiç bir bonservis bedeli ödemeyecek. Aurelio'nun opsiyon hakkının sadece Türkiye'de geçerli olmak üzere Fenerbahçe'de olması ve yurt dışı transferinde Brezilyalı oyuncunun serbest olduğunun anlaşılması üzerine bugün her konuda anlaşmaya varıldı.

IcedEarth
09.Temmuz.2007, 23:34
6 milyon Euro'ya alabiliyorsan alsaydın Güiza'yı :) Gülerlerdi o teklifle gidilseydi :) La Liga gol kralı 6 milyon Euro olamaz. Bu fiyatı ayrıca Fenerbahçe belirlemiyor, piyasa belirliyor. Fenerbahçe 14 milyon Euro değil de daha ucuza almak istemez miydi, isterdi ama Arsenal, Roma, Man City, Barcelona, Sunderland, Tottenham gibi kulüplerin de listesinde olan bir isimdi Güiza. Söylentilere göre, Aragones olmasa Güiza'yı Fenerbahçe alamazmış, öyle deniliyor.
.
Arsenal ve Barcelona'nın istediği haberi bence yalandan öte birşey değil. Güiza o kadar kaliteli bir oyuncu değil bana göre, ki EURO 2008'de de hiçbir şey yapamadı. Boş yere Villa ve Torres vardı demeyin. Güiza neredeyse her maçta şans buldu.

Aldığın oyuncu La Liga gol kralı yahu, 6 milyon teklif etsen adama gülerler. Beşiktaş 2 oyuncu için neredeyse bu kadar para verdiler ve onlar La Liga'dan gelmedi.
Oyun yapısını, anlayışını eleştirin, bu nedenle yararlı olmaz deyin ama La Liga'da gol kralı olmuş bir oyuncuya üstelik peşin de değil uzun süreli taksitle 14 milyon verilmez demeyin. Avrupada gerçekleşen transferlere bir bakalım, ne kadar paralar veriliyor.

Kendin de diyorsun bak. Beşiktaş iki adama bu parayı verdi. İkisi de gayet kaliteli ve onları da Serie A'dan getirdi. Gereksiz bir kıyaslama yapmışsın bence.
Ayrıca bu benim fikrimdir, bana göre Güiza'ya o kadar para verilmez. Güiza Barcelona'da, Real Madrid'de veya Valencia'da olsaydı bu kadar gol atabilir miydi?

eGowiCh
09.Temmuz.2007, 23:35
İspanyol medyası Aurelio'nun kesin olarak gittiğini yazıyor. İspanyol taraftarların transfer hakkındaki yorumlarını okudum da, Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncusunun transfer edildiği ve muhteşem bir transfer olduğu söyleniyor.

Seneye sanırım Lugano ve Deivid'in sözleşmeleri sona eriyor ama onların da opsiyon hakları olması lazım. İnşallah bu seneden sözleşmeleri uzatılır. Ben son yıllarda hiç sözleşme bitmeden yeni sözleşmenin yapıldığını görmedim, inşallah bu hatalardan ders çıkarılır, Aurelio bir hata olmasa da Tuncay bir hataydı, az daha Semih'i de bu yıl kaybedebilirdik gösterdiği performansla. Ayrıca seneye Volkan'ın sözleşmesi sona erecek, kimin sözleşmesi bitiyorsa hepsi uzatılsın.

SAİT71
09.Temmuz.2007, 23:51
1 Aurelio 10 Güiza, 25 Kezman, 32 tanede Edu eder. Bence takımın herşeyini kaybettik. Güiza'ya vereceğimiz paranın birazını Aurelio'nun maaşına zam yapsaydık paşa paşa imza atardı. Ama başkan Tuncay gibi onuda harcadı. Bu sezon çok gol yiycez gibi.. Güiza kaliteli ama bir işi yaparken bir işi yapmamak olmuyor. Büyük takım olurken böyle kilit oyuncularınızı kaptırmaacaksınız. Aurelio en az 6-7 Milyon Euro'ya satılabilirdi. Aynı şekilde Tuncayda bi 12-13 Milyon Euro'ya giderdi ama hep zarar ettik.

Fietra 10
09.Temmuz.2007, 23:56
Fenerbahçedeki gelir dagılımındaki dengesizlik kuşkusuz Aurelio'nun gitmesindeki en büyük etkendi.Açmak gerekirse Kezman 3.5M€ alırken Aurelio'ya 2m€ öneriliyor mesela... Betis'in teklif ettiği miktar ve Aurelio'ya Fb tarafından önerilen miktar arasında fark ibreyi Betis'e çevirdi..İspanya liginin çekiciliği var ayrıca..

Wesley Sneijder
09.Temmuz.2007, 23:56
Tuncay para için gitmedi bence, kariyer yapmak için gitti. Şimdi bir Tuncay'ımız olsaydı keşke...

SAİT71
10.Temmuz.2007, 00:02
Arkadaşlar Marca Gazetesindeki bir yazar Güiza Fener'e giderek kariyerini tehlikeye attı demiş. Türkiye Ligi'nden 2 yıl sonra ayrılır felan demiş. Bakalım. İnşallah çok faydalı olur bize. Burdada bi 27 gol atar şamp. ligindede 9-10 gol o zaman iyi bir transfer olduğunu gösterir. Haa başkanımız Carlos'u bile gölgede bırakacak bir santrafor ile anlaştık demişti ve onu hala bekliyoruz. Kim bu dünyaca ünlü santrafor.

scar face
10.Temmuz.2007, 00:02
Ve Aurelio Betis'te!

Aurelio Fenerbahçe'den ayrıldı. Yaklaşık son 1 yıldır İspanya'ya transferi gündeme gelen ve geride kalan sezonun devre arasında Valencia ile görüşmeler yapan, ancak o dönem PSV'den Valencia'ya geçen ve Aurelio'yu çok isteyen teknik direktör Ronald Koeman'ın sezonu tamamlayamaması nedeniyle La Liga'ya transferi gerçekleşmeyen Marco Aurelio sonunda İspanya'ya transfer oldu. Fenerbahçe yönetiminin tek taraflı olarak opsiyon kullanıp 1 yıl daha çalışmak istediği Aurelio tercihini Real Betis'ten yana kullandı. Sarı-Lacivertli takımın yanı sıra A milli Futbol takımımızın da önemli silahlarından olan Aurelio artık La liga'da forma giyecek.
Menajer Bayram Tutumlu, ayrıntılı görüşmelerin az önce tamamlandığını ve Aurelio'nun yarın Sevilla'ya geçerek, öğle saatlerinde Real Betis'in kulüp binasında resmi sözleşmeyi imzalayacağını söyledi. Tutumlu, anlaşmanın 3 + 1 yıllık olduğu ve kulüp tarihinin en görkemli imza töreni ile 31 yaşındaki Marco Aurelio'nun yeşil-beyaz formayı sırtına geçireceğini belirtti.
Aurelio bu transfer karşılığında Betis'ten yıllık 2.7 milyon Euro alacak. Fenerbahçe'den 1.1 milyon Euro kazanan Brezilyalı oyuncu Sarı-Lacivertli yönetimin yıllık 2 milyon Euro'luk teklifini reddederken, bu konuda titiz davranan ve UEFA'ya danışan Real Betis yöneticileri Aurelio için Fenerbahçe'ye hiç bir bonservis bedeli ödemeyecek. Aurelio'nun opsiyon hakkının sadece Türkiye'de geçerli olmak üzere Fenerbahçe'de olması ve yurt dışı transferinde Brezilyalı oyuncunun serbest olduğunun anlaşılması üzerine bugün her konuda anlaşmaya varıldı.
Aurelio ilkokul çağına gelen çocuklarının eğitimi için daha önce de İspanya'da yaşamak istediğini söylemişti.

09.07.2008

Kaynak : DHA

klasgs
10.Temmuz.2007, 00:05
bende galatasaray taraftayım ve bencede kendi mevkisinde türkiye liginde tartışmasız en iyi isim aurelio bunu tartışmaya gerek yok. Mehmet topalla karşılaştırmış arkadaş ama yanından bile geçmez. Aurelio çok büyük kayıp kaldiki gelişmeleri takip ettim fenerbahçe parada kazanamazsa bu transferden tam bomba olur. Bu tabiki bizim için güzel gelişme :) Guiza o kadar ahım şahım özelligi olan bir oyuncu değil ama adamda ispanyada gol kralı oluyor. Bu kadar parayı hakkedip hakketmedigini görecegiz. Senna haberi nerden çıktı bilmiyorum ama ben zannetmiyorum gelecegini

scar face
10.Temmuz.2007, 00:07
bende galatasaray taraftayım ve bencede kendi mevkisinde türkiye liginde tartışmasız en iyi isim aurelio bunu tartışmaya gerek yok. Mehmet topalla karşılaştırmış arkadaş ama yanından bile geçmez. Aurelio çok büyük kayıp kaldiki gelişmeleri takip ettim fenerbahçe parada kazanamazsa bu transferden tam bomba olur. Bu tabiki bizim için güzel gelişme :) Guiza o kadar ahım şahım özelligi olan bir oyuncu değil ama adamda ispanyada gol kralı oluyor. Bu kadar parayı hakkedip hakketmedigini görecegiz. Senna haberi nerden çıktı bilmiyorum ama ben zannetmiyorum geleceginiİşte güzel bir yorum sizin transfer topiğinizdeki bizim yaptığımız yorumlara benzer esprili bir yaklasım..herkes böyle olsa keske...

DisCo
10.Temmuz.2007, 00:28
Transfer başlıklarında sürekli aynı kişiler problem olmaya başladı. Olayı siz başlatın veya başlatmayın. Herkes bir tarafından tutuyor ve iş iyice çığrından çıkıyor. Bu konuda kaç uyarı yaptığımı ben bile unuttum. Biz var olan kuralları kullanmaya size daha güzel bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Artık uyarı devri geçti. Dikkatsizce atılmış her mesaj için uygulamaya geçeceğim. Bilginize...

a.arıcı-11
10.Temmuz.2007, 00:36

Konunun uzadığının farkındayım ama şunu söylemeden geçemeyiceğim.

Arkadaşım 14 Milyon çok 6 milyon yeter demişsin.İyi de Galatasaray yıllardır senin dediğin tarzda ucuz adamlar alıyor da ne oluyor.Bratu,Petre,Bouzid,Radu,Carrusca... gibi adamlar Galatasaraya cüzi rakamlara geldilerde ne yararları dokundu.Lincoln alındı iyi paralar verildi sahada çok büyük bir yarar sağlayamasda adı vardı ve sahada olması rakip oyuncuları tedirgin etmeye yetiyordu.Ama yukarda saydığım diğer ucuz adamların hiç yararını görmedik.Yani anlayacağın bir adama 14 milyon verip alırsan rakip takım antrenörü ve oyuncular bu adamda bişey varki bu kadar verdiler der ama aynı adamı 6 milyona alırsan ne basın takar nede rakipler...

klasgs
10.Temmuz.2007, 00:57
Konunun uzadığının farkındayım ama şunu söylemeden geçemeyiceğim.

Arkadaşım 14 Milyon çok 6 milyon yeter demişsin.İyi de Galatasaray yıllardır senin dediğin tarzda ucuz adamlar alıyor da ne oluyor.Bratu,Petre,Bouzid,Radu,Carrusca... gibi adamlar Galatasaraya cüzi rakamlara geldilerde ne yararları dokundu.Lincoln alındı iyi paralar verildi sahada çok büyük bir yarar sağlayamasda adı vardı ve sahada olması rakip oyuncuları tedirgin etmeye yetiyordu.Ama yukarda saydığım diğer ucuz adamların hiç yararını görmedik.Yani anlayacağın bir adama 14 milyon verip alırsan rakip takım antrenörü ve oyuncular bu adamda bişey varki bu kadar verdiler der ama aynı adamı 6 milyona alırsan ne basın takar nede rakipler... cok yanlış bir yorum oldugunu düşünüyorum o zaman senin mantıkla 5m euroluk adama rakıpler korksun deger versin diye 15m euro verelim cok mantıksız transfer politikası bence
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca zamanında yaptıgımızı kabul ediyorum yanlış transfer politikası uygulayıp cok fazla gereksız oyuncu aldık ama şimdi bu durum farklı yerinde nokta transferler yapıyoruz.

GeNç KaRTaL
10.Temmuz.2007, 01:12
Uzun süredir ismi Fenerbahçe ile anılan Güiza transferi resmiyet kazanmış.Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.

