@petrol_fb12
Cevap yazdığın mesajımın genelinden yanlış anlam çıkarmışsın maalesef. Formsuz ve şanssız bir dönemden geçtiğimizi, Fatih Terim'in de bu duruma yapabileceği pek fazla bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Takımın formsuzken ve kötü sonuçlar alıyorken bile bir şekilde zirveden kopmadığını belirtiyorum. Kaybettiğimiz puanların formsuzluk kadar şanssızlığın da etkisiyle kaybedildiğine değiniyorum (11 maçta direkten dönen 9 şut ve kendi kalemize attığımız 4 gol gibi). Aldığımız sonuçlar olumsuz olsa da ofansif açıdan etkili bir oyun ortaya koyuyoruz. Gençlerbirliği maçının 70 dakikalık bölümü ve Beşiktaş maçının 2.yarısı hariç tüm maçlarda (ki buna Man Utd maçı da dahil) rakiplerine üstünlük kuran, çok sayıda gol pozisyonu yakalayan bir Galatasaray var ortada. Ama aynı şekilde savunmada sıkıntı yaşadığımız ve çok pozisyon verdiğimiz gerçeği de var. Çok pozisyona giriyoruz, kaçırıyoruz. Az pozisyon veriyoruz, rakipler kaçırmıyor. Sorun burada.
Quote:
Şu kadarına söylüyorum..Selcuk performansı melo'ya bağlıysa...Selcuğun parasının yarısını melo'ya versinler...Böyle saçmalık mı olur..Türkiye'nin en iyi orta saha'sı diyoruz...Bahane'ye bak..melo iyi değilmiş oda değil...Melo iyi değilse neden oynatılıyor ? İnatla melo her maç sarı kart görüyor..gereksiz fouller yapıyor..Hala melo...Demmeki yazdıklarınızdan şunu anlamdım galatasay melo,selcuk sakatlansa orta saha'ya koyucak adam yok..Engin Baytar ceza veya sakanlınıcağını ..uflaji saktlınıcağı hiç mi aklına gelmedi teknik heyetin ? Ben aykut kocamana cok kızıyorum..ama her yere 3 alternetefi var..as oyuncu yedeği yedeğin yedeği..
İsimleri bir kenara bırak. Selçuk değil Emre oynasa gene Melo'ya bağlı performansı. Geçen sezonu hatırla, Fenerbahçe'de Emre varken Cristian nasıldı, şimdi nasıl? Burada anlatmak istediğim şey uAburak89'un da değindiği gibi bu sistemde göbekte 2 oyuncu olduğu için bu oyuncuların birbirlerini tamamlaması gerekiyor. Selçuk takımın oyun kurucusu. Onu ne kadar rahatlatırsan, ne kadar az yük bindirirsen oyun kurma görevini de o kadar iyi yapar. Bu Xavi için de geçerli, Pirlo için de. Melo iyi olduğu zaman Selçuk daha özgür oynayabiliyor, daha boş alanlara çıkıp top alabiliyor, daha çok ileri çıkabiliyor. Ama tersi olduğunda o da daha çok rakiplerine yakın oynamak, daha çok geriye gelmek zorunda kalıyor ve bu yüzden hem daha çok yoruluyor hem de topla rakiplerine yakın yerlerde buluşuyor.
Aynı şey stoper ve forvet ikilileri için de geçerli. Ne kadar iyi anlaşırlarsa birbirlerinin performansına o kadar katkı yaparlar. Birde senin mantıkla gidersek mesela Cristiano Ronaldo bugün Real Madrid'de değil de Celta Vigo'da oynasaydı gene 50 gol atardı öyle mi? Bence atamazdı. 40-50 gol atması kendisinin üstün yeteneklerinin olduğu kadar yanyana oynadığı oyuncuların da sayesinde, gerek Manchester United'da gerek Real Madrid'de hep üst düzey yıldızlarla oynadı. Aynı şekilde Alex Fenerbahçe'de değil de atıyorum Antalyaspor'da oynasaydı 344 maçta 172 gol atıp 139 asist yapabilir miydi?
