Biraz alakasiz olacak ama, Disco abiye soru?
Imzanda niye fenerbahce imzasi var? Galatasarayli oldugun halde? sadece merak ediyorum dikkatimi cekti?
Printable View
Biraz alakasiz olacak ama, Disco abiye soru?
Imzanda niye fenerbahce imzasi var? Galatasarayli oldugun halde? sadece merak ediyorum dikkatimi cekti?
Benim anlamadığım; FB yöneticileri TFF'nin aldığı her karara eleştirecek birşey bulabiliyorlar. Bu olaylardan anladığım kadarıyla men etme kararını UEFA almış, TFF de amiri olan UEFA'nın sözünü dinlemek zorundadır, sonuçta UEFA'nın elinde kozlar var, tüm Türk takımlarını belli süreler boyunca men edebilir. Anlatmak istediğim bu kararın verilmesi sürecinde TFF'nin eli kolu son derece bağlı durumdadır. Biz FB'yi men edemiyoruz diyecek bir güçte değildir.
Ayrıca M.A.A.'ı şu Nihat Özdemir hadisesinden sonra daha iyi anlamaya çalıştım. Sürecin en başından beri adam TFF adına ne yapsa birilerinin hoşuna gitmiyor. Sonuç olarak adama 'önce alkışladınız doğru dediniz şimdi ne yaptın sen yaa' dedirttiler. TFF'nin süreç boyunca bi suçu olduğuna inanmıyorum. Büyük bir kulübü hukuki süreç başlamadan ya da bitmeden, sonuç kesinleşmeden, belgeleri inceleyip düşürmek kolay birşey değil. ayrıca sadece FB olsa tamam diyecem, işin içinde Digiturk ve diğer mali konular da var.
Şimdi Trabzonspor 2010-2011 yılı lig şampiyonu mu oldu ?
Bu sezon Galatasaray çok kötü günler geçirdi. Ne olursa olsun Galatasaray, Galatasaray'dır gerçeği değişmezdi. Kendi takımım için böyle düşünüyorum.
Bugün Fenerbahçe'li yöneticilerde yanlış işlere girdiler mi bilmiyorum. Eğer girmişlerse Fenerbahçe, Fenerbahçe'liğinden birşey kaybetmez. Onu anlatıyor.
Eğer Fener başvurabileceği her yere başvurdu ve sonucunda haklı çıkmış oldu ve hakkı yendiği mahkemelerce anlaşıldı,bu arada da Cl maçlarının ortalarına gelindi.Fener bu işten sadece maddi bir kazanç mı sağlayabilecek?
Şampiyon fenerbahçe trabzon değil.
El insaf.
http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=189699
Bu da ilk karara yapılan itirazın sonucu, yani nihai karar:
Bu ilk karar:Quote:
Sadri Şener'in yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasına ilişkin itiraz da reddedildi.
SADRİ ŞENER’E DE RET
Öte yandan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmasına da avukatları itiraz etmişti. Bu itirazı da değerlendiren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Sadri Şener hakkında yurtdışı çıkış yasağı uygulanmasının devamına karar verdi
Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA
UZUN LAFIN KISASI:Quote:
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.
Nöbetçi hakimlik, savcı Berk'in 200 bin liralık kefalet talebini uygun görmeyerek, CMK'nın 109. maddesinde düzenlenen ve adli tedbir uygulaması olarak geçen yurt dışına çıkış yasağı koyarak Sadri Şener'i serbest bıraktı.
Sadri Şener hakkında şike soruşturması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı konmuştur.
Bu haberi bile kabul etmeyen sana tek yorumum: "El insaf."
Yurtdışına çıkış yasağı da koruma tedbiridir, tutuklama da koruma tedbiridir. Haliyle tutuklama daha ağır bir tedbirdir.
Sıfır toleransı (UEFA'nın sözde sıfır toleransı - sadece Fenerbahçe'ye uygulanan bir tolerans bu, TFF de öyle yapıyor) mantıklı ve gerekçeli olarak izah edebilecek biri varsa, her Şampiyonlar Ligi maçında Trabzonspor forması giyip maç izler, sonuna kadar desteklerim.