Güiza'nın iyi bir transfer olduğunu düşünmekteyim.Bu adam geçen sezon La Liga gibi Dünya'nın en iyi 2 liginden birisi olan bir ligde 27 gol ile gol kralı oldu.Euro 2008'de şampiyon İspanya'nın 1.yedek forveti idi.Torres,David Villa'dan sonra Güiza geliyor.Forma şansı bulduğu zamanlardada sırıtmadı.Fenerbahçe alabileceği en iyi isimlerden çok iyi bir ücrete transfer etti.Gerçekten çok iyi transfer..

Aurellio'nun transferide büyük ihtimal ile gerçekleşmiş.Yorumları okudum.Fenerbahçe'li arkadaşlar uzatılan sözleşmeden dolayı 6-7 milyon Euro bonservis bedeli bekliyorlar ama Betis kulübü bazı şeyleri araştırmış ki bu transfere resmiyet kazandırıyor.Zira bayağıda beklendi.Demek ki araştırmalarını yapmışlar.Büyük ihtimal denildiği gibi Aurellio'nun opsiyonu Türkiye içinde geçerliymiş.Ayrıca Aurellio 1 milyon'a da gitmemiş.Fenerbahçe'den aldığı paranın 2 katından fazlasına anlaşmış..

Bakalım Fenerbahçe Aurellio için yerine bir transfer yapacak mı? Aragones kamptan sonra transfere karar verecekmiş.Biraz geç olmaz mı? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları var.Bu alınacak isimlerin takıma uyumu var.Var oğlu var yani.Zico gitmeseydi böyle bir problemde olmayacaktı ya neyse..

Jesus_FB
10.Temmuz.2007, 01:31
Uzun süredir ismi Fenerbahçe ile anılan Güiza transferi resmiyet kazanmış.Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.

Güiza'nın iyi bir transfer olduğunu düşünmekteyim.Bu adam geçen sezon La Liga gibi Dünya'nın en iyi 2 liginden birisi olan bir ligde 27 gol ile gol kralı oldu.Euro 2008'de şampiyon İspanya'nın 1.yedek forveti idi.Torres,David Villa'dan sonra Güiza geliyor.Forma şansı bulduğu zamanlardada sırıtmadı.Fenerbahçe alabileceği en iyi isimlerden çok iyi bir ücrete transfer etti.Gerçekten çok iyi transfer..

Aurellio'nun transferide büyük ihtimal ile gerçekleşmiş.Yorumları okudum.Fenerbahçe'li arkadaşlar uzatılan sözleşmeden dolayı 6-7 milyon Euro bonservis bedeli bekliyorlar ama Betis kulübü bazı şeyleri araştırmış ki bu transfere resmiyet kazandırıyor.Zira bayağıda beklendi.Demek ki araştırmalarını yapmışlar.Büyük ihtimal denildiği gibi Aurellio'nun opsiyonu Türkiye içinde geçerliymiş.Ayrıca Aurellio 1 milyon'a da gitmemiş.Fenerbahçe'den aldığı paranın 2 katından fazlasına anlaşmış..

Bakalım Fenerbahçe Aurellio için yerine bir transfer yapacak mı? Aragones kamptan sonra transfere karar verecekmiş.Biraz geç olmaz mı? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları var.Bu alınacak isimlerin takıma uyumu var.Var oğlu var yani.Zico gitmeseydi böyle bir problemde olmayacaktı ya neyse..

Yani Zico gitmese kalırmıydı Aurelio?

Ben Aurelio'nun bedelsiz gitmesine üzülmüyorum hatta bu şekilde gitmesine de üzülmüyorum biz onu da aynı şekilde almıştık Trabzonluları kızdırmıştık alma mazlumun ahını demişler.

Artık bu tip şeylerin bize ders olması lazım geçen sene Tuncay bu sene Aurelio seneye muhtemelen Lugano bedelsiz uçup gidicek. Yönetim eğer bir futbolcuyla uzun süre çalışmak istiyorsa kontratının bitmesini beklememeli artık.

Sekopej
10.Temmuz.2007, 01:44
Evet sezon devam ederken sözleşme yenilenmiyor, bundan vazgeçmeleri gerekir.

Cumayı bekleyelim, Aurelio kampa katılmadığında yönetim acaba ne yapacak?

Ve hep düşüncem bu yönde olmuştur, geçtiğimiz sezon Tuncay'da da aynı şeyleri düşünüyordum; kaybeden asla Fenerbahçe olmaz, koskoca kulüp 1 oyuncuya bağlı değildir. Gitmesi bazı sorunlar doğuracak, gerçekten takıma katkısı çok büyük olan bir oyuncuydu ama gidiyorsa da yolu açık olsun. Geçmişe bakıp yakınmak yerine geleceğe bakmalıyız.

Aragones mutlaka bu boşluğu bir şekilde dolduracaktır. Transferlerin Aragones'in tüm oyuncuları görüp öyle yapılması da mantıklı. Mevcut kadro zaten MTK'yı eleyecektir, 3. tur maçına kadar da olası transferler takıma alışır.

GeNç KaRTaL
10.Temmuz.2007, 01:45
Yani Zico gitmese kalırmıydı Aurelio?

Yok yok onu kastetmedim.Eğer Zico gitmeseydi transfer için kampın bitmesi beklenmeyecekti.Böylece transfer daha erken bitirebilecekti.Bence transfer ne kadar erken bitirilirse o kadar iyi olur.

Sekopej
10.Temmuz.2007, 01:47
Yok yok onu kastetmedim.Eğer Zico gitmeseydi transfer için kampın bitmesi beklenmeyecekti.Böylece transfer daha erken bitirebilecekti.Bence transfer ne kadar erken bitirilirse o kadar iyi olur.

100. yılımızda Zico çok geç gelmişti, transferler Eylül'de yapıldı ve o sezonu şampiyon tamamladık. 10 oyuncu almayacağız, en fazla 2 ya da 3. Pek sorun olmayacaktır.

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 01:49
Zico ile alakalı bir durum değil. Aurelio ile Zico arasında da problemler vardı bir dönemler, yani Zico olsa da Aurelio giderdi, zira o menajerine kandı.

Bu opsiyonun Türkiye'de geçerli olma olayı saçma geliyor bana. Adamla 2+1 yıllık sözleşme imzalıyorsun, yani opsiyon var demektir, bu nasıl sadece Türkiye'de geçerli oluyor? Neyse bakalım mutlaka Fenerbahçe yönetimi bu işin üstüne gidip FIFA'ya götürecek davayı. Tutumlu ile Aurelio konusunda FIFA'lık bir dava bizi bekleyecek muhtemelen.

Seneye sözleşmesi biten futbolcuların bu yıldan sözleşme yenileme görüşmelerine başlanması lazım, gerekirse iyileştirme yapılması lazım. Lugano mesela, 7.5 milyon Euro verdik 2 yıl önce, şimdi adam 3 yıl oynayıp da bedelsiz giderse ki piyasa değeri olan bir adam, bu yönetimin bariz hatasıdır. Lugano ile 3+1 yıllık imzalamıştık, opsiyonu bizde. Seneye aynı sorunları yaşamamak için mutlaka şimdiden ne olur ne olmaz diye Lugano ile anlaşalım, yoksa opsiyon krizi tekrar doğabilir.
____

Bir de kamp bitiminde Aragones yönetimle fikir alışverişinde bulunur eksik bölgeler için ve bazı oyuncuları göndermek isteyebilir. Bir bakmışız, Aragones ön libero ihtiyacının olmadığını, bu açığı Maldonado ile kapatacağını söylemiş, belli olmaz yani. Bekleyelim ve görelim, zaman bize gösterecek.

SAİT71
10.Temmuz.2007, 01:51
Aslında Appiah iyişese iyi olacak. Bence Kezman kesinlikle hem maliyeti açısından hemde gösterdiği performans açısından takımdan iyi bir fiyata gönderilmeli. Bir çok oyuncu onun aldığı para yüzünden takımda sorunlar çıkarıyorlar. Alex'te Tuncay'ın gittiği dönemde zorda olsa ikna edilmişti. Oda uçacaktı yoksa. Aziz başkanın dediği Carlos'u gölgede bırakacak forvet ne oldu. Ne zaman gelecek.??

Ayrıca Fm 2009'da Fenerbahçe'yi alacak olanlar iyi bir DM düşünsünler :D

Jesus_FB
10.Temmuz.2007, 01:54
Vallahi artık bu opsiyon laflarıı bu olaydan sonra hiç inandırıcı gelmiyor :)

SAİT71
10.Temmuz.2007, 01:56
Adamın opsiyonu sadece Türk takımlarına gideceği zaman geçerli olursa böyle olur :D

Sekopej
10.Temmuz.2007, 01:59
O nasıl opsiyondur yahu, madem FIFA kabul etmiyor böyle şeyleri hiç anlaşmara yazılmasın. 3+1 yıllık, 2+1 yıllık diye...

Universal
10.Temmuz.2007, 02:04
Sizin yönetim uçmuş:icon_biggrin:Sözleşmesi biten bir adamdan nasıl para kazanmayı düşünüyorlar acaba:S

Serbest kalma maddesi var. Opsiyonun kullandık ve federasyondan gerekli izni aldık. Aurelio istediği kulübe imza atabilir ama; attığı taktirde de Fenerbahçe'ye bu ücreti ödemek zorundalar.

BlackEagle19o3
10.Temmuz.2007, 02:12
Serbest kalma maddesi var. Opsiyonun kullandık ve federasyondan gerekli izni aldık. Aurelio istediği kulübe imza atabilir ama; attığı taktirde de Fenerbahçe'ye bu ücreti ödemek zorundalar.

Hiç zannetmiyorum Fb'nin bu olaydan para koparabileceğini , görücez bakalım ;)

GeNç KaRTaL
10.Temmuz.2007, 02:39
100. yılımızda Zico çok geç gelmişti, transferler Eylül'de yapıldı ve o sezonu şampiyon tamamladık. 10 oyuncu almayacağız, en fazla 2 ya da 3. Pek sorun olmayacaktır.

Serkan abi zaten Fenerbahçe hiç transfer yapmasa bu ligde rahat şampiyonluğa oynar.Ki o sezon Şampiyonlar Ligine katılamadı Fenerbahçe ve ligdede nasıl şampiyon olduğunu biliyoruz.Zico takımı şampiyon yapmasına rağmen gitmeli diyordu bir çok kişi.

@Batuhan

Bence Betis Fenerbahçe'ye sözleşmesindeki o serbest kalma maddesini vermeyeceğini düşündüğü için bu transferi bitirdi.Yoksa sanmıyorum 6-7 milyon Euro'yu gözden çıkarsınlar.Öyle olsa durumu Fifa'ya hiç götürmeden hallederlerdi..

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 02:46
Şekip Mosturoğlu gibi Türkiye'nin en büyük spor hukukçusu bizim yöneticimizken, eğer o bu transfer usulsüz diyorsa, mutlaka tazminat alırız. FIFA'ya gider bu dava eğer Aurelio cuma günü kampa katılmazsa ve Aurelio sorunu çözülür FIFA aracılığıyla.

Opsiyon her yer için geçerlidir. Şimdi C.Ronaldo'nun sözleşmesinde opsiyon var diyelim, ne yani İngiltere için mi geçerli olacak o? İspanya, İtalya için geçersiz mi? Öyle saçma şey mi olur, bence bu davadan sonuç alırız.

omersal
10.Temmuz.2007, 03:01
Şekip Mosturoğlu gibi Türkiye'nin en büyük spor hukukçusu bizim yöneticimizken, eğer o bu transfer usulsüz diyorsa, mutlaka tazminat alırız. FIFA'ya gider bu dava eğer Aurelio cuma günü kampa katılmazsa ve Aurelio sorunu çözülür FIFA aracılığıyla.

Opsiyon her yer için geçerlidir. Şimdi C.Ronaldo'nun sözleşmesinde opsiyon var diyelim, ne yani İngiltere için mi geçerli olacak o? İspanya, İtalya için geçersiz mi? Öyle saçma şey mi olur, bence bu davadan sonuç alırız.

Zannetmem.Yoksa Aurelio için o kadar para gözden çıkarılmaz.

Fenerbahçe çok iyi transferler yapıyor ama elindeki oyuncuları da kaçırıyor. Tuncay,Aurelio gibi.

