Sayfa 2 / 6 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 151 sonuç

Konu: Taurasi Aklandı

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Oğuzcan, açıkçası hiç şaşırmadım. Zaten sende takip ettin bu konuyla ilgili günlerce facee'de yazdım, çizdim. Fenerbahçe taraftarlarına ait basketbol forumlarında yazdıklarımı toplasan roman olur zaten. turksportal'da bile üç-beş sayfa yazmışımdır herhalde. Artık bıktım. Beni bile Kadın Basketbolundan soğuttular ya... Hatırlıyor musun facee'ye yazdıklarımı? Rastlamışsındır muhakkak.

Neyse, facee demişken... Şu şarkıyı iki ay önce Diana Taurasi için paylaşmıştım:

http://www.youtube.com/watch?v=hSl-Xa_eBzc
    Evet gördüm abi facede yazdıklarını .Rastladım tabii ki .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Tek kelime ile rezalet!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Evettt ne diyoruzz, Bu kararı veren kurum Türkiye'nin hatta Dünyanın sayılı kurumlarından birisi, Taurasi'de dünyanın en düzenbaz oyuncusu. Evett demeye devam ediyoruz ve rüyamızda bunu görüp inanıyoruz.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

İsmail, ben ne o günlerde, ne de şimdi, bahsettiğin şekilde yorum yazan rakip taraftarlara kızmadım, kızamam da... Hakkımız yok. Senin yönetiminin oyuncuyu yapayalnız bıraktığı, yönetime tapınan taraftarların başını kuma soktuğu bir ortamda, Fenerbahçe'nin yıldızına niye Beşiktaş ve Galatasaray taraftarı arka çıksın ki? Fenerbahçe taraftarı yıldızını sahiplenmek için ne yaptı? Fenerbahçe yönetimi ne yaptı? Kocamaaaan bir HİÇ... Tekrar ediyorum, "bak gördünüz mü" denilecek birisi varsa, bu asla aleyhte yorum yazan rakip takım taraftarları değil, Fenerbahçe yönetimidir. Bugün Şekip Mostıuroğlu açıklama yapmış: "Biz ona hep inandık." Şimdi bir laf diyeceğim, forum kurallarına ters düşecek... Bunlar bizi sahiden salak sanıyor. Demek ki, inanma ve inanç onların sözlüğünde bizim kitabımızda yazdığından çok daha başka bir anlam içeriyor.

Biraz geriye dönüp baktım da... Neler yazmışız hesabı... Ki belki yazdığım forumlar içinde konuyla ilgili en az yazdığım yer burasıdır. İlk olarak 03 Ocak 2011 tarihinde yazmışım:

Pazar günü aynı doping merkezi Penny Taylor'dan numune alacak oldu. Penny Taylor "vermiyorum, çünkü size inanmıyorum" dedi ve rest çekti. (......) Malesef bu kirli savaşın ortasında Fenerbahçe yönetimi her zaman olduğu gibi oyuncularımızı sahipsiz bıraktı.

Birileri bana bu şubede Didem Akın'ın ne iş yaptığını söyleyebilir mi? Bir mantıklı cevap istiyorum.

Adınız ister Fenerbahçe olsun, ister başka bir takım, alın uyuz TKBL liginizi, bozdurun bozdurun harcayın artık... Taurasi dediğiniz kadın bu lige uykulu haliyle yeter, biraz uyansa EL final-four'u yaptırır, esnese finali domine eder. Olimpiyat Şampiyonu, Dünya Şampiyonu, WNBA Şampiyonu, DÖRT YIL ÜST ÜSTE Euroleague şampiyonu, her ligin ve her organizasyonun sayı kralı ve sonra gelecek, bu uyuz lig için doping alacak? Hemde ligin sondan ikincisi İstanbul Üniversitesi maçı öncesi...

Şekip Mosturoğlu'na da söyleyeceğim iki çift laf var ama... Ne kulübüz YaRabbim? Kimsenin umrunda değil Fenerbahçe... Herkes Fenerbahçeyi kullanarak Türkiyeye cici görünme, kendini reklam etme derdinde... Adam gibi, erkek gibi bir tanecik, bir tanecik tavır... Ömrünüzde bir kere... (......) Bu kulüp -yemin ediyorum, hem vallahi, hem billahi- tarihinin en sahipsiz, en başıbozuk günlerini yaşıyor.

Burada rakip takım taraftarlarına hiçbir şey demiyorum. Onlar elbette eleştirecek, dışarıdan gördüklerini haklı olarak yazacak. Sonuçta doping testi pozitif çıkmış ve isteyebildikleri kadar ceza isteyecek... Onlara kimse kızmasın.

Fenerbahçeyi yönetenlere, Federasyonu yönetenlere ve Doping Merkezine inanmıyorum, güvenmiyorum; zorla değil ya... Ben Taurasi'ye inanıyorum ve o buralara çok fazla...

