emre colak-ırfan basaran -cem sultan -8 pa ya sahıp oyuncularr ABOOO bunlara ek olarak oguz sabankay aydın yılmazz da -8 paya sahıplerr...
Printable View
emre colak-ırfan basaran -cem sultan -8 pa ya sahıp oyuncularr ABOOO bunlara ek olarak oguz sabankay aydın yılmazz da -8 paya sahıplerr...
Mehmet Güven= 140 pa
Sabri = 141 pa
Uğur = 143 pa
Aydın = 148 pa
Orkun = 133 pa
Aykut = 140 pa
Bunlar tabi Mini Searchda çıkan değerler sanırım -8'e tekavül ediyor.
arda 166 pa hatta 2009 ıcın buyuk ıhtımall 170 lerı bulucakk...daha ne olsun fener altyapısından 145 ca yı gecen adam cıkmısmı son 15 yılda
Arda ve İrfan dışındakilerin hiçbiri o PAlara ulaşamayacak bence, ulaşma imkanı var mı, var ama görmüyorum o gidişatı..
Fenerbahçe'de de -8 PA'lık oyuncular var, o önemli değil..
15 yılda kaç tane kişi çıkarmış Galatasaray?
Takımların sevrilmiş gençlerini transfer etmekle altyapı olmuyor, Ajax hemen hemen aldığı her oyuncuyu 140+CA'ya çıkarıyor, bilmem anlatabildim mi? (Bkz. Yatılı futbol eğitim merkezleri/okulları)
Galatasaray'ın alt yapısını Ajax'la karşılaştırmak sence mantıklı mı? Veya Dünya üzerindeki her hangi bir takımın altyapısını Ajax'la karşılaştırmak?
Öncelikle Galatasaray'ın altyapısı Türkiye'nin en iyi altyapısıdır. Tesislerden bahsetmiyorum. Altyapıya verdiği değer ve önemden bahsediyorum burda.
Türkiye standartlarında; klüp yöneticilerinin,Türk ve Türkiye'ye gelen yabancı antröner ve teknik direktörlerinin, ve de Türk futbolcusunun mentalitesi yüzünden hiç bir zaman Galatasaray'ın altyapısından daha iyisi olamaz.
Öncelikle GS'li arkadaşların gs alt yapısını bilmesi normal ama onlar bilmediği için bir Fenerbahçe alt yapısı yok değil. Yani size şöyle geliyor aa bizde şu şu şu şu var fenerde kim var? e bilmiyorsun ve izlemiyorsun ki.. nerden duyasın.. Fenerli arkadaşlarımın çoğu gsnin alt yapısındaki adamları hiç bilmez normal birşeydir bu.
@Ömer abi ben bu alt yapı konusunda sana katılmıyorum. Tesis olarak alt yapı konusunda gsden üstünüz bana kalırsa. Ayrıca gs hemen her u16-17 oynayan adamı kadrosuna katıyor ve biraz elinde tutup tekrar yolluyor. Sadece iyilerini seçiyor. Zaten çocuk futbola başlamış 8 yaşında aradan geçmiş 7-8 yıl sonra under milli olmuş gs almış. Bu da iyi birşey ama o kadarda abartmamak gerek. Şu an 3 büyüklerin tamamı aynı kamp ve alt yapı sisteminde ilerliyor gibi. Bjk biraz ayrılsa da Fenerbahçe ve Galatasaray şu an resmen bu konuda birer avcı rolündeler. Gs'nin avantajı milli takımlarda galatasaraylı antrenör sayısının çok oluşu.
Alt yapı konusunda bence tesis bakımından 3 büyük arasında çok fark yok. Bir de size bir tavsiyem var. Oyuncuların daha doğrusu genç yaştaki oyuncuların milli olup olmamalarına çok fazla takılmayın. Adamı izlemiş beğenmişsinizdir bir de milli olmuştur o, onu perçinler ama izlememişinizdir ama bak adam u bilmem kaç olmuş iyidir diye düşünmeyin. Yani milli olma kriterlerinde aklımızın alamayacağı mevzular dönüyor. Menejerler, kulüpler bilmem neler. Zaten eren de belirtmiş.