Gerçi ne kadar kaçırırsa kaçırsın kadrosu açık ara Türkiyedeki en iyi takım olmaya da devam ediyor.

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 03:13
Aurelio'nun gitmesine üzülmem, para kazandırmadan gitmesine üzülür ve sinirlenirim. Yoksa bir oyuncunun bir takım etmeyeceğini geçen yıl Tuncay'ın gidişiyle gördük. Takımın her şeyi dediğimiz Tuncay'ın gitmesine rağmen çeyrek finale kaldık.

Aurelio giderse de mutlaka ya yeni transferlerle ya da eldeki isimlerle (Deniz, Selçuk, Maldonado) yeri doldurulur. Ben güveniyorum oyuncularımıza, yönetime de güveniyorum, hocamıza da. Eğer hocamız transfer isterse de o mevkiiye alınacak isim Aurelio'yu aratmaz.

Sheriff
10.Temmuz.2007, 03:24
Aman 30 yaşındaki Aurelio gitse ne olur gitmese ne olur.. Oturup onun yasınımı tutacağız.. 30 yaşında adamın kazanfıracağı para ne olur.. Kimse o yaşta adama 1-2 milyon euro dan fazla para bağlamaz.. Heleki Türkiye'den bir adama hiç bağlamaz.. Eğer öle 6-7 milyon filan alınabilecekse uğraşılsın onun dışında uğraşmaya değmez.. Ki sanmıyorum o kadar para alabileceğimizide.. O yüzden hiç uğraşmaya değmez..

fmsmyrna
10.Temmuz.2007, 03:25
Tutumlu'ya yılın menajeri ödülünü verelim beni yıldırmayı başardı artık ben Aurelio'nun kalmasını istemiyorum bu kadar haber çıkıyor ancak o sessiz kalıyor hiçbir açıklama yok anlaşılan o da gönülsüz giderse kendi kaybeder kulübümüz kaybetmez.Selçuk,Deniz,Maldonado üçlüsü ile ya da Aragones isterse o bölgeye alacağımız oyuncuyla yola devam ederiz.

omersal
10.Temmuz.2007, 03:31
Ne olursa olsun Aurelio FB için büyük kayıp ama Aziz Yıldırım isterse onun yerini dolduracak oyuncu rahatlıkla alır.

Ilhan
10.Temmuz.2007, 03:40
Aurelio'nun gitmesine üzülmem, para kazandırmadan gitmesine üzülür ve sinirlenirim. Yoksa bir oyuncunun bir takım etmeyeceğini geçen yıl Tuncay'ın gidişiyle gördük. Takımın her şeyi dediğimiz Tuncay'ın gitmesine rağmen çeyrek finale kaldık.

Aurelio giderse de mutlaka ya yeni transferlerle ya da eldeki isimlerle (Deniz, Selçuk, Maldonado) yeri doldurulur. Ben güveniyorum oyuncularımıza, yönetime de güveniyorum, hocamıza da. Eğer hocamız transfer isterse de o mevkiiye alınacak isim Aurelio'yu aratmaz.

Fenerbahçe'de takım edecek tek oyuncu şu anki sistemle Alex. Bakalım Aragones bunu kaldırabilecek mi?

SAİT71
10.Temmuz.2007, 03:44
Beyler Yazın Aurelio'nun sadakatına 1 değerini. Yazık etti kendine. Fenerbahçe gibi Avrupa'da parlayan bir takımdan Betis gibi düşmemeye oynayan sıradan bir İspanyol takımına. Görecez bakalım..

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 03:46
Bugün antrenmanın tamamı basına açıktı ve Aragones'in felsefesini anlattı bir muhabir Lig TV'de, aktarımları şöyle:

Aragones kesinlikle tek pasa ve çabukluğa yönelik oyun oynatıyormuş antrenmanlarda. Oyuncuların topu ayaklarına çok fazla tutmalarına müsade etmiyormuş. Ayrıca atak yaparken tüm takım takım atak yapılan bölgede olacak, savunma yaparken tüm takım savunma yapılan bölgede olacakmış, bunları söylemiş. Çift kale maçta bir futbolcunun rakibine karşı çalım atmaya kalkması Aragones'i çılgına çevirmiş. Bu hataları oyuncuların yapmamaları gerektiğini, yanındaki oyuncuya pas atması ve atağı devam ettirmesi gerektiğini söylemiş.

Ben de idmanın bir kısmını seyrettim ve yarı sahada iki takım vardı, savunmacılar savunma, hücumcular hücum yapmaya çalışıyorlardı. Genelde de tek pasa yönelik oynuyordu hücumcular.

İspanya felsefesiyle oynayacağız ve ben bunları duyunca çok sevindim, gerçeken harika bir oyun felsefesi olacak gibi görünüyor. İspanya stili tek pasa, ayağa oynayacağız. Yaratıcı oyuncularımıza da Aragones talimatlar verecek ve onlar da gereğini yapacaklar. Tıpkı İspanya'da Fabregas, Iniesta ve Silva gibi.

Maldonado ile Alex'i izledim de, Alex topla beraber gidiyor, sürüyor falan, çok fazla çalışıyor. Alex genelde kamplara pek katılmazdı, bir bahane bulur sakatlık falan salonda çalışırdı ama Aragones'in gelmesiyle inanılmaz sıkı çalışıyor, idmanlarda çok iyi görüntü çiziyor, her zamankinden fazla. Maldonado ise o da bir ayrı idmanlarda, çok fazla koşuyor ve çalışıyor, kendine güveni sanki yerine gelmiş gibi, daha sağlam oynuyor ve uzaktan kaleyi de yokluyor. O da umut verici bir görüntü çizdi.

Bu yıl çok farklı bir takım göreceğiz ve bazı oyuncularımız da çok farklı olacak. Bazı oyuncularımız her zamankinden daha çok mücadeleci ve iyi performans sergileyecekler. Çalışmalar çok iyi hakkaten, inşallah hazırlık maçlarına ve ön eleme maçına da yansıyacak bunlar ve daha sonra da lige.

Fenerbahçe'de takım edecek tek oyuncu şu anki sistemle Alex. Bakalım Aragones bunu kaldırabilecek mi?

Alex'ten bu yıl azami faydalanacak gibi görünüyor Aragones idmanları izlediğim kadarıyla. Eğer Alex seneye takımdan ayrılırsa da o sorumluluğu bir başkasına verir veya transfer yaptırır. Aragones'e çok güveniyorum, takım edecek tek oyuncu Alex'i takımın her şeyi yapıp, tüm sorumluluğu verip de süper faydalanabileceği gibi onu bir köşeye atıp, tamamen takım oyununa yönelik sağlam bir takım da kurabilir, bunu hep beraber göreceğiz ama Aragones'in Fenerbahçe adına en iyi şeyi yapacağına eminim.

anilton
10.Temmuz.2007, 04:13
REAL BETIS'TEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ!

İspanya'nın Real Betis kulübü resmi açıklamasında Mehmet Aurelio transferini duyurdu.

Real Betis'ten yapılan açıklamada, Aurelio'nun yarın yerel saat ile 12.30'da Sevilla kentine geleceği ve doktor kontrolünden geçtikten sonra imzanın atılacağı açıklandı.

http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/49590_2_080709205801.jpg

KaPaLı
10.Temmuz.2007, 04:15
Avrupa'da Yükselişte olan kulupten Küme düşmemeye oynayan takıma... Güle güle Marco Paşa yolun açık olsun.

scar face
10.Temmuz.2007, 04:16
Tebrikler Tutumlu.Helal olsun sana and içmiştim.Sözümden dönmek olmaz.
Aureilo için son sözüm:Bakalım Betisin ligden düşmesini engelleyebilecekmisin?

Sekopej
10.Temmuz.2007, 04:18
Guiza İspanya Gol Kralı. Fenerbahçe'ye gelirken yaptığı açıklamada şampiyonlar liginde oynayacak olmanın verdiği heyecan var üzerimde diyor. Aurelio şampiyonlar liginde oynayan bir takımdan kümede kalmak için mücadele etmesi yüksek bir takıma gidiyor.;)

Hayırlı olsun, bunu unutmayız Aurelio. Yakın zamanda yönetimden bu konuda bir açıklama gelir, neler olacağını görürüz.

LaigLeNoiR
10.Temmuz.2007, 04:19
Aurelio gitti orta sahayı Emre mi toparlayacak Aurelio yerine merak ediyorum.

Sekopej
Şunu da eklemekte fayda var, Tutumlu'nun menajerliğini yaptığı oyuncular bu andan itibaren transfer edilmeyecektir. Çok zorladı çünkü.

eGowiCh
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_3o_aurelio_betis001.jpg

Aurelio´nun sözleşmesindeki opsiyon maddesi son derece yasal ve bağlayıcıdır. FIFA nezlinde de yöneticilerimizin bunu doğrulattığını biliyorum. Bayram Tutumlu Betis'i nasıl kandırdı bilemem ama sözleşmede yazan 7 milyon doları öyle veya böyle ödeyecekler.

Milli futbolcularımızın hepsi cuma günü kampa katılacaklar. O tarihte Aurelio gelmezse gerekli tutanaklar tutulup FIFA'ya başvurulacak.

Fenerbahçe forumlarından birinin yazdığı mesaj, umarım dedikleri doğrudur.

Guiza İspanya Gol Kralı. Fenerbahçe'ye gelirken yaptığı açıklamada şampiyonlar liginde oynayacak olmanın verdiği heyecan var üzerimde diyor. Aurelio şampiyonlar liginde oynayan bir takımdan kümede kalmak için mücadele etmesi yüksek bir takıma gidiyor.

Hayırlı olsun, bunu unutmayız Aurelio. Yakın zamanda yönetimden bu konuda bir açıklama gelir, neler olacağını görürüz.

Sonuna kadar katılıyorum abi. Güiza İspanya'dan gol kralı ünvanıyla Türkiye'ye geliyor, Aurelio ise burayı beğenmeyip düşmemeye oynayan bir kulübe gidiyor. Akıl alır gibi değil. Güiza isterse kulübünde kalabilir veya Barcelona, R.Madrid gibi takımlara da gidebilirdi İspanya'da ama o Fenerbahçe'yi seçti Aragones'in de yardımıyla ama Aurelio'nunki çok ilginçtir ki bu yaşında R.Betis'e gidiyor. Bayram Tutumlu herhalde "Seni seneye burada göstereceğin performansla Barcelona'ya, R.Madrid'e transfer ederim." diye kandırdı herhalde Aurelio'yu, bunun başka açıklaması yok.

KaPaLı
10.Temmuz.2007, 04:21
TFF'de yıllarca Avukatlık yapmış Şekip Mosturoğlu boş konuşmaz. Aurelio manager bozuntusunun oyununa geldi ama çok büyük paralar ödeyince aklı başına gelecektir.

Sekopej
10.Temmuz.2007, 04:22
Aurelio gitti orta sahayı Emre mi toparlayacak Aurelio yerine merak ediyorum.

Deivid sakatlanmadan önce Maldonado yedek oturacak oyuncuların başında geliyodu ama Deivid sakatlanınca Maldonado 11'de olacaktır. Selçuk ve Deniz de var. Deniz geçtiğimiz sezon sakatlanana kadar çok iyiydi. Emre-Maldonado-Deniz-Selçuk, bu dörtlüden 2'si oynayacaktır.

Aurelio gitmiştir, gittiği an bitmiştir.:p Yeri doldurulamayacak oyuncu yoktur.

scar face
10.Temmuz.2007, 04:23
Tutumlu istediğini aldı umarım kulüp binamıza bi daha girmez.

Sekopej
10.Temmuz.2007, 04:28
Arkadaşlar Aurelio kızıyor olabiliriz ama sonuçta bu takımın formasını uzun yıllardır giyiyor ve hep de hakkını verdi. Bu nedenle saygı sınırlarını aşmayan mesajlar atarsak sevinirim.:)

eGowiCh
Bayram Tutumlu'yu zaten kulübe almıyormuşuz :)

Şekip Mosturoğlu Türkiye'nin en iyi spor hukukçusudur, eğer o bu transferin usulsüz olduğunu söylüyorsa bir bildiği vardır. Gerekli tutanaklar tutulup FIFA'ya başvurulacak. Tıpkı daha önce Ortega davasını nasıl kazanıp 11 milyon Dolar gibi yüklü bir tazminat hakkı kazandıysak, Aurelio olayında da 7 milyon Dolar veya belki de daha fazla tazminat alacağımıza inanıyorum.