Ve birgün sonra, 04 Ocak'ta, henüz Diana'nın kontratı feshedilmeden yazdıklarım:

Yapılacak ilk iş Şubenin idari ekibini A'dan Z'ye, aşçısına kadar ayıklamaktır. Sonra Diana'ya sahip çıkmak ve "isterse beş yıl ceza alsın, ona güveniyoruz, kontrat yenilemek istiyoruz" şeklinde bir duruşla meydana çıkmaktır diyeceğim ama Allahın bahşettiği nefesi boşa harcamanın lüzumu yok. Bizim yönetim mi bunu yapacak? Daha dün NtvSpor'daki canlı yayında kaşla göz arasında Şekip Mosturoğlu sattı geçti Diana'yı... Bu adamlar mı oyuncuların sonuna kadar ardında duracak? Onların tek derdi, "bak adama, ne kadar olgun ve aklı başında" övgüleri almak... Onlar Fenerbahçe taraftarının değil, diğer takım taraftarlarının kalbine girme derdinde... Boşyere nefes tüketmeye değmez. Taurasi cezasını alır, bizimkiler daha saniyesinde kontratını fesheder, sezon bitimi Penny'de çeker gider... (Zaten Beşiktaş maçı öncesi restini çekti.) Hatta oyuncularını bu kadar ortaya atan yönetime güvenlerini yitiren diğer bazı yerli oyuncular da Galatasaray'la filan görüşmelere başlar... Belki parayı basıp onları tutarlar ama artık ne tadı kalır oyuncuların, ne tuzu... Bizimkiler "dopinge sıfır toleranslıyız ama aynısını rakiplerdende bekliyoruz" diye bir bildiri yayınlar resmi siteden... Gelecek adına övünme teminatı olarak dursun hesabı...

Şu satırları da yine aynı tarihte başka bir forumda yazdım:

"Aziz Yıldırım'a kalsa belki durur ama etrafına o kadar yanlış isimleri doldurmuş ki, ağzının içine baktığı insanlar ne Taurasi'yi umursar, ne Kadın Basketboluyla ilgisi vardır. Şekip Mosturoğlu transfer gerçekleşmeden evvel Taurasi'nin adını duymuş mudur mesela? Veya bizim şu sıkıntımızın kaçta kaçı kadar umursamıştır bu olanları ve bu şubeyi?.. Diyecekler ki; "başkanım, imajımız sportif başarının önünde gelir; kurumsal yapı gereği onunla ilişiğimizi kesmezsek çeşitli platformlarda saygınlığımıza gölge düşer" vesair... O da "Haklısın Şekip'çiğim, sen gerekli açıklamayı yap" der. Resmi siteden bir bildiri:

-Kulübümüz dopinge karşı sıfır tolerans konusunda üzerine düşeni yapmış, Diana Taurasi ile yollarını ayırmıştır. Aynı hassasiyeti rakiplerimizden de bekliyoruz."

Günün birinde aynı hassasiyeti aynı durumda hiçbir rakibimiz de göstermez ve ölen öldüğü, giden gittiği ile kalır."

Şekip bey, biz balık hafızalıyız ya... Şimdi "biz ona hep inandık" palavrası at! Nasılsa antu'daki elemanlar bu sonucu da sizlerin dahiyaneliğine(!) bağlarlar.

Ve ben yukarıdaki satırları yazdıktan iki gün sonra Diana'nın kontratı feshedildi. Şu satırları da 06 Ocak tarihinde yazdım:

Şaşırdım mı? Hayır... Bunlar böyledir. Diyorum ya; bunların tek derdi sağa sola yaranmak... Fenerbahçe bunlar için bir basamak... Sadece ve sadece küfretmek istiyorum ama bildiğim kadarıyla bu forumda küfür yasak olduğu için etmiyorum. Susuyorum. Birşeyi çok iyi biliyorum; bunların hepsini toplasan, Taurasi'nin numune kabı kadar temiz çıkmaz.

Oyuncusuna sahip çıkmayan, tarihin en korkak, en pısırık, resmi siteden bildiri yayınlamak dışında vizyonu olmayan, Fenerbahçe taraftarından çok başka taraftarların gönlüne girme ve "sempatik görünme" derdindeki bu yönetimi ayakta alkışlayın.
    Ve o günlerde, bu forumda kullandığım imza:

Taurasi! Sen kal; pısırıklar gitsin!

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Yine turksportal sayfalarında, kontratın feshinden bir gün sonra, 07 Ocak tarihli yazılanlardan bir bölüm:

"Taurasi sürecini iyi yöneten" yönetime dikiz.

Sakat yalanları.
    İzin masalları.
    Sızdırma ile doping haberleri.
    Federasyona kükreme.
    "Oyuncumuzun arkasındayız" mesajları.
    Sonuç kesinleşince sözleşme feshi.