MAA:"Fenerbahçe genel kurul kararı alsaydı Şampiyonlar Ligi'ne katılabilirdi"
Programı izlemedim,cidden dedi mi böyle birşey?
Samimi bir Fenerbahce li olarak bir takımın bir cezası varsa çekmelidir bu her takım olursa olsun isterse Türkiye milli takımı olsun Ben işin içinde sadece Fenerbahce olduğunu düşünmüyorum
Fakat bulunan deliller sadece Fenerbahce yi gösteriyorsa ceza Sadece FB ye verilmelidir
şuan daha soruşturma bitmedi inşallah futbolun daha temiz olabilmesi için herkez açık sözlü olur Tek Ümidim artık Türk futbolunun daha temiz bir şekilde yönetilmesidir.
Bence şu saatten sonra kimse hiçbirşey yok kimse suçlu değil diyemez herkez elini vicdanına koyup gerekenleri yapması gerekiyor...
@eGowich
şimdi ben sana Sadri Şener'in neden şikeyle alakalı olmadığını söyledim, sen yurt dışına çıkış yasağı belgesini sunuyursun bana. Ben bu cezayı almadı demiyorum. Kefalet ile serbest bırakıldı. Yurt dışına da çıkışı yasaklandı. Tamam. Ama tutuklanmadı, yargılanmıyor da. Yani Sadri Şener neyse şu anda, Emre, Sezer, Emenike öyle. Sadece yurtdışı yasağı o kadar.
Yani 7-8 yöneticisi tutuklu (yargılanacak) olan takımını bir tane yurtdışı çıkış yasaklı başkanla (eğer yeni bir dalga olmazsa yargılama gözükmüyor) bir tutuyorsun, bir de el insaf diye bana sitem ediyorsun.birşey diyemeyeceğim..
Bir de o Benfica maçından önce verilen itiraz reddi doğaldı, zaten karar açıklanalı 3-5 gün olmuştu. bir anda karar değişmesi beklenemezdi zaten.
Başkanımızı satmadık diye bu dertleri çekiyoruz.
Bunların amacı Fenerbahçe'nin yönetiminin değişmesini sağlamak mı, adaletli, hukuka uygun kararlar alıp Türk futbolunu kaostan kurtarmak mı? Gördüğüm kadarıyla, Fenerbahçe'nin iç işlerine müdahaleye varan şeyler var. Genel kurul kararıyla falan ilgisi yok bunun. Trabzonspor genel kurul kararı mı aldı ki Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor?
Aydınlar bugün Teke Tek programında açıklamalarıyla büyük bir hüsrana uğratmıştır beni. Nihat Özdemir'in söylediklerine tek laf edemedi, savunma dahi yapamadı. Aydınlar'a karşı alınan, Acıbadem'le yolların ayrılması kararı çok yerinde ve doğru oldu. Ve derhal Aydınlar'ın kongre üyeliğinden ihracı da sağlanmalı.
**
Yarın Tahkim Kurulu'ndan karar çıkarsa -ki hemen karar verilmeli, acil değerlendirme yapılmalı- benim beklentim, kurul TFF'nin aldığı kararı iptal edecek ve yürürlüğü de durduracaktır. Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker gibi değerli bir hukuk adamının başında bulunduğu Tahkim Kurulu, büyük olasılıkla Fenebahçe lehine bir karar verecektir.
Atladığın noktayı yazacağım sadece, gerisini sen anlarsın zaten:
"... tutuksuz yargılanmak üzere Sadri Şener'i serbest bıraktı."
Fenerbahçe'nin başkanı tutuklu yargılanıyor. Trabzonspor'un başkanı tutuksuz yargılanıyor (+ Trabzonspor başkanı hakkında yurtdışına çıkış yasağı var.)
Umarım bunca mesajın sonunda bir çıkarıma varırsın.