Son dönemde bir buca gerçeği var. Zira bu sene b gençlerde final oynadılar türkiye şampında. Kaleci hatalarıyle bjk ye yenildiler. Adamla bir sistem geliştirmiş ve meyveleri topluyorlar.
Bir de bişi daha eklemek istiyorum. Aslında bir tartışma konusu neden türkiyedeki prof topçuların çoğu trabzon' lu. Oranın alt yapısı mı iyi? Yoksa trabzonlular yetenekli mi oluyor? Yoksa tesadüf mü? Yoksa ...... .... yani sizin fikriniz?
Türkiyede alt yapılarda dönen hatır ilişkilerini bir bilseniz, mideniz bulanır..Futboldan soğursunuz bu kadar net.
Her konuyu Gs-Fb rekabetine dökmenin anlamı yok.Galatasaray ordan burdan topluyor dediginiz adamların cogunu 13-14-15 yaslarında alıyor ve Gs altyapısında Uzun bir egitim sürecinden geçiyorlar.Daha büyük yaslarda kazandıkları da mevcut elbet.Bu sekilde Fb ve Bjk'de oyuncular kazandırıyor.Bu gayet normal bir uygulama ama Gs'nin basarısını toplama adamlara baglamak çok yanlış.Bu adamların kaç tanesini alır almaz kullanıp uluslararası turnuvalarda basarı elde etmiş bu takım? Çogu futbolcu artık neredeyse evi olarak gördügü floryada geçirdi yıllarını.
3 büyük takımın altyapıları arasında uçurumlar yok.Ama Gs'ye en azından altyapı konusunda biraz saygı gösterin.
Toplananlar kadar, 12 yasindan beri Galatasaray'da oynayan oyuncular var.
Sadece toplamak da yeterli degil. Egitmezsen bir yas grubundan bir sonrakine bile atlama yapamaz oyuncu.
Bir Einstein veya bir Bill Gates okumadan buyuk isler basardilar ama bunu herkez yapamaz. Bir Harvard kacagi Bill Gates icin, yuzlerce Harvard Mezunu cok onemli yerlere gelmis kisiler var sonucta. Kendi kendine yukseldi diyerek hayal goruyorsun cunku oyuncularin bu kadar basibos birakilmadigini gayet iyi biliyoruz.
Gurhan, Olcan, Semih hatta niceleri yas gruplarinin en iyi oyunculari arasinda degilmiydi? Kendi kendine gelismesine birakirsan tabii gelismez. Ben de onu soylemeye calisiyorum. Olcan'in, Gurhan'in neden patlama yapamadigini, Semih'in patlama yapmasinin neden bu kadar gec oldugunu anlatmaya calisiyorum.Quote:
Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?
Nasil yani? Her cikan oyuncu teknik olacak diye bir kaide yok. Iyi bir gorev adami da yetistirmek gerekli, iyi bir stoper de yetistirmek gerekli. Lig Galatasaray alt yapisinda en azindan bir sure oynamis oyuncu ile dolu. Hemen hemen her takimda bir veya iki oyuncu var Galatasaray'dan yolu gecmis. Super Lig ve 1. Lig oyuncularinin TFF'den gecmislerine bakinca goruyorsun. Manchester United dunyanin en iyi alt yapilarindan birisi kabul ediliyor. Onlar son 10 senede kac kisi cikartmis alt yapidan A takima? Tabii onlarin kriteri farkli ama peki Man Utd'dan cikip premier lig'de oynayan kac oyuncu var?Quote:
Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.
Yine hayal goruyorsun Cengiz. Ucurum olmamasi icin, iki takimin da ayni seviyede yatirim yapmasi gerekli. Iki takim da ayni seviyede yatirim yapiyorsa, neden Galatasaray alt yapisindan yolu gecmis bir cok oyuncu Super Lig ve 1. Lig'de oynuyor ve Fenerbahce'den cikmis oyuncularin cogu 2. Lig ve 3. Lig'de?Quote:
Ajax'ın 10'da 1'i bile başarılı sayılamaz bu konuda Galatasaray.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında altyapıda uçurum da yok bence..
Mustafa ile bunun istatistigini cikartmayi dusunduk. Zaman olursa da yapariz. Hangi ligde kac tane, hangi alt yapidan cikmis oyuncu var hesabi gercekten hepinizi sasirtacaktir farkin buyuklugu konusunda.