(................................)

Fenerbahçe yönetiminin, Fenerbahçe taraftarından ya da oyuncularından başkasına dişinin geçtiğini iddia edene kargalar bile güler. Diana konusuna gelirsek... (........)

(..........................)

Dünyanın bir numarasına her ne olursa olsun (isteyerek performans arttırmak için doping yapsa bile) bu şekilde güle güle demek ve bu anlayışı -yönetim yaptıysa doğrudur şeklinde ama az ama çok savunulabilmek- bana garip geliyor.

Çok enteresan bir şey var.

Bir çok insan "Kulüp ne yapsın? Gayet tutarlı davranıp, ilişik kesti. Dopinge sıfır tolerans gösterdi" diyor ki gayet doğrudur.

E güzel de kardeşim, oyuncuyu tuvalete bile yalnız göndermeyen bir kısım menajer bozuntuları ne iş görüyor bu kulüpte? Allah aşkına birileri desin ki "Şunu yapıyor"

Ayrıca hem sporcuna inandığını söyleyip Federasyona kükrüyorsun, hem de cart diye ilişik kesiyorsun. O nasıl olacak?

Sakat yalanları da cabası. Hey yavrum hey. Ne ellerdeyiz maşallah.

Neden savunmasini yapmadan ve cezasi verilmeden sozlesmesi iptal edildi? Bir nedeni varsa tek cumle olmali, destan yazmaya gerek yok.

Şimdi birde şoyle bakalim. mesela futbol takiminda Messi olsa ve aynı olaylar onun başına gelse ve yonetim onu gonderse simdi dogru yapti diyenlerin kaci dogru yaptı diyecek acaba? doping vakasi ne ilk ne de son. Bir cok olay var ama ben hemen ilisigi kuluple kesilen bir oyuncu hatirlamiyorum. herkes oyuncusuna sahip cikiyorda biz kendi oyuncumuza, dunyanin en iyisine niye sahip çıkmıyoruz?

Öyle demeyin. Kurumsallaştık. Taraftarı umursamayacak dünyanın en iyi oyuncusuna giderken teşekkür edemeyecek kadar çirkinleştik birde... Bir teşekkür, bir teşekkür bu kadar zor mu ?

Yolun açık olsun Diana. inşallah temize çıkar o efsane basketbolunu farklı yerlerde izlettirirsin...

Yine aynı tarihte yazılan şu yorum:

(........................)
    Bende şunu soruyorum: Neden cezası veya savunması beklenmeden sozlesmesi iptal edildi o zaman? Bin kere daha sorarim bu soruyu.

Eger komplo, ihmal, hata vs. oldugunu dusunuyorlarsa oyuncunun sozlesmesini iptal etmek yerine yapacaklari seyler var. Lab'i WADA'ya sikayet edebilirler. Normalde yaygin olmayan bu madde son donemde 7 sporcuda cikmis diyorlar. Bunu da sunarak sikayet ederler WADA'ya. Bu sikayet isini de Taurasi'ye yikmaz kendileri yaparlar.

Eger Taurasi'nin kendi hatasi oldugunu dusunuyorlarsa yukaridaki aciklama neden yapiliyor? Erkekçe "doping yaptigina kanaat getirdik ve sozlesmesini iptal ettik" desinler. Nasil bu sonuca varmislar onu da soylesinler. Yoksa sonuc aciklanmadan hukum veren bir adamin baskanligini yaptigi kurumdan da mi sponsorluk alacaklarmis? Zamanında "sus payı" olarak Efes'ten aldıkları sponsorluk gibi?

Zoruma giden ise bütün bu yanar-dönerliklerin kurumsallık diye diye yapılması... İşte, en ufak bir baskı karşısında oyuncularımıza sahip çıkamıyoruz. Onları ortada ve tek başlarına bırakıyoruz. Kriz yönetme konusunda en başarılı yönetimler diye bir anket olsa dünya üzerinde son üçe kalırız muhtemelen.

Daha da komik olan: Diana'dan esirgedikleri teşekkürü Colin Kazım'a etmişler. "Verdiği hizmetlerden ötürü..." Kelepçenin sırrı...

Yazıklar olsun.Bu olaya sadece Fenerbahçeliler değil,"sporseverim" diyen herkes tepki göstermeli.Başta Turgay Demirel olmak üzere bu işin içinde kim varsa hepsinin peşine düşülmelidir.Başından beri belliydi komplo olduğu.Ayrıca burada Taurasi doping yaptı diye atıp tutanlardan özür bekliyorum ben de.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bende bunu anlamıyorum. Niye özür dilesinler ki? Fenerbahçe yönetiminin oyuncusuna inanmadığı yerde, diğer rakip taraftarları niye inansın?

Fenerbahçe yönetimi inanıyordu da, bir teşekkür bile etmeden, yangından mal kaçırır gibi kontratını niye feshetti?