Arkadaşlar Aurelio kızıyor olabiliriz ama sonuçta bu takımın formasını uzun yıllardır giyiyor ve hep de hakkını verdi. Bu nedenle saygı sınırlarını aşmayan mesajlar atarsak sevinirim.

Sadık bir oyuncu olmadığını gösterdi bence, ben kızıyorum çok. Tutumlu ne kadar suçluysa burada, ne kadar etik davranmadıysa, Aurelio da o kadar etik davranmamıştır bence. "Ben kalıyorum." dedikten sonra onu Tutumlu ne kadar kandırmaya çalışsa kandıramazdı ama onun da işine gelmiş, göz yummuş belli ki, diyecek söz yok.

Lionel Andres Messi
şu kısa vadede fener aurelionun yerini kimle doldurabilir ki Serkan abi?bir kere yıllarca bu takımla birlikte, brezilyalı(takımdaki brezilyalılarla muhabbeti) ,mental özellikleri üst seviyede ,tam bir görev adamı istikrar abidesi...imkanlar dahilinde aklıma kimse gelmiyor şahsen

Sekopej
10.Temmuz.2007, 04:35
şu kısa vadede fener aurelionun yerini kimle doldurabilir ki Serkan abi?bir kere yıllarca bu takımla birlikte, brezilyalı(takımdaki brezilyalılarla muhabbeti) ,mental özellikleri üst seviyede ,tam bir görev adamı istikrar abidesi...imkanlar dahilinde aklıma kimse gelmiyor şahsen

Yeri doldurulamayacak oyuncu yoktur diye düşünürüm hep. Şimdi gitti de diyorsun diyenler olabilir ama geçen seneki maç yorumlarına yazdığım mesajlara da bakabilirsiniz, Aurelio bazı maçlarda kaçak oynuyordu, önceki seneler iyiydi ama geçen sene kendini gösterecek hareketler yapıyordu, top çalıyordu ama oyun genelince kaça oynuyordu.

Aragones'in nasıl oynatacağını görmeden doldurulamaz demek yanlış. Orta sahayı nasıl kurgulayacak? Bu nedenle beklemekte fayda var. Eskiskliği hissedilebilir, Tuncay'ın da hissedildiği olmuştu ama sonuçta bu takım Tuncaysız çeyrek finale çıktı, Aureli'nun eksikliği de hissedilir belki ama bakarsınız yarı finale çıkarız.:p Bekleyip göreceğiz.

uAsamet91
10.Temmuz.2007, 04:39
feberbahce cok arayacak aurellioyu.büyük kayıp.....

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 04:42
Yabancı kontenjanımızdan bir yer açıp yabancı bir ön libero alabiliriz. Bizi lig için şu anki ön liberolarımız götürür ama Şampiyonlar Ligi'nde sıkıntı yaşayabilme ihtimaline karşı önümüzdeki yılları da düşünerek sağlam bir ön libero alabiliriz, aklıma gelen isimler şunlar:

Senna, Xabi Alonso, Gilberto Silva, Mavuba, Alou Diarra, Jean II Makaoun, Sissoko, Arouca, Obodo, Lassana Diarra, gibi...

İstedikten sonra birçok adam var, kaliteli bir isim buluruz mutlaka alacaksak.

Yerli olarak ise Gökhan İnler, Mehmet Topuz o bölgede oynayabilecek isimler ama alınmaları zor.

Belgorth
10.Temmuz.2007, 04:44
Taraftarı olmadığım takımın forumuna yazmak adetim değildir ama yazmadan edemedim. Dikkat çekmek istediğim bir husus var ve bunu kendi takımım olan Galatasaray'ın bir örneğinden vereceğim. Ribery davasında da Galatasaray'ın elinde, Ribery'nin alması gereken ücretin sözleşmedeki maddeler çerçevesinde ödendiğini gösteren dekont vardı. Sonuç: Ribery yaklaşık 2 yıl geçici lisansla oynadı ve sonunda da Galatasaray haksız bulundu. Kısaca, şayet herhangi bir şekilde sözleşmedeki maddeler ihlal ediliyorsa hiçbir Avrupa kulübü bir oyuncuyu transfer etmez. Kaldı ki Betis'in de kendi avukatları var ve en ince ayrıntısına kadar incelemişlerdir sözleşmeyi. Önümüzdeki günlerde, sözleşmede "Her iki taraftan birisi aksini istemedikçe opsiyon geçerlidir." gibi bir madde çıkarsa hiç şaşırmayın derim ben.

BlackEagle19o3
10.Temmuz.2007, 04:49
Senna, Xabi Alonso, Gilberto Silva, Mavuba, Alou Diarra, Jean II Makaoun, Sissoko, Arouca, Obodo, Lassana Diarra, gibi...
Yerli olarak ise Gökhan İnler, Mehmet Topuz o bölgede oynayabilecek isimler ama alınmaları zor.

Biraz uçmuşsun Xabi Alonso'yu, Sissokko'yu nereye alıyorsun?Bu yazdığın isimlerden çoğu kaliteli oyuncular ve zor getirilebilcek oyuncular.Ama ilk yazdığım 2 isim imkansız gibi.Ama bu isimlerden neredeyse hepsi Aurelio'nun yerini doldurur.Yalnız Arouca konusunda şüphelerim var , kendisi mc bildiğim kadarıyla.Yani 2 yönlü bir oyuncu ama defansif yönü pek kuvvetli değil sanırım...

Lionel Andres Messi
10.Temmuz.2007, 04:50
Yabancı kontenjanımızdan bir yer açıp yabancı bir ön libero alabiliriz. Bizi lig için şu anki ön liberolarımız götürür ama Şampiyonlar Ligi'nde sıkıntı yaşayabilme ihtimaline karşı önümüzdeki yılları da düşünerek sağlam bir ön libero alabiliriz, aklıma gelen isimler şunlar:

İstedikten sonra birçok adam var, kaliteli bir isim buluruz mutlaka alacaksak.

senna ayrılmak istemiyor.yeni açıkladı vilalrreal satmaz tıpkı nihatta old. gibi.
xabi juveye gidicek giderse bonservisi 20-21 milyon euro.

makoun u yeni lyon aldı 15 milyon euroya.
sissoko geçen yıl juveye gittti daha kontrat uzatmak istiyorlar hayal olur türkiye ligi.
mavuba yeni lille a giti zaten.
alou diarra da yeni transferlerden takımını hatırlayamadım.

dierleri aurelionun yerini dolduramaz bence.gilberto belki alınırsa...

benim hala aklıma gelmior,aurelionun yerini doldurcak.fenerbahçe aurelio için ısrar etmeliydi çokmu zordu kezmanla aynı parayı vermek.fenerbahçe çok sıkıntı yaşayacak bu görünümle ön libero ve sağ kanatta.

belki fener taktik kurgusunu değiştirirse o zaman bu sıkıntıları en aza indirebilir.tabi daha transfer yapacağını düşünürsek sıkıntıları 0 indirme ihtimalleride var.

demirhanmurat38
10.Temmuz.2007, 04:54
arkadaslar emin değilim ama olcan adın bonservisi ile birlikte gaziantepe gitmiş. bu haber doğru mu?

Sekopej
10.Temmuz.2007, 04:55
Evet Olcan gitti. Gitmesi iyi oldu, Karşıyaka'da da pek parlak bir sezon geçirmemişti.

Avusturya kampının ilk gününde sol ayak bilek kemiği kırılan ve Münih'te ameliyat olan Brezilyalı oyuncumuz Deivid de Souza'nın cuma günü Kitzbühel'deki Arosa Resort'e geleceği açıklandı. Münih'te Goggenhausen Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçiren oyuncumuz ameliyat sonrası tedavisini kamp bitene kadar takımımızın kaldığı otelde tamamlayacak.

Yukarıda verilen habere bakarsak Deivid ile yollar ayrılmayacak.

anilton
10.Temmuz.2007, 04:56
Guiza,Semih,Kezman...

Bu forvet hattından çift oynamak en ideali gibi duruyor.Bu kalitelerden ikisinin birden yedek kalması düşünülemez...

Ve Alex'in orta sahaya girmesi anlamına geliyor bu aynı zamanda,ayrıca orta sahanın sigortası Aurelio yok...

Bakalım neler olacak...

Sekopej
10.Temmuz.2007, 04:59
Şu da var; Fenerbahçe iyileştirme yapacaktı Aurelio kalacak olsa ve Aragones için Aurelio çok önemli bir oyuncu olsa mutlaka takımda kalmasını isterdi. Ve Aragones kalmasını isteyince ne olursa olsun Aurelio takımda kalırdı.

Daha Avrupa Şampiyonası başlamadan Aragones ile görüşmeler başladı, orada Aurelio ayrılmamalı kesin raporu vermemiş demek ki ve düşündüğü başka şeyler var. Bu nedenle de Aragones'in kalması için çok ısrarcı olmaması nedeniyle eksikliğinin pek sorun yaratmayacağını düşünmek istiyorum.

anilton
10.Temmuz.2007, 05:02
Sanmıyorum Aurelio'nun ayrılmasına Aragones'in göz yumacağını.Aurelio gitmek istedikten sonra F.Bahçe hiç bir şey yapamazdı ve öylede oldu...

İspanya milli takımında Aragones'in prensi Senna'ydı.F.Bahçe'de de Aurelio'yu kullanacaktı,bence üzülmüştür Aragones...

PesimiSTyLa
10.Temmuz.2007, 05:05
Neredeyse gittigi iyi oldu diyeceksiniz yahu :) Aurelio gibi bi futtbolcuyu kim istemez ki, takımında bence cok büyük bir eksik. Bakalım fb bu mevkii için oyuncu transferi yapacak mı; yoksa maldonadoya güvenecek mi ?

Sekopej
10.Temmuz.2007, 05:06
1 ay önce Aragones Aurelio kilit oyuncum, mutlaka takımda kalmalı demiş olsaydı daha Fenerbahçe ile anlaşmadan, ne olursa olsun Aurelio takımda tutulurdu. 2 istiyorsa 3 verilirdi tutulurdu.

Elbette takımda Aurelio'nun olmasını istemiştir Aragones ama bu opsiyon olayları da anlatıldığında ayrılırsa da çok önemli değil demiş olabilir. En azından Aurelio ile özel görüşür, takımda kalmasını isterdi Aragones ve ikna edebilirdi. Bu şekilde düşünmek işime geliyor açıkçası:p ve Aragones'in transferle ya da transfersiz onun boşluğunu dolduracağına şüphem yok.

Cengo
10.Temmuz.2007, 05:08
Fehmi Mert Günok A Takım'da, Volkan Babacan'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum, özellikle fizik ve yer tutuş konusunda yaşına göre çok çok iyi ve inanılmaz olgun.

Ayrıca manken fiziği var, yakışıklı, tarz ve yakışanı giyiniyor, reklamdan müthiş paralar kazanabilir..

Sekopej
10.Temmuz.2007, 05:08
Neredeyse gittigi iyi oldu diyeceksiniz yahu :) Aurelio gibi bi futtbolcuyu kim istemez ki, takımında bence cok büyük bir eksik. Bakalım fb bu mevkii için oyuncu transferi yapacak mı; yoksa maldonadoya güvenecek mi ?

Kendisi de gitmek istiyormuş ki gitti, opsiyon nedeniyle kalıp kafasında karışıklık olacağına gitmesi daha iyi olu yorumlarını yapmıştık geçmişte. Bu şekilde düşününce gittiğinin iyi olduğunu bile diyebiliriz.:p

anilton
10.Temmuz.2007, 05:11
Aurelio gitmeyi kafasına koymuş,kimse ikna edemezdi bence.1 Ay önce Aragones takımı mı tanıyordu Serkan Abi Allah aşkına?Takımdaki çoğu kişiyi tanımıyordu belki de,bırak bunları konuşmayı.Adam İspanya milli takımı ile Euro 2008'de Aziz Yıldırım'la takım muhabbeti yapacak değiller ya...

Transfer yapılmadığı sürece,F.Bahçe'nin mevcut kadrosunda Aurelio'nun boşluğunu doldurabilecek bir oyuncu yok,bu tartışılmaz bile.Maldonado,Selçuk ve Deniz'i toplasan Aurelio etmez,kendimizi kandırmayalım...