Alt yapidan cikmis oyuncu, 8 yasindan beri ayni takimda olacak diye bir kaide yok. 14-15 yasinda gelsin ama 3-4-5 yil egitim alsin. Ayrica alt yapi kadrolarina bakarsan, 15-16-17 yaslarinda alinmis oyuncu, her yil 2-3 taneyi gecmez.
Su anda profesyonel olan Anil, Arda, Aydin, Cafercan, Cem Sultan, Cihan Can, Cagri Yarkin, Efecan, Emrah Yollu, Emre Colak, Eray, Erhan Senturk, Erkan Ferin, Ersel, Gokhan Ozturk, Halil Ibrahim Yuksel, Halim Kurtulus, Harun Temur, Ilker Cihan, Soner Cihan, Irfan Basaran, Mehmet Duz, Mehmet Guven, Murat Akca, Mulayim Erdem, Ozgurcan Ozcan, Orkun Usak, Firat, Serdar Kesci, Ugur Akdemir, Ugur Demirok, Ugur Erdogan, Ugur Ucar, Volkan Bekci 14 yasinda veya daha genc Galatasaray'da oynamaya baslayan oyuncular.
Halil Ibrahim Kir, Oguz Sabankay, Okan Kanarya, Sabri, Semih Kaya, Tuncay Onal, Zafer Sakar 15 yasinda veya daha sonra Galatasaray'da oynamaya baslayan oyuncular.
Yani 14 yasindan once gelip, profesyonel olan 34 oyuncu var. 15 yasinda veya daha sonra gelip profesyonel olan 7 oyuncu var.
Senelerdir Galatasaray Avrupa'da alt yapi konferanslarina katilan/cagirilan tek kulup Turkiye'den. Genc oyunculari iyi sectigi icin cagirilmiyor bu konferanslara. Egitim yaptigi icin cagiriliyor. Kendine ait hazirlanan, her yil oyuncularin belirli ozelliklerini gelistirmek uzere yaratilmis antrenman programlari uygulaniyor. Arda'nin cikmasi bu alt yapidan size gore tesaduf, alt yapida calisanlara, egitenlere gore yillardir verilen emeklerin mukafaati.
Milli takimlarda Galatasarayli antrenor sayisi daha fazla da degil ayrica. Bunun hesabini bir sure once yapmistik. Cogunluk eski Trabzonsporlu oyuncularda. Hatta 2 sene once genc milli takimlarda eski Fenerbahceli antrenor sayisi, eski Galatasaray'li antrenor sayisindan fazla idi. Ayrica zaten buyuk oranda cogunlukta olan 14 yasindan once Galatasaray'a gelen oyuncular nasil oluyor da milli takima cagirildiktan sonra Galatasaray tarafindan transfer ediliyor?
Tesis konusuna gelince. 3 buyukler asagi yukari ayni seviye tesislere sahip. Chelsea, Man Utd gibi kuluplerle karsilastirildiginda ise amator kume antrenman tesisleri gibi kaliyor bizim takimlarimizin tesisleri.
Son olarak da yuzlerce yildir egitim veren bir kurumun uzantisi olan Galatasaray Spor Kulubunun, genc oyunculara egitim yapmamasi, sansa yetenekli oyuncularin takima cikmasi ve oynamasi anlatabileceginiz en buyuk masaldir. Bu konuda cok ciddiyim. Fenerbahce'yi kucuk de gormuyorum. Ama bu isi yapmak isteyen, bunun icin zaman, efor ve para harcayan bir kulup ile, bu isi mecbur oldugu icin yalandan yapan bir kulubun ayni seviyede oldugunu soylemek, 52,000 kisilik stat yaptirmis olan ve cok seyirci ceken takim ile 25,000 kisilik eski statta oynayan takimin asagi yukari ayni geliri kazandigini soylemekten pek farkli bir sey degil.
Söylediklerimi detaylara da inerek güzelce izah etmiş Ömer abi saolsun :) Umarım bu açıklama yeterlidir.Taraftar gözüyle bakılcak konu degil bunlar.En azından bu sayfalarda daha objektif davranmaya çalışın.Takımların zayıf veya eksik yanlarını yok saymak arastırmaya birşey katmaz.Yorum yaparken biraz da araştırın bilgi edinin öyle konusun.