Özür dileyecek birisi varsa önce yönetimdir. Federasyon ve Hacettepe'deki merkeze gelince... Onların durumu özürlük değil, özür yetmez.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

TKBL sitesinin takım kadrosunda yer alan oyuncular ;

Diana Lorena Taurasi. Site tamamen güncel. Yeni gelen bütün oyuncular kadroya eklenmiş. ; http://www.tbl.org.tr/tbbl/oyuncu.as...-2011&Kod=4434

Penelope Jane Taylor; http://www.tbl.org.tr/tbbl/oyuncu.as...-2011&Kod=4243

Yanlız Penny ve Taurasi dönerse bu takım tutulmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmirli / Kocaeli Üni.

Böyle bir kararı bekliyodum helal olsun bizi tüm dünyaya rezil eden doping kuruluna ve sevgili FENERBAHÇE SPOR KULUBÜNE !!!

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

THANK YOU to everyone who supported me during this very challenging time: The fans, my family, teammates, Howard Jacobs, Wasserman Media Group, the Mercury and Robert Sarver, USA Basketball, UCONN and Geno Auriemma, Nike, Fenerbahce and the WNBA.

I am grateful for every single positive thought, email, text, tweet, post and prayer. The truth has come out and I am thrilled to be able to return to the sport I love and focus on winning a WNBA Championship and Olympic Gold!

Ben Fenerbahçe'nin onu sahipsiz bıraktığını düşünmüyorum. Semih Özsoy, Diana'yla çok iyi ilişkilerimiz var gibi birşey söylemişti Diana ülkesine döndükten sonra. Penny zaten hala kontratlı oyuncu. İstediği an gelip oynamaya devam edebilir. Taurasi içinde de-aktif durumda olan kontratını tekrar aktif hale getirirler ve Diana oynamaya devam eder. Şimdi iş TBF, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'ne açılacak davada.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Semih Özsoy "başkanımız sayesinde" diye başlamayan bir cümle kurmayı becerebilmiş mi? Eğer öyle bir ifadesi varsa, şu şekildedir:
    -"Başkanımız sayesinde, Taurasi'yle iyi ilişkilerimiz devam etti."

Amerikalılar 2011 kıyamet senaryosu yazıyordu. Semih Özsoy'un bu sene içinde "başkanımız sayesinde" diye başlamadan bir cümle kurmayı becerebilmesi kıyamet alametidir. Herkes ona göre ayağını denk alsın.

Yazık onca yapılan yatırıma... Tonlarca para harca ve bu yatırımı yöneten kişiler Semih Özsoy çapında klişiler olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Monique Coker, Orhan Şam ve Diana Taurasi'nin cezaları kaldırıldı. Bu 3 oyuncuda aynı anda ceza aldı. Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Ceyhan Belediyesi kesinlikle dava açmalı Hacettepe'deki merkeze. Ceyhan Belediyesi, Coker yokken ligin dibine indi. Gençlerbirliği kaptanını kaybetti. Zor durumda bıraktılar takımı. Diana Taurasi konusunda verdikleri zararı tek tek yazmanın mantığı yok, ama avrupa şampiyonluğu gitti.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Avrupa şampiyonluğunu bırak İsmail... Uluslararası karizma gitti. Şimdi Amerika basınında yazılanları tek tek buraya yapıştırmaya kalksam destan olur. Bereket versin ki, Iverson'la böyle bir kriz yaşanmadı.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

17 Şubat 2011- Hürriyet

Eğer gelirsem katil damgası vururlar

Aklandığı için sevinçli olduğunu ifade eden Diana Taurasi, ABD basınının “Dönecek misin?” sorusuna, “Bir geldim, dopingçi dediler. Bu sefer katil damgası vururlar” karşılığını verdi.

TAURASİ, dopingten aklandığı haberini, Türkiye’deki temsilcisi Ceren Ateş’ten aldı. Ateş, müjdeli haberi alır almaz telefona sarıldı ve ABD’deki basketbolcuyu aradı. ABD’de saat 05.30’u gösteriyordu. Taurasi, uykulu bir ses tonuyla telefonu açtı. Ceren Ateş, heyecanla konuştu;
    - Dee haberi aldın mı? Cezan kaldırıldı. Doping kullanmadığın anlaşıldı.
    Uyku mahmurluğundan bir anda sıyrılan Taurasi, bir anda çığlığı bastı...
    - Woouw... İnanamıyorum. Gerçek mi bu?
    - Evet, gerçek. Mutluluktan uçuyorum. Düşünsene neler yaşadın bu sürede.
    - Öyle ama hiç kimseye kırgın ya da kızgın değilim. Önemli olan adaletin yerini bulmuş olması.
    - Avukatın da çok çabaladı.
    - (Gülerek) Ona o kadar para harcadım. Tabii ki iyi çalışacak. Burada saat 05.30. Biraz uyuyup bu anın tadını çıkaracağım.
    Uyandıktan sonra ABD basınına konuşan Diana Taurasi, “Fenerbahçe’ye dönecek misin?” sorusuna, “Dönmem. Bir geldim, dopingçi dediler. Bu sefer katil damgası vururlar” karşılığını verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketb ... .asp?top=1