Bende fenerbahceliyim,demek istediğin şey gerçi tüm fenerbahcelilerin demek istediği şey
Neden SADECE fenerbahce? sorusu Uefa ya sadece fenere uygulanan bir sıfır tolerans bu demen yanlıştır ben demiyorum fener suçlu diyerleri sütten çıkmış ak kaşık diye fakat, Uefanın Fenere bir garezi olduğunu da sanmıyorum tolerans konusunda aksine
Fenerbahce ye şu Uefanın verdiği karardan sonra da TFF nin fenerbahce ye toleranslı olduğu bile söylenilebilir.,
Eğerki başka bir kişi suç işlemişse bence UEFA Onada ceza verirdi tabiki haddinin yeteceği yere kadar ,Uefa kendisiyle ilgili olan kararı vermiş ve Alınacak cezalarıda TFF ye bırakmıştır diye düşünüyorum.Diyorsunuz ki neden sadece FB ye ceza veriliyor şunlarında ceza alması gerekiyor derseniz bilmeden konuşmuş olursunuz Kimse delilsiz suçlanamaz bir kişi Gerçekten suçluysa Fakat Delil yoksa O Kişi suçsuzdur KURAL BUDUR.
UEFA'nın kararı TFF'ye aldırtması CAS yolunu kapatıyor mu acaba ? Bu konu şuan çok önemli. Çünkü UEFA zaten kendisi birşeyler biliyorsa ŞL'den atma yetkisine sahipken neden TFF'ye bu işi sen yap diyor. Gerçi kulübümüzün açıklamasında da zaten bunlar mevcut. Umarım CAS yolu kararı TFF'nin alması dolayısıyla kapanmıyodur.
Sadri Şener tutuksuz yargılanıyor, ama bir şekilde bu soruşturma ile bağlantılı durumda. Nasıl oluyor bu tolerans olayı onu çözemedim. Hangi madde böyle birşeyi söylemiş. UEFA deseydiki Kayserispor'u, Bursaspor'u alıyorum bu takımları bu soruşturmada adı geçtiği için, marka değerini zedeleyebileceği ihtimali olduğu için almıyorum deseydi yine eyvallah kabuldü ama bu aldıkları takımın başkanının şike soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanması ve yurtdışı çıkış yasağının olması ve birde sıfır tolerans lafıda UEFA'yı sınıfta bıraktı.
Del Piero_10 daha iyi bilir. Milan, şike yaptığı gerekçesiyle -8 puanla lige başlamadı mı? Aynı sezon, lige -8 puanla başladığı yıl, Liverpool'u yenip Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmadı mı?
konu Trabzonspor olmayınca ciddi anlamda savunmalar oluyor, ama Trabzonsporda ince olarak suç aranıyor. İçerde olan Fenerbahçe yöneticileri haksızlığa uğrarken, serbest bırakılan başkan tutuksuz yargılatıyor. Sende 'Sadri Şener serbest' yazarsan binlercesini bulursun. Ama aynısı Fenerbahçe için olurmu bilemem.
Başta dediğimi tekrarlıyorum. Adli tedbir 3 yıl ve az cezalar için uygulanır. (CMK 109) Şikenin cezası 5 yıldan başlıyor. Ayrıca soruşturma savcısı kefalet ile serbest kalması için mahkemeye sevk ediyor. Mahkeme de kefalet yerine tedbir koyuyor. Yurtdışına çıkmasın diyor. Serbest bırakılan biri bile Yurt dışına çıkmayabilir. Bunun için yargılanması gerekmez.
Ve bu konu hakkında tartışmanın da anlamı yok. Ne Fenerbahçe taraftarı ne de bizim konu hakkında suçumuz yok. Filler güreşiyor çimler eziliyor. Olan taraftarlara oluyor. Ben birşey diyemiyorum. Fenerbahçe taraftarının bugün düştüğünü düşündüğü haksızlığı biz de yaşadık. Kolay değil.
CMK'da atladığın bir nokta var.
Tutuklama sebeplerinden kastedilen nedir? CMK m.100'de gösterilen suçların işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve delilleri karartma şüphesi vb.Quote:
Madde 109 - ( 1 ) 100 üncü Maddede belirtilen tutuklama sebeplerinin varlığı halinde, üst sınırı üç yıl veya daha az hapis cezasını gerektiren bir suç sebebiyle yürütülen soruşturmada, şüphelinin tutuklanması yerine adlî kontrol altına alınmasına karar verilebilir.