Neler okuyorum ? Gs 20/14 , Fb 20/13 :s
Galatasaray altyapısı TR de en iyi altyapi ve fenerbahce ile arada 1 puan mı olack :s fb kimi cıkarmış ki semih den baska :s fener 13 olacaksa abartmıyorum GS 20 olmalı ;;)
Fenerbahçe geçmişten gelen zihneyete göre de hiçbir zaman altyapıya önem vermemiş,alt yapıdan geln oyuncularla şampiyon olmamıştır.Hep toplama yöntemini benimsemiştir.Biraz gerilere gidersek Müjdat Yetkiner olması lazım,bu futbolcu dışında önemli bir adam yetişmemiştir.Alt yapıdan.Son yıllarda bir de Semih gerçeği var tabi, o bile kaç yaşında oynamaya başladı.Fb alt yapı konusunda başarısız bir kulüptür.Niye bu kadar abartıyorsunuz anlamadım:S
G.Saray alt yapısı bir numaradır Türkiye'de.F.Bahçe üç büyükler arasında en sondadır bu konuda...
Semih konusunda yazarken kısaca değinmiştim arkadaşlar çok güzel detayandırarak değerlendirmiş alt yapı meselesini...
Fenerbahçeli dostlarım Eren de cengizde bir konuda haksız değil haklılar..oda alt yapı tesisleşme olarak Fenerbahçe galatasaraydan geride değil..ama fenerbahçenin alt yapıdan oyuncu çıkaramamasının sebebi zaten tesisleşme değil...ayrıca Galtasarayda avrupa da bir fransız takımlarıyla hollanda takımlarıyla kıyaslanacak kadar güçlü bir alt yapıya sahip değil..ancak Galatasaray ile fenerbahçenin alt yapıya en azından yaklaşım olarak bir fark var..fenerbahçeli arkadaşlarım bu farkta çok açık inkar edilir gibi değil....
farkı bir örnekle anlatayım..ben ankarada iken üç büyüklerin ankara takımlarıyla yaptıkları hemen her maça giderdim..
Bir Galatasaray-gençlerbirliği maçı öncesiydi..paflar oynayacaktı tüm trübün paflar sahaya çıkarken ...aynen şöyle..."bak bak sabri bu..sabri işte şu...çok iyi bu sabrii..helal olsun sana sabri"..hatta o sırada sanırım 18-19 yaşında olan sabri paf maçı başlamadan trübüne çağrıldı ...şimdi ismini hatırlamadığım bir iki oyuncuyada tezahürat yapıldı hatta... işte galatasaray taraftarı böyle ...alt yapısına inanıyor ordan gelecekleri oyunculardan beklentileride var...belki 10 senede 2 oyuncu çıkıyor first class ama yinede alt yapıya ilgi var merak var..herşeyden önemlsi değer vermek var...
gelelim benim sarı kanaryama...aynı ankara takımlarıyla maç oynanarıken kimsenin alt yapıdanm bir tane oyuncuyu ne tanıdığı var ne umursadığı.. akılları fikirleri o sırada Raim revivoya daha sahaya çıkmadan tezahürat yapmakta...malesefki Fernerbahçemin taraftar profili bu..o zaman revivo sonra alex sonrasında bilmem kim...fenerbahçe taraftarının alt yapıdan gelecek oyuncularla falan ilgilendiği de yok umursadığıda..
ne gariptirki fenerhçe formunda Fenerli gençlerle ilgili belkide en çok haberi yazan ilgi duyan LİCENTİA isimli bir galatasaraylı dostumuz..çünkü bizim genç oyuncularımızı dert ettiğimiz yok..Fenerbahçe taraftarının derdi yıldızlarla..o yüzden yazdım burada takımına yüreğini veren SEMİH gerçeği önüğmüzdeyken bizim aklımız fikrimiz Alkolik ADRİANODA. diye..
aslında burada Fenerbahçe taraftarıyla yönetimi arasında TAVUK YUMURTA ilişkisi var...birbirini tetikleyen olylar ve alışkanlıklar Fenerbahçemizi alt yapı konusunda bu hale getirdi..