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Telefonlarımız dinleniyormuş cidden

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ceren hanım Birsel-Nevriye ve Esmeral'in de menejeri aynı zamanda... Ayrıca onlar adına faaliyette bulunan resmi facee sayfasının da yöneticisi... "fenerbasket'teki yorumlarım" nedeniyle kendisinden bir teşekkür mesajı da almış ve biraz yazışma şansı bulmuştum. Muhtemelen haberi hazırlayan kendisidir. Çünkü kadın basketboluna dair çeşitli gazetelerde yazı da yazıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Vay bee! Sanki yıllar önce yazmışım gibi... Oysa sadece 40 gün geçmiş aradan... Facee'de yazmışım. Tarih 07 Ocak, saat 19:17 Konu: "Bu Sahalardan Bir Diana Geçti" başlığı ile paylaştığım video... Fenerbahçe Kulübünün kaba ve tatsız bir metinle Taurasi'nin kontratını feshedişinden bir gün sonra... İşte o yorum:

Çok kısa sürdü. Çok hızlı geçti. Kalbimizdeki yeri yarın ne olursa olsun değişmeyecek! Bu salonlar görüp görebileceği en büyük oyuncuyu gördü.

Teşekkürler Diana Taurasi.

Teşekkürler kısa sürede yaşattığın tüm güzellikler için. Bir taraftar, h
    ayatı boyunca döktüğünden fazla göz yaşını senin için dökmüştür. Bundan emin ol. Sen, bizim ülkemize ve bizim takımımıza on beden büyük geldin. Taşıyamadık seni. Taşıtmadılar. Gidişinden sorumlu olanların hepsinin yakasında olacak ellerimiz. Kimse sormazsa biz soracağız sensiz geçecek günlerin hesabını. Rahat ve huzur yüzü göremeyecekler. Kalamayacaklar o koltuklarda. Bu camiayı, sana sahip çıkamayan acizlerden, pısırıklardan, (....) temizleyeceğiz.Devamını Gör

Hakan Yaman
    07 Ocak 2011

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bende bunu anlamıyorum. Niye özür dilesinler ki? Fenerbahçe yönetiminin oyuncusuna inanmadığı yerde, diğer rakip taraftarları niye inansın?

Fenerbahçe yönetimi inanıyordu da, bir teşekkür bile etmeden, yangından mal kaçırır gibi kontratını niye feshetti?

Özür dileyecek birisi varsa önce yönetimdir. Federasyon ve Hacettepe'deki merkeze gelince... Onların durumu özürlük değil, özür yetmez.
    Yine de bu İntrodan dolayı bi özür beklenebilir..

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ben bu forumda yorum yazan arkadaşların kastedildiğini düşündüm. Yukarıda yapılan zaten normal bir eleştiri değil. Bir terbiyesizliğin ötesinde "biz adam değiliz"in resmi ilanı ve muhatap almaya değmez. Yapılacak iş, afişe giren fotoğrafın sahibi olarak, Fenerbahçe başkanının açabileceği kadar yüklü tazminat davası açması...

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Fenerbahçe Tv'yi bir telaş almış. Haberin başlangıcında söylenen ilk ifadelerden birisi, "gelinen nokta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ne kadar haklı olduğunu gösteriyor." Ardından, konuyla ilgili çeşitli tarihlerde resmi siteden yayınlanan bildiriler sıralanıyor. Ama ne hikmetse, kontratın iptalini duyuran ve bir teşekkürü bile çok gören metin yok.

Aklın yolu bir. Süreç doğru yönetildiyse Taurasi geri döner. Geri dönmek istemiyorsa, "süreci doğru yönettik" palavraları mide bulandırır. Taurasi, kendisine arka çıkan, gerekli moral desteği veren bir kulübe herhalde sırt çevirmek istemez. Baksanıza, avukata bile cebinden onca para ödemiş kızcağız. Gönlünü almak için verseydiniz Bilica'nın cip'inin kira parası kadar olsun bir destek çeki... "Hukuki süreçte lazım olur" diye... Hadi, madem avukat filan yollamadınız... O kadarcık jesti yapsaydınız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Fenerbahçe Tv'yi bir telaş almış. Haberin başlangıcında söylenen ilk ifadelerden birisi, "gelinen nokta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ne kadar haklı olduğunu gösteriyor." Ardından, konuyla ilgili çeşitli tarihlerde resmi siteden yayınlanan bildiriler sıralanıyor. Ama ne hikmetse, kontratın iptalini duyuran ve bir teşekkürü bile çok gören metin yok.

