Evet gördüm abi facede yazdıklarını .Rastladım tabii ki :D.
Printable View
Tek kelime ile rezalet!!!
Evettt ne diyoruzz, Bu kararı veren kurum Türkiye'nin hatta Dünyanın sayılı kurumlarından birisi, Taurasi'de dünyanın en düzenbaz oyuncusu. Evett demeye devam ediyoruz ve rüyamızda bunu görüp inanıyoruz.
İsmail, ben ne o günlerde, ne de şimdi, bahsettiğin şekilde yorum yazan rakip taraftarlara kızmadım, kızamam da... Hakkımız yok. Senin yönetiminin oyuncuyu yapayalnız bıraktığı, yönetime tapınan taraftarların başını kuma soktuğu bir ortamda, Fenerbahçe'nin yıldızına niye Beşiktaş ve Galatasaray taraftarı arka çıksın ki? Fenerbahçe taraftarı yıldızını sahiplenmek için ne yaptı? Fenerbahçe yönetimi ne yaptı? Kocamaaaan bir HİÇ... Tekrar ediyorum, "bak gördünüz mü" denilecek birisi varsa, bu asla aleyhte yorum yazan rakip takım taraftarları değil, Fenerbahçe yönetimidir. Bugün Şekip Mostıuroğlu açıklama yapmış: "Biz ona hep inandık." Şimdi bir laf diyeceğim, forum kurallarına ters düşecek... Bunlar bizi sahiden salak sanıyor. Demek ki, inanma ve inanç onların sözlüğünde bizim kitabımızda yazdığından çok daha başka bir anlam içeriyor.
Biraz geriye dönüp baktım da... Neler yazmışız hesabı... Ki belki yazdığım forumlar içinde konuyla ilgili en az yazdığım yer burasıdır. İlk olarak 03 Ocak 2011 tarihinde yazmışım:
Ve birgün sonra, 04 Ocak'ta, henüz Diana'nın kontratı feshedilmeden yazdıklarım:
Şu satırları da yine aynı tarihte başka bir forumda yazdım:
"Aziz Yıldırım'a kalsa belki durur ama etrafına o kadar yanlış isimleri doldurmuş ki, ağzının içine baktığı insanlar ne Taurasi'yi umursar, ne Kadın Basketboluyla ilgisi vardır. Şekip Mosturoğlu transfer gerçekleşmeden evvel Taurasi'nin adını duymuş mudur mesela? Veya bizim şu sıkıntımızın kaçta kaçı kadar umursamıştır bu olanları ve bu şubeyi?.. Diyecekler ki; "başkanım, imajımız sportif başarının önünde gelir; kurumsal yapı gereği onunla ilişiğimizi kesmezsek çeşitli platformlarda saygınlığımıza gölge düşer" vesair... O da "Haklısın Şekip'çiğim, sen gerekli açıklamayı yap" der. Resmi siteden bir bildiri:
-Kulübümüz dopinge karşı sıfır tolerans konusunda üzerine düşeni yapmış, Diana Taurasi ile yollarını ayırmıştır. Aynı hassasiyeti rakiplerimizden de bekliyoruz."
Günün birinde aynı hassasiyeti aynı durumda hiçbir rakibimiz de göstermez ve ölen öldüğü, giden gittiği ile kalır."
Şekip bey, biz balık hafızalıyız ya... Şimdi "biz ona hep inandık" palavrası at! Nasılsa antu'daki elemanlar bu sonucu da sizlerin dahiyaneliğine(!) bağlarlar.
Ve ben yukarıdaki satırları yazdıktan iki gün sonra Diana'nın kontratı feshedildi. Şu satırları da 06 Ocak tarihinde yazdım:
Ve o günlerde, bu forumda kullandığım imza:
Taurasi! Sen kal; pısırıklar gitsin!
Yazıklar olsun.Bu olaya sadece Fenerbahçeliler değil,"sporseverim" diyen herkes tepki göstermeli.Başta Turgay Demirel olmak üzere bu işin içinde kim varsa hepsinin peşine düşülmelidir.Başından beri belliydi komplo olduğu.Ayrıca burada Taurasi doping yaptı diye atıp tutanlardan özür bekliyorum ben de.
Bende bunu anlamıyorum. Niye özür dilesinler ki? Fenerbahçe yönetiminin oyuncusuna inanmadığı yerde, diğer rakip taraftarları niye inansın?
Fenerbahçe yönetimi inanıyordu da, bir teşekkür bile etmeden, yangından mal kaçırır gibi kontratını niye feshetti?