birbirini tetikleyen olaylar derken şöyle...Fenerbahçe yönetimleri yıllarca (sadece aziz başkan değil..ali şenller mielih aşıklar ve daha niceleri) taraftarın gönlününü alt yapıya önem vererek değil..bol para harcayarak kazanmaya çalıştı..her gelen falan yıldızı filan süperstarları topluyorum kozuyla nam saldı...başkanlık malesef en iyi yönetene değilde en çok para verene ve en çok bazı gurupların (kadiköy grubu falan) desteğini alana geçti..yıllarca bu öyle bir alışkanlık olduki alt yapı falan unutuldu hepimiz para babası başkanların yıldız transferlerine kilitlendik...
aziz yıldırımın ilk yıllarında da durum böyleydi ancak ilerleyen dönemde yönetim gücüü artırınca grupları falanda etkisiz hale getirince artık içimde bir umut yeşerir olmuştu...tesisleşme bakımından büyük patlmama yaşanırken fenerbahçede alt yapıda da bir patlama beklemiştim ama olmuyor...
şimdi gelelim TAVUK YUMURTA olayının iç yüzüne...velhasıl yukarıda dedimki önce fenerbahçe yönetimleri taraftarı uyuttu onun kendi bünyesindeki oyuncuları umursamamamaya sürekli dışarıdan oyuncu alarak konumunu sağlamlaştırmaya çalıştı..yani önce taraftar alt yapıya soğudu...
şimdi ise yönetm istiyor belki ama taraftar o derece alt yapıdan soğuduki kendi yetiştirdikleri oyunculara o kadar uzakki yönetim taraftardan bu yönde hiçbir baskı görmüyor...
söylermisiniz bana Aziz yıldırıma her konuda hesap soruldu..oyuncu transferinde ..antrenörde..her konuda eleştriler geldi..ama bir kişi de Bireder 10 senedir başkansın bir tane alt yapıdan oyuncu çıkaramadın diye kimse hesap sordumu ...hiç sanmıyorum...
İşte 2 gün öncede ben buna isyan ettim kendimce... Milli maç oynanmış milli maçın kazandığı golleri atanın biri Fenerbaheçnin alt yapısından biri Galatasarayın...
Galatasaray alt yapsıında çıkan ARDA ya gerek bizim forumumuzda gerekse diğer futbol sitelerinin forumlarında Galatasaraylılar şiirler yazıyor methiyeler diziyor..
Ama ne bizim forumlarda nede diğer internet sitelerinde maçın asıl kader adamı Semih...fenerbahçe taraftarından (bir iki cılız mesaj hariç) TIK YOK..YA TIK YOK...AYIP YA
Neden yok..çünkü seneye takımın forveti olarak bile görmüyorlar Semihi ..oynatılmasını bile istedikleri yok..akılları fikirleri basının yalan haberlerinde...yok guiza geliyor yok kuranyi geliyıor...
VALLAHİ GALATARAYLILARIN OYUNCULARINA SAHİP ÇIKMASINA İMRENİYORUM..
şimdi ben Semih Semih diye ısrar edip bir çok arkadaşında tepkisini alırken bir Fenerbahçeli de bu bizim evladımız deyip yanımızda yer almadı ya...
yok şansa gol atar..efendim sezgileri yüksek nerde duracağını biliyor gibi ufak tefek iyi cümleler yazıp daha sonra biirsürü eleştriler sıralandı...
Şimdi şöyle anlaşılmasın ben insanların fikrine saygı duyarım zaten Asıl Meslelem Semihte değil..Semih olur bir başkası olurr...
Neden Galatasarayın Taraftarı Ardasına aydınına Anılına Cem Sultanına sahip çıkarken sürekli bu oyuncuları gündeminde tutarken..gerek yönetimi gerek taraftarı benim oyuncum diye sahip çıkarken..Neden biz fenerbahçelilerin tek derdi avrupanın kokuşmuş alkolikleri oluyor..neden birr Semih bizim umurumuzda değil...
Özür dilerim Sayın fnerbahçeli arkadaşlarım ben fenerbahçe hazırlık maçını kaybetse sinirlenen hasta bir fenerliyim ama bir şeyi itiraf edelim..