Aklın yolu bir. Süreç doğru yönetildiyse Taurasi geri döner. Geri dönmek istemiyorsa, "süreci doğru yönettik" palavraları mide bulandırır. Taurasi, kendisine arka çıkan, gerekli moral desteği veren bir kulübe herhalde sırt çevirmek istemez. Baksanıza, avukata bile cebinden onca para ödemiş kızcağız. Gönlünü almak için verseydiniz Bilica'nın cip'inin kira parası kadar olsun bir destek çeki... "Hukuki süreçte lazım olur" diye... Hadi, madem avukat filan yollamadınız... O kadarcık jesti yapsaydınız.
    Ben taurasinin yerinde olsam bırak geri dönmeyi, Türkiye'nin adını ağzıma almam.. Yerden göğe haklıdır.. Türkiye'ye gelene kadar Dünyanın en iyisi olmuş, 6 ayda adı sahtekara çıkmış (!).. Kim olsa aynı şeyi yapar

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bu arada... Haberi yapan ve "gizliliği ihlal eden" ilk kişi, Milliyet gazetesi basketbol yazarı Ümit Avcı'dır. Aynı Ümit Avcı "gizliliği ihlal edip" haberi yaptıktan sonra, adeta bunun mükafatı olarak, aradan iki gün geçmeden FB tv'ye telefonla bağlandı ve "basktbol otoritesi" sıfatıyla Fenerbahçe Ülker'in Euroleague maçıyla ilgili yorumlar yaptı. Her hafta da yapar. Şimdiii... Hem gizliliği ihlal edenlere ateş püskürüp, hem Ümit Avcı'ya her hafta mikrofon uzatmak nasıl bir anlayıştır?

Bu arada, benden Ümit Avcı'ya tamamen iyi niyetli bir tavsiye... Ki "uyarmak" bakımından... Sonra tatsız şeyler olmasın ve mağduriyetimiz bulandırılmasın, gündem sapmasın... Bu amaçla uyarıyorum: Bir süre salonlardan, Fenerbahçe maçlarından uzak dursun. Özellikle bu hafta Olimpiyakos maçına sakın gitmesin. Ona ateş püskürülüyor. Onu düşündüğümden değil ama biz mağdurken, durduk yere sorumlulardan biri mağdur yerine geçmesin diye uyarıyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by vego View Post

Yaşanan doping skandalının ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve Amatör Şubelerden Sorumu yönetici Semih Özsoy düzenledikleri basın toplantısında sert açıklamalarda bulunurlarken Hacettepe yetkililerini, Turgay Atasü ve ekibini istifaya davet etti.

"DÜNYA SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALIDIR"

Bu olayı "Dünya Spor Tarihi'nin en büyük skandalı" olarak yorumlayan Mosturoğlu bu gelişmenin öncesinde Taurasi'ye duydukları güveni anlatarak sözlerine başladı. Mosturoğlu "Yaşanan süreçte Taurasi'nin doğruluğuna son derecede inanıyorduk. Asıl talihsizlik bu insanların yetkili mercilerde oturmasıdır. Yazılı savunmasında Taurasi'nin örnek bir sporcu olduğuna ve böyle bir şey yapmayacağına inandığımızı belirttik. Sporcumuzun arkasında hep durduk. Kendisiyle yollarımızı ayırmak istemedik ama menajeri ve sporcuyla yaşanan ortak çözümde yolları ayırma kararı alındı. Bunda sporcunun samimi yaklaşımı son derece önemliydi. Taurasi'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Penny Taylor'ın sözleşmesi ise hala devam ediyor" diye konuştu.

"HER ŞEY YETERSİZLİKTEN DOLAYI OLDU"

"Bu yaşanan skandal dünya spor tarihinin en büyük skandalıdır. Bu skandalı ortaya çıkartan insanlar özür dileyerek bu işten sıyrılamazlar" diyen Mosturoğlu "Asıl büyük suç Hacettepe Üniversitesi yetkilileridir. Sporcumuzun doping yapmadığı yeni bir doping testiyle ortaya çıkmamıştır. Yetersizlikten dolayı bu ortaya çıkmıştır. Uyumsuzluğu tespit eden özel uzmandır. Türkiye Doping Merkezi elindeki WADA dokümanına rağmen uyumsuzluğu çözememiştir. Turgay Atasü ve ekibi bu olayın diğer sorumlularıdır. Atasü ve ekibi uyumsuzluğu görememiş yetersiz kaldıkları için kulübümüz lekelenmiştir. Yetersizlikleri bu olay sonucu ortaya çıkmıştır. Basketbol Federasyonu da diğer sorumlulardan biridir. Sağlık Kurulu Basketbol Federasyonu'na bağlıydı" diye konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı bu konuda parmağı olan birçok ismi istifaya davet etti.