Cengo
10.Temmuz.2007, 05:13
Taraftarı olmadığım takımın forumuna yazmak adetim değildir ama yazmadan edemedim. Dikkat çekmek istediğim bir husus var ve bunu kendi takımım olan Galatasaray'ın bir örneğinden vereceğim. Ribery davasında da Galatasaray'ın elinde, Ribery'nin alması gereken ücretin sözleşmedeki maddeler çerçevesinde ödendiğini gösteren dekont vardı. Sonuç: Ribery yaklaşık 2 yıl geçici lisansla oynadı ve sonunda da Galatasaray haksız bulundu. Kısaca, şayet herhangi bir şekilde sözleşmedeki maddeler ihlal ediliyorsa hiçbir Avrupa kulübü bir oyuncuyu transfer etmez. Kaldı ki Betis'in de kendi avukatları var ve en ince ayrıntısına kadar incelemişlerdir sözleşmeyi. Önümüzdeki günlerde, sözleşmede "Her iki taraftan birisi aksini istemedikçe opsiyon geçerlidir." gibi bir madde çıkarsa hiç şaşırmayın derim ben.

Roma'nın Mexes için yaptığını, bir transfer sezonu oyuncu transferi yasağı aldığını, yüklü paralar ödeyerek işin içinden çıktığını çok çabuk unuttuk galiba.

Galatasaray'ın parayı zamanında ödemedi, Ribery FIFA'ya başvurup kararı çıkarttırınca hemen ödediler ama zamanında ödenmez ise hiç bir anlamı yok zaten.

Ayrıca para ödemeden borcu yoktur yazısı aldıkları için FIFA olaya tamamen Ribery tarafından yaklaştı, FIFA ek sözleşmelere, ek protokollere, ek dosyalara kesinlikle karşı, bu sözleşmeler tamamen yok sayılıyor.

Ödeme dediğinin makbuzu olur, hiçbir maaş elden ödenmez futbol dünyasında, o zaman adı vergi kaçırmak olur maalesef, ödemeler için protokoller var, usülünce ödeme yapmak zorundasın, kurallara uymadan yaparsan ödesen bile ödememiş sayılabilirsin işin vahim kısmı..

--

Cuma günü kadroya katılmazsa FIFA kanalı ile Aurelio'ya ihtar çekilecek, opsiyon UEFA ve TFF onaylı, imzalarsa konu FIFA'ya taşınmadan bile çözülür, 7M$ hemen gelir merak etmeyin..

Ayrıca imzaladığı anda Betis'in soruşturması başlar, sonunda ceza yiyecekler, tazminat ödeyecekler, ödemezler ise transfer hakları kapanır..

KaF KeF
10.Temmuz.2007, 05:14
Real Betis de doğruladı!

Real Betis Mehmet Aurelio'yu transfer ettiğini resmi sitesinden duyurdu. Resmi siteden verilen haberde milli futbolcunun yarın (Perşembe) sağlık kontrolünden geçtikten sonra sözleşmeye imza atacağı belirtildi.

Aurelio'nun İspanya saatiyle 12.30'da Sevilla havaalanına geleceği ifade edilirken Brezilya asıllı futbolcunun Real Betis'in bu sezonki ilk transferi olduğu da haberde verildi.

İspanyol gazetelerinin internet sitelerinden de Aurelio'nun Real Betis ile anlaştığı haberleri verilirken, Aurelio'nun peşinde Deportivo ve Villarreal gibi kulüplerin de olduğu ancak Real Betis'in "yarışı kazandığı" yorumu yapıldı.

Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu, İspanyol basınında yer alan açıklamalarında Aurelio'nun Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin sona erdiğini ve serbest bir futbolcu olarak Real Betis'e geldiğini iddia etti.
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_3o_aurelio_betis001.jpg

Sekopej
10.Temmuz.2007, 05:16
Aragones daha avrupa şampiyonası başlamadan Fenerbahçe'nin şampiyonlar liginde oynadığı tüm maçları izlediğini kendisi açıkladı. Takım ve oyuncular hakkında bilgisi vardı.

Doldurulup doldurulmayacağını da oynatacağı sistem ve zaman gösterecek. Büyük kayıp ama karar vermek için beklemeliyiz.

Tuncay'ın yerini dolduracak oyuncu da yoktu, bazı maçlarda takımın ruhu yok, Tuncay'ın yokluğu hissediliyor dendi. Ama avrupada en başarılı senemizi yaşadık. Tek maçlık bakarsak mutlaka Aurelio'yu aradığımız maçlar olacaktır, bunu kabul ediyorum ama tek oyuncu üzerine değil, sistem üzerine, uzun vadeli düşünürsek yeri doldurulamayacak değildir.

MeMo
10.Temmuz.2007, 05:18
Aurelio gitmeyi kafasına koymuş,kimse ikna edemezdi bence.1 Ay önce Aragones takımı mı tanıyordu Serkan Abi Allah aşkına?Takımdaki çoğu kişiyi tanımıyordu belki de,bırak bunları konuşmayı.Adam İspanya milli takımı ile Euro 2008'de Aziz Yıldırım'la takım muhabbeti yapacak değiller ya...

Transfer yapılmadığı sürece,F.Bahçe'nin mevcut kadrosunda Aurelio'nun boşluğunu doldurabilecek bir oyuncu yok,bu tartışılmaz bile.Maldonado,Selçuk ve Deniz'i toplasan Aurelio etmez,kendimizi kandırmayalım...

Haklısında Maldonado'yu çok az iziledik belki bir şans daha verilebilir diye düşünüyorum.Çünkü yönetimin uzun süre izlediği bir adam vs. bence de dolduramaz ama eğer bir yabancı gelirse Maldoando'yu da onla forma yarışında görebiliriz.

anilton
10.Temmuz.2007, 05:22
Tamam Maldonado kötü oyuncu değil ama Aurelio çok farklıydı.Bütün takımın kötü olduğu maçlarda bile Aurelio müthiş oynuyordu.Aurelio'nun kötü oynadığı maç aklına gelen varmıdır,ben hatırlamıyorum...

Birincisi çok çevik,seri ve atletik.Fiziği çok iyi olmamasına rağmen mükemmel kullanıyordu fiziğini.Top kapma yeteneğine diyecek laf yok zaten.Son iki yıldırda tekniğini geliştirmişti ve ileriye de çok iyi top taşıyordu.Milli takıma girdiği andan beride çehresini değiştirmişti takımın...

Maldonado'nun ise hareketsiz bir yapısı var.Al gülüm ver gülüm bir stili var.Asla Aurelio'nun yerini dolduramaz.En üst seviyeye çıksa bile dolduramaz,bu benim şahsi görüşüm.Aurelio gittiği için bir rakip takım taraftarı olarak son derece mutluyum..:)

MeMo
10.Temmuz.2007, 05:26
Tamam Maldonado kötü oyuncu değil ama Aurelio çok farklıydı.Bütün takımın kötü olduğu maçlarda bile Aurelio müthiş oynuyordu.Aurelio'nun kötü oynadığı maç aklına gelen varmıdır,ben hatırlamıyorum...

Birincisi çok çevik,seri ve atletik.Fiziği çok iyi olmamasına rağmen mükemmel kullanıyordu fiziğini.Top kapma yeteneğine diyecek laf yok zaten.Son iki yıldırda tekniğini geliştirmişti ve ileriye de çok iyi top taşıyordu.Milli takıma girdiği andan beride çehresini değiştirmişti takımın...

Maldonado'nun ise hareketsiz bir yapısı var.Al gülüm ver gülüm bir stili var.Asla Aurelio'nun yerini dolduramaz.En üst seviyeye çıksa bile dolduramaz,bu benim şahsi görüşüm.Aurelio gittiği için bir rakip takım taraftarı olarak son derece mutluyum..:)

İnşallah onun kadar iyi bir ön libero gelir o zaman :p :D

Cengo
10.Temmuz.2007, 05:26
Brezilya'da oynayan devre arası 1-2 oyuncu ile görüşüldü diye duydum, Arouca hemen yerini doldurabilecek bir oyuncu.

Fenerbahçe'de transfer bitmez, oyuncu kalitesi düşmez..
Bir çok oyuncu takip ediliyor ve menajerler aracılığı ile ön görüşmeler yapılıyor.

anilton
10.Temmuz.2007, 05:29
Oynamadan hemen yerini dolduracak bir oyuncu demek yanlış.Maldonado için Güney Amerika'nın en iyi önliberosu deniliyordu,ama geldi olmadı,bir şeyler uymadı ve oynayamadı.İstikrarı yakalamak önemli.Aurelio onu mükemmel yakalamıştı.Açıkcası Senna ayarında birisi gelmedikçe yeri dolmaz...

Ouzy
10.Temmuz.2007, 05:31
Hiç mutlu olma bence, Brezilya'da oynayan devre arası 1-2 oyuncu ile görüşüldü diye duydum, Arouca hemen yerini doldurabilecek bir oyuncu.

Fenerbahçe'de transfer bitmez, oyuncu kalitesi düşmez..
Bir çok oyuncu takip ediliyor ve menajerler aracılığı ile ön görüşmeler yapılıyor.
Arouca'yı hücum oyuncusu olarak biliyorum ama?

BlackEagle19o3
10.Temmuz.2007, 05:33
Aynen Arouca tam bir dm değil bildiğim kadarıyla :)Emana tarzı, asıl mevkii amc ama dm de oynayabiliyor...

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 05:35
Biraz uçmuşsun Xabi Alonso'yu, Sissokko'yu nereye alıyorsun?Bu yazdığın isimlerden çoğu kaliteli oyuncular ve zor getirilebilcek oyuncular.Ama ilk yazdığım 2 isim imkansız gibi.Ama bu isimlerden neredeyse hepsi Aurelio'nun yerini doldurur.Yalnız Arouca konusunda şüphelerim var , kendisi mc bildiğim kadarıyla.Yani 2 yönlü bir oyuncu ama defansif yönü pek kuvvetli değil sanırım...

Güiza bile geldiğine göre, Sissoko ile Xabi Alonso da gelebilir, tek sorun bence bonservis ücreti zira ikisi de 15-20 milyon Euro arasında. Alınırsa büyük iş başarılmış olur tabii ama bu sadece benim beklentim, yönetim kimlere yönelir bilemeyiz.

Evet Olcan gitti. Gitmesi iyi oldu, Karşıyaka'da da pek parlak bir sezon geçirmemişti.

Avusturya kampının ilk gününde sol ayak bilek kemiği kırılan ve Münih'te ameliyat olan Brezilyalı oyuncumuz Deivid de Souza'nın cuma günü Kitzbühel'deki Arosa Resort'e geleceği açıklandı. Münih'te Goggenhausen Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçiren oyuncumuz ameliyat sonrası tedavisini kamp bitene kadar takımımızın kaldığı otelde tamamlayacak.

Yukarıda verilen habere bakarsak Deivid ile yollar ayrılmayacak.

Olcan'ın gitmesine sevindim, bir oyuncu bu yaşına kadar eğer kendini gösteremediyse zaten onu daha fazla takımda tutmanın anlamı yok.

Deivid ile yollar ayrılmaz, en fazla sözleşmesi askıya alınır bu habere göre. Aragones'in bu tutumu çok güzel, Deivid'i İstanbul'da veya kendi ülkesinde değil de takımla birlikte tedavi olmasını, dinlenmesini sağlaması takım ruhu oluşturma çabasını gösteriyor.

Şu da var; Fenerbahçe iyileştirme yapacaktı Aurelio kalacak olsa ve Aragones için Aurelio çok önemli bir oyuncu olsa mutlaka takımda kalmasını isterdi. Ve Aragones kalmasını isteyince ne olursa olsun Aurelio takımda kalırdı.

Daha Avrupa Şampiyonası başlamadan Aragones ile görüşmeler başladı, orada Aurelio ayrılmamalı kesin raporu vermemiş demek ki ve düşündüğü başka şeyler var. Bu nedenle de Aragones'in kalması için çok ısrarcı olmaması nedeniyle eksikliğinin pek sorun yaratmayacağını düşünmek istiyorum.

İspanyolların ön liberoları, defansif orta sahaları veya oyunu iki yönlü oynayan oyuncuları meşhurdur. Belki de Aragones'in kafasında İspanya'dan getireceği bir oyuncu vardır. Genç ve geleceğe yönelik, belki de tecrübeli bir isim getirmeyi planlıyordur, bilemeyiz. Aragones görüşmeler sırasında başkana "Güiza'yı getirirseniz sizinle anlaşırım." demiş, bugün televizyonda söylediler. Ayrıca geldiğinde de 3 saatlik bir görüşme yapılmıştı, mutlaka tedbirler alınmıştır.