Sana katıldığım nokta ise bahsi geçen oyuncularımız sakatlandığında alternatifleri yok. Geçen sezon da yoktu. Geçen sezon kanat oyuncusu sıkıntımız vardı, Amrabat ve Hamit transferleri bu sıkıntıyı gidermek için yapıldı. Forvette Necati'nin ayrılması ve Baros'un gözden düşmesiyle arayışa girildi ve Umut-Burak ikilisi alındı. Savunmada Servet gitti, Ujfalusi sakatlandı, Gökhan'da düşünülmediği için önce Dany sonrasında alelacele Cris alındı. Orta sahada ise Melo'nun yeniden kiralanmasıyla Selçuk-Melo ikilisinin yeri garanti olduğundan ilk 11 düzeyinde bir oyuncu alınmadı. Alternatif vardı aslında, Yekta Selçuk'un, Ceyhun ise Melo'nun alternatifi konumunda. Yekta ağır bir sakatlıktan çıktı ve henüz toparlanamadı. Ceyhun ise gene uAburak89'un değindiği gibi 4-4-2 için uygun bir oyuncu değil diye düşünülebilir. Ama ben oynatılmasından yanayım, daha önce bu konuda eleştirdim Fatih Terim'i. Bir diğer alternatif Engin idi o da ceza aldı. "Engin'in ceza alacağı hiç mi aklına gelmedi teknik heyetin" diyorsun da bir oyuncunun bu kadar ağır bir ceza alacağı hangi teknik heyetin aklına gelir onu anlamadım ben. Hani 2 maç alır 3 maç alır o hesap edilir de 11 maçı nasıl hesap edebilirsin ki?
Eskişehir, Gençler, Anlatya vs... maçlarıyla ilgili yazdıklarına uAburak89 gerekli cevapları vermiş zaten, hatta gayet güzel vermiş :)
Quote:
Beşiktaş macında hiç alakası olmayan bir penaltı'yla berabere kaldınız...
Şu üstteki yorumun bilip bilmeden yaptığın bir yorum. Git maç konusuna bak bunu inkar eden kim var. Benim o gün yazdığım yorumdan bir alıntı (maç konusundaki 446.mesaj):
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=446
Quote:
Kendimi bildim bileli 4 büyükler içinde hakemlerden en çok canı yanan Beşiktaş, bu bir gerçek. Bu yüzden bazı Beşiktaşlı arkadaşların agresif yorumlarını çok iyi anlayabiliyorum, yılların birikimi sonuçta. Geçen sezon 2-0 kazandığımız maç olsun, bu maç olsun nefret ediyorum bu şekilde puan aldığımızda, hiç içime sinmiyor. Ve maalesef böyle yüreksiz hakemler olduğu sürece Galatasaray ve Fenerbahçe lehine bu tarz "kayırmalar" devam edecek.
************************************************** *
Quote:
Aynı zemin cluj vardı..19 dakika gol yediniz..ama cluj 4 poziyona girdi..o 19 dakika boyunca...Adamlar topu aldığı zaman orta saha'dan hızlı cıkıyordu..tabi bu 10 kişi kalana kadar...On kişi kaldıktan haliyle geriye yaslandılar...Galatasaray oynadı...cluj defans yaptı...11 kişi olsalardı cok farklı olurud..farka giderdi..
Valla biz beraberliğe sevinmedik, işimize yaramadı. Bari keşke yenilseydik de sen ve bazı arkadaşlar sevinseydiniz en azından. Mutlu olurduk sizin adınıza. Merak etme biz başkaları gibi at gözlüğüyle bakmıyoruz olaya, onlar gibi kıvırtmıyoruz delikanlı gibi ne görüyorsak söylüyoruz:
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=263
Quote:
Başka niyetlerle yazanlar da var mutlaka ama hakem gerçektende lehimize kararlar verdi maçta (maç öncesinde tersinin olacağına dair endişelerimi dile getirmiştim, utandırdı beni). Kırmızı gören oyuncu ilk sarı kartta pek bir şey yapmadı, Amrabat kendini ittiğinde kart görecek bir karşılık vermedi (ama hakem eğer topun önünde durdu diye gösterdiyse kartı bir şey diyemem). İkinci sarı kart ise %100 doğruydu tartışmaya bile gerek yok. Penaltı ağırdı, aynısı aleyhimize verilseydi çok çok ağır ifadeler kullanırdım hakeme açıkçası.
Beşiktaş maçındaki penaltımızı söylüyorsun, Cluj maçındaki penaltımıza ve kırmızı karta laf ediyorsun ama Manchester United maçında İngilizlerin bile %100 penaltı dediği verilmeyen 2 penaltımıza hiç değinmiyorsun bile. Bu da niyetini belli ediyor zaten.