Biz bu sene şampiyonluğu işte bu ruhsuzluktan kaybetik ..çünkü bizim oyuncumuz sakatlanınca bunu fırsat bilip soluğu brezilyalarda dinlenmelerde buldu..çünkü bizim bir tane oyuncumuz sahaya yüreğini koymadı..
fenerbahçe şampiyonlar liginde başarılı türkiye liginde değil...niye...
uzun uzun analize gerek yok..ziconun taktik dehasımı yendi interi alakası yok..
çünkü bizim Fenerbahçelilik gibi bir ruhu olmayan gönüllü değil paralı askerlerimiz Şampiyonlar liginde piyasa yapmak için bir yerlerini yırrtı ama türkiye ligini bişeylerine sallamadılarda ondan...
taktik maktik zico miko hikaye...
şampiyonluk ruhuyla oynamadık
tamamen şu benzetme Malesef Fenerbahçe oyuncuları bu sene Paralı askerlerden oluştu Galatasaray ise Gönüllü milislerden..
Ve aslında Paralı askerlerden daha az kapasitede ki o gönüllü milisler Ruhlarını ortaya koydukları içinde şampiyon oldular..
ben semihi bundan çok önemsiyorum işte..Çünkü benim takımımı fenerbahçem diyen çok kişi yok semihten başka..Takımımızdaki Semihleri çoğalttıkça başarılı olacağız...Kezman gibi para gözleri oynatarak değil....
GS 20/14 FB 20/13 bence Türkiye araştırmaları içinde yapılmış en büyük hata olur.Bence Galatasaray 16-17 civarı olmalı bide herkes altyapıyı neden 3 büyüklere göre konuşuyor burada çözemedim.Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha iyi altyapıları olan bir Trabzonspor,Bursaspor,Dardanelspor,Gençlerbirligi gibi takımlarda var bu ligde belki gerçi son dönemde Beşiktaş'ta bunlarla aynı seviyede diyebiliriz.Ama Fenerbahçe hala bu takımların çok çok gerisinde altyapı olarak.Fenerbahçe maksimum 11 olur.
İstanbul içindeki mevcut tesis eğitiminden bahsetmiştim ben 13/14 diyerekten. Yoksa Ömer abinin dediği gibi Türkiyenin alt liglerinde ve süper ligde gs alt yapısından geçmiş yetenekli futbolcu sayısı bir bjk+fb kadar vardır. Fakat son zamanlarda bu olağan üstü uçurum baya bi kapandı bunu gözardı etmemek gerekir,
ayrıca Ömer abi eklemek isterim ki ben şansa çıkıyor diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum, veya söylediğim birşeyi o yönde algılamış olabilirsin fakat ben gelenler yüzlerce futbolcu arasından " 10 tane en iyisini" seçip kadroda eğitime başlıyor diyebirşey söyledim. Yani gelen futbolcular hepsi seçilmiş çocuklar oluyor.
Mesela Basketbolda fenerbahçe şu an alt yapı bakımındna Efes dahil tüm kulüplerin bir 3-4 yıl ilerisinde ilerliyor. Amatör branşlarda alt yapımız bu kadar iyiyken voleybol ve bayan baskette dahil, futbolda alt yapının yeni yeni önem kazanmaya başlaması çok düşündürücü..
Youth Facilities ve Youth Set Up kavramları birbirine karıstırıyor sanki bazı arkadaslar hangi özellikten bahsedildigi daha açıklayıcı yazılırsa detayları bilmeyen bazı arkadasların da yanlış anlamalarını engelleyebiliriz.Fenerbahce altyapı bakımından 11'den fazla alamaz derken Yout Facilities yani tesislerden bahsetmedigimiz açık sanırım.Zaten database'de y.facilities olarak Fenerbahce Türkiyede en yükseklerden biriydi sanırsam.
Hangi yonden kapandi? Aziz Yildirim kendisi bir kac gun once soylemedi mi alt yapida oyuncu yetistirmek icin kaliteli hoca bulamiyoruz diye? Senol Corlu 1 senedir gorevde. Bir senede olacak is mi bu? Galatasaray'da alt yapi oyuncularinin hepsini elinden geciren Recep Yazici 13 senedir Galatasaray'da. Galatasaray'in kendine has bir oyun stili var, bu oyun stiline gore teknik direktor seciliyor, bu oyun stiline gore alt yapidan oyuncu yetistiriliyor. Fenerbahce'nin geleneksel oyun stili nedir? Sistemi nedir? Sistem yoksa neye uygun oyuncu yetistirilecek?