Özür dileyecek birisi varsa önce yönetimdir. Federasyon ve Hacettepe'deki merkeze gelince... Onların durumu özürlük değil, özür yetmez.
TKBL sitesinin takım kadrosunda yer alan oyuncular ;
Diana Lorena Taurasi. Site tamamen güncel. Yeni gelen bütün oyuncular kadroya eklenmiş. ; http://www.tbl.org.tr/tbbl/oyuncu.as...-2011&Kod=4434
Penelope Jane Taylor; http://www.tbl.org.tr/tbbl/oyuncu.as...-2011&Kod=4243
Yanlız Penny ve Taurasi dönerse bu takım tutulmaz.
Böyle bir kararı bekliyodum helal olsun bizi tüm dünyaya rezil eden doping kuruluna ve sevgili FENERBAHÇE SPOR KULUBÜNE !!!
THANK YOU to everyone who supported me during this very challenging time: The fans, my family, teammates, Howard Jacobs, Wasserman Media Group, the Mercury and Robert Sarver, USA Basketball, UCONN and Geno Auriemma, Nike, Fenerbahce and the WNBA.
I am grateful for every single positive thought, email, text, tweet, post and prayer. The truth has come out and I am thrilled to be able to return to the sport I love and focus on winning a WNBA Championship and Olympic Gold!
Ben Fenerbahçe'nin onu sahipsiz bıraktığını düşünmüyorum. Semih Özsoy, Diana'yla çok iyi ilişkilerimiz var gibi birşey söylemişti Diana ülkesine döndükten sonra. Penny zaten hala kontratlı oyuncu. İstediği an gelip oynamaya devam edebilir. Taurasi içinde de-aktif durumda olan kontratını tekrar aktif hale getirirler ve Diana oynamaya devam eder. Şimdi iş TBF, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'ne açılacak davada.
Semih Özsoy "başkanımız sayesinde" diye başlamayan bir cümle kurmayı becerebilmiş mi? Eğer öyle bir ifadesi varsa, şu şekildedir:
-"Başkanımız sayesinde, Taurasi'yle iyi ilişkilerimiz devam etti."
Amerikalılar 2011 kıyamet senaryosu yazıyordu. Semih Özsoy'un bu sene içinde "başkanımız sayesinde" diye başlamadan bir cümle kurmayı becerebilmesi kıyamet alametidir. Herkes ona göre ayağını denk alsın.
Yazık onca yapılan yatırıma... Tonlarca para harca ve bu yatırımı yöneten kişiler Semih Özsoy çapında klişiler olsun.
Monique Coker, Orhan Şam ve Diana Taurasi'nin cezaları kaldırıldı. Bu 3 oyuncuda aynı anda ceza aldı. Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Ceyhan Belediyesi kesinlikle dava açmalı Hacettepe'deki merkeze. Ceyhan Belediyesi, Coker yokken ligin dibine indi. Gençlerbirliği kaptanını kaybetti. Zor durumda bıraktılar takımı. Diana Taurasi konusunda verdikleri zararı tek tek yazmanın mantığı yok, ama avrupa şampiyonluğu gitti.
Avrupa şampiyonluğunu bırak İsmail... Uluslararası karizma gitti. Şimdi Amerika basınında yazılanları tek tek buraya yapıştırmaya kalksam destan olur. Bereket versin ki, Iverson'la böyle bir kriz yaşanmadı.
17 Şubat 2011- Hürriyet
Eğer gelirsem katil damgası vururlar
Aklandığı için sevinçli olduğunu ifade eden Diana Taurasi, ABD basınının “Dönecek misin?” sorusuna, “Bir geldim, dopingçi dediler. Bu sefer katil damgası vururlar” karşılığını verdi.
TAURASİ, dopingten aklandığı haberini, Türkiye’deki temsilcisi Ceren Ateş’ten aldı. Ateş, müjdeli haberi alır almaz telefona sarıldı ve ABD’deki basketbolcuyu aradı. ABD’de saat 05.30’u gösteriyordu. Taurasi, uykulu bir ses tonuyla telefonu açtı. Ceren Ateş, heyecanla konuştu;
- Dee haberi aldın mı? Cezan kaldırıldı. Doping kullanmadığın anlaşıldı.
Uyku mahmurluğundan bir anda sıyrılan Taurasi, bir anda çığlığı bastı...
- Woouw... İnanamıyorum. Gerçek mi bu?
- Evet, gerçek. Mutluluktan uçuyorum. Düşünsene neler yaşadın bu sürede.
- Öyle ama hiç kimseye kırgın ya da kızgın değilim. Önemli olan adaletin yerini bulmuş olması.
- Avukatın da çok çabaladı.
- (Gülerek) Ona o kadar para harcadım. Tabii ki iyi çalışacak. Burada saat 05.30. Biraz uyuyup bu anın tadını çıkaracağım.
Uyandıktan sonra ABD basınına konuşan Diana Taurasi, “Fenerbahçe’ye dönecek misin?” sorusuna, “Dönmem. Bir geldim, dopingçi dediler. Bu sefer katil damgası vururlar” karşılığını verdi.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketb ... .asp?top=1
Telefonlarımız dinleniyormuş cidden :)
Ceren hanım Birsel-Nevriye ve Esmeral'in de menejeri aynı zamanda... Ayrıca onlar adına faaliyette bulunan resmi facee sayfasının da yöneticisi... "fenerbasket'teki yorumlarım" nedeniyle kendisinden bir teşekkür mesajı da almış ve biraz yazışma şansı bulmuştum. Muhtemelen haberi hazırlayan kendisidir. Çünkü kadın basketboluna dair çeşitli gazetelerde yazı da yazıyor.
Vay bee! Sanki yıllar önce yazmışım gibi... Oysa sadece 40 gün geçmiş aradan... Facee'de yazmışım. Tarih 07 Ocak, saat 19:17 Konu: "Bu Sahalardan Bir Diana Geçti" başlığı ile paylaştığım video... Fenerbahçe Kulübünün kaba ve tatsız bir metinle Taurasi'nin kontratını feshedişinden bir gün sonra... İşte o yorum:
Çok kısa sürdü. Çok hızlı geçti. Kalbimizdeki yeri yarın ne olursa olsun değişmeyecek! Bu salonlar görüp görebileceği en büyük oyuncuyu gördü.
Teşekkürler Diana Taurasi.
Teşekkürler kısa sürede yaşattığın tüm güzellikler için. Bir taraftar, hayatı boyunca döktüğünden fazla göz yaşını senin için dökmüştür. Bundan emin ol. Sen, bizim ülkemize ve bizim takımımıza on beden büyük geldin. Taşıyamadık seni. Taşıtmadılar. Gidişinden sorumlu olanların hepsinin yakasında olacak ellerimiz. Kimse sormazsa biz soracağız sensiz geçecek günlerin hesabını. Rahat ve huzur yüzü göremeyecekler. Kalamayacaklar o koltuklarda. Bu camiayı, sana sahip çıkamayan acizlerden, pısırıklardan, (....) temizleyeceğiz.Devamını Gör
Hakan Yaman
07 Ocak 2011
Yine de bu İntrodan dolayı bi özür beklenebilir..
http://www.kartalbakisi.com/userfile...ng%20forza.jpg
Ben bu forumda yorum yazan arkadaşların kastedildiğini düşündüm. Yukarıda yapılan zaten normal bir eleştiri değil. Bir terbiyesizliğin ötesinde "biz adam değiliz"in resmi ilanı ve muhatap almaya değmez. Yapılacak iş, afişe giren fotoğrafın sahibi olarak, Fenerbahçe başkanının açabileceği kadar yüklü tazminat davası açması...
Fenerbahçe Tv'yi bir telaş almış. Haberin başlangıcında söylenen ilk ifadelerden birisi, "gelinen nokta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ne kadar haklı olduğunu gösteriyor." Ardından, konuyla ilgili çeşitli tarihlerde resmi siteden yayınlanan bildiriler sıralanıyor. Ama ne hikmetse, kontratın iptalini duyuran ve bir teşekkürü bile çok gören metin yok.
Aklın yolu bir. Süreç doğru yönetildiyse Taurasi geri döner. Geri dönmek istemiyorsa, "süreci doğru yönettik" palavraları mide bulandırır. Taurasi, kendisine arka çıkan, gerekli moral desteği veren bir kulübe herhalde sırt çevirmek istemez. Baksanıza, avukata bile cebinden onca para ödemiş kızcağız. Gönlünü almak için verseydiniz Bilica'nın cip'inin kira parası kadar olsun bir destek çeki... "Hukuki süreçte lazım olur" diye... Hadi, madem avukat filan yollamadınız... O kadarcık jesti yapsaydınız.
Bu arada... Haberi yapan ve "gizliliği ihlal eden" ilk kişi, Milliyet gazetesi basketbol yazarı Ümit Avcı'dır. Aynı Ümit Avcı "gizliliği ihlal edip" haberi yaptıktan sonra, adeta bunun mükafatı olarak, aradan iki gün geçmeden FB tv'ye telefonla bağlandı ve "basktbol otoritesi" sıfatıyla Fenerbahçe Ülker'in Euroleague maçıyla ilgili yorumlar yaptı. Her hafta da yapar. Şimdiii... Hem gizliliği ihlal edenlere ateş püskürüp, hem Ümit Avcı'ya her hafta mikrofon uzatmak nasıl bir anlayıştır?
Bu arada, benden Ümit Avcı'ya tamamen iyi niyetli bir tavsiye... Ki "uyarmak" bakımından... Sonra tatsız şeyler olmasın ve mağduriyetimiz bulandırılmasın, gündem sapmasın... Bu amaçla uyarıyorum: Bir süre salonlardan, Fenerbahçe maçlarından uzak dursun. Özellikle bu hafta Olimpiyakos maçına sakın gitmesin. Ona ateş püskürülüyor. Onu düşündüğümden değil ama biz mağdurken, durduk yere sorumlulardan biri mağdur yerine geçmesin diye uyarıyorum.
Taurasi ve Taylor’ı İkna Turları Başlıyorhttp://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifClick this bar to view the full image.http://www.basketdergisi.com/wp-cont...i1-530x474.jpg
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, bugün başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısında Taurasi konusundaki haklılıklarını Türk ve dünya kamuoyuna gösterdiklerini söylerken Sarı – Lacivertlilerin yıldız oyuncunun tekrar Türkiye’de forma giymesi için harekete geçeceği öğrenildi.
Diana Taurasi’nin tekrardan F.Bahçe’de oynaması için girişimlerde bulunacak F.Bahçe’de, başkan Aziz Yıldırım’ın isteği doğrultusunda iki yöneticinin pazartesi günü Amerika’ya gideceği belirtildi.
Bu ülkede Diana Taurasi ile bir araya gelmeyi planlayan Sarı – Lacivertli yöneticiler, yıldız basketbolcuyu ikna ederek yeniden F.Bahçe’de mücadele etmesini hedefliyor. Taurasi’nin yeniden Türkiye’ye gelmesi için her türlü gerekli işlemi gerçekleştirecek olan Sarı – Lacivertliler, yıldız oyuncunun geri dönmesinde yaşanacak problemlerin oluşmaması için de Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan istekte bulunacak.
Öte yandan Taurasi ise bugün yaptığı bir açıklamada forma giyeceği kulüple ilgili olarak “Kendimi güvende hissedeceğim yerde oynamak istiyorum.” açıklamasında bulundu. F.Bahçe ile sözleşmesi sürdüğü halde Türkiye’deki doping işlemlerinin anlayışa kızan ve Taurasi’nin mağdur edildiğini dile getirerek ABD’ye dönen Taylor ile de görüşecek Sarı – Lacivertli yönetimin, iki yıldız oyuncuyla anlaşıp, Türkiye’ye birlikte dönmesi bekleniyor.
Basketdergisi
Hiçbir şey olmaz.
Bu toplantıyı zamanında yapacaktınız. Yanınıza Diana'yı alıp yapacaktınız. Basın toplantısında kıza sözleşme uzatma teklifi edecektiniz. "Cezan bitene kadar burada kal, takıma ablalık yap" diyecektiniz. Kınayanın kınamasına aldırmayacaktınız. Kolay olanı seçmeyecektiniz. "Aferin" almak uğruna, "helal olsun, dopinge sıfır toleranslılar" dedirtmek uğruna, popülizm uğruna yangından mal kaçırmayacaktınız.
Sakalımız yok ki, sözümüz dinlensin. Geçmiş olsun. İş işten geçti.
Gelelim toplantının etkisine, söylenenlere...
Bu yönetim hangi basın toplantısında dediklerinin ardında durabilmiş? Fenerbahçe'nin yenilen hangi hakkının takipçisi olabilmiş? Kime ve hangi kişiye, kuruma Fenerbahçe'ye yaptığının bedelini ödetmiş? "Peşine düşeceğiz" dedikleri hadiselerden iki örnek:
-Fatih Söylemezoğlu halen hakemlik yapıyor mu? Yapıyor. Üstelik çıkıp Fenerbahçe maçlarını dahi yönetebiliyor.
-Selçuk Dereli TRT'de, yani biz Fenerbahçe'lilerin de vergileriyle yaşayan bir kurumda yorumculuk yapıp para kazanabiliyor mu? Kazanıyor.
Misaller yüzlerce... Bir örnek gösterin ki, "takipçisi olacağız" dedikleri herhangi bir konuda Fenerbahçe lehine karar çıkmış olsun. Fenerbahçe yönetimi ve başkanının gücü sadece bize yeter. Ölenin öldüğü yanına kâr kalır. Yapanın ise yaptığı... Kimse pembe hayale kapılmasın.
Yönetim adam olacak. Açacak tazminat davasını... Ayrı ayrı, hem Atasü'ye, hem Hacettepe'ye... Öyle üçlük beşlik değil. Düşecek peşine... Ta kalkıp buradan benim mahkemeye verecek halim yok.
Mukaddes ölçüdür: Neye layıksan öyle idare edilirsin.
Biz taraftarlar olarak sesimizi çıkaramadığımız için biraz da kendimiz hakediyoruz bu kadar sahipsiz kalmayı.
Bu yönetimden bu hak-hukuk arama konularında hiçbir şey olmaz. Kameralara oynuyorlar.
Dün başbakanla görüşmelerine gelince... Konuşmanın genelde arazi konularıylada ilgili olduğu haberleri var , Sazakçeşme, Fener Center gibi ... Tam bir aydır bilinen bir görüşme. Taurasi sadece aynı güne denk geldi. Aslında bizimkilerin ne kadar umrunda ki Taurasi!?! Varsa arazi yoksa arazi, tapu, tesis. Taurasi bonus oldu, mağdur edebiyatı yapıyoruz. O istifa etsin bu istifa etsin. Lan ağlayıp sızlanacağına yıksana ortalığı, komplo desene, bunlar istifa etmesin hapse girsin, suçları yanlarına kâr kalmayacak desene...
Öte yandan Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr.Turgay Atasü ise şaşkın olduğunu belirterek, “Böyle bir şey görülmedi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın beni istifaya davet etmesine bir anlam veremedim” dedi.
Bu özne bu kadar yüzsüzlük yapabildiyse, karşısında hak arama konusunda tarihin en aciz Fenerbahçe yönetimi olduğu içindir. Artist olmak için mi kameraların karşısına geçiyorsunuz? Madem topladınız kameraları, topluca mahkeme kapısına gidip dava dilekçesini sunsanıza! Ocaklarına incir ağacı dikecek bir bedelle tazminat davası ve ayrıca komplo iddiası ile ceza davası açsanıza!
Boşuna konuşuyoruz, boşuna sinirlerimizi bozuyoruz. Kimin umrunda ki? Hakkın, hukukun ırzına geçilmiş, Fenerbahçe'nin onuruyla oynanmış, kimin umrunda? Hafta sonu birde Beşiktaş maçından iyi bir sonuç çıkarsa, ooooh, "büyük başkan, anamız babamız feda olsun sana!" Yazzık, yazzık, vallahi yazzık!
Biz bunları BU başlıkta yazınca suçlu olduk, 1 kerede kabul edin dopingi zart zurt bir sürü şey yazdı bazı arkadaşlar. İşte Hacettepe bu... Dünyaya rezil olduk hayırlı olsun... Koca yıldızında imajını zedeledik, bıraktım F.Bahçenin zararını da...
Sait'in verdiği o konuda enstantane çok çıkar. Orada yazanlarda özür dilermi acaba.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=94057
Peki arkadaşlar bugün yönetimin açıklamalarını nasıl buluyorsunuz? Bu mıymıntı toplantıyı?
İsmail, sanırım kıymetli yöneticilerimizin mahkeme kapısına gitmeye zamanı yok. Zaten onların işi değil. (!) Basın toplantısı yapıyorlar ya, daha ne yapsınlar? :D Bir boşluk bulursanız, bizim yönetim yerine siz ilgileniverin bi zahmet. Gerçi sende çalışıyorsun şu günlerde ve malesef bende yoğunum. Biz en iyisi bu işi Turgut'a verelim. Avrupa İnsan Hakları mahkemesine kadar yolu var.
Turgut, turnuvan biter bitmez şu işe bir el atıver kardeşim. Zaten dava dilekçesini Semih Özsoy yazacak olursa yine "başkanımız sayesinde bu davayı açıyoruz" filan der ve mahkeme heyeti ne diyor bu diye şaşkınlıktan çatlar. Yazıktır, ilgilen şu süreçle!
Valla abi ben beklerdimki Lady D ve Penny'i alıp getirsinler toplantıya, işte size rağmen bu 2 değerli oyuncumuz burada desinler. Ve dava sözleşmesini orada göstersinler. Güç gösterisi yapacaklarsa, böyle yapılır. Çıkıpta yok dünyanın en büyük skandalı falan demeye gerek yok. Öyle olduğunu sokaktan geçen adamda söyler zaten.