1 ay önce Aragones Aurelio kilit oyuncum, mutlaka takımda kalmalı demiş olsaydı daha Fenerbahçe ile anlaşmadan, ne olursa olsun Aurelio takımda tutulurdu. 2 istiyorsa 3 verilirdi tutulurdu.

Elbette takımda Aurelio'nun olmasını istemiştir Aragones ama bu opsiyon olayları da anlatıldığında ayrılırsa da çok önemli değil demiş olabilir. En azından Aurelio ile özel görüşür, takımda kalmasını isterdi Aragones ve ikna edebilirdi. Bu şekilde düşünmek işime geliyor açıkçası:p ve Aragones'in transferle ya da transfersiz onun boşluğunu dolduracağına şüphem yok.

Emre'ye 3.5 milyon Euro verileceği söyleniyor, dediğin gibi Aurelio tutulmak istense bu miktar ona da teklif edilirdi, demek ki Aurelio gitmeyi kafasına koymuş, parasal sorunun olacağını zannetmiyorum. Menajerinin ısrarları ve oyunları kandırmış olmalı.

Fehmi Mert Günok A Takım'da, Volkan Babacan'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum, özellikle fizik ve yer tutuş konusunda yaşına göre çok çok iyi ve inanılmaz olgun.

Ayrıca manken fiziği var, yakışıklı, tarz ve yakışanı giyiniyor, reklamdan müthiş paralar kazanabilir..

Mert Günok'u övüyorlar, iyi bir kaleci diyorlar, bakalım göreceğiz, idmanlarda da Angel Ferez tarafından iki kalecimiz de yetiştiriliyor, umarım ikisi de iyi olurlar.

Cuma günü kadroya katılmazsa FIFA kanalı ile Aurelio'ya ihtar çekilecek, opsiyon UEFA ve TFF onaylı, imzalarsa konu FIFA'ya taşınmadan bile çözülür, 7M$ hemen gelir merak etmeyin..

Ayrıca imzaladığı anda Betis'in soruşturması başlar, sonunda ceza yiyecekler, tazminat ödeyecekler, ödemezler ise transfer hakları kapanır..

Şekip Mosturoğlu'na sonsuz güveniyorum bu konuda. 7 milyon Dolar + ek tazminatlar kazanabilme ihtimalimiz yüksek. TFF onayı olduğuna göre sorun olmayacaktır, sonuçta TFF'den bahsediyoruz, FIFA'ya bağlı bir federasyon.

Alex ile Zico'nun Maldonado hakkında çok pozitif yorumları var, bir de Tello'nun. Mevkiisinin en iyisi olduğu iddia ediliyor Brezilya'da, Maldonado eğer denildiği gibi bir futbolcuysa ve çıkış yakalarsa Aurelio'nun yerini doldurabilir. Şu anki performanslara bakarsak ikisini kıyas bile etmem ama bu önemli isimlerin görüşleri doğrultusunda Maldonado belki sürpriz yapabilir. Deivid için de takımdan gönderilsin derken, bir önceki seneye nazaran daha fazla katkı yaptığı söylenebilir. Maldonado da belki çok iyi bir görüntü çizebilir. Hazırlık maçlarında bunu daha iyi bir şekilde göreceğiz zaten.

Sheriff
10.Temmuz.2007, 06:12
İspanya'nın kralını getiriyorsun ya ne kadar para verilecekti.. Nistelrooy'un, David Villa'nın, Nihat'ın, Forlan'ın, Raul'un (liste daha uzar) gol kralı olamadığı ligde adam gol kralı olmuş.. Ben sadece Euro 2008'de dikkatlice izledim ama ona rağmen beğendim.. Top kontrolü, topu saklayışı, topsuz alanda ki etkinliği, topla beraber etkinliği, gücü, son vuruşları, gayet mükemmel bir oyuncu aldık gibi görünüyor.. Neyse oynasın sonra konuşuruz iyimi oldu kötümü oldu diye..

Ön libero alınır merak etmeyin.. Hemde en az Aurelio kadar iyi biri alınır..

demirhanmurat38
10.Temmuz.2007, 06:15
bence fenerbahçeli taraftarlar güiza ile mutlu olmamalılar. eğer hedef geçen senekinden daha büyükse güiza kesinlikle yeterli olmaz.
ayrıca giden aurelio da fener çok arar. arkadaşlar daha kalitelisi gelir diyorlar, yapmayın allah aşkına fenerin aurelio'nun yerine alabileceği en iyi adam maksimum brezilya ligi'nde cruzeiro'da veya sao paolo'da oynuyordur. düne kadar mükemmel oyuncu aurelio şimdi vasat oyuncu oldu...

EreN
10.Temmuz.2007, 06:21
Adam daha ne yapsın yahu.. Gol Kralı apoletide yetmiyor millete..Ne yani senin elindeki BOBO, ÜMİT KARAN güiza'dan iyi futbolcu mu? Hadi evet diyin bari..:)
Ben ciddi anlamda hazımsızlık çekiyorum ama bunu bir düşünce biçimi olarak kabul ettiğinizden ötürü size normalmiş gibi geliyor.
Güiza 28 yaşındadır, kariyerinin zirvesine ulaşmaya yakındır ve en iyi olacağı 3 sezonun 2 sezonunu fenerbahçede yaşayacaktır sonraki 2 sezon muamma kabul ama kimse pat diye çıkıp pat diye düşemez.. yok örneği..
perşembenin gelişi her zaman çarşambadan bellidir... riyakar olmaya gerek yok...içinizden iyi adam diyip sırf ezmek adına böyle kelimeler kullananlar bile var forumda..

Alicanfmfan
10.Temmuz.2007, 06:24
Emre belözoglu askerden döndü mü arkadaşlar ? Katıldı mı kampa

Knightmare
10.Temmuz.2007, 07:08
Helal olsun yaa Fener çok iyi transfer yaptı. FB'yi sevmesem de Türkiye'de kaliteli oyuncular izleme şansımız olacak bu güzel birşey :)
yalnız Aurelio'yu çok ararsınız bana kalırsa. adam canla başla mücadele ediyor her maçta...hücum gerçekten süper ancak savunma bakımından Aurelio gibi bi oyuncu kesinlikle lazım artık Fener'e...

UlquioRRa
10.Temmuz.2007, 07:11
Adam La-Liga'da gol kralı olmuş. Bu da iyi bir futbolcu olduğunu gösteriyor. Ama bazıları o kadar abartmış ki. Bazıları da bu transferin kulübün dünya çapında bir kulüp olduğunu gösterdiğini belirtmiş. Şimdi Arsenal'le Fener istedi, Fener'i kabul etti diye Fener daha büyük kulüp olmuş. 1 transferle Arsenal'den büyük takım olmuş Fener. Ben şunu soruyorum. Eğer ki Aragones bu sezon Fener'e gelmeseydi şuan Güiza Fener'de olur muydu?

Knightmare
10.Temmuz.2007, 07:18
olurdu... :D Fener bastı parayı aldı. Mallorca'nın zor zamanında o parayı verecek başka avrupa kulübü yoktu bana kalırsa

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 08:23
Ligde çok gol atar

İspanya Ligi’nde penaltısız 27 gol atmak önemli bir başarı. Boş bir oyuncunun bunu başarması mümkün değil. Her ne kadar İspanya’da tüm takımlar açık futbol oynasa da, forvetlere imkan verilse de bu sayı çok ciddi.
Avrupa Şampiyonası’nda yarı final ve finalde kendisini izledim. İkisinde de sonradan oyuna girdi. Hem Rusya, hem de Almanya maçlarında İspanya öndeyken görev aldı ve tek forvet oynadı. Yani rakibi bekleyen, kontraatağa çıkan bir takımda oynadı. Fenerbahçe’nin ilgilendiğini bildiğim için özellikle kendisini takip ettim. Kontratak ihtimalini düşünerek top rakipteyken sürekli çizgilere kaçtı ve doğru yerlerde topla buluştu. Mesela Rusya’ya atılan ikinci golde karşı çizgiden alıp içeri kat etti. Orta saha oyuncusuna topu verip koşusuna devam etti. Rusya’nın çizgi defansında ofsayta düşmedi. Geride kalmaya dikkat etti. Bu önemli bir özellik. Topla buluşup iyi bir kontrolden sonra ayağın dışıyla golü attı. Bu forvette pozisyon alma bilgisini, iyi tekniğini ve koordinasyonunu gösterir. Doksan dakika görmediğim için oyunun bütününde nasıl bilemiyorum.

Avrupa’da sıkıntı olabilir
Fenerbahçe’nin santrfor transferinde çok dikkatli olması gerekiyordu. Çünkü her gün üzerine koyan bir Semih gerçeği var. Muhtemelen iki forvet oynayacaktır takım. Semih de, (Kezman kalacak mı bilmiyoruz), Güiza da arkalarında Alex ile birlikte 20‘şerin altında gol atmaz. Ancak orta saha kurgusu doğru adamlardan oluşmazsa savunma sıkıntı yaşar. Çünkü Güiza savunma yapmıyor. Verilen para da bana çok abartılı geldi.
Tekrarlıyorum, Türkiye Ligi’nde çift forvetle birlikte çok gol atar. Ancak Avrupa’da Semih-Güiza-Alex üçlüsü ile orta saha dirençli de olsa geçen seneki başarı gelmeyebilir. Bu düzen zor maçları kaldırmayabilir.

Rıdvan DİLMEN

fmsmyrna
10.Temmuz.2007, 08:33
Güiza'nın Euro 2008 performansın bahsediliyor da anlamdığım şu daha ne yapacaktı Euro 2008'de.Adam bir maçta 11 çıktı ve 2 gol attı turnuvada Torres tüm maçlarda 11 çıktı 2 gol attı.

Portsmouth'un önliberoları çok yararlı onlardan birini alabilirsek eğer rica edelim birini bize versinler :icon_biggrin: Muntari,Diarra bir tane daha zenci oyuncu var sanırım Papa Bouba Diop'tu gerçi o yaşlandı ama diğer iki isim çok iyi.Muntari sola yakın oynuyor ancak ordada oynayabilir sanırım.Appiah'ın da milli takım arkadaşı

nekop
10.Temmuz.2007, 08:34
Guiza çok iyi transfer Fenerbahçe'nin gol yollarındaki sıkıntısını çözebilecek bir isim eğer Semih'lede anlaşırlarsa müthiş bir ikili oluşturabilirler.Bu saatten sonrada Kezman satılır herhalde ondan gelicek paraylada Deivid'in saatlığı nedeniyle bir sağ açık alınmalı bence...

shamur1
10.Temmuz.2007, 09:56
Neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum. Guizayı canlı olarak izlemesem bile adam La Liga gibi bir Ligde 27 gol ile yanılmıyorsam gol kralı olmuş bir oyuncu.Geride bıraktığı oyuncularda Barcelona,R.Madrid,Valencia,Villarreal,A.Madrid,Se villa gibi takımların yıldız oyuncuları..

Aurelio konusunda ise bence çok büyük bir kayıp Fenerbahçe için yerinin doldurulması çok zor.Forvet bulunur , kaleci bulunur defans oyuncusuda bulunur ama Aurelio tarzında ortasaha da oyunu 2 yönlü oynayabilen oyuncuların sayısı çok değil , olanlarda zaten Avrupa'nın en iyi takımlarında oynuyor.

nekop
10.Temmuz.2007, 10:07
Aurelio bizdeykende para yüzünden gitmişti Fenerbahçe'dende böyle ayrıldı.

omersal
10.Temmuz.2007, 14:00
Arkadaşlar birşey soracam baştan beri Bayram Tutumluya laf söylüyorsunuz. Aurelionun menajeri de ne yaptı li bu adam ? Ben orayı kaçırmışım.Kusura bakmayın.

Burak Duran
10.Temmuz.2007, 15:19
Guizanin oyunculugu tartisilmaz ispanya ligi gol krali ama verilen meblag bence cok ucuk yani o parayi eder mi en ufak bir fikrim yok acikcasi o paraya bence daha iyisi alinirdi. Aurelionun gitmesi bence emre ve guizanin gelisine golge dusurur deividin sakatligi cabasi feneri zor gunler bekliyor cok iyi bir transfer politikasi izlemeleri lazim

TR.CaPTaiN
10.Temmuz.2007, 17:37
...

Aurelio’nun Betis’e gitmesi, Milli Takımı da etkileyecek.