Avrupa'da neden 433 bu kadar moda oldu bir dusunun. Bunun en buyuk nedeni Portekiz ve Hollanda'nin onde gelen alt yapilarinin bu sistemi benimsemis olmasi ve 433 oynayacak kanat oyuncularinin bol olmasi. Bizim ligimizde 433 oynayan 1-2 takim olmasina ragmen, buna uygun oyuncu sahibi olmamamiza ragmen Milli takim seviyesinde 433 oynamaya calisiyoruz. Saka gibi resmen.
Bugun ben size sorsam, Fenerbahce taraftari/yonetimi hangi sistemi benimsemistir, takimin hep hangi sistemde oynamasini ister. Cevap ne olur? Daum'un oynattigi zaman zaman 442, zaman zaman 4312, zaman zaman 4411 olan sistem mi? Veya Zico'nun kendi bilgisine uygun olmayan 4411 sistemi mi? Yoksa Alex'i oynatmak zorundayiz, cift forvet oynarsak orta saha cok zayif kaliyor bu yuzden bari 4411 oynayalim mi? Daum donemindeki mucadeleci oyun stili mi, yoksa Zico donemindeki teknik kapasitenin yuksek oldugu yavas tempo ile oynanan sistem mi? Peki alt yapi hangisine uygun oyuncu yetistirecek?
Guzelim ben genel yaziyordum. Yukarida Cengiz'in bir yetenekli oyuncu alip gelismesini beklemesi gibi bir yorumu vardi o aklimda kalmis.Quote:
ayrıca Ömer abi eklemek isterim ki ben şansa çıkıyor diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum, veya söylediğim birşeyi o yönde algılamış olabilirsin fakat ben gelenler yüzlerce futbolcu arasından " 10 tane en iyisini" seçip kadroda eğitime başlıyor diyebirşey söyledim. Yani gelen futbolcular hepsi seçilmiş çocuklar oluyor.
Ben bu dediğine katılmadığımı belirtirim. Bundan 8 sene önce alt yapı diyince fenerbahçenin adı bile geçmez iken şu 3 senedir ciddi anlamda atılımlar var ve başarılı sonuçlar alınmaya başlandı 2 sezondur. Dikkat edersen ben "aa olur mu hiç fenerbahçe alt yapıda gsye artık yetişti" demedim, aradaki devasa uçurumun artık kapanmaya başladığını belirttim.
Taraftar yapısı fenerbahçenin her zaman için yönetimle aynı kafada olmuştur. Tabi ki Fenerbahçeliler Daum zamanındaki bol gol attığımız, hızlı ataklara pierre'nin indirip nobrenin gollerine hasretiz..
Erencigim. Alt yapinin hedefi iyi sonuc almak degil, iyi oyuncu yetistirmektir. Iyi oyuncu yetistirirken, ayni zamanda iyi sonuclar da alirsan kadayifin ustune kaymak olur.
Atilimi bugun yaparsin, meyvesini ancak 10 sene sonra yersin alt yapida. Tabii bu arada radikal degisiklikler yapilmazsa, belli bir plan ve program yapilmissa. Evet Fenerbahce alt yapisi tanidik cocuklarinin oynadigi yer olmaktan cikti/cikiyor. Daha kaliteli oyuncularin ekibe katilma hamlesi yapildi. Bunlarin meyvesini gordukce de gerekli degerlendirmeyi yapariz nasil olsa. O olana kadar da bu yatirimi oyunda yapmaniz gerekli olacak.
kazım forvet olabilir mükemmel top saklıyor olabilir ama zihinsel olarak forvet oynayacak kapasite yok... kanıtımı? kazım kazım kariyeri boyunca resmi maçlarda sadece 8 qoL atabiLdi :) hata kazımın kanat oynaması diiL kazımın futboLa başLadıqı dönemde kazımı kanat olarak yetiştirmeyenlerde :)