Sen neyin haksızlığından bahsediyorsun? Aynı soruşturmada sen de varsın, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eleniyorsun, UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam ediyorsun ve saçma sapan, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bir kararla piyangodan Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsun.
Egemen atladığın bir nokta var diyorsunda bırakta atlasın adam. Herkes senin gibi hukukcu degil. :D
eğer olayı kişiselleştirip basitleştirirsek olay uzar gider. sana burada 3. kez yazıyorum. umarım 4. 5. ye gitmez. şike cezası 5 yıldan başlar. şike olmayan bir cezadan da uefa karar veremez. bu davada a klübü herhangi bir adamı tehdite azmettirse adam şike davasında yargılanır. ama uefa şikeye adı karışan klüplere ceza verir. adamın sportif kimliği yok uefa neyine el atsın olayın. olayın adli yanı var idari yanı var. uefa idari yanına bakıyor bu işin. ayrıca tekrar söylüyorum, serbest bırakılan biri de tedbir altında olabilir. BU YARGILANIYOR ANLAMINA GELMEZ. 20-30 yıldır yurtdışına çıkamayan insanlar var bu ülkede. hapishanelerde ömrünü tükettikten sonra serbest kalan insanlar bile bazen tedbire uğrarlar.
ikinci olarak şu 2. cümlende konuştukların. valla federasyon biraz düzgün davransaydı da keşke ön elemeleri oynamadan gitseydik. daha takım dağılmadan, 1 ay önce sezonu açmadan bir karar verilseydi. ben de mutlu olurdum. ikincisi de piyango değil. bu bize gelen bir lütuf ta değil. TFF'nin kararı idari bir karardır. Herhangi bir memurda tutuklanırsa dava sonuna kadar açığa alınır. Bu da böyledir. tff'nin, uefa'nın hatasını A,B klübüne mal etmeyin. unutmayın, Fenerbahçenin avrupaya gidememe gerekçesi kötü tezahürat değil..
Ben anlamadım siz neyin tartışmasını yapıyorsunuzki Sanki herşey göz önünde delilleri bizim önümüze sunmuşlar ceza kesmeye çalışıyormuşsunuz gibi tartışma yapıyorsunuz ben anlamadım valla sizi.Bize halka açılan bir delil yok kararlar hakkında konuşuyorsunuz sanki biz yönetiyoruz soruşturmayı ya Yapmayın gözünüze seveyim Burda gözle görülen Uefanın Fb yi ŞL Den men etmesi bir suç yoksa neden men etsin Demekki FB Suçluymuş TS Çıkartılıyorsa ŞL Ye Demekki TS Nin Suçu Yasal olarak yokmuş.Uefada bu kararı doğru görmüş olay bu kadar basit
Yok işte neden şuna verilmedi sadri şenerin yurt dışına çıkma kararı var TS yi nasıl ŞL ye çıkartıyorlar gibi sorular soruyorsunuz adamın Yurt dışına çıkma yasağı varsa Suçludur diyemezsinizki
Yani Kısacası DELİLLERİ SİZMİ GÖRDÜNÜZ HERŞEY KESİN VE NETMİ DE BÖYLE KONUŞUYORSUNUZ BİZ UEFAMIYIZ DELİLLERİ BİZ GÖRDÜKMÜ BİZE DAHA HERHANGİBİR BELGE SUNULMADAN BİZ BAŞLIYORUZ KARAR YANLIŞ YOK KARAR DOĞRU
YOK UEFA TARAFLI SAÇMALAMAYALIM Gözünüzü seveyim.
Not : Fenerliyim.
Federasyonun cesaret edip veremediği kararı UEFA birkaç günde verdi.Bu şekilde yeni sezon nasıl oynanacak merak ediyorum.O kadar rezalet bir durum var ki ortada, fena.
Kararı Federasyon verdi UEFA vermedi...