"TÜM SORUMLULARI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ"

Mosturoğlu "Gelinen noktada kulübümüz maddi kayıplarının tazminini ve gereken başvuruları yapacaktır. Fenerbahçe Kulübü ülkemizi terk eden sporcularımızın geri dönmeleri için gereken her şeyi gösterecektir. Türkiye Doping Merkezi'nin tüm yetkililerini bu lekeye neden olduklarından dolayı istifaya ve özre davet ediyoruz. Atasü ve ekibini bizi töhmet altında bulunduklarından dolayı istifaya davet ediyoruz. Prof. Dr Rüştü Güner'i de istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.
    Mosturoğlu "Diana Taurasi'ye, hukuk ekibine, özel uzmanlara, Orhan Şam'ın avukatı Sami Dinç ve ekibine, basketbol sporcularına ve taraftarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" açıklamasında bulundu.
    Toplantıda yer alan Semih Özsoy ise "Diana Taurasi'yi 1 yılda getirdik 1 dakikada kaybettik" dedi.

NTVSPOR
    Tam beklediğim gibi bir komedi... Bayılıyorum bizimkilerin basın toplantılarına... Şu mülayimliğe bak arkadaş! Her biri Yunus Emre olmuş mübareklerin.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Taurasi ve Taylor’ı İkna Turları Başlıyor
    Click this bar to view the full image.

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, bugün başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısında Taurasi konusundaki haklılıklarını Türk ve dünya kamuoyuna gösterdiklerini söylerken Sarı – Lacivertlilerin yıldız oyuncunun tekrar Türkiye’de forma giymesi için harekete geçeceği öğrenildi.

Diana Taurasi’nin tekrardan F.Bahçe’de oynaması için girişimlerde bulunacak F.Bahçe’de, başkan Aziz Yıldırım’ın isteği doğrultusunda iki yöneticinin pazartesi günü Amerika’ya gideceği belirtildi.

Bu ülkede Diana Taurasi ile bir araya gelmeyi planlayan Sarı – Lacivertli yöneticiler, yıldız basketbolcuyu ikna ederek yeniden F.Bahçe’de mücadele etmesini hedefliyor. Taurasi’nin yeniden Türkiye’ye gelmesi için her türlü gerekli işlemi gerçekleştirecek olan Sarı – Lacivertliler, yıldız oyuncunun geri dönmesinde yaşanacak problemlerin oluşmaması için de Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan istekte bulunacak.

Öte yandan Taurasi ise bugün yaptığı bir açıklamada forma giyeceği kulüple ilgili olarak “Kendimi güvende hissedeceğim yerde oynamak istiyorum.” açıklamasında bulundu. F.Bahçe ile sözleşmesi sürdüğü halde Türkiye’deki doping işlemlerinin anlayışa kızan ve Taurasi’nin mağdur edildiğini dile getirerek ABD’ye dönen Taylor ile de görüşecek Sarı – Lacivertli yönetimin, iki yıldız oyuncuyla anlaşıp, Türkiye’ye birlikte dönmesi bekleniyor.

Basketdergisi

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Hiçbir şey olmaz.

Bu toplantıyı zamanında yapacaktınız. Yanınıza Diana'yı alıp yapacaktınız. Basın toplantısında kıza sözleşme uzatma teklifi edecektiniz. "Cezan bitene kadar burada kal, takıma ablalık yap" diyecektiniz. Kınayanın kınamasına aldırmayacaktınız. Kolay olanı seçmeyecektiniz. "Aferin" almak uğruna, "helal olsun, dopinge sıfır toleranslılar" dedirtmek uğruna, popülizm uğruna yangından mal kaçırmayacaktınız.

Sakalımız yok ki, sözümüz dinlensin. Geçmiş olsun. İş işten geçti.

Gelelim toplantının etkisine, söylenenlere...

Bu yönetim hangi basın toplantısında dediklerinin ardında durabilmiş? Fenerbahçe'nin yenilen hangi hakkının takipçisi olabilmiş? Kime ve hangi kişiye, kuruma Fenerbahçe'ye yaptığının bedelini ödetmiş? "Peşine düşeceğiz" dedikleri hadiselerden iki örnek:

-Fatih Söylemezoğlu halen hakemlik yapıyor mu? Yapıyor. Üstelik çıkıp Fenerbahçe maçlarını dahi yönetebiliyor.

-Selçuk Dereli TRT'de, yani biz Fenerbahçe'lilerin de vergileriyle yaşayan bir kurumda yorumculuk yapıp para kazanabiliyor mu? Kazanıyor.

Misaller yüzlerce... Bir örnek gösterin ki, "takipçisi olacağız" dedikleri herhangi bir konuda Fenerbahçe lehine karar çıkmış olsun. Fenerbahçe yönetimi ve başkanının gücü sadece bize yeter. Ölenin öldüğü yanına kâr kalır. Yapanın ise yaptığı... Kimse pembe hayale kapılmasın.