Çünkü Aurelio Fenerbahçe’de Türk statüsünde oynuyor. Cebinde Türk pasaportu var. Betis bu futbolcuyu Türk statüsünde oynatırsa, Fenerbahçe ile sözleşmesi var, oynatamaz, yasal değil. Brezilya vatandaşı olarak oynatırsa, üç yabancısı var. Olay FIFA’ya kadar gider, en az dört ay forma giyemez. Bu arada yabancı statüsünde oynadığı an da Türk vatandaşlığından çıkmış olur ki, bu da Milli Takım’a zarar verir.

...

Akşam

Addolorato
10.Temmuz.2007, 17:52
Bu ne biçim sözleşme yahu türk olunca geçerli yabancı olunca geçerli değil bence tamamen saçmalık..

eXcitinG
10.Temmuz.2007, 18:14
Bir oyuncu zamanında geLdiği şekiL nasıL ise giderkende aynı şekiLde gitmesi bence çok doğaL.

Emre GS ye birşey kazandırmadan gitti, para için gitti geLdi para için FB ye imza attı.

Aynı şekiLde AureLio TS den para için ayrıLdı, yine kendisini kanıtLayıp, kariyerinin en iyi zamanını geçirdiği kuLübüne tek kuruş kazandırmadan gitti.

Yani ne dicez. Dün ne idin ki ? Şimdi ne oLasın.

Fernando Gago
10.Temmuz.2007, 19:41
"Hepinizi pırasa gibi doğrarım"

Menajer Bayram Tutumlu, Aurelio’yu F.Bahçe’den koparan olayı anlattı. Vatan Gazetesi'nin 10 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan haber şöyle;

İşte Yıldırım’ın 23 Şubat’taki Bursa maçından sonraki fırçası: "Aziz Yıldırım, Bursa maçında soyunma odasına girip futbolculara böyle bağırmış ve ’Ayağınızı denk alın’ demiş. Bu tehdit, Aurelio için sonun başlangıcı oldu."

"Zico da Aziz Başkan’ın fırçalarından bunalmıştı.. Ama o da kolayını bulmuş, her baskında odasına kaçıp oyuncularını Yıldırım’la başbaşa bırakmış."

"Appiah, Kezman, en son Emre hep 3-3.5 milyon Euro’ya anlaştı.. Aurelio ise her sezon 34 maç oynayıp onların 3’te 1’i kadar almaya katlanamadı."

Toplam 60 trilyon lirayı bulan rekor maliyetle İspanya Gol Kralı Güiza’yı alan F.Bahçe camiası bu transfere sevinirken, orta sahanın lokomotifi Aurelio’nun Betis’e gitmesiyle sarsıldı.. Geçen sezon Tuncay’ı kaybeden sarı-lacivertli kulüpte herkes Aurelio’nun niye gittiğini merak ediyor.. Tüm gazetelerin yazdığı, ancak F.Bahçe Kulübü’nün ısrarla ’yalanladığı’ konularda medyanın haklı olduğu yine ortaya çıktı.. İşte A’dan Z’ye Tutumlu’nun sözleri:

"AH O SOYUNMA ODASI ZİYARETLERİ!"

"Aurelio Türkiye’de mutluydu. Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın despot tavırları sabrını taşırmıştı.. Yıldırım, sürekli soyunma odasına girip kötü geçen maçların ardından futbolcuları fırçalıyordu.. Hele bir olay var ki, Aurelio’nun aklından çıkmıyor.. 2-0 kaybedilen Bursa maçından sonra başkan yine soyunma odasına girip ’Böyle devam ederseniz sizi pırasa gibi doğrarım, ayağınızı denk alın’ şeklinde çok sert bir uyarı yapmış.. Aurelio, her fırça sırasında soyunma odasında başını öne eğmekten bıktı, usandı.. Bana sürekli dert yanıyordu.. Ama yine de profesyonelliğinin gereği olarak sesini çıkarmıyordu.."

ZICO KAÇIYORDU

"Yıldırım, bu fırçaların takımı motive ettiğini sanıyor ama etkisi tam tersine oluyor.. Hatta Aurelio bu seanslardan Zico’nun da bıktığını ve başkan gelir girmez kendi odasına kaçtığını, fırçayı da oyuncuların yediğini anlatıyordu.. Antrenör Edu’nun ayrılmasının nedenlerinden biri de başkanla yaşadığı tartışmaydı. Edu başkanın soyunma odasına girmesine tepki koyan tek isimdi, o da gönderildi zaten... Başkan Yıldırım bakalım Aragones geldikten sonra artık soyunma odasına girebilecek mi?”

BANA ‘İŞİNE BAK’ DEDİ

"F.Bahçe ile FIFA’lık olacağız.. Ama FIFA öncelikle futbolcu haklarını koruduğu için Aurelio oynayabilecek.. Betis de FIFA ile temas kurdu, yoksa 3+1 yıllık sözleşme imzalamazlardı.. Aurelio yarın yeni takımıyla idmanlara başlayacak.. Ben Aziz Bey’i çok uyardım.. 6 ay önce 1.1 milyon Euro olan ücretinin iyileştirilmesini istedim.. Yıldırım ise ‘Aurelio’yu bizden kimse alamaz kardeşim, sen işine bak’ dedi.. İşler bu noktaya geldi.. Aurelio’nun kızdığı bir nokta da F.Bahçe’ye gelen her yabancının 3 milyon Euro’nun üstünde ücret almasıydı.. Aurelio ise sezonun bütün maçlarında oynamasına karşın, onların 3’te 1’i kadar para almayı gururuna yediremedi.."

a.arıcı-11
10.Temmuz.2007, 20:04
Eğer doğruysa Aziz Yıldırm'ın kabadayıvari hareketleri başımıza bir dert daha açmış oldu.Ama olayın FIFA'ya taşıncak olması bizim lehimize.Sonuçta kapı gibi kontrat var elimizde.

gerrrard
10.Temmuz.2007, 20:05
Yok artık Aziz başkan böyle birşey yapmaz bence. Dikdatör filan değil sonuçta. Bence sallamasyon.

EreN
10.Temmuz.2007, 20:13
Haber banko sallama..
Hani bu Adnan Polat ve Arda özel bir görüşme yaptılar X otelde baş başa, buluşmada şu şu şu konuşuldu haberleri gibi..

Sekopej
10.Temmuz.2007, 20:27
Kimler geldi, kimler geçti bu kulüpten. Yarın kampa gelmezse noter tespiti yaptırıp FIFA'ya başvuracaktır kulüp. Sonrasında da neler olacak, bekleyip göreceğiz.

Büyük kayıp doğru ama yeri doldurulamaz lafına karşıyım. Transfer yapılmasa bile yeri doldurulur, mevcut kadroya göre bir sistem oluşturulur. Kalsa elbette çok katkısı olacaktı ama gitti, tercihini yaptı. 1 oyuncu asla 1 kulüp değildir, Aurelio gitti Fenerbahçe bitti tarzı yorumlar asla yapılamaz.

Eksikliğini hissettiğimiz maçlar olabilir ama takım genel olarak başarılı olursa gerisi boş.

Sezon sonunda çıkıp ayrılmak istediğini söyleseydi, bunca senedir formasını giydiği kulübe, taraftara teşekkür etseydi, O'nu zorla tutmayacaktır herhalde. Menajerlerle uğraşmak yerine kendisi direk Aziz Yıldırım ile görüşseydi, izin verirdi Aziz Yıldırım. Sonuçta gitmek isteyeni zorla tutamazsın.

Gidiş şekli yanlış, bu hareketiyle 5 senede verdiği emeklerine yazık etti. Taraftarın çoğu O'nu son yaptığı davranışla hatırlayacak. Oysa bu formayı giymiş, büyük oyuncularla birlikte adı anılabilirdi...

anilton
10.Temmuz.2007, 20:34
Bence çok yanlış düşünüyorsun Serkan Abi.Aurelio çoktan F.Bahçe ve Türk futbol tarihine adını yazdırdı bile.En önemli oyuncular arasına girdi bile.Takımdan ayrıldı diye böyle suçlanamaz.Sürekli takımda kalacak diye bir şey yok.Adam 30 yaşına gelmiş ve hayallerini gerçekleştimek istiyor ve La ligaya gidiyor.Gittiği kulüp tartışılır ama sonuçta istediğini gerçekleştiriyor.Ayrıca Bayram Tutumlu Aurelio ikilisi F.Bahçe'ye de çok masumane bir şekilde gelmemişti.Trabzon'dan da para için ayrıldı.Daha sonra G.Birliği ile önprotokol imzaladı.Daha sonra Tutumlu ve Aurelio'ya F.Bahçe daha çok para verince burayı seçti...

Ayrıca R.Betis kulübü Fifa'ya danışıp gerçekleştirmiş transferi.Yani transferi geç duyurmaları,Fifa'dan gerekli izinleri beklemiş olmaları.F.Bahçe tazminat falan alamaz büyük ihtimalle.Adamlar bunun teyidini almadan neden girsinler böyle bir belaya...

Sekopej
10.Temmuz.2007, 20:41
Anıl ben zaten gidiş şeklinin yanlışlığından Fenerbahçe taraftarları tarafından pek hoş hatırlanmayacağını yazdım. Yaptıkları ortada ama bu kadar tantana olurken kendisi çıkıp açıklasaydı, taraftara vs teşekkür etseydi, İspanya'da oynamak hayalim, bunu gerçekleştirme fırsatını kaçıramam vs deseydi taraftar gidişini daha anlayışla karşılardı.

Tekrarlıyorum, hatta dün de yazmıştım, forma giydiği her maçta elinden geleni yaptı, bu nedenle saygı duymalıyız ama gidiş şekliyle de çoğu Fenerbahçelinin gönlündeki yerini kaybetti.

Mesela Revivo, çok iyi işler yaptı Fenerbahçe'de. Taraftarın sevgilisiydi ama gidiş şeklini hepimiz biliyoruz ve şimdi hiç de iyi anılmıyor Revivo. Eskilerden kim vardı dendiğinde; bir Rıdvan, bir Oğuz, bir Hooijdonk, bir Uche-Högh sayarken bu listeye Aurelio giremeyecek taraftarlar arasında. Ben bunu demek istedim.:)

Fenerbahçe de UEFA'dan onay almıştı, Federasyon'un verdiği kararı biz onaylıyoruz demişti UEFA. Tutumlu'nun Betis'i de bu yurt içi, yurt dışı transfer diyerek kandırmış olabileceği ihtimali de var. Bugün bir açıklama gelmez kulüpten. Yarını bekleyelim ve ne tepki vereceklerini görelim.

barahir
10.Temmuz.2007, 20:44
Noktasına katılıyorum.

Sheriff
10.Temmuz.2007, 21:50
Aurelio'nun kontratı var şu anda bizde.. Nereye, nasıl, ne cesaretle gidiyor anlamadım..Kontratı olan futbolcu kalkıp başka takıma bedelsiz gidecek fifa da onu savunacak ha? Yerler öyle fifayı..

scar face
10.Temmuz.2007, 21:55
Artık bizler için 5 sezon boyunca 15 numaramızı tasıyan oyuncunun konusu kapandı.Önemli bir oyuncuydu,gitmeyi tercih etti.Kendisi bilir.Simdi onun yerine birini almamız lazım...

Maksic
10.Temmuz.2007, 21:56
Aurelio'nun yerini ancak Senna gibi bir oyuncu doldurabilir...

hp-fm-gs
10.Temmuz.2007, 21:58
onun yerine alınabilecek en iyi oyuncu bence Senna'dır. ama nasıl alınacağı söz konusu bence..

Aurelio büyük yanlış yaptı..

DisCo
10.Temmuz.2007, 22:12
Pek bilgim yoktur bu konularla ilgili ancak bu tarz durumlarla ilgili ben bir kere bile haklı çıktığımızı görmedim.

Betis, Aurelio ve menajeri neyin ne olduğundan bihaber değiller ki kalkıp anlaşma yapsınlar. Aynen Ribery örneğindeki gibi. Marsilya emin olmasaydı bu işten başını derde sokarmıydı.

Sekopej
10.Temmuz.2007, 22:14
http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/22949

Yukarıdaki haber konuşan Federasyon Genel Sekreteri. İspanya Federasyonu lisansı istediğinde Federasyon Fenerbahçe'ye haber verecek, Fenerbahçe de elinde bulunan sözleşmeyi FIFA'ya götürerek davayı başlatacak.

Sözleşmede yazan 7 milyon'un verileceğini sanmıyorum, bu tür davalarda FIFA genelde orta yolu buluyor. 4-5 milyon dolar gibi bir tazminat ödemek zorunda kalabilir Aurelio. Federasyon sözleşmeyi uzatmak konusunda sorun yok diyorsa Aurelio'nun işi zor.

Sekopej
10.Temmuz.2007, 22:18
Pek bilgim yoktur bu konularla ilgili ancak bu tarz durumlarla ilgili ben bir kere bile haklı çıktığımızı görmedim.

Betis, Aurelio ve menajeri neyin ne olduğundan bihaber değiller ki kalkıp anlaşma yapsınlar. Aynen Ribery örneğindeki gibi. Marsilya emin olmasaydı bu işten başını derde sokarmıydı.

Bu konuda Fenerbahçe'yi ayırmak gerekir. Ortega örneği var, 11 milyon dolar tazminat ödemek zorunda demişti FIFA. Appiah davası var ve sözleşmesi devam ederken gelmediği için o da tazminat ödeyecek muhtemelen.

Ribery olayı çok farklı, sözleşmesinde madde var oyuncunun ve resmi olarak o tarihlerde ödeme yapılmadığı için bedelsiz çekti gitti.

Aurelio'nun da sözleşmesinde Fenerbahçe'nin opsiyon hakkı var, resmi sözleşme, zamanında Aurelio altına imza atmış. Ben Aurelio'nun mutlaka bir ceza alacağını düşünüyorum...

Ouzy
10.Temmuz.2007, 22:19

Philippe Mexes'te Roma'ya aynı şekilde gitmişti, yanılmıyorsam ve Roma'ya 1 sezon transfer yasağı ile para cezası gelmişti.

barahir
10.Temmuz.2007, 22:24
Peki aurelio gitti ama oynayabilecek mi orada.. Malum AB vatandaşı değil.. umarım Rüştünün durumuna düşmez..

Sekopej
10.Temmuz.2007, 22:29
Peki aurelio gitti ama oynayabilecek mi orada.. Malum AB vatandaşı değil.. umarım Rüştünün durumuna düşmez..

Rüştü Fenerbahçe'ye döndüğünde, daha önceden AB Statüsünde sayılması için açtığı davayı kazanmıştı. Nihat da AB statüsünde sayılıyor sanırım. Aurelio Türk pasaportunu gösterirse, Rüştü'nün davasına dayanarak yabancı sınırına takılmayabilir.

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 22:30
Biz Aurelio ile Appiah davalarından haklı çıkacağız muhtemelen, zira bütün taahhütleri yerine getirdik futbolcularımıza karşı.

Aurelio konusunda, tüm maaşını ödedik, TFF onayı aldık opsiyon konusunda ve kendisini kampa davet edip görüşme talep ettik. Eğer kampa gelmeyecekse yarın kendi bileceği iştir, cezasını çeker, hem kendisi hem de yeni kulübü.

Appiah konusunda da, yanlış tedavi uygulandığını iddia edip kulüpten ayrılmak istedi, ancak ortada doktor raporları var ve Fenerbahçe Appiah'a karşı taahhütlerini yerine getirerek sakat olmasına ve kulübe gelmemesine rağmen tüm alacaklarını günü gününe ödedi. FIFA'lık bir dava var ve bu davayı da kazanacağımızı düşünüyorum.

Biz iki davada da taahhütlerimizi yerine getirdik, ancak oyuncular etik davranmayacak kurallara uygun hareket etmediler ve kulüpten ayrıldılar, cezasını da çekerler. Tıpkı Ortega gibi.

TFF da Fenerbahçe ile hareket edeceğine göre sorun yok, genel sekreterin yaptığı açıklamalar da haklılığımızı gösteriyor.
______

Nihat İspanya vatandaşlığı elde etmiş olabilir, yıllardır İspanya'da oynuyor ve o yüzden AB statüsü ona işlemiyor olabilir yani İspanya vatandaşı olduğundan, yani emin değilim eğer o ülkenin vatandaşıysa o yüzden sorunsuz oynuyordur.

Mehmet Aurelio'nun Türk pasaportu da Brezilya pasaportu da AB statüsüne girmiyor diye biliyorum.

anilton
10.Temmuz.2007, 23:07
VE MEHMET AURELIO KONUŞTU!..

İspanya'nın Real Betis takımı ile anlaşan milli futbolcu Mehmet Aurelio, ''Fenerbahçe ile hiçbir sorunum olmadı, ancak Real Betis'in bana verdiği teklif daha iyiydi'' dedi.

Real Betis ile bugün 3 yıllık kontrat imzalayacak olan Aurelio, sağlık kontrolünden geçmek üzere hastanede bulunurken verdiği demeçte, Fenerbahçe'de çok arkadaşı olduğunu ve Türkiye'ye 'aşık olduğunu' belirtip, Real Betis'e gelişinin bunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçe'ye gelecek sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde 'büyük şans' dileyen Aurelio, Real Betis'in de İspanya'daki önemli kulüplerden biri olduğunu ve her zaman La Liga'da oynamak istediğini kaydetti. 31 yaşındaki futbolcu, ''Real Betis'e geldiğim için mutluyum. Burada da çalışıp kendimi göstermek istiyorum'' dedi.

Milli futbolcu ayrıca, A Milli Takım'da oynamaya devam etmek istediğini, teknik direktör Fatih Terim'in çağırması halinde her zaman göreve hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu da ''Ne Fenerbahçe'nin ne de Aziz Yıldırım'ın düşmanı değilim. Tam tersine bu kulübe sempatisi olan biriyim. Aurelio'nun Real Betis'e gelmesi tamamen profesyonel bir konudur. O Real Betis'e gelmek istemiştir, ben de menajeri olarak bunu sağlamışımdır. Bir Türk gazetesinde benim ağzımdan verilmiş gibi Aziz Yıldırım aleyhinde söylenen tüm sözler yanlıştır'' açıklamasında bulundu.

MeMo
10.Temmuz.2007, 23:09
İşte Güiza'nın FB formalı ilk fotoğrafı

İşte Güiza'nın Fenerbahçe forması ile ilk fotoğrafı.

İstanbul'a gelip imza atmak için sabırsızlandığını söyleyen Fenerbahçe'nin yeni transferi Güiza, Fenerbahçe formasını sırtına geçirip, ilk pozunu verdi.

http://www.fmscreenshots.com/images/bqd2b62os82g09xth9n0.jpg (http://www.fmscreenshots.com/)

Güiza formanın bir arkadaşı tarafından kendisine hediye edildiğini söyledi...İspanyol golcü Fenerbahçeli bir görevli ile telefonda konuştuğunu da anlatıp, ''İstanbul'a vardığımda havaalanında ve stadyumdaki tanıtımda 20 bine yakın Fenerbahçeli taraftarın beni karşılayacağını söyledi. Bu inanılmaz birşey'' dedi.

Fenerbahçe ile yaptığı görüşmeler sırasında Roberto Carlos ile sıkça telefonda görüştüğünü kaydeden Güiza, ''Beni yüreklendirdi. Çok kısa sürede uyum sağlayacağımı söyledi. Kendimi yalnız hissediceğimi sanmıyorum. Brezilyalılarla çok sıkı olacağım'' açıklamasında bulundu. İspanyol golcü, Fenerbahçe dışında ülkesinden ve diğer kulüplerden de çok teklif aldığını, ancak kendisine en fazla güvenenin Fenerbahçe olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe ile sahada Şampiyonlar Ligi müziğini dinleyeceğim. Bu her zaman insanın başından geçen bir olay değil'' şeklinde konuştu.

http://www.haber7.com/haber/20080710/Iste-Guizanin-FB-formali-ilk-fotografi.php

Varonil
10.Temmuz.2007, 23:15
Sabırsızlıkla bekliyoruz Güiza'yı.Eminim bu Fenerbahçe'deki döneminde çok başarılı olacak.

Aurelio kendi tercihini yaptı.La Liga gibi güçlü bir ligte boy gösterecek.Bir Fenerbahçeli olarak dileğim Aurelio'nun Real Betis'te başarılı olması.Bizim Aurelio'nun yerine acil takviye yapmamız lazım.Emre askerde,Deniz sakatlıktan yeni çıktı.Elde birtek Selçuk ve Maldonando var.Oldu da bu oyunculardan biri sakatlık veya kart cezası gibi bir durumla karşılaştı o zaman ne olacak ?

TR.CaPTaiN
10.Temmuz.2007, 23:19
Ne Fenerbahçe'nin ne de Aziz Yıldırım'ın düşmanı değilim. Tam tersine bu kulübe sempatisi olan biriyim. Aurelio'nun Real Betis'e gelmesi tamamen profesyonel bir konudur. O Real Betis'e gelmek istemiştir, ben de menajeri olarak bunu sağlamışımdır. Bir Türk gazetesinde benim ağzımdan verilmiş gibi Aziz Yıldırım aleyhinde söylenen tüm sözler yanlıştır.

Biz de zaten çıkıp da '' Aurelio kariyerinin sonlarına yaklaşıyor, aklını çelip onu başka kulübe transfer edip cebimi doldurayım '' demesini beklemiyorduk Tutumlu'nun. Para sempatisi ağır basmış.

Serkan'ın dediği gibi taraftarın gönlündeki tahtı yıkarak gitti Aurelio. Herşeyini borçlu olduğu kulübe ihanet ederek gitti.

anilton
10.Temmuz.2007, 23:32
Aurelio ihanet falan etmedi yanlış düşünüyorsunuz.Hadi tamam ihanet etti diyelim.Aurelio'nun F.Bahçe'ye vermiş olduğu emek bu ihanetin bin kat üstündedir.Gitti diye,böylesine önemli bir oyuncuyuı kaybettik diye,sinirlisiniz anlıyorum ama ihanet etti demek son derece yanlış...

eGowiCh
10.Temmuz.2007, 23:33
Biz de zaten çıkıp da '' Aurelio kariyerinin sonlarına yaklaşıyor, aklını çelip onu başka kulübe transfer edip cebimi doldurayım '' demesini beklemiyorduk Tutumlu'nun. Para sempatisi ağır basmış.

Serkan'ın dediği gibi taraftarın gönlündeki tahtı yıkarak gitti Aurelio. Herşeyini borçlu olduğu kulübe ihanet ederek gitti.

Kaptan'a sonuna kadar katılıyorum.

Tuncay gittiğine ben dahil birçok Fenerbahçe taraftarının kızma sebebi, "para kazandırmadan" gitmesiydi. Yoksa Tuncay'a karşı herkes anlayışlıydı Avrupa'ya gittiği için, zira yaşı buna müsaitti ve kendisini göstermek ve deneyim yaşamak en büyük hakkıydı. Ancak Aurelio artık 31 yaşına geldikten sonra kariyer yapma isteğini ben anlayışla karşılayamıyorum. Hele ki Real Betis gibi bir kulüpse bu. Ayrıca para da kazandırmadan gitti 5 yıl formasını giydiği, onu yıldız yapan takıma beş kuruş kazandırmadı. Valencia, Villarreal veya daha köklü bir İspanyol kulübüne gitse bir nebze anlarım da, Betis ne oluyor? Üstelik ayak oyunlarıyla gidiyor, hiçbir açıklama yapmadan. Kendisi umarım kulübüyle küme düşer de Fenerbahçe'yi çok arar, aç gözlülüğünü de dile getirmiş parasal konularda, helal olsun diyorum.

Mehmet Aurelio ne kadar katkısı çok da olsa takıma, sadakatini gösterdi işte ve uzun yıllar geçtikten sonra da hiç iyi hatırlanmayacak bu gidişi sebebiyle. Nasıl Emre, Okan gidişinden dolayı Galatasaray'da iyi hatırlanmıyorsa, Tümer o şekilde Beşiktaş'ta hatırlanmıyorsa, Aurelio da öyle hatırlanmayacak.

Bir Ümit Özat'ın yaptığını yapamadı Aurelio. Kendisine kaptanlık teklif edildiğinde de bunu kabul etmeyişinden belliydi zaten. İşte bizim sürekli hatırlayacağımız isimlerden birisi Ümit Özat'ın vedası, Aurelio'dan da bunu beklerdik.

http://fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-26_sampiyon035.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-26_sampiyon036.jpg

http://www.kenthaber.com/Resimler/2007/05/27/00195188.jpg

http://www.cubukluforma.com/images/umit.jpg