Dunde Federasyona destek vermedik bugunde vermiyelim. MAA varken bu lig ileri gitmez
Ertem Şener de Porto ve Milan meselesinden bahsetmiş;
http://www.facebook.com/video/video....50296363733164
Hehe :D Estağfurullah, hukukçu değil, hukukçu adayıyım, çok fırın ekmek yememiz gerek :)
Israr ettiğin ve anlamak istemediğin noktalar var.
Sorularıma yanıt verebilecek misin?
1. Sadri Şener neden yargılanıyor? Hangi suç atfediliyor? Bilmediğin bir konu: Cezası 3 yıldan az olan bir suça "özel yetkili mahkeme" bakmaz.
2. İdari yöne bakan UEFA'nın idari raporu nerede? "Şike tespiti yapılmıştır, şu maçlarda şikeye karışılmıştır vb." yönündeki. İdari yargılamalar tek yanlı mı olur? Yoksa, savunma alınarak mı idari yargılama yapılır?
2. Herhangi bir memurun açığa alınması ile bu olay arasındaki irtibatı açıklayabilir misin? Açığa alınan memur, açığa alındığı süre içerisinde görevini yapmaz ve maaşının belli bir kısmı kesintiye uğrar. Yargılama sonucunda, memur beraat ederse görevine devam eder ve kesentiye uğrayan maaşlarını da alır. Hukuken kaybı olmaz. Ancak bir spor kulübüne böyle bir yaptırım uyguladığınız zaman 25 milyon Euro'luk bir kayıp ortaya çıkar, bir turnuvadan oynama hakkı elinden alınır. Geri dönüşü olmayan bir karardır bu, memur örneğinle hiçbir alakası yok. (FB beraat ettiği halde, "Hadi Şampiyonlar Ligi'ni en baştan oynayalım" denmeyecek)
3. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gidememesinin sebebi "şikeden dolayı şüpheli olması" ise, Trabzonspor da Beşiktaş da "şikeden dolayı şüpheli" değil midir? Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. Şüpheli kulüplerden neden sadece Fenerbahçe aleyhine bir yaptırım uygulanırken, diğer kulüplere dokunulmamaktadır?
Trabzonspor değil de, Bursaspor ligi ikinci bitirmiş olsaydı, Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor'un gönderilmesinin hiçbir mahsuru olmayacaktı, zira şüpheli sıfatına sahip değil.
4. ve 5. kez yazışların umarım aynı argümanlar üzerine kurulu olmaz, hukuk ve mantık çerçevesinde bir şeyler yazabilirsin.
teşekkürler izin için, hukuk ve mantık çerçevesinde yazmak için çok çabaladım.
özel yetkili değil, kararı nöbetçi mahkeme verdi. ikinci olarak uefanın tff ve savcıyla yaptığı görüşmeleri bilemeyiz. ama bu görüşmelerden sonra Fenerbahçe yerine Trabzonspor gönderildiyse bunu değerlendirmekte fayda var. veya da belgeleri görmesine rağmen iddanemeyi bekleyeceğini söyleyip ertesi gün zoru görünce aniden karar değiştiren TFF nin tavrını da incelemek gerekir. Futbolda geriye dönük yaptırım olmaz doğru. Ama fenerbahçe devre arasında suçlanırsa da o zaman da olmayacak. O zaman da geri dönüş olmayacak.
Şimdi Sadri Şener'i bu kadar suçlamaya, şüphelemeye çalışıyorsun, sorumu tersten soruyorum. Eğer Sadri Şener'in gerçekten şike ya da şikeye teşebbüs gibi bir şuçu ya da ihtimali olsaydı, en ufak şüpheyi kaçırmayan savcı tutuklanmasını istemez miydi?
Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. demişsin. Bu klüplerden birinin başkan, yardımcısı 7-8 tane yöneticisi, diğerinin başkan yardımcısı ve teknik adamı, diğerinin teknik ekibi içerde. Bizim başkandan da görünüşe göre sadece bazı fenerbahçeliler şüpheleniyor. Ama onun da şu anda bir yaptırımı yok.
bu tartışmanında faydası yok, Fenerbahçenin şampiyonlar liginden alınmasının sorumlusu Trabzonspor değil. iyi geceler.