Yönetim adam olacak. Açacak tazminat davasını... Ayrı ayrı, hem Atasü'ye, hem Hacettepe'ye... Öyle üçlük beşlik değil. Düşecek peşine... Ta kalkıp buradan benim mahkemeye verecek halim yok.

Mukaddes ölçüdür: Neye layıksan öyle idare edilirsin.

Biz taraftarlar olarak sesimizi çıkaramadığımız için biraz da kendimiz hakediyoruz bu kadar sahipsiz kalmayı.

Bu yönetimden bu hak-hukuk arama konularında hiçbir şey olmaz. Kameralara oynuyorlar.

Dün başbakanla görüşmelerine gelince... Konuşmanın genelde arazi konularıylada ilgili olduğu haberleri var , Sazakçeşme, Fener Center gibi ... Tam bir aydır bilinen bir görüşme. Taurasi sadece aynı güne denk geldi. Aslında bizimkilerin ne kadar umrunda ki Taurasi!?! Varsa arazi yoksa arazi, tapu, tesis. Taurasi bonus oldu, mağdur edebiyatı yapıyoruz. O istifa etsin bu istifa etsin. Lan ağlayıp sızlanacağına yıksana ortalığı, komplo desene, bunlar istifa etmesin hapse girsin, suçları yanlarına kâr kalmayacak desene...

Öte yandan Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr.Turgay Atasü ise şaşkın olduğunu belirterek, “Böyle bir şey görülmedi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın beni istifaya davet etmesine bir anlam veremedim” dedi.

Bu özne bu kadar yüzsüzlük yapabildiyse, karşısında hak arama konusunda tarihin en aciz Fenerbahçe yönetimi olduğu içindir. Artist olmak için mi kameraların karşısına geçiyorsunuz? Madem topladınız kameraları, topluca mahkeme kapısına gidip dava dilekçesini sunsanıza! Ocaklarına incir ağacı dikecek bir bedelle tazminat davası ve ayrıca komplo iddiası ile ceza davası açsanıza!

Boşuna konuşuyoruz, boşuna sinirlerimizi bozuyoruz. Kimin umrunda ki? Hakkın, hukukun ırzına geçilmiş, Fenerbahçe'nin onuruyla oynanmış, kimin umrunda? Hafta sonu birde Beşiktaş maçından iyi bir sonuç çıkarsa, ooooh, "büyük başkan, anamız babamız feda olsun sana!" Yazzık, yazzık, vallahi yazzık!

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Biz bunları BU başlıkta yazınca suçlu olduk, 1 kerede kabul edin dopingi zart zurt bir sürü şey yazdı bazı arkadaşlar. İşte Hacettepe bu... Dünyaya rezil olduk hayırlı olsun... Koca yıldızında imajını zedeledik, bıraktım F.Bahçenin zararını da...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Sait'in verdiği o konuda enstantane çok çıkar. Orada yazanlarda özür dilermi acaba.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=94057

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Sait'in verdiği o konuda enstantane çok çıkar. Orada yazanlarda özür dilermi acaba.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=94057
    Özellikle rakip takım taraftarlarının oyuncusuna güvenen bizleri azarlaması da ayrı bir olay

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Peki arkadaşlar bugün yönetimin açıklamalarını nasıl buluyorsunuz? Bu mıymıntı toplantıyı?

İsmail, sanırım kıymetli yöneticilerimizin mahkeme kapısına gitmeye zamanı yok. Zaten onların işi değil. (!) Basın toplantısı yapıyorlar ya, daha ne yapsınlar? Bir boşluk bulursanız, bizim yönetim yerine siz ilgileniverin bi zahmet. Gerçi sende çalışıyorsun şu günlerde ve malesef bende yoğunum. Biz en iyisi bu işi Turgut'a verelim. Avrupa İnsan Hakları mahkemesine kadar yolu var.

Turgut, turnuvan biter bitmez şu işe bir el atıver kardeşim. Zaten dava dilekçesini Semih Özsoy yazacak olursa yine "başkanımız sayesinde bu davayı açıyoruz" filan der ve mahkeme heyeti ne diyor bu diye şaşkınlıktan çatlar. Yazıktır, ilgilen şu süreçle!

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Valla abi ben beklerdimki Lady D ve Penny'i alıp getirsinler toplantıya, işte size rağmen bu 2 değerli oyuncumuz burada desinler. Ve dava sözleşmesini orada göstersinler. Güç gösterisi yapacaklarsa, böyle yapılır. Çıkıpta yok dünyanın en büyük skandalı falan demeye gerek yok. Öyle olduğunu sokaktan geçen adamda söyler zaten.

Sayfa 2 / 6 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri